|
|
#871 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
No to sie chwale
wiem, ze wyglada troche jak obraczka, ale i tak mi sie podoba i bedzie na prawa rękę więc rzeczywiscie w Polsce bedzie sprawiał wrażenie ze to obraczka, ale co tam - nie odmawia sie jak małż chce Ci takie cudo podarować
|
#872 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
|
|
#873 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzisiaj teściowa napisała mi smsa z pytaniem kiedy będzie mogła się chwalić, że zostanie babcią, bo strasznie jest szczęśliwa ![]() Cytat:
Cytat:
Jak pokazałam tż-towi test to nawet nie wiedział jak czytać (i jakby nie wiedział na co patrzy, albo może troszkę był w szoku), potem mu wytłumaczyłam to bardzo się ucieszył, złapał mnie za ręce i zatańczyliśmy "kółko graniaste" heheh wiem że to pewnie nietypowe zachowanie, ale zupełnie normalne dla mojego tż-ta ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#874 |
|
Gang Iren
|
Hej.
Nie ma to jak wstać o 5:15 w niedzielę... To jest ten minus macierzyństwa
|
#875 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozstępy- paskudztwo, ktore spędza sen z powiek ![]() Moje wszystkie koleżanki używały kremów Mustela 9 miesięcy i wszystkie są zadowolone- rozstępów nie ma. Jak myślicie od kiedy stosować takie kremy? ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- jak znajdę chwilkę to fotki wrzucę ![]() Sukienki nie ciążowe, nie w sobotę mamy wesele a w kiecce której miałam iść rozwalił się suwak więc nie miałam innego wyboru jak jechać i coś kupić a że się nie mogłam zdecydować to kupiłam dwie - zawsze się przydadzą. Do jednej musiałam dokupić buty a drugie buty nadplanowo bo fajne były ![]() ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
.Ale prezent od TŻ-ta- wow!!!!! pokazuj
|
|
|
#876 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Myślę,że starczy używać od drugiego trymestru.
|
|
#877 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sliczny ![]() ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
racja, e to zalezy od predyspozycji ale jedna z koleżanek miła predyspozycje i wcześniej też męczyła się z rozstępami- po tym kremie całą ciążę przechodziła bez ani jednego rozstępu. Wszystko zależy od skóry i ogranizmu ![]() O właśnie apropo skóry- nie macie wrażenia, że Wasze skora zrobiła się jakby lepsza i gładsza? Ja mam takie wrażenia i nawet małż zauważył, że mam inną skórę-
|
|
|
#878 |
|
Zakorzenienie
|
a to moje kiecki
|
|
#879 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry!!
Witam znad owsianki Wczoraj sie chwalilam ze pięknie przestałam cała noc, no to dzis było zupełnie odwrotnie katar mnie tak męczył ze oddychać nie mogłam! Tak więc dzis nie jestem w formie, a plan dnia dość napięty Cytat:
Cytat:
|
|
#880 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A co do cery też mam pryszcze, natomiast AZS mi się trochę uspokoiło, chociaż na początku ciąży skóra mi szalała jeśli chodzi o swędzenie. Czy ktoś próbował tabletek imbirowych? A może któraś doświadczona już mamusia maiła jakieś specyfiki i zalecenia od ginekologa? Te mdłości nie pozwalają mi praktycznie nic robić, chciałam posprzątać łazienkę jednak zapachy wyganiają mnie od razu, nawet perfumować się nie mogę |
|
|
|
|
#881 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
|
|
#882 | |
|
Gang Iren
|
Bardzo ładne
![]() Cytat:
U mnie też. No może tragedii nie ma,ale kilka pryszczyków mi wyszło. Poza tym w dalszym ciągu czuję się świetnie,jak nie w ciąży.
|
|
#883 |
|
Zakorzenienie
|
Magnusia - ja ogólnie nie miałam większych problemów z cerą, ale poprawiły mi się paznokcie, bo od jakiegoś roku miałam z nimi problem.
z tymi rozstępami to oprócz predyspozycji zależy też jak szybko ktoś przybiera na wadze. Ja słyszałam, że dobry jest Bio-Oil, ale nie miałam okazji jeszcze używać i chciałabym zobaczyć jaki skład ma. |
|
|
|
#884 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Jeśli chodzi o rozstępy- ja właśnie zamówiłam próbkę kremu Musteli bo dużo dobrego o nim czytalam. Wystarczy na facebooku się zapisać do ich klubu i zaznaczyć co nas interesuje ![]() Z cera i ja zaczynam mieć problemy, szczególnie czoło. Mam nadzieję że to przejściowe i w późniejszych tygodniach zniknie. Poza tym mam twardsze paznokcie (a jeszcze jakiś czas temu mimo odżywek na potęgę się rozdwajały) i zaczęły wypadać mi włosy. To tyle z objawów urodowych ![]() Pierścionek i sukienki zobacze później, uwielbiam oglądać takie rzeczy a nie wiem czemu nie wyświetlaja mi się przez telefon, a przynajmniej nie wszystkie![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#885 |
|
Gang Iren
|
Dziewczyny zapomniałam napisać,ze życzę wam wszystkiego dobrego z okazji dzisiejszego dnia. Tym które maja dzieci pociechy z maluchów,a reszcie aby fasolki rosły zdrowo i na świat przyszły terminowo. Radości z powiększającego się brzuszka, z pierwszych kopniaków za jakiś czas i aby szybko minęły mdłości i inne niedyspozycje.
|
#886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#887 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Hej
U mnie dziś nadal chłodno i raczej deszczowo. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
My mamy 2 pokoje (jeden malutki) i dość sporą kuchnię. Póki co nie zapowiada się nic większego. Mam nadzieję, że się jakoś pomieścimy Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Fajne Cytat:
Co do łazienki...sprząta ją mąż Cytat:
---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Dziewczyny jak tworzycie podpisy pod swoimi wpisami?
|
||||||||
|
|
|
#888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam nie katar ale przytkane dziurki ciągle, szukałam wczoraj w necie co z tym zrobić i trafiłam na art 'nietypowe objawy w ciąży'. Napisali, że hormony powodują większe wydzielanie czegoś w nosie.Mi się syfy straszne robią na brodzie, bolące i ropne. Miałam z nimi problem od odstawienia tabletek, od dermatologa dostałam normaclin- fantastyczny, ale to antybiotyk i chyba nie można stosować w ciąży. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
|
#889 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wszelkie krosty smaruje sudocremem. Trochę wysusza więc nie ma aż takiej tragedii ![]() Cytat:
![]() Też mam nadzieję że tym razem się uda - zresztą nie dopuszczan do siebie innej myśli ![]() My w kwietniu przeprowadziliśmy się do domku. Jest idealnie. Cisza, spokój. Biorę ksiazke, idę na huśtawkę i mogę tak siedziec i siedziec. Fakt, że prawie cały czas są z nami dziadki (mieszkają w sąsiednim mieście, ale od kiedy my tu jesteśmy oni też bardzo lubią przyjeżdżać bo nie są sami na "ranczu" ) ale to nam nie przeszkadza bo i dom i podwórko duże tak że każdy ma swoją przestrzeń. A poza tym nie jestem sama jak mąż ma nocki. ![]() Więc jak na razie sielanka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy 46 metrów, chcielibyśmy kupić tak z 70.
|
|
#891 |
|
Zadomowienie
|
Całą ciążę smarowałam się oliwką bambino (ważne zeby zacząć od razu, żeby skóra już się uelastyczniała, a nie dopiero jak brzuszek zacznie rosnąć) Kupowałam też balsam z ziajki dla ciężarówek. Mimo że moja mama po ciąży ma wiele rozstępów a figure niestety mam po mamie, u mnie faktycznie się nie pojawiły mimo naprawde sporego brzuszka. Wyskoczył mi po porodzie jeden na wewnętrznej stronie ud...paskud jeden. No ale fakt że ud nie smarowałam :/
---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Mnie od początku ciąży męczył katar alergiczny i oczy swędziały ale nic nie brałam. A dziś rano obudziłam się totalnie zaziębiona. Od rana chodzę jak lunatyk, mężowie mówie że źle się czuje. A on przed chwilą pyta czy jedziemy do Brico po farby. A ja mu na to zdziwiona ze ja się przecież źle czuje ale on może jechać. A na to on zdziwiony "a co ty chora jestes????" |
|
|
|
#892 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja z kolei słyszałam, że na rozstępy skuteczny jest BIO-OIL. I takowy już zakupiłam. Będę wcierać ile wlezie :P
Co do objawów, to u mnie wygląda to tak, że w ciązgu dnia co chwile chce mi się jeść, siusiać, pić (dużo) i spać i tak w kółko. Od czasu do czasu mnie mdli. W nocy strasznie się kręcę. I o dziwo straciłam apetyt na czekoladę od której od zawsze jestem uzależniona! p.s. Widać coś na USG w 4-5 tyg ciąży? |
|
|
|
#893 |
|
Gang Iren
|
Może dziecię wda się w ciebie i też będzie lubiło pospać
![]() A my jutro popołudniu zaczynamy już trochę ogarniać w nowym domu,we wtorek pojedziemy kupować farby i inne rzeczy potrzebne do remontu. Potem trzeba się rozglądać za pralką,lodówką,kuchenką,m eblami. Wszędzie adres pozmieniać,Młodej zmienić szkołę,zapisać się do nowej przychodni. Roboty będzie sporo i załatwiania. Ale może to i lepiej,jak mam zajęcie to nie mam głupich myśli ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Myślę,że lepiej poczekać ze 2 tyg,żeby już serduszko było.
|
#894 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no ale nie wiem czy na tak silne mdłości o których piszesz to pomogą ![]() Współczuje, ale przynajmniej ominie Cię sprzątanie łazienki ![]() Cytat:
![]() W kazdym razie obecnym mamusiom zycze wszystkiego najlepszego, a za te zafasolkowane trzymam kciuki (jak codzień )Cytat:
![]() A co do łazienki ... Bardzo dobrze sie składa - mąż nie ma mdłości ![]() Cytat:
|
|
#895 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
lekarz dla potwierdzenia kazał zrobić hcg. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#896 |
|
Gang Iren
|
Pokażę wam mój brzuch,ale musicie mi na słowo uwierzyć, że jest większy,bo nie mam porównania sprzed ciąży:
|
#897 |
|
Rozeznanie
|
Ta niebieska jest przepiekna! <3
Jesli chodzi o preparat na rozstepy to Bio-Oil! Moja siostra stosowała. Naprawde poleca. ja uzywam olwki dla kobiet w ciazy z Rossmanna babyDream, nie mam rozstepów, ani tez skłonności do nich. Jak dla mnie cudowny ![]() gosia261282 Ja wierzę, ja taki mam na 15 tc Piekny brzusiuuu Widzę, że pełen asortyment dla dzieciaczka juz masz!! ![]() Pozdrawiam, mama listopad 2013
|
|
|
|
#898 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Pewnie niedlugo ci brzuszek wyskoczy Ja sie ciesze chociaz tym,bo ciazowo wcale sie nie czuje ![]() No w sumie tak,bo mam roczniaka w domu
|
|
#899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Tak na zdjęciu wyszło ale kolor to jest miętowy a na górze ma koronkę
|
|
|
#900 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
ja już miałam ostatnio spokój z mdłościami a dzisiaj znowu mnie dopadło i jeszcze fatalnie się czuje, ciągle bym spała |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.

wiem, ze wyglada troche jak obraczka, ale i tak mi sie podoba
i bedzie na prawa rękę więc rzeczywiscie w Polsce bedzie sprawiał wrażenie ze to obraczka, ale co tam - nie odmawia sie jak małż chce Ci takie cudo podarować

przyjaciół to się jednak poznaje w biedzie.....

więc nie miałam innego wyboru jak jechać i coś kupić a że się nie mogłam zdecydować to kupiłam dwie - zawsze się przydadzą. Do jednej musiałam dokupić buty a drugie buty nadplanowo bo fajne były
)... Mimo ze prosiłam zeby to zostało w jak najmniejszym gronie!!
16.06.2012 

ja mam nie katar ale przytkane dziurki ciągle, szukałam wczoraj w necie co z tym zrobić i trafiłam na art 'nietypowe objawy w ciąży'. Napisali, że hormony powodują większe wydzielanie czegoś w nosie.
Piekny brzusiuuu