|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
Cytat:
![]() Cytat:
ale zaraz jakas obczajna dziewoja na pewno Ci pomoze wspolczuje odparzenia! |
||
|
|
|
#3512 |
|
Zakorzenienie
|
nie bój żaby jam tu jest
![]() udało mi się byczka na razie ujarzmić i kawuszuję
|
|
|
|
#3513 |
|
Rozeznanie
|
Kija ja oczywiście jestem tego świadoma, zawsze jeździ w foteliku ale w sobotę już miała dość tej jazdy i się strasznie denerwowała, zrobiłyśmy ok 100 km.'
wiecie co muszę robić jak jedziemy same a mała się złośc? śpiewać głośno Stokrotkę muszę się jeszcze douczyć bo pamiętam tylko 1 zwrotkę i refren, muszę ciekawie wyglądać do tego machając głową
|
#3514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3515 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a z tym odparzeniem to może od tej marchewki, chociaż czy ja wiem A i jeszcze zapomniałam dodać gratuluje pierwszych ząbków, obrotów, miziania się po kolankach i po stópkach i oczywiście brawa za skończone miesiące
razem od - 02.10.2004 zaręczyny - 09.08.2009 ślub - 25.09.2010 Edytowane przez marta00537 Czas edycji: 2013-06-03 o 10:03 |
|||
|
|
|
#3516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty też masz takie ładne, orzechowe oczy ![]() Zdjęcie z dziadkami cudne, takie radosne
|
|
|
|
|
#3517 |
|
Zakorzenienie
|
dołączam do grona samotnych matek
noooo ale to ten pieroński remont, jeszcze tylko 2-3 tyg.....Caławdeszczu, jedź złożyć najpierw ten wniosek o 4dodatkowe tygodnie, a po 17, jak wejdzie ustawa, o te 2 dodatkowe i od razu o 26tyg rodzicielskiego tak mi pani w zus wytłumaczyła ![]() Bokeh, jakaś Ty piękna
|
#3518 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Hahaha dobre ![]() Calawdeszczu wietrz pupę, u nas pomógł zwykły puder. Co do macierzyńskiego nie mam pojęcia :sly: ale ktoś Ci na pewno pomoże
|
||
|
|
|
#3519 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
Cytat:
pojechał na szkolenie na trzy dni ![]() Cytat:
trzymam kciuki za szczęśliwa podróż! Cytat:
co za idioci! Ja tego nie rozumiem,tylu ludzi nie może mieć dzieci,a tu tak sobie po prostu dusza! Co za...! Aż się zdenerwowałam! Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#3520 |
|
Zadomowienie
|
Ponieważ codziennie Was nadrabiam, zaznaczam cytaty, do których chcę się odnieść, żeby następnie to zostawić, bo: mała wstała, telefon dzwoni, listonosz przyszedł, obiad kipi, i już mi się odechciewa bo mam kolejnych x stron do nadrobienia to dziś postanowiłam poprostu się odezwać i może jak już napiszę tego posta to uda mi się go wysłać
U nas niestety dalej waga mała i się waha. Często przystawiam, w nocy też karmię, co 2/3h-może mała nadrabia, ż za mało je w dzien Próbowałam dokarmić bebiko ha, ale mała albo nie chciała albo zjadała po 10ml, ale nie wyglądała jakby jej smakowało, więc może by zjadła ale inne,albo jednak nie głodna . W kazdym razie zmieniłam pediatrę (stara kazała sprawdzać laktatorem ile mam mleka a o in. badaniach nie myślała) i ona mówi, że jak znowu tak mało zaważy to zaczniemy wprwadzać stałe posiłki, poki co mamy do wykonania mocz i usg brzuszka. Widziałam, że poruszyłyście temat pieniędzy za ślub czy chrzest. Ja się trochę dziwię jak ludzie się dziwią, że za to się płaci, w końcu, prąd, gaz, wystrój, organista za darmo chyba nie dostają zwłaszcza denerwuje mnie to u ludzi, którzy do kościoła nie chodzą. Nie praktykują a pozniej pretensje, że za darmo nie są 'obsługiwani'Bokeh, jakie śliczne zdjęcia! Edytowane przez treselle0 Czas edycji: 2013-06-03 o 10:09 |
|
|
|
#3521 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
P.s. blog podczytuje regularnie
|
|
#3522 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
Cytat:
tak dzis jej wietrzyłam, że az kupsko walnęła a u Was jak wyglądało to odparzenie? sypie jej ziemniaczanką Lady dzięki ide zaraz gotowac zupe i poogarniac troche. coś miałam jeszcze mówic... hmm... zapomniałam...
|
|
|
#3523 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
dziołszki, szybkie pytanko - płyta gazowa szklana czy emaliowana?
|
#3524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3525 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3526 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
Miała czerwony tyłek no i takie bąble. Wtedy zaczęłam myć ciepłą woda przy zmianie pieluszki i wycieralam do sucha i zasypywalam pudrem. Od tamtej pory nie używam nic innego do pupy, ale do chusteczek nawilzanych wróciłam.
|
|
|
|
#3527 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
dddobryyy!
wróciłam! ![]() ![]() chciałam się zameldować, powiedzieć, że żyję i tęsknie za wami teraz mała zasnęła, więc lecę wstawić pranie, jakiś obiad, wykąpać się i mam nadzieję, że zdąże was przelecieć! bo czuję się niezaspokojona pod tym względem pod innymi w sumie też ![]() tulam tulam! ![]() ps. Lady, dzięki ci złota kobieto! ja tak jak caławdeszczu próbowałam dzwonić do zusu, ale skurczybyki założyli jeden numer i się w życiu nie dodzwonię!!! prędzej mi ten macierzyński się skończy ![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- ja akurat mam indukcję, ale szklaną, luuudzie - co za cudo! przecierasz i już jest czyściutkie więc ja bym chyba brała szklaną, aczkolwiek nie wiem jak to się sprawdzi w przypadku gazu
|
|
#3528 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
my mamy szklaną właśnie tutaj i mnie szlag trafia
dlatego się zastanawiamy nad emaliowaną, tylko się boję, że ta emalia będzie schodzić
|
#3529 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. A najlepsze sa cenniki za sakramenty, przecież to się w głowie nie mieści. W mojej parafii jest ksiądz, który na prawdę patrzy na to ile kto za co dał i jak jest za mało to potrafi tak msze np. ślubną odprawić, że głowa mała. Jak moja siostra miała komunie to na wstępie powiedział, że on za 200 zł to na pewno jej nie odprawi. Fakt, że umie zarządzać pieniędzmi, ale co z tego jak ludzie go nie lubią. Ciężki temat, można o tym pisać i pisać
|
|
#3530 |
|
Zakorzenienie
|
Black, ale ślicznie wyglądałaś na zlocie
|
#3531 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
Prosze Was, nie piszcie za duzo bo Was wieczorem nie nadrobie Milego dnia kochane
|
#3532 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to u nas bąbli nie ma i ma czerwone nie na pośladkach, tylko w rowku ![]() i na wargach sromowych też w środku
|
|
|
#3533 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
dziękujemy wszystkim za ząbkowe gratulacje Bokeh, fotki piękne, Wy tak samo ![]() Cytat:
gratulacje ![]() wszystkiego dobregoCytat:
brak słów jacy ludzie są po*****Nie odniosłam się do wszystkiego pewnie, za co przepraszam |
||
|
|
|
#3534 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie, że dorwałam video nianię elektroniczną za 105zł z przesyłką kurierem?
---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Kija, jak miło Cię widzieć!!!!! I też zupełnie inaczej sobie Ciebie wyobrażałam ![]() aaaaaaa muszę sprzątaaaaaaaaaać!!!!!!!
|
#3535 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Ja też się przyłączam do życzeń
Cytat:
dla Igorka za piękną postawę Cytat:
za ostatni zastrzykCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A powiedz, ile może kosztować taki najtańszy aparat, którym by takie cuda można robić? Oczywiście wiem, ze do tego potrzebny przede wszystkim talent dziękuję, lepiej
|
|
#3536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo u mojego tż w parafii ksiądz co niedziele wyczytuje ile która rodzina dała na ofiarę na kościół np Kowalscy 100 zl, Iksińscy 150 zl i tak wylicza i każdy tylko patrzy ile kto dał. |
|
|
|
|
#3538 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny
szaja w szczegolnosci czy moge podac ibum dzidzi bez konsultacji jest podziebiona a to jest przeciwzapalne, lekarz dzis do 12 szwagier mial przyjechac ale zadzwonilam zeby nie przyjezdzal bo strasznie leje i wieje to niby autem i kawaleczek jest osrodek ale raz ze pon to wiecie duzo chorych a tam osobnego wejscia nie ma a dwa no to kawalek ale jak tak leje i wieje to boje sie ze mi ja zawieje ale strasznie sie boje pamietacie jak pisala ze bylysmy w szpitalu jak miala 2 tygodnie a miala tylko katarek a tak to okaz zdrowia i okazalo sie ze w oskrzela zaczelo wchodzic i szpital a teraz tak czasami pokaslywala od paru dni, ale slini sie bardzo lapa w buzi i mysle ze to bylo od sliny bo czasami i w nocy w ogole, a dzis o 24 w nocy obudzila sie i kaszlala i katarek miala i kicha tez, poszla spac o 7 rano troche kaszlala, nakarmilam ja, i widze, ze jest podziebiona, bo ten kaszel to juz taki inny slysze, taki jakby odrywajacy sie, katarek malutki, ale w nocy i rano zakropilam jej nasivinem, i kichala i oczka przy kichaniu troche czerwone, takze jest zaziebiona i boje sie czy moge czekac do jutra zeby do lekarza i dlatego pytam czy moge podac jej ibum, mam w domu panadol ale ona goraczki nie ma, i zastanawiam sie czy nie kupic ibum bo to przeciwzapalane i jej podac, teraz mi spi zasnela przed 10 i nize zero furczenia w nosku zero kaszlu spi ladnie spokojnie, ale chce zeby lekarz ja osuchał, po tych wczesniejszych doswiadczeniach bardzo sie boje |
|
|
|
#3539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak mi bokeh napisala cennik to po glebszym przemysleniu stwierdzilam ze moje zdjecia tez sa niczego sobie |
|
|
|
|
#3540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja takowego nie posiadam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:56.

ale zaraz jakas obczajna dziewoja na pewno Ci pomoze 
muszę się jeszcze douczyć bo pamiętam tylko 1 zwrotkę i refren, muszę ciekawie wyglądać do tego machając głową 

noooo ale to ten pieroński remont, jeszcze tylko 2-3 tyg.....

Próbowałam dokarmić bebiko ha, ale mała albo nie chciała albo zjadała po 10ml, ale nie wyglądała jakby jej smakowało, więc może by zjadła ale inne,albo jednak nie głodna

teraz mała zasnęła, więc lecę wstawić pranie, jakiś obiad, wykąpać się i mam nadzieję, że zdąże was przelecieć! bo czuję się niezaspokojona pod tym względem 

brak słów jacy ludzie są po*****