|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! |
|
4 | 10,81% |
| Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
1 | 2,70% |
| Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
6 | 16,22% |
| Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
3 | 8,11% |
| Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
17 | 45,95% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Cytat:
Nie pękaj mała! Mój też się na mnei patrzy jak na wielkoluda i jak coś walnie głupiego to mu co chwilę przypominam, że ma mnie wspierać...bo mi też jest ciężko! ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- wiesz co...idź Ty już stąd a nie smaka robisz....to mi teraz dowaliłaś tą pomidorową:/
|
|
|
|
|
#3722 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Dzoan daj mu czas do namysłu i wróćcie do tej rozmowy jeszcze raz-na spokojnie
![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- No i nie zrobi mi tych włosów, "bo już za późno" A prosiłam go rano żeby znalazł dziś na to czas ![]() Faceci Będzie coś chciał
|
|
|
|
#3723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A wogóle jak mi położna ciśnienie mieryła to miałam 140, ale po kilku minutach powtórzyłyśmy i wyszła mi już norma 125/75 |
|
|
|
|
#3725 |
|
Wtajemniczenie
|
dokladnie 26 tc i 3 dzien - czyli wedlug nas 27 a wedlug lekarzy 26
|
#3726 | ||
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
Trzymam kciuki za wizyty!
I za tygodnie ![]() Surka dobrze doczytałam, że idziesz do szpitala? Oj żeby Cię szybko wypuścili ![]() Ja byłam w Biedronce, kupiłam koszulę Ale z Was kruszynki, ja wzięłam L-kę i ładnie leży, zarówno na biuście, jak i w talii, nawet bym powiedziała, że korzystnie wyglądam I kupiłam też 2 zestawy naklejek, są ekstra!A od czwartku rzeczy higieniczne, ale kupię chyba tylko te patyczki i płatki i podkłady jednorazowe. Cytat:
Chcesz się załatwić, jak moja babcia miała w zwyczaju? Lekko podwyższone ciśnienie -> panika, mierzymy znowu -> znowu podwyższone -> i znowu mierzymy -> ciśnienie na tyle wysokie, że wzywamy karetkę. Sanitariusze znali już moją babcię i jej sposób działania na pamięć... Minimum 10 minut musisz odczekać. Ja mam bardzo stary Omron, ale jest bardzo dobry, to chyba jedna z lepszych marek ciśnieniomierzy. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3727 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
można ich traktować jak do wiecznych chłopców i się cackać i o wszystkim nie mówić itp ale co to za związek? dokładnie jest tak jak napisałaś, bywają w życiu różne sytuacje nie tylko dotyczące porodu i dobrze byłoby żeby najbliższa osoba była własnie w tych gorszych momentach pomocna.. bo inaczej jak tu mówić o zaufaniu i bliskości... Dzoan, przemyśl to wszystko na spokojnie, porozmawiaj z nim szczerze o jego uczestniczeniu w porodzie, jakie są tego przesłanki, czy chce czy nie chce i dlaczego... bo mimo tego co napisałyśmy naprawdę nic na siłę, nie da się zmienić osoby i nastawić ją pozytywnie, i czasem niestety tak to wygląda że masę spraw trzeba samemu wziąć na siebie |
|
|
|
|
#3728 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
umiesz prawdziwiej ![]() Cytat:
Powiem Ci bardzo wprost, ze mam kumpla, ktory przy porodzie byl tylko dlatego, ze tak bardzo nie chcial zawiesc swojej zony. Chcial pokazac, jak ja kocha i jaki jest dla niej silny. To, ze zemdlal, to chyba blogoslawienstwo dla nich obojga. To, ze pozniej przez rok ze soba nie sypiali, a on nam plakal po pijaku, ze tak strasznie ja kocha, wszystko by zrobil dla niej, ale NIE MOZE z nia pojsc do lozka, bo wciaz widzi TAMTO, to osobna historia. Dluga terapia w koncu im pomogla i wyszli obronna reka z tego kryzysu... ale ja naprawde uwazam, ze temu wszystkiemu winien byl JEJ glupi, dziecinny i egoistyczny upor, zeby mu udowodnic, jakie to jest CUDOWNE, METAFIZYCZNE i uduchowione zjawisko, kiedy na swiat przychodzi jego dziecko. OTOZ NIE JEST A jeszcze osobna sprawa, ze jesli juz kobieta i mezczyzna podejmuja razem te decyzje, i wzglednie swiadomie, to mozna i trzeba oszczedzic tej drugiej stronie tyle, ile sie da ze strony praktyczno- naturalistycznej - i rodzic razem od strony glowy, zmienic szybko zakrwawione ciuchy, potajniaczyc sie troszke z tym, co pod koszula, etc. Ja mysle, ze go przerazilas troszke i nie ma co demonizowac, trzeba uspokoic emocje i zaczac jeszcze raz, przeciez facet CHCE - a to najwazniejsze
|
|
#3729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzięki, chciałam sama sprawdzić, ale suwaczek u Ciebie nie działa albo mi coś nie wyświetla, bo odnosi mnie do normalnej stronymela: fajnie że taką panią Jadzię macie na podwórku )i ze złapały z Małgosią dobry kontakt.dzoan: mój ostatnio się skrzywił jak mu powiedziałam jak gin szyjkę mierzy.. tzn wiedział to, ale stwierdził, że nie musi słuchać jak o tym tak dokładnie opowiadam:P i go rozumiem. Daj swojemu szansę. Na pewno chce Cię wspierać i nie dlatego nie chce oglądać podkładów majtek itd.
|
|
#3730 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Perse co to za naklejki???
dzoan Cytat:
Ciesze się, że reszta wizyty ok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za L4, żebyś dostała bo należy Ci sie już odpoczynekCytat:
![]() ![]()
|
||||
|
|
|
#3731 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-
Dzoan pocieszyć Cię? Twój Tż zniósł widok podkładów i majtek, jak ja swoje zamówię to schowam je w czarnej dziurze albo u mamy w domu byleby ich nie zobaczył tylko.
Nie ma co płakać, tacy są niektórzy faceci. Mój nawet gdybym chciała żeby był przy porodzie to by odmówił.. spytaj męża czy chce być przy porodzie bo chce być przy Tobie, czy chce dlatego, że czuje presję ze strony kolegów czy Twojej i będziesz wiedziała nie smuć się, tak jak któraś napisała- to są inne planety
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#3732 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3733 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-
Cytat:
Poza tym przestań ryczeć bo dziś widać taki dzień i nam obu hormony dziś buzują! No miałam się ruszyć do sklepu po czekoladę to padać zaczęło. A wracając do kwestii pani Jadzi to smutne jest to, że z niej mam większą pomoc (o którą nie proszę, ani ona się nie narzuca) i więcej życzliwości niż od własnej teściowej. Jadzia przynajmniej mnie zapyta co drugi dzień jak się czuję, a teściowa ani razu w tej ciąży mnie o to nie zapytała. Mimo, że ostatnio w sob widziała, że za brzuch się łapałam.
|
|
#3734 |
|
Zakorzenienie
|
mela bo ja po prostu nie chcę udawać przed mężem, że pewne rzeczy i sprawy nie istnieją... że ja jestem zawsze piękna i pachnąca.. a ta kupa to nie moja..bo księżniczki przecież nie robią kup.. albo że się nie starzeję.. że cellulit i zmarszczki mnie nie dotyczą.. nie chcę, żeby miał przed sobą obraz mnie jako nastolatki.. Ja mam wrażenie, że do niego czasami nie docierają takie rzeczy.. że się starzeję, że ciało traci jędrność.. a że w ciąży się tyje, że są fałdki, kratery, wagą deptam mu po piętach, cycki moczą się siarą.. itp.itd. i że się ogólnie nie wygląda i nie czuje.. Nie chcę udawać, że dziecko rodzi się w cudownej i relaksacyjnej atmosferze.. od razu wychodzi czyściutkie, pachnące, a mnie przy tym nie rozrywa, nie krwawię, nie robię kupci, nie rzygam.. Przecież to jest fizjologia cała.. To jest życie.. Każdy powinien być tego świadomy. Mam oszczędzać faceta, żeby on się lepiej na psychice poczuł? i tak już ma za co dziękować Bogu, że to nie on musi przez to przechodzić..
|
|
|
|
#3735 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry dziewczynki
Wstałam o jedenastej prawie bo cała noc nie mogłam spać. Budziłam się co chwila, było mi duszno i ciężko no masakra jakaś Cytat:
![]() Ja mam podobne zdanie jak Ty. Może nie pokazuje mojemu tż tych wszystkich akcesoriów ale staram się go przygotować na to. Ja wiem że facet to najlepiej by chciał żebyśmy zawsze były, piękne, pachnące, zadbane, odmalowane i w ogóle jak te lalki z czasopism i sama tez się tak najlepiej czuje, tylko, że niestety w życiu nie zawsze tak pięknie i słodko jest. Dla tego jest moim mężem, żeby być przy mnie w dobrych i złych chwilach i jeśli będzie mi potrzebny i mnie to pomoże to powinien stanąc na wysokości zadania. Nie wyobrażam sobie żeby inaczej mogło być też w drugą stronę. Jeżeli on był by po jakimś zabiegu czy operacji i potrzebował by np pieluchy to miała bym tego nie robić bo mnie to brzydzi?? Mnie nikt nie pyta o zdanie czy dam radę urodzić, czy podołam fizycznie i psychicznie. Oboje się decydowaliśmy na dziecko więc i na wszystko co się z nim wiąże. Ale to tylko moje zdanie i mój mąż chce być przy porodzie. Powiedziałam mu że oczywiście jeżeli nie wytrzyma może wyjść ale, zakładania z góry że nie pójdę bo nie dam rady trochę nie rozumiem. Ale to tylko moje zdanie
|
|
#3736 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40895050]wiem co czym piszesz, mam całkiem podobne podejście, nie tylko do porodu ale też do życia z facetem w ogóle...
można ich traktować jak do wiecznych chłopców i się cackać i o wszystkim nie mówić itp ale co to za związek? dokładnie jest tak jak napisałaś, bywają w życiu różne sytuacje nie tylko dotyczące porodu i dobrze byłoby żeby najbliższa osoba była własnie w tych gorszych momentach pomocna.. bo inaczej jak tu mówić o zaufaniu i bliskości... Dzoan, przemyśl to wszystko na spokojnie, porozmawiaj z nim szczerze o jego uczestniczeniu w porodzie, jakie są tego przesłanki, czy chce czy nie chce i dlaczego... bo mimo tego co napisałyśmy naprawdę nic na siłę, nie da się zmienić osoby i nastawić ją pozytywnie, i czasem niestety tak to wygląda że masę spraw trzeba samemu wziąć na siebie a ja się nie zgodzę- wg mnie zaufanie i bliskość nie ma tu absolutnie nic do rzeczy. Jesteśmy ze sobą bardzo blisko i sobie ufamy, ale nie znaczy to, że jedna strona naciska na drugą w jakiejś kwestii, która tej drugiej stronie nie do konca odpowiada. Każdy z nas jest inny pod względem swojej jakiejs własnej bariery. Ja nie mówię Tżtowi jak idę do ubikacji na dwójkę, nie opowiadam jak wymiotowałam nieraz po imprezach mimo, że pare razy mnie widział.. a nie uwazam, zeby nasz zwiazek był gorszy od par, które absolutnie wszystkimi informacjami się dzielą, również tymi fizjologicznymi. Pomoc osoby najbliższej wg mnie zawsze wychodzi w danym momencie- nie trzeba jej na nic przygotowywać, o niczym opowiadać. Jeżeli chce pomóc- pomoże, ot co.
|
|
|
|
#3737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może faceci to wzrokowcy, ale zakładamy, że małżeństwo nie opiera się tylko na wiecznym wyglądaniu i prezencji? Zgadzam się w 100%, że nie należy nikogo zmuszać do uczestnictwa w porodzie, bo widoki są mało estetyczne itd. Ale nie uogólniajmy, że poród zniechęca mężów do swoich żon. Nikt nie każe im patrzeć między nogi. Nie raz spotkałam się z męską opinią, że dla nich uczestnictwo w porodzie było niesamowite, ponieważ spostrzegali to jako moment nadejścia ich dziecka, a nie jak wygląda ich żona i ile tam jest krwi. to naprawdę kwestia bardzo indywidualna.
|
|
#3738 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po to jestes madra, cywilizowana i sprytna kobieta, zeby uzyc wkladek laktacyjnych, majtow siatkowych, podkladow, proszku do prania, perfum, etc. Po to zeszlismy z drzew, zeby m.in. szanowac wzajemnie swoja intymnosc i pewne rzeczy ukryc przed okiem postronnym - co nie oznacza, ze negujemy ich istnienie jako takie
|
|
#3741 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40894973]
Ja mam bardzo stary Omron, ale jest bardzo dobry, to chyba jedna z lepszych marek ciśnieniomierzy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] też mam Omrona, bardzo dobra firma. Najczęściej spotykane w szpitalach Dzoan, przykro mi z powodu męża może mu się zmieni podejście...Ostatnio mąż mył mi plecy i tak z nim gadam, że już mi ciężko, bo nawet ogolić się normalnie nie mogę, bo nic nie widzę i teraz to tylko chyba przed wizytami będę wyczyniać te gimnastyki, to powiedział, że może mnie ogolić ![]() On to w drugą stronę - bardzo pomocny, chociaż przy porodzie naturalnym by nie chciał być. szczęście dla niego, że będę mieć cc ![]() No ale powiedziałam, że golić mu się nie dam, bo dla mnie to niezbyt romantyczne... już wolę iść go gina nieogolona chyba, niż żeby mąż mnie tam golił :P |
|
|
|
#3742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3743 |
|
Zakorzenienie
|
przepraszam, że tak nie w temacie, ale chciałam z tego miejsca pochwalić mamę Tżta, bo wczoraj dostałam od niej pyszną szarlotkę, a o niej zapomniałam i właśnie teraz ją pałaszuję
![]() Chce ktoś?
|
|
|
|
#3744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3746 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde, ale dyskusję zapoczątkowałam.. Już się troszkę uspokoiłam czytając Wasze wypowiedzi na moją zgryzotę.. I czy się do końca z nimi zgadzam czy nie, to jeszcze raz bardzo dziękuję każdej z osobna
Na razie poczekam z rozmową z mężem.. jakby teraz wszedł to i tak nie byłabym w stanie wyznać co czuję.. lepiej, że go nie ma i niech się nie spieszy z powrotem. Zdałam sobie sprawę, że teraz interesuje mnie głównie odpowiedź na pytanie... czy chce być przy porodzie, bo czuje taką potrzebę czy raczej dla udowodnienia innym, że też da radę albo co gorsza dla zadowolenia mnie... Jeśli nie chce, to nie będę mu robić wyrzutów. Będę wśród fachowej opieki, przed którą nie będę się krępować, a i dla nich wszystko będzie naturalne. Dam sobie radę. |
|
|
|
#3747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Inny przykład. Mąż mojej koleżanki która rodziła sn, po porodzie powiedział, krótko: "Nie wiedziałem, że poród to taka estetyczna sprawa!" I mówił to całkiem serio. Mi oczy z orbit wyszły, a on był całkiem poważny. A mogę ci brzydko napisać? Spadaj! Ja nie mogę się ruszyć do sklepu po czekoladę i cierpię, a ty mnie tu maltretujesz!
|
|
#3748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
))
|
|
|
|
|
#3750 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a tak n amarginesie mam wizyte na 16:45 - jakies sugestje co zrobic zeby dostac zwolnienie - bo jak kolejny raz uslysze ze to normalne i ze ciaza to nie choroba i ze przesadzam to padne na miejscu
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:18.

po obserwacji będziesz spokojniejsza.. wracaj do nas szybciorem i jak tylko będziesz mogła odzywaj się 

A prosiłam go rano żeby znalazł dziś na to czas 
Będzie coś chciał
za tygodnie 

klask i: