|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych? | |||
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 10,81% |
Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
0 | 0% |
Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
1 | 2,70% |
Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
0 | 0% |
Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
2 | 5,41% |
Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
6 | 16,22% |
Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
3 | 8,11% |
Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
2 | 5,41% |
Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
2 | 5,41% |
Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
17 | 45,95% |
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Cytat:
![]() Mój też dziś od rana chodził zły jak osa, ale na 14 pojechał do pracy i się wyżywa na koledze. Wiem, bo mi nawet to napisał ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4472 |
Rozeznanie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Idę w ślady En i wstawiam zdjęcie mojej Perełki
#4473 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lioton 100 żel ![]() Się nie kłócić proszę już ![]() Ja akurat w tym temacie tez mam inne niz Domi zdanie troszke, aczkolwiek z drugiej strony, po latach pracy w NHS (Guy's & St Thomas' Hospital Trust Domi jesli kojarzysz - naprzeciw Big Bena ![]() W czym sie z Domi natomiast zgadzam - jak kto swiadomie wybral, tak ma, i pozostaje mu tylko sie z realiami pogodzic. Domi swiadomie wybrala UK, ja swiadomie z UK zrezygnowalam - i git. Ita sie meczy, ale jak sama napisala - nie domagala sie dotad L4, wiec mam nadzieje, ze jesli o nie poprosi, to jednak dostanie. 9h siedzenia po prostu NIE JEST dobre na tym etapie dla ciazy i juz, end of story.
![]() |
#4475 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A ile wiesz ile mm ma Twoja szyjka? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() I jak polski??? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4476 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale na odchodne widziałam jego szyderczy uśmieszek więc wiem, ze dobrze wszystko |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4477 |
Konto usunięte
|
Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz
A ja nie widzę zdjęć Waszych pieskowych dzieci ;(;(;(
Mój sznaucer śp. jak jeszcze mieszkałam z rodzicami, to też śmiesznie się kładł, jak żaba tak nogi rozstawiał ![]() Co do kwasu foliowego, to mi coś tam świtało, ale dopiero gin na wizycie przed pierwszą ciążą (bo u mnie było wszystko planowane) kazał brać ten mocniejszy, a potem przejść na Folik. W tej ciąży dłuuugo brałam mocniejszy kwas foliowy. Ja tam jestem zadowolona tak generalnie z opieki medycznej w Polsce, bo z założenia system jest dobry, tylko lekarze czasami nędzni. Mój Młody dzisiaj leniwy, ale jak już kopnie (a raczej się przeciągnie tuż pod skórą), to mnie skręca z bólu. Muszę się jutro spytać gina, o co biega. Mam jutro wizytę, a potem całe mnóstwo rzeczy do załatwienia, więc modlę się o dobry stan mojej szyjki, a trochę się obawiam, bo coraz więcej mam skurczy i niektóre są bolesne trochę.... Muszę m.in. kupić prezent na ten ślub (odwołałam już wesele ![]() Napiszę Wam pewnie z komórki, ile waży Młody, a będę na necie wieczorkiem ![]() Plus nie opuszcza mnie mój najlepszy ciążowy przyjaciel - zaparcie, to jest niemożliwe, jem ogromne ilości warzyw, tylko razowe/ciemne pieczywo, a tu korek korek korek i tyle.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4478 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4479 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() [QUOTE=enlevee;40920554 Ja dla rozładowania napięcia wstawiam mojego psa, który nie wejdzie na kanapę, bo wie, że nie może- ale d*pą i tak siada na niej i wiszą mu nogi w powietrzu, bo chce się chociaż trochę poczuć jak człowiek ![]() I tak siedzi i ogląda z nami TV. ![]() ale jaja z tym psem Waszym, wygląda przekomicznie heheheh Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() zameczysz tego psiaka ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
To kobita nie za bardzo przekonała laski do siebie...nie dziwię się też bym do takiej nie chodziła.... |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4480 | ||||
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() ![]() Cytat:
ja też ![]() Cytat:
![]() ja już nie mogę się doczekać kiedy będę to uskuteczniać ![]() Cytat:
Cytat:
![]() dzisiaj trochę poleżałam na leżaczku na działce, trochę poplewiłam, pograbiłam. Ale miałam dzisiaj pyszny obiadek- kapustę młoda na gęsto, dobrze, ze zostało tez na jutro, bo było rewelacyjne ![]()
![]() |
#4481 |
Rozeznanie
|
Szkoda, że En i Domi się klócią. Nie wypowiadam się na temat służby zdrowia w Anglii i Irlandii, bo nic na ten temat wiem. Tyle ile ze słyszenia, czytania i oglądania w TV.
Ale nasza służba zdrowia idealna też nie jest. Pamiętam jak w zeszłym roku byłam w szpitalu jak straciłam ciąże. Ordynator tylko pytał "Usuwamy?", nic innego od niego nie usłyszałam, przez cały pobyt w szpitalu. A na do widzenia usłyszałam "łe...pierwsze koty za płoty". Gdyby nie TŻ to bym się rzuciła pod pociąg.
#4482 |
Zakorzenienie
|
miałam wam napisać jak moje szefostwo zareagowało na mój stan zdrowia
młodszy prezes "co Ty tu jeszcze robisz, idź do domu i na zwolnienie" prezes "pani nie powinna już pracować, to nie ma sensu" ![]() ![]() spróbuję dociągnąć do otrzymania kaski i dalej to już l4 będzie, jak kaska szybciej będzie to szybciej pobiegnę po l4 |
![]() ![]() |
![]() |
#4483 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A burzy współczuję! Widziałam w tv-masakra ... Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4484 |
Zakorzenienie
|
co do lekarzy i służby zdrowia to każda z nas ma inne doświadczenia i przeżycia ale ja dziękuję że trafiłam na służbę zdrowia w Polsce, bo w krajach gdzie traktują ciążę od 12 tc bym nie miała zwyczajnie na nią szans. Już w trakcie starań brałam duphaston bo lekarka stwierdziła za mały progesteron, a na początku krwawiłam i jak tylko ginka zobaczyła pęcherzyk ciążowy to powiedziała "uratujemy tę ciążę" i dała mi szansę i nadzieję, a w innym kraju niestety pewnie mój synek teraz by mnie nie kopał
#4485 | |||
Zakorzenienie
|
Oh, ale cudna
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40923494]A ja nie widzę zdjęć Waszych pieskowych dzieci ;(;(;( Mój sznaucer śp. jak jeszcze mieszkałam z rodzicami, to też śmiesznie się kładł, jak żaba tak nogi rozstawiał ![]() Co do kwasu foliowego, to mi coś tam świtało, ale dopiero gin na wizycie przed pierwszą ciążą (bo u mnie było wszystko planowane) kazał brać ten mocniejszy, a potem przejść na Folik. W tej ciąży dłuuugo brałam mocniejszy kwas foliowy. Ja tam jestem zadowolona tak generalnie z opieki medycznej w Polsce, bo z założenia system jest dobry, tylko lekarze czasami nędzni. Mój Młody dzisiaj leniwy, ale jak już kopnie (a raczej się przeciągnie tuż pod skórą), to mnie skręca z bólu. Muszę się jutro spytać gina, o co biega. Mam jutro wizytę, a potem całe mnóstwo rzeczy do załatwienia, więc modlę się o dobry stan mojej szyjki, a trochę się obawiam, bo coraz więcej mam skurczy i niektóre są bolesne trochę.... Muszę m.in. kupić prezent na ten ślub (odwołałam już wesele ![]() Napiszę Wam pewnie z komórki, ile waży Młody, a będę na necie wieczorkiem ![]() Plus nie opuszcza mnie mój najlepszy ciążowy przyjaciel - zaparcie, to jest niemożliwe, jem ogromne ilości warzyw, tylko razowe/ciemne pieczywo, a tu korek korek korek i tyle.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Odnośnie obrączek się nie wypowiem, bo swojej nie mam, więc się nie dowiadywałam ![]() Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę, ciekawe ile Arturek już waży bo nasze to tak blisko siebie, że zawsze czekam na wieści od Ciebie jak od siebie co najmniej ![]() Cytat:
![]() Najważniejsze, że sytuacja pod kontrolą ! Cytat:
![]() Tak jak już pisałam- polska służba zdrowia też idealna nie jest, a konowały jak w Twoim przypadku zdarzają się niestety wszędzie, mimo, że z taką "empatią" powinni do rzeźni iść, a nie do szpitala. ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
![]()
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. ![]() ![]() 3470g, 54cm
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4486 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() śliczna psinka ![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Enlevee gdzieś mi Cię wycięło, a też chciałam pogratulować wizyty ![]() ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4487 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Muszę swojego podtuczyć ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40914562] Jaką miałam akcję ![]() ![]() ![]() ![]() Ed. w nagrodę za te przeżycia dostał Magnum Black :P Skosztowałam trochę, dobre ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] ![]() Ja swojego TŻ obcinam od lat- on z kolei nie dałby się obciąć fryzjerowi. Ex też obcinałam, ale na początku szło mi kiepskawo (no fryzjerką w końcu nie jestem) i zabrał mi maszynkę, chciał pokazać "jak to się robi" i się ciachnął na 2 mm na kawałku ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-05-21 o 20:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4488 |
Zakorzenienie
|
mimo magnezu 3x dziennie dzisiaj znowu twardnieje mi brzuch, praktycznie cały dzien, a teraz czuje jakbym miałą jakiś pręcik w szyjce, mam nadzieje, ze to przejdzie, nie boli ale jest nieprzyjemne i troche mnie ogranicza
![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40923494]A ja nie widzę zdjęć Waszych pieskowych dzieci ;(;(;( Mój sznaucer śp. jak jeszcze mieszkałam z rodzicami, to też śmiesznie się kładł, jak żaba tak nogi rozstawiał ![]() Co do kwasu foliowego, to mi coś tam świtało, ale dopiero gin na wizycie przed pierwszą ciążą (bo u mnie było wszystko planowane) kazał brać ten mocniejszy, a potem przejść na Folik. W tej ciąży dłuuugo brałam mocniejszy kwas foliowy. Ja tam jestem zadowolona tak generalnie z opieki medycznej w Polsce, bo z założenia system jest dobry, tylko lekarze czasami nędzni. Mój Młody dzisiaj leniwy, ale jak już kopnie (a raczej się przeciągnie tuż pod skórą), to mnie skręca z bólu. Muszę się jutro spytać gina, o co biega. Mam jutro wizytę, a potem całe mnóstwo rzeczy do załatwienia, więc modlę się o dobry stan mojej szyjki, a trochę się obawiam, bo coraz więcej mam skurczy i niektóre są bolesne trochę.... Muszę m.in. kupić prezent na ten ślub (odwołałam już wesele ![]() Napiszę Wam pewnie z komórki, ile waży Młody, a będę na necie wieczorkiem ![]() Plus nie opuszcza mnie mój najlepszy ciążowy przyjaciel - zaparcie, to jest niemożliwe, jem ogromne ilości warzyw, tylko razowe/ciemne pieczywo, a tu korek korek korek i tyle.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] zmiana rozmiaru ok 15/20 zł a polerowanie nie wiem ile |
![]() ![]() |
![]() |
#4489 | |
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
Cytat:
A tak swoją drogą Neni gratuluję wizyty, ja Was czytam wszystkie, ale ciągle coś robię lub też śpię i potem mi się zapomni cytować :/ Ale myślę o Was ![]() I też czekam na info od Tweed! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4490 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja to hemoglobinę mam 15,1 mimo, że nic ze sobą nie robię ![]() Bo kanapa to jedyne miejsce, gdzie nie włazi.. wszędzie indziej jako champion ma kartę VIP-a i wstępu, ale tam mu zakazaliśmy ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() tucz Kubusia, 100g i bedą jak bracia- niczym nasi partnerzy ![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40924341]No ja mam nadzieję, że będzie ważyć co najmniej tyle, ile Neniowy... A tak swoją drogą Neni gratuluję wizyty, ja Was czytam wszystkie, ale ciągle coś robię lub też śpię i potem mi się zapomni cytować :/ Ale myślę o Was ![]() I też czekam na info od Tweed! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Spokojnie, Arturek jest silnym gościem i wizażowe kciuki robią swoje ![]()
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4491 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja zawsze sobie na cukier przeliczam, nie wiem czemu skoro nie słodzę ![]() Cytat:
![]() ![]() A ja miałam być mną ![]() Za to mój mąż miał być dziewczynką i teściowa swe niespełnione marzenie realizowała poprzez robienie mu kucyków na głowie i ubieranie różowych sandałków ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4492 | |
Zakorzenienie
|
zawsze jak Tż sobie klika na komputerze i sie usmiecha do monitora to pytam z kim tak pisze, a On zawsze odpowiada "z dupeczkami"
![]() Teraz ja siedze, on nie widzi co robie i tez stukam i stukam i on w koncu pyta "kuleczko co robisz"? a ja na to "piszę z fi*tkami" ![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4493 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40923494]A ja nie widzę zdjęć Waszych pieskowych dzieci ;(;(;(
Mój sznaucer śp. jak jeszcze mieszkałam z rodzicami, to też śmiesznie się kładł, jak żaba tak nogi rozstawiał ![]() Co do kwasu foliowego, to mi coś tam świtało, ale dopiero gin na wizycie przed pierwszą ciążą (bo u mnie było wszystko planowane) kazał brać ten mocniejszy, a potem przejść na Folik. W tej ciąży dłuuugo brałam mocniejszy kwas foliowy. Ja tam jestem zadowolona tak generalnie z opieki medycznej w Polsce, bo z założenia system jest dobry, tylko lekarze czasami nędzni. Mój Młody dzisiaj leniwy, ale jak już kopnie (a raczej się przeciągnie tuż pod skórą), to mnie skręca z bólu. Muszę się jutro spytać gina, o co biega. Mam jutro wizytę, a potem całe mnóstwo rzeczy do załatwienia, więc modlę się o dobry stan mojej szyjki, a trochę się obawiam, bo coraz więcej mam skurczy i niektóre są bolesne trochę.... Muszę m.in. kupić prezent na ten ślub (odwołałam już wesele ![]() Napiszę Wam pewnie z komórki, ile waży Młody, a będę na necie wieczorkiem ![]() Plus nie opuszcza mnie mój najlepszy ciążowy przyjaciel - zaparcie, to jest niemożliwe, jem ogromne ilości warzyw, tylko razowe/ciemne pieczywo, a tu korek korek korek i tyle.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Trzymam kciuki za WIZYTĘ... Współczuję zaparcia...:/ jej jakie ona ma oczy!!!! Jakby tak na mnie spojrzałą to ja bym dla niej wszystko...ale na mnie nie patrzcie bo ja dla każdego psiaka był dała wszystko! Cytat:
![]() PS. MArgosia biedny ten Twój Tż będzie ![]() mężem już się nacieszyłąś? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Jakby mieszkali w miare blisko to jasne, że ja bym do moich jeżdziłą jak mojego męża w domu by tydzień nie było ![]() Cytat:
![]() mama pewnie zachwycona ![]() Może przez ten długaśny wczorajszy spacer tak się skróciła...ale to chyba tak szybko nie postępuje...? |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4494 |
Zakorzenienie
|
ja włąśnie do ostatniego razu miałam 15, ale wiesz - nie tyję, mała rośnie i mnie zżera
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4495 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40924341]No ja mam nadzieję, że będzie ważyć co najmniej tyle, ile Neniowy...
A tak swoją drogą Neni gratuluję wizyty, ja Was czytam wszystkie, ale ciągle coś robię lub też śpię i potem mi się zapomni cytować :/ Ale myślę o Was ![]() I też czekam na info od Tweed! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Dziękuję ![]() ![]() A Tweed zaginęła? ![]() Całe 100 gram różnicy ![]() A hemoglobinę to masz nieziemską ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4496 |
Zakorzenienie
|
hahaha niezłe z nas fiu.tki :P:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4497 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- chciałam żeby był chwilę zazdrosny, ale chyba mi nie uwierzył bo go to jakoś nie wzruszyło ![]() ![]()
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4498 |
Zadomowienie
|
Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz
Hej
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4499 |
Zakorzenienie
|
dzisiaj nie widzialam rownież naszej "prywatnej" forumowej położnej czarnejkejt
|
![]() ![]() |
![]() |
#4500 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
Cytat:
![]() Śpij dobrze!
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:56.