Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14! - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-03, 22:23   #4741
fiazo
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

nie dam rady już, idę spać, do zobaczenia jutro po 7 dobranoc

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 22:44   #4742
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

dla tych co sie martwia waga dziecka - marysia waga urodzeniowa 3330 g (wiec normalna), zdjecie obok - ma 9 miesiecy (9 kg lub ciut wiecej)

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013

Edytowane przez eveewe
Czas edycji: 2013-06-04 o 16:32
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 22:44   #4743
Katerine2
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie, mały rośnie jak na drożdżach, waży już 2kg, więc termin z 31 lipca wg OM, a 2-4 sierpnia wg USG przesunął się na 29 lipca

Same dobre wieści u mnie, szyjka jak trzymała tak trzyma, już od 8 tygdoni ma 28mm, ale nie skraca się dalej, więc super, bo szpital mnie ominął. Za wyniki pochwalił mnie lekarz, mówił do tż-ta, że widać, że o mnie dba i dobrze karmi Nie, że przytyłam dużo, bo mam 10 kg na plusie, a od czasu diety jestem 1 kg do przodu, tylko chodzi mu o morfologię.

Chyba jednak wezmę wózek 320, bo ten środek niebieski w 227 nie bardzo do mnie przemawia. Miejmy nadzieję, że będę zadowolona. Juz Was nadrabiam.
super

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41135972]Później nadrobię...

Dziewczyny wróciłam od gina i wyję TŻowi w koszulkę...

Robił mi USG na innym sprzęcie i powychodziły jakieś kosmiczne tygodnie. 30t i parę dni (3-6), a ja jestem w 33t2d.....
Waga niecałe 1700g (2 tygodnie temu było 1500).

Cała reszta OK, ale te wymiary mnie po prostu załamały....

Wprawdzie gin mówi, że OK, ale same wiecie.....

Co ja mam robić?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]
Kochana napewno jest wszystko ok, ale rozumiem ze sie martwisz. Podziwiam cie od samego poczatku za twoja sile po takich przezyciach
Katerine2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 22:46   #4744
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Oliath, chciałaś foto mojego siniaczka z laboratorium - teraz nabrał kształtu i kolorów, więc wstawiam :P Nie mam porównania z Twoim bo na tel. nie widziałam zdjęcia, a teraz nie mogę znaleźć. No ale też mam się czym chwalić
Właśnie dostałam info, że pod koniec przyszłego tygodnia koniec remontu
Tez mialam kiedys taki okaz, a nawet wiekszy. Dalam sie namowic praktykujacej studentce, od tego czasu oddaje sie w rece tylko doswiadczonym pielegniarkom
za remont

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Acha!!!! I zapomniałam się przywitać w ............. 39 tygodniu!!!!!!!!
O wow!! Juz juz zaczniemy sie rozpakowywac

Oliath zdolniara z Ciebie za pokrowiec

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
a jaki piekny byl.....

Normalnie Mickey R. i Bruce W. kręcą mnie przeokropnie, nawet bardziej niz Eddie Vedder
Dokladnie moje typy LOVE

Cytat:
Kejti, pojade jutro... juz mam dosc po prostu, a teraz bede do calego kompletu pigul i zastrzykow jeszcze cpac sterydy oblesne... po prostu peklam, zaraz mi przejdzie mam nadzieje
I co sie dzieje z tym Twoim zdrowiem? Jak nie jedno, to drugie I nie placz bidulko, nie dokladaj do tego jeszcze stresu i sobie i Lilo

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Witam

musze Was nadrobić od 145 strony, wiec zaraz biore sie za czytanie co tam u Was.

A teraz sie pochwale moim tortem dla rodziców, którzy jutro maja 30 rocznicę ślubu i szykuje sie malutka imprezka: tort jest brzoskwiniowy

2h w kuchni a nogi mnie bola jakbym zdobyła jakąś Wielką Rycerzową albo inny Przegibek
Podziel sie!

Ona sliczny masz brzuszek!! Rzeczywiscie wyglada na opuszczony, ale skoro tak mialas od poczatku to chyba wszystko ok

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41133434]no tak...\
ja dołączę do marudzących mamusiek, ale nie z powodów dolegliwości ciążowych których nie mam kurna żadnych... , ale z powodu stresów !!!!
więc po wizycie u pediatry... Ignacek ma potwierdzony rumień .. no i niestety pani mnie troszkę chcąc nie chcąc postraszyła... że rumień może wywołać obrzęk płodu itp... fakt że w większości bardziej niebezpieczny jest w pierwszym trymestrze, ale i tak mam zgłosić i mają to sprawdzić...
jutro rano czeka mnie echo serduszka Leośka, potem konsultacja u gina... jestem wystarczająco zestresowana a wręcz osrana, że te nowe informacje są kuźwa naprawdę nie na miejscu i nie w tym czasie !!!!!!!!!

O kurcze, jednak rumien W sumie nie znam sie na tym, ale pamietam jak Oliath przez to przechodzila i chyba lekarz ja poinformowal, ze w III trymestrze na dziecko to tak bardzo nie wplywa. Poczekaj az lekarze wszystko sprawdza i nie martw sie na zapas. Wiem, ze to nielatwe jezeli chodzi o dziecko, ale nie nastawiaj sie negatywnie

Cytat:
Jestem po wizycie, mały rośnie jak na drożdżach, waży już 2kg, więc termin z 31 lipca wg OM, a 2-4 sierpnia wg USG przesunął się na 29 lipca

Same dobre wieści u mnie, szyjka jak trzymała tak trzyma, już od 8 tygdoni ma 28mm, ale nie skraca się dalej, więc super, bo szpital mnie ominął. Za wyniki pochwalił mnie lekarz, mówił do tż-ta, że widać, że o mnie dba i dobrze karmi Nie, że przytyłam dużo, bo mam 10 kg na plusie, a od czasu diety jestem 1 kg do przodu, tylko chodzi mu o morfologię.

Chyba jednak wezmę wózek 320, bo ten środek niebieski w 227 nie bardzo do mnie przemawia. Miejmy nadzieję, że będę zadowolona. Juz Was nadrabiam.
Stary 2013-06-03, 22:50   #4745
misiaczka555
Wtajemniczenie

Wróciłam z pracy i padlam. Obudziły mnie skurcze nóg teraz po prysznicu i w pizamce zasiade zaraz do książki i melisyv(mama mnie wkurzyla)

Perse moim zdaniem ładnie waży Arturek ważne ze urósl od ostatniej wizyty. Nie martw sie na zapas bo to nic nie da kochana a synus chce mieć szczęśliwa mame

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
nie wiem co zjeść na kolację...trzeba coś zdrowego
ale smaka mam na wiele rzeczy ostatnio, a w szczególności naleśniki z truskawkami i gofry
Tez tak miałam dzisiaj. Miałam ochotę na naleśniki ze szpinakiem na kolacje ale przeczytałam ile to ma wegli, jaki indeks i sie poryczalam z bezsilności. Nie cierpię kolacji teraz, kiedyś zawsze cos pysznego wymodzilam do filmu a teraz

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Cos mnie od przyjścia z pracy kluje tam na dole....cos w rodzaju wbijania igiel, potem cisza a potem znowu to samo

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 22:51   #4746
Neni1984
Zakorzenienie

Wrzuciłam do klubu aktualizację brzucha, bo TŻ kazał mi zrobić
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 22:51   #4747
idzia111
Zakorzenienie

Dobranoc
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 22:53   #4748
ita83
Wtajemniczenie

witam się z wami dziś wieczorkiem - u nas dalej nieciekawie Xawus ma ponad 39 stopni gorączki - wiec walczymy czopki, antybiotyki a i tak nie wiadomo o co chodzi - uszka ma już ładne, osłuchowo tez jest ok.....jutro kolejna wizyta u lekarza
My ledwo co tez żyjemy bo mały raczej marudzi - nawet podczas snu wiec staramy się trochę wymieniać i odpoczywać w ciągu dnia....
Ja tez na lekach - niestety paracetamol w coraz częstszym uzyciu - ledwo co chodzie - nawet wejście po schodach to wyzwanie.....

jestem z wami dziewczyny często myślami ale nie nadabiam ani nawet na bierzaco nie jestem......teraz tez musze uciekać bo Xawik już placze - przylepka jest z niego i caly czas chce się tulic

mam nadzieje ze mu przejdzie niedlugo
Stary 2013-06-03, 23:00   #4749
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
dla tych co sie martwia waga dziecka - marysia waga urodzeniowa 3330 g (wiec normalna), zdjecie obok - ma 9 miesiecy (9 kg lub ciut wiecej)
Ale ma fałdki słodkie

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Tez tak miałam dzisiaj. Miałam ochotę na naleśniki ze szpinakiem na kolacje ale przeczytałam ile to ma wegli, jaki indeks i sie poryczalam z bezsilności. Nie cierpię kolacji teraz, kiedyś zawsze cos pysznego wymodzilam do filmu a teraz

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
witam się z wami dziś wieczorkiem - u nas dalej nieciekawie Xawus ma ponad 39 stopni gorączki - wiec walczymy czopki, antybiotyki a i tak nie wiadomo o co chodzi - uszka ma już ładne, osłuchowo tez jest ok.....jutro kolejna wizyta u lekarza
My ledwo co tez żyjemy bo mały raczej marudzi - nawet podczas snu wiec staramy się trochę wymieniać i odpoczywać w ciągu dnia....
Ja tez na lekach - niestety paracetamol w coraz częstszym uzyciu - ledwo co chodzie - nawet wejście po schodach to wyzwanie.....

Też mam taką nadzieję
Stary 2013-06-03, 23:06   #4750
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Dobry...Dziewczynki blagam o magiczne kciuki.w nocy rozwalila mi sie 2. Ot tak sobie i nie wiem czy to pekl hemo czy wraca moj koszmarek z przeszlosci :-( rano bede dzwonic do swojego lekarza od 2 ale on dopiero jutro przyjmuje. Jutro mam tez gina - wizyta w szpitalu na badania. Wiec prosze o podwojne kciuki. Z gory dziekuje najladniej jak umiem

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41122784]
U mnie w sumie nie lepiej, pokłóciliśmy się z TŻem, a właściwie gorzej - powiedział mi w nocy coś, co mi nie daje spokoju teraz... A nie pogadamy dopóki nie wróci z pracy i będę się cały dzień zastanawiać, o co mu chodziło. Nie lubię takich sytuacji, ale roztrząsanie problemów o 1 w nocy też dobrym pomysłem nie jest.
Ale z drugiej strony mam dziś wizytę o 16 i pewnie moje myśli będą tym zajęte.

Niedobrze mi już, jak patrzę na to, co się dzieje za oknem :/ Co ja mam ubrać... Mam już dość tej kiecki i rajtuz, gdyby było ciepło, mogłabym założyć moją maksi, sandałki i wyglądać jak człowiek. A tak znowu to samo.. No trudno.

Dziewczyny - trzymam również kciuki za Wasze wizyty i brawa za nowe tygodnie

Nie doczytałam wszystkich dzisiejszych stron, ale mam nadzieję że już jesteście dla siebie Misiami Przytulankami

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
A w aucie? Dlatego chyba pojadę w spódnicy co by nie wyglądać jak zasikana w razie w
Ale jak te wody tak ciekną to można tą wielką podpachę założyć? żeby choć trochę to zminimalizować?
Wszytsko zalezy jak bardzo zależy Ci na wymianie auta
Mega podpaska i ręcznik powinny pomóc

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
ja to bym chciała zacząć od odejścia wód bo nie wiem czy skurcze rozpoznam, chociaż podobnież nie można ich pomylić i intuicyjnie czuje sie ze to właśnie to
Skurcze tak bolą, że nie przeoczysz ich

Cytat:
Idzia, ja jestem za jasniejszym i własnie jasniejszy wybralismy (tzn nie ten z linka ale podobny). W sklepie uzmysłowili nam, że latem nie wypłowieje tak w miejscach gdzie najbardziej jest na to narażony, poza tym ciemny wozek wydaje mi się smutny

zaraz bo ja coś pomyiłam kolory, ide jeszcze raz zerknąć
Na jasnym za to widać każdą plamkę i będziesz przeklinać. Dziecka bardzo brudzi wszytsko w zasięgu łapek

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Czesc Brzuszki Pępuszki
U mnie awaria neostrady i nie mam neta w kmorce kiepsko sie czyta a tablet przejal TZ
Mam nadzieje ze szybko naprawia i Was przelece
Wczoraj bylismy pół dnia u teściów i było tak super tesciowa z siostra Tz pysznosci przygotowala wylezalam sie pod parasolka Wieczorem oczywiscie moja mama musiala popsuć nastrój bo by nie była sobą ewidentnie ma jakis problem jak słyszy o tesciach. Zamiast sie ciesyc ze traktuja mnie jak corke tyle nam pomagaja echhh szkoda słòw. Musiałam się wygadać
Poza tym dziś rozpoczynam 37 tydzien

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Myślę ża mama zazdrosna o teściów

En- następnym razem nie czekaj tylko leć na IP Zazwyczaj jak skurcze nie przechodzą po nospie to oznacza to poród.

Rozumie że nasza wycieczka czeka do Twojej wizyty u gina?

Perse- żeby porównywać wagę trzeba mierzyć zawsze na tym samym sprzęcie i przez tego samego lekarza, więc nie smutaj Pisałam że mnie w szpitalu mierząc wagę dziecka na USG wymierzyli niewiele ponad 2000g a Wojtek urodził się dzień później z wagą 3450g

Oli- mebelki śliczne i idelanie pasujące do Małej Księżniczki

Gratuluje rozpoczętych nowych tygodni. Malinka zwłaszcza Tobie

A teraz może jeszcze coś nadrobię, bo mi zostało z 5 stron

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Cytat:

jestem z wami dziewczyny często myślami ale nie nadabiam ani nawet na bierzaco nie jestem......teraz tez musze uciekać bo Xawik już placze - przylepka jest z niego i caly czas chce się tulic

Biedulek Dużo zdrówka dla Xawka

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 23:12   #4751
Neni1984
Zakorzenienie

Zmykam
Stary 2013-06-03, 23:15   #4752
idzia111
Zakorzenienie

Dziewczynki ja jeszcze na chwilę, bo kontaktowałam sie meilem z producentem wozkow Jedo. I odpowiedz ktora dostałam bardzo mnie ucieszyla i potwierdzila slowa sammi

Zarówno w wózku 227 jak i 320 materiał główny jest taki sam, ma identyczny kolor. Jedynie dół gondoli różni sie od siebie, no i srodek. Czyli 227 daje optyczne wrażenie ciemniejszego. Ze względu na środek niebieski jednak biorę 320

Uwaga, mogę na niego czekać nawet do 16 lipca szok, no ale zamawiam

Zostaje jeszcze kwestia łóżeczka, tu wiem co chce, nawet mam 3 rozne firmy z dobrymi łózeczkami, ale w kazdym wypadku kolor venge jest inny niz oczekiwałam

P.S. już na serio dobranoc

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-06-03 o 23:17
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 23:26   #4753
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Przejrzałam ubranka te co dostałam w pt od koleżanki. Większość jest na później co bardzo mnie cieszy. Mnóstwo słodkich ciuszków, sukieneczek. 3 rzeczy wam w załączniku pokażę.
1. czapeczka
2 i 3 to biała sukieneczka (3 to zbliżenie haftów) rozm 12 mcy
4 to sukieneczka w kwiatki rozm akurat na 9-12 mcy
Slicznusie Biala sukieneczka przecudna

Oliath za meble, widac, ze wlozylas w to wiele pracy i milosci, zadblas o kazdy najmniejszy szczegol i efekt wyszedl powalajacy!

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41135972]Później nadrobię...

Dziewczyny wróciłam od gina i wyję TŻowi w koszulkę...

Robił mi USG na innym sprzęcie i powychodziły jakieś kosmiczne tygodnie. 30t i parę dni (3-6), a ja jestem w 33t2d.....

Co ja mam robić?

Perse, moze to byl jakis stary sprzet? Na Twoim miejscu umowilabym sie do innego lekarza, tak na wszelki wypadek, aby porownac wyniki. A do tego czasu zachowaj spokoj

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Ohh, dziewczyny, jakims cudem Was nadrobilam
A teraz grzecznie ide spac, bo jutro jak zwykle o 5.00 pobudka.
Zycze kazdej dobrej, spokojnej, przespanej i bez bolu nocy!!!

Do jutra
Stary 2013-06-03, 23:53   #4754
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Uciekam spać. Jutro znów Warszawa... Filip robi akrobacje, nagralam kolejny filmik jak będziesz"zasypiamy" to Wam wrzucę jutro podobno od 30 tc. Dziecko ma mało miejsca i ruchy to głównie przeciąganie. Taaa ;-) dobranoc

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 00:10   #4755
skylie
Wtajemniczenie

Nadrobiłam

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
chociaz z tego co pytam to wszystkie moje kolezanki u ktorych doszlo do puszczenia wod, zrobily to na stojaco, albo idac gdzies
U mnie kulturalnie wstałam siku o 8 rano, położyłam się. Przewróciłam na bok i poczułam takie "pyk" i się zaczęło

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
u mnie od samego poczatku brzus był nisko, ale mam wrazenie, ze teraz jest jeszcze nizej, zreszta wrzuce foto i przy okazji sie pochwale
Ale masz malutką piłeczkę

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41133434]no tak...\
ja dołączę do marudzących mamusiek, ale nie z powodów dolegliwości ciążowych których nie mam kurna żadnych... , ale z powodu stresów !!!!
więc po wizycie u pediatry... Ignacek ma potwierdzony rumień .. no i niestety pani mnie troszkę chcąc nie chcąc postraszyła... że rumień może wywołać obrzęk płodu itp... fakt że w większości bardziej niebezpieczny jest w pierwszym trymestrze, ale i tak mam zgłosić i mają to sprawdzić...
jutro rano czeka mnie echo serduszka Leośka, potem konsultacja u gina... jestem wystarczająco zestresowana a wręcz osrana, że te nowe informacje są kuźwa naprawdę nie na miejscu i nie w tym czasie !!!!!!!!!

dziś mało się Leosiek rusza, więc ja od razu mam schizy że to pewnie obrzęk

kurna najlepiej bym się teraz napiła i zapaliła sobie
i jeszcze ta pogoda pod psem ;( choć w sumie dla nas powinna być idealna

odechciało mi się wszelkich zaplanowanych prac domowych, niech mi tylko wszystko przywiozą i wywiozą, rozłożymy łóżeczko i nie będę już nic robić... poprane ciuszki mam, wyprasowane też, nie chce mi się robić tego drugi raz więc poukładam tyko do komody... nawet obiadów nie chce mi się gotowac.. więc dzisiaj moje biedne chore dziecko jadło na obiad kanapki

kuźwa... a jutro rano TZ jedzie ze mną na usg serca, Ignacka podrzuca wczesniej do mojego taty na chwilę bo przecież nie może iśc do przedszkola, a potem TZ nawet ze mną nie pójdzie na konsultacje do gina bo musi pędzić pod Warszawę na jakieś mega ważne spotkanie firmowe które trwa od dzisiaj ;(
więc jak się rozpadnę na 1000 kawałków to będę sama
zaczynam momentami mieć drgawki ze stresu !![/QUOTE]

Wszystko będzie dobrze. Tyle zaciśniętych kciuków i to bardzo mocno, więc nie może być inaczej

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Może nawet tak będzie lepiej. Mi moja ginka zabroniła prowadzić samochód już...
Mnie gin sugerował to już miesiąc temu, ale jak mam nie jeździć jak tż ma problemy z ręką i nie może prowadzić. A i pochwalę się, że dzisiaj jechałam ulicą pod prąd. Dobrze że tż ze mną nie było bo by chyba na zawał zszedł

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41136488]
Czarownica nie pisz nie pisz... po narodzinach synka możesz jeszcze zmienić zdanie dzisiaj własnie rozmawiałam z pediatrą ignacka o wieku mam.. pytała się czy planujemy trzecie itp.. więc jej powiedziałam że już stara jestem i za pięć lat bede miała 40 więc już za późno, a wczesniej nie dam rady z dwoma maluchami, bo nie nadaje się do siedzienia w domu tylko muszę oprócz tego coś robić itp... no i zaczęła mi opowiadać ze u niej zdecydowana większość mamuś to takie po 30 i niektóre to grubo po
a siłę na wychowanie dzieci bierze się z kosmosu!!! naprawdę

idę opłukać Ignacka i wygonić do spania[/QUOTE]

Tż coś przebąkuje o 3-cim, ale nigdy nie myślałam o tym że za kilka lat będę mieć 40stkę

I ponawiam pytanie- kto polecał podkłady oddychające pod prześcieradło do łóżeczka? Poproszę o linka

Dobranoc!

WOJTUŚ

Edytowane przez skylie
Czas edycji: 2013-06-04 o 00:13
Stary 2013-06-04, 01:29   #4756
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

nie moge spac! znow w dzien bede nieprzytomna

---------- Dopisano o 01:29 ---------- Poprzedni post napisano o 01:19 ----------

tylko ja nie moge spac?? :P

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 01:36   #4757
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
nie moge spac! znow w dzien bede nieprzytomna

---------- Dopisano o 01:29 ---------- Poprzedni post napisano o 01:19 ----------

tylko ja nie moge spac?? :P
Nie tylko
Trzecia noc z rzędu... Położyłam się o 22.30, miałam nadzieję, że zasnę, ale już się poddaję

Perse kochana przytulam mocno
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 01:42   #4758
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Nie tylko
Trzecia noc z rzędu... Położyłam się o 22.30, miałam nadzieję, że zasnę, ale już się poddaję

Perse kochana przytulam mocno
ja tez przed 23 sie polozylam, ale oczywicse nie

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 01:59   #4759
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
ja tez przed 23 sie polozylam, ale oczywicse nie
Zastanawiałam się już nawet czy to może organizm przygotowuje się do nieprzespanych nocy
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 07:02   #4760
madi82
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Nadrobiłam

I ponawiam pytanie- kto polecał podkłady oddychające pod prześcieradło do łóżeczka? Poproszę o linka

Dobranoc!
Hej ja wlasnie tez kojarze,ze ktoras pisala,ale nie wiem ktora...ja kupie u r_p77 podklady na materac,m za ok.7zl.

28.07.2013r.

Edytowane przez madi82
Czas edycji: 2013-06-04 o 07:24
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 07:09   #4761
sammi24
Zadomowienie

Dzień bobry wczoraj mnie wywaliło z wizażu, już nie chciałam majstrować przy routerze i modemie więc sobie poszłam, za to witam się pięknie z rana Tż mnie obudził jak wychodził do pracy, stwierdziłam że zjem coś i zajrzę na wizaż

ita mam nadzieję, że syncio szybko wróci do zdrowia, i że Ty też nabierzesz szybko sił

idzia fajnie, że odpisali z Jedo tak szybko, no i GRATULUJĘ fantastycznego wyboru

kathe, magdalenne mam nadzieję, że sobie teraz smacznie pochrapujecie...

rocky słaby z Ciebie hodowca, skoro paciora nie masz gratulejszyn

Mieliśmy z Tż iśc dzisiaj na spontaniczne USG, ale skoro mały się kręci, nic mi jakoś niepokojąco nie doskwiera (powiedzmy) to stwierdziłam, że tatusiek i mamusiek poczekają do tego 14.06

Uciekam sobie pospać, pewnie jak wrócę będę musiała nadrabiać
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 07:25   #4762
madi82
Zakorzenienie

a ja juz wstałam, poranna toaleta wraz z poborem i zaraz cisnę do labka
Planuję bez kolejki bo tylko postawić mocz...juz widzę te babcie heh

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 07:31   #4763
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Wróciłam z pracy i padlam. Obudziły mnie skurcze nóg teraz po prysznicu i w pizamce zasiade zaraz do książki i melisyv(mama mnie wkurzyla)

Cos mnie od przyjścia z pracy kluje tam na dole....cos w rodzaju wbijania igiel, potem cisza a potem znowu to samo
ja bym tam zjadła naleśniki ze szpinakiem, tylko 1 max 2 no i oczywiście zależy z czego robione, ja np jak jem produkty z białej mąki to mi cukier nie skacze
robiłam drożdżówkę, babeczki , naleśniki to i tak na słono więc bez cukru, a szpinak nam nawet wskazany

Cytat:

oby przeszło dla synka

dzień dobry, jeszcze 30min temu świeciło piękne słoneczko, a teraz same chmury

---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ----------

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
powodzenia i

za wizyty
za tc

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 07:44   #4764
ona8686
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41133434]

kuźwa... a jutro rano TZ jedzie ze mną na usg serca, Ignacka podrzuca wczesniej do mojego taty na chwilę bo przecież nie może iśc do przedszkola, a potem TZ nawet ze mną nie pójdzie na konsultacje do gina bo musi pędzić pod Warszawę na jakieś mega ważne spotkanie firmowe które trwa od dzisiaj ;(
więc jak się rozpadnę na 1000 kawałków to będę sama
zaczynam momentami mieć drgawki ze stresu !![/QUOTE]

dziewczynki juz tu pieknie napisały, niezamartwiaj sie. Nosek do gory i mam nadzieje, ze dziś już lepiej sie czujesz.

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
po wizycie u pani diabetolog

jest zadowolona z moich wyników, hemoglobina też ładnie wyszła, dalej dieta i nie zmienia się ilość mierzenia cukru myślałam, że zejdzie mi do 2 z 4
następną wizytę mam za 2tyg, będę kobietę widzieć częściej jak własną matkę

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość

Melduję również, że dzisiaj dokonałam kolejnych zakupów - firanka panel z samochodzikami do pokoju Tymusia, literki na ścianę do przyklejenia nad łóżeczkiem z imieniem Tymuś oraz największy dzisiejszy zakup - huśtawka leżaczek bujaczek 3w1 fisher price
zakupy pelna para

Cytat:

Cytat:
TESO, ja wiem o czym piszesz... ja nie potrafiłam sie cieszyć, kiedy Wy tu w euforii opowiadałyście o fasolkach, pokazywałyście kolejne zdjęcia rosnących brzuszków i mimo, że mam potwierdzone że Synek zdrowy to siedzi we mnie jakas zakała która nie pozwala mi się tak do końca cieszyć, ja do tej pory mam 2 zdjęcia brzucha zrobione bawiąc się telefonem sama. Kupuje ubranka, ktoś mi życzy szczęścia, że trzyma kciuki, cieszy sie bardziej ode mnie a ja co?... mowię, nie dziekuje, żeby nie zapeszyć. Nie wiem kiedy odetchnę, poczuję pełną piersią ten stan, bo nawet na porodowce bede sie bała ze cos nie tak pojdzie, ze sie okaze ze cos przeoczone.
dzis już lepsze samopoczucie? Nie martw sie, wszystko jest w porzadku. Syneczka wychowasz na cudownego człowieka.
A co do euforii tez miałam taki stan, kiedy groził mi przedwczesny porod i dziecie mogło nieprzezyc. Od tamtej pory przestalam robic zdjecia az do tego z tamtego tygodnia, miałam ograniczony dostep do netu, wiec nawet dobrze, bo nie wchodziłam na fora, nie czytalam. Jedyna mysla moja było przetrwac kolejny dzien, tydzien, miesiac...

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Przejrzałam ubranka te co dostałam w pt od koleżanki. Większość jest na później co bardzo mnie cieszy. Mnóstwo słodkich ciuszków, sukieneczek. 3 rzeczy wam w załączniku pokażę.
1. czapeczka
2 i 3 to biała sukieneczka (3 to zbliżenie haftów) rozm 12 mcy
4 to sukieneczka w kwiatki rozm akurat na 9-12 mcy
sliczne

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
popłakałam sie ale aż mi wstyd powiedzieć dlaczego przy Waszych dolegliwosciach...

robie kartke dla rodziców na tą rocznice, kartka ślubna (z mojego ślubu- do przerobienia). Pisze drukuje i co? jajco!! zamiast 30 lat razem napisałam 50 lat razem i w ryk, że znowu drukarke podlaczaż i w ogole kijowo

ale to nie wszystko
chce przyklejic życzenia tasmą dwustronną i za chiny ludowe nie mogłam odkleic tej jednej warstwy i znowu w ryk
hormony ja sie ktoregos dnia ryczałam, bo umowilam sie z siostra, że pojdzie ze mna do lekarza, wiec wlazłam do wanny i dostaje od niej smsa, że pojdzie ona i jej chłopak, a ja w ryk bo nie chciałam, zeby on szedł i tak ryczałam z pol godziny az Tż mnie taka zastał o takie cos nigdy bym siebie nie podjrzewała.

Cytat:
A teraz lece PO - seriami :

KOMODA:
slicznie wyszły te mebelki

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41135972]

[/QUOTE]

jak lekarz mowi, ze wszystko w porzadku to sie nie pzejmowac, on sie na tym zna, a co sprzet to wiadomo, ze inaczej moze pokazywac

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
ale chudzinka z Ciebie, ładny brzusio
dziekuje jak milo, ze tak uwazasz, ale z moimi kilogramami to raczej na taka juz nie wygladam

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
jaka słodziachna

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Ohh, dziewczyny, jakims cudem Was nadrobilam
A teraz grzecznie ide spac, bo jutro jak zwykle o 5.00 pobudka.
Zycze kazdej dobrej, spokojnej, przespanej i bez bolu nocy!!!

Do jutra
za wytrwalosc i przyjemnej pracy

Cytat:

Dobranoc!
to nie byłam ja

Dzien dobry
Dzis jak na razie nic nie boli, do tego sie wyspałam, maz razem ze mna i zaspał do pracy wyleciał jak z procy. Była tylko jedna pobudka do wc, a tym samym nie mogłam odgarnac kołdry bo moje paluchy zgiąć sie nie dały. Ale ta jedna rzecz nie stanowiła problemu, bo spało sie cudownie

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12

Edytowane przez ona8686
Czas edycji: 2013-06-04 o 07:49
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 07:50   #4765
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Powodzenia. Ja byłam wczoraj
Przeglądałam wyniki i mi glukoza za niska wyszła A wcinam słodycze jak ta lala ostatnio

Ach i witam się ja i moje +14,5kg
Kto mnie przebije?

WOJTUŚ
Stary 2013-06-04, 07:57   #4766
Agrafka86
Wtajemniczenie

Witam się z Mamusiami z rana
Od razu gratuluję tygodni i trzymam kciuki za wizyty i badania

Ja powtórzyłam na zaliczenie może dam radę, a jutro ostatni egzamin i może będę po sesji
Napisał pan z allegro, że paczkę wysłał wczoraj i już nie mogę się doczekać, aż będę przeglądać małe rzeczy
I miałam dzisiaj sen: że urodziłam

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 07:57   #4767
Oliath
Zakorzenienie

I ja sie witam w ten cudny ponury Dzien Prasowania .
Juz po sniadanku, psie i wyprawieniu rodzinki .
Pranie wstawione, o 8 biore sie do roboty i bede zagladac.

Perse, Teso, jak humory po nocy?

Kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i gratuluje nowych tygodni!!!
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 08:03   #4768
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Powodzenia. Ja byłam wczoraj
Przeglądałam wyniki i mi glukoza za niska wyszła A wcinam słodycze jak ta lala ostatnio

Ach i witam się ja i moje +14,5kg
Kto mnie przebije?
ja

poszperalam w swoich notatkach i znalazłam 2 sprzedawców, tylko nie wiem czy oni byli tu pisani czy gdzie indziej:
http://allegro.pl/ochraniacz-na-mate...290480883.html
http://allegro.pl/hevea-ochraniacz-w...273853865.html

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 08:11   #4769
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Witam sie i ja. Równo za 3 tygodnie mam termin zabiegu. Jestem tak już osrana że głowa mała.Hormony dokuczają jak nie wiem co. mam jakieś lęki przed tym wszystkim masakra jakaś. Egzaminy coraz bliżej a ja w rozsypce jestem zmęczona ogarnianiem wszystkiego i chce po prostu przez chwile nie ogarniac mieć wszystko w doopce.
No to maruda pomarudziła.
Gratuluję wizyt i tygodni

Stary 2013-06-04, 08:12   #4770
czarownica1
Zakorzenienie

Dzień dobry,
nie zdążę nadrobić, bo niedługo jedziemy.

Dziewczynki ponawiam apel: bardzo proszę o magiczne kciuki Wasze i Dzieciaczków

spróbuję się odezwać po ginie z telefonu.
Mykam, bo jeszcze muszę głowę umyć (i rozczesac te kołtuny)
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości