Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14! - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-28, 09:56   #2611
d0tkaaa
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Czesc Dwupaczki!
Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Nareszcie jestem po wizycie. Ginka pobrała mi dziś wymaz na paciorkowca. Wyniki będą w piątek. oby nie było tego czegoś Mała waży 2800g i według ginki to piękna waga jak na ten tydzień. Ja na szczęście też mało przytyłam Tylko kilogram więc póki co 16kg na plusie.

I z dobrych rzeczy to byłoby na tyle.
Mam za wysokie tętno 116 na minutę miałam i muszę się do kardiologa jak najszybciej udać. A następna wizyta już za tydzień 5.06
brawo za wizyte,a tętno to faktycznie chyba stres ...

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Aha Dotkaaa mówiłam mojej gince o tym kłuciu, ale nic mi nie odpowiedziała bo za bardzo się tym tętnem przęjęła Na temat twardnienia brzucha też już nic nie mówiła
Ale jak zapytałam czy moja szyjka zmierza w kierunku porodu to powiedziała że nie
Ja chcę już rodzić!!!!!!!
Spoko,to ja jutro gina mojego zapytam i dam Wam znac

Cytat:
Napisane przez isabele Pokaż wiadomość
Cześć

Ostatnimi czasy często Was podczytuję Postanowiłam się przywitać, i będę próbowała Was gonić - bo posty piszecie w zastraszającym tempie

Nasze Maleństwo urodzi się 28.08

Przyjmiecie mnie??
Czesc,z kad jestes?
Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Zapomniałam wam napisać o moim śnie!... O losie, moje libido nie daje mi nawet spać i spokojnych snów mieć.
Śnił mi się jakiś facet, którego w tym śnie znałam, był mega przystojny. Brał prysznic, a ja jako koleżanka chyba byłam z nim w łazience, siedziałam na pralce i gadałam. On ten prysznic miał taki nie zamykany, czyli półściana z kafelek i wszystko ogólnie w kafelkach. I niby gadaliśmy o pierdołach, ale ja cały czas patrzyłam na jego wielkiego siusiaka. No ten siusiak był taki fajny! Obudziłam się jakaś taka nakręcona, ale z twardym brzuchem więc odpuściłam mężowi (poza tym trochę nadal jestem na niego zła). Ale ten siusiak nadal nie daje mi spokoju!
Ojejku.. hahaha :P Wypłoszczone te baby tu ) Mi tez sie snily podobne rzeczy bo tz wczoraj mnie dotykał tak jak przed ciazą .. i mam nadzieje ze zaniedlugo urodze i szybko zrzuce brzuch i bede sie kopulowac i nadrobimy za 9 miesiecy lol :P
Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
hahahaha

A mój Bez wczoraj tak dawał wieczorem do wiwatu, że aż to nieprzyjemne było. Cały czas mi bok wybrzuszało jak chciałam zasnąć. W koncu mu powiedziałam parę nieprzyjemnych słów to się uspokoił
ojej to moja Zuzinka tez wczoraj nie dawala mi usnac zrobila sobie jakies disco party ..!
Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Dzień dobry Leje u mnie od 6 rano i końca nie widać.

Trzymam kciuki żeby się odwrócił. W tym tygodniu to trudniejsze, ale się zdarza. Na SR mówiono nam o przypadku kiedy dzieciątko przekręciło się dzień przed planowanym cięciem.

Na pocieszenie też - Moja siostra 17 maja miała cc ze względu na ułożenie miednicowe i czuje się już dobrze, mały pięknie je z cyca, przybiera. CC to nie koniec świata.

Oby takie tętno było tylko jednorazowym wyskokiem
A dla dzielnych pań za wizytę.

Witaj z nami Pisz o sobie jak najwięcej.

Potwierdzam! Byłam wczoraj po "małe " kosmetyki do torby szpitalnej i zapytałam przy kasie. Nie trzeba nawet czekać do czerwca, tylko datę logowania wpisać jako datę narodzin dzidziusia i od razu robić zakupy. Tę datę można później spokojnie podobno zmienić.
o co chodzi z ta karta? Zakladasz i masz znizke czy jak?

ja juz oblecialam diagnostyke bo musialam mocz i krew oddac na jutrzejsza wizyte.. padalo jak niewiem okropna pogoda zimno i wogole.. pozniej jedziemy do rossmana zalapac sie na ostatni dzien promocji ( chodziaz jutro tez chyba jest nie?jeszcze?) niewiem :P

Dziewczyny myslicie ze gin kaze w ostatnich tyg odstawic magnez? chyba u majowek czytalam ze niektorym kazał i boje sie ze bede miec noce nie przespane przez skurcze..

dzis od rana mnie kluje znowu w kapie ja juz niewiem przeczytalam chyba wszystkie strony w necie o tym i wszedzie pisza " zaniedlugo porod" eh.. ale pewnie to mała wklada coś do szyjki czy coś .. Niewiem..

w weekend moze zrobimy to malowanie pokoju bo chcialabym juz pomału (nie za wczas?) rozkladac lozeczko i ogarniac zeby bylo gotowe wszystko na mała ... kiedy rozkladacie lozeczko itp?

Aaa i mam zamiar,tzn szwagierka zrobic mi babyshower na nastepny weekend mysle czy by nie zaprosic dziewczyn gdzies na pizze posiedziec sobie i sie zrelaksowac?hehe

trzymam kciuki za wizyty tygodnie i za wszystko inne :P

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 09:58   #2612
Neni1984
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Katarine strasznie ten Twój teść Cię traktuje Nawet nie wiem, co Ci poradzić ... chyba dążyłabym do wyprowadzki stamtąd o ile byłoby to możliwe. Moi teście są bardzo fajni, ale nie wyobrażam sobie mieszkania z nimi ... Ani z rodzicami.

Madi obserwuj się i jak będzie Cię coś niepokoiło to na IP jedź

Mnie ostatnio brzuch bolał jak na okres, żadnej nospy w domu nie miałam, mąż w pracy ... I powiem Wam, że wystraszyłam się nie na żarty. Torba nie spakowana w razie W ...

A co najlepsze nawet torby w domu nie mamy odpowiedniej TŻ swojemu tacie najfajniejsze torby oddał, gdy tato wyjeżdżał do pracy do Niemiec Tzn TŻ przytachał mi ostatnio wielce zadowolony torbę z piwnicy-taką 70x50 cm walizeczkę na kółkach To jest przecież tak małe i niepakowne, że tylko pampersy i moje podpaski by tam wlazły A TŻ wielce się oburzył, że wymyślam i co ja tam do tego szpitala mam zamiar brać
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 09:59   #2613
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katerine2 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki

Podczytuje od paru dni ale niestety nie mam weny zeby was pocytowac, poodpowiadac.... straszne dni sa dla mnie niestety.

W piatek po poludniu pojechalismy na kawe do mojej siostry i tak przez przypadek siostra napomknela ze w poniedzialek plakalam jej godzine do tel. Maz zdziwiony dlaczego wiec mu powiedzialam ze o to jak traktuje syna i temet tego ze jestem nikim w jego rodzinie tez ciagle powraca. Siostra mu troche potlumaczyla i widac ze glupio mu sie zrobilo bo w sobote i pogadal z synem i latawca nawet probowal z nim puscic. Tak wiec w tej kwestii jest narazie ok.

Pozostaje temat jego rodziny ale tu wiem ze nie powinnam sie przejmowac tym bardziej ze wiem ze on od paru lat juz inaczej patrzy na ich zachowanie bo przejzal na oczy. Ale zabolalo mnie to co wczoraj uslyszalam. Poszedl na dol do swojego ojca zebysmy pojechali zameldowac mnie i Mateuszka tu gdzie mieszkamy bo juz ponad 6 lat i ciagle nie jestem zameldowana a tesc mu na to ze po co on bedzie meldowal czlowieka ktory jest mu niepotrzebny i nawet nie pomoze zerwac jednego jablka w sadzie. Boze dziewczynki jak mnie to zabolalo...teraz wiadomo jestem w ciazy wiec czas jako taki mam mimo wielu obowiazkow ponadprogramowych jakie sobie narzucam np koszenie trawy, wozenie drewna i robie to przeciez nie tylko dla siebie tylko dla nas wszystkich zeby nikt nie musial sie odrywac od innych zajec. A jak nie bylam w ciazy to pracowalam od marca na pelnych obrotach az do listopada i czasem w dupe nie mialam czasu sie podrapac, nie wymagalam od nikogo pomocy przy Matim czy w domu. A on takie rzeczy gada, gdybym miala czas na pomoc to bym mu pomogla ale ja sama czasem zmuszona bylam wziasc czlowieka do pracy i mu placic.
Jego corunia nie dawala sobie rady bedac w ciazy i teraz tez nie - maz siedzi w domu juz od wrzesnia, mamusia jezdzi non stop ale ona jest zlota a ja to nikt.

Kochane znowu monolog ale naprawde ciezko mi. Duzo slyszalam jak sie czepial ze jezdze to mu maz powiedzial ze robie wszystko to czego on juz nie musi oplaty, zakupy, dziecko do lekarzy to i tak on swoje wie. Jego corunia bywala u nas co drugi dzien na cale dnie i bylo dobrze a ja nie moge sie nigdzie ruszyc wedlug niego.

Ja znam przyczyne jego nienawisci - zabralam im darmowa sile robocza ale dlaczego on nie potrafi zrozumiec ze taka kolej rzeczy. Maz jak ma chwile a nawet czasem zostawia swoja robote i pomaga w wymyslonych zajecial ojca swojego a jak mielismy rwanie jablek to ja rwalam sama o on jezdzil i zwozil ojca jablka z pola i ustawial do 23 w nocy.

Gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za nastepne.

Niunia moja juz drugi dzien tak wariuje w brzuchu ze az czasem cos chrupnie ale ja kocham te jej wariacje a Mateuszek zaaferowany bo brzuch caly chodzi i juz mozna popatrzec a nie tylko wyczuc.

Musze i ja wziasc sie za przeglad ubranek po Mateuszku i zaczac kupowac to co brakuje bo to juz 31 tydzien leci
Co za teść Straszną masz sytuację, zwłaszcza że musisz mieszkać w takim toksycznym klimacie..

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
witam się w 32 tygodniu czyli w 8 miesiącu

u mnie też paskudna pogoda, leje i zimno

Byłam wczoraj na szkole rodzenia i oglądaliśmy film o porodzie był krótki i nie w Polsce nagrywany stąd warunki trochę inne ale była polewka z owłosienia Pani:haha ha: bo było normalnie pokazane jak dziecko wychodzi. Wcześniej dużo rad położne dawały np.
- teraz jak jest blisko porodu to nie masować sutków
- nie głaskać brzucha jak się stawia
- czop jak odchodzi powinien być przezroczysty lub żółtawy, inny kolor trzeba konsultować
- mówiła co do torby zabrać, u nas mają być dwie, jedna do szpitala druga na wyjście. U nas w szpitalu nie potrzeba podpasek i podkładów na łóżko, pieluch tetrowych, ubrań i kosmetyków dla dziecka, jedynie pampersy i chusteczki do pupy. Opowiadała śmieszną anegdotę jak pewien tatuś sam pakował torbę na wyjście malucha i przyniósł do szpitala buty dla takiego ok 3 letniego dziecka bo przecież to na wyjście jest albo jak dziewczyna w kozakach i koszuli wychodziła bo mąż nie przyniósł jej ubrań z wrażenia
- mówiła jak odejdą gwałtownie wody to trzeba ich kolor obserwować i jechać ogólnie natychmiast do szpitala bo podobno są wypadki, ze do szyjki macicy może wypaść pępowina lub raczka lub nóżka dziecka. pierwsze o tym słyszałam, podobno ona miała taki przypadek, wtedy ręką trzyma się tą cześć i szybko na cesarkę jadą.
- mówiła, ze panowie nie powinni się obrażać na kobiety za to co mówią w trakcie porodu bo to wiadomo różnie bywa
Byłam sama, bo wolałam oszczędzić tz widoków porodu, ale było bardzo fajnie, dużo śmiechu, dokładnie opowiedziała poród i nawet oczywiście dzisiaj mnie sny męczyły, że rodzę
za nowy miesiąc
za info z SR

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Alles
dziękuję

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 10:00   #2614
roxi1980
Zakorzenienie

Tak na szybko
Wizyta ok - szyjka trzyma, mała głową w dole, wagi oczywiście nie podał , wymiary głowy i kości udowej na 29/31 tc, więc w normie. Nie wiem, co mu tam wyświela ten program w aparacie usg, ale mówi, że przy obecnych wymiarach do porodu będzie śrdniaczkiem ok. 3200. Moja waga bz. czyli nadal -3,5kg

Lecę wysłać L4, papaaa

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 10:01   #2615
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2

hej, wróciłam z badań - ale będę miała sińca! rękę ledwo prostuję... ;/
Za moment wstawię Wam do klubu foto 31 tydzień :P I nie mówcie, że nie rośnie, bo już 96 cm w pasie mam :P

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 10:02   #2616
Neni1984
Zakorzenienie

Dotka myślę, że nie jest za wcześnie, bo łóżeczko musi swoje odstać i odśmierdzieć. U Małego w pokoju mamy nowe meble i one bardzo intensywnie pachną drewnem, a stoją już prawie 2 tygodnie. Dlatego planujemy składać łóżeczko w tym lub w przyszłym tygodniu

No i chcemy też kota przyzwyczaić do nowego melba...

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-05-28 o 10:04
Stary 2013-05-28, 10:04   #2617
idzia111
Zakorzenienie

Tak Was czytam i czytam i wychodzi, ze wiele z Was już ma obawy, że wkrótce urodzi, moja 3 rady są następujace:

1. Pakujcie się dziewczyny, nie znacie dnia ani godziny
2. Myjcie się dziewczyny, nie znacie dnia ani godziny
3. Golcie się dziewczyny, nie znacie dnia ani godziny

idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 10:05   #2618
magolina
Wtajemniczenie

Dzien dobry

Pogoda u mnie widzę jak u większości z Was - szaro, buro, zimno, wieje i leje...na szczęście nigdzie nie musze wychodzić

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty

Cytat:
Cześć

Ostatnimi czasy często Was podczytuję Postanowiłam się przywitać, i będę próbowała Was gonić - bo posty piszecie w zastraszającym tempie

Przyjmiecie mnie??
Witaj

Cytat:
Zapomniałam wam napisać o moim śnie!... O losie, moje libido nie daje mi nawet spać i spokojnych snów mieć.
Śnił mi się jakiś facet, którego w tym śnie znałam, był mega przystojny. Brał prysznic, a ja jako koleżanka chyba byłam z nim w łazience, siedziałam na pralce i gadałam. On ten prysznic miał taki nie zamykany, czyli półściana z kafelek i wszystko ogólnie w kafelkach. I niby gadaliśmy o pierdołach, ale ja cały czas patrzyłam na jego wielkiego siusiaka. No ten siusiak był taki fajny! Obudziłam się jakaś taka nakręcona, ale z twardym brzuchem więc odpuściłam mężowi (poza tym trochę nadal jestem na niego zła). Ale ten siusiak nadal nie daje mi spokoju!
sen wymiata

Cytat:
Tak w nocy często wstawałam do wc, że zastanawiałam się czy już nie spać na kibelku Jescze koło północy mówię to TŻ, że Lilka mi chyba po pęcherzu skaczę, bo co chwilę latam do toalety, a tam kilka kropel. Minęło może z pół godziny i tż wstaje i mówi "mi Lilka też po pęchezru skace"

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41031467]już lepiej, dziękuję
smarujemy co trzeba + syropki i od wczoraj już gania do przedszkola
[/QUOTE]

no i super

Cytat:
Napisane przez Katerine2 Pokaż wiadomość

Pozostaje temat jego rodziny ale tu wiem ze nie powinnam sie przejmowac tym bardziej ze wiem ze on od paru lat juz inaczej patrzy na ich zachowanie bo przejzal na oczy. Ale zabolalo mnie to co wczoraj uslyszalam. Poszedl na dol do swojego ojca zebysmy pojechali zameldowac mnie i Mateuszka tu gdzie mieszkamy bo juz ponad 6 lat i ciagle nie jestem zameldowana a tesc mu na to ze po co on bedzie meldowal czlowieka ktory jest mu niepotrzebny i nawet nie pomoze zerwac jednego jablka w sadzie. Boze dziewczynki jak mnie to zabolalo...teraz wiadomo jestem w ciazy wiec czas jako taki mam mimo wielu obowiazkow ponadprogramowych jakie sobie narzucam np koszenie trawy, wozenie drewna i robie to przeciez nie tylko dla siebie tylko dla nas wszystkich zeby nikt nie musial sie odrywac od innych zajec. A jak nie bylam w ciazy to pracowalam od marca na pelnych obrotach az do listopada i czasem w dupe nie mialam czasu sie podrapac, nie wymagalam od nikogo pomocy przy Matim czy w domu. A on takie rzeczy gada, gdybym miala czas na pomoc to bym mu pomogla ale ja sama czasem zmuszona bylam wziasc czlowieka do pracy i mu placic.
Jego corunia nie dawala sobie rady bedac w ciazy i teraz tez nie - maz siedzi w domu juz od wrzesnia, mamusia jezdzi non stop ale ona jest zlota a ja to nikt.

Kochane znowu monolog ale naprawde ciezko mi. Duzo slyszalam jak sie czepial ze jezdze to mu maz powiedzial ze robie wszystko to czego on juz nie musi oplaty, zakupy, dziecko do lekarzy to i tak on swoje wie. Jego corunia bywala u nas co drugi dzien na cale dnie i bylo dobrze a ja nie moge sie nigdzie ruszyc wedlug niego.

Ja znam przyczyne jego nienawisci - zabralam im darmowa sile robocza ale dlaczego on nie potrafi zrozumiec ze taka kolej rzeczy. Maz jak ma chwile a nawet czasem zostawia swoja robote i pomaga w wymyslonych zajecial ojca swojego a jak mielismy rwanie jablek to ja rwalam sama o on jezdzil i zwozil ojca jablka z pola i ustawial do 23 w nocy.
wiesz co aż się zagotowałam....co za palant jak można tak powiedzieć?? współczuje Ci tej całej sytuacji.

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
witam się w 32 tygodniu czyli w 8 miesiącu
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 10:05   #2619
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Tak na szybko
Wizyta ok - szyjka trzyma, mała głową w dole, wagi oczywiście nie podał , wymiary głowy i kości udowej na 29/31 tc, więc w normie. Nie wiem, co mu tam wyświela ten program w aparacie usg, ale mówi, że przy obecnych wymiarach do porodu będzie śrdniaczkiem ok. 3200. Moja waga bz. czyli nadal -3,5kg

Lecę wysłać L4, papaaa
Same dobre wieści

Stokrotka gratki za 8 miesiąc
Stary 2013-05-28, 10:05   #2620
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Katarine strasznie ten Twój teść Cię traktuje Nawet nie wiem, co Ci poradzić ... chyba dążyłabym do wyprowadzki stamtąd o ile byłoby to możliwe. Moi teście są bardzo fajni, ale nie wyobrażam sobie mieszkania z nimi ... Ani z rodzicami.

Madi obserwuj się i jak będzie Cię coś niepokoiło to na IP jedź

Mnie ostatnio brzuch bolał jak na okres, żadnej nospy w domu nie miałam, mąż w pracy ... I powiem Wam, że wystraszyłam się nie na żarty. Torba nie spakowana w razie W ...

A co najlepsze nawet torby w domu nie mamy odpowiedniej TŻ swojemu tacie najfajniejsze torby oddał, gdy tato wyjeżdżał do pracy do Niemiec Tzn TŻ przytachał mi ostatnio wielce zadowolony torbę z piwnicy-taką 70x50 cm walizeczkę na kółkach To jest przecież tak małe i niepakowne, że tylko pampersy i moje podpaski by tam wlazły A TŻ wielce się oburzył, że wymyślam i co ja tam do tego szpitala mam zamiar brać
ja tez ostatnio mysle jaka torbe wziasc do szpitala.. oczywiscie zadnej nie mam i niewiem pozycze od kogos ale lepiej jedna duza taka podrozna..? czy moze dwie mniejsze? czy jak?

Jutro jedziemy z TZ do USC ciekawe czy zalatwimy wszystko oby bo USC otwarte tylko do 15.20niewiem czy oni nam maja dac jakies zaswiadczenie i pozniej w szpitalu mam dac to ze dzidzius ma miec nazwisko ojca i zeby nie bylo problemow z wejsciem TZ do malej..

nie myslalam o tym wczesniej ale na komuni znowu mi kuzynka mowila ze oni wczesniej tego zalatwili i tez gdyby nie znajoma polozna to ojca dziecka mojej kuzynki by go nie wpuscili ... wiec kto ma taka mozliwosc i nie ma slubu,zalatwcie sobie to zeby pozniej nie bylo problemow...

Zuza

Razem
Stary 2013-05-28, 10:08   #2621
idzia111
Zakorzenienie

katerine bardzo Ci współczuje całej tej sytuacji. Ja chyba na Twoim miejscu poważnie rozważałabym przeprowadzkę. Przeciez jak można wytrzymywać z takim człowiekiem. U mnie z teściem różnie bywa, ale na wnuka cieszy się jak szalony. Juz planuje gdzie piaskownice postawi itp.
Stary 2013-05-28, 10:09   #2622
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
[B]

Słyszałam o wypadnięciu pępowiny i tą pępowinę tzreba ponoć wepchać do macicy i to jest strasznie bolesne.
Pępowiny się nie wsadza, ale trzeba odpychać główkę (lub coś innego, co przoduje), żeby nie zacisnęła pępowiny w kanale rodnym - musimy zachować przepływ. Przy kurczącej się macicy jest to bardzo ciężkie (na szczęście nie byłam świadkiem, ale potrafi to wykończyć faceta - ginekologa).

Filipiśko

Stary 2013-05-28, 10:11   #2623
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Tak Was czytam i czytam i wychodzi, ze wiele z Was już ma obawy, że wkrótce urodzi, moja 3 rady są następujace:

1. Pakujcie się dziewczyny, nie znacie dnia ani godziny
2. Myjcie się dziewczyny, nie znacie dnia ani godziny
3. Golcie się dziewczyny, nie znacie dnia ani godziny

dokladnie...
Wczoraj tez mowie do tz.. no jak mi odejda wody w nocy to tam kij bo do pracy nie pojdziesz ale jak odejda mi w dzien,jak sie zacznie akcja a Ty bedziesz w pracy to oczywiscie po sms czy jak zadzwonie to przyjedziesz szybciorem.. on mowi ze oczywiscie niby głupie ale wole sie upewnic.. tak jak o tym drugim imieniu mu mowie czy wiedział ze moze byc tylko jedno to mowil ze nie wiedzial i ze wsumie zebym " sama zdecydowala" bo dla niego to jest obojetne czy jedno czy dwa..:P
Cytat:
Dotka myślę, że nie jest za wcześnie, bo łóżeczko musi swoje odstać i odśmierdzieć. U Małego w pokoju mamy nowe meble i one bardzo intensywnie pachną drewnem, a stoją już prawie 2 tygodnie. Dlatego planujemy składać łóżeczko w tym lub w przyszłym tygodniu

No i chcemy też kota przyzwyczaić do nowego melba...
No wsumie. Jak rozloze to wszystko i zrobie kacik i wszystkie rzeczy ogarne to pozniej zrobie zdjecia i sie pochwale ponadto bede siedziec i sie lampic na lozeczko i wszystko i nawolywać Mala zeby wychodzila :P

Zuza

Razem
Stary 2013-05-28, 10:15   #2624
idzia111
Zakorzenienie

A jeszcze propo drugiego imienia. Ja wiem, ze sa tacy co nadaja dwa, bo maja taka tradycję albo podoba im sie to. Jednak ja mam w rodzinie takie sytaucje, że wolaja na kogos drugim imieniem i na koncu wychodzi, ze nie ma sie bladego pojecia jak tak na prawde nazywa sie ta osoba. Np. moja mama musiała wnosić o zmiane w dowodzie osobistym, bo dopiero jak juz wyrobila dowiedziała się jak jej mama ma na imię Bo babcia moja to Marianna Wanda, a ze jej Wanda lepiej pasuje, to całe zycie tak do nie mówimy. Mama była pewna, że jest Wanda Marianna i tak podała w urzedzie. Potem musiała sądownie prostować

A i tak mówimy do tej pory babcia Wandzia.
Stary 2013-05-28, 10:18   #2625
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

witam i ja z rana)
jestem, czytam Was, ale jak zwykle ciezko mi sie wbic w temat
mam zastoje

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 10:18   #2626
ita83
Wtajemniczenie

w ogóle to mam prośbę bodajże wcyoraj ktoras wstawiala

Biustonosze do karmienia duzych roymiarow np.70k

czy mogę prosić o linka do nich
Stary 2013-05-28, 10:19   #2627
d0tkaaa
Zakorzenienie

powiedzcie mi czy sie orietujecie/macie moze takie kolory w domu na scianach.. jakie to sa? mniej wiecej ? ( wiem ze to wsumie dwa rozne kolory ale mniej wiecej chcialabym taki efekt uzyskac ..)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg c2bac7f6311c44606d9c3d8855dd7a63.jpg (48,3 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg z13214087Q,WNETRZA-Wlasciciel-tego-lokum-od-dawna-marzyl-o-ho.jpg (38,5 KB, 39 załadowań)

Zuza

Razem
Stary 2013-05-28, 10:21   #2628
d0tkaaa
Zakorzenienie

I jeszcze Wam powiem ze mam plan ambitny zrobic coś takiego,strasznie mi sie podoba hahah

A i jeszcze wrzucam jedno zdjecie scian:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg gallantlyblogspotcom.jpg (58,6 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg motylki.jpg (51,6 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1901_IMG_0903.jpg (37,6 KB, 31 załadowań)

Zuza

Razem
Stary 2013-05-28, 10:23   #2629
jakierka
Zadomowienie

Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Mi się podoba 4 najbardziej ;-)

dzień dobry!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Mnie sie podobaja nr 1 i 4, ale tylko dlatego, ze nie lubie kolorowych aplikacji na lozeczkach.

Stary 2013-05-28, 10:23   #2630
d0tkaaa
Zakorzenienie

te motylki nie w takiej ilosci bo przeciez bym korby dostala z kurzem na nich ( ja mam korbe na tym pkt ... tzn czystosci itp lol)

Zuza

Razem
Stary 2013-05-28, 10:25   #2631
jakierka
Zadomowienie

Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Cytat:
Cześć

Przyjmiecie mnie??
Witaj Ja tez dolaczylam niedawno i zostalam mile przyjeta Fajnie, ze dolaczylas!

Stary 2013-05-28, 10:25   #2632
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
powiedzcie mi czy sie orietujecie/macie moze takie kolory w domu na scianach.. jakie to sa? mniej wiecej ? ( wiem ze to wsumie dwa rozne kolory ale mniej wiecej chcialabym taki efekt uzyskac ..)
ja bym strzeliła, że jest to np. dulux Family Zone kolor muśnięcie słońca.
Pamiętaj, że musisz wybrać jaśniejszy kolor niż na małej płytce w sklepie, bo na całej ścianie wygląda to o wiele ciemniej

Filipiśko

Stary 2013-05-28, 10:26   #2633
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
chodziło mi, że dzięki Neni mam ksiazke, bo kiedyś pisała o "najszczęśliwsze niemowlę w okolicy" i sobie kupiłam, a link a i owszem Ty zapodałaś
Ok przepraszam, zwracam honor. Coś podminowana jestem. I z nosa mi leci!!!!!!
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 10:27   #2634
Neni1984
Zakorzenienie

Dotka jak dla mnie ten pierwszy to albo biały albo np. Dekoral bita śmietana. A ten drugi to Dekoral beżowy jasny.
Stary 2013-05-28, 10:27   #2635
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
ja bym strzeliła, że jest to np. dulux Family Zone kolor muśnięcie słońca.
Pamiętaj, że musisz wybrać jaśniejszy kolor niż na małej płytce w sklepie, bo na całej ścianie wygląda to o wiele ciemniej
mhm.. dzieki

Zuza

Razem
Stary 2013-05-28, 10:28   #2636
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

dotkaa ja mam białe ściany w domu.
a pomysł z motylkami fajny)

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 10:29   #2637
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dotka jak dla mnie ten pierwszy to albo biały albo np. Dekoral bita śmietana. A ten drugi to Dekoral beżowy jasny.
Wlasnie wydaje mi sie ze to nie bialy tylko takie bardziej pod bezowe.. musze znalesc mniej wiecej nie bede kombinowac z kolorami juz i tak niech sie ciesza ze odnowie pokoj.. wiadomo ;P

Zuza

Razem
Stary 2013-05-28, 10:30   #2638
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Ja ma cos podobnego jak na fotce nr 2, ,,grecka chałwa" sie nazywa mój kolor, ale nie pamietam firmy
Stary 2013-05-28, 10:30   #2639
krysiaa2608
Raczkowanie

śniadanko zjedzone, herbatka wypita - można poczytać wizaz u mnie też szaro i nieprzyjemnie, a chciałam pranie wstawić W ogóle powiem Wam, że wczoraj na obiad zrobiłam w końcu śledzie w śmietanie - boże jak mi smakowało dziś rosołek, zaraz idę wstawić - ja zjem z samymi warzywkami, bo nie lubię mięsa w rosole a TZ będzie się zajadał kurczaczkiem i żołądkami w rosole - nie wiem co on w tym tak lubi...
Wczoraj byliśmy na ostatnich zajęciach SR, tatusiowie kąpali i ubierali maluchy. Niektóre pytania innych par doprowadzały mnie nie powiem do czego... np jedna pani miała mega problem, bo ona chce wiedzieć kiedy po porodzie może iść na basen, albo chociaż siłownię - odpowiedź pani położnej o połogu 6-8 tygodni, w czasie którego to raczej nigdzie chodzić nie będzie tak ją zdołowała, że przez następne 30 minut to przeżywała i co chwilę pytała czy chociaż na rowerku stacjonarnym będzie mogła ćwiczyć, bo ona przecież tyle czasu z odchudzaniem nie będzie czekać...

Dziś zaczynamy 31 tydzień

za tygodnie i za wizyty!

31.07.2013 Basia!

krysiaa2608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 10:30   #2640
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Ok przepraszam, zwracam honor. Coś podminowana jestem. I z nosa mi leci!!!!!!
nic sie nie stało
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości