Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14! - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-02, 17:49   #4291
mela1234
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Złozył łozeczko z którego jestem w miare zadowolona... Jest stabilne, ładne, wzory misiów ma z dwóch stron, a nie tylko z jednej jak niektóre łózeczka, ale jest jedno ale, na aukcji było zaznaczone, że łożeczko ma 3 wyjmowane szczebelki, a okazało sie, że żadne sie nie wyjmuje wkurzyłam sie... Najwyzej zaczniemy sie tym martwic jak mały bedzie wychodził z niego.
A może w twoim łóżeczku opuszcza się bok?

Ja dziś cały dzień spędzam w dolinie. No nie mogę się ogarnąć jakoś. Mąż zrobił obiad, ja surówkę, teraz poszedł z Małgosią do sąsiadów bo tam jest kolega Małgosi i trampolina to mała się wyszaleje. A ja mam spokój. Mąż nawet unika konfrontacji patrząc na mnie. Chyba boi się, że wybuchnę. A mnie tak smutno. Nie wiem czemu - hormony?
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 17:49   #4292
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Margosia: właśnie miałam pytać czy wracasz już, czy zostajesz u rodziców do porodu. Też tak myślę że to może być najdłuższy miesiąc. NIby szyjka się skróciła, mały ciśnie w dól, ale z drugiej strony kumpela z 4cm rozwarciem chodziła dwa miesiące i nic, więc nie nastawiam się szczególnie.

misiaczka: właściwie jakis drobiazgów do szpitala, koszuli do karmienia stanika chociaż jednego itp. jak dostanę wypłatę to zamówię, a potem Mały może wyłazić. Chociaż może poczekać do 18 czerwca, żebym mogła zdecydować się na urlop roczny 80%.

Niunia: Emaljunga Duo combi 3-in-1 Smart. Prawdziwa terenówka

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 17:51   #4293
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
dzień dobry.... a raczej taki sobie....
mały z położenia główką w dół przekręcił się w nocy i jest gółwką do góry
może jeszcze wróci do odpowiedniej pozycji

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość

Witamy się z Adasiem w 30 tc

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Witam się NA KACU w 34 tygodniu ciąży

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Ja mam brzoskwinie!
ja mam arbuza, brzoskwinie, truskawki, jabłka ;p

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
witam się i ja)
34 tydzień i u mnie

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
dzień dobry brzuszki

mój maluszek wczoraj na dzień dziecka dostał nektarynki tak mi w sklepie zapachniały ze dosłownie nie mogłam sie powstrzymać
w przyszłym tygodniu zapoluje na truskawki ale jak na razie są drogie po 14 zł widziałam...
teraz wcinam sobie milke , na 14 przyjadą dziadkowie więc zaraz zmykam pomóc mamie przy jedzonku , chyba zrobimy grilla (En pamiętam ze kiedys chciałaś wpaść , zapraszam , oczywiscie reszte mam także ).

aa i zastanawiam sie nad tym czy do szpitala brać laktator, Wy zamierzacie go zabrać ?

miłego dnia , wieczorem Was nadrobie
laktatora nie biorę, jak bedzie potrzebny to tż dowiezie
u mnie truskawki to lecą w dół
wczoraj brałam po 8,50. dziś rano były po 7,50
a godzinę temu nowa babka stanęła to już po 7 zł
może jutro znowu taniej

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Chwalę się wczorajszymi zakupami
Dzisiaj mam w planach odwiedzić tk maxx i smyka może

Cytat:
Witam się już w 35 tygodniu Jeszcze tylko 2 i bede mogłą oddychac pełną piersią

I musze powiedziec, ze maz sie wczoraj spisał i posprzatał i zrobił pyszny obiad, kurczak w chrupiacej skórce, ziemniaczki zapiekane i surówka jęzor uciekł mi do tyłka
Złozył łozeczko z którego jestem w miare zadowolona... Jest stabilne, ładne, wzory misiów ma z dwóch stron, a nie tylko z jednej jak niektóre łózeczka, ale jest jedno ale, na aukcji było zaznaczone, że łożeczko ma 3 wyjmowane szczebelki, a okazało sie, że żadne sie nie wyjmuje wkurzyłam sie... Najwyzej zaczniemy sie tym martwic jak mały bedzie wychodził z niego.[COLOR="Silver"]
za tc
i dla tż

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Mam na to dobry sposób, który zamierzam stosować w przyszłości. Jak któraś babcia oleje moja prośbę zeby nie kupować wielkich zabawek bo i tak mamy mało miejsca to zawioze taka zabawkę do danej babci i powiem ze Maja u niej bardzo chętnie sie tym pobawi jak sobie zagraci chatę to moze zrozumie

Ja tez pól nocy nie spalam
Skurcze+ chrapiacy mąż+ zamartwianie sie Majeczką

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

za wszystkie nowe tygodnie
za śliczne zakupy dla maluchów

Spędziłam dzis pól godziny przy kasie w Kauflandzie bo kasjerka nie mogła nabić buraczkow. I pyta sie mnie czy bardzo sa mi potrzebne
A ja miałam taka chęć na mielonego z buraczkami ze mówię nie odpuszcze ludzie mało mnie nie zjedli ale tak o to wlasnie sie gotują moje buraczki
a co trzeba walczyć o swoje to jej wina, że nie umie naliczyć
pamiętaj tylko, ze w naszej diecie buraczki ograniczone

no to mam burzę ...także uciekam, wrócę jak przejdzie, przy okazji się zdrzemnę

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 17:54   #4294
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
to takie same. A masz na tych szczebelkach takie 'nakretki' jak miała Neni na swoich? Czy na zasadzie spręzynki sie wyjmuja? Bo może my jacys jełopi jestesmy chociaz Tż sprawdzal kazdy szczebelek i ani drgnał.
Na sprężynkach są włożone. Ruchem do góry się luzuje i wyciąga.

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Dzień dobry Wracam właśnie do domku po weekendzie w Wawie spedzonym głównie na nauce,ale już sesja prawie cała zaliczona Został mi ostatni egzamin za dwa tygodnie,mam nadzieję,że dam rade na niego dojechać i zdać. W piątek,jadąc autobusem,nagle zrobiło mi się słabo, niedobrze i musiałam wysiąść bo bym zwymiotowała. Oczywiście wpadłam w panikę, że skoro będe haftować to organizm sam się oczyszcza i zaraz zaczne rodzić Wiem,że to irracjonalne,ja nawet skurczy nie miałam ani nic,ale panika była szczególnie że jechałam sama i nie wiedziałam co zrobić w razie czego. Na szczęście po kilku minutach na świerzym powietrzu przeszło. Dostałam dwa kocyki dla Gabi od znajomych, już nie wiem co robić z tymi kocykami,bo łącznie mamy już 8sztuk I ani jednego nie kupiliśmy, panuje jakaś moda wśród naszych bliskich na kupowanie kocyków Z tego co was zdażyłam poczytać,to widze że nie tylko ja ostatnio kiepsko sypiam. W nocy od jakiegoś czasu budzi mnie pecherz na zmiane z ostrą zgagą i refluksem.. masakra,już nie wiem jak sobie z tym radzić. Ale poza tymi dolegliwościami jakoś ogólnie lepiej sie czuje niż przed np miesiącem, nie mam żadnych kłuć, skurczy, bóli itp, trzymam kciuki,by tym z was,które mają tego typu dolegliwości jak najszybciej przeszło i powróciło lepsze samopoczucie I tym pozytywnym akcentem kończe posta,bo chyba zaczynam już przynudzać
Ładny wysyp z kocykami Na pewno się wam przydadzą

Cytat:
Napisane przez kubus puchatek Pokaż wiadomość
Wróciłam z małych zakupów,na pchlim targu nic nie było,jeden pajac upolowany,ale później pojechalismy do sklepów rozejrzeć się za łóżeczkami i materacami.Przy okazji kupiłam kilka pierdułek Sprawa łóżeczka zostaje odroczona na później. U mnie nadal piękne słonko
Do tego co jest na zdjęciach kupiłam jeszcze 3 butelki TT po 150 ml,bo były za połowę ceny
za zakupy

Cytat:
Napisane przez Myszolka91 Pokaż wiadomość
Hej. Bylam dzis z tz zarejestrowac sie w szpitalu,ogladalismy porodowke i sale. Az sie rodzic chce cisza taka byla ze masakra a spodziewalam sie krzykow hehe pokoj przedporodowy wyposazony we wszystko tv,toaleta,ktg podklady itp. Sama porodowka Full wypas wana,nowe lozko,toaleta,radio,drabi nki,pilki itp. Masa roznych rzeczy. Sale Po porodzie sa 2 osobowe z toaleta wiec nie jest zle. Ogladalismy tez pokoj rodziny ale szkoda Kasy na to. A no i na korytarzu stoi stolik z owocami,napojami i slodkosciami jakby zachcialo sie jesc.
Super się zapowiada

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Uwaga ze strony mojego szpitala:

UWAGA: Zwracamy się z uprzejmą prośbą do naszych pacjentek aby przy zgłoszeniu się do porodu zabierały ze sobą rzeczy tylko i wyłącznie w takich ilościach jak zapisano powyżej !!!

A prawda taka, że ludzie mają tendencję do przesadzania z ilością rzeczy.

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
W ciągu tych kilku dni nieobecności dotarł bujaczek/leżaczek i wózek. Bujaczka nie złożyłam, ale wózek wam wstawiam. Nie mogę jeszcze rozkminić zakładania tej góry, ale mam nadzieję że dojdziemy do tego co i jak.

No i od wczoraj już jesteśmy w 9 miesiącu. Idę poczytać co się tu działo
Bardzo ładny wózek
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 18:00   #4295
Myszolka91
Raczkowanie

kubus puchatek w Berlinie, w bardzo malym szpitalu.
Myszolka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 18:03   #4296
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Niunia: Emaljunga Duo combi 3-in-1 Smart. Prawdziwa terenówka
wózki tej firmy są ponoć nie do zdarcia.
ja chciałam na początku też Emmaljunga jakiegoś, ale cena nowych potrafi nieźle zniechęcić
Stary 2013-06-02, 18:04   #4297
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Margosia: właśnie miałam pytać czy wracasz już, czy zostajesz u rodziców do porodu. Też tak myślę że to może być najdłuższy miesiąc. NIby szyjka się skróciła, mały ciśnie w dól, ale z drugiej strony kumpela z 4cm rozwarciem chodziła dwa miesiące i nic, więc nie nastawiam się szczególnie.
Tż nie pozwolił mi zostać u rodziców do listopada
Szczerze mówiąc coraz bardziej wmawiam sobie termin listopadowy i skończy się na samospełniającym proroctwie )

Ciekawe co tam u Malinki

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 18:07   #4298
magdalennne
Wtajemniczenie

Ona wyjmowane szczebelki to 7. 8. i 9. niezależnie od strony, od której zaczynasz liczyć
Stary 2013-06-02, 18:08   #4299
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Hej. Bylam dzis z tz zarejestrowac sie w szpitalu,ogladalismy porodowke i sale. Az sie rodzic chce cisza taka byla ze masakra a spodziewalam sie krzykow hehe pokoj przedporodowy wyposazony we wszystko tv,toaleta,ktg podklady itp. Sama porodowka Full wypas wana,nowe lozko,toaleta,radio,drabi nki,pilki itp. Masa roznych rzeczy. Sale Po porodzie sa 2 osobowe z toaleta wiec nie jest zle. Ogladalismy tez pokoj rodziny ale szkoda Kasy na to. A no i na korytarzu stoi stolik z owocami,napojami i slodkosciami jakby zachcialo sie jesc.
Porodówka podobna do żeromskiego w krk
Tylko, ze wanna jest w jednej na 4 sale no i toaleta z prysznicem wspólna, ale dziewczyny nawet przy zajętych 4 salach opisywały, ze nigdy nie spotkały w niej nikogo )

No i niestety nie dają owoców i słodkości ogólnodostępnych, ale w sumie podczas porodu nie można za dużo jeść a po porodzie też ze słodkościami i owocami trzeba uważać, więc nie widzę takiej potrzeby

Mały
Stary 2013-06-02, 18:13   #4300
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

malinka: brawa za brak paciora!

oliath: Piękna waga Lili) bardzo ładnie rośnie, a uparta buźkę po porodzie pokaże (btw pościel od Ciebie super mi się podoba:PPP żeby nie było, bo nie napisałam wcześniej).

Guusia: ja chyba po miesiącu miałam prawko dopiero do odbioru. Ale u Ciebie też juz trochę czasu minęło co?

Ghia: brawa dla TZ-ta!!! Super że dostał pracę!) a jak Tobie idzie nauka?

Env: no to widzę że wizyta w szpitalu taka straszna nie była. Dbaj o siebie, leż i odpoczywaj póki co!

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

lachryma: to powiem Ci że są nie do zdarcia. Dwójka rozbójników je przechodziła, a wygląda niemal jak nowy. Ze względu na cenę też byśmy sie na niego nie zdecydowali, po prostu nie byłoby nas stać. a tak mamy farta:P
Margosia: i słusznie, pewnie sie stęsknił. Skoro Ty za nim nie tęskniłaś, z tego co czytałam:P a jak się jechało?

Na weekend przyjechała starsza siostra męża z chłopakiem - piękne fajne audi sportowe.. a jako ze ja nie piję.. (ona też nie - o tym za moment, ale nie ma prawka) to sobie pojeździłam i nawet Igorek za mocno wątroby mi nie ugniatał... chyba czuł, jak mamie frajdę sprawie 140km/h w aucie z napędem na 4 koła.. eeeehhh...

a i tak się rozmarzyłam na samo wspomnienie, że zapomniałam napisać,że zaskoczyli nas podwójną nowiną - zaręczynami i 6tc ciązy

Galeria pazurkowa:

Edytowane przez elaine-blath
Czas edycji: 2013-06-02 o 18:14
Stary 2013-06-02, 18:17   #4301
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c

Cytat:
roxi: muszę sobie zapamiętać Twoje rady odnośnie rozszerzania diety... nie chcę wariować, bo wiem, że idealnie się nie da, ale jak mogę to nawet w produktach dla siebie zwracam uwagę na składy i unikam tego, co szkodliwe. Im mniej tego dostarczę sobie, tym lepiej, bo wiadomo całkiem uniknąć się nie da. Nawet jeśli wiązało sie to z zaprzestaniem kupowania Almette i Ostrowii za to znalazłam inne serki z odpowiednim dla mnie składem.
Jakie to serki?

Dziewczyny mój syn nie będzie ginem, on będzie Gokiem!
Ma więcej bodów z długim rękawem niż mój TŻ wszystkich ubrań :P

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 18:19   #4302
Sofina
Raczkowanie

Witam się i pewnie zaraz zmykamnie działa mi w domu internet a jutro jedziemy do Warszawy, potem do Krakowa więc pewnie dołączę do Was w nowym wątku.

Dodam tylko, że 2 dni temu dotarł rogal/kojec do spania Motherhood- wg mnie genialna rzecz, wreszcie się wysypiam zobaczymy tylko jak będzie służył potem, podczas karmienia i sadzania dziecka.

Do napisania za kilka dni!
Sofina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 18:19   #4303
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Nawet jeśli wiązało sie to z zaprzestaniem kupowania Almette i Ostrowii za to znalazłam inne serki z odpowiednim dla mnie składem.
uwielbiam almette, najbardziej z ogórkiem i czymś tam
Stary 2013-06-02, 18:25   #4304
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath
Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2

Perse: polmexu i z biedry - nadal nie jest to idealny skład, ale po 1 nie mają w sobie skrobi wieprzowej...

Madi: co do dnia dziecka - to nie dziw się mamie - w końcu bez znaczenia ile będziesz miała lat będziesz dla niej dzieckiem. to tak jak w tej reklamie - nie pamiętam czego, widzianej oczami matki - chłopak ciągle jest chlopczykiem

karolajn: za czereśnie 16zł/kg już jestem w stanie dać. Resztę owoców za to mogę oddać. aaaaaaaa

Iwona: a propo's kryzysu skurczowego w 30tc - u mnie żadnego nie było. Oprócz dużego brzucha i nacisku na wątrobę nóżki mojego syna, nie mam właściwie żadnych dolegliwości. Ostatnio troszkę mnie w pochwie kłuje no ale to już szyjka się skraca..co jakoś mocno mnie nie martw w tym momencie...

lachryma: ja strasznie dużo ostrowii jogurtowej i almette ze szczypiorkiem, ale zrezygnowałam ze względu właśnie na tą skrobię wieprzową, skoro mięcha nie jem..

Galeria pazurkowa:

Edytowane przez elaine-blath
Czas edycji: 2013-06-02 o 18:27
Stary 2013-06-02, 18:29   #4305
lachryma
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2

Cytat:
Perse: polmexu i z biedry - nadal nie jest to idealny skład, ale po 1 nie mają w sobie skrobi wieprzowej...
a ten polmex gdzie kupujesz, bo nie kojarzę w ogóle tej firmy
Stary 2013-06-02, 18:31   #4306
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Margosia: i słusznie, pewnie sie stęsknił. Skoro Ty za nim nie tęskniłaś, z tego co czytałam:P a jak się jechało?

Na weekend przyjechała starsza siostra męża z chłopakiem - piękne fajne audi sportowe.. a jako ze ja nie piję.. (ona też nie - o tym za moment, ale nie ma prawka) to sobie pojeździłam i nawet Igorek za mocno wątroby mi nie ugniatał... chyba czuł, jak mamie frajdę sprawie 140km/h w aucie z napędem na 4 koła.. eeeehhh...

a i tak się rozmarzyłam na samo wspomnienie, że zapomniałam napisać,że zaskoczyli nas podwójną nowiną - zaręczynami i 6tc ciązy
Momentami dość ciężko, bo widoczność słaba- lało, szaro i ponuro- a na autostradę to nie są dobre warunki ale w sumie w gorszych już jeździłam więc nie narzekam

No i gratulacje dla Siostry Tż!
Cytat:
Napisane przez Sofina Pokaż wiadomość
Witam się i pewnie zaraz zmykamnie działa mi w domu internet a jutro jedziemy do Warszawy, potem do Krakowa więc pewnie dołączę do Was w nowym wątku.

Dodam tylko, że 2 dni temu dotarł rogal/kojec do spania Motherhood- wg mnie genialna rzecz, wreszcie się wysypiam zobaczymy tylko jak będzie służył potem, podczas karmienia i sadzania dziecka.

Do napisania za kilka dni!
Miłej wycieczki

Mały
Stary 2013-06-02, 18:49   #4307
Myszolka91
Raczkowanie

Dzis od poloznej dowiedzialam sie ze w czasie pobytu w szpitalu podaja normalne jedzenie Bo nie wplywa to jeszcze na pokarm. Diete mam rozpoczac dopiero w domu.
Myszolka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 19:23   #4308
mela1234
Zakorzenienie

Czy ja mam urodzić włochate dziecko? No zgaga mnie męczy od kilku dni popołudniami. Dziś też!

Ale tu cisza!
Stary 2013-06-02, 19:27   #4309
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:

W ciągu tych kilku dni nieobecności dotarł bujaczek/leżaczek i wózek. Bujaczka nie złożyłam, ale wózek wam wstawiam. Nie mogę jeszcze rozkminić zakładania tej góry, ale mam nadzieję że dojdziemy do tego co i jak.

Super wózek i czekam na zdjęcia leżaczka
za 9ty miesiąc
Cytat:
Super

Ale mamy leniwe popołudnie. TŻ zrobił obiad i leżakujemy przed tv

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Cytat:
Czy ja mam urodzić włochate dziecko? No zgaga mnie męczy od kilku dni popołudniami. Dziś też!

Ale tu cisza!
Jeszcze nigdy w życiu nie miałam zgagi ...
Ale za to mam problem z tym prawie ulewaniem się
To się chyba reflux nazywa?
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 19:30   #4310
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Jeszcze nigdy w życiu nie miałam zgagi ...
Ale za to mam problem z tym prawie ulewaniem się
To się chyba reflux nazywa?
Będziemy mieć łysolce

A przypadłości nie zazdroszczę

Mały
Stary 2013-06-02, 19:32   #4311
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Będziemy mieć łysolce

A przypadłości nie zazdroszczę
Oby nie
Ja urodziłam się ze strasznie gęstymi włosami, TŻ też z włosami
Nie wiem jak teściowa, ale moja mama nie miała zgagi
Stary 2013-06-02, 19:36   #4312
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:

Ale tu cisza!
no jesli tak to ja małpkę urodzę, bo mnie zgaga od miesięcy trzyma)

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 19:37   #4313
mela1234
Zakorzenienie

Ja przy Małgosi też nie miałam zgagi, a mała urodziła się z włoskami, które co prawda kiepsko rosły. Za to bratowa miała dużą zgagę i mały ma fryzurę
Stary 2013-06-02, 19:40   #4314
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Anulka: jadę do Ciebie na czereśnie - jak tylko przeczytałam że aż 4 drzewka masz... ))) bo jak wcześniej pisałaś to myślałam że mniej i nie chciałam Cię objadać... to gdzie mieszkasz i dlaczego tak daleko?:PPP

Dotkaa: w odpowiedzi na 3 pytania, 1. nie kupuję soli fizjologicznej, chyba że będą ropieć oczka, 2. tak octenisept kupujemy 3. mam zamiar właśnie jeden kupić.

A wracając na chwile do Twojego pytania o odejśćie wód i podkład na łóżku, to dzisiaj sobie o tym myślałam. Wprawdzie chciałabym materac wymienić (od 2 lat się zbieramy), ale w tej chwili to nie wytrzaśniemy min 500zł extra, więc chyba zdecyduję sie na te podkłady na wszelki..

Ghia
: mata fajna.. my akurat zdecydowaliśmy się na dużo większą z tiny love i bez pałąków.

Neni: bardzo ładny kącik dla Malenstwa)

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-06-02, 19:44   #4315
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:

Fajnie, wasz synio będzie miał towarzystwo do zabawy
Stary 2013-06-02, 19:46   #4316
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Neni: bardzo ładny kącik dla Malenstwa)
Dziękuję Zdążyłam już go podrasować od przedwczoraj Ale pokażę Wam jak już wszystko będzie gotowe

A i zapomniałam się pochwalić, że dostałam dziś kwiatki w Lidlu za darmo Rano w tv mówili, że dziś urodziny Kubusia-może dlatego

A Młody ma dziś ADHD do kwadratu Miałam w ciągu całego dnia może 20 min luzu, a tak to mi wnętrzności przestawia...

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-06-02 o 19:48
Stary 2013-06-02, 19:48   #4317
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Oby nie
Ja urodziłam się ze strasznie gęstymi włosami, TŻ też z włosami
Nie wiem jak teściowa, ale moja mama nie miała zgagi
Zobaczymy:P I tak trzeba Kochać

Mały
Stary 2013-06-02, 19:48   #4318
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Anulka: jadę do Ciebie na czereśnie - jak tylko przeczytałam że aż 4 drzewka masz... ))) bo jak wcześniej pisałaś to myślałam że mniej i nie chciałam Cię objadać... to gdzie mieszkasz i dlaczego tak daleko?:PPP
Opolszczyzna. Przy granicy czeskiej, na pograniczu z województwem śląskim. Jakieś 30 km od Raciborza na Śląsku i 84 km od Opola. Zapraszam serdecznie. czereśni w tym roku będzie w brud. Będzie też sporo poziomek i agrestu jak któraś chętna.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 19:50   #4319
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Nie straszcie, mnie wody nie mogą odejść w czasie spania, bo ja śpię na tapczanie, na którym się siedzi również :P Więc będzie eeeee problem

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 19:53   #4320
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Chwalę się wczorajszymi zakupami
Dzisiaj mam w planach odwiedzić tk maxx i smyka może

Cytat:
Witam się już w 35 tygodniu Jeszcze tylko 2 i bede mogłą oddychac pełną piersią

Cytat:
Napisane przez kubus puchatek Pokaż wiadomość
Wróciłam z małych zakupów,na pchlim targu nic nie było,jeden pajac upolowany,ale później pojechalismy do sklepów rozejrzeć się za łóżeczkami i materacami.Przy okazji kupiłam kilka pierdułek Sprawa łóżeczka zostaje odroczona na później. U mnie nadal piękne słonko
Do tego co jest na zdjęciach kupiłam jeszcze 3 butelki TT po 150 ml,bo były za połowę ceny

Cytat:
Ale fajne warunki

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Uwaga ze strony mojego szpitala:

UWAGA: Zwracamy się z uprzejmą prośbą do naszych pacjentek aby przy zgłoszeniu się do porodu zabierały ze sobą rzeczy tylko i wyłącznie w takich ilościach jak zapisano powyżej !!!

Cytat:
Za tc i wózek

A teraz uciekam, bo coś nie mam dzisiaj weny do odzywania. Poczytam trochę książkę a potem lulu
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości