Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-05-18, 17:25   #1231
anulka4771
Wtajemniczenie

Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III

Cytat:
Napisane przez asiula_n Pokaż wiadomość
Gabi jak sie na coś uprze (najlepiej na małe lego od starszego brata ) to płacze, aż jej łzy po brodzie kapią i strasznie zawodzi

Mam ten sam problem Lego Boshhh Szymon chce Filip mu nie daje,zresztą za mełe elementy aby Szymon się bawił,od razu taaakie grochy pojawiają się w oczach

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mój tata ma guza mózgu, człowiek zdrowy dotąd jak dąb, nawet kataru nigdy nie miał. W poniedziałek stracił przytomność a we wtorek informacja spadła na nas jak grom z jasnego nieba. Za 3 dni będzie miał operację w warszawie, guz jest zlośliwy, jeden z najgorszych.
Proszę o modlitwę za pomyślną operację i zdrowie dla niego zeby Adaś mógł jeszcze trochę czasu spędzić z dziadkiem...
Ewuś mój 14 letni kuzyn wygrał walkę z glejakiem wielopostaciowym(najgorsz y)guz mózgu a też nie dawano mu szans na przezycie,przeszedł ciężkie leczenie,radioterapie i chemioterapię,operacje,mó j mąż też jest jeszcze z dziećmi,ze mną a też było zle,tragicznie także kochana głowa do góry,będzie dobrze tylko Wy musicie w to wierzyć,Twój tato musi być dzielny.Ja zawsze starałam się być z M,jezdziłam na badania,wiozłam do szpitali,siedziałam przy nim kiedy leciała chemia.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-18, 20:10   #1232
benka99
Rozeznanie

Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III

Mojej koleżance z liceum 2 tyg temu urodził się synek. Chłopiec ma chore serce, lekarze nie dają mu szans. Rodzice siedzą przy nim i czekają na ostatni oddech. Tylko cud może pomóc...
Boże czemu takie rzeczy się dzieją....
Stary 2013-05-18, 22:06   #1233
8ewus8
Zadomowienie

Dziękuję Wam dziewczyny,
Ledwo sobie daję z tym radę a jeszcze muszę wspierać mamę.
Nasze życie wywróciło się całkowicie. Już nigdy w życiu sobie nic nie zaplanuję. NIGDY!

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
Bardzo wam współczuję, trzymajcie się jakoś. Będę pamiętać o Twoim tacie w modlitwie, będę dziś na Jasnej Górze też Matce Bożej wspomnę Nie traćcie nadziei
Kochana, ja też dziś byłam w Częstochowie. Zryczałam sie jak nie wiem przed obrazem Matki Bożej. Mam nadzieję, że wstawi się za moją prośbą. Jesteś z Częstochowy? Msza będzie za tatę o 7ej w poniedziałek.

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość

Ewuś mój 14 letni kuzyn wygrał walkę z glejakiem wielopostaciowym(najgorsz y)guz mózgu a też nie dawano mu szans na przezycie,przeszedł ciężkie leczenie,radioterapie i chemioterapię,operacje,mó j mąż też jest jeszcze z dziećmi,ze mną a też było zle,tragicznie także kochana głowa do góry,będzie dobrze tylko Wy musicie w to wierzyć,Twój tato musi być dzielny.Ja zawsze starałam się być z M,jezdziłam na badania,wiozłam do szpitali,siedziałam przy nim kiedy leciała chemia.
anulka, Ty tak dużo przeszłaś, wierzę, że będzie dobrze, takie przykłady dodają otuchy i wiary, że każdy organizm jest inny, że może akrat sobie poradzi...

[QUOTE=benka99;40875821]Mojej koleżance z liceum 2 tyg temu urodził się synek. Chłopiec ma chore serce, lekarze nie dają mu szans. Rodzice siedzą przy nim i czekają na ostatni oddech. Tylko cud może pomóc...
Boże czemu takie rzeczy się dzieją....[/QUOTE/]
Pomodle się do świętego Judy i św Rity za to dzieciątko również.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-18, 22:26   #1234
doris888
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez benka99 Pokaż wiadomość
Mojej koleżance z liceum 2 tyg temu urodził się synek. Chłopiec ma chore serce, lekarze nie dają mu szans. Rodzice siedzą przy nim i czekają na ostatni oddech. Tylko cud może pomóc...
przepraszam że to napiszę, ale nienawidzę jak lekarze tak mówią że nie ma szans, mojemu bratu ciotecznemu urodziło się dziecko z niewykształconą 1/3 mózgu ( tak pobieżnie pisząc). jego żona wzięła jakieś leki na nerki jak jeszcze nie wiedziała że jest w ciąży, a dokładniej lekarz kazał zrobic test bo starali sie o dziecko i jeżeli nie jest w ciązy to zażyć. No i ona zrobiła ten test, wyszedł negatywnie a jednak była w ciąży, ale dowiedziała się jak już było za późno... Jak urodziła się Basia to lekarze mówili że jej życie to kwestia godzin a ona żyła 20 miesięcy...
Nie było to życie jakie można wymarzyć sobie dla własnego dziecka a jednak trwało nie kilka godzin a kilkanaście miesięcy -walki o jej życie. Nie widziała , nie słyszała , nie mówiła, po prostu leżała ale czuła... wydawała "dźwięki" w obecności mamy czy taty, cały czas po aparaturą w szpitalu lub w domu i średnio raz w miesiącu ratowanie życia - reanimacja bo serce stawało ale nikt nie był na tyle silny żeby pozwolić jej odejść... Dlatego uważam że to niemądre, takie gadanie że to kwestia godzin, bo oni to słyszeli przez 20 miesięcy... ja nie chciałabym tego słuchać w kółko a rodziców powinno się też psychicznie przygotowywać że ta walka może trwać znacznie dłużej...

Życzę Twojej koleżance dużo siły i mam nadzieję że w ich przypadku zdarzy sie cud a maluszek będzie żył długo i szczęśliwie!
doris888 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-18, 23:12   #1235
Ewunia_1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Kiwi już Antoch próbował. Trochę zjadł, ale nie był jakiś zachwycony. Ananasa nie mieliśmy okazji. Z takim puszkowym raczej niekoniecznie bym próbowała, te syropy są mocno słodzone.

Co do owoców suszonych, wyrwę się przed szereg - ja namaczam przeważnie. Albo np gotuję razem z jaglanką, wtedy też rozmiękają
Właśnie, może jaglankę np dasz Nataszce? Z jabłkiem i cynamonem i daktylami Antek się zajada. Albo ostatnio gruszka i trochę imbiru. To też dobrze na trawienie wpływa.

Pulpety przepieprzone możesz sama zjeść
A wywar możesz zagęścic warzywami. W ogóle do gotowania pulpecików możesz wcześniej zrobić taki wywar warzywny - marchewka, pietruszka, jakiś seler, ziele ang, listek laurowy. I potem dodać np cukinię i z tą marchewką i pietruszką zmiksować już po ugotowaniu się mięsa. To dobry sosik Ci wyjdzie. Przecier pomidorowy też można dodać.

A ja dzisiaj zrobiłam dobra rzecz dla Antka.
Wczoraj gotowałam curry - takie. No i Bąbel strasznie się rwał do niego, a jednak dosyć pikantne było, więc nie chciałam mu dawać za dużo, dostał oddzielnie groszek i ziemniaki. Stwierdziłam że mu się tak kolor spodobał.
I dzisiaj ugotowałam mu ryż do risotto - i dodałam do niego kurkumy trochę, trochę imbiru i kminu rzymskiego i troszkę posoliłam. Pogotowałam trochę z adługo, wyszedł mocno klejący się. Na patelni poddusiłam szpinak. Skropiłam limonką. Wymieszałam z ryżem i zrobiłam kulki, wyszły super, żółto-zielone, smakowały!
Kupka jednak sie pojawiła więc mogę uznać, że kiwi jest ok, a ananas to już w ogóle
Pulpeciki się przegryzły i już nie były pieprzne, ale zanim to odkryłam dałam Małej słoiczek z dynią i indykiem, a potem dodałam rozgniecione pulpeciki do tego i Mała jak to ona, zjadła połowę i koniec! Niejadek z niej straszny.

Następnym razem zrobie te pulpeciki tak jak mówisz, tzn. sosik.

Napiszesz mi jak robisz tą jaglankę? Pewnie to dla wszystkich oczywiste, ale dla mnie...
Na pewno spróbuję w najblizszym czasie Twoich placuszków tzn. Mała sprobuje

8ewus8, bądźcie dobrej myśli i silne, dla Taty!!!

Benka, nawet nie chce sobie wyobrazac przez co Ci ludzie przechodzą. Mam nadzieję, że lekarze się mylą i dzidzia ładnie da sobie rade.
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-18, 23:36   #1236
benka99
Rozeznanie

Niestety lekarze się nie mylą, maluszek ma poważną wadę serca, aorty i zespół patau. Ja wogóle nie wiem co mam jej powiedzieć, łzy mi płyną jak tylko o tym myślę. Nie wyobrażam sobie jak to jest cieszyć się z każdego dnia razem, z każdego bezwiednego uśmiechu i jednocześnie sprawdzać ze strachem czy maleństwo jeszcze oddycha
Stary 2013-05-19, 12:12   #1237
debesciara
Zadomowienie

ewus mieszkam ok 20km od Częstochowy, na mszy niestety nie będę mogła być bo od 7.30 pracuję w mojej miejscowości, więc bym nie zdążyła Ale w modlitwie będę pamiętać, w niej siła. Co do św. Rity bardzo wierzę w jej moc, jak Matylka w drugim tygodniu życia miała zakażenie moczu bakterią coli, badania miała bardzo kiepskie, przy jakimś wskaźniku brakło skali... lekarze nie wiedzieli co się dzieje, padło nawet hasło sepsa... wtedy z mężem i całą rodziną z resztą modliliśmy się do św. Rity o wstawiennictwo, mąż znalazł nawet specjalną modlitwę do niej, rano na Jasnej Górze była msza i jeszcze tego dnia jej się polepszyło, trafili z leczeniem [okazało się że to ta e.coli w moczu].

Ewunia u nas kiwi i ananas w grudniu mała jadła, także luzik, oczywiście na początku ostrożnie, kiwi ma dużo wit. c więc jak najbardziej na plus. Kaszę jaglaną ja gotuję na mleku (od krowy) z wodą ok 10-20 min, dodaję pokrojone suszone owoce, jabłko dodaję przyprawy i gotuję jeszcze kilka minut, stygnie i można podawać swoją drogą dawno małej takich przysmaków nie robiłam, może dziś przy święcie zaszalejemy

Pola smakowicie sobie wyobrażam te kuleczki ryżowo-szpinakowe, dawałaś całe liście szpinaku, czy jakoś rozdrobnione? i w jaki sposób Antoś jadł, rękoma? Matylka lubi jedzenie w rękach rozgniatać, także nie wiem czy zdałoby to egzamin u nas
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-19, 23:44   #1238
moniczka1302
Wtajemniczenie

Hej!
Dawno mnie tu nie było i meldujemy się po skończonym roczku. U nas zmiana jedynie taka, że od 3 tygodni Hania pięknie chodzi i rozrabia. Ciągnie za fraki inne dzieci, wchodzi do wózków innym dzieciom i gryzie Mam nadzieję, że ten etap szybko minie

Imprezka roczkowa bardzo udana, za tydzien czeka mnie powtórka z rozrywki, bo przyjadą dziadkowie.

Często przewija się tu temat tortów - ja specem tortowym nie jestem, ale zaryzykowałam i zrobiłam sama. Kupowac nie chciałam bo to była dla mnie sprawa honoru, żeby samodzielnie przygotowac tort dla córci No i wyszedł - na bazie serka mascarpone, smietany kremowki i białej czekolady z malinami i borówkami. Wygląd na pewno nie był imponujący ale smakował dobrze. I co ważne, banalny w wykonaniu.

GRATULUJE KOLEJNYCH CIĄŻ! Jestem pełna podziwu, że tak szybko się decydujecie na drugie dziecko Js na to jeszcze nie jestem gotowa.

Ewus
- trzymam kciuki za Twojego Tatę i całą Twoją Rodzinę

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ----------

pola bardzo mnie zaintrygował Twoj przepis na te kuleczki hmmmm

Jak Ci się żyje we Francji???
Stary 2013-05-20, 08:03   #1239
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Michalowa79 Pokaż wiadomość
Cześć - jak ten czas szybko zleciał Gratuluję Wszystkim Mamom roczniaków i cieszę się ze dzieciaki dobrze się chowają. Przeglądnęłam pobieżnie Wasze wpisy bo nie sposób nadrobić rok - ale musicie mi wybaczyć moje zniknięcie. Staś chowa się książkowo bez kolek i innych dolegliwości, w zdrowiu przesypia całą noc od początku je wszystko - pozwoliło mi to na powrót do pracy dość szybko i w tym wirze praca - dom - Staś - pies na nic już czasu nie zostawało - a że własna firma to wiecie praca od rana do nocy. No ale wygląda na to że los mnie zmusi do zwolnienia odrobinę otóż jestem w 9tc i czekamy na "drugie" - więc mam nadzieję że będę mogła częściej do Was zaglądać - choć jak to w moim zwariowanym świecie bywa ciągle coś No i oczywiście za tydzień wielki dzień Urodzinki Stasia Pozdrawiam Was cieplutko i modlę się cobyście przyjęły siostrę marnotrawną z powrotem do Waszego grona
Witaj i serdecznie gratulacje drugiego dzidziusia w drodze

Cytat:
Napisane przez benka99 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
Hej!
Dawno mnie tu nie było i meldujemy się po skończonym roczku. U nas zmiana jedynie taka, że od 3 tygodni Hania pięknie chodzi i rozrabia. Ciągnie za fraki inne dzieci, wchodzi do wózków innym dzieciom i gryzie Mam nadzieję, że ten etap szybko minie

Imprezka roczkowa bardzo udana, za tydzien czeka mnie powtórka z rozrywki, bo przyjadą dziadkowie.

Często przewija się tu temat tortów - ja specem tortowym nie jestem, ale zaryzykowałam i zrobiłam sama. Kupowac nie chciałam bo to była dla mnie sprawa honoru, żeby samodzielnie przygotowac tort dla córci No i wyszedł - na bazie serka mascarpone, smietany kremowki i białej czekolady z malinami i borówkami. Wygląd na pewno nie był imponujący ale smakował dobrze. I co ważne, banalny w wykonaniu.
No czeeeść Spóźnione życzenia dla Hani, wszystkiego dobrego! no i brawa dla małej za chodzenie
Super,że urodziny się udały , rzuć tym prostym przepisem, bo też zastanawiam się czy sama nie zrobić tortu ale musi być prosty, bo to będzie mój pierwszy

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

Wszystkiego Najlepszego dla dzisiejszych roczniaków: Seby i Dominika Wiele radości i dużo zdrówka na przyszłe lata

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-20, 08:34   #1240
GaTTa
Raczkowanie

Hej OD piątku miałam przygotowania do roczku. Imprez była w sobotę i się udała.

Ada zrobiła postępy w dniu swoich urodzin czyli 17 maja nas bardzo pozytywnie zaskoczyła. Chodzi trzymana pod paszki I nauczyła się trzymać butelkę, przeszła od razu do trzymania jedną ręką nie chwyci jej dwoma

benka99 Trzymam kciuki za maluszka Twoich znajomych

8ewus8 Dla Twojego taty również mocna kciuki, aby udało się wgrać z chorobą oraz modlitwa Trzymajcie się

Spóźnione życzenia dla Hani z 17 maja jak moja Ada i Oskara z 18 maja

Wszystkiego Naj dla dzisiejszych solenizantów Seby i Dominika

P.S. Życzenie dla mojej Ady nie było .......

Smutno mi się zrobiło jak dla wszystkich dzieciaków są a dla dzieciaków z 17 maja i 18 nie było.... Może dlatego że ich mamy nie udzielają się.... Cóż trudno się mówi.
GaTTa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-20, 08:45   #1241
she_87
Raczkowanie

Witamy po weekendzie.

Sto lat dla kolejnych roczniaków.

U nas weekend minął szybko i aktywnie w niedziele byliśmy na pikniku nad wodą posiedzieliśmy na trawce, wzieliśmy koszyk owoce i kanapki. Sara byal zachwycona bo były zwierząktka kuce, kozy baranki.
U nas noce sie poprawiły jest coraz lepiej.
Tez planuje kupic fotelik na rower.
she_87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-20, 09:16   #1242
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Siesta Hamax.
Z tego co się orientowalismy ma najlepsze opinie

A napisze jeszcze jak mam chwilę
Fotelik jest bardzo dobrze wyprofilowany, dziecku jest wygodnie, a przynajmniej tak wygląda.
Pasy ma tak pomyślane, że nawet największy spryciarz nie rozepnie ich swoimi małymi rączkami.
Ten fotelik bardzo dobrze amortyzuje - jeździliśmy po wertepach, po chodnikach, po kamieniach. Ale nie wygina sie nadmiernie.
Jak dziecko zaśnie to fajnie się odchyla całość, dość przyjemnie to wygląda
nam też się podobał ten fotelik, ale wygrał Polisport
Hamax jednak ma odkryte pokrętło od dołu, a jak się zatrze piachem/kurzem może być ciężko z odchylaniem.
Najfajniejszy był Romer, ale i cena najwyższa.

My tylko 3 foteliki braliśmy pod uwagę:
Romer Jockey http://www.britax-roemer.pl/rowerowy...jockey-comfort,
Polisport Bilby http://www.bikeman.pl/fotelik-dzieci...rs-p-1632.html
i Hamax Siesta taki jak Wasz

Pytanie do wszystkich:

Czym smarujecie dzieci przed ukąszeniem komarów i meszek i czym się ratujecie jak już Was pogryzą??

Nas zaatakowały meszki jesteśmy spuchnięte obydwie :/ ja wymiękam tak mnie to swędzi a mała dzielnie znosi.
fenistil po?

Edytowane przez _Maya_
Czas edycji: 2013-05-20 o 09:21
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-20, 10:02   #1243
rinco
Wtajemniczenie

U nas już po imprezie Było super. Tort wyszedł Inne rzeczy też udane.

Za chwilę Sebuś skończy roczek Właśnie śpi i pewnie prześpi ten moment hehe. Dziękuję za życzenia

Edytowane przez rinco
Czas edycji: 2014-03-23 o 20:31
rinco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-20, 10:18   #1244
rinco
Wtajemniczenie

Któraś tu niedawno pisała, że po drugim dziecku wraca libido? No coż, mi już wróciło i to takie, że huhuhuhu...
rinco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-20, 10:40   #1245
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Któraś tu niedawno pisała, że po drugim dziecku wraca libido? No coż, mi już wróciło i to takie, że huhuhuhu...
Nie każdej wraca to libido

wszystkiego najlepszego dla roczniaków dla tych spóznionych i dla dzisiejszych

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-20, 10:47   #1246
asiula_n
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
Pytanie do wszystkich:

Czym smarujecie dzieci przed ukąszeniem komarów i meszek i czym się ratujecie jak już Was pogryzą??

Nas zaatakowały meszki jesteśmy spuchnięte obydwie :/ ja wymiękam tak mnie to swędzi a mała dzielnie znosi.
fenistil po?
Naczytałam się różnych opinii i podobno najlepszy jest spray Antisol, ale trudno go zdobyć

My do tej pory używaliśmy Ziaji "Antybzz" na ugryzienia. Jak dla mnie ok., ale moje dzieciaki raczej łagodnie znoszą bliskie spotkania z owadami, więc może dla innych być zbyt łagodny.

Ale piękna pogoda jedyny minus to, że przez ten upał burzy nam sie porządek dnia. Gabi zazwyczaj śpi raz w ciągu dnia (teraz) i pózniej ok 19 zasypia juz na noc. A przez te upału ok 16 jest taka zmęczona że zdarza sie jej zasnąć, no i wtedy jest szaleństwo do 22

A w ogóle to jak któraś z was wygra w totka, to niech będzie tak miła i sie podzieli, bo ja już mam dość mieszkania z teściami i marzy mi się własny dom, a jak narazie perspektywy marne

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Nie każdej wraca to libido
No właśnie

Ja co prawda mam jeszcze nadzieję, że jak przestanę karmić to będzie lepiej
asiula_n jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-20, 12:10   #1247
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez GaTTa Pokaż wiadomość
Hej OD piątku miałam przygotowania do roczku. Imprez była w sobotę i się udała.

Ada zrobiła postępy w dniu swoich urodzin czyli 17 maja nas bardzo pozytywnie zaskoczyła. Chodzi trzymana pod paszki I nauczyła się trzymać butelkę, przeszła od razu do trzymania jedną ręką nie chwyci jej dwoma

benka99 Trzymam kciuki za maluszka Twoich znajomych

8ewus8 Dla Twojego taty również mocna kciuki, aby udało się wgrać z chorobą oraz modlitwa Trzymajcie się

Spóźnione życzenia dla Hani z 17 maja jak moja Ada i Oskara z 18 maja

Wszystkiego Naj dla dzisiejszych solenizantów Seby i Dominika

P.S. Życzenie dla mojej Ady nie było .......

Smutno mi się zrobiło jak dla wszystkich dzieciaków są a dla dzieciaków z 17 maja i 18 nie było.... Może dlatego że ich mamy nie udzielają się.... Cóż trudno się mówi.
spòźnione ale szczere życzenia dla Ady z okazji roczku

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
U nas już po imprezie Było super. Tort wyszedł Inne rzeczy też udane.

Za chwilę Sebuś skończy roczek Właśnie śpi i pewnie prześpi ten moment hehe. Dziękuję za życzenia
Masz tal ent kobieto tort super!! Sto lat dlA Sebusia
Stary 2013-05-20, 12:16   #1248
Efijy
Rozeznanie

Witam!

Na wstępie powiem Wam że Stasiek załapał picie z niekapka tyle Wam trułam to pomyślałam ze napisze.
Inna rzecz o której ostatnio Wam trułam to wózek spacerowy i tu całkowita porażka Postanowiłam w końcu wybrać się do Wrocławia zobaczyć wózki bo mieszkam w małej miejscowości. Nie dość że sklepów z wózkami we Wrocławiu jak na lekarstwo to jeszcze nie było nic ciekawego ( cena do 700zł) oczywiście te o których pisałyście nie było do innych Stasiek jest za duży wyglądał ja śledź w nim np. chicco. Zależy mi na czymś lekkim, wiadomo rozkładanym siedzeniu i niewielkim po złożeniu. Do tej pory jak nie miałam styczności z parasolkami to tak mi sie one kojarzyły, ale większość strasznie wielka po złożeniu i ciężka.

Jeszcze ma pytanie do dziewczyn której mają wózki parasolki bez pałąku jak sobie radzicie z dziećmi?
Ja jakoś się martwię to zawsze jakieś zabezpieczenie. Stasiek to jest agent w wózku jakbym go nie zapięła w pasy np. to zaraz w nim chce wstawać. Stąd moje pytanie czy same pasy dadzą radę z taki agentem jak myślicie?

Ogólnie to załamana wrociłam po tym wyjeździe chyba bede musiała kupić coś w ciemno tylko co?

Poza tym Stasiek to nie chce za bardzo siedzieć w foteliku samochodowym na dłużej godzina to za długo porażka jak tu myśleć o wakacjach. Wasze dzieci też tak nie lubią siedzieć w fotelikach?

To się pożaliłam Wam.
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-20, 12:23   #1249
_agata
Zakorzenienie

Efijy, pałąk w sumie nie chroni przed wyjściem dziecka z wózka. Od tego są pasy.
Ale.... wczoraj jechałam pierwszy raz z wózkiem autobusem bo samochód sprzedaliśmy
I przy wysiadaniu nie pomyślałam żeby jednak wyjechać tyłem. Wyjechałam przednimi kołami i wpadłam między autobus chodnik. I dziecko na pałąku się zatrzymało. Bo pasy miał trochę poluzowane.

My mamy maclarena Quest.
Jest lekki, zwrotny, tylko pałąk dokupiliśmy osobno.
Nie narzekam

Aha, i Maciek lubi rączki trzymac sobie na pałąku. Rozsiądzie się jak król i jedzie. :d

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-20, 12:42   #1250
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
Efijy, pałąk w sumie nie chroni przed wyjściem dziecka z wózka. Od tego są pasy.
Ale.... wczoraj jechałam pierwszy raz z wózkiem autobusem bo samochód sprzedaliśmy
I przy wysiadaniu nie pomyślałam żeby jednak wyjechać tyłem. Wyjechałam przednimi kołami i wpadłam między autobus chodnik. I dziecko na pałąku się zatrzymało. Bo pasy miał trochę poluzowane.

My mamy maclarena Quest.
Jest lekki, zwrotny, tylko pałąk dokupiliśmy osobno.
Nie narzekam

Aha, i Maciek lubi rączki trzymac sobie na pałąku. Rozsiądzie się jak król i jedzie. :d
dzięki za opinie. Jak kółka dobrze Ci się nim jeździ? Jak z siedzeniem dobrze wygodnie ma , chodzi mi o szerokość też nie ciasno po wymiarach widzę ze nie jest taki mały? sorki ze zawracam głowę ale muszę coś znaleźć do czerwca a w sklepach nie za wielki wybór.
Stary 2013-05-20, 12:57   #1251
_agata
Zakorzenienie

Dobrze się jeździ,Maciek nie narzeka, śpi w nim więc jest ok

Kółka sa małe, ale po piachu dają radę. Trochę telepie no ale to mała spacerówka. Kółka są nieamortyzowane, ale ma być lekka więc jest
Jak szłam do dziadków sama z Maciem, to go wzięłam na biodro, w druga rękę wózek i się wgramoliłam na drugie piętro

Siedzisko też ok. Maciuś waży 11 kg i spokojnie ma miejsce

Jesli chcesz to dam Ci namiar na sklep gdzie kupowałam 2 sztuki bo dla kolegi też i trochę utargowaliśmy więc może powołasz się na nas i trochę taniej kupisz

o

Edytowane przez _agata
Czas edycji: 2013-05-20 o 13:02
Stary 2013-05-20, 13:15   #1252
Efijy
Rozeznanie

[QUOTE=_agata;40896114]Dobrze się jeździ,Maciek nie narzeka, śpi w nim więc jest ok

Zapytam Cię jeszcze o rączki ma bardzo wysoko bo ja nie należę do wysokich ?
Stary 2013-05-20, 13:16   #1253
_agata
Zakorzenienie

Dla mnie akurat.
Ja mam 164 cm. Ale spokojnie i niższa osoba poprowadzi

o
Stary 2013-05-20, 13:35   #1254
asiula_n
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
Witam!

Na wstępie powiem Wam że Stasiek załapał picie z niekapka tyle Wam trułam to pomyślałam ze napisze.
Inna rzecz o której ostatnio Wam trułam to wózek spacerowy i tu całkowita porażka Postanowiłam w końcu wybrać się do Wrocławia zobaczyć wózki bo mieszkam w małej miejscowości. Nie dość że sklepów z wózkami we Wrocławiu jak na lekarstwo to jeszcze nie było nic ciekawego ( cena do 700zł) oczywiście te o których pisałyście nie było do innych Stasiek jest za duży wyglądał ja śledź w nim np. chicco. Zależy mi na czymś lekkim, wiadomo rozkładanym siedzeniu i niewielkim po złożeniu. Do tej pory jak nie miałam styczności z parasolkami to tak mi sie one kojarzyły, ale większość strasznie wielka po złożeniu i ciężka.

Jeszcze ma pytanie do dziewczyn której mają wózki parasolki bez pałąku jak sobie radzicie z dziećmi?
Ja jakoś się martwię to zawsze jakieś zabezpieczenie. Stasiek to jest agent w wózku jakbym go nie zapięła w pasy np. to zaraz w nim chce wstawać. Stąd moje pytanie czy same pasy dadzą radę z taki agentem jak myślicie?

Ogólnie to załamana wrociłam po tym wyjeździe chyba bede musiała kupić coś w ciemno tylko co?

Poza tym Stasiek to nie chce za bardzo siedzieć w foteliku samochodowym na dłużej godzina to za długo porażka jak tu myśleć o wakacjach. Wasze dzieci też tak nie lubią siedzieć w fotelikach?

To się pożaliłam Wam.
My mamy Peg Perego Pliko, jak dla mnie rewelka!!! Słuzy mi już przy drugim dziecku, jest mega wygodny (ze składanym pałąkiem) do spania, do siedzenia, na wertepy i na asfalty
Jest naprawdę porządny i duży - nawet mój pięciolatek się mieści. Nie wiem jakie są aktualne ceny nowych, ale spokojnie zadbana używka też mogłaby posłużyć.

I ja też mam 164 cm. i wysokość jest ok.
asiula_n jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-20, 13:49   #1255
_agata
Zakorzenienie

Braliśmy por uwage tego Peg Perego, ale jak zobaczyłam w sklepie dwa rozklekotane egzemplarze to zrezygnowaliśmy.

o
Stary 2013-05-20, 14:03   #1256
kism
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. I

Słyszałam taką teorię, że te, które jako nowe wydają się już rozklekotane, w praktyce mają większą żywotność, bo mają jakby, hmm ciężko mi dobre słowa znaleźć, mają ten luz między częściami i na naszych polskich chodnikach dłużej przeżyją, a właśnie te sztywne i zwarte jako nowe rozsypują się szybciej

Cóż, ja nie mam odpowiedniego doświadczenia ze spacerówkami, żeby to ocenić (Maks miał tanią spacerówkę, więc nie zdziwiło mnie, że po 2 latach się rozsypywała). Niech każdy oceni wg własnego uznania
kism jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-20, 14:05   #1257
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asiula_n Pokaż wiadomość
My mamy Peg Perego Pliko, jak dla mnie rewelka!!! Słuzy mi już przy drugim dziecku, jest mega wygodny (ze składanym pałąkiem) do spania, do siedzenia, na wertepy i na asfalty
Jest naprawdę porządny i duży - nawet mój pięciolatek się mieści. Nie wiem jakie są aktualne ceny nowych, ale spokojnie zadbana używka też mogłaby posłużyć.

I ja też mam 164 cm. i wysokość jest ok.
Myślałam ostatnio właśnie o Pliko ale mini http://www.bobowozki.com.pl/product_...2&%3CosCsid%3E tyle że ten model jest bez pałąku

ty masz może ten model ?
http://www.bobowozki.com.pl/product_...9&%3CosCsid%3E
Stary 2013-05-20, 14:15   #1258
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
Myślałam ostatnio właśnie o Pliko ale mini http://www.bobowozki.com.pl/product_...2&%3CosCsid%3E tyle że ten model jest bez pałąku

ty masz może ten model ?
http://www.bobowozki.com.pl/product_...9&%3CosCsid%3E

Tylko ten drugi lekki NIE JEST

kism, faktycznie tak może być
Ale ja postawiłam jednak na taki, który ma dobre opinie i mam dożywotnią gwarancję na ramę

o
Stary 2013-05-20, 14:40   #1259
Efijy
Rozeznanie

[QUOTE=_agata;40897533]Tylko ten drugi lekki NIE JEST

Tak wiem myślałam o tym pierwszym ostatnio ale on nie ma pałąku a wolałabym żeby miał cena też w moim zasiegu jeszcze Tyle że nie widziałam go w ogóle na żywo i pewnie nie będę miał możliwości. Tak w ciemno to ja jeszcze nigdy nic nie kupowałam ale dzięki Wam za opinie zawsze to już coś

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Cytat:

Ale ja postawiłam jednak na taki, który ma dobre opinie i mam dożywotnią gwarancję na ramę
Są ogóle takie co maja dożywotnia gwarancje na ramę?
Ciekawe czy uwzględniała takie reklamację jak co.
Stary 2013-05-20, 14:41   #1260
Renatka89
Zakorzenienie

Hej

mam zaległosci jak nie wiem co.. tzn. w pisaniu, bo czytam regularnie, ale z komórki, a nie lubie pisac z telefonu

My wciąż u moich rodziców, TŻ wraca dopiero w niedziele/poniedziałek, strasznie mi już go brakuje.

Całe dnie spędzamy na ogrodzie, placu zabaw.. pogoda ma sie zepsuc ponoc to korzystamy

Wszystkiego najlepszego dla wszystkich roczniaków! i te spoznione i juz na wyrost

Poruszyłam tu temat tortu/ciasta/muffiny bez mleka krowiego i w koncu konkretnego przepisu nie dostałam, wiec sie przypomne i poproszę

Z ważniejszych rzeczy u nas- mala znowu ma jedzeniowstręt, za to wstaje i łazi przy meblach i boi sie trawy

8ewus8- będę mocno trzymała kciuki za twojego tatę, pomodlę sie za Was i za cała rodzine, musicie byc dzielni

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości