|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! |
|
4 | 10,81% |
| Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
1 | 2,70% |
| Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
6 | 16,22% |
| Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
3 | 8,11% |
| Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
17 | 45,95% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Cytat:
o to chodzi Nie smutkuj i tego sie trzymaj, masz wspanialego meza i wspanialego Lola w brzuszku i najwspanialsze dni, miesiace i lata zycia przed soba, Joan
|
|
#3752 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Cytat:
|
|
|
|
|
#3753 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co dla mnie takie ukrywanie podkładków, podpasek to dziecinada
))sory laski, ale to samo życie!! kupy, wymioty, miesiączka itp to samo życie. oczywiście nie maraduję po domu w brudną podpaską , nie kładę jej na stole itp, no ale to sama fizjologia jak Oliath piszę, a jak jakiś facet tego nie rozumie to dzieciak i tyle dla mnie. przepraszam wszystkich dziecieków w tego miejsca teraz
|
|
|
|
#3754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym ja myśle, że ja zboczona zawodowo jestem, bo mnie mało co rusza... |
|
|
|
|
#3756 |
|
Zakorzenienie
|
Ita, zacznij wymieniać Twoje dolegliwości, wszystkie, że już ledwo chodzisz, źle się czujesz, nawet przekoloryzuj no kurde...ja już sobie nie wyobrażam chodzić do pracy... no może jakby mnei ktoś zawoził i odwoził...ale chodzić tam i spowrotem po schodach i użerać się z ludzmi to już nei na moje siły, ciśnienie i zdrowie...!!!!
|
|
|
|
#3757 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
Uwazam to za jedno z wazniejszych, cenniejszych i piekniejszych doswiadczen mego zycia
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-05-20 o 12:40 |
||
|
|
|
#3758 | ||||
|
Zakorzenienie
|
ślę kawałek !
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Łap więc kawałek i się dla mnie uśmiechnij ![]() Cytat:
Mój Tż jakby otworzył szafkę w łazience to znajdzie tampony, ale to nie znaczy, że jak je kupuję to muszę się nimi chwalić i trzymać je na stole. Tu nie chodzi absolutnie o kwestię rozumienia czegokolwiek. Jednak każdy z nas ma prawo mieć swoją granicę i to że o tym się nie gada to nie znaczy, że się tego nie wie. zresztą po co facet ma zgłębiać tajniki porodu- zarówno ten, który chce przy nim być jak i ten, który nie chce? W jakim celu? Czy nam to ulży w jakimś stopniu? NIE.Ten który będzie przy porodzie będzie świadomie to widział, a ten, który nie chce być ma do tego jak najbardziej takie prawo.
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-05-20 o 12:45 |
||||
|
|
|
#3759 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po prostu NIE MA takiej opcji że mi nie pomaga. i koniec ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
aby wiedzieć? wiedza to siła )ja lubię widzieć, i tu mówię o wszystkim, nie tylko o porodzie i fizjologi. ja po prostu uważam, że wiedza to wszystko. bez wiedzy nie ma zrozumienia. a niewiedza dla mnie nie ignorancja. |
||
|
|
|
#3760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
każdy ma prawo nie chceć wiedzieć )
|
|
|
|
|
#3762 |
|
Zakorzenienie
|
Grzmi!
Muszę iść po Małgosię co by obiad zjadła. No i do sklepu skoczę autem bo nie wytrzymam!
|
#3763 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie..ja nie pokazuję mężowi ubrudzonych podpasek, tak jak nie oglądam kawałka papieru, którym dopiero co się podtarł.. bo mnie to g...o obchodzi (
ale dostosowując się do danej sytuacji miło by było wiedzieć, że jak będę leżeć po porodzie w czystej koszuli, z podkładem i majtami siateczkowymi i zdarzy mi się wpadka, że zaleję krwią pół łóżka, to nie będę musiała czekać z przygryzioną warą aż skończy się jego wizyta, żeby czasami nie zobaczył tego paskudnego widoku, nie porzygał się, nie zemdlał i żebym nie stała się dla niego aseksualna
|
|
|
|
#3764 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
A takie różne formaty, my kupiliśmy takie duuuuże samochody i jeszcze mniejsze, ale wypukłe jakby zwierzątka
Fajne, duże, kolorowe i nie są jakieś maszkary. Może przykleję na ścianę, może na mebelki, 9 zł za arkusz, więc fajna cena Co do TŻa przy porodzie - ja za mojego byłam pewna, że ze mną będzie, a ten mi zaczyna coś niewiemować No ale ja go nie zmuszam, jednak na pewno przy tych skurczach rozwierających szyjkę musi być, potem już na partych nie, bo będzie położna, ale cały ten czas, kiedy nie będzie rozwarcia musi być, bo to trudny okres, trzeba komuś pomarudzić, potrzymać za rękę, iść pod prysznic - też bym się sama bała zresztą... A potem już może sobie iść wypalić 10 fajek :PWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wolę być ignorantką w pewnych kwestiach i pozwalam również na to swojemu Tżtowi, trudno się mówi i żyje się dalej ![]() A wiedza, że mi czop śluzowy odchodzi myślę, że mimo wszystko raczej jest mu zbędna, może jestem dziwna, ale tak to postrzegam.
|
|
|
|
|
#3766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo mój tato w tej sytuacji 15 lat temu podaj mi WĘGIEL na ból brzucha i nie wiedział nawet gdzie podpaski są w domu. |
|
|
|
|
#3767 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zmuszać bym do porodu nie zmuszała (sama, gdybym rodziła SN, rodziłabym bez męża, ale nie dlatego, żeby go chronić przed widokami, po prostu wiem, że to ja jestem w naszym związku ten egzemplarz, który w sytuacjach krytycznych wie, co robić i nie panikuje, mój mąż w takich chwilach mięknie i potrzebuje kopa, a na to na porodówce nie ma miejsca...), ale też nie uważam, żeby facetów traktować jak święte krowy i pokazywać się im tylko na galowo. Jednak to moje zdanie oparte na moich 15-letnich doświadczeniach z moim "przybyszem z Marsa" - a doświadczenia każdy ma swoje... |
|||
|
|
|
#3768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystko co ludzie nie jest nam obce. |
|
|
|
|
#3769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3770 |
|
Zakorzenienie
|
oto mój szeroki uśmiech za kawałek szarlotki
|
|
|
|
#3771 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i też jest super ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
albo jak będziesz pod znieczuleniem ogólnym i lekarz zapyta Twojego tż kiedy odszedł śluz? czy było krwawienie, jaki kolor miały wody płodowe, ile godzin temu odeszły,a on nie będzie umiał odpowiedzieć?? |
||
|
|
|
#3772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3774 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nigdzie nie napisałam, że mój Tż nie wie przykładowo co to okres. Wie doskonale, po prostu nie widzi potrzeby ani on ani ja żeby o tym głębiej rozmawiać. Myślę, że podpaski by znalazł bo raczej wpadłby na to, że trzymam je w łazience, a nie kuchni. Wiem, że by dał radę w sytuacji w której by musiał coś zrobić, ale nie wymagam od niego żeby sam się w to angażował dopóki go do tego sytuacja w pewien sposób nie zmusi. Tak jak ja się nie pcham na siłę do pewnych jego spraw i rzeczy.
|
|
|
|
#3775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko wyjdzie w praniu ![]() Mój niby chce być przy porodzie sam z siebie, ale pępowiny nie przetnie...jak oglądaliśmy filmik i był pokazany pępek to też patrzeć nie mógł...więc ja nie wiem jak on da radę ale chce to co go będę od tej decyzji odwodzić![]() A i tak wszystko wyjdzie na porodówce
|
|
|
|
|
#3776 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
musze naprawde niezle posciemniacpowiem ze mnie kregoslup boli i ze mi promienuje na nogi, ze mi noga dretwieje czasami i ze sie boje jezdzic do pracy - calusia prawda (zero koloryzacji) zastanawiam sie tylko czy cos dozucic czy to juz wystarczy ![]() Cytat:
Tak samo z podkladami poporodowymi.... Faceci nie sa chyba przystosowani do takich widokow.... Amen - wypowiedzialam sie i jeszcze jedno ja juz powiedzialam mezowi ze on mi do porodu nie jest potrzebny - za to chce miec go przy sobie jak najszybciej po porodzie....czuje taka potrzebe i tyle, chce by byl ze mna i zeby jak najszybciej zobaczyl dzicko i w ogole
|
|
#3777 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra ja dziewczynki uciekam
|
|
|
|
#3778 |
|
Zakorzenienie
|
lecę sprzątać łazienkę, bo oszaleję do tego usg... tak się nie mogę doczekać
|
|
|
|
#3779 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath, co przyskrobałaś?
|
#3780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziwi mnie że nie reagują na Twoje objawy....jakich oni oczekują? Ja nie musiałam koloryzować powiedziałam prawdę i mi wypisął L4... Edytowane przez madi82 Czas edycji: 2013-05-20 o 13:09 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:41.

o to chodzi 

))

No ale ja go nie zmuszam, jednak na pewno przy tych skurczach rozwierających szyjkę musi być, potem już na partych nie, bo będzie położna, ale cały ten czas, kiedy nie będzie rozwarcia musi być, bo to trudny okres, trzeba komuś pomarudzić, potrzymać za rękę, iść pod prysznic - też bym się sama bała zresztą... A potem już może sobie iść wypalić 10 fajek :P

klask i: