![]() |
#1621 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
co do szpitala. Ewcia była przeziębiona, od poniedziałku była pod okiem pediatry, dostala syropek na kaszel, osłuchowo było ok. no i oczywiście jak zawsze zaczelo sie pogarszać na weekend :/ w sobote doszedł stan podgorączkowo i mocno ropiały jej oczka, w niedziele pojechałam z nią na pomoc doraźną a stamtąd do szpitala :/ Zapalenie oskrzeli. wczoraj wyszłyśmy
No ale żeby za kolorowo nie było , to Wojtuś ma rotawirusa wiec musi dalej u dziadków siedziec ![]() ![]() z nowych miejętności: w szpitalu nauczyła się obracać z boku na bok i z pleckow na brzuszek. do tego wierci się niustannie i obraca wokół wlasnej osi ![]() wczoraj dałąm Ewci spróbować marcheweczki - pierwszy raz ![]() oj nie nadrobię Was - wybaczcie. Może ktoś by mi streścić po krotce?
#1622 |
Zakorzenienie
|
marcheweczka mi smakowala
![]()
#1623 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
Sarah dzięki za zaproszenie na kawkę
![]() zuzia dała nam dziś pospać ,spała od 19 :15 do szóstej trzydzieści z dwoma przerwami na jedzenie na śpiąco , od rana łapie rączką palce u stóp i próbuje ciągnąć do buzi oczywiście, później wrzucę zdjęcia bo z tel nie umiem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-05-27 o 06:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#1624 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moj tez srednio ogarnia ubranka. Niby wie, co ubrac, ale i tak woli jak ja mu wybiore, a on je nalozy ![]() Ulubiony, wie skubaniec ktore lubie ![]() fewciu, rozumiem Twoj bol, u nas tez dzis pobudka co 2h... A wczoraj spal jednym ciagiem 5,5h, a potem 4h! I o co mu chodzi? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1625 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1626 |
Zakorzenienie
|
Witam się z rana.
Miałyście wczoraj dużo nie pisać, hm??? ![]() FOCH ![]() Mam nadzieję że się nie obrazicie jak Was tak raz dwa szybko przelecę. Nie mam ostatnio na nic czasu. Nie wiem co to się porobiło ![]()
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-05-27 o 07:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#1627 |
Zakorzenienie
|
A u nas noc wbrew pozorom udana, mała spała fajnie w przeciwieństwie do poprzedniej nocy.
Niestety Ola się przeziębiła mi w sobotę, bo taka durna pogoda była. postanowiłam jaą zabrać popołudniu do mnie na uczelnię, bo jechałam tylko na chwilę pokazać co zrobiłam z mojej inżynierki. Jak wychodziłyśmy z domu to było super ciepło, ale jak wyszłysmy z uczelni to zaczoł wiać wiatr i musiała mi Olę podwiać właśnie w przejściu tych 10 metrówWczoraj rano coś jej furczałao w nosku, ale nic nie wyciągnełam jedynie kozy mleczne. Cały dzień było ok, w nocy strasznie się wierciła i ciężko oddychała. A dziś już pokasłuje. Za 5 min dzwonię do przychodni i idziemy do lekarza. Teraz mi śpi jest taka biedna i apatyczna, na pewno boli ją gardło bo jak próbuje swoich krzyków innych dźwięków to przestaje szybko. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1628 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dziewczyny, u mnie plam na łokciach ciąg dalszy i to w dodatku zrobiło sie ich wiecej ![]() ![]() szkoda mi mojej myszki, bo nie zaciekawie to wygląda i sie boje, że sie pogorszy.... ![]() tak sobie pomyślałam, że to moze jakies uczulenie na koty? kurde jak bylismy wczoraj u tesciów to od razu dzisiaj po nocy jej to wylazło. w zeszłym tygodniu jak bylismy to tez wylazło, ale w tyg znikło. a dzisiaj to juz jakas masakra... ![]() to są takie czerwone, suche plamy na rączkach od łokci w góre... załamka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1629 | |||||||
Zakorzenienie
|
Już czwarta
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Mówili coś ciekawego?? O 16 nie było mnie już w domu ![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41004089]PYTANIE MAM czy wasze dzieci ssą swoje gorne wargi?[/QUOTE] Moja dolną. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1630 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja zadzwoniłam do przychodni i pani mnie dopiero na jutro rano zapisała. Odradziła mi przychodzenie dziś, bo dużo dzieci chorych (głównie z biegunkami). Jak coś by się działo to pojadę na dyżur po 15. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1631 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ja znów w lesie z pisaniem ![]() ![]() ![]() Mąż wczoraj wziął Miśka do teściów żebym trochę odpoczęła i ponoć tam takie same histerie urządzał. W 3 sobie rady dać nie mogli, wreszcie uśpił go w wózku i szybko wrócił z małym diabełkiem. Podzielcie się swoimi nianiami, albo jakiego Rumuna Bijkora niech szybko przywozi bo padnę i nie wstanę ![]() Idę zrobić sobie kawę i trochę nadrobić. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1632 | |||||
Zakorzenienie
|
hej mamusie
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41009182]a ja dodam, że im starsze dziecko, tym kreatywność wzrasta bardziej ![]() a nawet jakby, to co? nie masz prawa do odpoczynku innego, niż sen ![]() mnie ostatnio mąż wprost powiedział: słuchaj, zmęczona jesteś, może jedź gdzieś na weekend, no ale Dorka musiałaby z tobą bo piersiowa, ale przynajmniej od agatki i ode mnie ![]() no i niby tak, ale mi się nie chce ![]() ojjjjj :/ obyście juz nie wróciły do szpitala ![]() ![]() Magda, wiesz co, tak sobie czytam - to, co on robi to najzwyczajniej w świecie przemoc psychiczna. Podziwiam, że wytrzymujesz, mnie by się chyba nie chciało.[/QUOTE] ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1633 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() nadrobiłam Was jakoś ![]() po pierwsze to wszystkie dzieciaczki przecudowne ![]() po drugie to ja się ustawiam w kolejce po rumuna, jeśli będzie można to po co najmniej 4: -do gotowania -do sprzątania -prania, prasowania -do chodzenia ze mną na zakupy i doradzania mi (taki trochę metro-rumun) ostatecznie mogę zrezygnować z tego trzeciego, w sumie nastawić pralkę i uprasować mogę sama ![]() Black co do butów, ja polecam Ryłko bo sama miałam kilka par i były ok, mój mąż przetańczył całą noc w tych butach i ani jednego bąbla. Polecam też buty ze Stanisławia Dolnego bądź z Kalwarii Zebrzydowskiej, to są na pewno polskie buty od polskiego producenta i jakość też jest niezła. Mój mąż codziennie chodzi do pracy w półbutach spędza w nich ok 10 h dziennie jedna para "starcza" mu na jakieś 1,5 roku (i to nie dlatego, że coś się rwie tylko gdzieś są jakieś przetarcia,po prostu nie są już wystarczająco eleganckie do garnituru) tak jak mówię codziennego chodzenia, co do Ryłka to miał je w sumie raz (na ślubie) potem stwierdził, że są zbyt eleganckie i za drogie żeby codziennie w nich chodzić ![]() Blogerko z tego, co piszesz to jesteście dla siebie obcymi osobami, osobno spędzacie czas, nie chodzicie nigdzie razem. On nie zajmuje się Małym w ogóle, nie ogarniam tego, przecież to jego syn, osoba, dla której on będzie kiedyś autorytetem, który ma go nauczyć rzeczy potrzebnych w dorosłym życiu. Nie wiem, czy dziewczyny już to pisały, czy nie ale może masz możliwość przeniesienia się na jakiś czas do rodziców? Albo do kogoś bliskiego? Koleżanki? Przyjaciółki? Może Twojego tż by to ruszyło? Ja wczoraj zakupiłam sobie bluzkę ![]() ![]() wczoraj byli t., wiem powiecie, że jestem dziwna (ale ja to wiem nie od dziś ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1634 | |||
Zakorzenienie
|
Jejku, przykro mi blogerko
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przykro mi z powodu szpitala ![]() ![]() ![]() ![]() NIGDY bym na to nie pozwoliła jakby mój mi powiedział że będzie spać osobno ![]() ![]() Ciężko się mieszka na kawalerce, ale jest też zaleta takiego małego mieszkania. Że czy chcemy, czy nie chcemy ![]()
![]() |
#1635 |
Zakorzenienie
|
co do obchodzenia dnia matki to tż razem z Kubusiem złożyli mi życzenia, szczerze to liczyłam na coś co będę miała na pamiątkę (np kwiatka) i wieczorem powiedziałam, że tak strasznie chciałam mieć jakąś pamiątkę po swoim pierwszym w życiu dniu matki, to wieczorem namalował mi laurkę i odrysował na niej Kubusia rączkę i swoją
![]() ![]() a poza tym to dziś mamy już 3 miesiące ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1636 |
Zadomowienie
|
Witajcie w ten miły, słoneczny rynek
![]() My dzisiajnpo raz kolejny uderzamy do poradni laktacyjnej, dzisiaj pani logopeda będzie oglądać języczek mojej pchly, ciekawe co zdiagnozuje : ![]() Silver i Lenova kojarze, ze wy stosunkowo niedawno odstawialyscie swoje córki od piersi, powiedzie jak one na to reagowaly ? Nie było rozpaczy? My w ubiegłym tygodniu w poradni babka kazała całkowicie odstawić pierś i podawać w butelce ściągnięte mleko, ale mój cycol nie potrafił tego przeżyć, poza tym, ze był ogromny płacz to dziecko było po prostu niesamowicie smutne i poddalam się oczywiście i daje cyca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1637 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a i ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1638 |
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41009530]Blogerko, tak, ja.
W sensie - że skoro cały dzień np. razem jesteśmy, spacer z dziećmi, obiad u teściowej czy co tam - to wieczór każdy dla siebie woli, niż np. wspólnie film obejrzeć. Chcemy mieć czas na swoje prywatne zainteresowania - ja sobie z wami, szydełko, druty, czytam, film jakiś - on aktualnie gra w pokera ![]() Pewnie, że wychodzimy razem, zagramy w coś razem też, rozmawiamy (tu akurat siedzenie przy 2 kompach nam nie przeszkadza), ale ogólnie musimy dużo mieć swojego czasu ![]() I to jest bardzo dobre podejście, czas dla samego siebie a nie tylko we dwoje.
#1639 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do małego to Ci współczuje, to jest najgorsze dla matki jak nie potrafi pomóc swojemu dziecku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1640 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() cudowny prezent sprawił Ci tż ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
spędzamy również czas w trójke, pisałam o tym. W ostatnich dwochj tygodniach nawet całkiem sporo tego czasu było, jeżdzilismy na spacery do lasu, na obiady do restauracji, bylismy na jakiś wyścigach konnych. Wtedy jest fajnie. On dumnie nosi dziecko, czy pcha wozek - ale same wiecie ze to jest cos zupelnie innego, czysta przyjemnosc z rodzicielstwa. A mi brakuje mi tego, zeby TZ wlaczym sie do codziennych obowiazkow. Wiecie, ze on teraz jeszcze spi? a jest prawie 9. Odsypia. Chlera wie co. Pewnie za dwie godziny bedzie dopiero w pracy, po tym jak spokojnie zje sniadanie, wypije kawe i przeznaczy godzine na kapiel. a ja na nogach od 6 rano. I co? on ma w dupie, ze ja sie nie wyspapalam, bo obn uwaza ze ja nie mam zadnych obowiazkow - opieka nad dzieckiem to taka oczywistosc, ze nie on nie uwaza tego chyba za obowiazek / prace. ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
![]() powiem Ci, ze jest juz super. Mam juz bardzo dobry kontkat z moim dzieckiem, wczesniej to roznie bywalo, bylam troche zagubiona, do tego Borys byl bardzo wymagajacym dzieckiem, ja sama przy nim 24 h na dobe, niewyspana, nienajedzona, niewykapana ![]() a teraz obydwoje swietnie organizujemy sobie dzien, jak Borys spi mam czas dla siebie, jak nie spi, zabieram go z domu i mam czas spotkac sie z siostra, czy kolezanka. A wiem, ze bedzie juz tylko lepiej. Jak TZ nie chce do nas dolaczyc, to jego strata.
![]() |
#1641 |
Zakorzenienie
|
Kochane właśnie sie okazało że szczepimy dzisiaj, właśnie się zbieramy. Tak bardzo się boję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1642 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1643 |
Zakorzenienie
|
hej mamuski!
ale fajnie ![]() zadzwonilam do nas do osrodka chcac zapisac malego do lekarza. a ze przychorowal mi pierwszy raz wiec nie wiedzialam na jakiej zasadzie odbywaja sie zapisy dzieci, tzn myslalm ze normlanie, tak jak doroslych wiec w duchu modlilam sie zeby przyjeli nas chociaz przed Bozym Cialem ![]() pielegniarka pyta sie kogo zapisac, ja podaje nazwisko a ona O, Kubus przychorowal? Biedulek... (u nas na wiosce praktycznie wszyscy sie znaja) no i wyjasnila mi ze jak dziecko choruje to nie ma zapisow, przychodzi sie, bierze karte i wchodzi praktycznie bez kolejki, tzn raz dziecko, raz dorosly (no chyba ze jest duzo dzieci to wtedy wiadomo ze kolejka jest). fajnie.... taki psychiczny spokoj ze jaby w razie ftu ftu jakiejs chroby to czlowiek nie matwi sie ze nie bedzie miejsca danego dnia po numerek.... tak wiec jedziemy z malym okolo 12, tak pod koniec dyzuru to wieksze prawdopodobienstwo ze bedzie malo dzieciow. Maly poki co trzyma sie dobrze, nie marudzi, ladnie spi (a tego balam sie najbardziej) i je. za specjalnie z nosa mu nie leci, tylko jak kichnie to czasem mu cos poleci...' ale tak cz siak plosimy o kciuki ![]() ----------------- a narazie lece nadrabiac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1644 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i bardzo fajnie macie w tej przychodni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1645 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Buziaczki dla Ewci! Cytat:
![]() ![]() ![]() Kubus wczoraj byl bardzo gzeczny, jadl, pobawil sie troche i szedl w kimono na godz, dwie, rekord to 2,5 ![]() ja tak jak pisalam - dostalam kwiatka od meza, qupke szczescia rano od Kubusia i na koniec jeszcze od meza ![]() ![]() Blogerko - ehhh ![]() ![]() Cytat:
![]() kilof ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() No widzisz, a tak sie matrwilas ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1646 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
Cytat:
![]() CZasami sama już nie wiem, czy on robi ze mnie glupią czy faktycznie ma takich skretyniałych kolegów, którzy nie pomagają żonom.
![]() |
#1647 |
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
Witam!
pstryczku i fewciu kciuki trzymam. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1648 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czasem tez zajmuje sie małym - ale zawsze to jst na zasadzie jak mu sie chce, nigdy w nocy i nigdy rano - to moj obowiazek. przeprowadzka ... zastanawiam sie nad tym co jakis czas, ale sama nie wiem. ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Cytat:
a moj moze sie wyizolowac i ma spokoj. Wiesz, jak ja bym mojemu kazala zostac z mlodym caly dzien, to zaraz by pojechal do swojej siostry - i ona by bawila caly czas dziecko, albo by zadzwonil do matki, taki cwany jest. ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
![]() trzymam kciuki
![]() |
#1649 |
Zadomowienie
|
Ewulkaaa
![]() Mój tz jest kochany, mam w nim ogromne wsparcie i dużo czasu poświęca dziecku, ale o sprawieniu mi niespodzianki z okazji dnia mamy nie pomyślał ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1650 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam tak samo ![]() Jak moja mama jest to mi to nigdy nie przeszkadza, a teście ehhhhh |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:57.