W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz. 13! - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! 4 10,81%
Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 0 0%
Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 1 2,70%
Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 0 0%
Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 6 16,22%
Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 3 8,11%
Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 17 45,95%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-20, 11:34   #3751
Oliath
Zakorzenienie

Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Zdałam sobie sprawę, że teraz interesuje mnie głównie odpowiedź na pytanie... czy chce być przy porodzie, bo czuje taką potrzebę czy raczej dla udowodnienia innym, że też da radę albo co gorsza dla zadowolenia mnie... Jeśli nie chce, to nie będę mu robić wyrzutów. Będę wśród fachowej opieki, przed którą nie będę się krępować, a i dla nich wszystko będzie naturalne. Dam sobie radę.
Zuch dziewczyna o to chodzi Nie smutkuj i tego sie trzymaj, masz wspanialego meza i wspanialego Lola w brzuszku i najwspanialsze dni, miesiace i lata zycia przed soba, Joan
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 11:34   #3752
dzoan
Zakorzenienie

Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
przepraszam, że tak nie w temacie, ale chciałam z tego miejsca pochwalić mamę Tżta, bo wczoraj dostałam od niej pyszną szarlotkę, a o niej zapomniałam i właśnie teraz ją pałaszuję

Chce ktoś?
Ja chcę..kocham szarlotki

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 11:35   #3753
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

wiecie co dla mnie takie ukrywanie podkładków, podpasek to dziecinada))
sory laski, ale to samo życie!!

kupy, wymioty, miesiączka itp to samo życie.
oczywiście nie maraduję po domu w brudną podpaską , nie kładę jej na stole itp, no ale to sama fizjologia jak Oliath piszę, a jak jakiś facet tego nie rozumie to dzieciak i tyle dla mnie.
przepraszam wszystkich dziecieków w tego miejsca teraz

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 11:36   #3754
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
A ja z kolei uwazam, ze to jest bardzo trafione porownanie Fizjologia? Tak. Zycie? Tak, i to co miesiac. Pokazujemy? Nie. Dlaczego? Poniewaz a. nic to nie wnosi w zwiazek na plus, 2. poniewaz facet wie, ze mamy okres i bez pokazywania, c. poniewaz mamy do dyzpozycji podpaski i tampony i nie musimy juz biegac z trawa miedzy udami i pobrudzone krwia
ja nadal uważam, że nowe majtki siateczkowe różnią się od zużytej podpaski wyglądem. a o wyglądzie/ widokach tutaj głównie rozmawiamy teraz.
Stary 2013-05-20, 11:37   #3755
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
A ja z kolei uwazam, ze to jest bardzo trafione porownanie Fizjologia? Tak. Zycie? Tak, i to co miesiac. Pokazujemy? Nie. Dlaczego? Poniewaz a. nic to nie wnosi w zwiazek na plus, 2. poniewaz facet wie, ze mamy okres i bez pokazywania, c. poniewaz mamy do dyzpozycji podpaski i tampony i nie musimy juz biegac z trawa miedzy udami i pobrudzone krwia
no wiadomo nikt nie lata z krwawiącą podpaską po domu, ale jak się jest w szpitalu przy porodzie to wiadomo, że krew, śluz i kupa to tam będą i to tak ma być, taka uroda porodów.

poza tym ja myśle, że ja zboczona zawodowo jestem, bo mnie mało co rusza...

Stary 2013-05-20, 11:39   #3756
madi82
Zakorzenienie

Ita, zacznij wymieniać Twoje dolegliwości, wszystkie, że już ledwo chodzisz, źle się czujesz, nawet przekoloryzuj no kurde...ja już sobie nie wyobrażam chodzić do pracy... no może jakby mnei ktoś zawoził i odwoził...ale chodzić tam i spowrotem po schodach i użerać się z ludzmi to już nei na moje siły, ciśnienie i zdrowie...!!!!

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 11:43   #3757
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
ja nadal uważam, że nowe majtki siateczkowe różnią się od zużytej podpaski wyglądem. a o wyglądzie/ widokach tutaj głównie rozmawiamy teraz.
Alez ja sie zgadzam z Toba, ale potem nam dyskusja poszla w strone fizjologii i tu uwazam, ze skoro - jak Domi pisze - na stole tej podpaski nie kladziemy, to i nie ma sie co zbytnio obruszac, ze po porodzie wypadaloby ten zuzyty podklad i siatki podobnie przytajniaczyc

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
no wiadomo nikt nie lata z krwawiącą podpaską po domu, ale jak się jest w szpitalu przy porodzie to wiadomo, że krew, śluz i kupa to tam będą i to tak ma być, taka uroda porodów.

poza tym ja myśle, że ja zboczona zawodowo jestem, bo mnie mało co rusza...
No pewnie ze jestes, wiem cos o tym, bo pracowalam w takim samym miejscu jak Ty w UK przez wiele miesiecy i tez mnie malo co rusza teraz Uwazam to za jedno z wazniejszych, cenniejszych i piekniejszych doswiadczen mego zycia
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2013-05-20 o 11:40
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-20, 11:44   #3758
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
ślę kawałek !
Cytat:
Na razie poczekam z rozmową z mężem.. jakby teraz wszedł to i tak nie byłabym w stanie wyznać co czuję.. lepiej, że go nie ma i niech się nie spieszy z powrotem.
Zdałam sobie sprawę, że teraz interesuje mnie głównie odpowiedź na pytanie... czy chce być przy porodzie, bo czuje taką potrzebę czy raczej dla udowodnienia innym, że też da radę albo co gorsza dla zadowolenia mnie... Jeśli nie chce, to nie będę mu robić wyrzutów. Będę wśród fachowej opieki, przed którą nie będę się krępować, a i dla nich wszystko będzie naturalne. Dam sobie radę.
No i bardzo dobre podejście, a teraz głowa do góry kochanie !

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość

A mogę ci brzydko napisać? Spadaj! Ja nie mogę się ruszyć do sklepu po czekoladę i cierpię, a ty mnie tu maltretujesz!
Ty nie raz mnie kusiłaś ciepłym drożdżowym ciastem, to teraz masz za swoje

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
a tak n amarginesie mam wizyte na 16:45 - jakies sugestje co zrobic zeby dostac zwolnienie - bo jak kolejny raz uslysze ze to normalne i ze ciaza to nie choroba i ze przesadzam to padne na miejscu
ja to juz bym chyba wymysliła wszystko na Twoim miejscu, bo jak powiesz ból kręgosłupa to pewnie znowu Ci powie, ze to normalne, bo w ciąży jesteś

Cytat:
Ja chcę..kocham szarlotki
Łap więc kawałek i się dla mnie uśmiechnij

Cytat:
wiecie co dla mnie takie ukrywanie podkładków, podpasek to dziecinada))
sory laski, ale to samo życie!!

kupy, wymioty, miesiączka itp to samo życie.
oczywiście nie maraduję po domu w brudną podpaską , nie kładę jej na stole itp, no ale to sama fizjologia jak Oliath piszę, a jak jakiś facet tego nie rozumie to dzieciak i tyle dla mnie.
przepraszam wszystkich dziecieków w tego miejsca teraz
Ale dlaczego ukrywanie? kto mówi o ukrywaniu?
Mój Tż jakby otworzył szafkę w łazience to znajdzie tampony, ale to nie znaczy, że jak je kupuję to muszę się nimi chwalić i trzymać je na stole.
Tu nie chodzi absolutnie o kwestię rozumienia czegokolwiek. Jednak każdy z nas ma prawo mieć swoją granicę i to że o tym się nie gada to nie znaczy, że się tego nie wie. zresztą po co facet ma zgłębiać tajniki porodu- zarówno ten, który chce przy nim być jak i ten, który nie chce? W jakim celu? Czy nam to ulży w jakimś stopniu? NIE.
Ten który będzie przy porodzie będzie świadomie to widział, a ten, który nie chce być ma do tego jak najbardziej takie prawo.
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm

Edytowane przez enlevee
Czas edycji: 2013-05-20 o 11:45
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 11:46   #3759
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Alez ja sie zgadzam z Toba, ale potem nam dyskusja poszla w strone fizjologii i tu uwazam, ze skoro - jak Domi pisze - na stole tej podpaski nie kladziemy, to i nie ma sie co zbytnio obruszac, ze po porodzie wypadaloby ten zuzyty podklad i siatki podobnie przytajniaczyc

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

No pewnie ze jestes, wiem cos o tym, bo pracowalam w takim samym miejscu jak Ty w UK przez wiele miesiecy i tez mnie malo co rusza teraz Uwazam to za jedno z wazniejszych, cenniejszych i piekniejszych doswiadczen mego zycia
jesli by była konieczność że leżę w szpitalu i przeciakam krwią, i nie ma nikogo kto może mi pomóc, a jestem po znieczuleni i nie umiem się ruszyć, położnych brak, pielęgniarek brak, to sobie NIE wyobrażam, że mój tz mi podpadki nie zmieni.
po prostu NIE MA takiej opcji że mi nie pomaga.
i koniec

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
Mój Tż jakby otworzył szafkę w łazience to znajdzie tampony, ale to nie znaczy, że jak je kupuję to muszę się nimi chwalić i trzymać je na stole.
Tu nie chodzi absolutnie o kwestię rozumienia czegokolwiek. Jednak każdy z nas ma prawo mieć swoją granicę i to że o tym się nie gada to nie znaczy, że się tego nie wie. zresztą po co facet ma zgłębiać tajniki porodu- zarówno ten, który chce przy nim być jak i ten, który nie chce? W jakim celu? Czy nam to ulży w jakimś stopniu? NIE.
Ten który będzie przy porodzie będzie świadomie to widział, a ten, który nie chce być ma do tego jak najbardziej takie prawo.
po co?
aby wiedzieć?

wiedza to siła)
ja lubię widzieć, i tu mówię o wszystkim, nie tylko o porodzie i fizjologi.
ja po prostu uważam, że wiedza to wszystko.
bez wiedzy nie ma zrozumienia.

a niewiedza dla mnie nie ignorancja.

Stary 2013-05-20, 11:47   #3760
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
jesli by była konieczność że leżę w szpitalu i przeciakam krwią, i nie ma nikogo kto może mi pomóc, a jestem po znieczuleni i nie umiem się ruszyć, położnych brak, pielęgniarek brak, to sobie NIE wyobrażam, że mój tz mi podpadki nie zmieni.
po prostu NIE MA takiej opcji że mi nie pomaga.
i koniec
mówisz trochę o skrajnych sytuacjach, które jednak determinują człowieka do pewnych zachowań czy chce, czy nie chce. Wiem, że mój Tż również by mi pomógł gdyby była taka potrzeba, ale ja raczej nie zakładam, że w szpitalu, w którym będę rodzić nie będzie ani położnych, ani lekarza ani pielęgniarek. Konieczność to co innego.

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-05-20, 11:47   #3761
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
i zgadzam się, aby nie było.
każdy ma prawo nie chceć wiedzieć)

Stary 2013-05-20, 11:47   #3762
mela1234
Zakorzenienie

Grzmi!
Muszę iść po Małgosię co by obiad zjadła.
No i do sklepu skoczę autem bo nie wytrzymam!
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 11:48   #3763
dzoan
Zakorzenienie

wiecie..ja nie pokazuję mężowi ubrudzonych podpasek, tak jak nie oglądam kawałka papieru, którym dopiero co się podtarł.. bo mnie to g...o obchodzi ()..
ale dostosowując się do danej sytuacji miło by było wiedzieć, że jak będę leżeć po porodzie w czystej koszuli, z podkładem i majtami siateczkowymi i zdarzy mi się wpadka, że zaleję krwią pół łóżka, to nie będę musiała czekać z przygryzioną warą aż skończy się jego wizyta, żeby czasami nie zobaczył tego paskudnego widoku, nie porzygał się, nie zemdlał i żebym nie stała się dla niego aseksualna

Stary 2013-05-20, 11:48   #3764
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Perse co to za naklejki???
A takie różne formaty, my kupiliśmy takie duuuuże samochody i jeszcze mniejsze, ale wypukłe jakby zwierzątka Fajne, duże, kolorowe i nie są jakieś maszkary. Może przykleję na ścianę, może na mebelki, 9 zł za arkusz, więc fajna cena

Co do TŻa przy porodzie - ja za mojego byłam pewna, że ze mną będzie, a ten mi zaczyna coś niewiemować No ale ja go nie zmuszam, jednak na pewno przy tych skurczach rozwierających szyjkę musi być, potem już na partych nie, bo będzie położna, ale cały ten czas, kiedy nie będzie rozwarcia musi być, bo to trudny okres, trzeba komuś pomarudzić, potrzymać za rękę, iść pod prysznic - też bym się sama bała zresztą... A potem już może sobie iść wypalić 10 fajek :P

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 11:48   #3765
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
po co?
aby wiedzieć?

wiedza to siła)
ja lubię widzieć, i tu mówię o wszystkim, nie tylko o porodzie i fizjologi.
ja po prostu uważam, że wiedza to wszystko.
bez wiedzy nie ma zrozumienia.

a niewiedza dla mnie nie ignorancja.
Jak widać mamy skrajne podejścia.
Wolę być ignorantką w pewnych kwestiach i pozwalam również na to swojemu Tżtowi, trudno się mówi i żyje się dalej
A wiedza, że mi czop śluzowy odchodzi myślę, że mimo wszystko raczej jest mu zbędna, może jestem dziwna, ale tak to postrzegam.

Tomuś
3470g, 54cm

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-20, 11:52   #3766
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
mówisz trochę o skrajnych sytuacjach, które jednak determinują człowieka do pewnych zachowań czy chce, czy nie chce. Wiem, że mój Tż również by mi pomógł gdyby była taka potrzeba, ale ja raczej nie zakładam, że w szpitalu, w którym będę rodzić nie będzie ani położnych, ani lekarza ani pielęgniarek. Konieczność to co innego.
no ale sytuacja w której za 13 lat nasi parnterzy zostają w domach sami kiedy córka dostaje okresu już nie jest taką "skrajną sytuacją".

bo mój tato w tej sytuacji 15 lat temu podaj mi WĘGIEL na ból brzucha i nie wiedział nawet gdzie podpaski są w domu.

Stary 2013-05-20, 11:52   #3767
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
mela bo ja po prostu nie chcę udawać przed mężem, że pewne rzeczy i sprawy nie istnieją... że ja jestem zawsze piękna i pachnąca.. a ta kupa to nie moja..bo księżniczki przecież nie robią kup.. albo że się nie starzeję.. że cellulit i zmarszczki mnie nie dotyczą.. nie chcę, żeby miał przed sobą obraz mnie jako nastolatki.. Ja mam wrażenie, że do niego czasami nie docierają takie rzeczy.. że się starzeję, że ciało traci jędrność.. a że w ciąży się tyje, że są fałdki, kratery, wagą deptam mu po piętach, cycki moczą się siarą.. itp.itd. i że się ogólnie nie wygląda i nie czuje.. Nie chcę udawać, że dziecko rodzi się w cudownej i relaksacyjnej atmosferze.. od razu wychodzi czyściutkie, pachnące, a mnie przy tym nie rozrywa, nie krwawię, nie robię kupci, nie rzygam.. Przecież to jest fizjologia cała.. To jest życie.. Każdy powinien być tego świadomy. Mam oszczędzać faceta, żeby on się lepiej na psychice poczuł? i tak już ma za co dziękować Bogu, że to nie on musi przez to przechodzić..
Cytat:
Napisane przez Adriana07 Pokaż wiadomość
nie smutaj
Ja mam podobne zdanie jak Ty. Może nie pokazuje mojemu tż tych wszystkich akcesoriów ale staram się go przygotować na to.
Ja wiem że facet to najlepiej by chciał żebyśmy zawsze były, piękne, pachnące, zadbane, odmalowane i w ogóle jak te lalki z czasopism i sama tez się tak najlepiej czuje, tylko, że niestety w życiu nie zawsze tak pięknie i słodko jest. Dla tego jest moim mężem, żeby być przy mnie w dobrych i złych chwilach i jeśli będzie mi potrzebny i mnie to pomoże to powinien stanąc na wysokości zadania. Nie wyobrażam sobie żeby inaczej mogło być też w drugą stronę. Jeżeli on był by po jakimś zabiegu czy operacji i potrzebował by np pieluchy to miała bym tego nie robić bo mnie to brzydzi??
Mnie nikt nie pyta o zdanie czy dam radę urodzić, czy podołam fizycznie i psychicznie. Oboje się decydowaliśmy na dziecko więc i na wszystko co się z nim wiąże. Ale to tylko moje zdanie i mój mąż chce być przy porodzie. Powiedziałam mu że oczywiście jeżeli nie wytrzyma może wyjść ale, zakładania z góry że nie pójdę bo nie dam rady trochę nie rozumiem.
Ale to tylko moje zdanie
Cytat:
Ja mam zdanie najbliższe jednak Joan... Owszem Oliath tak jak piszesz, co miesiąc tą podpaską nie "walimy im po oczach", ale... poród to jednak inna para kaloszy, nie rodzimy co miesiąc. Poród nie wiąże się wyłącznie z cieknącą kilka dni krwią, tylko z czymś więcej - bólem, emocjami, czasem zależnością od tej pomocnej dłoni. Nie wyobrażam sobie "tajniaczyć" z majtkami poporodowymi, podkładami. Ale ja może specyficzna jestem, bo rodziłam CC. Mąż po porodzie zmieniał mi podkłady, bo nie wolno mi było 12h łba od poduszki oderwać, to co miałam lekarza poprosić? Mąż był pod ręką i pomagał. Pierwszą kąpiel po cesarce też brałam w jego asyście, bo bałam się, że jak pójdzie ze mną mama, to gdybym odjechała, to ona sobie nie poradzi. Robert wie jakie podpaski ma kupić, gdyby mi brakło po porodzie, owszem zaopatrzenie robiłam sama, ale oglądał wszystko - sexi-seni majty też!
Zmuszać bym do porodu nie zmuszała (sama, gdybym rodziła SN, rodziłabym bez męża, ale nie dlatego, żeby go chronić przed widokami, po prostu wiem, że to ja jestem w naszym związku ten egzemplarz, który w sytuacjach krytycznych wie, co robić i nie panikuje, mój mąż w takich chwilach mięknie i potrzebuje kopa, a na to na porodówce nie ma miejsca...), ale też nie uważam, żeby facetów traktować jak święte krowy i pokazywać się im tylko na galowo. Jednak to moje zdanie oparte na moich 15-letnich doświadczeniach z moim "przybyszem z Marsa" - a doświadczenia każdy ma swoje...

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 11:53   #3768
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
wiecie..ja nie pokazuję mężowi ubrudzonych podpasek, tak jak nie oglądam kawałka papieru, którym dopiero co się podtarł.. bo mnie to g...o obchodzi ()..
ale dostosowując się do danej sytuacji miło by było wiedzieć, że jak będę leżeć po porodzie w czystej koszuli, z podkładem i majtami siateczkowymi i zdarzy mi się wpadka, że zaleję krwią pół łóżka, to nie będę musiała czekać z przygryzioną warą aż skończy się jego wizyta, żeby czasami nie zobaczył tego paskudnego widoku, nie porzygał się, nie zemdlał i żebym nie stała się dla niego aseksualna
o to własnie chodzi.
wszystko co ludzie nie jest nam obce.

Stary 2013-05-20, 11:53   #3769
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
witam i ja z rana!!!
a witam sie w 8 miesiacu ciazy) (32 tydzien, dobrze licze??)

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny witamy sie z Wami w 29 tyg.

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Dla Was klask i:

i dla mnie też

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-20, 11:53   #3770
dzoan
Zakorzenienie

oto mój szeroki uśmiech za kawałek szarlotki

Stary 2013-05-20, 11:55   #3771
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Wolę być ignorantką w pewnych kwestiach i pozwalam również na to swojemu Tżtowi, trudno się mówi i żyje się dalej
A wiedza, że mi czop śluzowy odchodzi myślę, że mimo wszystko raczej jest mu zbędna, może jestem dziwna, ale tak to postrzegam.
kilka linijek później napisałam, że każdy ma prawo chcieć nie wiedzieć
i też jest super

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
jakbyś po odejściu sluzu zemdlała, to jemu by się ta wiedza przydała, aby poinformowac lekarza później prawda??

albo jak będziesz pod znieczuleniem ogólnym i lekarz zapyta Twojego tż kiedy odszedł śluz? czy było krwawienie, jaki kolor miały wody płodowe, ile godzin temu odeszły,a on nie będzie umiał odpowiedzieć??

Stary 2013-05-20, 11:56   #3772
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie TAK

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 11:56   #3773
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
ślę kawałek !

28.07.2013r.
Stary 2013-05-20, 11:58   #3774
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
no ale sytuacja w której za 13 lat nasi parnterzy zostają w domach sami kiedy córka dostaje okresu już nie jest taką "skrajną sytuacją".

bo mój tato w tej sytuacji 15 lat temu podaj mi WĘGIEL na ból brzucha i nie wiedział nawet gdzie podpaski są w domu.
Ja nigdzie nie napisałam, że mój Tż nie wie przykładowo co to okres. Wie doskonale, po prostu nie widzi potrzeby ani on ani ja żeby o tym głębiej rozmawiać. Myślę, że podpaski by znalazł bo raczej wpadłby na to, że trzymam je w łazience, a nie kuchni. Wiem, że by dał radę w sytuacji w której by musiał coś zrobić, ale nie wymagam od niego żeby sam się w to angażował dopóki go do tego sytuacja w pewien sposób nie zmusi. Tak jak ja się nie pcham na siłę do pewnych jego spraw i rzeczy.

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-05-20, 11:59   #3775
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Masz rację z tym co mówisz, ale chyba faceta nie da się przygotować.
Wszystko wyjdzie w praniu
Mój niby chce być przy porodzie sam z siebie, ale pępowiny nie przetnie...jak oglądaliśmy filmik i był pokazany pępek to też patrzeć nie mógł...więc ja nie wiem jak on da radę ale chce to co go będę od tej decyzji odwodzić

A i tak wszystko wyjdzie na porodówce

28.07.2013r.
Stary 2013-05-20, 12:00   #3776
ita83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Ita, zacznij wymieniać Twoje dolegliwości, wszystkie, że już ledwo chodzisz, źle się czujesz, nawet przekoloryzuj no kurde...ja już sobie nie wyobrażam chodzić do pracy... no może jakby mnei ktoś zawoził i odwoził...ale chodzić tam i spowrotem po schodach i użerać się z ludzmi to już nei na moje siły, ciśnienie i zdrowie...!!!!
hehehehe wiesz ja nieraz juz wymienialam swoje objawy i wszystko bylo w normie wiec musze naprawde niezle posciemniac
powiem ze mnie kregoslup boli i ze mi promienuje na nogi, ze mi noga dretwieje czasami i ze sie boje jezdzic do pracy - calusia prawda (zero koloryzacji)
zastanawiam sie tylko czy cos dozucic czy to juz wystarczy

Cytat:
moja droga mi czop odszedl ze tak powiem na srodek pokoju - wiec ciezko bylo ukryc.....czasami tez zdaza mi sie upierdz... przescieradlo jak mialam okres....ale z drugiej strony tez staram sie raczej zachowac takie przyjemnosci dla siebie. Np. nie wyobrazam soebie meza w lazience gdy zmieniam sobie podpaske/tampon.
Tak samo z podkladami poporodowymi....
Faceci nie sa chyba przystosowani do takich widokow....
Amen - wypowiedzialam sie i jeszcze jedno ja juz powiedzialam mezowi ze on mi do porodu nie jest potrzebny - za to chce miec go przy sobie jak najszybciej po porodzie....czuje taka potrzebe i tyle, chce by byl ze mna i zeby jak najszybciej zobaczyl dzicko i w ogole
Stary 2013-05-20, 12:00   #3777
surka
Zakorzenienie

Dobra ja dziewczynki uciekam
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 12:02   #3778
malaczarnakejt
Zakorzenienie

lecę sprzątać łazienkę, bo oszaleję do tego usg... tak się nie mogę doczekać

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 12:03   #3779
lachryma
Zakorzenienie

Oliath, co przyskrobałaś?
Stary 2013-05-20, 12:05   #3780
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
hehehehe wiesz ja nieraz juz wymienialam swoje objawy i wszystko bylo w normie wiec musze naprawde niezle posciemniac
powiem ze mnie kregoslup boli i ze mi promienuje na nogi, ze mi noga dretwieje czasami i ze sie boje jezdzic do pracy - calusia prawda (zero koloryzacji)
zastanawiam sie tylko czy cos dozucic czy to juz wystarczy

Dziwi mnie że nie reagują na Twoje objawy....jakich oni oczekują? Ja nie musiałam koloryzować powiedziałam prawdę i mi wypisął L4...

28.07.2013r.

Edytowane przez madi82
Czas edycji: 2013-05-20 o 12:09
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości