Pudry do twarzy

Manhattan Clearface, 2 in 1 Powder & Make - Up Puder i podkład 2 w 1

Manhattan Clearface 2in1 Powder & Make Up 2 w 1 Puder + Podkład 78 Rose Beige

Nasi użytkownicy zostawili 46 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

Kaisja
    1 września 2023 o 1:12
    Godny następca dawnego, kultowego dla mojego pokolenia Clearface w pudełeczku niebieskim
    Na pudrze Clearface w niebieskim pudełeczku (którego spokojny, budzący ufność kolor bardziej mi się podobał), praktycznie wychowałam się jako nastolatka, i niedoskonałości niemal wówczas nie miałam. Kalendarze i zegary po chamsku przerzuciły mnie już do ligi 40+, ale kolejny po Clearface "niebieskim" – Clearface 2 in 1 w pudełeczku beżowo-różowym nadal, jak to mawiają klasycy "pcha mi urodę do przodu", a całkiem serio – skutecznie matuje moją wrażliwą i mieszaną cerę na wiele godzin, zapobiegając niedoskonałościom, niwelując istniejące w ciągu nawet jednego dnia, i – świetnie wyglądając. Na mokro działa jak podkład, a używany przeze mnie na sucho, maskuje gorszy stan cery w zasadzie równie skutecznie, jak podkłady w kremie. Jest naprawdę doskonałym, a wyjątkowo niedrogim kosmetykiem, natomiast skromniutka nawet nie puderniczka, a zwykłe pudełeczko nie kusi (choć z doskonałym puszkiem – przy czym ja akurat rozprowadzam puder dużym pędzlem). Zawartość tego prostego opakowania działa za to jak produkt luksusowy i niszowy, które to specyfiki zresztą co ciekawe często "ubierane są" we wręcz aptecznie skromne pojemniczki. Puder ani nie warzy się, nie roluje, ani nie zbiera w załamaniach cery. Nie ciemnieje na twarzy, choć przy braku odcienia dobranego do cery w punkt, zawsze i tak obowiązuje zasada stosowania kosmetyku minimalnie jaśniejszego, a nie ciemniejszego od karnacji. Stosowany na sucho nie tworzy efektu oprószenia mąką, a na mokro – maski. Odrobina suchego pudru wtartego palcem w krostkę, z powodzeniem zastępuje korektor, trwale ją tuszując, i błyskawicznie – gojąc. Aż chciałabym określić zjawisko jako "lecząc", bo taki jest efekt, ale nie robię tego wyłącznie ze względu na brak formalnego uprawnienia ku zastosowaniu takiego nazewnictwa. Polecam gorąco, choć puder, jak i inne kosmetyki Marki, obarczony jest jedyną, acz istotną wadą – należy go szukać w niektórych tylko sklepach internetowych (podpowiadam – specjalizujących się w niemieckich kosmetykach), i – w Niemczech.
    Zalety:
    • efekt – świetny do cery trądzikowej lub tłustej – naturalny, delikatnie ale skutecznie i trwale kryjący – matujący, optycznie ujednolicający, wygładzający cerę, kojący niedoskonałości i zapobiegający nowym;
    • stosowany na mokro – działa jak podkład, bez efektu maski;
    • składniki antybakteryjne;
    • nie podkreśla zmarszczek, niedoskonałości, skaz cery;
    • nie bieli cery i nie ciemnieje na niej,
    • konsystencja – puder sprasowany, bardzo drobno zmielony, dzięki czemu jest doskonały do stosowania również na sucho metodą omiatania twarzy dużym pędzlem;
    • wydajność – doskonała – to tylko 9 g, ale dzięki drobnemu zmieleniu wystarcza na wiele miesięcy;
    • zapach – przyjemna bezwonność – bez syntetycznych nut często typowych dla pudrów;
    • opakowanie – bardziej zwyczajne już nie może być - skromne, proste, płaskie, różowe z przezroczystym wieczkiem, przez które widać kolor i stan pudru, bez lusterka, ze świetnym "puszkiem",
    • cena – bardzo przystępna, zwłaszcza w świetle skuteczności działania pudru
    Wady:
    • dostępność – pudru już w zasadzie nie ma w sprzedaży w Polsce – można go szukać w Internecie i w sklepach niemieckich – może się uda
  • 1 grudnia 2018 o 13:46
    Efekt maski
    Skusil sie na ten puder,bo niby taki 2w1,antybaleryjny itd.Ale po zastosowaniu masakra ,otrzymalam efekt ,wrecz teatralnej maski.Mimo,ze dalam mu kilka szans to za kazdym razem to samo.Jedyne co, to tam gdzie wyskoczyl mi pryszcz ,to go tak jakby wysuszyl i wygoil w ciagu paru godzin.
    Zalety:
    • dziala antybakteryjnie
    Wady:
    • tworzy efekt maski -nie nadaje sie do wykonania makijazu
  • 21 lutego 2018 o 12:11
    Bardzo fajny!
    Puder 2w1 mocno kryjący tak jak lubię. Można nakładać go na sucho i mokro. Na mokro efekt jest dużo trwalszy. Utrzymuje się na twarzy cały dzień. Właśnie mi się skończył i nigdzie go nie mogę dostać. Bardzo ubolewam z tego powodu
  • 9 października 2017 o 22:40
    Niedoceniany
    Uważam, że produkty tej firmy są często pomijane "jak kosmetyk wart wypróbowania ". Sama często omijalam ich szafę bez żadnych emocji. Potem przez przypadek odkryłam, że mają bardzo przyzwoite pudry. Póki co - tylko pudry. Do formuły 2W1 mam zawsze zastrzeżenia. Więcej picu, niż działania. O dziwo puder polubiłam, i uważałam go sumiennie jako puder. Fajnie matuje, delikatnie kryje i faktycznie wysusza pryszcze. Byłam zadowolona z zakupu. Nie odczulam żadnych skutków ubocznych. Opakowanie solidne i dość specyficzne. Nie chce użyć sformułowania "taniocha". Warto sobie kupić przy okazji jutrzejszej promocji jedno opakowanie.
  • 1 września 2017 o 19:42
    Chyba go wycofali :(
    Posiadam ten puder w odcieniu 70 Vanila, bardzo fajny jasny kolorek. Produkt bardzo ładnie kryje , na buzi nie tworzy się maska a sam puder ma dobrą trwałość. Nie mam cery trądzikowej więc jak działa w tej kwestii się nie wypowiem ale na pewno mogę powiedzieć, że nie zapycha skóry.Ubolewam nad faktem, że chyba go wycofali bo nigdzie go nie mogę znaleźć.