|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
EDIT -> źle przeczytałam!!! Przepraszam, wybacz Cytat:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20197487/
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-05-29 o 20:17 |
||
|
|
|
#3812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pieszczotliwie,b o normalnie to Amelka
|
|
|
|
|
#3813 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
stabilność dla mnie bardzo istotna. Dobrze, że u endo bez tragedii ![]() Beatka ja na Bavarię też sobie pozwalam czasem |
|||
|
|
|
#3814 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ryba,polecam jednak od poczatku spiworki.My rozka nie uzywalismy wogole. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-05-29 o 20:15 |
|
|
|
|
#3815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dla mnie ZABÓJCZA cena ale fajny bajer pewnie gdybym spała na hajsie to i bym sie zastnowiła .:P
|
|
#3816 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Rybko bedziesz dziecko w rozku wiazać to będzie spokojne, bo ciasno jak u mamy. Ale potem będzie trudno je do swobody przyzwyczaic. Ja nie jestem zwolennikiem takiej formy.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3817 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Co do leżaczków i huśtawek, w pracy jak się opiekowałam maluchem to mieli taką huśtawkę http://allegro.pl/fisher-price-husta...246839520.html wszystko super dziecko się cieszyło, zainteresowane ale jednak trzeba mieć cały czas oko, bo jak się włączy na te szybsze obroty jak dzidziol większy to jednak nie jest to huśtawka mega stabilna. Tak powolutku dla kruszynki to spoko, ale później jak dzidziuś troszkę większy to jednak trzeba być blisko i np do toalety nie można wyjść i zostawić
|
#3818 |
|
Zakorzenienie
|
to jednak rezygnuje z takiego rozwiązania, a szczerze nie polecacie kołderki na samym początku? Dlatego że dziecko może zarzucić sobie na buźkę? czy jak to tak serio wygląda?
|
#3819 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Poza tym wszystkiego Najlepszego z okazji urodzinek! 100 lat! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mojej mamie nie leży imię-Kornelia... więc już wymyśla... najpierw Klaudię a dziś mi oznajmiła (Trele ),że może będzie mała Jagódka?Strasznie mnie to irytuje... więc póki co już się nic nie odzywam na temat imienia dziecka ![]() Cytat:
Cytat:
za wynik testu potrójnego.![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
gratuluję udanej wizyty.Cytat:
![]() Witam sie i ja ![]() Myślałam,że dziś już nie zajrzę na watek a jednak... ![]() Widzę,że był temat Tż-tów i sprzątania... no więc ja nie mogę narzekać... mój Tż jest delikatnym bałaganiarzem ale jak go poproszę o odkurzenie, czy pomoc w sprzątaniu to jeszcze nigdy mi nie odmówił ![]() Dziś od rana jestem na nogach.. i wysiadam... Najpierw sprawy urzędowe a później byliśmy w galerii bo chciałam sobie kupić górę od stroju bo ten stanik co mam jest mi za mały :-( No i się zawiodłam bo nic nie kupiłam.. nic mi nie leżało... Do ndz musze coś wykombinować bo idziemy z znajomymi na Termy...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||||||||
|
|
|
#3820 |
|
Wtajemniczenie
|
ryba-moj juz po tygodniu tak machal rekoma,ze zarzucal sobie kocyk na twarz.Dlatego mielismy spiworki.I dziecko nie wkladalo sobie nog pomiedzy szczebelki,bo mialo je w spiworku.Same zalety jak dla mnie.
Przyszedl spiworek do naszego maxi cosi Mam ochote isc na saune i na basen,ten wieczorny,bez koniecznosci zakladania stroju kapielowego.Ciekawi mnie,czy jest cos takiego w Polsce? Do tej pory chodzilismy regularnie raz w miesiacu,teraz w pierwszym trymestrze nie chcialam ryzykowac.Zmienilam posciel w 5 lozkach i zadyszki dostalam ![]() A tak wyglada spiworek-praktyczne,bo mozna dziecko lzej ubrac i w sklepie nie musi kisic sie zima w kombinezonie ![]() Ogon kota mi wszedl w kadr [IMG=http://img823.imageshack.us/img823/4900/img51491.jpg][/IMG] Uploaded with ImageShack.us Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-05-29 o 20:57 |
|
|
|
#3821 |
|
Zakorzenienie
|
Maomami moja sis ma bardzo podobna. Tylko nie znaleźliśmy tej rzekomej wtyczki na prad
.Rybko moja cora spala w spiworku.specjalnie wybrałam taki, ktory miał dopinane rekawki. Potem pod kocykiem ale i tak wedrowala po lozeczku wiec tylko dodatkowo cieple skarpety dostawala na noc. Podusi i tak nie dajesz nawet do 2 roku życia. My dawaliśmy flanelke. Miałam tylko 3 czy 4 prześcieradła frotte. Nigdy! jej pielucha nie wyciekla. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3822 |
|
Wtajemniczenie
|
Zmykam do łóżeczka bo jakaś dzisiaj padnięta jestem. Dobrej nocki życzę wszystkim mamusiom
|
#3823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Dzastin Gdzie jedziesz do term? |
|
|
|
|
#3824 |
|
Zakorzenienie
|
Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Mi lekarz kazal pic lampke czerwonego wina tygodniowo na krew .. Nie praktykuje ale bezalkoholowe piwo pije czasami ..
|
#3825 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U Nas w Poznaniu są Termy Maltańskie
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#3826 |
|
Zadomowienie
|
Domi wszystkiego dobrego
![]() My już u tesciow jestesmy i sobie odpoczywamy, dziś byla piekna pogoda to wiekszosc dnia spedzilismy na dworzu ![]() Gratulacje za odbyte wizyty i trzymam kciuki za zblizajace się
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
#3828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na basen całkiem nago hm?? Pamiętam jak raz w Białce byłam w saunie i trzeba było się rozebrać do rosołu odważyłam się za namową Tżta, ale powiedziałam że to ostatni raz.Czułam się zażenowana---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Dobranoc zmykam do łóżeczka ![]() Męczy mnie migrena znowu. Wzięłam apap,herbatka z cytryną wypita,dwie kromki z czosnkiem i cebulą zjedzone. Mam nadzieję że jutro będę jak nowa
|
|
|
|
|
#3830 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za sZybki powrot do zdrowia, a tz pewnie po Twojej kolacji zachwycony.. Mmmm.. Jakie pachnace buziaczki hihiAle zdrowie najwazniejsze
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#3831 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
KTOSIULA - ogol nogi bo na moim etapie mozesz nie dac juz rady ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
|
|
#3832 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny baaaaardzo dziękuję za wszystkie życzenia
Przepraszam że nie wymieniam każdej z osobna ale troszkę by mi to zajęło Ogólnie to zaczęłam cytować i gdzieś mi to wcięło ;/ a teraz już nie pamiętam co której miałam napisać dokładnie W ogóle jakiś ciężki ten dzisiejszy dzień, nic tylko siąść i płakać. TŻ mi dzisiaj wyjątkowo w Dobrej nocki mamusie Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-05-29 o 23:50 |
|
|
|
#3833 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za rozmowe i milego dnia mamusie
|
|
|
|
#3834 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U Nas np. w jednym Tesco jest mega duży wybór rzeczy, a w drugim już jest mniejszy wybór... ![]() Cytat:
![]() Kuruj się Dzień Dobry mamuśki ![]() U Nas dziś słoneczko i 22 stopnie na plusie ![]() Niedługo zabieramy się z Tż za porządki... bo proszą już się od tygodnia ale jakoś czasu nie było Miłego dzionka, zajrzę później
||
|
|
|
#3835 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe czy się sprawdzi. Dla dziewczynki mam już imię, będzie Julia albo Amelia Cytat:
Mnie to czeka 20 lipca ![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41058612]Dziewczyny, jak nie to to tamto :/ noż... Już się tak świetnie czułam, a tu mnie alergia dopadła. Już rano czułam, że jest źle, ale teraz coraz gorzej. Pospacerowałam z córcią po dworze i już się całkiem załatwiłam. Jestem tak zatkana, że nic nie czuję, a po nocy pewnie już w ogóle będzie tragedia :/ Kurde, a ponoć w ciąży nie można brać leków na alergię więc jak ja to zlikwiduję...[/QUOTE] Też mam nos zatkany Może inhalacje z soli morskiej Ci pomogą? Cytat:
W ciąży na szczęście mnie nie łapie, jak były upały to pobolewała mnie głowa, ale tak że dało się wytrzymać. Mi bardzo pomogły tabletki, które brałam przed ciążą Divascan. Przepisał mi je neurolog. Niestety w ciąży nie można ich przyjmować. Strasznie się obawiam, że złapie mnie w dzień ślubu Przeważnie właśnie mam napady kiedy dużo się dzieje ![]() ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Jedziemy dzisiaj do rodziny Tż zapraszać na ślub, a w niedziele poznanie rodziców ![]() ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Pochwalę się, że wygrałam na jednym z blogów 100 zł do wykorzystania w sklepie z rosyjskimi kosmetykami |
|||
|
|
|
#3837 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że wczoraj stuknął mi 17 tydzień. Wymioty nadal są, praktycznie codziennie rano
|
|
|
|
#3838 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kościelny czy cywilne bierzecie?
|
|
|
|
#3839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierścionek też był już jakiś czas temu kupiony, tylko Tż tak się czaił z zaręczynami Kościelny |
|
|
|
|
#3840 |
|
Zakorzenienie
|
Miki czyżby kalina (czy jakos tak?).
De ja mam spiworek po Alisie.pasuje do fotelika tako, wszystkich gondol i na sanki. Ma też przedluzke na nogi na większe dziecko . Z ociepleniem z owczej welny.Co prawda planuje fotelik mqxi cosi ale może sie wpasuje. Zobaczymy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:44.

.
.

Do tej pory chodzilismy regularnie raz w miesiacu,teraz w pierwszym trymestrze nie chcialam ryzykowac.

KCIUKI DLA ANI 

Ślub 25.08.2012
przeraża mnie to bo jeszcze tyle rzeczy do zrobienia.