Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14! - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-03, 10:26   #4441
kayka11
Raczkowanie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Witam się w koszmarnie deszczowy poranek i chwale się od razu,że dziś wchodzimy w 30 tydzień.Odwiozłam męża na baze i tak ostałam się sama z sierścią do piątku!Jakoś tak mi dziwnie....Wczoraj moja koleżanka miała cesarke i urodziła córeczke,niestety mała ma roszczep wargi i podniebania,ale to już było stwierdzone na usg kilka tygodni temu.Mam nadzieje,że szybciutko zrobią jej zabieg i malutka niedługo dojdzie do siebie.Mnie znów dziś głód wygonił z łóżka po 5 rano i teraz już trochę zaćmiona jestem i zgaga znów zaczyna palić.Życze dnia bez dolegliwości i udanych wizyt!!
kayka11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 10:26   #4442
madi82
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
w koncu zasnęłam i dzisiaj już nie boli, ale brzuch mnie bolał dobre 6,7h i to takie skurcze, po czym odpuszczały...
Nie żałuj sobie tego wapna, bo to akurat Ci nie zaszkodzi no i trzymam kciuki żeby ładnie zeszło, biedna jesteś strasznie w tej ciąży!

Ehhh co to się z nami dzieje na koncówce.. dobrze, ze juz przeszło chociaż trochę. leż i odpoczywaj

za wizytę!

, poważnie się zaczyna u Ciebie robić- 9 msc

Kochana nie denerwuj się i nie myśl o tym tak- na pewno sobie wszystko wyjaśnicie jak Tż wróci z pracy. No i jestem strasznie ciekawa co tam u Arturka słychać

Ojejku...współczuję no i oczywiście kciuki najmocniej zaciśnięte jak się da, biedaku !!!

Juz dzisiaj tak, dziekuje chociaz myslałam wczoraj, ze koniec konców wyladuje na IP tak bolało

Niech mąż odrobinę przystopuje i da Ci trochę wytchnienia, bo sił będziesz miała coraz mniej, a przemęczać się nie możesz, pamiętaj.

Zachowanie bardzo w moim stylu

Hej dziewczyny!
Bóle odpuściły ale dopiero jak zasnęłam.
Muszę poruszyć ten temat na następnej wizycie, bo to nienormalne żeby to aż tak bolały przepowiadacze i to do tego po 3 nospach, po dużej dawce magnezu i żeby co chwilę brzuch twardniał.
Mam natomiast inne zmartwienie- otóż na papierze dzisiaj rano zobaczyłam taką jakby galaretkę o długości paru cm- nie było tego niewiadomo ile, ale jednak było i się zmartwiłam, że to może czop mi zaczął odchodzić??
Pogoda pod psem, Tż na spacerze z sierścią, ale szczerze mówiąc ja tak jak Oliath lepiej się czuje jak tak jest- ze względu na moją astmę łatwiej mi się oddycha jak jest takie rześkie powietrze i do tego nie latają wszystkie te pyły i inne, bo wtedy to nic nie pomaga i jest jedna wielka tragedia.
Dzisiaj mam zamiar poprać chociaż część Bezikowych rzeczy, bo jakoś mi te moje dolegliwości tak nieciekawie wyglądają
Wczoraj stwierdziłam do Tżta, że urodzę 27-28 czerwca bo tak mi się wydaje a on na to, że wg niego Bezik wyjdzie 30 lipca i będzie uwaga uwaga uwaga- PÓŹNIAKIEM

za wizyty, za tygodnie!
A moze to tez zwykla wydzielina,u mnie tez takie cos ostatnio zauwazylam i pomyslalam....czop,ale uffff....ciezko powiedziec...a kiedy masz wizyte?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 10:28   #4443
czarownica1
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

zapomniałam powiedzieć o wynikach morfo, mocz i hbs:
hemoglobine mam 12,5, jakies flagi ponizej przy erytrocytach, limofyctach i innych takich ale babka w labie powiedziała, że to tak ciążowo jest.
mocz - po tej furaginie leukocyty spadły trochę, bakterie jeszcze jakieś są i ślad białka.
hbs - nie wykryty wiec ok.
zobaczymy co gin jutro powie...
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 10:29   #4444
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Perse: wczoraj właśnie czytałam w "w oczekiwaniu na dziecko" że tylko 15% porodów zaczyna się od odejścia wód.. hm..

surka: a dużo jeszcze wam zostało?

misiaczka: nie biorę kwasu właściwie od 4 miesiąca ciąży i od ok. 5miesiąca żadnych witamin. DOstarczam tyle ile zjem w pożywieniu, z extra to od jakiegoś czasu magnez i dicoflor .

margosia: haha dziękuję za podziw, czasami niestety muszę się wracać, bo nie pamiętam, która pisała, ale staram sie ćwiczyć mój ciążowy umysł) tylko muszę tak na raty, bo ciągle kogoś sobie przypominam i dopisuje.. dlatego taki span ode mnie, jak nadrabiam zaległości

Anula: noo wiesz, chyba już czas najwyższy aby brzuch zaczął się obniżać

a i Mela pisała, że starsze osoby od 5tej w kolejce to wina systemu rejestracji.. i tu się zgadzam całkowicie. Sama byłam świadkiem, jak do przychodni przyszedł starowinka taki, że ledwo co szedł i mówi że chce się zapisać na następny dzień.. a babeczka do niego, że przykro jej, ale musi przyjść następnego dnia, bo rejestrują jutro od 7mej. No masakra jakaś.

domciatko: brawo za sex:P

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 10:29   #4445
madi82
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Widzę, że nastał ten wesoły etap, kiedy praktycznie każda z nas narzeka na większe/mniejsze bóle ciąża już serio ciąży

misiaczka łykaj osobno, ja też tak robię (kupuję osobno witaminy, osobno kwasy tłuszczowe). jeszcze aptekarka poleciła mi mega tanie, bo 60 kapsułek/10zł wchodzi lepiej niż przy zestawie

Dziewczyny, pogońcie mnie, ja dalej w łóżku zalegam A muszę skoczyc do sklepu, bo chleba w domu nie ma, ziemniakow na obiad, jeszcze chodzi za mna marchewka z jablkiem (taka z majonezem i smietana), serek biały (bo przywieźliśmy od dziadkow tzta rzodkiewke i szczypior z ogrodka)... dobrze, że chociaz mielone mam juz gotowe, bo zrobilam wiecej w piatek i zamrozilam, to z tym bedzie spokoj... boze jakiego mam lenia dzisiaj.

A w ogole wczoraj jeszcze wyskoczylismy z tż na spacer, bo pogoda piekna była, żadnej pielgrzymki nie robilismy, ale w polowie musielismy sie wracac, bo czułam kłucie w dole brzucha no myslalam ze do domu nie dojde. Już nie mam sił w tej ciąży, wszystko boli/ciągnie/piecze/swędzi, a gdzie jeszcze ponad 2 mc
Nie martw sie...mi sie tez wydaje,ze mam tyle sil a jak zaczynam cos robic to ich nie mam...i wsio boli...

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 10:32   #4446
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość

Nasz Glut będzie miał jednak włoski Tż miał rano straszną zgagę

Ok teraz spadam Miłego dnia
moze kilka takich kedziorkow na srodku głowy wyrosnie

Cytat:
Napisane przez Katerine2 Pokaż wiadomość
Witam
Z tego co widze to u wiekszosci z Was brzydka pogoda, a u mnie sloneczko swieci.

W sobote zabralam synka i siostre z corkami do cyrku, bo nawet niedaleko mojej miejscowosci Cyrk Zalewski dotarł najbardziej podobali nam sie motocyklisci w "kuli smierci", slonie i foczki a potem obowiazkowo McDonald. Wczoraj za to leglam w lozku i do poludnia w pidzamce, z wstawaniem na zrobienie niuniowi sniadania, podanie lekow i wybor ciuchow dla niego. Mezowi powiedzialam ze moze robic co chce (ale nie sam tylko z Matim) to powiedzial ze zabiera synka i jada do moich rodzicow to pojda nad staw rybki pokarmic i pojechali. Takze jest kolejny postep.
Ok 17 maz przyjechal po mnie i dojechalam do reszty i 2 kielbaski z grila zjadlam.

Malutka w brzuszku sie caly czas rusza i nawet jak aktywna jestem to i tak ja czuje, uwielbiam to

En dopisz mi wizyte 5 czerwiec - jupi to juz tuz tuz. Troszke sie boje bo opuchlizna nog sie non stop utrzymuje i wynikow badan sie boje ale niunie zobacze
widac maz sie stara a synek zadowolony?

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Cytat:
Napisane przez kayka11 Pokaż wiadomość
Witam się w koszmarnie deszczowy poranek i chwale się od razu,że dziś wchodzimy w 30 tydzień.Odwiozłam męża na baze i tak ostałam się sama z sierścią do piątku!Jakoś tak mi dziwnie....Wczoraj moja koleżanka miała cesarke i urodziła córeczke,niestety mała ma roszczep wargi i podniebania,ale to już było stwierdzone na usg kilka tygodni temu.Mam nadzieje,że szybciutko zrobią jej zabieg i malutka niedługo dojdzie do siebie.Mnie znów dziś głód wygonił z łóżka po 5 rano i teraz już trochę zaćmiona jestem i zgaga znów zaczyna palić.Życze dnia bez dolegliwości i udanych wizyt!!

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 10:33   #4447
kiss12550
Zadomowienie

witam mamy

En- ja co jakis czas tez obserwuje taką galaretowata wydzieline u siebie , ale jak mówie co jakiś czas wiec to chyba nic złego , zreszta gin nic niedobrego też nie zauważył

oj widzę ze faktycznie każda prawie odczuwa jakieś mniejsze/większe dolegliwości... u mnie znów mam wrażenie ze cisnienie co jakiś czas mi spada , mogłabym wciaż spać i na nic nie mam siły może to wina pogody?

nastawilismy się z Tżtem na wózek z Roana , bylismy w sklepie obejrzeliśmy go i ku naszemu zdziwieniu okazało sie ze gondola w porównaniu do innych wózków jest średniej wielkości wszędzie czytałam ze jest jedna z większych a tu niespodzianka , no i teraz jesteśmy w kropce bo jednak chcialam jak najwiekszą tą gondole.

No dobra pomarudziłam troszke a teraz chyba ide na kawe.

3mam kciuki za wszystkie wizyty , gratuluje kolejnych tygodni i ściskam po kolei każdego maluszka
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 10:33   #4448
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Perse: wczoraj właśnie czytałam w "w oczekiwaniu na dziecko" że tylko 15% porodów zaczyna się od odejścia wód.. hm..
no własnie.
nawet odejście czopu nie musi zapowiadać wczesnego porodu.

najgorzej jak się skurcze zaczną na dobre, wiedy wiadomo, że dziecko wychodzi

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 10:38   #4449
kubus puchatek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
Witam kochane z samego rana!

Od 4 nie spie nie wiem juz sama co mam ze soba poczac. Niby wczoraj pozno jak na mnie poszlam spac bo o 24, a tu po 4 godz pobudka i nici ze snu choc bardzo sie staralam!!!

Gratuluje nowych tygodni i wciaz powiekszajacych sie wyprawek!

Nie pamietam kto ma emmaljunge Sliczne sa te wozeczki! Wszyscy dunczycy woza w nich swoje dzieciaczki Tez chcielismy emme ale jak zobaczylismy cene 7000kr to od razu zrezygnowalismy. A wozek chcielismy koniecznie nowy, zeby posluzyl ewentualnemu rodzenstwu jeszcze.

Wczoraj wieczorem dojechala do nas maritka, fotelik, posciel dla dzidzi, materac, laktator i lozeczko!!!
Oczywiscie nie moglam sie powstrzymac i wozek zaraz zlozylam samiutenka, mowiac Tz zeby nie odbieral mi tej przyjemnosci On sobie posklada dzisiaj lozeczko Nie jestem w 100% zadowolona z koloru lozeczka- myslalam, ze bedzie nieco ciemniejsze, chyba cos mi sie pokickalo przy zamowieniu z tymi kolorami no, ale coz. Niech juz takie zostanie, bo odsylanie do Polski i wymiana na inny kolor kosztowala by wiecej niz to lozeczko pewnie

No i burczy mi w brzuchu Co ja mam jesc o 6 rano???

Wszystkim zycze milego dnia!!!
Również życzę miłego dnia co do Emmaljungi,to przyglądałam im się na wakacjach,byłam w hotelu ze Szwedami i każda rodzina miała ten wózek,bardzo porządne maszyny. Ja niestety nie mam miejsca na takie cudeńko w moim małym mieszkanku.

za super zakupy,poprosimy zdjęcia

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
hej!
ja dzis nie moge spac od 6, maz mnie obudzil bo szykował sie do pracy, przed chwila zrobilam sobie kanapki i herbatke i wcinam w lozeczku
u mnie pokogda straszna, caly czas pada....
aa i dzis zaczynamy 36 tc!!!
za tydzień

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Dobry...Dziewczynki blagam o magiczne kciuki.w nocy rozwalila mi sie 2. Ot tak sobie i nie wiem czy to pekl hemo czy wraca moj koszmarek z przeszlosci :-( rano bede dzwonic do swojego lekarza od 2 ale on dopiero jutro przyjmuje. Jutro mam tez gina - wizyta w szpitalu na badania. Wiec prosze o podwojne kciuki. Z gory dziekuje najladniej jak umiem
Trzymam bardzo mocno!!!Oby się szybko zagoiło

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość

a wracając z przedszkola w osiedlowym kupiłam truskawki, polskie, piękne, słodziutkie - 6,50zł/kg. Chyba dokupię więcej, bo nim chłopaki wrócą, tego 1kg może już nie być
truskawki mniam mniam,a mogę jedynie i nich pomarzyc tutaj(tych polskich ,smacznych)

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
W sobote rozpoczęłyśmy z Anulką 32 tc. Coraz bardziej ją czuję w brzuszku i to tak przez cały dzień i nocy. Kiedy ona śpi?
za tydzień i zazdroszczę grilli

Cytat:

Hej dziewczyny!
Muszę poruszyć ten temat na następnej wizycie, bo to nienormalne żeby to aż tak bolały przepowiadacze i to do tego po 3 nospach, po dużej dawce magnezu i żeby co chwilę brzuch twardniał.
Mam natomiast inne zmartwienie- otóż na papierze dzisiaj rano zobaczyłam taką jakby galaretkę o długości paru cm- nie było tego niewiadomo ile, ale jednak było i się zmartwiłam, że to może czop mi zaczął odchodzić??
Pogoda pod psem, Tż na spacerze z sierścią, ale szczerze mówiąc ja tak jak Oliath lepiej się czuje jak tak jest- ze względu na moją astmę łatwiej mi się oddycha jak jest takie rześkie powietrze i do tego nie latają wszystkie te pyły i inne, bo wtedy to nic nie pomaga i jest jedna wielka tragedia.

!
Cieszę się,że bóle wkońcu odpuściły

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość

W tych wolnych dniach wpadła do mnie koleżanka i przywiozła mi dwie torby przepięknych ubranek po swoim 4 miesięcznym synku jak przejrzałam to okazało się, że już nic kompletnie nie muszę dokupować. A już myślałam, że będę jedyną nieobdarowaną ciuszkowo na wątku dostałam też większy, włochaty kombinezonik i śpiworek do spania, który miałam zamiar zamawiać w tym tygodniu hehe

Kupiłam też w piątek w Biedrze dwie koszule do szpitala, kupię jeszcze jedną jakąś taniochę do porodu i mam spokój z wyprawką do szpitala
za prezenty od koleżanki

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Wczoraj miałam misterny plan, żeby zgwałcić męża, ale zanim przyszedł z łazienki to zasnęłam i nawet się nie przebudziłam, a rzadko mi się to zdarza no nic, może dziś brzuch też będzie łaskawy :P

Wczoraj Fi był w miarę leniwy, za to w nocy nadrobił i od rana też daje mi czadu.

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty, Czarowniczko, za Ciebie podwójne. I gratuluję rozpoczętych kolejnych tygodni
trzymam kciuki by plan się powódł dzisiaj
kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 10:42   #4450
enlevee
Zakorzenienie

hmmm dziewczyny wizyte mam za 2 dni, wiec juz niedlugo i o to spytam.. do tego czasu bede leżała prawie tylko.. oby to nie był ten czop a jak bóle sie powtórzą to nawet na wizytę czekać nie będę
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 10:42   #4451
kubus puchatek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kayka11 Pokaż wiadomość
za tydzień, ja jestem dzisiaj w 29tc i 1 dzień,to też jak na moje oko,zaczęłam 30? czy to za tydzień dopiero?

[
Stary 2013-06-03, 10:43   #4452
Katerine2
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
moze kilka takich kedziorkow na srodku głowy wyrosnie

widac maz sie stara a synek zadowolony?

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Synek zadowolony chociaz moja mama mi powiedziala ze po jakims czasie zapytal sie "kiedy jedziemy do domu" a jak sie go zapytalam czy tesknil za mna to powiedzial ze nie ze tylko tak zartowal ze chce do domu, ale ja wiem ze tesknil bo tak jak mowilam on zawsze wszedzie ze mna
Katerine2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 10:44   #4453
Ewusia709
Zadomowienie

Dzień dobry !!!

Witam poweekendowo, w weekend zaglądałam tylko do Was na telefonie i brakło mi weny do pisania.

Mam dobre wieści mój TŻ odebrał w pt moje wyniki GBS i paciorkowców nie wyhodowano

W weekend znów oblegałam bazę w łóżku z laptopem na kolanach i udało mi się zamówić firankę do pokoju Tymusia i jeszcze do sypialni... a żeby było bardziej kompleksowo to zamowiłam też sobie nowy komplet do salonu

Dziś w planach poszukiwania karuzeli Fp do łóżeczka i huśtawki z bujaczkiem 3w1. Później jeszcze tylko ochraniacz do łóżeczka, prześcieradełka, jeszcze z 2 ręczniczki z kapturkiem... no i literki nad łóżeczko te układane w imię dziecka U mnie wyprawka na wykończeniu, ale szał zakupów w pełni

Dziś jeszcze odpoczywam i się lenię tutaj u Teściów, jutro znów wycieczka do Częstochowy bo mamy wizytę u gina i dodatkowo pojedziemy na działkę zobaczyć jak tam czereśnie dojrzewają... a później do naszego mieszkanka to ja będę odpoczywać a TŻ coś podziała z prac porządkowo wykończeniowych (po tym malowaniu wciąż bałagan w połowie mieszkania) Ale Teście zadeklarowali pomoc więc w przyszły weekend już będzie mieszkanko wysprzątane i ogarnięte do końca

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 10:50   #4454
kayka11
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kubus puchatek Pokaż wiadomość
za tydzień, ja jestem dzisiaj w 29tc i 1 dzień,to też jak na moje oko,zaczęłam 30? czy to za tydzień dopiero?

[
To weszłaś w 30 tydzień
kayka11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 10:51   #4455
sammi24
Zadomowienie

Ona chłosta mi się należy bo ubranka zostały w domu rodziców, wywieźliśmy wszystkie, bo mama będzie mi pomagać w praniu i prasowaniu. Jak zwiozę z powrotem to pokażę wszystko

Enle niech gin oceni jak najszybciej co to za "galaretka" i pakuj torbę pędzikiem

Czarownica brawa za wyniki, trzymam kciuki za wizytę jutro

Kayka znajomi byli chociaż przygotowani...u naszych znajomych najlepszy specjalista od USG w Łodzi nie "zauważył" rozszczepu podniebienia...albo nie chciał powiedzieć wcześniej, żeby nie martwić rodziców...nie wiemy. W każdym razie mała dzisiaj ma rok i 3 msce i jest cudownym, roześmianym, zdrowym dzieckiem mam nadzieję, że dziewczynką, o której piszesz, zajmą się najlepsi specjaliści i rodzice szybko odetchną z ulgą..

domciatko za seksik
a dla malejczrnejkejt za chęciw tym temacie

Perse skoro dzisiaj wizyta, to znaczy że to dobry dzień i z Tż się dogadacie najważniejsze, że rozmawiacie ze sobą, najgorsze są ciche dni

Elaine własnie obejrzałam dokładnie wózek - niezła fura prawdziwa terenówa i ładne kolory są zestawione

Misiaczka no to swoje odstaliście

Coś mnie mdlić zaczyna, zjadłam 3bita od mamy...
Tż namawia mnie od wczoraj na USG na jutro, jesteśmy też zapisani na 18.06, nie wiem czy się nie ugnę jego prośbom stęsknił się za synkiem
A w ogóle to zaraz muszę się zabrać za wklepywanie faktur do excela bo mu obiecałam, tylko głupia nie wiedziałam że ich taka sterta jest ale wolę już tak, niż czekać, aż sam biedny wklepie po powrocie z pracy...
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 10:54   #4456
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
A muszę podzielić się czymś co zaobserwowałam. Od soboty nie bolą mnie żebra. Wiadomość niby dobra, bo bolały codziennie od dwóch miesięcy, zawsze po południu, po całym dniu i takie dwa dni bez bólu to nieziemska ulga. Powiedziałam o tym mężowi wczoraj i odparł, że to dlatego, że niewiele ale jednak mój brzuch wisi (czyt. mojego nietaktownego męża- obniżył się). Kiedy patrzę w lustro, to nie dostrzegam jakoś specjalnie, ale patrząc na niego z góry rzeczywiście jest inny. Weekend nie był dla mnie bardzo pracowity, więc może też nie było powodu żeby mnie rozbolały, ale jeśli dziś również nie będą bolały, to dopakuję torbę do końca i zacznę się żarliwiej modlić.
Najwyższy czas na torby... Ja też mam zamiar dzisiaj spakować rzeczy dziecka, bo swoje mam przygotowane.

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Witam się poniedziałkowo.
Mąż w pracy, Małgosia w przedszkolu. Mi właśnie skończyło się prać drugie pranie. Zaraz wstawię trzecie i dalej sprzątanie domu. A powinnam się zdrzemnąć bo pół nocy męczyłam się ze zgagą. Potem co przysnęłam i się obudziłam od nowa zgaga. Nic mi nie pomaga już!
Ale ważne, że skurczy żadnych nie mam.
Wczoraj się wkurzyłam na męża, bo wiedział, że nie mam magnezu i brzuch mi twardnieje, że miał jechać do apteki po magnez to się mnie pyta po 3 razy. A jak już zapytał przed obiadem - z zaciśniętymi zębami powiedziałam, że tak poproszę. Jak po obiedzie zapytał ponownie to tylko z hukiem odłożyłam szklankę, złapałam torebkę i sama pojechałam!
Umiesz liczyć licz na siebie Chłopy są niedomyślne. Dobrze, że mój TŻ się stara bardzo, bo mogłoby się rozwodem skończyć.

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
A ja się własnie wkur****m - koleżanka na FB wysłała mi priva - wchodzę - "omg! + link" no to otwieram, a tam jakieś gołe dupy I w tym samym momencie procek mi zaczął pracować, jakbym mu grę załączyła - wyje jak szalony). No jak nic włam na jej koncie i ktoś mi coś kurva "sprzedał". Jej telefon wyłączony, dzwoniłam do męża, bo pracuje z jej mężem, może coś uradzą. Jak mi się komp wysypie, to chyba sobie w czapę palnę
Dlatego ja nie wchodzę na takie linki. Nawet jak mi ktoś znajomy wysyła.

Cytat:
Hej dziewczyny!
Dzisiaj mam zamiar poprać chociaż część Bezikowych rzeczy, bo jakoś mi te moje dolegliwości tak nieciekawie wyglądają
Wczoraj stwierdziłam do Tżta, że urodzę 27-28 czerwca bo tak mi się wydaje a on na to, że wg niego Bezik wyjdzie 30 lipca i będzie uwaga uwaga uwaga- PÓŹNIAKIEM
Uważaj na siebie. Miejmy nadzieję, że to jednak nie czop.

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
W tych wolnych dniach wpadła do mnie koleżanka i przywiozła mi dwie torby przepięknych ubranek po swoim 4 miesięcznym synku jak przejrzałam to okazało się, że już nic kompletnie nie muszę dokupować. A już myślałam, że będę jedyną nieobdarowaną ciuszkowo na wątku dostałam też większy, włochaty kombinezonik i śpiworek do spania, który miałam zamiar zamawiać w tym tygodniu hehe

Kupiłam też w piątek w Biedrze dwie koszule do szpitala, kupię jeszcze jedną jakąś taniochę do porodu i mam spokój z wyprawką do szpitala
Wyprawka się kompletuje

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
dla Was, które marudzą na dolegliwości ciążowe, narzekają na kilogramy i rozstępy na brzuchy, cierpią z powodu obrzęku nóg, zgagi i zatwardzenia, czują się brzydkie jak słonie, nie umieją przespać nocy i ogólnie mają dosyć- pozytywny obrazek, który i mnie czasem stawia na nogi:
fajne
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 11:00   #4457
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

sammi: no to przygotowana już jesteś, ja znowu odłożyłam pranie ciuszków na "jutro"..

ewusia: to się rozkręciłaś z tymi zakupami) fajnie, że wszystko do przodu idzie i masz do tego pozytywne nastawienie. Zapewne nie możesz sie doczekać, jak już mieszkanko będzie gotowe. Znasz już termin cc? czy to na wizycie jutro?

envl: rozsądne podejście, a póki co leż. Tak jak dziewczyny napisały (co tez wczoraj podczytałam w "oczekiwaniu na dziecko" - zmobilizowałam sie aby przejść do etapu porodu i połogu) to czop może odejść te 2-3 tygodnie wcześniej i wcale nie musi to oznaczać, że już tego samego dnia będziesz rodzić. Może odejść na raz, może też odchodzić kawałkami, że kobieta nawet nie zauważy (jakoś mam wrażenie, ze tak będzie u mnie). A skurczów bolesnych to lepiej nie lekceważyć i na IP jedź jak sie znowu powtórzą i tak Cie będą trzymać.

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 11:19   #4458
Ewusia709
Zadomowienie

[QUOTE=elaine-blath;41124971]

ewusia: to się rozkręciłaś z tymi zakupami) fajnie, że wszystko do przodu idzie i masz do tego pozytywne nastawienie. Zapewne nie możesz sie doczekać, jak już mieszkanko będzie gotowe. Znasz już termin cc? czy to na wizycie jutro?QUOTE]

Tak to prawda, już się nie mogę doczekać powrotu do naszego mieszkanka, tutaj u Teściów mam wygodnie bo nie muszę praktycznie o nic się martwić, sprzątanie, posiłki mam pełną obsługę. Na własnych śmieciach pewnie będize trudniej, ale z moim zdrowiem coraz lepiej więc myślę, że dam radę. Planujemy się przenieść już na przyszły weekend. I rozpocząć skręcanie mebelków, prasowanie ubranek i szykowanie toreb do szpitala

Terminu CC nie mam jeszcze na sztywno ustalonego, wizytę mam jutro i gin mówił, że jeszcze będzie jedna wizyta za kolejne 2 tygodnie. Co do porodu to mówił, że proponuje 38 lub 39 tc i że będziemy się umawiać na bieżąco i że po tej ostatniej wizycie skieruje mnie już konkretnie do szpitala. Tak że dokładny termin to chyba poznam dopiero po tej ostatniej wizycie, która ma być w połowie czerwca. Narazie jesteśmy nastawieni na czas po 20stym a przed 30stym czerwca. Mam nadzieję, że do tego czasu Tymoteuszek będzie grzecznie siedział w brzuszku, rósł i zbierał siły, a żadne skurcze się nie pojawią.

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 11:19   #4459
Anulka_p
Zakorzenienie

En- dobrze, że bóle minęły. A co do galaretki, to może być to czop. Może odchodzić już nawet na 2-3 tygodnie przed porodem po troszeczku. Teraz ważne żeby te bóle się nie powtórzyły. Trzyma kciuki
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 11:22   #4460
idzia111
Zakorzenienie

Witajcie,

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
hejka po kilku dniach przerwy

u mnie nic nowego, oprócz jakiś tam postępów wyprawkowych dla małej.
no i wskoczyło mi +10 kg na wadze

ja mam łóżeczko z tej firmy i jest śliczne, solidne, naprawdę porządnie zrobione.
lozeczka Wujec ze wszytskich dostepnych w sklepie takie najsolidniejsze są. Mam tylko problem bo nie ma koloru venge

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
ale jestem beznadziejna w tej ciąży ......

nie umiem znaleźć łóżeczka dla mojego smerfa.. a czy ja tak dużo wymagam... chcę żeby było białe bez szuflady z płaskimi szczebelkami i bokami zabudowanymi... nooooooooo jak już znalazłam idealne jedno to opinie sprzedawca ma średnie
Ja ci dobrze radze, poogladaj łóżeczka na żywo w sklepie. Niektóre sa tak beznadziejnie wykonane ze szok po prostu.

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Zanim nadrobie:

PYTANIE PILNIE:

Co to jest, jesli mam od wczoraj po lewej stronie brzucha na wysokosci pepka i w dol ukosem swedzacy czerwony placek, jakby drobniutka kaszka wysypka, caly placek ma juz wielkosc mojej dloni, nawilzanie nie przynosi ulgi i choc staram sie nie drapac, to nie da rady, po scianach zaraz zaczne chodzic .
Mam to od wczoraj rano?.... chyba. Ale swedzi i wyglada coraz gorzej
Nosz QRVA MAC jeszcze to teraz
Kotek albo pokrzywka albo jakiś grzybek wg mnie. Clotrimazolum masc powinna pomoc, ale najlepiej skontaktuj sie z lekarzem.

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Dobry...Dziewczynki blagam o magiczne kciuki.w nocy rozwalila mi sie 2. Ot tak sobie i nie wiem czy to pekl hemo czy wraca moj koszmarek z przeszlosci :-( rano bede dzwonic do swojego lekarza od 2 ale on dopiero jutro przyjmuje. Jutro mam tez gina - wizyta w szpitalu na badania. Wiec prosze o podwojne kciuki. Z gory dziekuje najladniej jak umiem

Ja prosze o pomoc, ktory kolor wybrac 227 czy 320?

http://allegro.pl/jedo-fyn-4ds-memo-...278615270.html

Najbardziej mi odpowiada kolor 233 w wersji standardowej, ale ta wersja wozka mi nie pasuje:

http://allegro.pl/jedo-fyn-4ds-2013-...280148174.html
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 11:28   #4461
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość

[/url]
Bardzo podobne. Przyglądałam się kilkakrotnie i chyba bardziej podoba mi się wersja ciemniejsza ta spod nr 227.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 11:30   #4462
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

idzia mi sie kolor 320 podoba)

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 11:31   #4463
czarownica1
Zakorzenienie

Idzia, ja jestem za jasniejszym i własnie jasniejszy wybralismy (tzn nie ten z linka ale podobny). W sklepie uzmysłowili nam, że latem nie wypłowieje tak w miejscach gdzie najbardziej jest na to narażony, poza tym ciemny wozek wydaje mi się smutny

zaraz bo ja coś pomyiłam kolory, ide jeszcze raz zerknąć

Edytowane przez czarownica1
Czas edycji: 2013-06-03 o 11:32
Stary 2013-06-03, 11:31   #4464
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:

Najbardziej mi odpowiada kolor 233 w wersji standardowej, ale ta wersja wozka mi nie pasuje:

az musialam zdjecia zapisac zeby zrobic porowanie, bo w pierwszej chwili wydaly sie takie same, ostatecznie - 227

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 11:33   #4465
czarownica1
Zakorzenienie

320 jest jasniejszy i ten mi się podoba ... rozgarnięta jestem

Idzia a Ty wybierasz z kolorow na necie, czy wybrałaś kolory w sklepie z probnika???

bo my wybralismy z netu a potem się okazało, że na probniku i w realu kolory sporo potrafiąsię rożnić.

Edytowane przez czarownica1
Czas edycji: 2013-06-03 o 11:35
Stary 2013-06-03, 11:38   #4466
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:

227 mi się podoba

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 11:38   #4467
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Czesc Brzuszki Pępuszki
U mnie awaria neostrady i nie mam neta w kmorce kiepsko sie czyta a tablet przejal TZ
Mam nadzieje ze szybko naprawia i Was przelece
Wczoraj bylismy pół dnia u teściów i było tak super tesciowa z siostra Tz pysznosci przygotowala wylezalam sie pod parasolka Wieczorem oczywiscie moja mama musiala popsuć nastrój bo by nie była sobą ewidentnie ma jakis problem jak słyszy o tesciach. Zamiast sie ciesyc ze traktuja mnie jak corke tyle nam pomagaja echhh szkoda słòw. Musiałam się wygadać
Poza tym dziś rozpoczynam 37 tydzien

Stary 2013-06-03, 11:42   #4468
kubus puchatek
Rozeznanie

Cytat:

wybór wielki jeśli chodzi o kolory,ale ja nie pomogę,bo mi się podobaja całkiem inne kolorki niż Tobie czarny lub czekoladowy,jasny beż ewentualnie

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Czesc Brzuszki Pępuszki
U mnie awaria neostrady i nie mam neta w kmorce kiepsko sie czyta a tablet przejal TZ
Mam nadzieje ze szybko naprawia i Was przelece
Wczoraj bylismy pół dnia u teściów i było tak super tesciowa z siostra Tz pysznosci przygotowala wylezalam sie pod parasolka Wieczorem oczywiscie moja mama musiala popsuć nastrój bo by nie była sobą ewidentnie ma jakis problem jak słyszy o tesciach. Zamiast sie ciesyc ze traktuja mnie jak corke tyle nam pomagaja echhh szkoda słòw. Musiałam się wygadać
Poza tym dziś rozpoczynam 37 tydzien

zawsze jak się człowiek wygada,to lżej się na serduchu robi za poważny wiek ciąży,oby zdrowo i bezproblemowo do rozwiązania
Stary 2013-06-03, 11:42   #4469
enlevee
Zakorzenienie

Idzia z tych dwóch bardziej mi się podoba 227

Ej dobra, trza torbę pakować powoli.. ale ja nic do niej kupionego nie mam chyba trzeba powoli się za to zabrać z tego co widzę
Dzięki dziewczyny za wszystkie odpowiedzi!
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 11:43   #4470
idzia111
Zakorzenienie

Dziekuje za odp., czekam na kolejne

Musze zamowic w tym tyg bo np na kolor 227 czeka sie ok 3 tyg, a na te pozwyzej nr 300, nawet 6

Po obejrzeniu wozkow i dokonaniu pomiarow jeszcze bardziej jestem pewna ze chce ten jedo, tylko ja wole doplacic te 100zł i miec wersje memo, przede wszystkim dlatego, ze wg mnie oddzielna budka dla wersji spacerowej lezy idealnie, a w wersji podstawowej jest jedna dla gondoli i ta sama dla spacerowki i ona tak odstaje po bokach w spacerowce.

A wiecie jakie jaja, juz facet nam wyciagnal z magazynu wozek innej firmy, baby desing lupo, ale ja sie w ostatniej chwili wycofałam. Tż chcial go kupic, a ja tak srednio. Prowadzi sie super, ale nie wiem czy to marketing jakos do jedo mam wieksze zaufanie. A lupo w wersji spacerowej jest ciezki, chociaz jak sie go pcha to nie czuc tego. Ale wykonanie, materiał, ogolne dopracowanie i waga w jedo jest zdecydowanie na plus. A ten lupo mielismy brac w kolorze fioletowym. Ładny, wg mnie i dla chlopca i dla dziewczynki. Przeprosilismy pana ze tak motamy, ale no w sumie to nie jest 100 czy 200zł tylko ponad 1000, wiec usprawiedliwiam moje niezdecydowanie

http://allegro.pl/wozek-2w1-baby-des...285103983.html

czarownico widzielismy na probnikach, i wg mnie, tz-ta i mamy w necie one wydaja sie ciemniejsze, czyli ten 227 bedzie jaśniejszy troszke

A co do kolorow to piekne sa beze i ogolnie jasne wózki, tylko my tak boimy sie tych plam. Serio ja terazz bardziej na wozki zwracam uwage i widze jakie plamy sa. Gadalam nawet z kilkomam mamami i kazda twierdzi ze pierze je itp., no ale ciezko doprac jest jasniejszy wozek.

A poza tym my szalenie praktycznie podchodzimy do zakupu, chcemy wozic w nim kolejne dziecko i gdyby byla dziewczynka to roz w szarym slicznie tez wyglkada.

Czarny odpada, bo az tak ciemnego to ja nie chce.

Te szare ktore wam pokazywalam to taka imitacja lnu jakby jest.

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-06-03 o 11:50
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości