|
|||||||
| Notka |
|
| ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rossmann - część XVII
Cytat:
![]() Czy któryś z podkładów Bourjois ma jednocześnie dosyć dobre krycie (mam niestety trochę naczynek ) i daje jednocześnie bardziej mokre wykończenie? Dawno nie używałam drogeryjnych podkładów, a mam sentyment do produktów Bourjois i z racji zbliżającej się promocji -40% mam ochotę znowu się na ich jakiś podkład skusić Kiedyś używałam tego: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...rszczkowy.html i byłam z niego bardzo zadowolona, ale chyba już od dawna go nie ma w sprzedaży Dla porównania miałam ostatnio Wake Me Up Rimmela i był całkiem przyjemny, ale kompletnie nietrwały..
|
|
|
|
|
#3572 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, czy tanie marki typu Lovely, Wibo mają w swojej ofercie rozświetlacze?
|
|
|
|
#3573 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bourjois Healthy Mix (stara werjsa) albo Healthy Mix Serum Gel z tym że ten ma mniejsze krycie ale ładnie wyrównuje i ma "mokre wykończenie" 123 Perfect ładnie kryje ale efekt jest taki pół matowy. |
|
|
|
|
#3574 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny doradźcie. Nie miałam wcześniej do czynienia z podkładami Bourjois ale chciałam z racji promocji jakiś nabyć. Mam cerę trądzikową, mieszaną w kierunku tłustej, tzn więcej jest do ukrycia zmian potrądzikowych niż typowych pryszczy, które pojawiają się na szczęście rzadko. Zależy mi więc na mocnym kryciu i efekcie matu. Z tego co czytam to 1,2,3 ma wykończenie raczej rozswietlające- a więc to nie dla mnie. Używam obecnie Revlon Colorstay i jestem zadowolona. Myślałam o tym Flower Perfection albo Healthy mix(ale tu znowu czytam że się pogorszył )no i nie wiem na co się zdecydować
Polecicie jakiś dobry peeling do twarzy do takiej cery trądzikowej i tłustej? Boję się wysypu i szczerze mówiąc już wieki nie używam peelingu a przydałoby się bardziej zadbać o pielęgnację. Myślałam o morelowym peelingu z Soraya, ale sama nie wiem, czytałam opinię na KWC i jedni go sobie bardzo chwalą ale są też opinie o "wysypie" a tego najbardziej się obawiam
Edytowane przez bleuclair Czas edycji: 2013-05-19 o 13:11 |
|
|
|
#3575 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli nie chcesz rozświetlającego wykończenia to nie polecała bym Healthy Mix natomiast 123 lub Flower Perfection mógł by się sprawdzić z tym że 123 ma pół matowe wykończenie ale o rozświetlające drobinki nie musisz się obawiać
|
|
|
|
|
#3576 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I dzięki za odpowiedź
|
|
|
|
|
#3577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie pamiętasz może jaka jest cena tego Flower Perfection? Ponad 60 zł czy do 60 zł? Muszę wiedzieć na jaki wydatek się nastawiać, bo kompletuję listę chciałabym w 100 zł się zmieścić ale nie wiem czy to realne.
|
|
|
|
|
#3578 |
|
Zakorzenienie
|
Orientujecie się może, czy "pielęgnacja" obejmuje też te kosmetyki "apteczne" typu flos lek, tołpa itp?
|
|
|
|
#3579 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A orientuje się ktoś ile kosztuje Wake me up z Rimmel'a bo na stronie go nie ma.
|
|
#3580 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ponad 60zł coś koło 64zł ![]() Ja też kompletuje listę i coraz więcej tego przybywa muszę zrobić selekcje najpotrzebniejszych rzeczy bo zbankrutuję ![]() Cytat:
Ostatnio widziałam to kosztował 39,99zł
|
||
|
|
|
#3581 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki Moja lista też się rozrasta chociaż większość kwoty przeznaczę na podkłady, a reszta to w sumie ma być z tańszych firm, więc może przeżyję ![]() Podzieli się któraś listą? To może coś znajdę, czego "zdecydowanie i absolutnie potrzebuję" ![]() A i jeszcze wie ktoś ile kosztuje peeling morelowy soraya?
|
|
#3582 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny możecie mi polecić jakąś paletkę, zależy mi na tym, żeby cienie były dość trwałe i matowe, w odcieniach kremowego brązu, beżu, różu
|
|
|
|
#3583 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3584 |
|
Raczkowanie
|
Choć na forum udzielam się bardzo okazjonalnie, to te -40% jest takim świętem, że podzielę się moją listą, bo jest dłuuuga i mam cichą nadzieję, że może od czegoś mnie odwiedziecie
![]() 1. L'oreal Shine Caresse lakier do ust 2. Apocalips 3. Bourjois 3D błyszczyk/Maybelline Color Sensational błyszczyk 4. Rimmel salon pro lakier do paznokci 5. L'oreal True Match korektor 6. Miss Sporty Instant Volume tusz do rzęs 7. Maybelline eyeliner w słoiczku 8. Bourjois płyn micelarny 9. Rimmel 60s. lakier do paznokci Nie wiem, czy po wyjściu z Rossmanna zostaną mi choć 3 grosze w portfelu ![]() Chętnie przygarnęłabym kilka podkładów, o których piszecie, ale nawet Bourjois HM 51 jest dla mnie sporo za ciemny
|
|
|
|
#3585 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3586 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Healthy Mix kusi mnie od dawna, ale zastanawiam się właśnie, czy to krycie będzie zadowalające No i wolałabym, żeby jeśli już, to przypadła mi do gustu jednak nowa wersja, bo potem znowu będę miała problem z szukaniem niedostępnego produktu ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3587 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja planuję zakupić ponadto -puder clearface z Manhattanu -podkład albo bourjois albo Maybelline 24h(w sumie u mnie też się sprawdzał , a różnica w cenie dość spora...) -pomadka oliwkowa Nivea -krem Siarkowa Moc -korektor którego używam pod oczy Miss Sporty w płynie -pomadka którą używam stale Rimmel Kate Moss i w zależności od funduszy miętowy lakier do paznokci i/lub cienie do powiek, no i ten peeling. miałam też kupić micel z Bourjois ale na szczęście kupiłam w Biedronce 2 buteleczki i jestem z nich naprawdę mega mega zadowolona ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
Edytowane przez bleuclair Czas edycji: 2013-05-19 o 14:08 |
||
|
|
|
#3588 |
|
Konto usunięte
|
Ja miałam peeling morelowy, wersję antybakteryjną, zawsze po jego użyciu następnego dnia pojawiło się kilka krostek (nie żeby jakoś konkretnie wysypało). Może to wynik solidnego oczyszczenia
jak na drogeryjny ścierak bardzo dobry. Kosztuje około 12-13 zł.
|
|
|
|
#3589 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam ten z niebieskimi elementami na opakowaniu (morelowy, Soraya) nie wiem dokładnie jaki to typ
![]() Moja cera jest mieszana, ze skłonnością do wyprysków. staram się stosować go 2 razy w tygodniu, później moja skóra jest zdecydowanie bardziej gładka i wydaje mi się, że mam mniej wyprysków. Więc ogólnie polecam, choć mam wrażenie, że troszkę mnie wysusza?, wcześniej stosowałam St.Ives i był odrobinę lepszy wg mnie
|
|
#3590 |
|
Raczkowanie
|
Co do peelengów to ja używam z Ziaji enzymatycznego. Jest bardzo delikatny a skóra po nim gładka.
|
|
|
|
#3591 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nakładam go na krem cetaphil (juz jako całość tej "niezapychającej" kuracji) i efekt mam taki naturalny ale nie matowy, lekko opruszam go pudrem synergen na czole i na policzkach (aby nalozyc odrobinę różu) i jestem zadowolona bo nie mam efektu maski ale wszystkie czerwone jakies krosteczki mam zakryte i niewidoczne jesli chcesz matującego podkladu to raczej on sie nie sprawdzi, no chyba ze ja mam taka tlusta cere ze juz z tym po prostu nie walcze i mi to nie przeszkadza wole tak jak jest![]() warto wypróbować ja zamawialam go na allegr chyba za 38zł |
|
|
|
|
#3592 |
|
Zakorzenienie
|
Używał ktoś z kolstyny żel 3w1 i może napisać coś o konsystencji? chyba sie na niego skusze na promocji
http://www.rossnet.pl/Produkt/Kolast...zka-3w1,288765 |
|
|
|
#3593 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jeśli cie wysuszają tego typu zabiegu spróbuj kremu cetaphil-od kiedy go stosuje nie mam suchej skóry, nawet czuje jakby byla caly czas taka nawilżona i miękka ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Cytat:
![]() gdyby nie to to kupiłabym w tedy B123.. w domu najjaśńiejsyz odcień zrobil mi na twarzy pomarańcze;/ ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
![]() teraz powiedz ktory ten puder: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...r-make-up.html czy ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ct-powder.html |
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3594 |
|
Zakorzenienie
|
Puder z manhattanu clearface również moge polecić, jak dla mnie jest idealny, miałam ten antybakteryjny w najjaśniejszym kolorze i ten 2w1 w odcieniach 76 i 77, różnią się chyba jedynie kryciem i gramaturą w opakowaniu
|
|
|
|
#3595 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie zrobił z twarzy masakrę, tak mnie wysypało, że miesiąc leczyłam
|
|
|
|
#3596 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój jest trochę dla mnie za ciemny, ale używam go jako poprawki i myślę, że w lecie będzie idealny Ale generalnie to całkiem przyzwoity puder, choć bardzo podobny jest wg mnie synergen i mam nadzieję, że to właśnie jego uda mi się zdobyć, bo jest po prostu tańszy.
|
|
#3597 |
|
Zakorzenienie
|
Mam taki dylemat-czy lepiej kupić krem "bb" z under twenty czy z eveline 8w1? Miałam kupić sobie podkład, ale większość tworzy efekt maski, a te kremy powinny być chyba lżejsze?
Dodam, że mam cerę mieszaną, świecącą się dość mocno w strefie T, od czasu do czasu wyskoczy mi kilka pryszczy na brodzie, nie potrzebuję dużego krycia-który byłby dla niej lepszy? Edytowane przez Justine1989 Czas edycji: 2013-05-19 o 16:25 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3598 | ||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Rossmann - część XVII
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3599 | |
|
Kuźnia inspiracji
|
Cytat:
W dniach 23-29.05 (dobrze?) będzie promocja -40% na kolorówkę i pielęgnację twarzy. |
|
|
|
|
#3600 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Rossmann - część XVII
Cytat:
mam jeszcze pytanie co do Twojej karnacji, bo jestem dość blada, a widziałam, że jest on dość ciemny i na lato byłby pewnie ok, ale niektórzy narzekają, że jest bardzo ciemny |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:36.

) i daje jednocześnie bardziej mokre wykończenie?
Kiedyś używałam tego:
Dla porównania miałam ostatnio Wake Me Up Rimmela i był całkiem przyjemny, ale kompletnie nietrwały..

Nie pamiętasz może jaka jest cena tego Flower Perfection? Ponad 60 zł czy do 60 zł? Muszę wiedzieć na jaki wydatek się nastawiać, bo kompletuję listę

No i wolałabym, żeby jeśli już, to przypadła mi do gustu jednak nowa wersja, bo potem znowu będę miała problem z szukaniem niedostępnego produktu