Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz. VIII - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013. 1 1,96%
Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają. 22 43,14%
Mamusi kochany maluszku, zostań jeszcze w moim brzuszku. 5 9,80%
Tamta leży, inna biega, do porodu czas ucieka. 2 3,92%
Chociaż czas ucieka, niech maluszek do terminu grzecznie w brzuszku czeka. 5 9,80%
Okrąglutkie mamy brzuszki, lecz to nie czas na maluszki! 16 31,37%
Głosujący: 51. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-29, 11:03   #631
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna
Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez aagula Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie.
Czy któraś z was farbowała sobie sama włosy w domu??? ja ostatnio chodziłam do fryzjera ale coś mnie tknęło , że chcę zmienić kolor kupiłam sobie farbę stwierdzając , że tym razem sama zafarbuję sobie włosy ...... i leży tydzień w łazience, bo boję się, że opary mogą zaszkodzić dziecku... nie wiem co robić czy farbować sama czy jednak iść do fryzjera
Farbuję sama a właściwie to mąż nakłada mi farbę z racji długości włosów tyle ze ja farbuję henną naturalną. W aptece widziałam jakieś farby do włosów bez substancji szkodliwych więc pewnie i dla kobiet w ciąży są bezpieczne. Jak dla mnie czy farbujesz w domu czy u fryza to i tak wdychasz te opary w jakimś stopniu. Mała różnica.

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 11:05   #632
vea7
Zakorzenienie

Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz. VIII

Matal, kurcze, ja trochę zgłupiałam, bo zmierzyłam sobie te z lidla ciążowe i one mierzone na płasko mają 42 cm, drugie moje ciążowe mają 45 cm (mierzone na płasko i prosto w miejscu wszycia pasa), ale jak sobie zmierzyłam obwód pd brzuchem, to mi wyszło tyle samo co w pępku czyli 99 cm
I mój mały móżdżek nie ogarnia różnicy... bo jedne i drugie na tyłku dobrze siedzą
Mogłabyś swoje na płasko zmierzyć? I długość nogawki?

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 11:05   #633
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Laski, przeszłam dzisiaj samą siebie. Zawsze jak się budzę nad ranem, biorę euthyrox, bo on musi być na czczo. Dzisiaj też tak zrobiłam, po czym poszłam dalej spać i obudziłam się tak nieprzytomna, że połknęłam drugi - dawka 125! Wpadłam w panikę i wymyśliłam, że jakoś się trzeba tej tabletki pozbyć, więc napiłam się trochę wody i spróbowałam jakoś ją zwymiotować. Ale nie jest to takie proste jak się wydaje. Więc wymyśliłam, że zjem szybko bułkę, to może się nie wchłonie, chociaż nadal czekam czy mi para z uszu nie pójdzie albo coś...
Po zmarnowaniu pół godziny na te sztuki z tabletką, lecę do łazienki, bo miałam umyć głowę i ogolić nogi przed wizytą u gina. Odkręcam kran, a tam nic nie leci! Więc myłam głowę wodą gazowaną z butelki - 4 butelki mi zeszły na to, a i tak się pieniło. Nogi mam nieogolone i nie wiem, jak ja pójdę do tego gina i ogólnie jestem wściekła i zmęczona, jakby już był wieczór co najmniej
o matko, cóż za cudny początek dnia, teraz już będzie tylko lepiej

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
a mianowicie, w nocy jak śpie w jakiejs pozycji- teraz akurat nie mam problemu ze spaniem, śpie albo na lewym, prawym boku, albo na plecach... wszystko jest ok jak sie nie ruszam, ale jak mam zamiar zmienic pozycje np z prawego boku na lewy to mnie boli i kłuje brzuch... poboli chwilke i za chwile sie normuje- przechodzi... dlaczego tak jest, Wy tez tak macie ?

Moja lista proponowanych imion dla Malutkiego się skraca, ale nadal sie nie moge zdecydowac miedzy: Mikołajkiem, Bartusiem, Igorem a Nikodemem ;P"
np rano mnie tak zabloało przy przekręcaniu

najbardziej podoba mi się Mikołaj

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Witam się WYSPANA i Z LEPSZYM HUMOREM.

W ogóle za oknem śliczna pogoda i od razu lepiej się czuję. Do tego mała koło 1 dała popis kopania i wiercenia, więc się pośmiałam do niej i już spokojna poszłam spać. Przepraszam za wszystkie głupoty, które wczoraj gadałam, po prostu dawno nie miałam tak złego dnia
Nałożyło się jeszcze kilka rzeczy, o których nie pisałam, ale już szkoda się tym denerwować.
powiało opymizmem

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
super, trzymam kciuki za ten nowy wózio ciekawe czy Ladan udało się wygrać licytację
chyba do piątku miała trwać
Stary 2013-05-29, 11:06   #634
tancerka212
Zakorzenienie

czeeeeść
widzę że ciężkie poranki u niektórych dzisiaj się przytrafiły... u mnie w sumie spoko, wyspałam się ale obudził mnie telefon od mężula że kupił mi na imieniny wywrotkę piachu i za chwilę będzie więc mam lecieć na budowę i ją odebrać taaaa mąż najlepiej wie czego mi trzeba ale skoro piach mnie nie zachwycił to zadzwonił jeszcze raz że teraz zamówił mi i mam czekać na 4 palety jakiś cementów, wapna i innych gratów itp nie wiem jak ja mu się na urodziny za 2 tygodnie odwdzięczę
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 11:08   #635
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Pięknie wyglądaliście...
jak oglądam takie zdjęcia to chciałabym jeszcze raz przeżyć ten dzień

Witam się około południa w słoneczny dzień
Komputer coś mi szwankuje.. wcześniej miałam się przywitać ale sam się wyłączył więc żeby się nie denerwować odłożyłam go na godzinkę. Mam nadzieję, że nie padnie teraz bo się strasznie wku...............wię!!!!
Dziś równe 21 tyg czyli wchodzę powoli w 22 no i o 20:30 mam wizytę!
a ja już chce mieć ślub i wesele za sobą jak najszybciej

Witam się w skończonym 19 tc,
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 29.05.2013 19 tc.jpg (43,1 KB, 40 załadowań)

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 11:08   #636
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Dzisiaj mam wizytębardzo się cieszę i boję jednocześnie :/ mam ogromną nadzieje, że po krwiaku nie ma śladu Pocieszające jest, że odebrałam wyniki krwi i moczu i są ok no i nie mam plamień itp.
Szkoda, że ta wizyta tak późno, bo cały dzień w nerwach. Trzymajcie mocno kciuki!
Już mogę się doczekać, aż zobaczę moją kruszynkę. Mam nadzieje, że nie urósł jej siusiak

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie.
Czy któraś z was farbowała sobie sama włosy w domu??? ja ostatnio chodziłam do fryzjera ale coś mnie tknęło , że chcę zmienić kolor kupiłam sobie farbę stwierdzając , że tym razem sama zafarbuję sobie włosy ...... i leży tydzień w łazience, bo boję się, że opary mogą zaszkodzić dziecku... nie wiem co robić czy farbować sama czy jednak iść do fryzjera
w zeszłym tyg zwykłą farbą, mam blond
Stary 2013-05-29, 11:08   #637
Aaamelkaa
Zakorzenienie

cześć
Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość

Ech, ciepłe śniadanko sobie ogarnę, zaraz zaczynam czytać pdf polecanego Zawitkowskiego "Poradnik opieki i pielęgnacji małego dziecka"
masz coś innego niż książka ,,mamo,tato co Ty na to " ? jak tak to da radę wysłac na maila ? chętnie poczytam

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
o masakra !!!!!!!!!!Właśnie okaząło się się że będę mieć gośći na obiedzie !!! Biorę się ostro do pracy przygotować obiad na 9 osób dorosłych i 3 dzieci plus placki i sprzątanie i grill i zakupy Czuje że padne wieczorem
duuuzo sił

Cytat:

Ciekawe, czy moja wypłata dziś będzie
ja tez czekam

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 11:09   #638
aagula
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Farbuję sama a właściwie to mąż nakłada mi farbę z racji długości włosów tyle ze ja farbuję henną naturalną. W aptece widziałam jakieś farby do włosów bez substancji szkodliwych więc pewnie i dla kobiet w ciąży są bezpieczne. Jak dla mnie czy farbujesz w domu czy u fryza to i tak wdychasz te opary w jakimś stopniu. Mała różnica.
No właśnie a ja mam taką zwykłą Welli i trzęsę tyłkiem czy nie zaszkodzi ....
podobno fryzjerzy mają teraz tak delikatne farby.. choć z drugiej strony nie stoję przy niej jak ona miesza w miseczce to wszystko!
aagula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 11:09   #639
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
kaska, zmieniasz avki jak rękawiczki
Jeśli idziesz na rok, to 80%, jeśli na pół roku, to pierwsze pół 100%, a jeśli zdecydujesz się zostać dłużej, to 60 % za kolejne miesiące

fajny, av nie?

Cytat:
Zmierzyłam się na wysokości pępka... 99 cm... a to dopiero 23 tc

Cytat:
Nie poznałam Cię!
Patrzę, kto mi tu odpisuje, jakiś novy av

Ona chyba się dogadywała poza licytacją
Bo wózek był w 2 miejscach wystawiony
zgłoś to na allegro niech pipa ma za swoje!

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie.
nie, ja mam mega gęste i chyba by mi to zajęło 2 dni niech się fryzjer męczy

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 11:10   #640
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Zmierzyłam się na wysokości pępka... 99 cm... a to dopiero 23 tc
Też mam tyle w 22tc :P

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie.
Ja farbowałam w domu farbą Casting Gloss bez amoniaku. Właściwie to mama mi nakładała. Amoniak jest najbardziej szkodliwy, a że ta farba go nie ma to pachnie bardzo ładnie i nie drażni nozdrzy Wiele fryzjerek pracuje w ciąży i wdychają gorsze smrodki na okrągło. Myślę, że godzinka wdychania na pewno Ci nie zaszkodzi, ale ja bym wybrała farbę bez amoniaku chociaż słabiej kryje. Mi niestety blond wyszedł taki lekko żółty :/ i muszę używać fioletowego szamponu.
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 11:11   #641
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
czeeeeść
widzę że ciężkie poranki u niektórych dzisiaj się przytrafiły... u mnie w sumie spoko, wyspałam się ale obudził mnie telefon od mężula że kupił mi na imieniny wywrotkę piachu i za chwilę będzie więc mam lecieć na budowę i ją odebrać taaaa mąż najlepiej wie czego mi trzeba ale skoro piach mnie nie zachwycił to zadzwonił jeszcze raz że teraz zamówił mi i mam czekać na 4 palety jakiś cementów, wapna i innych gratów itp nie wiem jak ja mu się na urodziny za 2 tygodnie odwdzięczę

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość

zgrabniutki

odnośnie zabawek, sporo koleżanke poleca Lamaze na początek, kolorowe, szeleszczące, podobne dzieci bardzo lubią
Stary 2013-05-29, 11:12   #642
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:

sliczny brzusio

Cytat:
czeeeeść
ale się uśmiałam
angelikada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 11:12   #643
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Matal, kurcze, ja trochę zgłupiałam, bo zmierzyłam sobie te z lidla ciążowe i one mierzone na płasko mają 42 cm, drugie moje ciążowe mają 45 cm (mierzone na płasko i prosto w miejscu wszycia pasa), ale jak sobie zmierzyłam obwód pd brzuchem, to mi wyszło tyle samo co w pępku czyli 99 cm
I mój mały móżdżek nie ogarnia różnicy... bo jedne i drugie na tyłku dobrze siedzą
Mogłabyś swoje na płasko zmierzyć? I długość nogawki?
Właśnie mam tylko miarkę taką budowlaną, więc ciężko pomierzyć, ja mam 167 cm i one są ciut za długie na mnie, a na płasko mierzone tym budowlanym mają właśnie 42-43 cm w tym miejscu, gdzie jeszcze nie ma brzucha
Może kupię dziś cm krawiecki i Ci je porządnie zmierzę.

Cytat:

fajny, av nie?

zgłoś to na allegro niech pipa ma za swoje!

nie, ja mam mega gęste i chyba by mi to zajęło 2 dni niech się fryzjer męczy
Ale co mam zgłaszać?
Ja teraz o ladan pisałam, że wózek w 2 miejscach wystawiony

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Edytowane przez matallewar
Czas edycji: 2013-05-29 o 11:14
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 11:13   #644
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
masz coś innego niż książka ,,mamo,tato co Ty na to " ? jak tak to da radę wysłac na maila ? chętnie poczytam
to ja pozwole sobie wkleić link do tego poradnika, bo myślę że i innym mamom się przyda
http://qcm2.quicksilver.pl/img/18/Po...%20dziecka.pdf.

bardzo polecam lekturę! zarówno ksiązki "mamo, tato..." jak i tego poradnika

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 11:14   #645
kaska87
Zakorzenienie

Misia i ja i Ty mamy chłopców w balonikach i kształt brzucha podobny taki szpiczasty

Stary 2013-05-29, 11:15   #646
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
Pomyłki zdarzają się nawet najlepszym A na budyniu to już w szczególności
W sumie... nawet za bardzo się nie wkurzył, bo ja do niego dojechałam (półtorej godziny, z czego godzina dziesięć w komunikacji miejskiej), to byłam zła, mokra (lało) i brzuch i plecy mnie wściekle bolały Dostałam nawet loda na pocieszenie

A dzisiaj jadę do pracy zawieźć zwolnienie, potem Bartek mnie odbiera i jedziemy oddać książki do biblioteki, potem Askot, a na koniec znajoma, która ma dla nas fotelik i ciuchy dla mnie (ciążowe)

I spróbuję godzin nie pomylić

Cytat:
czeeeeść
Kilka palet pustaków? Siakiś gruz? Ziemię? Koparkę?

Cytat:

fajny, av nie?
Świetny, sówki są super

Kurcze z tych cm nie wiem czy się cieszyć czy martwić, bo jak tak dalej pójdzie, to pod koniec będę z plecakiem dla przeciwwagi chodziła

WYMIENIĘ

Stary 2013-05-29, 11:18   #647
aagula
Raczkowanie

Dzisiaj będę u lekarza to się zapytam jej o zdanie!
zmykam na razie...
aagula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 11:19   #648
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ostatnio powiedziałam TŻ, że musimy małemu jakieś zabawki kupić, na co on do mnie, ale po co, przecież na początku nie będzie się bawił. A ja "no ale coś go musi zabawić", a TŻ " ja go będę zabawiał" Masakra.

Idę się ogarniać.

A ja mam ochotę na barszcz ukraiński.
nie kupuj, serio, kazdy kto do ciebie przyjdzie cos przyniesie. stad mam chyba z 20 roznych grzechotek i sterte miskow...

ew jakies karuzele czy zawieszki lamaze mozesz kupic, czy tego konika morskiego. ale nic wiecej bo utoniesz w zabawkach

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 11:20   #649
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze z tych cm nie wiem czy się cieszyć czy martwić, bo jak tak dalej pójdzie, to pod koniec będę z plecakiem dla przeciwwagi chodziła
Stary 2013-05-29, 11:20   #650
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
to ja pozwole sobie wkleić link do tego poradnika, bo myślę że i innym mamom się przyda
http://qcm2.quicksilver.pl/img/18/Po...%20dziecka.pdf.

bardzo polecam lekturę! zarówno ksiązki "mamo, tato..." jak i tego poradnika
ooo dzięki wklejajcie takie fajne rzeczy jak macie bo niedoświadczonym mamuśkom pewnie każda rada się przyda
Stary 2013-05-29, 11:20   #651
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm, nie wiem od czego zależy zwrot, moja mama dostała po 300 euro za dwa lata, tzn rozliczała sie za 2012 i 2011, ale jeszcze doszło, że płaciła za mieszkanie. TZ sam, nie płacił za mieszkanie i dostał 500, a ja przepracowałam w sumie 9 miesięcy i dostałam 240.

Co do pozycji, to pozycje wertykalne czyli naturalne. W polsce też możesz sobie zażyczyć.

A co do wydzieliny, zupełnie normalne to jest.
aha... pytam bo w NL za przepracowane msce dosteje sie sporo, ja za 4 msce mam miec okolo 1000, ale podobno za caly rok jak si esiedzi to dostaje sie mniej, zreszta ja nie wiem oc o juz chodzi w tym zwrotach bo jedni dostaja duzo inni malutko, niby tez zalezne od ilosci przepracowanych godizn itd
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 11:21   #652
ewacia85
Wtajemniczenie

już jeden placek sie piecze (snickers). teaz zajme się masa do niego . Zupa na dzis prawie gotowa Trzylatki łądnie się bawią robiąc mi burdello w pokoju który wczoraj był posprzątany teoretycznie na jutrzejsze świeto 2 prania zrobione, trzecie czeka. Dodam ze wizyta zapowiedziana ale miała być popołudniowa czyli grill i jeden placek a teraz jest przed południowa i dochodzi obiad ,sałatka do obiadu ,sałatka grecka do grila i dwa placki ,więcej napojów i dodatków;/ Siostra mi pomaga i zrobi nadziewane mięso na jutro ja rosół i kotlety ale to jutro ..tylko kiedy ja się wyrwe gdzieś do sklepu to nie wiem Na tż nie ma co liczyć bo śpi po pracy(cały tydzięń ma nocki) . Ale mam dobry humor więc będzie git Pytanie do was moze głupie ; Ile kupić nowych ziemniaków na obiad na tyle osób??? Dodam ze Kakowianie duż o teoretycznie na obiad nie jedzą ...ale nie wiem dlaczego u nas jest tak ż enie ważne ile żarcia zrobimy (placki, sałatki ,danie gorące itp to wszystko znika)Pech czy co. Nigdy nic nie zostaje na drugi dzięń
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 11:25   #653
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Kilka palet pustaków? Siakiś gruz? Ziemię? Koparkę?
to dostał rok temu teraz muszę się jakoś bardziej wysilić
kupię mu chyba piec na pewno się ucieszy

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

a w ogóle to zaprosiłam na jutro moich rodziców na grilla do nas i miał być taki grill imieninowy aby dla rodziców i rodzeństwa ale że długi weekend jest i rodzinka się przejazdem zapowiedziała to mi wyszło 20 osób na grillu toż to już prawie chrzciny także niech już te moje palety z prezentami szybciej przyjeżdżają bo muszę jechać po zakupy
Stary 2013-05-29, 11:27   #654
kaska87
Zakorzenienie

Tancia masakra nie lubię takich tłumów

mąż zapomniał telefonu a chciałam czekoladę i rożka- jak on mógł kara! pójdzie jeszcze raz

Stary 2013-05-29, 11:27   #655
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
nie kupuj, serio, kazdy kto do ciebie przyjdzie cos przyniesie. stad mam chyba z 20 roznych grzechotek i sterte miskow...

ew jakies karuzele czy zawieszki lamaze mozesz kupic, czy tego konika morskiego. ale nic wiecej bo utoniesz w zabawkach
karuzelkę kupimy, ale tak to do nas nikt nie przyjdzie, bo mały sie urodzi tutaj, więc w PL dopiero go na chrzciny zobaczą.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 11:27   #656
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
to dostał rok temu teraz muszę się jakoś bardziej wysilić
kupię mu chyba piec na pewno się ucieszy
Kochana, piec i wkład do niego (nie wiem czy ekogroszek czy olej czy co tam będziecie mieli) marzeniem każdego mężczyzny

A okna, drzwi albo dachówki już macie? Bo to też może być pomysł

BTW. nasi znajomi dwa lata temu na ślub poprosili zamiast kasy czy innych prezentów rośliny do ogrodu, bo się akurat kończyli budować Mają teraz przepiękny baaardzo kolorowy ogród

WYMIENIĘ

Stary 2013-05-29, 11:28   #657
ja-ika
Zakorzenienie

No i jestem. Ginka podejrzewa cukrzycę ciążową. Wyniki po 2h poniżej normy. Podwyższone mam też neurocyty i monocyty. Wyniki z posiewu też źle wyszły. Chciała mi przepisać Dalacin (jedyny lek, który można stosować w ciąży na to) a ja jestem na niego uczulona Kazała mi zrobić dodatkowy posiew, ponowne badanie krwi i mam zgłosić się do poradni diabetologicznej na patoligii ciąży na Kopernika.
Stary 2013-05-29, 11:29   #658
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Ale co mam zgłaszać?
Ja teraz o ladan pisałam, że wózek w 2 miejscach wystawiony
ale chamstwo

kurx myslalam ze mowisz ze ta baba wystawila od nowa ten wozek! ja pikoleeee alem głupia

Edytowane przez Lolaaaaaaa88
Czas edycji: 2013-05-29 o 11:30
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 11:30   #659
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
ooo dzięki wklejajcie takie fajne rzeczy jak macie bo niedoświadczonym mamuśkom pewnie każda rada się przyda
i na pierwszą stronę

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
już jeden placek sie piecze (snickers). teaz zajme się masa do niego . Zupa na dzis prawie gotowa Trzylatki łądnie się bawią robiąc mi burdello w pokoju który wczoraj był posprzątany teoretycznie na jutrzejsze świeto 2 prania zrobione, trzecie czeka. Dodam ze wizyta zapowiedziana ale miała być popołudniowa czyli grill i jeden placek a teraz jest przed południowa i dochodzi obiad ,sałatka do obiadu ,sałatka grecka do grila i dwa placki ,więcej napojów i dodatków;/ Siostra mi pomaga i zrobi nadziewane mięso na jutro ja rosół i kotlety ale to jutro ..tylko kiedy ja się wyrwe gdzieś do sklepu to nie wiem Na tż nie ma co liczyć bo śpi po pracy(cały tydzięń ma nocki) . Ale mam dobry humor więc będzie git Pytanie do was moze głupie ; Ile kupić nowych ziemniaków na obiad na tyle osób??? Dodam ze Kakowianie duż o teoretycznie na obiad nie jedzą ...ale nie wiem dlaczego u nas jest tak ż enie ważne ile żarcia zrobimy (placki, sałatki ,danie gorące itp to wszystko znika)Pech czy co. Nigdy nic nie zostaje na drugi dzięń
podziwiam za tyle siły
swego czasu u mnie na niedzielnym obiedzie 6 dorosłych plus dziecko i szło 3 kg ziemniaków

Cytat:

a w ogóle to zaprosiłam na jutro moich rodziców na grilla do nas i miał być taki grill imieninowy aby dla rodziców i rodzeństwa ale że długi weekend jest i rodzinka się przejazdem zapowiedziała to mi wyszło 20 osób na grillu toż to już prawie chrzciny także niech już te moje palety z prezentami szybciej przyjeżdżają bo muszę jechać po zakupy
to masz sprawdzian przed chrzcinami

jak kupowałam oliwkę hippa w rossmmanie to było tego pełno, ostatnio byłam i nic nie było
Stary 2013-05-29, 11:31   #660
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
No i jestem. Ginka podejrzewa cukrzycę ciążową. Wyniki po 2h poniżej normy. Podwyższone mam też neurocyty i monocyty. Wyniki z posiewu też źle wyszły. Chciała mi przepisać Dalacin (jedyny lek, który można stosować w ciąży na to) a ja jestem na niego uczulona Kazała mi zrobić dodatkowy posiew, ponowne badanie krwi i mam zgłosić się do poradni diabetologicznej na patoligii ciąży na Kopernika.
niedobrze
a co się z tym robi?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości