Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-01, 01:02   #3121
Debrah
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41095394]Przypomnialo misie ze mialam pytac czemu meneq milczy?[/QUOTE]

Przeprowadza się chyba??

Dopiero przeczytałam rozdział na studia i idę w kimę..
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 01:58   #3122
YellowSheep
Rozeznanie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

U nas szła burza, ale standardowo zagrzmiało 3 razy i koniec. Teraz tylko pada. Szkoda, bo lubię burzę a jeszcze w tym roku nie było takiej prawdziwej

Dobranoc
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 02:17   #3123
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Pytalam o meneq g mi wcielo
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 02:44   #3124
YellowSheep
Rozeznanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41095474]Pytalam o meneq g mi wcielo [/QUOTE]

Ja też właśnie wcześniej pytałam, ale Debrah przypomniała że się przeprowadzają, pewnie nie ma czasu z tego powodu.
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 03:19   #3125
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Ano, zawsze jak w nocy karmilam to moglam meneq podczytac,ale to moze rzeczywiscie kwestia przwpeowadzki
Szajka,noo pisalam kiedys,ze robilam,ale nie wyszlo wlasnie przez to,ze uzylam barwnikow w plynie.
Lenova, dziewczyny juz wszystko napisaly dobra mamusia jestes i chcesz dobrze przeciez dla Blanki A co do eksperymentow na pierwszym dziecku... No coz. Tez myslalam o tym w ten sposob,ze to niesprawiedliwe,bo przy drugim bejbiku bede madrzejsza, wiec czemu Marcinkowy czlowieczek ma na tym ucierpiec...ale nie rodzimy przeciez dzieciow z instrukcja obslugi
Marsi,zaraz po urodzeniu malego mialam kaszel okropniasty,bralam stodal,potem cos innego i :dupa: i kupilam wreszcie jakis syrop z bluszczu i kaszel minal pedzikiem I pamietam,ze na buteleczce bylo napisane,ze to dla maluchow tez Poszukam rano,ale moze to jest tak jak ninnag pisze z ta slina

A ten TZcik przeturlal sie wlasnie na plecy i zaczyna sie chrapansko

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
nomenklaturabinominalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 05:58   #3126
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Zapomniałam napisac
Pstryczku kupiłam taki podgrzewacz jak ty masz
Fewciu pamietam o filmikach z ćwiczeniami ale brakło mi czasu obiecuje nagrac i wrzucic
Ezzo dziekuje za odpowiedz co do ćwiczeń

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
gratulacje
ja dalej do klechy nie poszłam, moze klecha przyjdzie do mnie...
nie przyszła góra do mahometa...

moja juz długi czas sie przekręca z pleców na brzuszek, ale są takie dni, że tez ma problem z tą ręką... i w związku ztym tez, pediatra kazala robic te cwiczenia... musze chyba zadzwonic do tej rehabilitantki
niestety nie wszystkie dzieci to takie perszingi jak Groszek u Marsi

ale oczyska

kobiecino, kupiłam w smyku też za 22

mała w kerfurze, nie było, same nuki i canpole

więc sprawa przedstawia się następująco:
otóż
kupiłam tego trojsratytaty jak radziłas i powiem Ci, ze piła ładnie, ale wypiła tylko z 10 ml, bo jak chwile wcześniej wracalismy z zakupów to jej sie żryć zachciało i musiałam dać jej butle, wiec juz wiecej kaszki se nie zmieściło. aaa i kupiłam bananową, wszystko wg Twoich zaleceń

jesteś tu, czy poszłaś już grzęde grzać?

Fewcia, moja Julka też nie robi wielu rzeczy o ktorych tu dziewczyny piszą, ale trza jakoś z tym żyć damy rade

ale bałagan w mieszkaniu to masz straszny, o ja pitole!!

mam nadzieje, że zrobiłaś sprostowanie i nie wyszło, że mój dzieć dostał po dziąsłach
nawijka, brawa za obroty!

bokeh, jak dla mnie nr 2

Lenova, podzielam zdanie dziewczyn, nie obwiniaj sie, nie ma w tym ani kszty Twojej winy.
ja też nie miałam pokarmu i mimo, że próbowałam go ratować to sie nie udało. też mam żal do siebie,
ale staram się do tego podchodzić w ten sposób, że teraz mi sie mała najada i nie robi komedii jak przy cycku
z którego leciało kropekami... Głowa do góry, może masz dziś zły dzien.. dasz rade, silna z Ciebie babka.
Black, jakie znane blogerki będą i gdzie macie ten zlot? Ja śledze na youtube i na blogach blogerki i ciekawa jestem
z kim sie spotkasz. a co do prezentów to przeważnie sponsorzy zasypują i dają do testów. Baw się dobrze

sylwietta
, garnier rządzi

Wiadomość jest przeładowana grafiką
W wiadomości znajduje się zbyt wiele uśmieszków, zdjęć lub tagów [img]- dzieki dziewczyny, zawsze tak mam przez Was

znowu się czepiacie bałaganu
A to te same zdjęcia

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Kochana na pewno nie tylko!
Zreszta u Was jest to jak najbardziej uzasadnione, na pewno Blanka wszystko nadrobi i przescignie jeszcze inne dzieciaczki

Pomysl sobie, ze Twoja coreczka np smieje sie w glos, moj tego jeszcze nie potrafi.

Dziekujemy za wszystkie gratulacje

dziękuje

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Jak się jakiś dla mnie ostanie

Zdaje mi się, czy coś ostatnio meneq milczy? Dawno się z nią nie mijałam.
Meneq się przeprowadza.

---------- Dopisano o 06:58 ---------- Poprzedni post napisano o 06:56 ----------

Dziewczyny wyściskajcie Wasze Pociechy od cioci Fewci z okazji dnia dziecka. To ich pierwsze święto!

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 06:21   #3127
LadyWhisper
Zakorzenienie

Heja lalencje
Prosim o kciuki, bo wlasnie zapakowalismy sie do autokaru i jadymy! Mielismy jechac jutro ale sie okazalo, ze przyjaciel sp.wujka wlasnie dostal kurs na zabrze i jedziemy pusciutkim autobusem

DJERBA wez Ty kobito napisz mi smsa bo chcialam do Ciebie zadzwonic wczoraj a mi wcielo numer Twoj

Pozdrawiamy ciocie

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1370064101189.jpg (57,9 KB, 49 załadowań)

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-01, 06:29   #3128
blogerka
Wtajemniczenie

postaram sie Was troszke pnadrabiac, ale jestem strasznie wymeczona .. zeby juz chyba pelna para ida bo wczoraj mialam pobudki srednio co godzine.
dobrze, ze cos mnie tknelo i poszlam spac o 20 to chociaz do tej dwunastej pospalam, bo pozniej od 2.00 to juz godziny odliczalam do 6, bo juz dosc mialam takiej nocy
ile moga potrwac gorsze noce przy zabkowaniu?
Stary 2013-06-01, 06:31   #3129
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41095394]Przypomnialo misie ze mialam pytac czemu meneq milczy?[/QUOTE]

Meneq się przeprowadza, może ma problem z netem.

Wszystkiego dobrego z okazji dnia dziecka dla Was i maluchów

edit: Zuzia dziś wsadziła stopę do buzi, tzn. palce

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2013-06-01 o 06:46
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 06:49   #3130
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Lady,trzymam kciuki za podroz.
Blogerko-sama chcialabym to wiedziec

Wlasnie,wszystkiego najlepszego dla naszych wszystkich watkowych dzieciaczkowr oza: Wszystkim bejbikom zycze,zeby byly szczesliwymi szkrabami i pociechy z rodzicow zdrowka i usmiechu dla naszych maluszkow
nomenklaturabinominalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 06:55   #3131
blogerka
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
Lady,trzymam kciuki za podroz.
Blogerko-sama chcialabym to wiedziec

Wlasnie,wszystkiego najlepszego dla naszych wszystkich watkowych dzieciaczkowr oza: Wszystkim bejbikom zycze,zeby byly szczesliwymi szkrabami i pociechy z rodzicow zdrowka i usmiechu dla naszych maluszkow

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-01, 07:09   #3132
scotasia
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
dziewczyny, pomózcie
Leo strasznie kaszle co mogę zrobić przecież lekarz najprędzej w poniedziałek????
nie ma katarku ani gorączki tylko pokaszluje

Kurcze moj też coś dziś rano dziwnie pokasływał

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość

W końcu jestem na bieżąco Moja Malizna kończy dziś 4 miesiące, a wyobraźcie sobie, że wczoraj w nocy jak Ją przebierałam po raz pierwszy tak długo śmiała się do mnie na głos, że aż dostała czkawki Jejku, aż miałam łzy w oczach, ile to dziecko zmieniło w moim życiu, jak ja kiedyś żyłam bez Niej... Ehhh, wierzyć się nie chce, że takie Cudo jest moim dzieckiem
jak ja się nie mogę doczekać takiego głośnego śmiechu, jak z reklam gratulacje 4m-cy!

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41093613]

Mnie już nic nie zdziwi, ja kilka lat temu na pogrzebie sąsiada byłam, jeden z jego synów (drugi jest kulturka) przyszedł... w dresie robił fotki i kręcił film.

No i w temacie - ale tu akurat padłam

https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

nie ma za co, fajnie, że pomaga
[/QUOTE]
oo heh ludzie z procesji przynajmniej mieli blisko do Biedronki masakra

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
A nie ślini się bardziej ostatnio. Moja mała teraz ma proces powiększenia ilości sliny i sobie z tym nie radzi i cały czas kaszle, bo się krztusi. Kataru też nie mamy i poza tym wszystko ok. I w nocy nie kaszle, więc to objaw śliny. Gdyby kaszlała z powodu choroby to w nocy też by kaszlała.
Obserwuj w nocy i zobaczysz.
Mam nadzieje, ze u nas ten kaszelek to też ze śliny, bo ślini się bardzo ostatnio

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41094112]

Dziewczyny, nadgarstek lewy mnie boli masakrycznie od miesiąca, chyba nadwyrężony Dorotką :/ coś mi w nim przeskakuje...[/QUOTE]
Mam to samo, pomaga mi okręcanie ręki na noc bandażem elastycznym

[QUOTE=LadyWhisper;4109559 1]Heja lalencje
Prosim o kciuki, bo wlasnie zapakowalismy sie do autokaru i jadymy! Mielismy jechac jutro ale sie okazalo, ze przyjaciel sp.wujka wlasnie dostal kurs na zabrze i jedziemy pusciutkim autobusem
/QUOTE]
Woow powodzenia
STO LAT dla naszych skarbów
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 07:11   #3133
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Miałam już nie marudzić i się nie żalić, ale chyba musze to z siebie wyrzucić.
Chodzi o to że "popsułam"swoje dziecko
Blanka ma ciągle jakieś problemy z brzuszkiem i układem pokarmowym, od początku coś się działo i mam wrażenie że jest coraz gorzej.
Na początku miała kolki,nie przybierała na wadze, potem skaza białkowa(chyba),teraz mega ulewanie.
Wiecie ja nie nadążam jej przebierać,ona non stop ulewa,po jedzeniu,przed-nie ważne co chwila jest mokra. Do tego ona nie lubi się przebierać a ja ciągle ją męczę.
Była miesiąc na Pepti i ulewała,poprosiłam lekarkę o zmianę to dała nutramigen i mam wrażenie że jest jeszcze gorzej.W całym domu śmierdzi tym mlekiem, jej ulewaniem.
Najgorsze jest to że nie umiem jej pomóc, a do tego to wszystko moja wina
Bo oczywiście w ciąży zamiast dbać o siebie to się obżerałam jakimiś świnstwami bo myślałam że mi wszystko wolno,
potemjak się Blanka urodziła to nie miałam pokarmu więc w szpitalu dostawała bebilon ha, po powrocie do domu oczywiscie mądra marlena zmieniła bebilon na Nan bo jej sie lepszy wydawał-no i tu szok dla małego żołądeczka.No i tak jadła ten nan i cycek.Później wyszly krosty na buzi ,ja głupia oczywiście nie chciałam przyjąć do wiadomości że to skaza białkowa tylko usilnie wierzyłam lekarce ze to lzs i żeby nie eliminowac nabiału i dalaj żarłam i karmiłam zwykłym nanem,a wszyscy wokoło mówili że skaza.Po 2 miesiącach jak jej twarz się nie goiła i brzuszek bolał w końcu peditra powiedziała że skaza i ze pepti. Ja nabiał wyeliminowałam,pepti dokarmiałam,jak zauważyłam że po cycu się gorzej czuje odstawiłam zostało samo pepti, no ale jak się potem okazało nadal były krosty i mega ulewanie,więc zmiana na nutramigen. Przy nutramigenie nadeszło rozszerzanie diety no i marchew nie podeszła,ulewanie gorsze i bole brzuszka,teraz jest jabłko i chyba tez cos nie bardzo bo ciągle maurdna.
Wszystko przeze mnie, bo ciągle zmieniam jej od początku jedzenie, ciągle jakieś eksperymenty. Strasznie sobie wyrzucam , że nie walczyłam juz po wyjściu ze szpitala o lepszą laktacje i karmienie wyłącznie piersią Tak bardzo mi tego brakuje, i na pewno Blanka nie miała by teraz rewolucji gastrycznych jakie jej zafundowała durna matka
Jeśli w przyszłości się okaże że będzie miała powarzne problemy żołądkowe to ja sobie tego nigdy nie wybacze

Ona ogólnie jest pogodnym dzieckiem,grzezna, umie się sama soba zająć ale jak przychodzi ból brzuszka to potrafi płakać cały dzień

I wiecie tak sobie myśle,jeśli będę miała drugie dziecko to będę już mądrzejsza(mam nadzieję)doświadczona i na pewno bede lepiej dbac o kp i diete dzieciaka, i co wtedy z Blanką? Ona będzie ta gorsza i pokrzywdzona bo matka zrobiła z niej króliczka doświadczalnego.Tak strasznie mi jej szkoda.
Boże jaka jestem głupiaaaa
I nadal nie wiem co robić i kogo słuchać,do jakiego lekarza pójść czy w ogóle coś robic czy przeczekać.Nic juz nie wiem
Jeśli ktoś to wogóle czyta to przepraszam, że zanudzam
Kochana, moja koleżanka miała też takiego małego ulewacza, i po prostu zakładała córce cały czas śliniak..nie było innej opcji..
Nailah też ulewała, ale odkąd zaczęłam jej podawać nutriton jest o wiele lepiej.

Gdzie tu Twoja wina? proszę Cię nie obwiniaj siebie... to, że jadłaś w ciąży świństwa to nie ma znaczenia, że dziecko ulewa bądź ma skazę..
Ja, dlatego, że byłam alergiczką na pyłki to moje dziewczyny też mają alergie..Z Nailah na razie jest w porządku, bo pije Nutramigen i podaję jej probiotyki i będę podawać przez co najmniej rok.

Zobaczysz...całe to ulewanie i bóle brzuszka miną w końcu.. Sade też ulewała, ale jak nauczyła się siedzieć bez trzymania i oczywiście dłużej niż 5 min to było jakoś okolice 6 miesiąca. Także nie stresuj się, wszystko się ureguluje
Stary 2013-06-01, 07:21   #3134
blogerka
Wtajemniczenie

Lenowa
Jak bym czytala o moim dziecku, a ja o diete staralam sie bardzo dbac w ciazy - oczyiwiscie czasem mialam napaday obzarstwa, ale generalnie jadlam 5 wartosciowych posilkow kazdego dnia, i co?
najpierw mega kolki przez ktore nie zmruzylam oka prawie caly miesiac, pozniej alergia na bialko, mega bole brzucha, zaparcia spowodowane zlym doborem mleka. dopiero nutramigen sprawil, ze mam zlote dziecko. Juz bylam taka glupia, ze zloscilam sie na moje dziecko, ze ciagle placze, tak jakby plakal na zlosc, a wystarczylo zmienic glupie mleko, no ale jeszcze glupsza pediatra kazala dawac to ktoe dawalismy i wmawiala ze tak ma byc, ze to taki etap, trzeba przeczekac i masowac brzuszek - niech sobie mozg wymasuje. Jak tz przyniosl recepte na nutra od gastrologa to strzelila focha i powiedziala, ze przepisuje z laska, bo wie ze to po znajomosci zalatwilismy? wtf?
Caly czas mielismy problemy z ulewaniem i slabym przybieraniem na wadze.
Tak wiec nie obwniaj sie, wydaje mi sie, ze Twoja dieta w ciazy nie ma tu nic do rzeczy.

a nutramigenem smierdzi, bo on smierdzi sam z siebie.
wiesz ja przywyklam ale wydaje mi sie ze juz po kaszce jest lepiej z tym ulewaniem a robie kaszke na nutramigenie i z zagestnikiem, marchewke badz jablko mieszam tez z ta kaszka.
chociaz ostatnio krostki jakeis wyskakuja na buzce i teraz nie wiem czy to jablko czy marchew ale wyeliminuje jedno i zobaczymy.

a podajesz gastrotus? dodajesz nutrition do kazdego karmienia? nosisz w pionie powiedzwmy 30 min po karmieniu?

my tez mleka zmienialismy! ale podobno w obrebie jednego poroducenta mozna zmieniac a nawet mieszc je ze soba
wiec byl nan - po tym bylo najgorzej, bylo chlustanie nie ulewanie
pozniej bebilon
bebilon ha
bebilon ar
bebilon pepti
i wreszcie nutramigen

i tak jak mowi djerba, ten refluks pewnie jest fizjologiczny - nam gastrolog mowila, ze moze potrwac nwet do 12 miesiecy ale jak dziecko sie juz spionizuje to minie

Edytowane przez blogerka
Czas edycji: 2013-06-01 o 07:25
blogerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 07:24   #3135
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.mojewypieki.com/przepis/szarlotka-sypana
65456. raz wklejam ten link

Ja chyba jutro zrobie to: http://www.mojewypieki.com/przepis/j...wa-czekoladowa
Kocham wszystko, co czekoladowe!
ja też koooocham czekoladę ale nie mogę chlip chlip
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
A propo siadania.. Dawid mnie dziś przeraził prawie, bo złapał mnie jak zwykle do siadania i jak go leciutko podciągnęłam to zamiast siąść, to wstał
o kurczątko brawa dla Dawidzia
Cytat:
Zesikam sie ze szczescia zaraz!!

Mamy obrot z pleckow na brzuszek!! A wlasciwie to trzy pod rzad Moze nie tak zgrabne jak Leos marsi, ale sa
Zanim sie udalo Kubus podjal trzy proby. Nie mogl sobie poradzic z reka, ktora laduje pod brzuchem, wiec zapieral sie nogami, a druga reka chwycil za brzeg maty i wyszlo!!
Chyba sam byl z siebie dumny, bo sypal usmiechami na prawo i lewo

Z brzuszka na plecy przewracal sie 3 tyg temu, a teraz jakby mu sie zapomnialo...
to się Twój Kubuś rozpędził, 3 razy pod rząd pięknie
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Takie body dostałam w tej paczuszce
najlepszy jest napis "rossne od przytulania"

I fota Darii. Ostatnio ciągle tak ssie dolną wargę

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Chciałam jeszcze powiedzieć tylko, że moje dziecko spało 4,5h!!!!!!!!!! Co będzie robić w nocy???
4,5 h? łaaaaał
Cytat:
Dziękuję, ale martwię się, że inne dzieci już to opanowały, a moja Blaneczka nie

Ciekawe czy zaśnie, jak na razie cieszy dziąsła u tż na kolanach
Trzymam mocno kciuki za egzamin

Kominek o taki:
http://allegro.pl/biokominek-biokomi...212987740.html
A zamontowany w kamieniu, na koniec wykańczania mieszkania. Jak w załączniku )real foto mojego salonu )

No tak, bo nie ma nic na zawołanie rodziców.Cwaniak i małe
mój Kubuś, jakieś 3 tygodnie temu obrócił się z brzuszka na plecy 2 razy pod rząd od tamtej pory ani razu, nie wiem czy mu się nie spodobało czy co
Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Miałam już nie marudzić i się nie żalić, ale chyba musze to z siebie wyrzucić.
Chodzi o to że "popsułam"swoje dziecko
Kochana, dziewczyny już napisały chyba wszystko więc ja tylko powiem, że ja w ciąży bardzo uważałam na to co jadłam, dopiero pod koniec zaczęłam sobie pozwalać i co? problemy brzuszkowe są, ulewanie ogromne, codziennie pralka chodzi. Tak jak dziewczyny pisały dieta w ciąży nie ma żadnego znaczenia. Co do bycia królikiem doświadczalnym to chyba każda tak ma, jesteśmy pierwszy raz matkami, skąd mamy to wszystko wiedzieć? Skoro lekarz stawia diagnozę to my mu wierzymy, po to jest. Jedynie co to radzę może to jakiegoś gastrologa dziecięcego,żeby to wszystko ogarnął, pomógł.
Trzymam kciuki za Ciebie i Blaneczkę
Cytat:
dziewczyny, pomózcie
Leo strasznie kaszle co mogę zrobić przecież lekarz najprędzej w poniedziałek????
nie ma katarku ani gorączki tylko pokaszluje

a dla relaksu- zobaczcie mojego kolegę ze szkoły
http://www.pudelek.pl/artykul/55603/...lipie_zdjecia/
siostra mówiła,że kiedyś ktoś na NK napisał mu- Szymon co się wydurniasz, dlaczego przebierasz się za babę?

dziewczyny,gratuluje przewrotow
a nie ma jakiejś weekedowej przychodni? Albo IP może?
Co do tego "kolesia" to
Cytat:
wymień go na rumuna

paaa

no właśnie, gdzie mój rumun? okna się same nie umyją

dla wszystkich dzieciaczków wszystkiego najlepszego z okazji dnia dzieciaczka

a ja zmykam do mojego małego wrzeszczaka
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 07:33   #3136
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
To z jakiej firmy są od 6 miesiąca ???
Bo z Hippa jabłko - banan - brzoskwinia są od 4 miesiąca. Ola się nimi zajada
z bobovity, to jak myslicie- dac mu?
Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Moja też tak robi a wczoraj zgięłam tego Oballa jak trzymała w łapce i wsadziła sobie go do buzi. Ludzie ile ja się nasłuchałam jak zaczęła gadać z tym kawałkiem piłki w buzi

Moja Malizna kończy dziś 4 miesiące, a wyobraźcie sobie, że wczoraj w nocy jak Ją przebierałam po raz pierwszy tak długo śmiała się do mnie na głos, że aż dostała czkawki Jejku, aż miałam łzy w oczach, ile to dziecko zmieniło w moim życiu, jak ja kiedyś żyłam bez Niej... Ehhh, wierzyć się nie chce, że takie Cudo jest moim dzieckiem
mój siedzi w bujaku i jak jest juz zły na mnie bo nie reaguje na zaczepki, zeby go wziąc to:
-wsadza do buzi wszystkie palce jednej ręki i robi hmmmmmmmmm albo myyyyyyyyyy
ewentualnie
- jesli ma w rece grzechotke to jedną ręką trzyma ją, drugą sciska w piesc i wali tą grzechotką o reke, nawet przy tym nie zamykajac oczu... a przeciez musi to czuc... twardziel

DZIS DZIEN DZIECKA- naszym kochanym dzieciaczkom zycze duzo zdrowka, usmiechu, przespanych nocek i bezbolesnego ząbkowania

SZAJA- a prawa autorskie zastrzegłas?

LENOVA - dziewczyny tu juz wszystko napisały ale powtórze, to nie twoja wina. tulam mocno, prosze wiecej nei smutac

CHARLIZZ , CAŁA- niesamowite wariatki jestescie, usmiałam sie jak nie wiem co

LADY- kciukasy zacisnięte, wracacie jak jasniepaństwo

Gdzie te rumuny od Bijkory sa do odebrania bo mi trzeba dom posprzątac?
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 07:36   #3137
calawdeszczu
Wtajemniczenie

hej!
czy u Was też dziś taka śliczna pogoda? nawet na fajny spacer nie bedzie można isc z okazji dnia dziecka u nas leje, ta pogoda sie wściekła.
już straciłam nadzieje, że będzie super ciepło i słonecznie..

Wszystkiego najlepszego dla naszych forumowych dzieciaczków z okazji ich dzisiejszego święta. Niech nam zdrowo rosną i dostarczają codziennie jeszcze więcej szczescia niż do tej pory!!

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
LADY- kciukasy zacisnięte, wracacie jak jasniepaństwo
no sami w autobusie, luksusy

Lady, wracajcie szczesliwie, szerokiej drogi

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 07:36   #3138
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
hej!
czy u Was też dziś taka śliczna pogoda? nawet na fajny spacer nie bedzie można isc z okazji dnia dziecka u nas leje, ta pogoda sie wściekła.
już straciłam nadzieje, że będzie super ciepło i słonecznie..

Wszystkiego najlepszego dla naszych forumowych dzieciaczków z okazji ich dzisiejszego święta. Niech nam zdrowo rosną i dostarczają codziennie jeszcze więcej szczescia niż do tej pory!!

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

no sami w autobusie, luksusy

Lady, wracajcie szczesliwie, szerokiej drogi
ta pogoda to juz norma w kazdy weekend
Stary 2013-06-01, 07:45   #3139
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cała, u nas tez wygwizdów.... wieje, zaraz lunie bo sie ciemno zrobiło... ehhhh, dobrze, ze wczoraj spedzilismy poł dnia na dworku...

to teraz mam zagwostke odnosnie tego słoiczka banan-jabłko-brzoskiwinie, ja mam z bobovity od 6 mies a Nina pisała, ze daje Oli z Hippa i jest od 4. To co? dac małemu?
Stary 2013-06-01, 07:54   #3140
calawdeszczu
Wtajemniczenie

a ja dzis sie wybiore na lumpy, może uda mi sie coś wyhaczyć dla Julaska, bo kurcze tak wyrasta, ze sie komoda prawie pusta zrobiła

sylwietta
, jak taki sam jest z hippa od d4 to chyba możesz dać dziwne, ze jedna firma od 6 a druga od 4...
najlepiej daj z garniera- bedzie bez problemu

Edytowane przez calawdeszczu
Czas edycji: 2013-06-01 o 07:55
Stary 2013-06-01, 07:55   #3141
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
Zesikam sie ze szczescia zaraz!!

Mamy obrot z pleckow na brzuszek!! A wlasciwie to trzy pod rzad Moze nie tak zgrabne jak Leos marsi, ale sa
Zanim sie udalo Kubus podjal trzy proby. Nie mogl sobie poradzic z reka, ktora laduje pod brzuchem, wiec zapieral sie nogami, a druga reka chwycil za brzeg maty i wyszlo!!
Chyba sam byl z siebie dumny, bo sypal usmiechami na prawo i lewo

Z brzuszka na plecy przewracal sie 3 tyg temu, a teraz jakby mu sie zapomnialo...

U nas dzisiaj na miękkim łóżku sie udało, a ile stekania przy tym było
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 07:56   #3142
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Heja lalencje

DJERBA wez Ty kobito napisz mi smsa bo chcialam do Ciebie zadzwonic wczoraj a mi wcielo numer Twoj

Pozdrawiamy ciocie

Szczęśliwej podróży Oby Mały był grzeczny

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
4,5 h? łaaaaał

mój Kubuś, jakieś 3 tygodnie temu obrócił się z brzuszka na plecy 2 razy pod rząd od tamtej pory ani razu, nie wiem czy mu się nie spodobało czy co
Myślę, że to był jednorazowy wyczyn z jej strony Nie wiem co jej się stało??

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Cała, u nas tez wygwizdów.... wieje, zaraz lunie bo sie ciemno zrobiło... ehhhh, dobrze, ze wczoraj spedzilismy poł dnia na dworku...

to teraz mam zagwostke odnosnie tego słoiczka banan-jabłko-brzoskiwinie, ja mam z bobovity od 6 mies a Nina pisała, ze daje Oli z Hippa i jest od 4. To co? dac małemu?
Kochana ja Ci nie poradzę, bo się nie znam. Trzeba czekac na Szajopedię
Stary 2013-06-01, 07:58   #3143
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-01, 08:00   #3144
blogerka
Wtajemniczenie

biedna ta szaja codziennie milion pytan
Stary 2013-06-01, 08:03   #3145
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
a ja dzis sie wybiore na lumpy, może uda mi sie coś wyhaczyć dla Julaska, bo kurcze tak wyrasta, ze sie komoda prawie pusta zrobiła

sylwietta
, jak taki sam jest z hippa od d4 to chyba możesz dać dziwne, ze jedna firma od 6 a druga od 4...
najlepiej daj z garniera- bedzie bez problemu
myslisz?
zycze udanych łowów ze tez ja nie mam blisko zadnego dzieciowego lumpka

Cytat:

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
zeby tylko milion... pierdyliard
Stary 2013-06-01, 08:04   #3146
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
tak jak kiedyś mówiłam, dobrze, że opłat nie pobiera
Stary 2013-06-01, 08:06   #3147
s i l v e r
Zakorzenienie

Hej. Na razie chciałam sie tylko przywitać i będę potem.

Wszystkiego Najlepszego dla Waszych dzieciaczków

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-06-01 o 08:07
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 08:09   #3148
marsi11
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41094112]

Marsi, 2 kołysanki for ju :

http://www.youtube.com/watch?v=uCMxr...ature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=-udf3AIYyOU

[/QUOTE]

dziękujemy ślicnie, ta druga to nasza ulubiona tylko nie wiem czemu mi się na niej beczeć chce

Dziewczyny, czekam na lekarza do Leosia, ma przyjechać
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 08:14   #3149
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:

dziękujemy ślicnie, ta druga to nasza ulubiona tylko nie wiem czemu mi się na niej beczeć chce

Dziewczyny, czekam na lekarza do Leosia, ma przyjechać
na pewno bedzie dobrze
Stary 2013-06-01, 08:16   #3150
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

marsi trzymam kciuki napisz co powiedział lekarz
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości