Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013 - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć
Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta 1 2,08%
Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. 0 0%
Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki 7 14,58%
Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. 3 6,25%
Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek 8 16,67%
Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy 0 0%
W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają 1 2,08%
Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka 5 10,42%
W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? 0 0%
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. 3 6,25%
Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy 1 2,08%
Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. 0 0%
W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. 0 0%
Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. 15 31,25%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-29, 12:29   #3721
Trele_Morele
Zakorzenienie

Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Ktosiula ja miałam mdlosci jak jeszcze żyły oba maluszki. Razem z krwawieniem minely.
Pryszczy też mam pełno.

Przy corce cere miałam jak aniol, żadnych mdlosci.

Wynik testu potrojnego-bardzo niskie ryzyko wad genetycznych.

Za to odebrałam wyniki związane z insulinoma i pokrecilo sie w moim organizmie. Mam zdecydowanie za wysokie tsh i kortyzol. Dzwoniłam juz do gina i mam się pilnie spiknac z endokrynologiem. Udało mi się nq dziś. Niech żyją pakiety medyczne. Uff.
Tym niemniej na mojego gina mam focha, bo już dawno powinien był to skontrolowac

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 12:31   #3722
motylek85
Zakorzenienie

Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
super,najlepiej jakbys sie do kompletu pochwalila tez zwycieskim zdjeciem

to był konkurs na projekt koszulki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg _DSC2734.jpg (68,1 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg _DSC2719.jpg (60,1 KB, 45 załadowań)

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 12:37   #3723
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, przepraszam, że nie cytuję ale jak to zawsze u mnie bywa, nie mam kiedy was nadrobić a przyleciałam się tylko pochwalić (przepraszam, że tak nie skromnie ale tak bardzo się cieszę!!!) Wygrałam dziś łóżeczko turystyczne super wypasione firmy caretero w ogóle mam jakieś szczęśliwe dziecko bo już nie raz udało nam się coś wygrać głównie za zdjęcia gdzie jest mój smyk ale teraz skaczę do góry bo super nagroda nam się trafiła
Gratulacje!! Zazdroscimy )

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
Ale super sama ja zrobiłaś?

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-05-29, 12:38   #3724
maomami
Wtajemniczenie

Domi wszystkiego najlepszego, zdrówka dla Ciebie i maluszka i spokoju
Ryba co do moich preferencji smakowych to szczerze nie miałam określonych, na początku gdzieś do 15 tyg albo i dłużej żeby zjeść coś słodkiego, batonika, ciasto no obojętne co to naprawdę długo się zastanawiałam co to by mogło być. Był taki okres że tylko twix mi wchodził. Za to na początku miałam mega ochote na lody, pizze, kebaba takie ostrzejsze potrawy. Ale zdarzało się tak że mogłam zjeść kawałek pizzy i musiałam przegryźć owocem, albo przepić słodkim piciem.
Przez całą ciąże jak do tej pory mam za to ogromną ochotę na owoce: pomarańcze, jabłka, banany, teraz arbuz, czereśnie, truskawki. Nie ma dnia od początku ciąży żeby nie zjadła czegoś słodkiego.
Trele my właśnie z tego powodu nie chcemy mówić, bo w sumie nawet jakby im się nie podobało to mało byśmy się tym przejęli ale jak już będzie po fakcie to może nie będą komentować.

Byłam dzisiaj w tesco ale u mnie jakiś taki mały wybór, np skarpetek o których Ryba pisała nie było ;( ale złowiłam półśpiochy i czapeczki. Nie jestem miłośniczką różu, nie mam zamiaru utopić córci w różowych ciuszkach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20130529_115841_0.jpg (81,2 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20130529_115916_0.jpg (89,2 KB, 19 załadowań)

Edytowane przez maomami
Czas edycji: 2013-05-29 o 12:39
maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 12:40   #3725
Margot156
Raczkowanie

motylek - super zdjęcia

maomami - czapeczki prześliczne!!

Edytowane przez Margot156
Czas edycji: 2013-05-29 o 12:42
Margot156 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 12:49   #3726
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Gratulacje!! Zazdroscimy )

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Ale super sama ja zrobiłaś?

tak, sama na tym polegało zadanie konkursowe w ogóle kobietki polecam stronkę konkursowemamy.pl bo tam codziennie się nowe konkursy pojawiają a można wygrać też nagrody dla przyszłej mamy

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

dzięki laski jeszcze raz
maomami gratuluję córci a ciuszki na pewno bardzo przydatne kupiłaś i jakie fajne

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11

Edytowane przez motylek85
Czas edycji: 2013-05-29 o 12:48
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 12:55   #3727
Trele_Morele
Zakorzenienie

A teraz ja zaczne smucic , co by sie nie wydawało ze u mnie superowo .. Dzis juz nie wytrzymalam I troszke musiałam sie poryczec , to zawsze pomaga mi , a na nim robi wrazenie. Mam go powoli dosc ... Nie moge powiedziec , bo sprzata , zmywa od zawsze bo ja nie lubie , odkurza od czasu jak jestem w ciazy bo odkurzacz ciezki , smieci na biezaco wynosi tylko on. Do tego sniadanie mam zawsze gotowe jak wstaje .. Niby idealnie nie?? Ale co sie przy tym nagada ?? I to mnie do szewskiej pasji doprowadza !! O matko!
Przedewszystkim wspomina mi ze dlugo spie , on wstaje , cwiczy , Biegnie do sklepu - sniadanko a ja dalej spie! No tak - ale wtedy jest 9.30. Ja zawsze bylam spiochem , I to strasznym. Wolalabym zeby mnie cos bolalo niz zebym nie mogla spac. Przygotowuje sie psychicznie na to ze moje spanie skonczy sie na lata za jakies 3 miesiace? Po za tym ja pracuje dziennie od 14-22 zanim pojde spac to czasami jest po polnocy.. Prace mam jak na ciezarna ciezka , 6,5 h z 8 na nogach , usiasc nie ma jak Ani kiedy .. Nie jedna babka z takim brzychem jak ja siedzi dawno w domu na doopie .. On twierdzi ze histeryzuje! Czasami mi rece opadaja , doceniam ze nie jest leniem , ze pomaga ale ja tez procz pracy dziennie gotuje , piore I inne cuda .. A on ciagle ze jeszcze to bym mogla a tego nie .. Dzis mu wygarnelam , bedzie spokoj na miesiac /dwa I potem sie zacznie. Mam nadzieje ze to dziecko otworzy mu oczy .. Ale sie nagadalam

Aha .. Jakie sa zdrobnienia od imienia Jagoda ? ProcZ Jadzka ?

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-05-29, 13:05   #3728
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
A teraz ja zaczne smucic , co by sie nie wydawało ze u mnie superowo .. Dzis juz nie wytrzymalam I troszke musiałam sie poryczec , to zawsze pomaga mi , a na nim robi wrazenie. Mam go powoli dosc ... Nie moge powiedziec , bo sprzata , zmywa od zawsze bo ja nie lubie , odkurza od czasu jak jestem w ciazy bo odkurzacz ciezki , smieci na biezaco wynosi tylko on. Do tego sniadanie mam zawsze gotowe jak wstaje .. Niby idealnie nie?? Ale co sie przy tym nagada ?? I to mnie do szewskiej pasji doprowadza !! O matko!
Przedewszystkim wspomina mi ze dlugo spie , on wstaje , cwiczy , Biegnie do sklepu - sniadanko a ja dalej spie! No tak - ale wtedy jest 9.30. Ja zawsze bylam spiochem , I to strasznym. Wolalabym zeby mnie cos bolalo niz zebym nie mogla spac. Przygotowuje sie psychicznie na to ze moje spanie skonczy sie na lata za jakies 3 miesiace? Po za tym ja pracuje dziennie od 14-22 zanim pojde spac to czasami jest po polnocy.. Prace mam jak na ciezarna ciezka , 6,5 h z 8 na nogach , usiasc nie ma jak Ani kiedy .. Nie jedna babka z takim brzychem jak ja siedzi dawno w domu na doopie .. On twierdzi ze histeryzuje! Czasami mi rece opadaja , doceniam ze nie jest leniem , ze pomaga ale ja tez procz pracy dziennie gotuje , piore I inne cuda .. A on ciagle ze jeszcze to bym mogla a tego nie .. Dzis mu wygarnelam , bedzie spokoj na miesiac /dwa I potem sie zacznie. Mam nadzieje ze to dziecko otworzy mu oczy .. Ale sie nagadalam

Mój w sumie tez pomaga i robi , ale zawsze coś tam sobie pod nosem gada. Mało mnie to rusza
A co do Jagody, to Jagódka, Jagunia, Jaguś, Jagodzia, Jagula, Jaga. W sumie to możesz dużo wymyślić

Stary 2013-05-29, 13:10   #3729
metkaa
Zakorzenienie

motylek super koszulka, gratuluję, to było z cocodlillo? bo tez miałam w to się baw
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 13:11   #3730
Trele_Morele
Zakorzenienie

Ja tez jestem raczej olewajaca. Teraz musialo mi sie nazbierac I miarka sie przebrala. Moze faktycznie wyolbrzymiam - to te hormony

A co do imienia , bardzo mi sie podoba Jagoda - ale nie chcialabym zeby ktos do mojego dziecka mowil Jadźka wiec raczej odpada

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-05-29, 13:13   #3731
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tez jestem raczej olewajaca. Teraz musialo mi sie nazbierac I miarka sie przebrala. Moze faktycznie wyolbrzymiam - to te hormony

A co do imienia , bardzo mi sie podoba Jagoda - ale nie chcialabym zeby ktos do mojego dziecka mowil Jadźka wiec raczej odpada

Jadźka to mi się raczej kojarzy z Jadwigą a nie Jagodą. Bardziej bym się spodziewała że będą mówili Jaga

Stary 2013-05-29, 13:14   #3732
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:

ehh... widzę że nie tylko ja mam styki dzisiaj z partnerem :/ poki co sama siedze i płacze więc niewiele Ci pomogę, powiem,podpowiem. Jedyne co to żeby się poukładało

Na mnie swego czasu mówili Jadźka/Jadzia i mi się podobało ale to tylko ksywa bo nawet do imienia nie pasuje

Super koszulka motylku
Stary 2013-05-29, 13:14   #3733
NEWTREND
Rozeznanie

u mnie od dwóch dni powróciły mdłości, rano wymiotuję a później cały dzień chodzę zmulona i najchętniej bym się zimną gazowaną colą poiła.

Basia lat 33, OM 20.02.13, TP 11.10.13 /wg usg/
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 13:17   #3734
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
u mnie od dwóch dni powróciły mdłości, rano wymiotuję a później cały dzień chodzę zmulona i najchętniej bym się zimną gazowaną colą poiła.

Hej, ja miałam OM 22.02 i tp wychodzi z usg na 18.12

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 13:18   #3735
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
ehh... widzę że nie tylko ja mam styki dzisiaj z partnerem :/ poki co sama siedze i płacze więc niewiele Ci pomogę, powiem,podpowiem. Jedyne co to żeby się poukładało

Na mnie swego czasu mówili Jadźka/Jadzia i mi się podobało ale to tylko ksywa bo nawet do imienia nie pasuje

Super koszulka motylku
Głowa do góry i nie płakusiać bo dzidziolkowi będzie smutno.
Oj tym facetom to się lanie należy za stresowanie kobiety w ciąży

Stary 2013-05-29, 13:20   #3736
Mya1989
Zakorzenienie

a na poprzednim USG miałam na 20.12 więc tak mniej wiecej sie zgadza, chociaż TP z OM mam na 30.11

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Faceci chyba też mają jakieś ciażowe hormony razem z nami, bo serio, ale mój też jakichś spazmów dostaje...

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-05-29, 13:21   #3737
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

Anoula - chyba każdy facet ma przerażenie w oczach, jak słyszy o tym, ile pozycji znajduje się na liście wyprawkowej Mój TŻ akurat o tetrach słyszał (znajomi mają maluchy, więc widzi, że to całkiem przydatna rzecz ), ale już widzę jego przerażenie, jak mu resztą listy pokażę
Mój nawet nie jest jako taki przerazony ilością, przeraziło go to że trzeba będzie pieluszki z kupek prać a nie wyrzucać pampersa do kosza już kombinuje jak to zrobić żeby za wiele nie przewijać, ale już go do tego zmusze

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Witam się z Wami w moje małe święto zwane Urodzinami
Wszystkiego najlepszego!!! (jakiś bezalkoholowy toast )
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 13:23   #3738
Margot156
Raczkowanie

Kurczę... przeczytałam właśnie o tych darmowych badaniach i juz mi się mordka zaczęła cieszyć... dopóki nie przeczytałam do końca.. a tam info "Przy prawidłowym przebiegu ciąży, nie zaleca się robienia badań USG, jeżeli były one przeprowadzone w ciągu ostatnich dwóch tygodni", a ja 17.06 mam akurat wizytę...
Myślicie że oni to jakoś sprawdzają?

Trele - tak naprawdę jedyne dobre rozwiązanie to wyłączenie się na te komentarze. Z obserwacji wnioskuje że faceci dzielą się na leniwych i "dziamgających".
Mój osobisty jest bardzo podobny. Sam z siebie posprząta, ugotuje, z psem wyjdzie , ale później oczywiście musi "podziamgać" jaki to on obrotny. Czasem mam wrażenie że doprasza się o pochwały.
Margot156 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 13:36   #3739
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Hej, ja miałam OM 22.02 i tp wychodzi z usg na 18.12
NO właśnie,

Ja mam OM 10.01 a TP wychodzi mi z Usg na 10.10., z OM 17 więc tu chyba zaszłą pomyłka..?

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Margot156 Pokaż wiadomość
Kurczę... przeczytałam właśnie o tych darmowych badaniach i juz mi się mordka zaczęła cieszyć... dopóki nie przeczytałam do końca.. a tam info "Przy prawidłowym przebiegu ciąży, nie zaleca się robienia badań USG, jeżeli były one przeprowadzone w ciągu ostatnich dwóch tygodni", a ja 17.06 mam akurat wizytę...
Myślicie że oni to jakoś sprawdzają?

Trele - tak naprawdę jedyne dobre rozwiązanie to wyłączenie się na te komentarze. Z obserwacji wnioskuje że faceci dzielą się na leniwych i "dziamgających".
Mój osobisty jest bardzo podobny. Sam z siebie posprząta, ugotuje, z psem wyjdzie , ale później oczywiście musi "podziamgać" jaki to on obrotny. Czasem mam wrażenie że doprasza się o pochwały.
sprawdzać nie będą, głównie chodzi o to że zwykłe USG to podobno można robić często co 2-3-4 tygodnie, natomiast te 3d/4d/doppler to robi się w dużych odstępach czasowych. Mi gin powiedział że jak chce 3D to odrazu z Dopplerem wziąść albo najwcześniej miesiąc po zwykłej wizycie..

tak poza tym to jestem w 21 tygodniu

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

SOBOROWSKA
Asist22
24Kasiula
zwariwane-serduszko I wątek
rinco
00anulka00

Co z dziewczynami?? 00ANULKA00 miała problemy, pisała na 1 watku, pamięta ktoś ją?;> a zwariowane serduszko też udzielała się na 1 wątku.. a teraz cisza..
Stary 2013-05-29, 13:39   #3740
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Ktosiula ja miałam mdlosci jak jeszcze żyły oba maluszki. Razem z krwawieniem minely.
Pryszczy też mam pełno.

Za to odebrałam wyniki związane z insulinoma i pokrecilo sie w moim organizmie. Mam zdecydowanie za wysokie tsh i kortyzol. Dzwoniłam juz do gina i mam się pilnie spiknac z endokrynologiem. Udało mi się nq dziś. Niech żyją pakiety medyczne. Uff.
Tym niemniej na mojego gina mam focha, bo już dawno powinien był to skontrolowac

Fajnie, że test potrójny wyszedł jak trzeba. Daj znac jak tam po konsultacji undo, trzymam kciuki.

Cytat:
hej dziewczyny, przepraszam, że nie cytuję ale jak to zawsze u mnie bywa, nie mam kiedy was nadrobić a przyleciałam się tylko pochwalić (przepraszam, że tak nie skromnie ale tak bardzo się cieszę!!!) Wygrałam dziś łóżeczko turystyczne super wypasione firmy caretero w ogóle mam jakieś szczęśliwe dziecko bo już nie raz udało nam się coś wygrać głównie za zdjęcia gdzie jest mój smyk ale teraz skaczę do góry bo super nagroda nam się trafiła
Extra! Przyda Wam się na pewno! Synek słodki a koszulka mega wypasiona Zdolna z Ciebie kobieta!

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj w tesco ale u mnie jakiś taki mały wybór, np skarpetek o których Ryba pisała nie było ;( ale złowiłam półśpiochy i czapeczki. Nie jestem miłośniczką różu, nie mam zamiaru utopić córci w różowych ciuszkach
Mam te same czapeczki

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 13:42   #3741
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
NO właśnie,

Ja mam OM 10.01 a TP wychodzi mi z Usg na 10.10., z OM 17 więc tu chyba zaszłą pomyłka..?

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

sprawdzać nie będą, głównie chodzi o to że zwykłe USG to podobno można robić często co 2-3-4 tygodnie, natomiast te 3d/4d/doppler to robi się w dużych odstępach czasowych. Mi gin powiedział że jak chce 3D to odrazu z Dopplerem wziąść albo najwcześniej miesiąc po zwykłej wizycie..

tak poza tym to jestem w 21 tygodniu

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

SOBOROWSKA
Asist22
24Kasiula
zwariwane-serduszko I wątek
rinco
00anulka00

Co z dziewczynami?? 00ANULKA00 miała problemy, pisała na 1 watku, pamięta ktoś ją?;> a zwariowane serduszko też udzielała się na 1 wątku.. a teraz cisza..
Anulkę pamiętam, faktycznie ucichła
rinco też pamiętam i nie słychac nic o niej

Dziewczyny, też macie takie nastroje. Ja dzisiaj mam ochotę komuś %$&&^$ Normalnie klienci mnie tak wkurzają, że muszę gryźć się w j ęzyk, żeby nie odpowiedzieć. Tż mnie wkurza, swoim byciem, no irytuje mnie tak, że szok!!!

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-05-29, 13:57   #3742
maomami
Wtajemniczenie

Nie mogłam się powstrzymać żeby ich nie wziąć, ale właśnie nie chciałam różowych, te są takie neutralne, a ja wogóle lubię takie beże.
Teraz jeszcze muszę zacząć chodzić po lumpkach i szukać fajnych ciuszków.

Mój mąż mnie właśnie rozczulił, właśnie do mnie zadzwonił i tak słodko spytał jak się jego dziewczynki czują Niby niewiele a jak człowiekowi humor poprawia

Zakochałam się w takich literkach i chyba kupię małej http://allegro.pl/sliczne-drewniane-...262222524.html

Była któraś z Was dzisiaj w lidlu?? Dzisiaj mają być stroje kąpielowe, ja pojadę do lidla dopiero po wizycie u gina i nie wiem czy jeszcze wogóle będą i nie wiem czy będą takie żebym się w nie później zmieściła. A jak nie to w C&A widziałam fajne na stronie internetowej, tylko że byłam w sklepie i niestety u nas nie mają ich dostępnych są tylko na necie i trochę się obawiam kupić strój takw ciemno

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

No i właśnie weszłam na stronę C&A i promocje się skończyły ;/

Edytowane przez maomami
Czas edycji: 2013-05-29 o 13:55
Stary 2013-05-29, 13:59   #3743
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Moja znajoma przy pierwszych chlopakach nie miala mdlosci. Za to przy trzeciej ciazy-byla corka-i miala cala ciaze mdlosci i wymioty.
to jak u mnie przy chłopakach nie wymiotowałam a przy córci tak, i tak jest teraz strasznie mi niedobrze i po ciuchu liczę, że to będzie córeczka
Stary 2013-05-29, 14:00   #3744
paulinaizabela
Zakorzenienie

Witam mamusie
U mnie też dziś piekna pogoda - wreszcie

za dzisiejsze wizyty!

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
U mnie tez wszystko ok.co prawda dzis swojego malucha nie widzialam,a stesknilam sie troszke...to byla wizyta kontrolna,wiec posluchalam tetna(oj jaki to byl potrzebny mi dzis dzwiek),lekarz obmacal brzuch,zmierzyl szyjke i skwitowa"zdrowa jak ryba"....no i do 25.06 czekamy na nastepna wizyte.
super, że wszystko ok!

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Mój tż podobny do twojego-córeczke kocha na zabój i uwielbia z nią spędzac każdą chwilę.Pomaga mi w domu,zwłaszcza teraz kiedy jestem w drugiej ciązy i nadal fatalnie się czuje,a zaczęłam dziś 17 tc.
oby samopoczucie się poprawiło...

Cytat:
Zgodnie doszliśmy do porozumienia że będzie Zuzanna taka mała Zuzia, mam nadzieję że nam się nie zmieni. Od kiedy pamiętam mówiłam że jak będę mieć córusię to będzie Zuzanna albo Oliwia. Akurat dla dziewczynki byliśmy bardzo zgodni, jakby miał być chłopiec to mieliśmy większe problemy
Bardzo ładnie
My narazie nikomu nie powiedzieliśmy o imieniu, bo sami jeszcze nie wybraliśmy

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Witam się z Wami w moje małe święto zwane Urodzinami
Wszystkiego najlepszego Kochana Niech się spełnią wszystkie Twoje marzenia

Cytat:

A ja właśnie cerę mam w kiepskim stanie, ciągle coś mi wyskakuje na twarzy Za to mdłości też mnie ominęły

Super Kochana, że wynik dobry

za wizytę u endo i oby to nic poważnego było!

Cytat:
Cytat:
Gratuluję wygranej!
Kocszulka i model super

Trele mały się należy Tż-towi...czasem trzeba ich ustawić do pionu!
Właśnie mojemu się podoba imię Jagoda trzeba też wziąść pod uwagę...
Stary 2013-05-29, 14:06   #3745
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Ale naskrobałyście!

agnieszka - kochana, nie stresujemy się i nie przekreślamy wszystkiego! Wiem, że łatwo powiedzieć, ale mojej koleżance NT wyszło 4,5mm a synek urodził się zdrowiutki jak rybka! Co prawda mówi, że oczekiwanie na wyniki amnio to były najdłuższe 3 tygodnie w jej życiu, ale to tylko dowodzi, że NT jeszcze o niczym nie świadczy
Zapisałaś się na amnio?

Dzwoniłam i kazali przyjechać 4 czerwca, mam porozmawiać z genetykiem, a potem umówią mnie na tą nieszczęśną amniopunkcję, podobno ją się wykonuje w 15 tyg a ja za 2 dni zacznę 13 tydz, wiecie coś na ten temat dziewczyny?
Stary 2013-05-29, 14:12   #3746
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, byłam na prenetalnym i nie mam dobrych wieści przeziernosć 2,8 mm, jest jakieś zgrubienie i lekarz dał skierowanie na amniopunkcję. 1:13 że to zespół downa, nogi mi się trzęsą, szok...ale "pocieszył" mnie, że miał taki przypadek że miał 1:4 i dziecko było zdrowe.
I cośna poprawęhumoru,zapytałam o płeć czy jest możliwe, aby ją stwierdził a on na to że tak 50:50 on zapytał co chcę a ja dziewczynkę a on na to to daje 50 procent ze będzie dziewczynka
jutro zapiszę się na tą amniopunkcję
Trzymam kciuki, zeby wyniki z amniopunkcji były prawidłowe, a jesli jest możliwość przyśpieszyć je, to chyba warto zapłacić, jesli to oczywiście nie kosmiczne sumy, dla własnego spokoju.

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Mam dwa przepisy, ale z tego co wiem wariacji jest dużo więcej. Robię takie sałatki jedna wersja z szynką, jajkiem i majonezem, a druga jest z ryżem ugotowanym na sypko, tuńczyk w oleju, majonez, seler naciowy, sok z cytryny i groszek konserwowy. U mnie bardziej się przyjął przepis z szynka bo moja rodzinka mało tuńczykowa. Ale jak wpiszesz w google pomidory faszerowane na zimno to na pewno pojawi się mnóstwo innych "wypełniaczy."
Dzięki

Cytat:
Napisane przez wiolina19 Pokaż wiadomość
Żegnam się z Wami dziewczyny i życzę wszystkiego dobrego. Ja już nie mam po co zerkać na forum. Byłam dziś u lekarza i już wiem że mojemu dzidziusiowi nie bije serduszko. Jutro mam zgłosić się do szpitala na łyżeczkowanie. Pa
Bardzo mi przykro

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki,
Czytam Was własnie i nadrabiam i mi się w oczach mieni. u Nas na razie ok, bylismy w szpitalu troszkę, niestety mój guz sie uaktywnia i zrobił się jakis stan zapalny co zapoczatkowało skurcze macicy. Na szczescie na razie wyprowadzili mnie z tego. jestem juz w domku i leze, a najgorsze ze mam remont i lada dzien beda mi gładz kładli i bede sie musiała do tescia wynieść a ja nie chce.....
Jakas maruda sie robie,
Oleńka bardzo mi przykro...

nie będe cytować bo się pogubię ale Dziękuje że o mnie pamiętacie
dobrze, ze się odezwałaś, nie za bardzo,że o takich problemach piszesz, ale mam nadzijee, że będzie wszystko dobrze

Gratuluję udanych wizyt i cieszę się bardzo Dzidzia z wyniku

Więcej nie pamiętam i dostaję już na głowę, bo to już 4 dzień, jak ruchy sa duuużo słabsze niż wczesniej i rzadsze. Wszystko wiem, wiem, że byłam u lekarza jak już tak było, że wszystko było dobrze, ale nie zmienia to wcale faktu, ze najchętniej to znów bym do niego pobiegła i że nie mogę przestać o tym myśleć

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 14:32   #3747
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
[/FONT]

Dzwoniłam i kazali przyjechać 4 czerwca, mam porozmawiać z genetykiem, a potem umówią mnie na tą nieszczęśną amniopunkcję, podobno ją się wykonuje w 15 tyg a ja za 2 dni zacznę 13 tydz, wiecie coś na ten temat dziewczyny?
Ojej aż tyle każą czekać

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Więcej nie pamiętam i dostaję już na głowę, bo to już 4 dzień, jak ruchy sa duuużo słabsze niż wczesniej i rzadsze. Wszystko wiem, wiem, że byłam u lekarza jak już tak było, że wszystko było dobrze, ale nie zmienia to wcale faktu, ze najchętniej to znów bym do niego pobiegła i że nie mogę przestać o tym myśleć
przytulam mocno, wszystko jest dobrze przecież, byłaś u lakarza i najwidoczniej mała jest spokojniutka
Stary 2013-05-29, 14:40   #3748
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mogłam się powstrzymać żeby ich nie wziąć, ale właśnie nie chciałam różowych, te są takie neutralne, a ja wogóle lubię takie beże.
Teraz jeszcze muszę zacząć chodzić po lumpkach i szukać fajnych ciuszków.

Mój mąż mnie właśnie rozczulił, właśnie do mnie zadzwonił i tak słodko spytał jak się jego dziewczynki czują Niby niewiele a jak człowiekowi humor poprawia

Zakochałam się w takich literkach i chyba kupię małej http://allegro.pl/sliczne-drewniane-...262222524.html

Była któraś z Was dzisiaj w lidlu?? Dzisiaj mają być stroje kąpielowe, ja pojadę do lidla dopiero po wizycie u gina i nie wiem czy jeszcze wogóle będą i nie wiem czy będą takie żebym się w nie później zmieściła. A jak nie to w C&A widziałam fajne na stronie internetowej, tylko że byłam w sklepie i niestety u nas nie mają ich dostępnych są tylko na necie i trochę się obawiam kupić strój takw ciemno

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

No i właśnie weszłam na stronę C&A i promocje się skończyły ;/
I super ze mi przypomnialas o tych literkach. Tutaj takich nie ma I musze zamowic szybko zeby tesciowa zdarzyla przywiesc ..

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Witam mamusie
U mnie też dziś piekna pogoda - wreszcie

za dzisiejsze wizyty!

super, że wszystko ok!

oby samopoczucie się poprawiło...

Bardzo ładnie
My narazie nikomu nie powiedzieliśmy o imieniu, bo sami jeszcze nie wybraliśmy

Wszystkiego najlepszego Kochana Niech się spełnią wszystkie Twoje marzenia

A ja właśnie cerę mam w kiepskim stanie, ciągle coś mi wyskakuje na twarzy Za to mdłości też mnie ominęły

Super Kochana, że wynik dobry

za wizytę u endo i oby to nic poważnego było!

Gratuluję wygranej!
Kocszulka i model super

Trele mały się należy Tż-towi...czasem trzeba ich ustawić do pionu!
Właśnie mojemu się podoba imię Jagoda trzeba też wziąść pod uwagę...
Juz myslalam ze dla mnie ten bacik ja mu juz dalam dzis popalic , I teraz spokoj - ale mysle ze bardziej ucichl zeby dziecko sie nie stresowalo niz o mnie chodzi ;D

Co do Jagody tez mi sie bardzo podoba , ale te zdrobnienia ? No I jak to Anglicy w przedszkolu przegryza? Dżagoda ? ;>

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-05-29, 14:40   #3749
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
NO właśnie,

A faktycznie jakaś zakręcona jestem miało być grudzień oczywiście
TP 11.12.13
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 14:43   #3750
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki, zeby wyniki z amniopunkcji były prawidłowe, a jesli jest możliwość przyśpieszyć je, to chyba warto zapłacić, jesli to oczywiście nie kosmiczne sumy, dla własnego spokoju.

Dzięki

Bardzo mi przykro

dobrze, ze się odezwałaś, nie za bardzo,że o takich problemach piszesz, ale mam nadzijee, że będzie wszystko dobrze

Gratuluję udanych wizyt i cieszę się bardzo Dzidzia z wyniku

Moja mała tez jakas cichutka dzis , wczoraj wieczorem jeszcze kopała porzadnie a dzis od rana jakas cisza licze na to ze w nocy tak buszowala ze teraz odsypia .. Napewno wszystko dobrze I u mnie I u Ciebie ..

KCIUKI DLA ANI

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości