Pudry do twarzy

Manhattan Clearface, Compact Powder Antybakteryjny puder w kamieniu

Manhattan Clearface Compact Powder Antybakteryjny puder w kamieniu 75 Beige

Nasi użytkownicy zostawili 104 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

Kaisja
    8 maja 2024 o 23:43
    Wciąż to jedna z głównych Marek pudrów kompatybilnych z moją cerą
    Zacznę od legendy (którą można pominąć). Do stosowania doskonałych dla młodej cery pudrów Manhattan – jeszcze w szkole średniej (!) zachęciły mnie dwie Koleżanki wyspecjalizowane w kwestiach mody i urody (co nie było 30 lat temu aż taką w tym kraju oczywistością) oraz załatwiane przez Koleżankę Brata niemieckie Bravo Girl, z którego można było się dowiedzieć m.in. jak pielęgnować urodę oraz jak wygląda goły (całkiem, całkiem) dwudziestoletni Model – co było w tamtych czasach jeszcze mniej oczywiste, i pismo wspominam z rozrzewnieniem :-). Ponieważ dla mojej nieco problematycznej wówczas cery (choć i tak mniej, niż obecnie) puder Max Factor mojej Mami okazał się totalnie nieodpowiedni, sama też sięgnęłam po skromne, błękitne pudełeczko od Manhattanu – i pudrom tej Marki – obecnie już innym, niż Clearface – wierna pozostaję do dziś. Pudełeczko pudru nie było ozdobne, i świadomie nie nazywam go puderniczką, gdyż nie zawierało lusterka, ale za to doskonałej jakości "puszek", choć szybko przekonałam się do nanoszenia specyfiku pędzlem, a w odpowiednio jasnym odcieniu trudno było ten kosmetyk przedawkować. Opakowanie zawierało tylko 9 g, ale puder był niesamowicie wydajny, dzięki temu, że sprasowany kosmetyk bardzo drobniutko uprzednio zmielono. Dzięki temu doskonale, ulotną cieniuteńką warstewką aplikował się na skórę, nie warząc się, nie podkreślając zmarszczek, lub skaz skóry. Puder osiadał trwale na cerze, stapiając się z nią bez efektu oprószenia mąką, czyli bez bielenia skóry, ale i bez przyciemniania. Puder przy niezbyt rozległych i nielicznych niedoskonałościach nie wymagał dodatkowego podkładu, utrzymując świeżość przez wiele godzin, a do tego optycznie ujednolicając i wygładzając cerę. I nie zapychając jej – a dzięki składnikom antybakteryjnym – kojąc niedoskonałości oraz zapobiegając powstawaniu nowych. Fenomenalny, swego czasu kultowy kosmetyk, godnie zastąpiony przez Kontynuatora wybitnych tradycji Clearface – 2 in 1 Powder & Make Up – w pudełeczku beżowo-różowym. Clearface klasyczny – także w nowej, różowej wersji opakowania – jest już niemal nieuchwytny, i jeśli już, to tylko w Internecie lub w swojej Ojczyźnie – w Niemczech.
    Zalety:
    • efekt – świetny do cery trądzikowej lub tłustej – naturalny, delikatnie ale skutecznie i trwale kryjący – matujący, optycznie ujednolicający, wygładzający cerę, kojący niedoskonałości i zapobiegający nowym;
    • składniki antybakteryjne;
    • nie podkreśla zmarszczek, niedoskonałości, skaz skóry;
    • nie bieli i w zasadzie nie ciemnieje na cerze;
    • konsystencja – przyjemna – to puder sprasowany, uprzednio drobno zmielony;
    • wydajność – doskonała – to tylko 9 g, ale wystarcza na bardzo długo;
    • zapach – przyjemna bezwonność – bez syntetycznych nut;
    • opakowanie – skromne, proste, płaskie, błękitne, z przezroczystym wieczkiem, przez które widać kolor i stan pudru, bez lusterka, ze świetnym "puszkiem";
    • cena – przystępna
    Wady:
    • dostępność – o puder już bardzo trudno w sprzedaży stacjonarnej, chyba że w Niemczech
    xKamiix
    20 września 2019 o 20:11
    Ulubieniec
    Tego pudru używam od 5 lat ? Nie jestem w stanie powiedzieć dokładnie, ale zaczęłam jeszcze przy starej wersji. Gdy przez pewien czas był dla mnie niedostępny nie mogłam znaleźć godnego przeciwnika. Próbowałam manhattanu ( soft compact powder) i pudru z eveline. Z tego drugiego byłam zadowolona, ale mimo wszystko brakowało mi clearface. Używam koloru vanilla (zazwyczaj używam podkładów o kolorze kości słoniowej. Przechodząc do rzeczy - puder nadaje ładne, matowe wykończenie. U mnie wytrzymuje z 7-8 godzin. Na moje potrzeby wystarczający :)
    Zalety:
    • gąbeczka w zestawie ( dla niektórych może być przydatna, choć lepiej nakładać go pędzlem, jedynie w miejscach bardziej skłonnych do świecenia - nałożyć jeszcze warstwę gąbeczką)
    • kolor
    • nie czuć go na twarzy
    • ekonomiczny ( spokojnie wystarcza mi na kilka miesięcy przy codziennym użytkowaniu )
    Wady:
    • dostępność ( dawniej wiem, że był dostępny w rossmannie, teraz już raczej wycofany)
    • lubi podkreślać suche skórki
    • kruszy się przy nakładaniu pędzlem
  • 11 września 2018 o 16:52
    Bardzo dobry dla nastolatek
    Używałam go kiedy zaczynałam przygodę z makijażem, pamiętam jeszcze jak polecała mi go koleżanka. Moim zdaniem był bardzo dobry, ładnie matował skórę, miał bardzo ładny odcień Vanille - jakieś 8 lat temu był to jeden z najjaśniejszych odcieni dostępnych w drogeriach. Obecnie używam pudru transparentnego, ale kto wie, może kiedyś jeszcze od niego wrócę.
    Alaku12
    7 sierpnia 2018 o 9:21
    Jak za dawnych lat :)
    Oczywiście kiedys był to mój ulubieniec wśród wielu pudrów. Używałam go regularnie i chwaliłam się wszystkim koleżankom. Nie potrzebowałam wtedy pięknego opakowania, ani innowacyjnej formy nakładania. Wystarczyło to, że matowił skórę na długie godziny, nie obsypywał się oraz był baaaardzo wydajny. Więcej informacji poniżej.
    Zalety:
    • Atrakcyjna cena
    • Nie podrażnia skóry
    • Przyjemny zapach
    • Estetyczne opakowanie
    • Przyjemna konsystencja
    • Matuje na długie godziny
    • Szeroka gama kolorystyczna
    • Wydajny
    • Nie zapycha porów
    • Naturalny efekt
    • Antybakteryjny
    • Łagodzi zmiany trądzikowe
    Wady:
    • Wysusza skórę
    • Beznadziejna gąbeczka, ale i tak zawsze używam pędzla
    • Mała dostępność w sklepach stacjonarnych :(
    • Niezbyt ekskluzywne opakowanie, ale dla mnie to nie jest wada
  • 7 sierpnia 2018 o 7:34
    Kiedyś używałam tylko go
    W czasach mojej młodości był to mój ulubiony puder. Kompaktowe i trwałe opakowanie idealnie nadawało się do noszenia w szkolnej torebce. Do tego mały aplikator, którym wygodnie się robiło poprawki w ciągu dnia. Zawsze wybierałam taki z kolorem, aby móc nie tylko się przypudrować, ale również poprawić drobne ubytki w makijażu. Miał przyjemną satnową konsystencję, dobrze się z nim pracowało, nie robił plam. Ładnie się nakładał i dołączonym aplikatorem i pędzlem. Matowił na dość długi czas (ok. pół dnia). Dobrze sprawdzał się w strefie T. Do tego nie osypywał się mocno i był bardzo wydajny. Jako nastolatka nie potrzebowałam niczego więcej :)