Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-23, 12:49   #451
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość

Ja przekładam ze słoiczka tyle ile potrzebuję do kubeczka i podgrzewam w mikrofali. Oczywiście podgrzane jedzonko mieszam i próbuję, bo wiadomo, że w mikrofali nierównomiernie się pogrzewa...

Ja to dopiero za miesiąc pewnie zacznę, chyba że mąż namówi by po 6 mż dopiero... sama nie wiem

Poruszałam niedawno temat odparzeń na szyjce i niedługo po tym któraś również o to pytała.. Próbowałam już wieeelu sposobów, ale nic nie pomagało. W aptece polecono mi krem nappiderm (15zł), podczas rozmowy mówię, że nic nie pomaga i wogle, że już nie wiem jak z tym walczyć i farmaceuta stwierdził, że może tam się drożdżaki rozwinęły i zaproponował, abym smarowała kremem clotrimazolum naprzemiennie z nappiderm i o dziwo pomogło. Ranka już nie jest czerwona i odparzenie zaczyna delikatnie schodzić... To tak na przyszłość, gdyby któraś miała ten sam problem...

Super, że odparzenie zniknęło : jupi:
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 12:50   #452
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny, które niedawno zaczęły się udzielać. Jak Wam się udało wbić w wątek?? Ja co się odezwę to moje posty zostają niezauważone.. Ostatnio nawet poruszony został temat koloru oczu... Wstawiłam dwa zdjęcia, żeby pokazać naszą zmianę na oczku i co??? Dwie osoby się odniosły... Zwykle to nikt nie zauważa, że coś piszę.... Szkoda...
Ja się odniosłam
Nie przejmuj się tak bardzo, pisz częściej a zadomowisz się i będziesz się czuła wśród nas swobodniej. Dziewczyny na pewno czytają tylko po prostu nie wiedziały co doradzić z tymi oczkami a nie chciały wprowadzać w błąd.
Stary 2013-05-23, 12:52   #453
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
DO kiedy ta promocja w ROSMANIE?! bo chce kupic jakies podklady iiiiii tusz i puder w kuleczkach i moze cos jeszcze

Do 29. 05

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Ja się odniosłam
Nie przejmuj się tak bardzo, pisz częściej a zadomowisz się i będziesz się czuła wśród nas swobodniej. Dziewczyny na pewno czytają tylko po prostu nie wiedziały co doradzić z tymi oczkami a nie chciały wprowadzać w błąd.

Dobrze prawisz
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 12:53   #454
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
brrrrrrrrrrrrrrrrrrr, dobrze ze mamie sie nic nie stalo
A najgorsze jest to że nikt z sąsiadów nawet nie wyszedł na klatkę żeby zobaczyć co się dzieje mimo że mama krzyczała
Stary 2013-05-23, 12:54   #455
bijkora
Rozeznanie

Illusion ja już bym miała chyba pampers pełny... Tyle szcześcia ze się przestraszył dziad jeden,a nie np uderzył, najważniejsze że mamie nic się nie stało

Cytat:
Dziewczyny, które niedawno zaczęły się udzielać. Jak Wam się udało wbić w wątek?? Ja co się odezwę to moje posty zostają niezauważone.. Ostatnio nawet poruszony został temat koloru oczu... Wstawiłam dwa zdjęcia, żeby pokazać naszą zmianę na oczku i co??? Dwie osoby się odniosły... Zwykle to nikt nie zauważa, że coś piszę.... Szkoda...

My też tak Pauline uczymy. Kąpiel, po niej jedzenie i odkładamy do łóżeczka, włączamy pozytywkę, daję pluszaka do przytulenia i sama zasypia.. Nawet w dzień ją uczę, aby sama usypiała, pod warunkiem, że ma swojego prosiaczka do przytulenia...

Jeśli nie chcesz iść to poprostu idziesz do PUP bierzesz skierowanie i idziesz z nim do pracodawcy i z nim poprostu rozmawiasz, mówisz jaka sytuacja i prosisz, aby wypisał Ci na skierowaniu, że nie spełniasz warunków czy coś w tym stylu... Ale jeśli masz z kim zostawić maleństwo i chcesz to korzystaj.. Pieniądze się przydadzą a i okazja może się szybko nie powtórzyć....

Ja przekładam ze słoiczka tyle ile potrzebuję do kubeczka i podgrzewam w mikrofali. Oczywiście podgrzane jedzonko mieszam i próbuję, bo wiadomo, że w mikrofali nierównomiernie się pogrzewa...

Poruszałam niedawno temat odparzeń na szyjce i niedługo po tym któraś również o to pytała.. Próbowałam już wieeelu sposobów, ale nic nie pomagało. W aptece polecono mi krem nappiderm (15zł), podczas rozmowy mówię, że nic nie pomaga i wogle, że już nie wiem jak z tym walczyć i farmaceuta stwierdził, że może tam się drożdżaki rozwinęły i zaproponował, abym smarowała kremem clotrimazolum naprzemiennie z nappiderm i o dziwo pomogło. Ranka już nie jest czerwona i odparzenie zaczyna delikatnie schodzić... To tak na przyszłość, gdyby któraś miała ten sam problem...
Chcę chcę, tylko szkoda mi mojej Nadzi. Ale jak tańczyłam z nią i śpiewałam że będą pieniązki to była bardzo zadowolona

Włosomaniaczka

Stary 2013-05-23, 12:54   #456
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Aha! Do galerii oballi
Kubus jeszcze nie bardzo kuma co sie z tym robi, ale jest postep, bo 1-go dnia w ogole nie chcial tego ustrojstwa zlapac

jaka mina luzaka
Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
J
Ja też pochwale się Bartusiem i obalem
ha jakie zainteresowanie

Cytat:
.
ja wprawdzie piszę już od dawna ale z przerwami
a rada.... pisać pisać i jeszcze raz pisać

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 12:57   #457
hope01
Zakorzenienie

ILLUSION powiem Ci tak: Na poczatku ja to tolerowałam no, bo ojciec ich zostawił ona nagle do roboty musiała isć. Ale cholera.. to było 5 lat temu już i ja rozumiem że czasem na prawdę potrzebuje pomocy, ale ostatnio to byle gówno... a tż cały czas się czuje odpowiedzialny i że trzeba pomóc. tylko jak moi rodzice czegoś potrzebowali to później wypomina. A tu nie było tygodnia żeby ona czegoś nie chciała. Siedzą teraz z córką we dwie bo tej łajzy J. nie ma, babka na kleikach, to wytłumaczcie mi. Czemu jak już chce do tej Biedry, nie zrobi sobie zakupów na dłużej tylko na dwa dni i zaraz jęczy że o tym zapomniała i o tym. A tak w ogóle to jakby wsiadła w autobus to wysiądzie pod bierdronką...
I wczoraj, przyjechaliśmy, a ona nagle: kurcze miałam sobie grabie pożyczyć z roboty, żeby tą trawę zgrabać. i gapi się jak pies na TZ a on tylko do niej ze nigdzie nie wraca.
i co mnie wkurza ona potrafi na biezaco: grzesiu pasowaloby trawe skosic, pasowaloby u psa posprzatac i zwykle jest tak ze jak tam jestesmy to on non stop cos robi

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 12:57   #458
gojka24
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się odniosłam
Oj wiem, że nie każda będzie się odnosiła do moich wypowiedz, ale jakoś tak dziwnie obco czuje się na wątku... To pewnie dlatego, że czytam Was od pierwszego wątku, więc wydajecie mi się bliskie i w sumie Was znam. A zaczęłam się udzielać dopiero teraz, więc Wy mnie nie znacie..
Pewnie, że będę się udzielała.. Tylko nie piszcie tak szybko, bo zanim nadrobię to już nie chce mi się do wszystkiego odnosić....
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 12:58   #459
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
e-vel ile dałaś za BB i cienie? /z czego?
BB z Garniera 7,79 cienie z Miss Sporty za 4,19
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 13:00   #460
pstryczek84
Zakorzenienie

Hope i reszta samotnych mam - sciuskam, tule i caluje.
i dolaczam do waszego grona
moj tez dlugo prauje, po pracy pomaga albo ojcu mojemu albo swojemu albo ogolnie cos tam robi i niby wszystko romumiem i o to nie mam pretensji. robota sama sie nie zrobi. ale wydaje mi sie ze dla meza maly jest fajny na 5/10 min a potem juz woli isc porobic cos konkretnego. maly ma 5 miesiecy a on nigdy nie wzial go na spacer np a wystarczyloby raz dziennie na te kilka minut wyjsc. wyjsc, pochodzic wokolo domu i wrocic.... albo jak jestesmy u tesciow to malym caly czas ja sie zajmuje, nosze go, woze w wozku, pokazuje wszystko dookola a ten nawet go na rece nie wezmie az dzis zamiast spac rano jak mlody sie zdrzemnal to ja se lezalam, tak nad tym wszystkim myslaam i
brakuje mi u niego takiej hmm spontanicznosci, zwiolowosci, checi zajecia se malym ale tak poprostu, zeby zrobil to sam z siebie a nie jak ja go poprosze bo musze cos innego zrobic ehhh.... i nie chodzi mi o to ze fizycznie nie daje rady bo wiadomo jestesmy superwomenki i nawet jek nam sie zdarzy zemdlec 3 razy pod rzad (fewcia ) to zaciskamy d.pe i idziemy dalej do rzodu z usmiechem na twarzy jak ja na to patrze z boku to widze dziecko i matke a ojciec jest z doskoku, na chwile. a moze przesadzam, moze poprostu on tak okazuje swje zainteresowanie malym wiem ze go kocha itd ale dla mnie to powinno inaczej wygladac. ja to bym malego caly czas przytulala, calowala, glaskala, dotykala a on jest taki hmm powsiagliwy strasznie i to mnie wk.rwia najbardziej
to se ulzylam

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 13:03   #461
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
ILLUSION powiem Ci tak: Na poczatku ja to tolerowałam no, bo ojciec ich zostawił ona nagle do roboty musiała isć. Ale cholera.. to było 5 lat temu już i ja rozumiem że czasem na prawdę potrzebuje pomocy, ale ostatnio to byle gówno... a tż cały czas się czuje odpowiedzialny i że trzeba pomóc. tylko jak moi rodzice czegoś potrzebowali to później wypomina. A tu nie było tygodnia żeby ona czegoś nie chciała. Siedzą teraz z córką we dwie bo tej łajzy J. nie ma, babka na kleikach, to wytłumaczcie mi. Czemu jak już chce do tej Biedry, nie zrobi sobie zakupów na dłużej tylko na dwa dni i zaraz jęczy że o tym zapomniała i o tym. A tak w ogóle to jakby wsiadła w autobus to wysiądzie pod bierdronką...
I wczoraj, przyjechaliśmy, a ona nagle: kurcze miałam sobie grabie pożyczyć z roboty, żeby tą trawę zgrabać. i gapi się jak pies na TZ a on tylko do niej ze nigdzie nie wraca.
i co mnie wkurza ona potrafi na biezaco: grzesiu pasowaloby trawe skosic, pasowaloby u psa posprzatac i zwykle jest tak ze jak tam jestesmy to on non stop cos robi
A ona zdrowa jest? Jeśli tak to nie rozumiem czemu twój Tż ma u psa sprzątać albo wozić ją wszędzie skoro autobusy są...O losie Musicie to ukrócić bo będzie coraz gorzej...

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Cytat:
Oj wiem, że nie każda będzie się odnosiła do moich wypowiedz, ale jakoś tak dziwnie obco czuje się na wątku... To pewnie dlatego, że czytam Was od pierwszego wątku, więc wydajecie mi się bliskie i w sumie Was znam. A zaczęłam się udzielać dopiero teraz, więc Wy mnie nie znacie..
Pewnie, że będę się udzielała.. Tylko nie piszcie tak szybko, bo zanim nadrobię to już nie chce mi się do wszystkiego odnosić....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-23, 13:06   #462
onaella
Zakorzenienie

kurcze, Dziewczyny strasznie przykro się czyta o Waszych problemach z facetami. Ściskam każdą z Was i trzymam kciuki, żeby się poprawiło

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 13:08   #463
e_vel
Wtajemniczenie

Gojka a co do odparzeń na szyjce to puder sypki próbowałaś i nie pomogło? a zwykłą mąkę ziemniaczaną? Przy szyjce to jest tak, że nawet jak nie ma odparzeń to warto zasypywać (przerabiałam to przy starszej bo Maja nic nie ma) bo dziecko się poci.
Stary 2013-05-23, 13:09   #464
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
moj tez dlugo prauje, po pracy pomaga albo ojcu mojemu albo swojemu albo ogolnie cos tam robi i niby wszystko romumiem i o to nie mam pretensji. robota sama sie nie zrobi. ale wydaje mi sie ze dla meza maly jest fajny na 5/10 min a potem juz woli isc porobic cos konkretnego. maly ma 5 miesiecy a on nigdy nie wzial go na spacer np a wystarczyloby raz dziennie na te kilka minut wyjsc. wyjsc, pochodzic wokolo domu i wrocic.... albo jak jestesmy u tesciow to malym caly czas ja sie zajmuje, nosze go, woze w wozku, pokazuje wszystko dookola a ten nawet go na rece nie wezmie az dzis zamiast spac rano jak mlody sie zdrzemnal to ja se lezalam, tak nad tym wszystkim myslaam i
brakuje mi u niego takiej hmm spontanicznosci, zwiolowosci, checi zajecia se malym ale tak poprostu, zeby zrobil to sam z siebie a nie jak ja go poprosze bo musze cos innego zrobic ehhh.... i nie chodzi mi o to ze fizycznie nie daje rady bo wiadomo jestesmy superwomenki i nawet jek nam sie zdarzy zemdlec 3 razy pod rzad (fewcia ) to zaciskamy d.pe i idziemy dalej do rzodu z usmiechem na twarzy jak ja na to patrze z boku to widze dziecko i matke a ojciec jest z doskoku, na chwile. a moze przesadzam, moze poprostu on tak okazuje swje zainteresowanie malym wiem ze go kocha itd ale dla mnie to powinno inaczej wygladac. ja to bym malego caly czas przytulala, calowala, glaskala, dotykala a on jest taki hmm powsiagliwy strasznie i to mnie wk.rwia najbardziej
to se ulzylam
Oj pstryniu Mi też by było przykro. Mój to jak wraca z pracy to ciągle by Igunia nosił, całował, rozśmieszał. I jaki rozgoryczony jak czasem wraca a synek śpi i nie może z nim się przywitać i ponosić. On nawet obiadu najpierw nie zje choć głodny jak pies tylko musi młodego przewinąć, porozśmieszać, ponosić i dopiero je obiad. Jak jesteśmy gdzieś to tak samo, co jakiś czas mówi do mnie żebym teraz odpoczęła/zjadła/wypiła kawę a on weźmie młodego. Pstryniu a próbowałaś z nim rozmawiać o tym?
Stary 2013-05-23, 13:11   #465
pstryczek84
Zakorzenienie

Smile Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Cytat:
O 14 mamy szczepienie
Powodzenia!

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Ta mozaike do poziomu gornych szafek, czy pociagnac az do okapu???
do okapu!!!!!!!!!! u nas jest do szafek i beznadziejnie jednak to wyglada

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Moim ulubionym jest kibelek: klapa podnoszona na fotokomorke i podgrzewana oraz wbudowana w muszle funkcja podmywania.
I drugi hit odkryty niedawno: dlubaczka do uszu
O Boziu! u was to jest inny swiat normalnie

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Hej laseczki, nie ma bata, zebym dala rade Was nadrobic Do 15 siedze sama z dziewczynami bo maz odsypia nocke a jak wstaje to wybywamy na spacer, zakupy, itp. Jak wracamy to jest juz praktycznie wieczor i trzeba kapac dziewczyny i klasc spac. Doba trwa ostatnio za krotko
Wiecie co? Ja to sie chyba bede musiala do jakiegos psychologa dzieciecego wybrac bo nie daje juz rady Starsza corka mi za kazdym jednym razem jak gdzies wychodzimy takie histerie urzadza, ze glowa mala. Siedzimy dwie godziny na placu zabaw, w koncu jej mowie, ze zaraz wracamy bo Lilcie trzeba nakarmic a jak ja juz probuje z tego placu zabaw zabrac to kladzie sie na ziemi i wrzeszczy ile sil w gardle W sklepie jest to samo jak sie jej nie chce np. do autka na przejazdzke wsadzic. Brakuje mi juz pomyslow co z nia robic
Sie wyzalilam a teraz ide poczytac co tam u Was
mam tylko 1 dziecko i sie nie znam ale jak dla mnie to starsza jest zazdrosna o mala

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
dziewczyny chciałam wam tylko napisać, że dzisiaj w nocy odszedł mój wujek, choćbym się miała teleportować to pojadę na pogrzeb.....jest mi strasznie, strasznie ciężko.....
o jejciu, strasznie mi przykro
strasznie szybko to sie potoczylo, a pisalas ze wplanach maja jakies leczenie itd.. Szkoda...

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość

Dziś mąż z teściową () jadą z Domcią na ekg, więc proszę o kciuki, żeby wszystko było ok
powodzenia!

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Opowiem Wam co mi się dzisiaj przydarzyło. Tak jak wcześniej pisałam,Blanka spala tylko niecałe dwie godziny. Mąż wstał do pracy o 5 więc ja poszłam po pampersa dla Małej (spala z nami). Zmieniłam,wracam i pamiętam tylko że przewróciłam się na ziemię. Ocknęłam się za jakiś czas już na łóżku. Mała płacze,mąż przy nas i robi mi zimne okłady. Za chwilę znowu zemdlałam i tak jeszcze dwa razy. Mąż został w domu bo dzisiaj szczepienie. Dziewczyny nigdy rodzaj nie czułam. W głowie mi się kręci i cały czas mi słabo. Chciałam być silna i każdej nocy sama wstawać do Blanki ale chyba nie tedy droga
Mało tego,lekarz mi nie pozwolił zaszczepić bo powiedziałam że mała troszkę kaszle,ona mówi że niby nic nie słyszy ale poczekamy czy nie będzie gorączki.
Blanka waży 5700,jest powyżej 50centyla. Do tego zmiany na skórze są skazowe więc nadal zero białka. Wodniste kupy to nietolerancja laktozy,mamy podawać delicol.
oj!!! badania, witaminki na wzmocnienie i prosze sie oszczedzac bo maluch potrzebuje zdrowej mamy

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
wróciliśmy od lekarza, Mały dostał tabletki i syropek i mamy czekać na poprawę.
dobrze, ze nic groxnego

Cytat:
to powiem Wam coś jeszcze
antykoncepcja też jest darmowa, i nie ważne czy tabletki, spirale, krążki, zastrzyki, implanty czy co tam jeszcze. Idziesz do lekarza i już
w ciąży leki też są darmowe i dentysta i to chyba jeszcze przez rok po porodzie

Cytat:
Dziewczyny, ile takie sloiczki sa wazne? Jak dlugo?

I jeszcze mam techniczne pytanie - zaczynalyscie rozszerzac diete, sloiczek byl na 3 dni. Otwieralyscie go, kilka lyzeczek i do lodowki. W jaki sposob podgrzewalyscie go na drugi dzien? W garnku z woda/podgrzewacz? I czy podgrzewacie caly sloiczek czy np tylko jedna porcje potrzebna tego dnia?

I jeszcze Poczatkowo jeden sloiczek jest na 3 dni. A w jakim wieku dziecko zjada caly na raz?
dluuuuuuuugo - 2014/2015
otwieram, biore 3 lyzeczki do kubeczka i do podgrzewacza. reszta sloiczka do lodowki. co do ilosci jakie dziecko je - na poczatku te 3 lyzeczki to byl dla mnie jakis ogrom teraz jak mam hippa na 2 dni to daje po pol sloiczka i rachu ciachu i zarelka nie ma. podejrzewam ze teraz spokojnie Kubuleslaw wcignalby calego sloiczka bez problemu... to sie tak tylko wydaje ze to duzo jest...

Cytat:
Aha! Do galerii oballi
Kubus jeszcze nie bardzo kuma co sie z tym robi, ale jest postep, bo 1-go dnia w ogole nie chcial tego ustrojstwa zlapac
jaka minka!

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Ja też pochwale się Bartusiem i obalem
Cudo!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-23, 13:17   #466
e_vel
Wtajemniczenie

Pstryczku... często jest tak, że facet jak ma Syna to nie potrafi mu okazać czułości bo się mu wydaje że od maleńkości musi wychować twardziela... Pogadaj z nim, powiedz co czujesz. Ja zrobiłam ze 2 razy "wojny" i pomogło, TŻ siedzi i np. guga to Mai a też nie bardzo się angażował co mnie szokowało, bo przy Karince był badziej aktywny

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Ania13.03 moja Karinka też pióra wybiera nieziemskie - normalnie wstyd z dzieckiem wyjść nic nie działa- wszyscy mówią, że taki wiek, że przejdzie, ale mnie prędzej w kaftanie odwiozą
Stary 2013-05-23, 13:18   #467
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
TZ wrocil, byl w 3 biedrach w zadnej nie bylo jeszcze tych pieluch
Bo one są od poniedziałku dopiero

Ale kozacko w tym rossie
kupiłam podkład burjois, tusz, dwa lakiery i zaplaciłam tylko 60 zl a normlanie za sam podkład tyle płacę
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 13:26   #468
s i l v e r
Zakorzenienie

Byłam w biedrze kupiłam te pieluszki na szczęście były ale dużo już wykupili. Byłam tez w rossmanie. Kupiłam sobie mój podkład ulubiony Lirene zamiast 25 zł zapłaciłam 14 zł

idę zobaczyć co naprodukowałyście znów
Stary 2013-05-23, 13:27   #469
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Bo one są od poniedziałku dopiero

Ale kozacko w tym rossie
kupiłam podkład burjois, tusz, dwa lakiery i zaplaciłam tylko 60 zl a normlanie za sam podkład tyle płacę
Pieluchy są według gazetki od dzisiaj. Ja kupiłam No ale u mnie w Biedronce też się zdarza czasem że coś dociera z opóźnieniem 1-2 dniowym.
A jaki podkład? Używasz takiego zawsze? Polecasz?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-23, 13:30   #470
charlizz
Zadomowienie

Co do zarełka
Dałam Oli wczoraj dynię z ziemniakiem, chciałam poprzestać w połowie słoiczka ale się rozpłakała, tak buźkę otwierała słodko ;] I opyliła cały słoiczek Nic jej po tym nie jest, zadowolona wręcz
Stary 2013-05-23, 13:31   #471
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:

My też tak Pauline uczymy. Kąpiel, po niej jedzenie i odkładamy do łóżeczka, włączamy pozytywkę, daję pluszaka do przytulenia i sama zasypia.. Nawet w dzień ją uczę, aby sama usypiała, pod warunkiem, że ma swojego prosiaczka do przytulenia...

Jeśli nie chcesz iść to poprostu idziesz do PUP bierzesz skierowanie i idziesz z nim do pracodawcy i z nim poprostu rozmawiasz, mówisz jaka sytuacja i prosisz, aby wypisał Ci na skierowaniu, że nie spełniasz warunków czy coś w tym stylu... Ale jeśli masz z kim zostawić maleństwo i chcesz to korzystaj.. Pieniądze się przydadzą a i okazja może się szybko nie powtórzyć....

super, że odparzenie zniknęło
co do pisania to ja niby piszę od dłuższego czasu ale też mam problem z wbiciem się w temat, szczególnie, że nie ma mnie cały czas tylko z doskoku i zwykle jak już piszę po jakimś czasie to pewne tematy są już nieaktualne ale piszemy piszemy
Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Illusion ja już bym miała chyba pampers pełny... Tyle szcześcia ze się przestraszył dziad jeden,a nie np uderzył, najważniejsze że mamie nic się nie stało

Chcę chcę, tylko szkoda mi mojej Nadzi. Ale jak tańczyłam z nią i śpiewałam że będą pieniązki to była bardzo zadowolona
zadowolona córa bo będzie miała oballa i inne fajne zabaweczki
Cytat:
to se ulzylam
no to możemy sobie uścisnąć ręce, mój mąż nigdy nie był spontaniczny jakoś bardzo mi to nie przeszkadzało ale teraz zaczyna mnie denerwować, że wszystko muszę mu powiedzieć a ja bym chciała, żeby on czasem coś zaaranżował, wymyślił sam z siebie.

Illusion współczuję przygody Twojej mamy, ale dobrze, że wszystko dobrze się skończyło

aaa i Kija w referendum jestem na TAK

a poza tym dziewczyny moje dziecię zaczyna chwytać i jego zabawa na macie jest zupełnie inna niż jeszcze wczoraj, jeden dzień a zmiana ogromna
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 13:36   #472
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Pieluchy są według gazetki od dzisiaj. Ja kupiłam No ale u mnie w Biedronce też się zdarza czasem że coś dociera z opóźnieniem 1-2 dniowym.
A jaki podkład? Używasz takiego zawsze? Polecasz?
o taki https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ra-wersja.html

ja polecam
Stary 2013-05-23, 13:39   #473
elllmi
Zakorzenienie

hej
zajechałam rano do Carrefoura po Pampersy i przy okazji do biedrony weszłam po krem na słońce dla młodego i te pieluchy promocyjne dopiero na sklep wystawiali i nikt na nie nie czatował
no i zatrzymałam się w centrum ogrodniczym po drodze i nakupiłam krzaków na balkon, tylko nie mam jak wsadzić bo w samochodzie zostały, a pod dom podjechać nie mogę, bo rozkopane podwórko całe i nosić mi się nie chce

jest jakiś limit cytatów na jednego posta? bo znów mi cholera poucinało

Lady

Cytat:
Ale jaja. Dzwonili do mnie przed chwilą z Pupu że mam iść na staż do księgarni i co teraz
idź ja to bym chciała w księgarni albo bibliotece pracować tylko z temperamentu raczej się na bibliotekarkę nie nadaję, ale tyyyyllle książek

Cytat:
Za 1h wychodzimy na szczepienie. Juz sikam po majtach ze strachu
dobrze będzie

Cytat:
to powiem Wam coś jeszcze
antykoncepcja też jest darmowa, i nie ważne czy tabletki, spirale, krążki, zastrzyki, implanty czy co tam jeszcze. Idziesz do lekarza i już
w ciąży leki też są darmowe i dentysta i to chyba jeszcze przez rok po porodzie
szwagierka ciągle mi o tym mówi jak dzwoni i zawsze mam gula

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
To sa takie konowaly. Mnie ostatnio na szczepienie umowili w odstepstwie niecalych trzech tygodni od poprzedniego, chociaz wszedzie jest napisane, ze min. 4 tygodnie przerwy musi byc. Musialam dzwonic i tlumaczyc dlaczego chce przesunac termin
a co to za szczepienia? u nas przynajmniej 6 tygodni musi być między kolejnymi dawkami tych pierwszych szczepień

Cytat:
Jak dla mnie sa super (mielismy 2 i 3), w zasadzie nie widze roznicy miedzy nimi a pampkami.
nie widzisz różnicy??? kurde, to dla mnie Dady są jakieś takie grube i sztywne i śmierdzące (choć to zależy od nosa)

Cytat:
Aha! Do galerii oballi
mina jak zwykle powala; dla mnie to mina pt. "a ja i tak mam na to wy.ebane"

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
A moja się wkurza jak jej daje, bo nie może do buzi wsadzić i tlyko językiem liże
u mnie to samo, do dzioba się nie mieści i rzuca w kąt

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
TZ wrocil, byl w 3 biedrach w zadnej nie bylo jeszcze tych pieluch
jeszcze czy już?

Cytat:
mialam jechac dzis z matla i ciotka no i z malym (ja jako kierowca) do pobliskiego miasteczka na taki rynek/targ, ktory jest co czwartek. wiecie, takie wsiunskie stoiska pod golym niebem ale ze

Cytat:
właśnie się zastanawiam nad jakimś na nerwy czymś, ale co mnie nie ogłupi
Neopersen - uspokaja, nie otumania reklama mi się skojarzyła, bo tż cały czas mi to powtarza jak się na niego wściekam

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 13:41   #474
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Cytat:
Pisz, pisz pisz a zobaczysz z sie wkrecisz

Cytat:
Oj pstryniu Mi też by było przykro. Mój to jak wraca z pracy to ciągle by Igunia nosił, całował, rozśmieszał. I jaki rozgoryczony jak czasem wraca a synek śpi i nie może z nim się przywitać i ponosić. On nawet obiadu najpierw nie zje choć głodny jak pies tylko musi młodego przewinąć, porozśmieszać, ponosić i dopiero je obiad. Jak jesteśmy gdzieś to tak samo, co jakiś czas mówi do mnie żebym teraz odpoczęła/zjadła/wypiła kawę a on weźmie młodego. Pstryniu a próbowałaś z nim rozmawiać o tym?

Nie, bo od wczoraj mnie naszly takie przemyslenia i musze poprostu ochlonac. jak mam rozmawiac to na chlodno bo inaczej to tylko bede plakac i tyle po tej rozmowie,o!
juz sama nie wiem, moze demonizuje tez troche. nie chce z niego robic jakiegos patalacha co sie swoim dzieckiem nie interesuje i nie zaimuje bo robi i to i to tylko chyba kazde z nas ma inne wyobrazenia na ten temat

Stary 2013-05-23, 13:43   #475
charlizz
Zadomowienie

acha , używam też tego https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...oundation.html , dłużej się utrzymuje. Tamten z kolei jest lżejszy, na lato lepszy
Stary 2013-05-23, 13:48   #476
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Pstryczku... często jest tak, że facet jak ma Syna to nie potrafi mu okazać czułości bo się mu wydaje że od maleńkości musi wychować twardziela... Pogadaj z nim, powiedz co czujesz. Ja zrobiłam ze 2 razy "wojny" i pomogło, TŻ siedzi i np. guga to Mai a też nie bardzo się angażował co mnie szokowało, bo przy Karince był badziej aktywny
no wlasnie kiedys sie was pytalam ja to u was jest, tzn jak sie ma powiedzenie synek mamusi/ coeczka tatusia do rzeczywistosci... i chyba u nas tak wlasnie jest...

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

no to możemy sobie uścisnąć ręce, mój mąż nigdy nie był spontaniczny jakoś bardzo mi to nie przeszkadzało ale teraz zaczyna mnie denerwować, że wszystko muszę mu powiedzieć a ja bym chciała, żeby on czasem coś zaaranżował, wymyślił sam z siebie.

a poza tym dziewczyny moje dziecię zaczyna chwytać i jego zabawa na macie jest zupełnie inna niż jeszcze wczoraj, jeden dzień a zmiana ogromna
no wlasnie, jak mu cos poiem to zrobi przy malym bez problemu ale zeby tak sam z siebie to juz ciezko. ale co sie dziwic jak to cwiercmozgi sa

brawo za chwytanie!

Stary 2013-05-23, 13:49   #477
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
to se ulzylam
Pstryniu, a gadałąś z nim o tym? bo może wg niego wszystko jest ok i nie wie, że z boku to inaczej wygląda; pewnie jak Kubuś będzie większy i że tak powiem "bardziej kumaty", to jego zachowanie się zmieni, bo będzie się mógł z nim bawić itd.
a mój tż znowu ma fioła na punkcie małego, jak przyjeżdża na weekend, to w sobotę pakuje go w wózek i łażą nie wiem gdzie, a ja mam czas na ogarnięcie domu; a najbardziej lubię patrzeć jak go przebiera, bo ciągle go po brzuchu całuje

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Co do zarełka
Dałam Oli wczoraj dynię z ziemniakiem, chciałam poprzestać w połowie słoiczka ale się rozpłakała, tak buźkę otwierała słodko ;] I opyliła cały słoiczek Nic jej po tym nie jest, zadowolona wręcz
my też dzisiaj ziemniak z dynią, ale szału nie było, zjadł bez zachwytu; chyba pozostanie wierny szpinakowi

właśnie lezy na macie i pełza do tyłu

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-23, 13:54   #478
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Ania13.03 moja Karinka też pióra wybiera nieziemskie - normalnie wstyd z dzieckiem wyjść nic nie działa- wszyscy mówią, że taki wiek, że przejdzie, ale mnie prędzej w kaftanie odwiozą
Nam tez ostatnio za kazdym razem wstyd Lacze sie w bolu

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość

a co to za szczepienia? u nas przynajmniej 6 tygodni musi być między kolejnymi dawkami tych pierwszych szczepień
Teraz miala:
DtaP/IPV/Hib – jedna szczepionka obejmująca 5 chorób (stąd zwana jest również 5 in 1 vaccine) takich jak: diphteria – błonica, tetanus – tężec, pertussis (whooping cough) – krztusiec (koklusz), polio, Haemophilus influenzae b (Hib) - bakteria wywołująca zapalenie opon mózgowo-rdzeniowych; (trzecia dawka)

Meningitis C (Men C) – szczepionka przeciwko meningitis C – meningokowemu zapaleniu opon mózgowych typu C (meningococcal group C). (druga dawka)

Pneumococcal Conjugate Vaccine (PCV) – szczepionka przeciwko zakażeniu pneumokokowemu (pneumococcal infection). (druga dawka)

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 13:55   #479
mala_19kw
Zakorzenienie

O Matko na chwilę was opuściłam i co? Nagadulone Miłe Panie zlitujcie się Mała nie nadąża

Zmieniłam pościel,ogarnęłam teraz idę jeść... Nie piszcie za dużo
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 13:57   #480
hope01
Zakorzenienie

pępek mi pęka aż do krwi..

Dziewczyny wytłumaczcie mi jak mi w kadrach obliczyła macierzyński. Mówi że do 12.06 mam. I tak policzyłam.. W TVN nawet mówili że jak któraś rodziła 01.01 to do 20.05 ma urlop i 4 tyg dodatkowe jak weźmie to w sam raz na wejście ustawy. To mi wytłumaczcie teraz bo ni w ch*j ni w dupe ani tak ani tak. Wychodzi wiecej niz 20 mniej niz 24 tygodnie. I jeszcze! Pisze do szefa jak mam to zorganizowac w spr ustawy. A on do mnie że mnie to nie obowiazuje i zebym sobie drugie dziecko zrobila najlepiej to bedzie znowu macierzynski. Pedał, niby w żartach chyba ale ch8j bury

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości