Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14! - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-24, 16:22   #1231
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

ale mam zamułę... miazga :P
Poszliśmy na spacer wokół bloku, zachodząc do Pepco i biedry. Nic nie kupiłam i leżę znów...
Ale jutro obiecalam mężowi, że ruszamy w teren, może Bonarka, albo chociaż Galeria Krakowska, musimy coś mamom kupić na niedziele.
Macie może jakieś pomysły na prezenty w jakiejs normalnej cenie? bo ja mam pustke w glowie...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
płyn do mycia butelek jest potrzebny??
zwykły plyn do mycia naczyn wystarczy. tak mialam na oddziale noworodkowym a później wyparzyć

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 16:29   #1232
madi82
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
ale mam zamułę... miazga :P
Poszliśmy na spacer wokół bloku, zachodząc do Pepco i biedry. Nic nie kupiłam i leżę znów...
Ale jutro obiecalam mężowi, że ruszamy w teren, może Bonarka, albo chociaż Galeria Krakowska, musimy coś mamom kupić na niedziele.
Macie może jakieś pomysły na prezenty w jakiejs normalnej cenie? bo ja mam pustke w glowie...

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

zwykły plyn do mycia naczyn wystarczy. tak mialam na oddziale noworodkowym a później wyparzyć

ja poprosiłąm siostrę by kupiła w lidlu ze 2-3 paczki kwiatków i z nich bukiet zrobiła, a że kiedyś pracowała w kwiaciarni więc robi to super wg mojego gustu.
Za niedużo kasy można naprawdę piękny bukiet zrobić

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

To co pisała Idzia, poparte linkiem

http://finanse.wp.pl/kat,104124,titl...wiadomosc.html

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 16:36   #1233
idzia111
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
To już poleciałaś po bandzie

Co myślicie o:
1. Muszli laktacyjnej
2. Katerterze retykalnym
Zastanawiam się poważnie nad zakupem powyższych "urządzeń"

1 mysle, a 2 nie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
chyba tylko nie mnie coz taki moj urok ale rowniez jestem godna podziwu

a ja nie mam rossmana, ani lidla, ani tesco

jak nie masz to moze i lepiej bo bogatsza jestes

Ewusia dzieki za odp. napisz opinie o tych produktach ktore kupilas z motherhood

Wrocilam z rossa, kupilam:

-podkład 3w1 l'oreal,
- dwa plyny micelarne bourjois - dziewczyny bierzcie chociaz na sprobowanie, dla mnie bomba, a teraz cena 8,39zł za op., na kanałach yt dziewczyny tez go chwala, wg mnie na serio porównywalny z bioderma, a cena duuuzo nizsza
- emulsje olay spf 15 na dzien,
- pomadke dla mamy,
- krem na noc dla mamy,
- chusteczki do nosa

dostałam w prezencie dla małego ,,czerwonego kapturka" na płycie

Zaginelam w rossie, az mama sie martiwla
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 16:39   #1234
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

a ja mysle nad butelkami i sterylizatorem.
ktoś coś poleca??

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 16:42   #1235
ita83
Wtajemniczenie

wracam pomalu do zywych tzn prawie
nie wiem czy dam rade nadrobic tak lecicie z postami

z dobrych wiadomosci:

*troszke mi sie udalo przespac
*mam wizyte umowiona na poniedzialek na 10:15

ze zlych
*bol niestety nie odpuszcza
Stary 2013-05-24, 16:50   #1236
Rockyyy
Zakorzenienie

Hej żabki

Net mi świruje przez te pogode :/ U mnie 10 stopni,leje,wieje ,Kaukaziek noska z budy nie wychyla i Kłapouch nie chciał rano nawet siku isc.A ja od rana kimam,leze,ucze sie.Teraz czas na przerwe.Tz wroci po 23 bo swietuje Dzien Drukarza
Stary 2013-05-24, 16:52   #1237
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
ani ja nie miałam zamiaru Cię urazić, więc też przepraszam jesli jakoś poczułaś się skrzywdzona moją wypowiedzią do jakierki.

ja już mam serdecznie dosyć pisania o NHS i NFZ, rzygać mi się chce jak ten temat powraca, uwierz mi, płakac mi się chce czasami już, poważnie.
bo czuję się jakbym była postrzegana na kogoś kto ignoruje potrzeby kobiet w ciązy w tym moje własne i nie rozumie jak ważne rzeczy sa ignorowane tutaj , a ja na to pozwalam i sobie moją wiarę mogę wstadzić w dupę, bo co mi po wierze, jesli paciorkowiec mnie zaatakuje, łozysko mi się zestarzeje, pępowina mi się okręci, a ja taka ignorantka i ślepo ufa lekarzom w uk.

i czuję się strasznie z tym, i bezradność i złośc mnie dopada momentami.
a jak czytam jakie bzdury czasami ludzie piszą, nie zdając sobie sprawy przez co ktoś inny przechodzi to mi się wyjśc z tego forum chce i nie wracać.

i wychodze na jakąs egoistkę, sarkastycznego narcyza, która ma fobię na temat służy zdrowia w UK, a ja staram się nie zwariować, nie przejmowac atakami i jakoś dotrwać do końca tych 9 miesięcy z uśmiechem na tarzy i bez nerwicy.
staram się...
ciiiii
a ja "patrze" na Ciebie, jak na rozsadna kobiete, od której bije ciepło i spokój i wielka radosc i miłość do tej Małej Kruszynki, dla ktorej chcesz jak najlepiej. Jakbys była siostra mojego Tż... logika w działaniu, opanowanie i przede wszystkim odrzucanie pesymistycznych mysli
nie podlizuje sie, pisze co czuje
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 16:54   #1238
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

czarownica no widzisz, staram się dobrze) hahaha

Stary 2013-05-24, 16:59   #1239
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
ktoś coś poleca??
ja sterylizatora raczej nie kupuję.
A butelkę mam Tommy Tippy.

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Hej żabki

Net mi świruje przez te pogode :/ U mnie 10 stopni,leje,wieje ,Kaukaziek noska z budy nie wychyla i Kłapouch nie chciał rano nawet siku isc.A ja od rana kimam,leze,ucze sie.Teraz czas na przerwe.Tz wroci po 23 bo swietuje Dzien Drukarza
przekaz mu NAJLEPSZEGO z okazji tego dnia

28.07.2013r.
Stary 2013-05-24, 16:59   #1240
idzia111
Zakorzenienie

Dziewczynki spokój ma być. Coś widzę, że nerwowe jesteśmy, to oznacza, że się porodu boimy i już wyżywamy się

Domcia kupiłam arbuza i troszkę już zjadłam i jak jadłam to myślałam o Tobie
Stary 2013-05-24, 17:00   #1241
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
ja sterylizatora raczej nie kupuję.
A butelkę mam Tommy Tippy.
a
coś mój tz mówi, abyśmy jakiś taki komplet kupili od razu...
sama nie wiem

ja nadal chce karmić piersią, także nie wiem jak duży ten komplet miałabym kupic.

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
haha))
no ja dzis tez bede jesc arbuza
bo juz mam ochote straszna i nie moge juz przejsc obok

Stary 2013-05-24, 17:02   #1242
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
no i chyba nie dam rady jednak dzis wstac z lozka :-( paracetamol juz na mnie nie dziala haha wiec zostaje mi7up hihihi jej chyba mam zzamroczenie bo smieje sie jak glupia - no coz po 1.5h snu mamoj organizm nie wyrabia juz niestety wiec pierd*lic konwenanse zostaje w domku a myslalam ze dam rade dociagnac ten tydz do konca
biedulko
Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Nie odzywała się.. była widziana często na pasku, ale zero odzewu, mimo wywoływania przez Dziewczyny.. Chyba się obraziła za nieprzychylne w jej kierunku słowa
po prostu to była szczerosc
Cytat:
Napisane przez Myszolka91 Pokaż wiadomość
Ja rowniez nie mialam zadnego badania ginekologicznego od poczatku ciazy.
chyba żartujecie dziewczyny.........
Ja jestem badana na kazdej wizycie i ciesze sie z tego chociaz nie jest to przyjemne..... ale wole zeby ginek sprawdził czy nic sie z podwoziem nie dzieje.
Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Coś dla relaksu:

Historia opowiedziana.
"Pewnego razu na teren mojej posesji przyszedł pies, który wyglądał na bardzo zmęczonego.
Pies miał obrożę i był zadbany, zrozumiałam więc, że nie jest bezdomny
i że żyje w dobrych warunkach.
Pies spokojnie do mnie podszedł i pozwolił się pogłaskać,
a następnie wszedł za mną do domu, rozejrzał się, powoli wkroczył do salonu,
zwinął się w kłębek na dywanie i zasnął.
Po paru godzinach pies wstał, napił się wody, ale nie tknął jedzenia, które mu przygotowałam. Przeciągnął się i opuścił mój dom tą samą drogą, którą przyszedł.
Następnego dnia pies ponownie mnie odwiedził, przywitał się ze mną w ogrodzie,
wszedł do domu i zasnął w tym samym miejscu.
Po przebudzeniu pies wyszedł.
Ta sytuacja powtarzała się przez kilka kolejnych dni.
W końcu przyczepiłam do jego obroży kartkę, na której napisałam:
„Ciekawa jestem kto jest właścicielem tego wspaniałego psa i czy wie,
że jego pies przychodzi od tygodnia do mnie codziennie, żeby się zdrzemnąć?”
Nazajutrz pies powrócił, a do jego obroży była przyczepiona odpowiedź:
„Pies nazywa się Joker i mieszka w domu, w którym jest szóstka dzieci, dwoje z nich poniżej 3 lat.
Joker prawdopodobnie próbuje po prostu gdzieś odespać.
Czy mogę jutro też przyjść do pani?”
Ojejku,fajne
Stary 2013-05-24, 17:02   #1243
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
kupujecie cążki do paznokci czy nożyczki?? oczywiscie paznokci maluszków
i to i to

Cytat:
a butelki kupujecie te 260 czy 150??
jedna 150 ml zwykła, druga antykolka 260 ml - obie TT

Cytat:
ktoś coś poleca??
ja od poczatku tommee tippee wybrałam, a potem sie okazało, ze sa nawet polecane przez mamy.
sterylizatora nie kupuje... inwestuje w garnek emaliowany

Cytat:
czarownica no widzisz, staram się dobrze) hahaha
czasem lejesz kubeł zimnej wody i tak trzymaj, bo panika nam tu niepotrzebna
Stary 2013-05-24, 17:05   #1244
iwona335
Zakorzenienie

a ja już zjadłam arbuza

matko jedyna same pierdołki (higieniczne głównie) wyszly mi 200 zł
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 17:05   #1245
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

a butelki lepsze AVENT czy TT??

Stary 2013-05-24, 17:05   #1246
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
coś mój tz mówi, abyśmy jakiś taki komplet kupili od razu...
sama nie wiem

ja nadal chce karmić piersią, także nie wiem jak duży ten komplet miałabym kupic.[COLOR="Silver"]
to nie kupuj zestawu, ja tez chce karmic cycusiem i kupuje jedna butle 150ml i jedna 260ml, na obu juz bedzie smoczek i tyle, sterylizator wg mnie to zbedny wydatek, dlatego nie kupuję wcale

ja kupuje TT
Stary 2013-05-24, 17:08   #1247
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
ja kupiłam nożyczki i ciążki w zestawie, ale słyszałam, że te dzieciowe nożyczki to lipa i obcinać najlepiej cążkami
ja w zestawie mialam obie rzeczy, najpierw probowalam cazkami, ale jednak nozyczkami latwiej
Cytat:
na poczatek wystarczy 150 ml. a jak bym piersia nie karmila to dokupie 260 ml. Ja TT mam.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 17:09   #1248
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość

Ej dziewczyny, w niedzielę dzień mamusi, w związku z tym mam pytanie: skłądacie życzenia waszym teściowym? Ja w tamtym roku składałam, nawet prezent dałam ale w tym moja teściowa mnie tak skutecznie zniechęciła do siebie, że już zapowiedziałam mężowi, żeby sam jechał do mamusi, a ja w tym czasie pojadę do swojej. I oczywiście co, wielki oburzenie teściowe, kiedy jej to powtórzył: No jak to?! Sam przyjedziesz? Przecież to nie wypada Będzie mi mówić, co mi wypada, a co nie W ogóle moja teściowa....jeżeli chodzę wkur....na to jest 50% szans, że to przez nią Babsko mi tak działa na nerwy, że szok.
Jest jakaś impreza, jej imieniny, urodziny czy dzień czarownicy to do niej trzeba jechać z kwiatami, życzeniami i fanfarami, a jak miałam urodziny w tamtym roku to sobie łaskawie przypomniała o 21 wieczorem i z fochem zadzwoniła....skończyłam się z nią cackać, najwyżej foch będzie. Poza tym składałam jej życzenia na dzień teściowej, a moja mamusia to nie jest i nigdy nie będzie.
Nie składam tesciowej zyczen bo nie jest moją mamą i tak sie do niej naqwet nie zwracam
Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
OLIATH- coś dla Ciebie i Mam, które mają częste skurcze.

Włóczyłam się po wątku mamuś styczniowo- lutowych 2014 i patrz co Mamusia o nicku Messsuah napisała:

"co do witamin w aptece to w większości wypadków nie maja sensu, ja kupuje witaminy osobno i zwracam uwagę na tak zwaną "przyswajalność" do organizmu, oraz na łączenie witamin
zresztą jak kogos to interesuje to można poczytać na necie a wiedza jest naprawdę ciekawa
na przykładzie cynku, wkładają cynk do jednej tabletki z innymi witaminami a przecież wiadomo, ze cynk się gryźie z innymi witaminami czy minerałami i nie ma szans na przyswojenie do organizmu nawet z jedzeniem
ja biore sam cynk przed snem, staram się żeby to było godzine po kolacji
tak samo lączenie wit C i B razem bez sensu, C dobrze połączyć z Mg
niektórzy narzekają, że biora magnez a mimo to maja dalej dokuczliwe skurcze a wystarczy polączyć Mg z dobra wit C i chromem i problem z glowy
od pewnego czasu zaczęłam zgłębiam ta wiedzę i jestem zafascynowana, na necie jest sporo informacji o tym, sa nawet kwartalniki medyczne dostępne jakby kogos to interesowało bardziej"

Tak o Was jakoś pomyślałam
Ja kupiłam sobie żelazo z kwasem foliowym i wit. C bo tez podobno sie lepiej wchłania dzieki witamince
Cytat:
powiem Wam jeszcze, ze tak mnie wkurzyła jedna baba w poczekalni, że myślałam, że ją udusze albo powiem coś niemiłego, ale jednak ciąża sprawia, że jestem łagodna i potulna jak baranek- miała szczęście!

Przyszła taka staruszka do lekarza, dobrze po 80, i widać było, że już zdrowie nie te, jej mąż też staruszek czekał na nią za drzwiami, ledwo kustykali oboje, a dla takich staruszek wiadomo zę wizyta u gina to wogóle jest kosmos (porównuje ze swoimi babciami).
Wiec jak przyszła moja kolej to mówie, żeby weszła przede mną, bo zanim mnie położna zbada to ona już będzie gotowa ( i tak było)
a kobieta, która była w kolejce za mna myślałam, że mnie pożre żywcem bo ona sie śpieszy do pracy, i jak ja moge takie coś robić zero wyczucia, juz jej chciałam powiedziec, że mi podnosi ciśnienie tą gadką . Ale powiedziałam tylko, ze ta kobieta już swoje w kolejkach odstała.
A jak przyszła inna kobieta i położna mówi, że jeśli byłby ktoś taki miły żeby ją przepuscić bo ona jest karmiaca (świeżo po porodzie była) to tez jej nie puściły dwie kobity przed nią. Normalnie aż nie chce się wierzyć, że kobiety sa dla siebie takie nietaktowne
Ano widzisz...niektórzy z zawiscią patrza na ciężarne bojąc sie taka moze sie domagac pierszenstwa :/
Stary 2013-05-24, 17:10   #1249
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Domcia, TT maja smoczki bardzo przypominajace brodawke, sutek sa jakby blizsze naturze takie moje spostrzezenia i opinia mam
Stary 2013-05-24, 17:11   #1250
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
to nie kupuj zestawu, ja tez chce karmic cycusiem i kupuje jedna butle 150ml i jedna 260ml, na obu juz bedzie smoczek i tyle, sterylizator wg mnie to zbedny wydatek, dlatego nie kupuję wcale

ja kupuje TT
no mój tz się upiera na ten sterylizator.
w sumie u nas to nie taki duzy koszt, takze jak juz tak sie boi to kupimy.
(u nas teraz 12 funtow kosztuje sterylizator z aventu )

i wlasnie mysle jakie te butelki ale chyba tez TT wezmiemy

Stary 2013-05-24, 17:15   #1251
czarownica1
Zakorzenienie

a wogóle, co sadzicie o otulaczkach np. motherhood?
zbedne czy potrzebne?

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Idzia i mowisz, ze flanelki motherhood dobre jakosciowo, milutkie?
Stary 2013-05-24, 17:16   #1252
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
zbedne czy potrzebne?
ja planuję rożek kupić (choć koleżanki twierdzą że po co...ale jakoś mi będzie stabilniej na początku...a otulaczek..hmmm może będzie za ciepło i w sumie bedzie rożek to juz chyba nie trzeba...

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Cytat:
zbedne czy potrzebne?

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

ja mam flanelkę od rp-77 one chyba wszystkie sa milusie

28.07.2013r.
Stary 2013-05-24, 17:17   #1253
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c

Cytat:
zbedne czy potrzebne?

ja kupię rozek z matą kokosową - mój mąż nigdy na rękach nie miał noworodka, więc niech czuje się pewniej poza tym jak goście przyjadą i będą chcieli Fi na ręce, to w rożku bezpieczniej i wygodniej dla niego, głowka bardziej stabilna niż w otulaczku

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 17:18   #1254
Rockyyy
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40971359]

A i ja mam ostateczną propozycję napisu na koszulkę dla ciężarnych: ZAMIAST SIĘ NA MNIE GAPIĆ, USTĄP MI MIEJSCA

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40971480]no i po wizycie, niestety ma zapalenie napletka i mam smarować mu w środku maścią i przemywać, a że go to boli to straaaasznie płacze
dodatkowo ma zaczerwienione gardło, kaszle i ma gluty, więc dzisiaj juz wyciągałam je fridą bo inaczej się nie da ;( (uwieżcie że Frida w takich przypadkach to zbawienie)... tak czy siak będziemy kurować się przez weekend, dzięki wielkie za ksiuki!!!

ekstra bryka!!! fajna, duża !!!!

Oli my taki ogródek kupowaliśmy prywatnie z ogłoszenia, nie dzierżawiliśmy i nie wiem czy jest taka możliwość, potem wpłacasz do zarządu oczywiście swoją składkę roczną jako członka i użytkownika ogróka, jak któś nie ma papierów rolnika to trzeba jeszcze zaliczyć specjalny kurs , normalnie zarząd ma jakieś ogródki na zbyciu te najbardziej zaniedbane które przejmują, ale zwykle jest dłuuga lista chętnych do tych ogródków i tak od ręki się raczej nie dostanie, no chyba że właśnie z ogłoszenia... a i koniecznie weźcie pod uwagę że Sąd zanegował przepisy o ROD a stąd prosta droga to zabierania przez Gminę terenów ogródków działkowych i sprzedaż ich deweloperom.. to kwestia czasu, pewnie nie najbliższego ale pewnie nastąpi...

co do dnia matki to daję prezent tylko mamie teściowa ją nie jest i nawet do niej nie dzwonię bo dlaczego?

En - wszystkiego naj naj naj !!!!

aaa i ustąpiono mi miejsce w kolejce do lab !!! bardzo to miłe [/QUOTE]
Zdrówka dla synusia
Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
choinka a gina mam dop. 7.06:/
proponuje zadzwonic i zapytac co robic
Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Kurcze odebrałam wypis i tam mam napisane "Pacjentka, w 32 tc", a ja dzisiaj wg suwacka mam 30 tc i 3 dzień więc, nie wiem o co chodzi
ktosik sie chyba machnął w tc .....
Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
A do tego moje łożysko już ma II stopień
Moje 3 ale nic w szpitalu nie mowili,moj ginek tez ale mam 29 wizyte wiec zapytam....
Stary 2013-05-24, 17:18   #1255
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c

Cytat:
zbedne czy potrzebne?

Ja kupiłam otulaczek używany. Wczoraj położna mowila, zeby otulac ciasno bejbika, w rozku tak sie nie da. Najlepiej kocykiem albo flanelką
Stary 2013-05-24, 17:18   #1256
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
zbedne czy potrzebne?

mam jeden.
o taki:

ale nie mam zdania.
kupilam w zastępstwie dla rożka.
glownie z myslą o siostrzenicach mojego tz. gdyby baly sie takiej małej Sary wziąć na ręce.
a jak będzie tak opatulona to chyba łątwiej takie zawiniątko trzymać.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg otulacz.jpg (61,0 KB, 8 załadowań)

Stary 2013-05-24, 17:18   #1257
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
słyszałam dobre opinie i o avent i o TT i o nuku, i też mam dylemat
ale rpawdopodobnei kupie jedna butelke TT i jedna avent tylko dwie wielkości (nei wiem czy dobrze robie)

a dziewczyny jeżeli pisze butelka+ smoczek to znaczy smoczek w butelce a nie taki smoczek do ćumkania??
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 17:19   #1258
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
Ja zamierzam kupic zestaw Tommee Tippee, w ktorym sa i cazki i nozyczki. Bede sprawdzala w praktyce co sie bardziej przyda. A co do butelek, to na poczatek mysle o zestawie Aventu (Newborn Starter Kit), w ktorym sa po dwie buteleczki x 125ml i dwie po 260ml.

Cytat:
ktoś coś poleca??
Chyba fajnie odrazu kupic caly zestaw, zawsze wychodzi taniej. Ja osobiscie nie zastanawialam sie nad sterylizatorem, zaczne po prostu odparzac, ewentualnie dokupie pozniej.

Domcia kupiłam arbuza i troszkę już zjadłam i jak jadłam to myślałam o Tobie[/QUOTE] Kusicie tym arbuzem Wysylam swojego TZ na poszukiwania, puki co sie nie daje namowic, ale licze na to, ze cos jednak upoluje pozniej
jakierka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 17:20   #1259
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Kupiłam zestaw cążki i nożyczki.

Cytat:
Obie.

Cytat:
płyn do mycia butelek jest potrzebny??
Ja nie kupuję. Będe myła płynem i wyparzała.

Cytat:
ktoś coś poleca??
My kupiliśmy TT.

Cytat:
Tez dziś wcinałam ze smakiem.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 17:21   #1260
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
po przebojach, jakie z nią miałaś/masz, wcale się nie dziwię
A na senność polecam kawkę, też mi głowa opada, zaraz zmierzę ciśnienie i jak będzie w normie, to zaparzam
Nie zdążyłam zmierzyć przed wyjściem do pracy więc nie ryzykuje z kawa. Popijam Roojbosa spokój w pracy, jedynie coś ksero sie psuje i ja z tym brzuchem nurkuje i naprawiam nic na to nie poradzę ze jestem w tym lepsza i szybsza niż panowie z serwisu

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości