Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-25, 22:14   #871
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

No to sie chwale wiem, ze wyglada troche jak obraczka, ale i tak mi sie podoba i bedzie na prawa rękę więc rzeczywiscie w Polsce bedzie sprawiał wrażenie ze to obraczka, ale co tam - nie odmawia sie jak małż chce Ci takie cudo podarować
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (133,9 KB, 97 załadowań)
Stary 2013-05-25, 22:34   #872
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
No to sie chwale wiem, ze wyglada troche jak obraczka, ale i tak mi sie podoba i bedzie na prawa rękę więc rzeczywiscie w Polsce bedzie sprawiał wrażenie ze to obraczka, ale co tam - nie odmawia sie jak małż chce Ci takie cudo podarować
Sliczny,bardzo mi sie podoba,taki delikatny
Stary 2013-05-25, 22:48   #873
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kootek_mamrotek Pokaż wiadomość
Ja mam pytanko o kawę. Widzę, że na wątku mamy mamusie, które piją. Taka jedna na dzień słaba - to jest grzech czy nie?
Moja teoria jest taka, że ja jestem taka zdechła właśnie dlatego, że całkowicie kawę odstawiłam od miesiąca. Próbuję oszukać się Inką, ale same wiecie, że to "kawa" dla dzieci, żeby poczuły się bardzie dorosłe.
To jak? można czy nie powinno się?
myślę, że jak nie masz nadciśnienia to jedna słaba kawa z mlekiem nie zaszkodzi - jeśli jednak masz problemy z ciśnieniem to raczej bym sobie darowała

Cytat:
Napisane przez Messsuah Pokaż wiadomość
Dziewczyny mówicie o ciąży swoim znajomym ?

u mnie na razie wie tylko rodzina i jedna koleżanka.... i chyba na razie tak pozostanie

we wtorek zaczynam 11 tc za dwa tyg usg genetyczne i doczekać się nie mogę
rodzice i rodzeństwo wiedzą i jedna dobra koleżanka stąd bo rozjaśnia mi sprawę jeśli chodzi o kolejność zdarzeń (wizyt, papierów) tu w IE.
Dzisiaj teściowa napisała mi smsa z pytaniem kiedy będzie mogła się chwalić, że zostanie babcią, bo strasznie jest szczęśliwa

Cytat:
Napisane przez Messsuah Pokaż wiadomość
ja to na razie nie mówie bo mam uraz

w pierwszej ciąży się pochwaliłam prawie wszystkim jak zobaczyłam dwie kreski na teście, potem okazało się, że pusty pęcherzyk i musiałam wszystkim tłumaczyć co się stało.... ale to najgorsze nie było... moja przyjaciółka (jak się okazało jednak nią nie była) jak się dowiedziała, że poroniłam to chyba się ucieszyła bo napisała mi smsa, że jej mama też tak miała a potem przez 10 lat w ciąże zajść nie mogła i w ogóle takie tam inne nieprzyjemnie inne rzeczy związane z ciążą przyjaciół to się jednak poznaje w biedzie.....
z drugiej strony jakbyś im nie powiedziała to i tak by wiedzieli, bo brzuszek miałaś... nigdy nie przewidzisz takich sytuacji, ale rozumiem, że to sytuacja stresująca i bardzo smutna

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Witam Kobietki.
Dołączam do Waszego grona.
Wczoraj ujrzałam 2 kreski na teście - opadła mi szczena i oczy wyszły na wierzch, bo przez 1,5 roku niezabezpieczania się nic się nie działo, już myślałam, że jesteśmy niepłodni czy coś a tu raptem takie zdziwienie...

-> A powiedzcie proszę, jak zareagowali Wasi mężczyźni na wieść o ciąży???

Bo mojego faceta tak to zszokowało, że zrobił się blady, później czerwony a potem złapał się za głowę. Zdziwiła mnie jego reakcja, zasmuciła wręcz. Myślałam, że się chociaż trochę ucieszy. A on się zmartwił w sumie i widać boi się teraz bardziej ode mnie (bo ja też zaczęłam się stresować).
Dodam, że oboje mamy 28 lat.
hej
Jak pokazałam tż-towi test to nawet nie wiedział jak czytać (i jakby nie wiedział na co patrzy, albo może troszkę był w szoku), potem mu wytłumaczyłam to bardzo się ucieszył, złapał mnie za ręce i zatańczyliśmy "kółko graniaste" heheh wiem że to pewnie nietypowe zachowanie, ale zupełnie normalne dla mojego tż-ta

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja dalej w szpitalu, wyniki badan beda dopiero na poniedzialkowe popoludnie.... do tego dostalam uczulenie na ktorys z lekow i szukaja winowajcy... odstawili mi luteine, ale uczulenie dalej mam wiec moze cos innego... u mnie wychodzi 5-6 tydz.na usg. Bylam sama w pokoju, wiekszosc ludzi nawet puscili dzisiaj do domu. W nocy dolaczyla do mnie dziewczyna tez w ciazy 7 tydz. z krwawieniem -przyleciala z anglii do rodziny na urlop, w samolocie zauwazyla ze krwawi.. zamiast do rodziny z lotniska przywiezli ja do szpitala. Trzymajcie kciuki za pon. wyniki moje i kolezanki z sali - mam ogromna nadzieje ze beda ok i beta bedzie ladnie rosla...najgorsze ze tak wiele nie od nas zalezy w tym momencie...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
trzymam kciuki za was wszystkie!

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Ja nie mam sklonnosci do rozstepow,ale uzywalam to:
http://www.solostocks.pl/img/palmers...l-308144z0.jpg
Tylko zapach nie bardzo mi sie podoba. Na razie nic nie uzywam. Jak oliwka to chyba lepsza w zelu by byla,bo tak to wszystko sie nia tlusci.
ciekawa jestem czy jest skuteczny...

Cytat:
bardzo ładny
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 08:01   #874
gosia261282
Gang Iren

Hej.
Nie ma to jak wstać o 5:15 w niedzielę...
To jest ten minus macierzyństwa
Stary 2013-05-26, 08:58   #875
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość

Dziewczyny, a myślałyście już o czymś na rozstępy? wpadł mi w oko Gerber, za to koleżanka poleciła mi BabyDream (tak się nazywa ta marka z rossmana?) bo nie ma parabenów. ktoś inny za to powiedział mi, że kremy to pic na wodę i trzeba używać oliwki dla dzieci bo podobno najlepiej uelastycznia.
i bądź tu mądra

rozstępy- paskudztwo, ktore spędza sen z powiek
Moje wszystkie koleżanki używały kremów Mustela 9 miesięcy i wszystkie są zadowolone- rozstępów nie ma.
Jak myślicie od kiedy stosować takie kremy?

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Cytat:

O fajnie! Pokaz co kupilas A sukienki ciazowe?
.

jak znajdę chwilkę to fotki wrzucę
Sukienki nie ciążowe, nie w sobotę mamy wesele a w kiecce której miałam iść rozwalił się suwak więc nie miałam innego wyboru jak jechać i coś kupić a że się nie mogłam zdecydować to kupiłam dwie - zawsze się przydadzą. Do jednej musiałam dokupić buty a drugie buty nadplanowo bo fajne były

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Cytat:

Ja chciałam trzymać to jak najdłużej dla siebie i Tż ale mieliśmy niedawno spotkanie rodzinne w rodzinie Tż i wszystko sie wydało. No a skoro jego rodzina juz wiedziała to powiedziałam raz mojej. Ale znajomym żadnym poki co nic nie mówiłam. Poczekam jeszcze troche. Jedyne co mnie wkurzylo, to ze żona teścia wszystkim wygadala! Zaczęła dzwonić nawet do swojej rodziny z ta informacja (nawet do tej części rodziny której ja nie znam, a Tż moze raz w życiu na oczy widział )... Mimo ze prosiłam zeby to zostało w jak najmniejszym gronie!!

Ja tez dzis zakupowo z Tż - nie wiem co mu wpadło do głowy ale zaciągnął mnie do jubilera i kupił pierscionek z diamentami oczywiście nie narzekam, ale nawet pani w sklepie spytała czy to zareczynowy, a on na to, ze nie, to juz było, a teraz to tak po prostu, bo ma ochotę mi cos kupić.

.
jak ja uwielbiam takich ludzi- mówisz aby czegoś nie robili i nie mówili to n pół miasta roztrąbią i jeszcze do gazety podadzą .

Ale prezent od TŻ-ta- wow!!!!! pokazuj
Stary 2013-05-26, 08:58   #876
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Moje wszystkie koleżanki używały kremów Mustela 9 miesięcy i wszystkie są zadowolone- rozstępów nie ma.
No ale też nie wiadomo czy miały tendencje do rozstępów. Przy pierwszej ciąży nie używałam nic na rozstępy,przy drugiej,raz użyłam,raz zapomniałam. Nie mam ani jednego rozstępu. A niektóre kobiety używają super specyfików,no a niestety mają mimo to. To też zależy ile się przytyje.

Myślę,że starczy używać od drugiego trymestru.
Stary 2013-05-26, 09:03   #877
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

sliczny

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Cytat:
No ale też nie wiadomo czy miały tendencje do rozstępów. Przy pierwszej ciąży nie używałam nic na rozstępy,przy drugiej,raz użyłam,raz zapomniałam. Nie mam ani jednego rozstępu. A niektóre kobiety używają super specyfików,no a niestety mają mimo to. To też zależy ile się przytyje.

Myślę,że starczy używać od drugiego trymestru.

racja, e to zalezy od predyspozycji ale jedna z koleżanek miła predyspozycje i wcześniej też męczyła się z rozstępami- po tym kremie całą ciążę przechodziła bez ani jednego rozstępu. Wszystko zależy od skóry i ogranizmu

O właśnie apropo skóry- nie macie wrażenia, że Wasze skora zrobiła się jakby lepsza i gładsza? Ja mam takie wrażenia i nawet małż zauważył, że mam inną skórę-
Stary 2013-05-26, 09:17   #878
magnusia
Zakorzenienie

a to moje kiecki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1020527.jpg (75,8 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1020528.jpg (65,8 KB, 56 załadowań)
Stary 2013-05-26, 09:58   #879
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Dzien dobry!!
Witam znad owsianki
Wczoraj sie chwalilam ze pięknie przestałam cała noc, no to dzis było zupełnie odwrotnie katar mnie tak męczył ze oddychać nie mogłam! Tak więc dzis nie jestem w formie, a plan dnia dość napięty

Cytat:
Ja Palmersa juz używam, ale poki co nie kupiłam tego specjalnego na rozstępy, tylko mleczko nawilzajace (choć piszą na nim ze na rozstępy tez moze być). Używam średnio 2 razy w tygodniu, bo mam sucha skórę, a od 2 trymestru kupię ten co jest na rozstępy i mam w planie używać codziennie.

Cytat:

O właśnie apropo skóry- nie macie wrażenia, że Wasze skora zrobiła się jakby lepsza i gładsza? Ja mam takie wrażenia i nawet małż zauważył, że mam inną skórę-
U mnie skóra be większych zmian, ale za to cera!! O rany!! Juz dawno nie miałam takich problemów!! Mam pryszcze jak nastolatka!! Co chwile robię jakieś peelingi, maski i i tak non stop cos mi na czole wyskakuje
Stary 2013-05-26, 10:10   #880
SunShineDoll
Rozeznanie

Cytat:
Dzien dobry!!
Witam znad owsianki
Wczoraj sie chwalilam ze pięknie przestałam cała noc, no to dzis było zupełnie odwrotnie katar mnie tak męczył ze oddychać nie mogłam! Tak więc dzis nie jestem w formie, a plan dnia dość napięty

U mnie skóra be większych zmian, ale za to cera!! O rany!! Juz dawno nie miałam takich problemów!! Mam pryszcze jak nastolatka!! Co chwile robię jakieś peelingi, maski i i tak non stop cos mi na czole wyskakuje
Mnie też męczy katar już 2 dzień, do tego zimno w mieszkaniu mamy jak nie wiem :| + mdłości już chyba tydzień mam
A co do cery też mam pryszcze, natomiast AZS mi się trochę uspokoiło, chociaż na początku ciąży skóra mi szalała jeśli chodzi o swędzenie.

Czy ktoś próbował tabletek imbirowych? A może któraś doświadczona już mamusia maiła jakieś specyfiki i zalecenia od ginekologa? Te mdłości nie pozwalają mi praktycznie nic robić, chciałam posprzątać łazienkę jednak zapachy wyganiają mnie od razu, nawet perfumować się nie mogę
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 10:14   #881
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Ja używam od poczatku na piersi i brzuch. Piersi mi juz urosły, wiec nie ma co czekać
Stary 2013-05-26, 10:38   #882
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
a to moje kiecki
Bardzo ładne

Cytat:

U mnie też. No może tragedii nie ma,ale kilka pryszczyków mi wyszło.

Poza tym w dalszym ciągu czuję się świetnie,jak nie w ciąży.
Stary 2013-05-26, 10:50   #883
Malgos_12
Zakorzenienie

Magnusia - ja ogólnie nie miałam większych problemów z cerą, ale poprawiły mi się paznokcie, bo od jakiegoś roku miałam z nimi problem.

z tymi rozstępami to oprócz predyspozycji zależy też jak szybko ktoś przybiera na wadze. Ja słyszałam, że dobry jest Bio-Oil, ale nie miałam okazji jeszcze używać i chciałabym zobaczyć jaki skład ma.
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 11:01   #884
patrycjja
Zadomowienie

Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Dzien dobry!!
Witam znad owsianki

Ja Palmersa juz używam, ale poki co nie kupiłam tego specjalnego na rozstępy, tylko mleczko nawilzajace (choć piszą na nim ze na rozstępy tez moze być). Używam średnio 2 razy w tygodniu, bo mam sucha skórę, a od 2 trymestru kupię ten co jest na rozstępy i mam w planie używać codziennie.

O z tym katarem to plaga. Ja trzeci dzień spac nie mogę, a na dodatek taka łajza jestem że nie umiem buzia oddychać:p po domowemu się leczę, ale gdzie to powoli.

Jeśli chodzi o rozstępy- ja właśnie zamówiłam próbkę kremu Musteli bo dużo dobrego o nim czytalam. Wystarczy na facebooku się zapisać do ich klubu i zaznaczyć co nas interesuje

Z cera i ja zaczynam mieć problemy, szczególnie czoło. Mam nadzieję że to przejściowe i w późniejszych tygodniach zniknie. Poza tym mam twardsze paznokcie (a jeszcze jakiś czas temu mimo odżywek na potęgę się rozdwajały) i zaczęły wypadać mi włosy. To tyle z objawów urodowych

Pierścionek i sukienki zobacze później, uwielbiam oglądać takie rzeczy a nie wiem czemu nie wyświetlaja mi się przez telefon, a przynajmniej nie wszystkie

Stary 2013-05-26, 11:17   #885
gosia261282
Gang Iren

Dziewczyny zapomniałam napisać,ze życzę wam wszystkiego dobrego z okazji dzisiejszego dnia. Tym które maja dzieci pociechy z maluchów,a reszcie aby fasolki rosły zdrowo i na świat przyszły terminowo. Radości z powiększającego się brzuszka, z pierwszych kopniaków za jakiś czas i aby szybko minęły mdłości i inne niedyspozycje.
Stary 2013-05-26, 11:19   #886
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
O z tym katarem to plaga. Ja trzeci dzień spac nie mogę, a na dodatek taka łajza jestem że nie umiem buzia oddychać:p po domowemu się leczę, ale gdzie to powoli.
Ja mam katar od początku ciazy... I nie wydaje sie, zeby miał szybko przejść
Stary 2013-05-26, 11:39   #887
em ma
Zadomowienie

Hej
U mnie dziś nadal chłodno i raczej deszczowo.
Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
U mnie pierwsza ciaza skończyła się w 10tyg wstrzymaniem bicia serduszka i czekaniem na zabieg tydzien , dlatego teraz chętnie zauważam u siebie co rusz nowe objawy. Chociaż nie powiem, są uciążliwe:p
Mam nadzieję, że teraz wszystko będzie dobrze
Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
Witam wszystkie nowe w 2-paku
Ja dziś pływam i myślę, ze o 20 pójde spać, dzień pełen wrażeń!
Oglądałam dom na sprzedaż i zastanawiamy się z TŻem nad sprzedażą mieszkania i dobraniu kredytu. Nie mam nic nawet na raty więc kredyt wywołuje u mnie większe mdłości niż ciąża ale z drugiej strony 10 arów i kominek w domu
Dom...marzenie pewnie jakbyśmy mieli z mężem zdolność kredytową to nawet byśmy się nie zastanawiali
Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Nas tez czeka wymiana mieszkania na większe. Mam nadzieje, ze zdążymy przed porodem...
A już macie jakieś większe na oku?
My mamy 2 pokoje (jeden malutki) i dość sporą kuchnię. Póki co nie zapowiada się nic większego. Mam nadzieję, że się jakoś pomieścimy

Cytat:
Witam wszystkie nowe zafasolkowane i te juz w kolejnych tygodniach
Wlasnie zrobiłam sobie przerwę w nauce - mam wrażenie ze mój mózg paryje!! Juz zapomniałam jak to jest uczyć sie tak jak na studiach!! Po 5 latach od ostatniego egzaminu to juz sie po prostu nie chce!!... A jeszcze duzo nauki przede mną ale to tylko moja wina bo zostawilam wszystko na ostatnia chwile (hmmm nigdy taka nie byłam )
W kwestii nauki bardzo Cię rozumiem...mi nic do głowy nie wchodzi...no nic... nie wiem jak zakończę ten semestr

Cytat:
Bardzo ładny
Cytat:
Hej.
Nie ma to jak wstać o 5:15 w niedzielę...
To jest ten minus macierzyństwa
A ja tak nie cierpię rano wstawać
Cytat:
a to moje kiecki
Fajne
Cytat:
Czy ktoś próbował tabletek imbirowych? A może któraś doświadczona już mamusia maiła jakieś specyfiki i zalecenia od ginekologa? Te mdłości nie pozwalają mi praktycznie nic robić, chciałam posprzątać łazienkę jednak zapachy wyganiają mnie od razu, nawet perfumować się nie mogę
Mnie mdłości męczą od 5 tygodnia...nie znalazłam na nie skutecznego sposobu. Raz pomaga to, raz to...innym razem po tym co pomogło ostatnio mdłości się nasilają...
Co do łazienki...sprząta ją mąż
Cytat:
Też mam katar od początku ciąży, ale męczy mnie głównie nad ranem. Podobno to przez rozszerzające się naczynia.

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Dziewczyny jak tworzycie podpisy pod swoimi wpisami?
em ma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 11:41   #888
_Kluska_
Zakorzenienie

Cytat:
Katar to też podobno bywa element ciąży ja mam nie katar ale przytkane dziurki ciągle, szukałam wczoraj w necie co z tym zrobić i trafiłam na art 'nietypowe objawy w ciąży'. Napisali, że hormony powodują większe wydzielanie czegoś w nosie.

Mi się syfy straszne robią na brodzie, bolące i ropne. Miałam z nimi problem od odstawienia tabletek, od dermatologa dostałam normaclin- fantastyczny, ale to antybiotyk i chyba nie można stosować w ciąży.

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 12:07   #889
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
Katar to też podobno bywa element ciąży ja mam nie katar ale przytkane dziurki ciągle, szukałam wczoraj w necie co z tym zrobić i trafiłam na art 'nietypowe objawy w ciąży'. Napisali, że hormony powodują większe wydzielanie czegoś w nosie.

Mi się syfy straszne robią na brodzie, bolące i ropne. Miałam z nimi problem od odstawienia tabletek, od dermatologa dostałam normaclin- fantastyczny, ale to antybiotyk i chyba nie można stosować w ciąży.

No to bardzo dziwny ten objaw ciazy :-P powiedziałabym że upierdliwy bardzo
Wszelkie krosty smaruje sudocremem. Trochę wysusza więc nie ma aż takiej tragedii

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Hej
U mnie dziś nadal chłodno i raczej deszczowo.

Mam nadzieję, że teraz wszystko będzie dobrze

Dom...marzenie pewnie jakbyśmy mieli z mężem zdolność kredytową to nawet byśmy się nie zastanawiali

My mamy 2 pokoje (jeden malutki) i dość sporą kuchnię. Póki co nie zapowiada się nic większego. Mam nadzieję, że się jakoś pomieścimy

W kwestii nauki bardzo Cię rozumiem...mi nic do głowy nie wchodzi...no nic... nie wiem jak zakończę ten semestr

Bardzo ładny

Fajne

Mnie mdłości męczą od 5 tygodnia...nie znalazłam na nie skutecznego sposobu. Raz pomaga to, raz to...innym razem po tym co pomogło ostatnio mdłości się nasilają...

Też mam katar od początku ciąży, ale męczy mnie głównie nad ranem. Podobno to przez rozszerzające się naczynia.

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Dziewczyny jak tworzycie podpisy pod swoimi wpisami?
Podpis- w ustawieniach profilu masz w menu po lewej. Nie pamietam dokladnie jak się ta zakładka nazywa

Też mam nadzieję że tym razem się uda - zresztą nie dopuszczan do siebie innej myśli

My w kwietniu przeprowadziliśmy się do domku. Jest idealnie. Cisza, spokój. Biorę ksiazke, idę na huśtawkę i mogę tak siedziec i siedziec. Fakt, że prawie cały czas są z nami dziadki (mieszkają w sąsiednim mieście, ale od kiedy my tu jesteśmy oni też bardzo lubią przyjeżdżać bo nie są sami na "ranczu") ale to nam nie przeszkadza bo i dom i podwórko duże tak że każdy ma swoją przestrzeń. A poza tym nie jestem sama jak mąż ma nocki.
Więc jak na razie sielanka

Stary 2013-05-26, 12:09   #890
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Widziałam juz pare fajnych. Ale za te pare miesięcy kiedy bedziemy w stanie je kupić może ich juz nie byc na rynku, wiec nie przywiązuje sie.

My mamy 46 metrów, chcielibyśmy kupić tak z 70.
Stary 2013-05-26, 12:13   #891
lidkaa82
Zadomowienie

Całą ciążę smarowałam się oliwką bambino (ważne zeby zacząć od razu, żeby skóra już się uelastyczniała, a nie dopiero jak brzuszek zacznie rosnąć) Kupowałam też balsam z ziajki dla ciężarówek. Mimo że moja mama po ciąży ma wiele rozstępów a figure niestety mam po mamie, u mnie faktycznie się nie pojawiły mimo naprawde sporego brzuszka. Wyskoczył mi po porodzie jeden na wewnętrznej stronie ud...paskud jeden. No ale fakt że ud nie smarowałam :/

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Mnie od początku ciąży męczył katar alergiczny i oczy swędziały ale nic nie brałam. A dziś rano obudziłam się totalnie zaziębiona. Od rana chodzę jak lunatyk, mężowie mówie że źle się czuje. A on przed chwilą pyta czy jedziemy do Brico po farby. A ja mu na to zdziwiona ze ja się przecież źle czuje ale on może jechać. A na to on zdziwiony "a co ty chora jestes????"
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 12:32   #892
selena85
Wtajemniczenie

Ja z kolei słyszałam, że na rozstępy skuteczny jest BIO-OIL. I takowy już zakupiłam. Będę wcierać ile wlezie :P

Co do objawów, to u mnie wygląda to tak, że w ciązgu dnia co chwile chce mi się jeść, siusiać, pić (dużo) i spać i tak w kółko.
Od czasu do czasu mnie mdli. W nocy strasznie się kręcę. I o dziwo straciłam apetyt na czekoladę od której od zawsze jestem uzależniona!

p.s. Widać coś na USG w 4-5 tyg ciąży?
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 12:35   #893
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Może dziecię wda się w ciebie i też będzie lubiło pospać

A my jutro popołudniu zaczynamy już trochę ogarniać w nowym domu,we wtorek pojedziemy kupować farby i inne rzeczy potrzebne do remontu. Potem trzeba się rozglądać za pralką,lodówką,kuchenką,m eblami. Wszędzie adres pozmieniać,Młodej zmienić szkołę,zapisać się do nowej przychodni. Roboty będzie sporo i załatwiania. Ale może to i lepiej,jak mam zajęcie to nie mam głupich myśli

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:

Myślę,że lepiej poczekać ze 2 tyg,żeby już serduszko było.
Stary 2013-05-26, 12:45   #894
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Cytat:
O tych tabletkach to nigdy nawet nie słyszałam. Moje mdłości juz minęły i od ok tygodnia mam spokój, wczesniej pomagały mi słone krakersy 'Tuc', zreszta podjadalam je jeszcze zanim zaszlam w ciążę jak mnie choroba lokomocyjna meczyla no ale nie wiem czy na tak silne mdłości o których piszesz to pomogą
Współczuje, ale przynajmniej ominie Cię sprzątanie łazienki

Cytat:
Dziewczyny zapomniałam napisać,ze życzę wam wszystkiego dobrego z okazji dzisiejszego dnia. Tym które maja dzieci pociechy z maluchów,a reszcie aby fasolki rosły zdrowo i na świat przyszły terminowo. Radości z powiększającego się brzuszka, z pierwszych kopniaków za jakiś czas i aby szybko minęły mdłości i inne niedyspozycje.
No do mnie wlasnie teście zadzwonił z życzeniami dla przyszłej mamy
W kazdym razie obecnym mamusiom zycze wszystkiego najlepszego, a za te zafasolkowane trzymam kciuki (jak codzień )

Cytat:

Dzis juz mi idzie troche lepiej moja nauka, ale motywacji nie mam żadnej!! Tak ładnie świeci słońce, a ja siedzę nad książkami
A co do łazienki ... Bardzo dobrze sie składa - mąż nie ma mdłości
Cytat:
Napisane przez lidkaa82;41000871
[/COLOR
Mnie od początku ciąży męczył katar alergiczny i oczy swędziały ale nic nie brałam. A dziś rano obudziłam się totalnie zaziębiona. Od rana chodzę jak lunatyk, mężowie mówie że źle się czuje. A on przed chwilą pyta czy jedziemy do Brico po farby. A ja mu na to zdziwiona ze ja się przecież źle czuje ale on może jechać. A na to on zdziwiony "a co ty chora jestes????"
faceci!!! Czasem jak pomyśle to zdaje dobie sprawę jakby to było bez nich smutno
Stary 2013-05-26, 12:49   #895
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Ja z kolei słyszałam, że na rozstępy skuteczny jest BIO-OIL. I takowy już zakupiłam. Będę wcierać ile wlezie :P

Co do objawów, to u mnie wygląda to tak, że w ciązgu dnia co chwile chce mi się jeść, siusiać, pić (dużo) i spać i tak w kółko.
Od czasu do czasu mnie mdli. W nocy strasznie się kręcę. I o dziwo straciłam apetyt na czekoladę od której od zawsze jestem uzależniona!

Ja jak bylam 2dni po terminie @ nie widzieliśmy jeszcze nic. lekarz dla potwierdzenia kazał zrobić hcg.

Stary 2013-05-26, 13:37   #896
gosia261282
Gang Iren

Pokażę wam mój brzuch,ale musicie mi na słowo uwierzyć, że jest większy,bo nie mam porównania sprzed ciąży:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 004.jpg (64,6 KB, 90 załadowań)
Stary 2013-05-26, 13:53   #897
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
a to moje kiecki
Ta niebieska jest przepiekna! <3

Jesli chodzi o preparat na rozstepy to Bio-Oil! Moja siostra stosowała. Naprawde poleca. ja uzywam olwki dla kobiet w ciazy z Rossmanna babyDream, nie mam rozstepów, ani tez skłonności do nich. Jak dla mnie cudowny

gosia261282

Ja wierzę, ja taki mam na 15 tc Piekny brzusiuuu

Widzę, że pełen asortyment dla dzieciaczka juz masz!!

Pozdrawiam, mama listopad 2013
budowniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 14:02   #898
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość
gosia261282

Ja wierzę, ja taki mam na 15 tc Piekny brzusiuuu

Widzę, że pełen asortyment dla dzieciaczka juz masz!!

Pewnie niedlugo ci brzuszek wyskoczy
Ja sie ciesze chociaz tym,bo ciazowo wcale sie nie czuje

No w sumie tak,bo mam roczniaka w domu
Stary 2013-05-26, 15:05   #899
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Pokażę wam mój brzuch,ale musicie mi na słowo uwierzyć, że jest większy,bo nie mam porównania sprzed ciąży:
Realny ale jesteś szczuplutka

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość
Ta niebieska jest przepiekna! <3

Tak na zdjęciu wyszło ale kolor to jest miętowy a na górze ma koronkę
Stary 2013-05-26, 16:28   #900
Messsuah
Raczkowanie

Hej dziewczyny!

ja już miałam ostatnio spokój z mdłościami a dzisiaj znowu mnie dopadło i jeszcze fatalnie się czuje, ciągle bym spała nie wiem może to przez mega deszczową pogode
Messsuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości