Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają 28 50,91%
Zbudyniałe matki 0 0%
Rosną ciągle nasze brzuszki, coraz bardziej puchną nóżki 6 10,91%
Zbudynienia pełna głowa, nie opiszą tego słowa 5 9,09%
Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki 10 18,18%
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 6 10,91%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-28, 11:27   #4891
misia332
Zakorzenienie

Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII

A ja się przeziębiłam chyba, głowa mnie boli, z nosa leci, oczy mam zapuchnięte. Masakra.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 11:32   #4892
ewacia85
Wtajemniczenie

Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
mydełka żadnego nie używałam i nie planuje używać - samo Oillan/Oilatum powinno wystaczyć, po kąpieli tez już niczego nie będę używac
bepanthen jest faktycznie bardzo dobry, ale alanthan maść jest do niego bardzo podobny a dużo tańszy
dobrze wiedzieć
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
A ja już sama nie wiem, co z tymi kosmetykami. Bo skoro lepiej nie używać emolientów na dzień dobry, to chyba nie będę kupować (tak, tak, jak są źródła takich danych, to wierzę ). Zawsze zdążę dokupić, jeśli mała będzie miała takie skłonności, jak Edzik.

W takim razie chyba kupię Nivea, bo je mam sprawdzone na Edziku

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Ciekawe, czy taki miękki, na jaki wygląda
Ja właśnie sie zastanawiam nad tymi emolientami i się waham ale coś czuję że też zacznę od nivea a jeśli będzie potrzeba to wtedy wprowadze emolienty, przy Adim musiałam używac ale tak troszkę później ok 5 miesiąca
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 11:33   #4893
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Hej.W moim przypadku Pani doktor sama zaoferowala sie ze sprawdzi.Czyli na koniec zrobila mi szybkie usg dopochwowo

Witam Was dziewczyny.Ja tylko na chwile powiedziec ze ide na IP.Powtorzyła sie sytuacja z przed paru dni i znowu jakas ciecz wyciekla mi z pipki.Ide to sprawdzic bo zaczełam sie porzadnie martwic.Trzymajcie kciuki by wszystko bylo okej.
Kciuki Może po prostu masz więcej tej wydzieliny takiej? Ja też mam coraz więcej
Cytat:
Zawsze możesz na IP pojechać, oni na pewno zmierzą

DO tej czarnej gondoli kupiłam różowy kocyk, o taki
Nie chcę wyjśc na histeryka, bo ja od poczatku ciąży ciągle mam bóle brzucha, a w sumie dotąd wszystko było ok. Poczekam do jutra i poproszę gościa o zmierzenie. Najwyżej dopłacę i już

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 11:35   #4894
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
GDZIE??? PIĘKNY!!!!
O tu:
http://allegro.pl/mieciutki-lekki-ko...212819077.html
za 26 zł

Cytat:
Hej.W moim przypadku Pani doktor sama zaoferowala sie ze sprawdzi.Czyli na koniec zrobila mi szybkie usg dopochwowo.

Witam Was dziewczyny.Ja tylko na chwile powiedziec ze ide na IP.Powtorzyła sie sytuacja z przed paru dni i znowu jakas ciecz wyciekla mi z pipki.Ide to sprawdzic bo zaczełam sie porzadnie martwic.Trzymajcie kciuki by wszystko bylo okej.

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
dobrze wiedzieć

Ja właśnie sie zastanawiam nad tymi emolientami i się waham ale coś czuję że też zacznę od nivea a jeśli będzie potrzeba to wtedy wprowadze emolienty, przy Adim musiałam używac ale tak troszkę później ok 5 miesiąca
U Edzika tak od ok. 3 miesiąca i dlatego się zastanawiam

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 11:36   #4895
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Kupujecie przed porodem mleko?Bo ja chyba muszę.W razie gdyby kp nie wyszło to mogę mieć trudności techniczne w zakupieniu go tak od razu.
Ostatnio kupowałam i dobrze na tym wyszłam.
Ja nie kupuje, bo wiem, że w szpitalu jak coś to mają napewno, a jak nie to TŻ czy mama kupią w aptece.
Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
kurcze, tak się niby stęka jak dzieć kopie mocno, a jak dziś za bardzo go nie czułam to od razu przerażenie. teraz pare razy wierzgnął, ale słabo. pewno znów się jakoś przekręcił, że go słabiej czuję. no ale od razu kamień z serca...

spać mi się chce jak diabli. miałam jechać do biura meldunkowego, ale zasypiam na stojąco
Zawsze tak jest, ja ostatnio się wystraszyłam bo mały wierzgał rano, a do wieczora cisza...
Cytat:
Hej.W moim przypadku Pani doktor sama zaoferowala sie ze sprawdzi.Czyli na koniec zrobila mi szybkie usg dopochwowo.

Trzymam kciuki.

Motylku pytałaś czy znam szpitale w Bielsku, wojewódzki z opowiadań, koleżanki miały tam praktyki i chwaliły, że fajnie jest.

Prywatne to pewnie Jasienica prawda? No i o tym mam zdanie nie za bardzo, ponieważ często pacjentki stamtąd trafiały do naszego szpitala, bo oni ich nie przyjęli czy coś, albo działo się coś z dzieckiem i też był problem.
Sama nigdy tam nie byłam i nie wiem ile w tym prawdy.

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
O tu:
http://allegro.pl/mieciutki-lekki-ko...212819077.html
za 26 zł

U Edzika tak od ok. 3 miesiąca i dlatego się zastanawiam
Piękny kocyk.

Stary 2013-05-28, 11:36   #4896
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Kciuki Może po prostu masz więcej tej wydzieliny takiej? Ja też mam coraz więcej

Nie chcę wyjśc na histeryka, bo ja od poczatku ciąży ciągle mam bóle brzucha, a w sumie dotąd wszystko było ok. Poczekam do jutra i poproszę gościa o zmierzenie. Najwyżej dopłacę i już
Ja tam wyszłam w sumie
Ale za kasę to na pewno Ci zmierzy

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-05-28, 11:36   #4897
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
O Jezu-taka straszna tragedia
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 11:37   #4898
shure
Zadomowienie

Cytat:
co za kraj .... co za ludzie... szkoda slow jakich kolwiek...zamiast 3300 to dziecko wazylo prawie 5 kg. bo sie lekarz pomylil...
podziwiam tego faceta ze trzyma sie tak i jest taki spokojny

[*]
shure jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 11:38   #4899
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tam wyszłam w sumie
Ja teraz panikuje, kicham a brzuch mnie rwie jak cholera.

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:
Napisane przez shure Pokaż wiadomość
co za kraj .... co za ludzie... szkoda slow jakich kolwiek...zamiast 3300 to dziecko wazylo prawie 5 kg. bo sie lekarz pomylil...
To jest to o czym inwersja wczoraj pisała. Masakra.

Stary 2013-05-28, 11:40   #4900
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Matal śliczny kocyk.

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:
szok[COLOR="Silver"]
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 11:40   #4901
misia332
Zakorzenienie

A w ogóle to mnie strasznie wywaliło w nocy.. Tzn brzuch

Stary 2013-05-28, 11:40   #4902
matallewar
Zakorzenienie

Idę zobaczyć, bo nie wchodziłam w link.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-05-28, 11:40   #4903
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
O Jezu-taka straszna tragedia
Cytat:
Napisane przez shure Pokaż wiadomość
mąż niby spał po nocce, ale słyszał jak to oglądam i na mnie nakrzyczał, że oglądam takie rzeczy że on nie pozwoli, żeby Mikowi się coś stało i on by chyba kopa temu lekarzowi dał na rozpęd - a mój mąż bardzo spokojny człowiek
no gdzie urodzić dzieciaczka 5,5kg

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 11:41   #4904
vea7
Zakorzenienie

Dziewczynki bardzo ładnie dziękuje za gratulacje - w imieniu własnym i Syna

Lola, z imieniem jak już wcześniej pisałam tak łatwo nie będzie
Ja bym chciała Jaśka, a Bartek Filipa albo Olafa. W sumie wszystkie są ok, chociaż Olaf mi nie pasuje do naszego nazwiska... poza tym, chociaż samo imię mi się bardzo podoba, to jakoś nie wyobrażam sobie wołać tak na swoje dziecko... i w sumie nie wiem dlaczego
Filip jest ok... ale i tak wolałabym Jaśka
Chyba spróbuje z Bartkiem zawrzeć umowę, że pierworodny będzie Jan, a drugie Natalka albo Filip

ditry avek cudo

misia, olej... Jasiek piękne jest i basta

Brydzia, mnie boli na linii żeber, albo lekko wyżej po prawej stronie szczególnie po jedzeniu. Pytałam o to gin i powiedziała, że to dlatego, że macica się rozpycha i wszystko do góry przesuwa. Natomiast po prawej wg. internisty, boli wątroba, bo też jest ściśnięta.
Co do nietopsza, kij jej w oko, nie chce wiedzieć, nie mówcie... i tak albo się komuś wyrwie, albo sama się po zakupach zorientuje

matal, też bym poczekała na zdjęcia
Doczytałam Gratuluję zakupów
Piękny kocyk I z kotkiem

ja, OMG Chociaż w sumie dobrze, że nie różowe

rusałka, gratuluję chłopaka

cierpliwość, bardzo dziękuje za przepis - działa na wyobraźnię
A widzisz, jak już kiedyś pisałam, jesteśmy fotelikiem ograniczeni, jeśli chodzi o wybór wózka i niestety z tych, które są kompatybilne mało jest zielonych, a jeśli już to oczoje... intensywnie zielone
Ten ma fajne kolory... ale fotelik nie pasuje
http://www.bobowozki.com.pl/product_...d=2027&osCsid=
Chociaż w wersji granatowej chyba nawet bardziej mi się podoba.
Trzymam kciuki, żeby się Maluch pokazał

Sylwia, rwa?

teacherka, gratuluję zakupu wózka

ja mój powiedział, że ze mną jedzie i kropka. Chce być przy porodzie i bardzo mnie to cieszy, chociaż zrozumiałabym, gdyby nie chciał

motylku, u nas też leje...i wieje jak głupie...
Przy cesarce też czasami kładą - moja koleżanka rodziła w Ząbkowicach właśnie przez cc i jej małą od razu położyli na piersi - szyli ją na dole, a na gorze miała dzieciaka
Słyszeliście - bardzo dobre - dwie pary znajomych mają i bardzo chwalą. Ponadto to była jedyna niania, która miała zasięg w grubych murach - mieli ja na weselu organizowanym w zameczku - dzieciaki dwa piętra wyżej i sygnał idealny Jedyny minus to cena - to jedne z droższych.

Samba, a dlaczego szpital? Co się dzieje??

m.a.r.t.a. mi tłumaczyli, ze swoje można podgrzewać normalnie, modyfikowanego zrobionego nie - trzeba podgrzać wodę i w cieplej już rozpuścić, a podgrzewacz przydaje się na wyjazdach, do obiadków, kaszek, etc... dodatkowo te, które linkowałam można też używać jako sterylizatory i wpiąć do samochodu, więc jak się np. z dzieckiem na wakacje jedzie, to można spokojnie "na trasie" papu podgrzać, a nie prosić się w restauracjach o podgrzanie

ladan, jeśli w dobrym stanie, to używany jak najbardziej Tak na zdrowy rozum, gondoli np. używa się tylko pól roku, jest raczej solidnie wykonana, a dzieć ma na początku małe zdolności niszczycielskie, więc co może być z nią nie tak?

katarzyna, do gina marsz, ale już Lepiej wyjść na panikarę, niż przeoczyć coś niebezpiecznego

karolson, to szybko Ci powiedziała Mi okulistka powiedziała, ze miarodajne badanie - takie dokładne na rozszerzonych źrenicach - zrobi mi pod koniec 8 miesiąca i wtedy będzie w stanie poprawnie określić czy są wskazania czy nie

papalinka
, zapytać zawsze można
Zawsze jest IP, a jak masz się schizować, to lepiej się przejechać - od stresu dodatkowo twardnieje

policzanka, oby było dobrze

Moje Kochanie chyba przejęło zbudynienie ode mnie Właśnie zadzwonił z hasłem, że zostawił w mojej torebce dokumenty i prawko... a jest w pracy
Więc chcąc, nie chcąc, muszę się ruszyć (chociaż pada) i przywieźć mu autobusem szpargały... jedyny plus jest taki, ze ma pod pracą Askota...sesesese.... może coś dzieciowi kupimy

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 11:43   #4905
shure
Zadomowienie

Cytat:
mąż niby spał po nocce, ale słyszał jak to oglądam i na mnie nakrzyczał, że oglądam takie rzeczy że on nie pozwoli, żeby Mikowi się coś stało i on by chyba kopa temu lekarzowi dał na rozpęd - a mój mąż bardzo spokojny człowiek
niestety lekarze tacy sa musze przynac fakt, kiedy ja lezalam w szpitalu na ginekologi na poczatku ciazy to Lekarze dziewczyne przetrzymywali 7 dni do porodu ktora miala 37 lat i brzuch jak na blizniaki. Podejscie do pacjenta to jak do psa albo i gorzej.
a najgorsze bylo to jak o godzinie 23 przyjechala mloda dziewczyna z miesiecznym dzieckiem ktore mialo 40 st goraczki i przez godzine dobijala sie na oddzial bo pielegniarki i lekarz poszli spac. i nie mozna bylo ich dobudzic.

[*]
Stary 2013-05-28, 11:43   #4906
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
W sumie, to lepiej takich rzeczy nie oglądać...

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
matal, też bym poczekała na zdjęcia
Doczytałam Gratuluję zakupów
Piękny kocyk I z kotkiem
Bo ja kocham kotki
Kiedyś miałam 4

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-05-28, 11:45   #4907
Madziuchna27
Zakorzenienie

Witajcie!

Cytat:
Kupiłam wózek
Dostałam śliczne zdjęcia, tzn. nie widać na nich, żeby było coś nie tak, wózek z 2012 roku, więc teraz tylko trzymamy kciuki, żeby pani nic nie ukrywała
Właśnie odpadła mi jedna konkurentka do XA

Cytat:
ojej myślałam, że u nas można ja się też muszę wybrać do okulisty sprawdzić oczy, ale już się modlę by nie było wskazania do CC umrę bez mojego męża
Ja ostatnio zagaiłam do męża o porodzie rodzinnym i powiedział, że wolałby nie uczestniczyć. W sumie to jeszcze tak na 100 procent tego nie ustaliliśmy, bo nawet nie wiem, czy będzie sn czy cc Ale nie zamierzam go zmuszać, jeśli nie chce
Poza tym tam, gdzie chcę rodzić położne wymyślają dla rodzącej takie pozycje, że głowa mała. Koleżanka, która rodziła tam sama, powiedziała, że zdecydowanie wolałaby, by mąż jej nie oglądał wtedy

Cytat:
Moje bobo się coś dziwnie zachowuje, od jakiś 2 tygodni się ruszała w miarę podobnie, a teraz w jakiś dziwnych momentach szaleje i jakoś nisko czuję to pukanie i ogólnie jakoś mnie pipka boli co jakiś czas, Już jutro ją zobaczę w 3d myślicie, że jak idę do innego lekarza specjalnie na usg 3d, to mogę go poprosić o zmierzenie szyjki dodatkowo? Bo ciągle mam schizę przez to twardnienie
Mnie też czasem - zwłaszcza wieczorem - kopie baaardzo nisko.

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
zbieram sie do tego szpitala... torba spakowana, maz przywiezie popoludniu jezeli mnie zostawia... masakra ale mam pietra... na domiar zlego powiedzialam wczoraj Bartkowi ze ma mnie przestac kopac po pipce bo sie otworzy i wyleci... i kurde posluchal bo od wczoraj wieczor jest baaaardzo malo aktywny i znow mi zle... nio ok ide... do uslyszenia pewnie za pare dni...

Cytat:
Daj koniecznie znać!

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 11:46   #4908
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:

Bo ja kocham kotki
Kiedyś miałam 4
dlatego ja nie oglądam

moja kicia śpi mi właśnie między nogami
Stary 2013-05-28, 11:46   #4909
Sylwia cypr
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny, ponawiam pytanie: czy na takim dodatkowym badaniu usg 3d z nagraniem płyty u innego lekarza niż prowadzący (będę u niego pierwszy raz) można poprosić też o badanie szyjki?
ja polowkowe mialam u innego i on tylko to robil, nawet jak mu powiedzialam o skurczach nog to kazal z prowadzacym gadac i nic nawet nie podpowiedzial / zalecil np. magnez czy cos .... dziwny taki byl ... dlatego jak teraz lece do Polandi to jeszcze raz ide na to polowkowe zeby sie naprawde wszystkiego dowiedziec
Ale spytac zawsze mozesz

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
mam pytanie odnscnie kocykow chcialam kupic taki gruby z jakiego materialu polecacie nie mam na mysli polarowego, ani z mikrofibry? tylko zeby by naprawde gruby?
nie wiem czy to jest to o co Ci chodzi, ale juz dawno mialam sie z wami podzielic tym linkiem

http://www.martello.pl/

Kupilismy dla chrzesniaka zaraz jak dowiedzielismy sie wszystkich wymiarow i wyslalismy w prezencie.
Szwagierka zachwycona - po pierwszebylo zdziwko bo kurier pyta o Pana Maksa a ona mu mowi ze Max ma 3 dni hehe wesolo mieli, po drugie pieknie zapakowany a po trzecie to pomimo ze ma jeszcze 3 inne kocyki to teraz tylko tego uzywa bo "...jest GENIALNY..."
My tez sobnie taki zamowimy ale juz po porodzie zeby dane wpisac ... Moze i wam sie link na kiedys przyda
Sylwia cypr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 11:47   #4910
shure
Zadomowienie

Samba
Policzanka

[*]
Stary 2013-05-28, 11:50   #4911
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tam wyszłam w sumie
No też tak myślę. A na IP w sumie w ciąży 2 razy i szczerze mówiąc pomoc średnia - w 8tc chyba miała krwawienie, to powiedzieli, że nie wiedzą od czego, z dzieciem ok, mogę zostać w szpitalu JAK CHCĘ albo leżeć w domu a drugi raz chyba z miesiąc temu z jakąś kolką po prawej stronie, to też sprawdzili, że z ciążą nic się nie dzieje, więc nie wiadomo co to
Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Ja teraz panikuje, kicham a brzuch mnie rwie jak cholera.
Oby ci szybko przeszło. A kichaniem się nie przejmuj, ja się już w ciąży nakichałam i nakaszlałam za wszystkei czasy, a nic się nie stało

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 11:56   #4912
kaska87
Zakorzenienie

nie pocytowało mi

vea klasyczny wózek za ponad 2k nie dałabym tyle

jak się coś dzieje to na IP ja tam wbijam co sobie pomyślą- mam to gdzieś jeśli chodzi o mój spokój i dzidzie

co do imion to u nas zgoda totalna, ale tylko w przypadku chłopców Mikołaj, a jak by był drugi to Filip, dla dziewczynki się dogadać nie mogliśmy mąż się uparł na Martę a ja miałam tyle typów, że tez ciężko było wybrać: Maja, Zuza, Pola, Nina i jeszcze parę innych

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 11:57   #4913
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
tak, ogólnie od kilku lat soczewki, ale od L4 noszę okulary bo mało z domu wychodzę, dużo siedzę przed kompem i lekarka powiedziała, że w okularach oczy się mniej męczą

papalinka ja nie wiem bo ja wszystko robię u jednego lekarza
Ja nie noszę, bo widzę na to dobre oko, ale chyba zaczne nosić okulary bo mam dobre sprzed ciązy, a po ciąży zrobie sobie jeszcze raz badanie i nowe okulary może soczewki...

Cytat:
super a był już temat rożków z allegro ?

Cytat:
nie lubie Lisa, ale to straszne, wieczne olewanie pacjentów, prawie wszędzie... co oni się tak boją cesarek..: confused:\
na siłe urodzi.... eh znam kilka takich przypadków, byłam u koleżanki wczoraj ktora rodziła 16 h po odejściu zielonych wód i 2 razy malej tetno spadło, powiedziała, że następnym razem tylko cesarka bo ma traume...

vea ja miałam badanie to właśnie dna oka, po kropelkach

Edytowane przez karolson
Czas edycji: 2013-05-28 o 11:59
karolson jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 11:59   #4914
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Mój też jakby widział to by mi nie pozwolił oglądać bo wie jak mnie takie rzeczy stresują i dołują...
Moja dobra koleżanka rodziła sn 5kg synka i choć Bogu dziękować mały ma się dobrze to Ona zapowiedziała,że Michałek będzie jedynakiem bo ma wręcz traumatyczne wspomnienia z poródu

To ważenie z usg troszkę lipne jest.Ja w pierwszej ciąży ostatnie usg miałam w 37tyg. i mała miała ważyć na nim 3500g-urodziłam o czasie więc w ciągu tych trzech tygodni jeszcze powinna była przybrać przynajmniej 200-300g a urodziła się z wagą 3160g.Dosyć spora rozbieżność w tym akurat przypadku na moją korzyść.Chciałabym żeby i Ewunia urodziła się z podobną wagą.
Stary 2013-05-28, 11:59   #4915
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
super a był już temat rożków z allegro ?

nie lubie Lisa, ale to straszne, wieczne olewanie pacjentów, prawie wszędzie... co oni się tak boją cesarek..: confused:\
na siłe urodzi.... eh znam kilka takich przypadków, byłam u koleżanki wczoraj ktora rodziła 16 h po odejściu zielonych wód i 2 razy malej tetno spadło, powiedziała, że następnym razem tylko cesarka bo ma traume...
Ja pisałam, że mam i polecam

A CC się boją, to fakt. To jedyny powód, dla którego trochę się boję Inflanckiej, tam CC unikają, jak ognia...

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-05-28, 11:59   #4916
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
(...)Witam Was dziewczyny.Ja tylko na chwile powiedziec ze ide na IP.Powtorzyła sie sytuacja z przed paru dni i znowu jakas ciecz wyciekla mi z pipki.Ide to sprawdzic bo zaczełam sie porzadnie martwic.Trzymajcie kciuki by wszystko bylo okej.
Powodzenia!
Stary 2013-05-28, 12:01   #4917
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Bo ja kocham kotki
Kiedyś miałam 4
Ja tez, ale nie mam żadnego... mam za to męża alergika

Cytat:
vea klasyczny wózek za ponad 2k nie dałabym tyle

jak się coś dzieje to na IP ja tam wbijam co sobie pomyślą- mam to gdzieś jeśli chodzi o mój spokój i dzidzie

co do imion to u nas zgoda totalna, ale tylko w przypadku chłopców Mikołaj, a jak by był drugi to Filip, dla dziewczynki się dogadać nie mogliśmy mąż się uparł na Martę a ja miałam tyle typów, że tez ciężko było wybrać: Maja, Zuza, Pola, Nina i jeszcze parę innych
Klasyczny, nie klasyczny... zależy co się pod tym pojęciem rozumie Dla mnie klasyk, to tak duuży, ciężki na wielkich sztywnych kołach.
Co do ceny, od czego są używki

WYMIENIĘ

Stary 2013-05-28, 12:05   #4918
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Kupujecie przed porodem mleko?Bo ja chyba muszę.W razie gdyby kp nie wyszło to mogę mieć trudności techniczne w zakupieniu go tak od razu.
Ostatnio kupowałam i dobrze na tym wyszłam.
Ja kupię, tym bardziej, że będę miała cc no i po przeżyciach z pierwszego porodu. Wolę mieć bo w naszych szpitalach to dokarmiają ale glukozą
Laktator też zabieram ze sobą.

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
tak do wozka na zime chcialam aki gruby kocyk
Ja mam śpiworek. Kupiłam go na sanki jak Zuzia była mała, później używałam też do wózka. Teraz od razu zamiast kocyka będę używała tego śpiworka właśnie.

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Ale tę zimną wodę to przegotowaną lub z butelki wodę mineralną niegazowaną?
Przegotowana zimna, z butelki dla takiego malucha lepiej nie dawać.

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
Aha i obowiązkowo w domu must be maść bepanthen ! Adi w lecie miał tak straszne odparzenie ( az takie wżery w pupie ) i nawet wietrzenie nie pomagało a po tej maści jak ręka odjął i od tamtej pory zawsze jest w domu
Ja też bepanthen polecam

Cytat:

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
A ja się przeziębiłam chyba, głowa mnie boli, z nosa leci, oczy mam zapuchnięte. Masakra.

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Ja ostatnio zagaiłam do męża o porodzie rodzinnym i powiedział, że wolałby nie uczestniczyć. W sumie to jeszcze tak na 100 procent tego nie ustaliliśmy, bo nawet nie wiem, czy będzie sn czy cc Ale nie zamierzam go zmuszać, jeśli nie chce
W tej klinice mąż może być przy cc?
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 12:06   #4919
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Ja tez, ale nie mam żadnego... mam za to męża alergika
A ja mam siebie alergika
Po 24 latach, z czego ok. 18 z kotem w domu uczuliłam się na własnego kota

Do tej tragedii powiem tylko tyle: m.in. dlatego wolę rodzić z tż. Cokolwiek by nie mówić, to rodząca ma mały wpływ na personel. Ale mąż już owszem, zrobi awanturę, zagrozi, że to pójdzie do prasy (a mój jako były dziennikarz jest w tym dobry ) i od razu personel bardziej chętny do współpracy. Wiem, że jakby było źle, to wywalczyłby mi tą CC.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-05-28, 12:06   #4920
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
vea ja miałam badanie to właśnie dna oka, po kropelkach
Ooo tak szybko Ci zrobili? Ciekawe dlaczego moja w takim razie każe czekać?

WYMIENIĘ

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości