|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3001 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz
i jeszcze śliczne darmowe save the date do wydrukowania: http://www.elli.com/blog/freebie-fri...he-date-cards/
można się pobawić w photoshopie i zmienić napisy na polskie ![]() może któraś z Was skorzysta ![]()
#3002 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie chcę czekoladek, migdałów,sloników,magnesó w ze zdjęciemi itp. W sumie ciastka z wróżba mogłyby być, ale to jeszcze nie to :P Pojechałam na stację, umyłam samochód, zajechałam do rodziców. W piątek albo sobotę przyjadą rodzice tż, poznać moich i pogadać. Tzn.moi rodzice znają ojca tż bo pomagał nam przy przeprowadzce. A potem jedziemy wpłacić zaliczkę na salę bo tak na gębę nas wpisała :P Ja wolałabym jechać w sobotę bo mogłabym zobaczyć salę przed weselem, obczaić (chociażby co już stoi na stołach z jedzenia ![]() ![]() I teraz dumam co do jedzenia zrobić. Jak piątek to tylko ciasto+kawa. A jak w sobotę to muszę obiad machnąć :P |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3003 |
Wtajemniczenie
|
Witam się po dość intensywnym weekendzie!
Od wczoraj od rana jestem ciągle na nogach, mamy w domu mega syf bo nawet nie zdążyliśmy posprzątać, była taka fajna pogoda że aż żal w domu siedzieć. Dzisiaj w ogóle wymysliliśmy że pojedziemy do sklepu po kwiaty na balkon, pojechaliśmy na Szadółki (dziewczyny z Gd wiedzą o co chodzi), a że nie mamy auta to autobusem jest cala wyprawa, i okazało się że jest jakieś super ważne święto i wszystko pozamykane ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A po powrocie do domu tylko małe siku i zabraliśmy wiatrówkę i poszliśmy na łąkę postrzelać. Ostatnio strzelamy prawie codziennie i powiem Wam że super zajawka ![]() ![]() ![]() Widziałam kilka tematów: Save the date Ja nie robię nic w tym stylu. Większość rodziny wie o ślubie. A poza tym uważam że to jakaś nowa moda, jak ktoś będzie chciał przyjść to i tak przyjdzie, to samo w drugą stronę. Ślub mamy w czerwcu czyli jeszcze przed sezonem urlopowym. Dla mnie to takie trochę obnoszenie się ze ślubem już na rok wstecz. Nasze rodziny są zwykłe, proste, nikt nigdy nie robił czegoś takiego i gdybyśmy my zrobili to zostałoby odebrane w stylu: "o jak się sra.ją ze ślubem a to jeszcze rok". Noclegi dla przyjezdnych Rodzina TŻ jedzie do mnie 140 km i my NIE OFERUJEMY noclegów. Wiem, że większość z Was zadbała o nocleg nawet jak goście mają 50 km. My nie robimy poprawin a każdy jak wstanie rano to by sobie jeszcze kielicha walnął... A druga sprawa koszty. Rano będzie podstawiony autokar który odwiezie gości i tyle. Noclegi będą tylko dla gości z daleka ale z poza miejscowości TŻ bo tamci będą odwiezieni. Ja byłam kiedyś na weselu gdzie jechaliśmy prawie 4 godz i nikt nie płakał że nie ma noclegu, w jedną stronę był wesoły autobus, śpiewy itd, a z powrotem wszyscy spali. Tusz do rzęs Ja od lat jestem wierna https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...h-mascara.html Jest niedrogi, nie skleja rzęs. Często koleżanki pytają mnie jaki mam tusz i zawsze się dziwią jak im mowię że to ten i że w promocji często jest za 13 zł. say-hello Czy to zdjęcie z psem było robione gdzieś niedaleko Twojego mieszkania? Ja przez 3 lata mieszkałam w Nowym Porcie więc może byłyśmy sasiadkami? Często bywałam na tej plaży ![]() powtórka komunii U mnie była rocznica komunii, ale ja akurat nie byłam bo wyrosłam z sukienki, mama poszła do pracy bo pracowała na zmiany i kazała tacie ubrac mnie w coś galowego, a tata zapakował mnie na rower i pojechaliśmy na działkę ![]() Nikt nie robił z tego żadnych ceregieli w zapraszanie rodziny. W ogóle dziwi mnie ta tradycja kupowania drogich prezentów na komunie. Sorry ale ja na wesela dawałam 300 zł a któraś tu napisała że tyle na rocznicę komunii... ![]() Garnitur dla TŻ My akurat szyjemy dla TŻ garnitur, od zawsze chciał garnitur z czerwona podszewką i taki będzie miał. Ma co prawda 3 garnitury ale szyte w czasach liceum więc dawno temu wyszły z mody. Ale gdyby miał garnitur kupiony rok-dwa lata temu to zastanawialibyśmy się nad kupnem. Garnitur używany wyczyszczony nie różni się niczym od nowego. Poza tym Wy też rozglądacie się za używanymi sukniami więc i TŻ może iść w garniturze z zeszłego roku. Nie ma sensu kupowania drugiego garnituru w tym samym kolorze.
#3004 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam podobny problem z częścią rodziny od strony Taty (który nie żyje). Jakiś czas temu zmarł też brat Taty a mój Chrzestny. Pozostała mi zatem z tej strony tylko jego żona (Chrzestnego) oraz ich dwóch dorosłych już teraz synów. Praktycznie nie utrzymujemy kontaktów, nigdy wielkich nie utrzymywaliśmy, a po śmierci wujka już w ogóle się one rozluźniły, mam jedna poczucie i wewnętrzną potrzebę i chęć zaproszenia ich. I teraz rodzi sie pytanie, czy poinformować wcześniej? Na pewno nie wiedzą, bo nie ma takiej osoby która mogłaby to przekazać? Zadzwonić i poinformować o dacie? Czy dopiero na kilka miesięcy przed, jak będziemy mieli zaproszenia zadzwonić i poinformować, że wpadniemy z TŻ? ![]() Jestem w kropce odrobinę. ![]() Cytat:
![]() O rany, jaka boska niedziela za nami. ![]() Wybyliśmy do przyjaciół za miasto na grillowanie i oględziny - budują dom. Ostatnio jak byłam były fundamenty, a teraz.. stoi dom! ![]() ![]() ![]() Mimo, że to skromna budowla robi wrażenie. ![]() W ogóle miejsce świetne, już widzę oczami wyobraźni jak się nasze przyszłe dzieciaki w baseniku za domem w wodzie się pluskają. ![]() ![]() ![]() Tak czy siak, pojedliśmy, poplotkowaliśmy, na słoneczki trochę się wygrzeliśmy. Bosko! ![]() ![]() Odnoszę jakieś takie nieodparte wrażenie, że nie chce mi się jutro iść do pracy. ![]() ![]()
![]() Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2013-05-19 o 19:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3005 |
Zakorzenienie
|
Lecę się kąpać i przed tv. Tż sam robi gofry, będzie wyżerka w łóżku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3006 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3007 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie w rodzinie jest taka moda że zaproszenia wręcza się osobiście - tak robili moi kuzyni i my też tak zrobimy, nie każdy zna TŻ a tak to będzie okazja żeby go przedstawić przed ślubem. Natomiast TŻ jak usłyszal o tym to był absolutnie na nie. Ale go przekonałam że to dobry pomysł bo on wyjechał z rodzinnego domu parę lat temu. Najbliższej rodziny nie widział z 10 lat. Więc prosimy mamę TŻ żeby zrobiła z nami taką objazdówkę po rodzinie. Sami nie pojedziemy bo TŻ nie wie gdzie a poza tym jak oni się tyle czasu nie widzieli to tak jakoś dziwnie. Może Twoi rodzice pomogą Ci w nawiązaniu kontaktu z chrzestną? No i ja bym pojechała, no chyba że to drugi koniec Polski. Ale jak nie widziała Cię tyle lat to fajniej jak pokażesz się że to Ty. My to się śmialiśmy z TŻ że jakby były dwa ślubu w kościele to jakby zaproszenia były wysyłane pocztą to część jego rodziny mogłaby nie wiedzieć do kogo przyjechali ![]()
![]() |
#3008 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie widzę w tym nic dziwnego. Dziwne jest dla mnie, że ktoś może pomyśleć, że jajka znoszę z powodu ślubu. Taka karteczka jest jedynie po to, żeby sobie zapisać date, włożyć w kalendarz- nie trzeba potwierdzać przybycia.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
Edytowane przez wenedka Czas edycji: 2013-05-19 o 19:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3009 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nam się podobało, było tak swojsko. Później zaczęlismy dostrzegać minusy, głównie w komunikacji bo często zawodziła. Ale zawsze będę bronić NP bo ma swój urok i wbrew wszystkim opiniom to dość bezpieczna dzielnica. Teraz mieszkam na Ujeścisku i brakuje mi bliskości morza. ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Cytat:
Już fakt że będę miała suknie do kostek, na weselu nie będzie flaków a pod blokiem grajka z akordeonem jest dla nich dziwne. Ja pochodzę z 150-tysięcznego miasta, a TŻ z małego 15-tysięcznego miasteczka gdzie takie klimaty nie są na porządku dziennym. Już słyszę te teksty że od życia w wielkim mieście nam się w dup.ach poprzewracało ![]()
![]() |
#3010 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas jest też 'śliski' temat z datą, że o ile nie jest to sezon stricte urlopowy, to ślubujemy w weekend przed majówką. A wiadomo jak to jest w tych terminach, nie raz nie dwa ludzie robią sobie wtedy cały tydzień wolne i wybywają gdzieś. ![]() ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Właśnie nam się z TŻ przypomniało, że wczoraj mieliśmy pół rocznicę.. od zaręczyn. ![]() Normalnie.. romantyczni maksymalnie jesteśmy jak zwykle. ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3011 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wynika to z tego że ciężko nam określić od kiedy tak naprawdę jesteśmy parą. Parę razy pocałowaliśmy się na imprezach, ale tej jednej konkretnej daty nie mamy. Ustaliliśmy że mniej więcej jest to w okolicach moich urodzin. Zreszta kiedyś oboje uznaliśmy że takie świętowanie rocznicy nie jest dla nas bo to tak jakbysmy cieszyli się że minął kolejny rok jak jesteśmy razem a przecież mamy być razem do końca życia ![]() Ostatnio nawet moja mama pytała ile czasu my się już znamy to musiałam analizować: poznałam TŻ na drugim roku, maturę miałam w 2005, więc na drugim roku był rok 2007, aha, to znaczy że znamy się 6 lat. Nie liczę tego po prostu, jesteśmy razem i to się liczy, nie przywiązuję wagi do dat, rocznic itd. My to w ogóle jesteśmy mało romantyczni. Jak idziemy gdzieś do knajpy to zawsze płacę ja bo ja trzymam całą kasę w domu. Czasami daję pieniądzę TŻowi i mówię "weź może ty zapłać żeby głupio nie wyglądało że laska płaci", a on wtedy że jemu głupio nie jest, przynajmniej wyglądamy jak rodzina ![]() On nawet na prezenty dla mnie pożycza kasę od kumpla i oddaje po następnej wypłacie bo zawsze przeleje mi całą kasę i dopiero w połowie miesiąca się orientuje że nie będzie na prezent ![]()
Edytowane przez justynkie Czas edycji: 2013-05-19 o 19:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3012 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My obchodzimy rocznicę związku - bez pompy, ale jednak zazwyczaj miło akcentujemy ten dzień, chodź też jest przez nas określona umownie / w przybliżeniu. Obchodzimy ją, by uczcić dzień w którym zostaliśmy parą, cieszymy się, że minął nam kolejny rok w szczęściu i zdrowiu i życzymy zawsze sobie wzajemnie by był on jednym z wielu, wielu które jeszcze przed nami. ![]() O rocznicy zaręczyn będziemy pewnie po prostu pamiętać, a w przyszłości będziemy zapewne obchodzić rocznicę ślubu - wtedy rocznica poznania się zejdzie na dalszy plan. ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3013 |
Rozeznanie
|
O, pocieszyłyście mnie, że nie tylko TŻ taki oryginał w kwestii garnituru
![]() On w ogóle to ma strasznie mało eleganckich ciuchów, bo zwyczajnie mu nie trzeba, żadnego dresscode'u w pracy nie ma, byle wygodnie. Stwierdziłam, że pierdzielę naukę, byłam nad Wisłą z TŻtem, on jakiś wczorajszy to przesiedzieliśmy na cyplu 1,5h, komary pogryzły teraz będę się drapać całą noc. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3014 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Głupio by mi było gdyby TŻ musiał pożyczać na prezent dla mnie. ![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() Oczywiście kilka ma, na jakieś wyjście, czy poza pracą założy, a do pracy koszulka i bojówki lub jeansy - taka praca, że w lepszych ubraniach szkoda by było (raz bowiem siedzi za biurkiem i liczy wydajność zmian produkcyjnych, a raz musi się wczołgać pod drukarkę wielkości pokoju by coś naprawić).
![]() ![]() |
![]() |
#3015 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mojego też uwielbiam w koszulach. I mój też pracuje przed kompem, też ubiera koszulkę i jakieś portki (a bojówki to uwielbia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3016 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój to jest w ogóle najlepszy, bo zazwyczaj wisi mu co zakłada, nie raz muszę go wręcz gonić by ubrał co lepszego (chodź teraz jest już o niebo lepiej niż jakiś czas temu), ale jak kupimy nowego ciucha, dajmy na to jasno szarą bluzę to co.. zakłada do pracy i traf akurat chce, że musi pogrzebać w maszynie i bach rękawy w smarze. ![]() ![]() Bo po co się przebrać, prawda? ![]() ![]() Czym się zajmuje Twój TŻ? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3017 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A Twój to co robi z tymi drukarkami? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3018 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Kwestia jest też taka, że niektórzy mogą zwyczajnie nie zakodować w główce, że to akurat 16.08 ![]() ![]() Pojechaliśmy dziś do mojej Babci. Taką nam ucztę zaserwowała, że teraz leżymy i zdychamy z przejedzenia ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3019 |
Wtajemniczenie
|
No i już po imprezie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3020 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nam tak jest wygodnie i żadne z nas nie marudzi, jak TŻ potrzebuje jakieś pieniądze to ja mu po prostu daję. Od lat żyjemy w ten sposób, jakby TŻowi to przeszkadzało to by powiedział. On raczej nie ukrywa tego co mysli.
![]() |
#3021 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3022 |
Zakorzenienie
|
No i po weekendzie. z TŻ-tem ok
![]() ale chyba tym razem ja mam jakąś załamkę... Na dziś mam wszystkiego dosyć :/ Przyszłam się tylko zameldować że żyję i spadam stąd ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3023 |
Zadomowienie
|
Witam się po kilku dniach spędzonych w Zakopanym
![]() ![]() Teraz muszę nadrobić chociaż kilka stron żeby wiedzieć mniej więcej wiedzieć o czym pisałyście i obiecuję, że od jutra będę się tu częściej odzywać ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3024 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3025 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
my po ślubie będziemy mieli dwa konta, jedno TŻ firmowe, a drugie moje, z którego oboje będziemy korzystać na wszystko co brak ![]()
![]() |
#3026 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a domek tez bym juz chciała miec, urzadzac i dopieszczac kazdy kąt ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
co do garnituru - owszem jest to wydatek, ale uwazam ze całkiem naturalny i nie ma co na tym oszczedzac. My jestesmy nastawieni na razie na to, ze Tz bedzie miał smoking, ale poniewaz to jest strój wyłacznie weselny,to spróbujemy go kupic w tym roku, uzywany przez neta. Na takie rzeczy mi nie żal kasy, serio. |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3027 |
Zadomowienie
|
o i to jak :P nadrobiłam zaległości na wizażu, zrobiłam projekt zaproszeń, zrobiłam porządek na poczcie, szkoda, że nic do szkoły nie zrobiłam, ale wtorek też się nudny zapowiada, więc nadrobię
![]() ![]() poszukując zaproszeń, które mnie zainspirowały (http://projektslub.blogspot.fi/2013/...ginalny-i.html ) znalazłam inne i chyba się zakochałam ![]() ![]() w ogóle coś się chyba ze mną dzieje ostatnio, mam zawroty głowy, dzisiaj rano jak myłam zęby to myślałam, że ![]() lecę spać, czas na mnie, bo padam z tych nudów na twarz ![]()
#3028 |
Wtajemniczenie
|
co ludzie nie wymyślą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3029 |
Zakorzenienie
|
ale się spiekłam dzisiaj nad tą wodą
![]()
![]() |
#3030 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
bo zaczynają sie od 8 zł w góre za sztuke... ale fakt, piekne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:10.