|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych? | |||
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 10,81% |
Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
0 | 0% |
Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
1 | 2,70% |
Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
0 | 0% |
Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
2 | 5,41% |
Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
6 | 16,22% |
Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
3 | 8,11% |
Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
2 | 5,41% |
Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
2 | 5,41% |
Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
17 | 45,95% |
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3751 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3752 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3753 |
Zakorzenienie
|
wiecie co dla mnie takie ukrywanie podkładków, podpasek to dziecinada
![]() sory laski, ale to samo życie!! kupy, wymioty, miesiączka itp to samo życie. oczywiście nie maraduję po domu w brudną podpaską , nie kładę jej na stole itp, no ale to sama fizjologia jak Oliath piszę, a jak jakiś facet tego nie rozumie to dzieciak i tyle dla mnie. przepraszam wszystkich dziecieków w tego miejsca teraz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3754 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3755 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym ja myśle, że ja zboczona zawodowo jestem, bo mnie mało co rusza... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3756 |
Zakorzenienie
|
Ita, zacznij wymieniać Twoje dolegliwości, wszystkie, że już ledwo chodzisz, źle się czujesz, nawet przekoloryzuj no kurde...ja już sobie nie wyobrażam chodzić do pracy... no może jakby mnei ktoś zawoził i odwoził...ale chodzić tam i spowrotem po schodach i użerać się z ludzmi to już nei na moje siły, ciśnienie i zdrowie...!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3757 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
![]() ![]()
Iza ![]() Diablicja ![]() Lilo ![]() Kubulek ![]() Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-05-20 o 11:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3758 | ||||
Zakorzenienie
|
ślę kawałek !
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Łap więc kawałek i się dla mnie uśmiechnij ![]() Cytat:
Mój Tż jakby otworzył szafkę w łazience to znajdzie tampony, ale to nie znaczy, że jak je kupuję to muszę się nimi chwalić i trzymać je na stole. Tu nie chodzi absolutnie o kwestię rozumienia czegokolwiek. Jednak każdy z nas ma prawo mieć swoją granicę i to że o tym się nie gada to nie znaczy, że się tego nie wie. ![]() Ten który będzie przy porodzie będzie świadomie to widział, a ten, który nie chce być ma do tego jak najbardziej takie prawo.
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. ![]() ![]() 3470g, 54cm
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-05-20 o 11:45 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3759 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
po prostu NIE MA takiej opcji że mi nie pomaga. i koniec ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
aby wiedzieć? wiedza to siła ![]() ja lubię widzieć, i tu mówię o wszystkim, nie tylko o porodzie i fizjologi. ja po prostu uważam, że wiedza to wszystko. bez wiedzy nie ma zrozumienia. a niewiedza dla mnie nie ignorancja. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3760 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3761 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
każdy ma prawo nie chceć wiedzieć ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3762 |
Zakorzenienie
|
Grzmi!
Muszę iść po Małgosię co by obiad zjadła. No i do sklepu skoczę autem bo nie wytrzymam!
#3763 |
Zakorzenienie
|
wiecie..ja nie pokazuję mężowi ubrudzonych podpasek, tak jak nie oglądam kawałka papieru, którym dopiero co się podtarł.. bo mnie to g...o obchodzi (
![]() ale dostosowując się do danej sytuacji miło by było wiedzieć, że jak będę leżeć po porodzie w czystej koszuli, z podkładem i majtami siateczkowymi i zdarzy mi się wpadka, że zaleję krwią pół łóżka, to nie będę musiała czekać z przygryzioną warą aż skończy się jego wizyta, żeby czasami nie zobaczył tego paskudnego widoku, nie porzygał się, nie zemdlał i żebym nie stała się dla niego aseksualna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3764 |
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
A takie różne formaty, my kupiliśmy takie duuuuże samochody i jeszcze mniejsze, ale wypukłe jakby zwierzątka
![]() ![]() Co do TŻa przy porodzie - ja za mojego byłam pewna, że ze mną będzie, a ten mi zaczyna coś niewiemować ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3765 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wolę być ignorantką w pewnych kwestiach i pozwalam również na to swojemu Tżtowi, trudno się mówi i żyje się dalej ![]() A wiedza, że mi czop śluzowy odchodzi myślę, że mimo wszystko raczej jest mu zbędna, może jestem dziwna, ale tak to postrzegam.
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3766 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo mój tato w tej sytuacji 15 lat temu podaj mi WĘGIEL na ból brzucha i nie wiedział nawet gdzie podpaski są w domu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3767 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zmuszać bym do porodu nie zmuszała (sama, gdybym rodziła SN, rodziłabym bez męża, ale nie dlatego, żeby go chronić przed widokami, po prostu wiem, że to ja jestem w naszym związku ten egzemplarz, który w sytuacjach krytycznych wie, co robić i nie panikuje, mój mąż w takich chwilach mięknie i potrzebuje kopa, a na to na porodówce nie ma miejsca...), ale też nie uważam, żeby facetów traktować jak święte krowy i pokazywać się im tylko na galowo. Jednak to moje zdanie oparte na moich 15-letnich doświadczeniach z moim "przybyszem z Marsa" - a doświadczenia każdy ma swoje... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3768 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystko co ludzie nie jest nam obce. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3769 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3770 |
Zakorzenienie
|
oto mój szeroki uśmiech za kawałek szarlotki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3771 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i też jest super ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
albo jak będziesz pod znieczuleniem ogólnym i lekarz zapyta Twojego tż kiedy odszedł śluz? czy było krwawienie, jaki kolor miały wody płodowe, ile godzin temu odeszły,a on nie będzie umiał odpowiedzieć?? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3772 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3773 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3774 |
Zakorzenienie
|
Ja nigdzie nie napisałam, że mój Tż nie wie przykładowo co to okres. Wie doskonale, po prostu nie widzi potrzeby ani on ani ja żeby o tym głębiej rozmawiać. Myślę, że podpaski by znalazł bo raczej wpadłby na to, że trzymam je w łazience, a nie kuchni. Wiem, że by dał radę w sytuacji w której by musiał coś zrobić, ale nie wymagam od niego żeby sam się w to angażował dopóki go do tego sytuacja w pewien sposób nie zmusi. Tak jak ja się nie pcham na siłę do pewnych jego spraw i rzeczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3775 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko wyjdzie w praniu ![]() Mój niby chce być przy porodzie sam z siebie, ale pępowiny nie przetnie...jak oglądaliśmy filmik i był pokazany pępek to też patrzeć nie mógł...więc ja nie wiem jak on da radę ![]() ![]() A i tak wszystko wyjdzie na porodówce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3776 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() powiem ze mnie kregoslup boli i ze mi promienuje na nogi, ze mi noga dretwieje czasami i ze sie boje jezdzic do pracy - calusia prawda (zero koloryzacji) zastanawiam sie tylko czy cos dozucic czy to juz wystarczy ![]() Cytat:
Tak samo z podkladami poporodowymi.... Faceci nie sa chyba przystosowani do takich widokow.... Amen - wypowiedzialam sie i jeszcze jedno ja juz powiedzialam mezowi ze on mi do porodu nie jest potrzebny - za to chce miec go przy sobie jak najszybciej po porodzie....czuje taka potrzebe i tyle, chce by byl ze mna i zeby jak najszybciej zobaczyl dzicko i w ogole
![]() |
#3777 |
Zakorzenienie
|
Dobra ja dziewczynki uciekam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3778 |
Zakorzenienie
|
lecę sprzątać łazienkę, bo oszaleję do tego usg... tak się nie mogę doczekać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3779 |
Zakorzenienie
|
Oliath, co przyskrobałaś?
![]()
#3780 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziwi mnie że nie reagują na Twoje objawy....jakich oni oczekują? Ja nie musiałam koloryzować powiedziałam prawdę i mi wypisął L4... Edytowane przez madi82 Czas edycji: 2013-05-20 o 12:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:17.