Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14! - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-28, 11:44   #2701
Anulka_p
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość

wogóle przed chwilą, tak mi się mała wypięła, że miałam jednocześnie dużą kulkę pod żebrami i z boku, jakby miała 2 głowy A ostatnio jej głowka była w dole, więc nie wiem co wypięła]
Chyba wypięła się do mamy dupką.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 11:45   #2702
Oliath
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Tak na szybko
Wizyta ok - szyjka trzyma, mała głową w dole, wagi oczywiście nie podał , wymiary głowy i kości udowej na 29/31 tc, więc w normie. Nie wiem, co mu tam wyświela ten program w aparacie usg, ale mówi, że przy obecnych wymiarach do porodu będzie śrdniaczkiem ok. 3200. Moja waga bz. czyli nadal -3,5kg

Lecę wysłać L4, papaaa
No pieknie
Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
hej, wróciłam z badań - ale będę miała sińca! rękę ledwo prostuję... ;/
Za moment wstawię Wam do klubu foto 31 tydzień :P I nie mówcie, że nie rośnie, bo już 96 cm w pasie mam :P
Zrob sincowi fote jak sie pojawi i porownamy
Cytat:
Napisane przez krysiaa2608 Pokaż wiadomość
Katerine - współczuje sytuacji z teściem, tym bardziej, że po części znam to z własnego doświadczenia... ja mieszkałam z teściową i od kiedy zaszłam w ciąże to zaczęły pojawiać się problemy, a odkąd wylądowałam w szpitalu było tylko gorzej. Awantury, stres, płacz - codzienność. W końcu TŻ podjął decyzję, że TRZEBA się wyprowadzić, mimo tego, że ja bez pracy, dziecko w drodze - wynajęliśmy kawalerkę i uwierz mi, że zawsze będę powtarzać, że to była najlepsza decyzja z naszym życiu! Ja przed samą wyprowadzką usłyszałam, że się na mojej teściowej wyżywam, że szukam tylko problemów, że nastawiam TZ na wszystko, że i tak sami sobie nie poradzimy... No cóż, może nie mieszkamy już w 4 pokojowym mieszkaniu i nie chodzimy tak często do knajpy, ale mamy coś bezcennego - spokój! Jeśli macie możliwość zmiany zamieszkania to pomyślcie o tym
Cytat:
Napisane przez Katerine2 Pokaż wiadomość
Naprade sloneczka gdyby to bylo latwiejsze to bysmy sie z stad wyprowadzili ale niestety nasza dzialalnosc zwiazana jest ze sprzetami gospodarstwa domowego - traktor, kosiarka, opryskiwacz i wiele innych takich. A teraz niestety pieniazki sie koncza bo tak jak kiedys mowilam ciezko nam z tego co mamy wyzyc od sezonu do sezonu ale dajemy rade ale niestety nie moge sobie pozwolic na wyprowadzenie sie bo po 1 nie mamy gdzie a po drugie musimy miec co do garnka wlozyc ze wzgledu na dziecko a za niedlugo na dzieci.
Poprostu ja wiem ze nie moge sie tym co on gada przejmowac bo on u nas na wsi uwazany jest za dziwolaga i nieraz uslyszalam pytanie od obcych ludzi "jak ja z nim wytrzymuje". Staram sie zachowywac spokoj ale w serduszku roznie sie dzieje bo boli te niesprawiedliwosc.

Lece napalic w piecu bo niunio przeziebiony a z lozka chce wstac wiec musi byc cieplutko.

Papa kochane bede podczytywac w wolnych chwilach, bo jeszcze wczorajszy dzien mi zostal i dzisiejszy
Ach, teraz bardziej jakby rozumiem, dlaczego Twoj maz moze miec slabszy kontakt z Matim . Na logike, zeby zajmowac sie z radoscia malym chlopcem, trzeba miec czas i byc choc minimalnie wypoczetym... a skoro on oprocz wszystkiego innego zapitala jako parobek ojca, ktory to ojciec jaki jest opisalas... no to dzieki.
Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
dla Męża, że jednak coś go ruszyło i zaczął się małym zajmować, ale myślę, że powinien ostrzej potraktować swojego ojca i postawić mu granice czego sobie nie życzy i jakich zachowan, słów wobec Ciebie nie będzie akceptował.
Dokladnie . Poza tym przychodzi czasem moment w zyciu, ze trzeba wybrac - ja i moja rodzina biednie na swoim czy dalej, przepraszam za wyrazenie "rzezbimy w goownie" z obcymi ludzmi. Na mnie ten moment przyszedl 6 lat temu, kiedy wybralam swoje malzenstwo i szczescie przeciw wlasnemu ojcu i jego destrukcyjnemu podejsciu do mojego meza. Krotka pilka - zadalam sobie pytanie, czy 500 tys. kredytu hipotecznego i 30-letni namietny zwiazek z kredytujacym bankiem to przystepna cena za nasz spokoj, radosc, komfort i szczesliwe malzenstwo. Wyszlo mi, ze zaplacilabym i 5 baniek za to, i wiecej - spokoj bezcenny, chocbym miala tynk ze scian ogryzac.
Gdyby nie to, nie mialabym juz pewnie meza...
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 11:47   #2703
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
I tak dobrze, że jeszcze "łapiesz" fale krajowe, bo jak wschodnie śpiewy zacznie łapać Twoja antenka to już będziesz wiedziała, że jest deczko zbyt wystający
jak beda spiewy wschodnie to znak, ze juz poród czas zacząć
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 11:49   #2704
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Zapomniałam wam napisać o moim śnie!... O losie, moje libido nie daje mi nawet spać i spokojnych snów mieć.
Śnił mi się jakiś facet, którego w tym śnie znałam, był mega przystojny. Brał prysznic, a ja jako koleżanka chyba byłam z nim w łazience, siedziałam na pralce i gadałam. On ten prysznic miał taki nie zamykany, czyli półściana z kafelek i wszystko ogólnie w kafelkach. I niby gadaliśmy o pierdołach, ale ja cały czas patrzyłam na jego wielkiego siusiaka. No ten siusiak był taki fajny! Obudziłam się jakaś taka nakręcona, ale z twardym brzuchem więc odpuściłam mężowi (poza tym trochę nadal jestem na niego zła). Ale ten siusiak nadal nie daje mi spokoju!

moje libido od dłuzszego czasu poworócilo, a ze nie mzoemy to tez snia mi sie rozne rzeczy, ostatnio np. ze miałam siusiaka i robilam to z dziewczyną

Cytat:
Czesc dziewczynki

Podczytuje od paru dni ale niestety nie mam weny zeby was pocytowac, poodpowiadac.... straszne dni sa dla mnie niestety.
wspolczuje sytuacji

Cytat:
Ja też sobie wypisałam co mniej więcej kupić po przeczytniu sroki. Jest to trochę nieskłądne, ale moje wnioski są takie:
dzieki Ci kobieto

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość

w weekend moze zrobimy to malowanie pokoju bo chcialabym juz pomału (nie za wczas?) rozkladac lozeczko i ogarniac zeby bylo gotowe wszystko na mała ... kiedy rozkladacie lozeczko itp?

Aaa i mam zamiar,tzn szwagierka zrobic mi babyshower na nastepny weekend mysle czy by nie zaprosic dziewczyn gdzies na pizze posiedziec sobie i sie zrelaksowac?hehe

trzymam kciuki za wizyty tygodnie i za wszystko inne :P
łozeczko to tak pod koniec miesiaca, czyli w tym tygodniu doczekałam sie. I do tego trzba zrobic troche przemeblowania w pokoju

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość

Pogoda przygnębia, mąż przygnębia.. idę do wyrka pobeczeć

Papa

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 11:51   #2705
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
jak beda spiewy wschodnie to znak, ze juz poród czas zacząć
Przypomniało mi się jak po psa jechaliśmy na Węgry i chcieliśmy przez Słowację do celu, więc włączyliśmy gps.. no a tam auta i mnóstwo tirów stoi Przejechaliśmy Słowację no i dojeżdżamy do granicy..
No i tak stoimy jak te barany z Tżtem, wszędzie ukraincy, w radiu muzyka ukraińska a Tż do mnie "Ale te fale są silne, że aż przy Słowacji to gra"
No ale ok, stoimy stoimy dobrą godzinę i w koncu mówię do Tżta, że coś jest nie tak, bo jesteśmy w Shengen, a tutaj się to nawet nie rusza i do tego tabliczka "EURO 2012".. Wszyscy dosyc wrogo na nas patrzyli widząc rejestrację z Polski do tego skapnęliśmy się dopiero po godzinie stania tam jak te dwa jelenie, że gps nas wyprowadził na granicę z Ukrainą no i co? zawracaliśmy i od nowa przygodo
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 11:55   #2706
surka
Zakorzenienie

Otulaczki Motherhood są teraz przecenione w symyku na niecałe 30 zł Ja dostanę od siostry, więcnie kupuję

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Cytat:
Przypomniało mi się jak po psa jechaliśmy na Węgry i chcieliśmy przez Słowację do celu, więc włączyliśmy gps.. no a tam auta i mnóstwo tirów stoi Przejechaliśmy Słowację no i dojeżdżamy do granicy..
No i tak stoimy jak te barany z Tżtem, wszędzie ukraincy, w radiu muzyka ukraińska a Tż do mnie "Ale te fale są silne, że aż przy Słowacji to gra"
No ale ok, stoimy stoimy dobrą godzinę i w koncu mówię do Tżta, że coś jest nie tak, bo jesteśmy w Shengen, a tutaj się to nawet nie rusza i do tego tabliczka "EURO 2012".. Wszyscy dosyc wrogo na nas patrzyli widząc rejestrację z Polski do tego skapnęliśmy się dopiero po godzinie stania tam jak te dwa jelenie, że gps nas wyprowadził na granicę z Ukrainą no i co? zawracaliśmy i od nowa przygodo

dlatego ja korzystam z nawigacji pomocniczo, a podstawowo trzymam się znaków
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 11:56   #2707
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
I tak dobrze, że jeszcze "łapiesz" fale krajowe, bo jak wschodnie śpiewy zacznie łapać Twoja antenka to już będziesz wiedziała, że jest deczko zbyt wystający

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość

moje libido od dłuzszego czasu poworócilo, a ze nie mzoemy to tez snia mi sie rozne rzeczy, ostatnio np. ze miałam siusiaka i robilam to z dziewczyną
Przebiłaś mnie!

Zalewajka prawie gotowa! Już nie mogę się doczekać bo dawno nie robiłam i smaka mam takiego jak stąd na Madagaskar!
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 11:57   #2708
skylie
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c

Cytat:
Moimi rękami owszem

Ciężką masz sytuację z tego co widzę..

dla Męża, że jednak coś go ruszyło i zaczął się małym zajmować, ale myślę, że powinien ostrzej potraktować swojego ojca i postawić mu granice czego sobie nie życzy i jakich zachowan, słów wobec Ciebie nie będzie akceptował.

Póki co przytulam i mam nadzieję, że nie płaczesz z powodu teścia idioty, bo nie warto !

Gratuluję nowego tygodnia Fajne informacje nam przyniosłaś Stokrotko

Najważniejsze, że wszystko w porządku, gratulacje!

Dzięki Mela, właśnie zepsułaś mi cały dzień

a ja wczoraj podliczyłam wszystkie ciuszki Bezika i mamy wystarczająco do 6msc życia, więc pas na chwilę obecną. Mówię tak teraz, ale pewnie niedługo znowu mu coś wygrzebię ekstra
W ogóle tak Was czytając jakoś mam wrażenie, że Was podglądam.. bo te wszytkie przygotowania i nawet myslenie o tym w ogóle mi sie jakos nie udziela i czuję jakbym do porodu miała jeszcze niewiadomo ile czasu
Nic mnie obecnie nie boli, nie mam skurczy przepowiadaczy, brzuch mi bardziej nie rośnie niż miałam
To nie biore
Nie zapomnij ze jestesmy umowione w przyszlym tygodniu na szalenstwa lumpkowe

Nacytowalam sie i mnie wywalilo z wizazu

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 11:57   #2709
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Czy któraś nie ma jeszcze wystającego pępka?
ja

Troche mnie zaniepokiłyście tymi wodami. Do szpitala mam 60km, a jak jeszcze Tż bedzie w pracy to już w ogole. A wszedzie gdzie bym nie czytała to, jesli wody sa ok to trzeba sie stawic w ciągu 6h. Chyba bede znowu meczyc swojego lekarza

Franuś
Stary 2013-05-28, 11:58   #2710
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Otulaczki Motherhood są teraz przecenione w symyku na niecałe 30 zł Ja dostanę od siostry, więcnie kupuję
Dobrze, że powiedziałaś, wybieram się tam dzisiaj to wiem czego szukać. Po niecałym filmie pana Dr. Karpa wiem, że otulaczek chcę! A wcześniej nie chciałam. Oby nie był potrzebny tak jak nie był potrzebny przy Małgosi.
Stary 2013-05-28, 11:59   #2711
enlevee
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2

Cytat:
:lol
dlatego ja korzystam z nawigacji pomocniczo, a podstawowo trzymam się znaków
No przyznam, ze inteligencją to wtedy nie zaświeciliśmy

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
To nie biore
Nie zapomnij ze jestesmy umowione w przyszlym tygodniu na szalenstwa lumpkowe
No pamiętam, no
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 12:00   #2712
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze, że powiedziałaś, wybieram się tam dzisiaj to wiem czego szukać. Po niecałym filmie pana Dr. Karpa wiem, że otulaczek chcę! A wcześniej nie chciałam. Oby nie był potrzebny tak jak nie był potrzebny przy Małgosi.
wczoraj w zaklinaczce dzieci, kobitka otuliła maluszka, tylko, ze pieluszka i on odrazu zasnał, sam bez płaczu

Franuś
Stary 2013-05-28, 12:01   #2713
czarownica1
Zakorzenienie

IDZIA, napisz jeszcze raz jak to jest w tym smyku. Tzn. może być tak, że jeśli teraz nie ma tego wzoru otulaczka co chcę to oni już go nie dostawią na jakieś promocje?
I czy te promocje zmieniają się w ciągu 2-3 h bo coś mi po głowie chodzi, że tak pisałaś ale ... ja mogłam pomylić bo w ciąży jestem
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 12:02   #2714
mela1234
Zakorzenienie

Bo kiedyś otulaczków nie było i w pieluchy owijali. Już mam taki zamęt w głowie, że sama nie wiem czego chcę.

A tak w ogóle to antena, a dokładnie dekoder przestał mi działaś i nie mam TV! Dobrze, że za godz jadę po Małgosię i do rodzinki w odwiedziny!
Stary 2013-05-28, 12:02   #2715
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Mojej siostry synek przez około 2 maiesiące cały czas był w otulaczku i był bardzo zadowolony i spokojny, jak miał swobodę to płakał, wierzgał i nie bardzo wiedział co się dzieje, więc ja też zamierzam mała w miarę możlwiośc w tym trzymać. Wzystko zależy od temp.
Stary 2013-05-28, 12:03   #2716
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Panika mi się włączyła. Michaś ma czkawkę i widać, że nieco wyżej niż zazwyczaj. Gdyby ten mały urwis miał się przekręcić główką do góry to gdzie, na jakiej mniej więcej wysokości miałby główkę?
Eee to chyba nic nie znaczy. Ostatnio gdzie indziej czułam czkawkę a całkiem gdzie indziej była główka i to był ten sam dzień. I pytałam o to lekarza i mówił, że niekoniecznie gdzie czkawka - tam główka.
Cytat:
Ja mam płaski, ale miałam głęboki.

Rety, jakaś niedorobiona dziś jestem
Wszystko jest nie tak i nerwa mam jakiegoś

Na dodatek weszłam na konto po tygodniu nieobecności, zapłaciłam kredyt, rachunki, kartę kredytową spłaciłam i jestem prawie na zerooo Nie wiem co się dzieje ostatnio z moimi pieniędzmi
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 12:04   #2717
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
o ludzie to wy pewnie pojechaliscie na dól Polski ale za bardzo na wschod Dlatgeo ja zawsze słucham gps-a ale znaki czytam i jak jestesmy w innym miescie na dluzej to i mapke sie kupuje

P.S. dobrze, że do jeziora nie wjechaliście, bo i takie przypadki się zdarzają
Stary 2013-05-28, 12:05   #2718
lachryma
Zakorzenienie

hejka,

coś dziś nie mam weny na pisanie, tylko czytam.
przyszła dziś karuzela rainforest z fp i zamontowałam ją tak na szybko w łóżeczku. i mam wrażenie, że ona (ten panel obsługujący) jest bardzo nisko; blisko podłoża łóżeczka, kiedy jest na najwyższym poziomie jeszcze jak dojdzie materac to już w ogóle ten panel będzie chyba parę cm od nosa dziecka

takiej karuzeli używa się od początku czy lepiej tak po miesiącu?
Stary 2013-05-28, 12:06   #2719
jakierka
Zadomowienie

Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Cytat:
Ja nie mam, ale moze jeszcze wyjdzie na wierzch :p Ktos sie pytal o kosmetyki dla dziecka, ja postawilam jednak na Bambino, oliwke i szampon na pozniej kupie firmy Weleda (w UK, naturalny produkt). Mela kusi goframi, tez chceeeee ze smietana i owocami

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-05-28, 12:09   #2720
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
hejka,

przyszła dziś karuzela rainforest z fp i zamontowałam ją tak na szybko w łóżeczku. i mam wrażenie, że ona (ten panel obsługujący) jest bardzo nisko; blisko podłoża łóżeczka, kiedy jest na najwyższym poziomie jeszcze jak dojdzie materac to już w ogóle ten panel będzie chyba parę cm od nosa dziecka

dziecko zainteresowane taka karuzela jest od ok 3 miesiaca

Franuś
Stary 2013-05-28, 12:09   #2721
lachryma
Zakorzenienie

ona, jakieś pół roku temu miałam podobny sen- że byłam facetem i robiłam to z dziewczyną obudziłam się, wstałam i poszłam prosto pod prysznic
Stary 2013-05-28, 12:09   #2722
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Eee to chyba nic nie znaczy. Ostatnio gdzie indziej czułam czkawkę a całkiem gdzie indziej była główka i to był ten sam dzień. I pytałam o to lekarza i mówił, że niekoniecznie gdzie czkawka - tam główka.

Ja mam płaski, ale miałam głęboki.

Rety, jakaś niedorobiona dziś jestem
Wszystko jest nie tak i nerwa mam jakiegoś

Na dodatek weszłam na konto po tygodniu nieobecności, zapłaciłam kredyt, rachunki, kartę kredytową spłaciłam i jestem prawie na zerooo Nie wiem co się dzieje ostatnio z moimi pieniędzmi
u mnie to samo... tez niewiem gdzie znikaja
...

Lece zagladne pozniej byee

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 12:17   #2723
Neni1984
Zakorzenienie

Ja mam ten otulaczek z Motherhood i jest o tyle lepszy na początek, że ma rzepy i nie trzeba kombinować z rozwijaniem i zawijaniem kocyka/pieluszki. A na początku na pewno będziemy pieluszki często zmieniać albo żurawia do nich zapuszczać

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:
hejka,

Też mam Rainforest ale czekam na łóżeczko i nie mierzyłam jak to wygląda
Ale na początek zamontuje tylko ten panel z melodyjkami i lampką. A te całe zabawki to dopiero po min. miesiącu. Dziecko i tak na początku nie będzie potrafiło skupić wzroku na zabawkach. Ponadto może je męczyć taka ilość bodźców-tu gra tam coś lata...

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
ona, jakieś pół roku temu miałam podobny sen- że byłam facetem i robiłam to z dziewczyną obudziłam się, wstałam i poszłam prosto pod prysznic
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 12:17   #2724
surka
Zakorzenienie

Dobra idę się za jakiś obiad brać
Stary 2013-05-28, 12:18   #2725
d0tkaaa
Zakorzenienie

Neni tu Ci odpisuje... 104 cm a Ty?

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 12:18   #2726
magdalennne
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Cytat:
Tak w nocy często wstawałam do wc, że zastanawiałam się czy już nie spać na kibelku Jescze koło północy mówię to TŻ, że Lilka mi chyba po pęcherzu skaczę, bo co chwilę latam do toalety, a tam kilka kropel. Minęło może z pół godziny i tż wstaje i mówi "mi Lilka też po pęchezru skace"

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
ładnie Dziecię rośnie. Nie martw się że zmienił położenie. Dziewczyny już pisały, co maleństwa potrafią wyprawiać. A kolejna sprawa, są specjalne ćwiczenia (ale tak 2xgodzinka dziennie), żeby dziecko się obróciło. Osobiśćie byłam świadkiem, jak babeczka na SR pokazywała parze, co mają robić, a po tygodniu ich maleństwo było główką w dół.
Co to za ćwiczenia?

Cytat:
Czesc dziewczynki
Przykro mi bardzo czytać takie rzeczy I już tyle lat się męczysz
Może teściu w końcu zmądrzeje...

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
witam się w 32 tygodniu czyli w 8 miesiącu

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
w weekend moze zrobimy to malowanie pokoju bo chcialabym juz pomału (nie za wczas?) rozkladac lozeczko i ogarniac zeby bylo gotowe wszystko na mała ... kiedy rozkladacie lozeczko itp?
Nasze już stoi. Nie mogłam wytrzymać widząc karton i kazałam TŻ go rozłożyć

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Tak na szybko
Wizyta ok - szyjka trzyma, mała głową w dole, wagi oczywiście nie podał , wymiary głowy i kości udowej na 29/31 tc, więc w normie. Nie wiem, co mu tam wyświela ten program w aparacie usg, ale mówi, że przy obecnych wymiarach do porodu będzie śrdniaczkiem ok. 3200. Moja waga bz. czyli nadal -3,5kg

Cytat:
Napisane przez krysiaa2608 Pokaż wiadomość
Dziś zaczynamy 31 tydzień

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Panika mi się włączyła. Michaś ma czkawkę i widać, że nieco wyżej niż zazwyczaj. Gdyby ten mały urwis miał się przekręcić główką do góry to gdzie, na jakiej mniej więcej wysokości miałby główkę?
Mój ma teraz trochę ponad pępkiem, ale lekko z boku...

Cytat:
Ja I oby tak zostało.
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 12:21   #2727
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

czy Wam tez sie tak mocno wypinaja te wasze maluszki? mi przewaznie wypina pupe tak ze az mnie szczypie skora bo tak mocno

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 12:22   #2728
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie w tym miesiącu to samo. Mamy na koncie 200 zł z czego dziś lub jutro stówka pójdzie na paliwo, bo się kończy, a do pracy mężulek dojeżdżać musi i zostaniemy ze 100 zł do 10 czerwca. Widziałam, że maj będzie ciężki, bo musieliśmy kupić prezent na komunię dla chrześnicy, wiadomo wyprawki ciąg dalszy, ale nie wiem jak wyżyjemy za 100 zł przez dwa tygodnie.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 12:23   #2729
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam ten otulaczek z Motherhood i jest o tyle lepszy na początek, że ma rzepy i nie trzeba kombinować z rozwijaniem i zawijaniem kocyka/pieluszki. A na początku na pewno będziemy pieluszki często zmieniać albo żurawia do nich zapuszczać[COLOR="Silver"]

Też mam Rainforest ale czekam na łóżeczko i nie mierzyłam jak to wygląda
Ale na początek zamontuje tylko ten panel z melodyjkami i lampką. A te całe zabawki to dopiero po min. miesiącu. Dziecko i tak na początku nie będzie potrafiło skupić wzroku na zabawkach. Ponadto może je męczyć taka ilość bodźców-tu gra tam coś lata...[COLOR="Silver"]
:
Myśle też nad otulaczkiem, jakie on ma wymiary?
Co do bodźców to z tego co uczyłam sie na studiach moge powiedziec ze zdecydowanie gorsze dla dziecka jest za malo bodźców niż za duzo. Wiadomo to jest kwestia mocno indywidualna i trzeba ,,nauczyc sie" wlasnego dziecka. Niemniej jednak w łonie dzidzia ma bardzo duzo bodźców i po narodzinach zazwyczaj wieksza ich ilosc dziala kojaco. Po to tez ten otulaczek jest wymyslony.
Jest cos takiego jak przestymulowanie, jednak chyba trzeba byloby caly czas dziecko nosic, bujac. spiewac mu, pokazywac intensywne kolory i opatulac jednoczesnie.
Stary 2013-05-28, 12:23   #2730
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie mam wystajacego pepka, jest troche ponaciagany ale ogólnie wyglada jak przed ciazą
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości