Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-23, 13:58   #481
ILLUSION
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Co do zarełka
Dałam Oli wczoraj dynię z ziemniakiem, chciałam poprzestać w połowie słoiczka ale się rozpłakała, tak buźkę otwierała słodko ;] I opyliła cały słoiczek Nic jej po tym nie jest, zadowolona wręcz
super hehe
Cytat:
dziękuję, własnie myślałam o czymś rozświetlającym bo ja tylko ciągle ten revlon i revlon...
Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
a najbardziej lubię patrzeć jak go przebiera, bo ciągle go po brzuchu całuje
Mój też to robi i pierdzioszki jeszcze a młody śmieje się wniebogłosy. I jeszcze śpiewa mu wtedy "tańczą moje nóżki jak szalone" i nóżkami macha i młody tez ma zaciesz

A wiecie co jeszcze w Biedrze kupiłam? Takie ustrojstwo z siateczką co tam się kawałek jabłka wkłada i dzieć sobie memlać może. Za 7,99 z kubusiem puchatkiem

Edytowane przez ILLUSION
Czas edycji: 2013-05-23 o 14:02
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 14:03   #482
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
dziewczyny chciałam wam tylko napisać, że dzisiaj w nocy odszedł mój wujek, choćbym się miała teleportować to pojadę na pogrzeb.....jest mi strasznie, strasznie ciężko.....
trzymaj się

Fewciu, koniecznie musisz odpocząć!! I może jakieś badania. Dbaj o siebie
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 14:03   #483
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Pstryniu, a gadałąś z nim o tym? bo może wg niego wszystko jest ok i nie wie, że z boku to inaczej wygląda; pewnie jak Kubuś będzie większy i że tak powiem "bardziej kumaty", to jego zachowanie się zmieni, bo będzie się mógł z nim bawić itd.
a mój tż znowu ma fioła na punkcie małego, jak przyjeżdża na weekend, to w sobotę pakuje go w wózek i łażą nie wiem gdzie, a ja mam czas na ogarnięcie domu; a najbardziej lubię patrzeć jak go przebiera, bo ciągle go po brzuchu całuje

my też dzisiaj ziemniak z dynią, ale szału nie było, zjadł bez zachwytu; chyba pozostanie wierny szpinakowi

właśnie lezy na macie i pełza do tyłu
łaaaaał
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 14:04   #484
pstryczek84
Zakorzenienie

Dzieki dziewczyny chyba pogoda mnie tak dobila dzis i tak smece... pogadam z nim tylko tak jak pisalam, musze ochlonac bo inaczej nic z tej rozmowy nie wyjdzie
------------------------------
dziec mi spal prawie 3 godz. wstal i inny czlek od razu, usmiechniety, nawija non stop...
no, to teraz moge isc na obiadek

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 14:07   #485
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Powinien I tak dziwne, ze leki przepisal a nie kazal Ci podawac Calpol

To sa takie konowaly. Mnie ostatnio na szczepienie umowili w odstepstwie niecalych trzech tygodni od poprzedniego, chociaz wszedzie jest napisane, ze min. 4 tygodnie przerwy musi byc. Musialam dzwonic i tlumaczyc dlaczego chce przesunac termin
no to pięknie
mi się jedna przesunęła i potem drugą miałam po 3 tygodniach właśnie
ale przecież widzieli w książeczce daty i nic mi nie powiedzieli to chyba aż takiej tragedii nie ma

kurcze... mam nadzieję, że to nie zaszkodzi w żaden sposób

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 14:16   #486
e_vel
Wtajemniczenie

Pstryczku u nas Karinka to typowa córeczka Tatusia - nie dość, że podobna do niego jak dwie krople wody to on taki głupi za nią, że szok... Jakby mógł to by jej gwiazdkę z nieba dał. Na początku jak się Maja urodziła to miałam z nim spięcia bo tylko Karinką się zajmował, a Mają nie i mi tak przykro było, bo przecież sam chciał też drugiego bąbla to mi tłumaczył, że woli się Karinką zająć, żebym ja miała spokój z Mają. Teraz Majeczkę sam weźmie jak marudzi i dużo się poprawiło. Ale tak w głębi serca to mi się wydaje, że mimo że wiem, że obie kocha tak samo to Karinka będzie jego pupilką.
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 14:21   #487
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Ferdek
a czemu nie chciałaś być kierownikiem sklepu meblowego?

mój tak robi jak jeszcze się nie wyspał a już by coś wszamał i biorę go wtedy do cycka i on zje nie budząc się i po jedzonku śpi dalej

Aaa jeszcze mi wcięło hope cytat poprzednio.
Moim zdaniem to wina Twojego TŻta że matka jego tak się rozbestwiła bo jej na to pozwala. Gdyby raz, drugi i trzeci odmówił a nie stawał na głowie mimo że macie swoje życie i swoje sprawy to by się nauczyła samodzielności i może bardziej doceniła jego pomoc.
Ależ chciałam chciałam Odstrzeliłam się jak wueska na rejestrację przygotowałam do rozmowy ale widocznie byli lepsi ode mnie

Co do próby ataku na twoją mamę wiem jak jej współczujesz. Na moją mamę napadnięto dwa lata temu. Ja wtedy byłam w pracy jak zadzwoniła do mnie zdenerwowana. Napadnięto ją w godzinach południowych przy bardzo ruchliwej ulicy gdzie jest mnóstwo ludzi. Wychodziła z kantoru i jakiś bandzior zakrył jej twarz i usta ręką-zaciągnął za murek,wydarł torebkę potem zabrał pieniądze a resztę wyrzucił. Bardzo długo do siebie dochodziła. Płakała,bała się i nie mogła o tym mówić bo zaraz w płacz. Miała siniaki bo ją szarpał-została bez pieniędzy. Wtedy ja z bratem się zrzuciliśmy żeby jakoś jej pomóc. I tak z dnia na dzień dochodziła do siebie-ale długo pamiętała.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-23, 14:21   #488
Ewik86
Zakorzenienie

Dziewczyny a co myślicie o całowaniu Waszych dzieci w miejsca intymne? Całujecie, nie całujecie?

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 14:25   #489
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a co myślicie o całowaniu Waszych dzieci w miejsca intymne? Całujecie, nie całujecie?
nie, nie całuję i uważam, że to nienormalne... nóżki rączki brzuszek, buzia główka ale miejsca intymne???!!!
Stary 2013-05-23, 14:30   #490
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
znaczy po ptaszku miałabym całować synka

14.08.2010
baby
Stary 2013-05-23, 14:34   #491
s i l v e r
Zakorzenienie

Jezu jak Wy pędzicie zlitujcie się kobitki

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które niedawno zaczęły się udzielać. Jak Wam się udało wbić w wątek?? Ja co się odezwę to moje posty zostają niezauważone.. Ostatnio nawet poruszony został temat koloru oczu... Wstawiłam dwa zdjęcia, żeby pokazać naszą zmianę na oczku i co??? Dwie osoby się odniosły... Zwykle to nikt nie zauważa, że coś piszę.... Szkoda...

My też tak Pauline uczymy. Kąpiel, po niej jedzenie i odkładamy do łóżeczka, włączamy pozytywkę, daję pluszaka do przytulenia i sama zasypia.. Nawet w dzień ją uczę, aby sama usypiała, pod warunkiem, że ma swojego prosiaczka do przytulenia...
Pisz, pisz, pisz, pisz, pisz i jeszcze raz pisz Ja nie byłam z dziewczynami od samego początku. Pisałam i też nie zawsze odnosiły się do moich postów,ale potem naprawdę dużo zaczęłam pisać i szybko się wkręciłam

Co do usypiania dzieciaczków. Ja Darie na początku na rękach usypiałam, ale pomyślałam sobie że tak być nie może Więc zaczęłam ją po wieczornym jedzeniu kłaść od razu do łóżeczka. Dawałam jej smoczka i jej ulubioną przytulankę zebrę o taką
http://szafka.pl/c1082799-przytulanka-zebra.html

uwielbia ją sobie kłaść na oczka i tak zasypia (teraz właśnie leży w bujaczku z zebrą na oczkach i przysnęła)

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
DO kiedy ta promocja w ROSMANIE?! bo chce kupic jakies podklady iiiiii tusz i puder w kuleczkach i moze cos jeszcze
do 29 maja

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Chcę chcę, tylko szkoda mi mojej Nadzi. Ale jak tańczyłam z nią i śpiewałam że będą pieniązki to była bardzo zadowolona

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
ja wprawdzie piszę już od dawna ale z przerwami
a rada.... pisać pisać i jeszcze raz pisać
ooo dokładnie!

Cytat:
Oj wiem, że nie każda będzie się odnosiła do moich wypowiedz, ale jakoś tak dziwnie obco czuje się na wątku... To pewnie dlatego, że czytam Was od pierwszego wątku, więc wydajecie mi się bliskie i w sumie Was znam. A zaczęłam się udzielać dopiero teraz, więc Wy mnie nie znacie..
Pewnie, że będę się udzielała.. Tylko nie piszcie tak szybko, bo zanim nadrobię to już nie chce mi się do wszystkiego odnosić....
Niestety mamusie styczniowo lutowe 2013 nie potrafią mało pisać

Cytat:
Bo one są od poniedziałku dopiero
Od dzisiaj Ja kupiłam

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
a poza tym dziewczyny moje dziecię zaczyna chwytać i jego zabawa na macie jest zupełnie inna niż jeszcze wczoraj, jeden dzień a zmiana ogromna
super. No to jest niewiarygodne jak te Nasze dzieciaczki szybko się ucza nowych rzeczy

Cytat:
Też go dwa razy miałam i był super!

Cytat:
jest jakiś limit cytatów na jednego posta? bo znów mi cholera poucinało
Qwa!!!!! Też mnie to zastanawia. ZNÓW MI POŁOWE CYTATÓW UCIĘŁO!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cytat:

Idę poszukać cytatów które mi pozjadało

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-23, 14:36   #492
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
znaczy po ptaszku miałabym całować synka

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
nie, nie całuję i uważam, że to nienormalne... nóżki rączki brzuszek, buzia główka ale miejsca intymne???!!!
Pytam, bo już myślałam, że to ja jestem jakaś dziwna, że nie całuję Domci w cipkę Druga wnuczka mojej teściowej była całowana przez mamę i tatę. Teściowa chyba też ją całowała Dla mnie to też jakieś dziwne jest. Dobrze, że Domci nie całuje.

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 14:40   #493
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
ja całuję po pupci ale w siusiaka bym nie pocałowała

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Cytat:
Pytam, bo już myślałam, że to ja jestem jakaś dziwna, że nie całuję Domci w cipkę Druga wnuczka mojej teściowej była całowana przez mamę i tatę. Teściowa chyba też ją całowała Dla mnie to też jakieś dziwne jest. Dobrze, że Domci nie całuje.
teściowa? fuuuuj
Stary 2013-05-23, 14:41   #494
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:

Przeczytałam i sobie myślę, oho mój tylko do przodu umie. Patrzę na niego a on 30 cm w tył się przemieścił
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
pępek mi pęka aż do krwi..

Dziewczyny wytłumaczcie mi jak mi w kadrach obliczyła macierzyński. Mówi że do 12.06 mam. I tak policzyłam.. W TVN nawet mówili że jak któraś rodziła 01.01 to do 20.05 ma urlop i 4 tyg dodatkowe jak weźmie to w sam raz na wejście ustawy. To mi wytłumaczcie teraz bo ni w ch*j ni w dupe ani tak ani tak. Wychodzi wiecej niz 20 mniej niz 24 tygodnie. I jeszcze! Pisze do szefa jak mam to zorganizowac w spr ustawy. A on do mnie że mnie to nie obowiazuje i zebym sobie drugie dziecko zrobila najlepiej to bedzie znowu macierzynski. Pedał, niby w żartach chyba ale ch8j bury
Ja rodziłam 02.01. Macierzyński 20 tygodniowy skończył mi się 21.05. Od 22.05 do 18.06 jestem na dodatkowym czterotygodniowym. 17.05. jak wejdzie w życie zmiana kodeksu pracy to piszę o dodatkowe 2 tygodnie.
A co do pracodawcy to niezły ciul, ładne mi żarty
Stary 2013-05-23, 14:42   #495
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Chciałabym chciała, tylko że znów Nadia zostanie bez mamy
hmm no ale wiele z nas wróci do pracy. Masz fajną okazję może sie już taka nie trafić. A z Twoją mama by Nadia mogła być??
A na ile godzin dziennie musiałabyś chodzić????

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Aha! Do galerii oballi
Kubus jeszcze nie bardzo kuma co sie z tym robi, ale jest postep, bo 1-go dnia w ogole nie chcial tego ustrojstwa zlapac
Ale super mina

Cytat:
Silver udanych łowów
dziękuję. Łowy się udały. Kupiłam wszystko co chciałam

Cytat:
Jaki podkład? Wypróbowany jakiś masz?
O taki podkład. Używam go od bardzo dawna i naprawdę jest super. Fajnie matuje, wygładza i pięknie pachnie

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...wa-wersja.html

normalnie kosztuje 25 zł, a dziś zapłaciłam 14 zl

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Ja jestem kp z trzema porcjami mm czyli w sumie taka kp do d.u.p.k.i. i będę rozszerzać po 4 miesiącu.

Ja też pochwale się Bartusiem i obalem
jaki skupiony

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-05-23 o 14:43
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 14:42   #496
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
oj jak dla mnie to przegięcie
i jakbym zobaczyła, że ktoś tak mojemu dziecku robi to by taką z☠☠☠kę dostał że by w buty poszło

14.08.2010
baby
Stary 2013-05-23, 14:50   #497
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
no to pięknie
mi się jedna przesunęła i potem drugą miałam po 3 tygodniach właśnie
ale przecież widzieli w książeczce daty i nic mi nie powiedzieli to chyba aż takiej tragedii nie ma

kurcze... mam nadzieję, że to nie zaszkodzi w żaden sposób
Kochana, z tego co wiem to zbyt maly odstep czasu moze spowodowac, ze szczepionka nie zadziala tak jak powinna. Ale moge sie mylic Oni o nic nie pytaja ani niczego chyba nie sprawdzaja. Mnie sie nawet nigdy nie spytali czy dzieci sa zdrowe, itp. Nigdy nie bylo zadnego badania przed szczepieniem, a ostatnio jak mowilam, ze Lileczka dopiero przeziebiona byla to kobieta popatrzyla na mnie z mina "no i???"

e_vel u nas dokladnie to samo. Tz zajmuje sie obiema i kocha obie tak samo, ale wiem dobrze, ze Gabi zawsze byla, jest i bedzie jego oczkiem w glowie

ps. Nie, nie caluje moich dzieci w miejsca intymne i mnie rowniez wydaje sie to "troche" dziwne. A jakby tesciowa mi je zaczela tam obcalowywac to juz w ogole masakrix jakis...

18.01.2013 - Lili

Edytowane przez ania13.03
Czas edycji: 2013-05-23 o 14:52
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 14:53   #498
s i l v e r
Zakorzenienie

Illusion zjadło mi cytat - bardzo mi przykro że Twoją mamę to spotkało KURDE CO ZA BANDZIORY ! AŻ STRACH NA ULICĘ W BIAŁY DZIEŃ WYJŚĆ!

Cytat:
Dziewczyny wytłumaczcie mi jak mi w kadrach obliczyła macierzyński. Mówi że do 12.06 mam. I tak policzyłam.. W TVN nawet mówili że jak któraś rodziła 01.01 to do 20.05 ma urlop i 4 tyg dodatkowe jak weźmie to w sam raz na wejście ustawy. To mi wytłumaczcie teraz bo ni w ch*j ni w dupe ani tak ani tak. Wychodzi wiecej niz 20 mniej niz 24 tygodnie. I jeszcze! Pisze do szefa jak mam to zorganizowac w spr ustawy. A on do mnie że mnie to nie obowiazuje i zebym sobie drugie dziecko zrobila najlepiej to bedzie znowu macierzynski. Pedał, niby w żartach chyba ale ch8j bury
Co za ch#j z tego Twojego szefa! Masakra.
Ja mam te 20 tyg do 3 czerwca. Złożyłam już podanie o te dodatkowe 4 tyg, które będę miała do 30 czerwca. A potem złożę o te 2 dodatkowe. No i potem o ten roczny.

Cytat:
A wiecie co jeszcze w Biedrze kupiłam? Takie ustrojstwo z siateczką co tam się kawałek jabłka wkłada i dzieć sobie memlać może. Za 7,99 z kubusiem puchatkiem
Oooooooooooooooooooo a takie cos chciałam kupić. Muszę znów iść do biedry

Cytat:
Stary 2013-05-23, 14:55   #499
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
oj jak dla mnie to przegięcie
i jakbym zobaczyła, że ktoś tak mojemu dziecku robi to by taką z☠☠☠kę dostał że by w buty poszło
dla mnie to też przegięcie i to konkretne, pod pedofilię by to można podpiąć

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-23, 14:59   #500
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Ależ chciałam chciałam Odstrzeliłam się jak wueska na rejestrację przygotowałam do rozmowy ale widocznie byli lepsi ode mnie

Cytat:
Ja w dupcie czasem caluje ale w siusiaczka to jest wiele innych "ciekawszych" miejsc

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
ja całuję po pupci ale w siusiaka bym nie pocałowała
teściowa? fuuuuj
o Boziu! powalilas mnie tym wpisem na cycki!!!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 15:01   #501
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Przeczytałam i sobie myślę, oho mój tylko do przodu umie. Patrzę na niego a on 30 cm w tył się przemieścił

Ja rodziłam 02.01. Macierzyński 20 tygodniowy skończył mi się 21.05. Od 22.05 do 18.06 jestem na dodatkowym czterotygodniowym. 17.05. jak wejdzie w życie zmiana kodeksu pracy to piszę o dodatkowe 2 tygodnie.
A co do pracodawcy to niezły ciul, ładne mi żarty
o kurczątko super

hope z tego szefa to niezły ciulas :/
ewik jak coś to masz haka na teściówkę
Stary 2013-05-23, 15:15   #502
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
To chodzi o to że nie można podgrzewać mleka matki bo zawiera jakieś białka które zmieniają w mikrofalówce swoje właściwości. Co do słoiczków nie słyszałam że nie można.
Dobrze wiedziec

Cytat:
Byłam w Biedronce po Dady - NIE MA jedną paletę przywieźli i się rozeszły zaraz po 8 rano Znając ludzi to je obłapili jak szarańcza... A zawsze wszystko leży długo jeszcze po gazetce. Słoiczki kupiłam, ale przejścia miałam bo wzięłam normalnie z półki - pytam się babki czy te wchodzą w promocję, ona że tak, a przy kasie się okazało, że nie... I musiała wycofać, a ja zaiwaniać do takiej kartonowej szafy co stała przy kasach
Ja to samo zrobilam, ale juz nie chcialo mi sie wracac

Cytat:

Przyznajcie się, co która w Rossmannie kupiła?
Ja tylko lakier do paznokci i tusz. I pomadke, ale to poza ta szalona promocja

Cytat:
Dziewczyny, które niedawno zaczęły się udzielać. Jak Wam się udało wbić w wątek?? Ja co się odezwę to moje posty zostają niezauważone.. Ostatnio nawet poruszony został temat koloru oczu... Wstawiłam dwa zdjęcia, żeby pokazać naszą zmianę na oczku i co??? Dwie osoby się odniosły... Zwykle to nikt nie zauważa, że coś piszę.... Szkoda...

Poruszałam niedawno temat odparzeń na szyjce i niedługo po tym któraś również o to pytała.. Próbowałam już wieeelu sposobów, ale nic nie pomagało. W aptece polecono mi krem nappiderm (15zł), podczas rozmowy mówię, że nic nie pomaga i wogle, że już nie wiem jak z tym walczyć i farmaceuta stwierdził, że może tam się drożdżaki rozwinęły i zaproponował, abym smarowała kremem clotrimazolum naprzemiennie z nappiderm i o dziwo pomogło. Ranka już nie jest czerwona i odparzenie zaczyna delikatnie schodzić... To tak na przyszłość, gdyby któraś miała ten sam problem...
Nie denerwuj sie Moze to dlatego, ze wiekszosc czyta na telefonie, a tam nie zawsze widac zdjecia???

Ja pytalam o odprzenia na szyjce.
U nas okrooopnie to wyglada.
Pytalam dzis o to pediatre i tez zalecila clotrimazolum
Tzn najpierw mam smarowac mascia samorobna, a potem wlasnie c.

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
nawijko bedzie dobrze. Daj znac ile wazy Kubus.
Wlasnie nie bylo dobrze
Wrzask jak przy pierwszym szczepieniu Mama plakala razem z Kuba.
Co ja mialam w glowie jak sie zgodzilam na te refundowane szczepionki!!! Mam taki okropny zal do siebie, ze nawet sobie nie wyobrazacie Nie moge sobie tego wybaczyc
Ja nie wiem, chyba nie zdawalam sobie sprawy z tego wszystkiego wczesniej......

A Kubus wazy 5950g. Malenstwo moje usmiechalo sie jak szalone do lekarki, pogugal nawet do niej. A potem bylo tylko gorzej.

Teraz spi, jak nie on...

TZ powiedzial lekarce, ze Kubie czesto poci sie glowka (to prawda, az krople potu widac na niej...). Powiedziala, ze to moze swiadczyc o niedoborze wit. D (dziwne, bo przeciez daje codziennie te w kapsulkach i jeszcze jest przeciez w mm). Zapisala inne kropelki, zobczymy...

Poza tym jeszcze odnosnie odparzenia - Kubus ma sucha, wrazliwa skore. Szybko robia mu sie odparzenia pod paszkami, w zgieciu raczek i na szyjce (na pupce o dziwo nie). Mamy kupic masc samorobna w aptece, a potem smarowac clotrimazolem. Mowila tez, ze takie odparzenia to moze byc poczatek alergii.......

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-05-23 o 15:19
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 15:18   #503
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana, z tego co wiem to zbyt maly odstep czasu moze spowodowac, ze szczepionka nie zadziala tak jak powinna. Ale moge sie mylic Oni o nic nie pytaja ani niczego chyba nie sprawdzaja. Mnie sie nawet nigdy nie spytali czy dzieci sa zdrowe, itp. Nigdy nie bylo zadnego badania przed szczepieniem, a ostatnio jak mowilam, ze Lileczka dopiero przeziebiona byla to kobieta popatrzyla na mnie z mina "no i???"

zapytam w takim razie pediatrę w Pl.

a dla nich nawet gorączka nie jest przeciwwskazaniem do szczepienia

wiadomo pewne rzeczy są tu na duży plus, choćby darmowe szczepienia, gdzie dziewczyny w Pl płacą i to nie małą kasę, ale czasem podejście lekarzy jest zbyt "na luzie"

14.08.2010
baby
Stary 2013-05-23, 15:37   #504
mala_19kw
Zakorzenienie

Nadrobiłam

Oskar usnął mi na rękach-nie mam sumienia go odłożyć tak się wtulił we mnie

Zapomniałam wam mówić- kończymy dziś [B]4 miesiące!!![B] Z tej okazji dziś zaczęliśmy rozszerzanie marcheweczka za nami nawet smakowało. Zaraz dam fote
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-05-23, 15:40   #505
zoffka
Raczkowanie

Cześć

Widzę, że się znalazłam wśród zaginionych...

Ale jestem, czasami Was podczytuję, ale tak pędzicie, że nie daję rady odpisywać Nie mam czasu, mam dwie wymagające dziewczynki w domu i po prostu tego nie ogarniam. Hania coraz mniej śpi, Zośka nadal zazdrosna o siostrę, więc wiecie...Czasami jak mam chwilkę, to po prostu się zdrzemnę
zoffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 15:42   #506
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze wiedziec

Ja to samo zrobilam, ale juz nie chcialo mi sie wracac

Ja tylko lakier do paznokci i tusz. I pomadke, ale to poza ta szalona promocja

Nie denerwuj sie Moze to dlatego, ze wiekszosc czyta na telefonie, a tam nie zawsze widac zdjecia???

Ja pytalam o odprzenia na szyjce.
U nas okrooopnie to wyglada.
Pytalam dzis o to pediatre i tez zalecila clotrimazolum
Tzn najpierw mam smarowac mascia samorobna, a potem wlasnie c.

Wlasnie nie bylo dobrze
Wrzask jak przy pierwszym szczepieniu Mama plakala razem z Kuba.
Co ja mialam w glowie jak sie zgodzilam na te refundowane szczepionki!!! Mam taki okropny zal do siebie, ze nawet sobie nie wyobrazacie Nie moge sobie tego wybaczyc
Ja nie wiem, chyba nie zdawalam sobie sprawy z tego wszystkiego wczesniej......

A Kubus wazy 5950g. Malenstwo moje usmiechalo sie jak szalone do lekarki, pogugal nawet do niej. A potem bylo tylko gorzej.

Teraz spi, jak nie on...

TZ powiedzial lekarce, ze Kubie czesto poci sie glowka (to prawda, az krople potu widac na niej...). Powiedziala, ze to moze swiadczyc o niedoborze wit. D (dziwne, bo przeciez daje codziennie te w kapsulkach i jeszcze jest przeciez w mm). Zapisala inne kropelki, zobczymy...

Poza tym jeszcze odnosnie odparzenia - Kubus ma sucha, wrazliwa skore. Szybko robia mu sie odparzenia pod paszkami, w zgieciu raczek i na szyjce (na pupce o dziwo nie). Mamy kupic masc samorobna w aptece, a potem smarowac clotrimazolem. Mowila tez, ze takie odparzenia to moze byc poczatek alergii.......
Ściskam Was mocno, nie obwiniaj się, że wybraliście takie szczepionki, skąd miałaś wiedzieć, jak to wygląda
a co do odparzeń to trzymam kciuki, żeby nie była to alergia, będzie dobrze
aaa i za wagę Kubusiową

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Cytat:
Nadrobiłam

Oskar usnął mi na rękach-nie mam sumienia go odłożyć tak się wtulił we mnie

Zapomniałam wam mówić- kończymy dziś [B]4 miesiące!!![B] Z tej okazji dziś zaczęliśmy rozszerzanie marcheweczka za nami nawet smakowało. Zaraz dam fote
za 4 m-ce STO lat Oskarku
Stary 2013-05-23, 15:51   #507
mala_19kw
Zakorzenienie

Degustator

Nancy- Oskarek dziękuje cioci
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1posiłek.jpg (12,6 KB, 37 załadowań)
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-05-23, 15:56   #508
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz miala:
DtaP/IPV/Hib – jedna szczepionka obejmująca 5 chorób (stąd zwana jest również 5 in 1 vaccine) takich jak: diphteria – błonica, tetanus – tężec, pertussis (whooping cough) – krztusiec (koklusz), polio, Haemophilus influenzae b (Hib) - bakteria wywołująca zapalenie opon mózgowo-rdzeniowych; (trzecia dawka)

Meningitis C (Men C) – szczepionka przeciwko meningitis C – meningokowemu zapaleniu opon mózgowych typu C (meningococcal group C). (druga dawka)

Pneumococcal Conjugate Vaccine (PCV) – szczepionka przeciwko zakażeniu pneumokokowemu (pneumococcal infection). (druga dawka)
a ta trzecia dawka pierwszej szczepionki to była w odstępie 4 tygodni od drugiej dawki? zastanawia mnie to, bo u nas jest że minimum 6 musi minąć

Cytat:
hope, rodziłaś dzień po mnie, a ja mam macierzyński razem z tymi dodatkowymi 4 tygodniami do 22 czerwca

Cytat:
widziałam i też się zastanawiałam nad tym

Cytat:
o mamuniu, tego to nie słyszałam jeszcze

Cytat:
trochę dziwne dla mnie by to było

Cytat:
hehe, to mój tylko na wstecznym, do przodu go nie ciągnie

Cytat:
Filipowi też się tak poci, że aż kropelki ma na czole, często podczas karmienia i nie koniecznie wtedy, jak jest gorąco, tylko kurde zapomniałam zapytać jak byłam na szczepieniu; a powiedziała, że to tylko z braku wit. d może być czy jeszcze coś innego?

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Cytat:
Degustator
jest jubilat

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 15:57   #509
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zoffka Pokaż wiadomość
Cześć

Widzę, że się znalazłam wśród zaginionych...

Ale jestem, czasami Was podczytuję, ale tak pędzicie, że nie daję rady odpisywać Nie mam czasu, mam dwie wymagające dziewczynki w domu i po prostu tego nie ogarniam. Hania coraz mniej śpi, Zośka nadal zazdrosna o siostrę, więc wiecie...Czasami jak mam chwilkę, to po prostu się zdrzemnę
O! HEJ

Właśnie nam zaginęłaś (z resztą nie tylko ty) ale fajnie że się odezwałaś Oby częściej
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-05-23, 15:58   #510
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Dziękuję Wam wszystkim za miłe słowa, jesteście kochane Biorę witaminy, ale widocznie ten mały ssak wszystko ze mnie zabiera

Hope może to że nie masz okresu to wina stresu?? Sama wiesz ile masz na głowie... A szef??? KRETYN!

Illusion co za chamstwo! Twoja mama musiała się nieźle wystraszyć. Współczuję Właśnie ogólna znieczulica jest najgorsza

Nawijko wyluzowany Kubuś Chyba też muszę zrobić zdjęcie do kolażu
Biedactwo na szczepieniu. Ale ważne że uroczo kokietował panią lekarkę

Iffonka następny zainteresowany oballem

Pstryczku mężczyźni sa chyba mniej wylewni... Chociaż mój non stop całuje i śpiewa Blance. każdy facet jest inny..

Charlizz fajnie, że dynia smakowała. Rośnie Ci mały żarłoczek
A to lakiery do paznokci też są w promocji? lepiej dla mojego portfela, żeby nie były

Nancy brawo za chwytanie! moja już też troszkę chwyta... A dzisiaj ma dzień krzyków na rodziców. Krzyczy i krzyczy I jeszcze dwa razy śmiała się w głos, jak TŻ jej śpiewał

Gojka, Silver ma teraz nianię i dlatego się wkreciła w wątek

Mała za marchewkę i za wiek
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości