Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14! - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-04, 11:04   #4831
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
damciatko jak tam ruchy są juz??
mam nadzieje, zę jej nie czuje tylko dlatego ze brzuch twardnieje, wezme magnez na poczatek 2x, a jak cos to wysle tzta po nospe bo nie posiadam jej w domu, a mała jeszcze ze 2 tyogndie niech se tam siedzi, bo taka brzydka pogoda, niesympatyczna zeby powitac ten świat
))

już się obuziła,
wypiłam herbatę z miodem i cytrynką do tego muzyka i już ją wyczułam

ale ja nie jestem panikara)
ja wiem, że ona się ruszy więc się nic nie martwię i spokój u mnie!

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 11:04   #4832
iwona335
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Ja to podsumuję filozoficznie - a nie mowilam?

Zgadzam sie z Oną wez nospe, Iwonka, jak ma sie Zuzia ruszac skoro na maxa scisnieta.

Ło Matko, to ja bede miala jakies wyjatkowo nadpobudliwe dziecko Lili wrecz sie przewala z prawej do lewej i z powrotem natychmiast kiedy siadam chwilke odpoczac, wali nogami, lokciami, suwa sie, mietoli, skacze, az troche obciach np. w tramwaju sie rozsiasc, bo przeciez cyrk odstawia jakis
Po Mamusi bedzie miala w tylku owsiki
czyli działa to tak ze twardy brzuch= ciasno w brzuchu i dziekco siedzi cicho??
no to chyba zaczne sie martwic tym twardnieniem a nie brakiem ruchów
ale by rodzice dzisiaj mieli "prezent" na 30 rocznice slubu - właczyła mi sie głupawka
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 11:05   #4833
d0tkaaa
Zakorzenienie

surka a placisz za wizyte?ja nie rozumiem wogole jak placisz to co lekarz ma do gadania czy zrobic czy nie ...?:-/

iwonka poloz sie na chwile na boku lub plecach jak dasz rade iprzyloz rece do brzucha nawet jak mocno nie kopnie a sie poruszy to brdziesz czula.

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 11:05   #4834
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
hehe potrzesłąm brzuchem tak mocno pierwszy raz, tak jak radziłyście i co?!! tak mnie zakuła szyjka ze aż usiadłam z wrażenia

ja naprawde nie chce panikować ale nie podoba mi sie to
zjedz coś bardzo słodkiego i puść głośna muzykę.
u mnie to zwykle działa pobudzająco

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 11:06   #4835
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
))

już się obuziła,
wypiłam herbatę z miodem i cytrynką do tego muzyka i już ją wyczułam

ale ja nie jestem panikara)
ja wiem, że ona się ruszy więc się nic nie martwię i spokój u mnie!
zazdroszcze CI tego spokoju,
chociaz ja tylko Wam tutaj mówie ze sie niepokoje, w domu nikt nie wie ze cos jest nie tak
Stary 2013-06-04, 11:07   #4836
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c

Cytat:
hehe potrzesłąm brzuchem tak mocno pierwszy raz, tak jak radziłyście i co?!! tak mnie zakuła szyjka ze aż usiadłam z wrażenia

Iwonka napij sie mleka i poloz na lewym boku. Albo Kubusia na moja Kubuś dziala jak speed :p
Stary 2013-06-04, 11:08   #4837
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
musicie intensywnie o to zadbac

Tż musiał wczoraj ustalic kiedy ma wziac urlop i dac znac szefowi a ja nie wiem kiedy urodze licze na to, ze przynajmniej do tego 21 dotrwam

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

idz, zrobisz cos pozytecznego
:p no to idę co by nie siedzieć bezczynnie:p burza przeszła więc pierun mnie nie trzaśnie

Cytat:
damciatko jak tam ruchy są juz??
mam nadzieje, zę jej nie czuje tylko dlatego ze brzuch twardnieje, wezme magnez na poczatek 2x, a jak cos to wysle tzta po nospe bo nie posiadam jej w domu, a mała jeszcze ze 2 tyogndie niech se tam siedzi, bo taka brzydka pogoda, niesympatyczna zeby powitac ten świat
Mi brzuch często twardnieje i wtedy nie czuje ruchów ale jak tylko odpuszcza to mały daje po garach więc weź magnez, jak coś to nospe i poczekaj. Nie martw się kochana, zaraz mała da ci popalić

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 11:09   #4838
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość

Jestem po wizycie i jestem trochę zawiedziona. Miałam mieć dzisiaj usg III trymetru i lekarz stwierdził, że skoro 2 tygodnie temu (jak leżalałm w szpitalu) miała dokładne usg to on teraz nie widzi potreby, żeby robić kolejne usg

Zrobił mi usg dopochwowe, szyjka się nieznacznie skróciła, ale i tak ma 4 cm, więc nie mam się martwić przedwczesnym porodem

Ale się nademną zlitował i pokazał mi na usg serduszko i stwierdził, że zawsze chciałby oglądać takie komory i jeszcze raz potwierdził mi dziewczynkę, więc Lila już jest pewna i teraz wiem, ze córcia dupkę mi między żebra wpycha, bo jak chciał sprawdzić płeć to prawie po żebrach śmigał.

Wagi niestety nie podał.

Zaciskam za dzisiejsze wizyty i lecę nadrabiać
Najważniejsze, że wszystko jest w porządku Że serduszko ładnie bije

Dzisiaj taka pogoda, że nasze dzieciaki też mogą być zadżumione. Mój rano się powypychał, a teraz śpi. I wcale nie mam mu tego za złe, bo całą noc mi towarzyszył niestrudzenie.
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 11:09   #4839
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:

Jestem po wizycie i jestem trochę zawiedziona. Miałam mieć dzisiaj usg III trymetru i lekarz stwierdził, że skoro 2 tygodnie temu (jak leżalałm w szpitalu) miała dokładne usg to on teraz nie widzi potreby, żeby robić kolejne usg

Zrobił mi usg dopochwowe, szyjka się nieznacznie skróciła, ale i tak ma 4 cm, więc nie mam się martwić przedwczesnym porodem

Ale się nademną zlitował i pokazał mi na usg serduszko i stwierdził, że zawsze chciałby oglądać takie komory i jeszcze raz potwierdził mi dziewczynkę, więc Lila już jest pewna i teraz wiem, ze córcia dupkę mi między żebra wpycha, bo jak chciał sprawdzić płeć to prawie po żebrach śmigał.

Wagi niestety nie podał.

ważne, że wszystko w porządku, szyjka się nie skraca, serducho piękne, no i Lila jest Lilą

Cytat:

Iwonko niech Tż kupi Ci tą no-spe, poczekaj jeszcze trochę i jak będziesz się bardzo martwić to jedź na IP nich sprawdzą choć na pewno wszystko jest ok
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 11:10   #4840
Rockyyy
Zakorzenienie

Hej żabki

Wstałam przeziębiona Głowa mnie troszke pobolewa i szczęka tez ale da sie przezyc.U mnie swieci sonce/pada i tak naprzemian.Wykapałam sie,umyłam włoski i mi humor wraca
Dzis SR.Tz mowi ze nie pusci mnie i mam odpoczywac i sie z domu nie ruszac ostatnio tez nie byłam bo miałam malutkie plamienie i lezałam zobaczymy popoludniu.....

Wstawiłam pranie z ciuszkami Laurki juz takie na cacy w dzieciowym proszku i płynie.Przed tym dokładnie wymyłam zbiorniki Chce dzis sobie moja liste wyprawkową ogranać na powaznie i wypisac co nam brakuje.
No bo ...wczoraj rocznica: równy miesiąc do porodu
Stary 2013-06-04, 11:10   #4841
jakierka
Zadomowienie

Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

dziewczyny
Witam sie po przespanej nocy, nawet nie pamietam czy wsawalam do toalety.
Jeszcze Was nie nadrobilam, robie to w przerwach od pracy. Widzialam tylko super wiadomosc od Teso, tak bardzo sie za Ciebie ciesze!!!! Widzisz, cuda sie zdarzaja i to nastraja mnie super pozytywnie na caly dzien !!
A ja nadal szaleje z zakupami Poszlam do Aldi aby kupic chleb dla naszego koledzu i oprocz tego nabylam dla Edzia: recznik z kapturkiem, 3 body (0-3 m-cy), 3body (3-6 m-cy), 5 skarpeteczek, 3 kolorowe tetrowki, kocyk i wszystko to za ok 18£

Stary 2013-06-04, 11:12   #4842
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:

Wagi niestety nie podał.

ciesz sie, ze jest wszystko dobrze, serce bije ja tez nie mam usg za kazdym razem
Stary 2013-06-04, 11:13   #4843
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
zjedz coś bardzo słodkiego i puść głośna muzykę.
u mnie to zwykle działa pobudzająco
na mojego slodkosci za nic niedzialaja, a ja sie tak staram dostarczac mu tych roznych smaków

Cytat:

Wagi niestety nie podał.

najwazniejsze, ze wszystko jest ok

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 11:15   #4844
lachryma
Zakorzenienie

dzień dobry,

trzymam kciuki dla potrzebujących
no i oczywiście brawa dla Was teso!! musiało być dobrze!!
Stary 2013-06-04, 11:15   #4845
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
dla tych co sie martwia waga dziecka - marysia waga urodzeniowa 3330 g (wiec normalna), zdjecie obok - ma 9 miesiecy (9 kg lub ciut wiecej)
Ale fajniusia- w sam raz
Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Wrzuciłam do klubu aktualizację brzucha, bo TŻ kazał mi zrobić
Ja jutro powrzucam troche fot bo oczywiscie Tz nie wział pendrive zeby foty mi zrzucic
Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
I ja sie witam w ten cudny ponury Dzien Prasowania .
Juz po sniadanku, psie i wyprawieniu rodzinki .
Pranie wstawione, o 8 biore sie do roboty i bede zagladac.

Perse, Teso, jak humory po nocy?

Kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i gratuluje nowych tygodni!!!
Dołączam kciuki i gratki za tygodnie.Tez mam plan cos poprasowac....

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41143298]pisze na szybko z telefonu... jestesmy po wizycie !!! stal sie cud!!! wszystko zaroslo i nie ma zadnej wady!!! serduszko bije wszystko jest w porzadku i jestem najszczesliwsza na swiecie!!! ...
lekarka powiedziala ze z wymiarow serducha maly ma wg niej 3500 !!!! no ale ze nie ma co sie trzymac dokladnie roznych wymiarow to licze ze jednak mniej bo mi kolos urosnie!!! ma jeszcze miesiac

buziaki wielkie! to szczesliwy watek, dziekuje za kciuki![/QUOTE]

super
Stary 2013-06-04, 11:16   #4846
magdalennne
Wtajemniczenie

A i jak któraś na blisko Auchana i brakuje jej bodziaków, to wyprzedają po 3zł/szt. Pewnie jakość nie najlepsza, ale na raz będą Wczoraj nabyłam całe 3 szt
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 11:16   #4847
Margosia__
Zakorzenienie

Jeszcze nie nadrobiłam, ale widzę, że macie leniwe Dzieciaki
To ja muszę Gluta chwalić!!!!!!!!

Wczoraj wieczorem się nie ruszał- zresztą u niego to normalne, ale stres, ze na ktg nie będzie się ruszał i mnie na patologii zostawią
Ale dziś rano matka nawpierniczała się słodyczy przed samym badaniem i Dziecię się ładnie ruszało Nawet nadpobudliwie bym rzekła

Ale jak dziewczynie przede mną powiedzieli, że brak ruchów dziecka na zapisie i ona idzie na ip i patologię i niech dzwoni po kogoś żeby jej rzeczy przywiózł to byłam przerażona na maksa
No ale wyrok był- nie rodzimy

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 11:16   #4848
Neni1984
Zakorzenienie

Dzień dobry
TŻ mnie zawołał do łóżka i spaliśmy sobie do teraz
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 11:19   #4849
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
Witamy się w 35 tygodniu

Teso super wieści klask i:

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
surka a placisz za wizyte?ja nie rozumiem wogole jak placisz to co lekarz ma do gadania czy zrobic czy nie ...?:-/
.
Nie na nfz.

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Hej żabki

Wstałam przeziębiona Głowa mnie troszke pobolewa i szczęka tez ale da sie przezyc.U mnie swieci sonce/pada i tak naprzemian.Wykapałam sie,umyłam włoski i mi humor wraca
Dzis SR.Tz mowi ze nie pusci mnie i mam odpoczywac i sie z domu nie ruszac ostatnio tez nie byłam bo miałam malutkie plamienie i lezałam zobaczymy popoludniu.....
Życze poprawy samopoczucia

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
A ja nadal szaleje z zakupami Poszlam do Aldi aby kupic chleb dla naszego koledzu i oprocz tego nabylam dla Edzia: recznik z kapturkiem, 3 body (0-3 m-cy), 3body (3-6 m-cy), 5 skarpeteczek, 3 kolorowe tetrowki, kocyk i wszystko to za ok 18£
Wieczorem czekam na zdjęica

Cytat:
ciesz sie, ze jest wszystko dobrze, serce bije ja tez nie mam usg za kazdym razem
Ja też nie mam, ale na nfz przysługują mi 3 usg i niestety zostałam pozbawiona 3
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 11:21   #4850
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
No bo ...wczoraj rocznica: równy miesiąc do porodu
To tak jak mi

Surka już Ci kiedyś pisałam, że mamy podobny "kształt" brzucha

Teso gratulacje!!!!!

Mały
Stary 2013-06-04, 11:22   #4851
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
zjadłam jajecnzice na kiełbasce, teraz końćze pic kawe, cały czas tarmosze brzuchol, wstaje, siadam i cisza, jak do 12 tak bedzie to zaczne chyba cos interweniowac, mam nadzieje ze po kawce sie ruszy bo zawsze po nij wbija mi sie w żebra
nawet TZ sie zmartwił
tylko cały czas mi twardnieje brzuch- moze dlatego mała sie nie rusza?? jejku powiedzcie mi cos

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

ciesze sie jak dziecko, ze wszyyko z małym jest dobrze
i po co tyle nerwów ...
Moze mleko i biszkopty poruszą kurczaczka? Na Laure to działa.

Ale od kilku dni rano tez jest mało aktywna nawet po dobrym jedzonku......... Pociesza mnie ze wieczorem brzuch mi chodzi na 4 strony swiata
Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Dzień dobry planuje dziś sobie wyprać pokrowiec z fotelika
a za mną ciężka noc więc zaraz idę spać. Mam znowu problem z psem, a jak już urodzę to osiwieje...Całą noc siedziałam z psem na kolanach, bo miała takie dreszcze, dusi się dalej i nie wiadomo co jej jest
Biedna psinka.Ucaług go w nosek ode mnie
Cytat:

Wagi niestety nie podał.

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
skylie mhm...

oliath moja ostatnio to wogole gdzies bokami mnie kopie:-/ z boku pod zebrami haha
Laura ostatnio nogi bokiem wypycha i to tak mnie z zaskoczenia tymi szłapkami dopada
Cytat:
Dzień dobry
TŻ mnie zawołał do łóżka i spaliśmy sobie do teraz
Ale juz wstałaś czy jeszcze powtórka bedzie?
Stary 2013-06-04, 11:22   #4852
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też nie mam, ale na nfz przysługują mi 3 usg i niestety zostałam pozbawiona 3
A może zrobi Ci 3 bliżej końca?

Mały
Stary 2013-06-04, 11:24   #4853
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
To tak jak mi

Taaa Co ty gadasz dziołacha,listopad troche dalej
Nie wiem czy dobrze doczytałam-chodzisz codziennie na ktg? Fajnie U mnie ginek chetnie by kierował ale nie robią w szpitalu.Tylko podczaspobytu na oddziale :/
Stary 2013-06-04, 11:25   #4854
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:

to super, mówiłam, żebyś zrobiła porządne trzęsienie brzuchem

Ale co do nospy to ja Cie rozumiem, tez nie łykam jej za dużo. Łykałam na początku, ale wtedy musiałam bo dużo stresów, brzuszek bolał i mniejsze ryzyko było brać nospę niż stracić dzidzię. Potem przy nerkach w 25 tc (chyba) brałam przez cały tydzien. No ale czasami trzeba wybierac mniejsze zło. Nie bron sie zatem, bo jesli mocno Ci sie brzuch stawia albo boli to jak weźmiesz raz czy dwa nic sie nie stanie, gorzej gdybyś zaczeła już rodzić, bo jednak jeszcze te dwa tygodnie dzidzia powinna być tam gdzie jest.

Cytat:

Wczoraj wieczorem się nie ruszał- zresztą u niego to normalne, ale stres, ze na ktg nie będzie się ruszał i mnie na patologii zostawią
Ale dziś rano matka nawpierniczała się słodyczy przed samym badaniem i Dziecię się ładnie ruszało Nawet nadpobudliwie bym rzekła

Ale jak dziewczynie przede mną powiedzieli, że brak ruchów dziecka na zapisie i ona idzie na ip i patologię i niech dzwoni po kogoś żeby jej rzeczy przywiózł to byłam przerażona na maksa
Masz czas do 20 czerwca nie wiem czy doczytałaś moje proroctwa na swój temat
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 11:27   #4855
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Jak to kto? JA Pisałam ostatnio, że mam +16kg, a męża okłamałam, że mam +14kg

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
może damy rade

Ja już po labku, wzięlam babcie z zaskoczenia podeszłam do 1 i powiedziałam, ze ja tylko oddać mocz po czym wyszedł chłopaczek weszłam szybciekiem zapłąciłam i do widzenia nawet nie zdazyły marudzic

Cytat:
Surka już Ci kiedyś pisałam, że mamy podobny "kształt" brzucha
Właśnie pamiętam dlatego zastanawiam się czy będziesz miała Glutka czy Glutkową

Cytat:
A może zrobi Ci 3 bliżej końca?
Niesttey nie, bo ja na usg specjalnie się umawiam do ordynatora, bo moja ginka woli, jak on robi te ważniejsze usg, ona mi zrobi ewentualnie,jakby coś się działo, czyli póki co zrobiła mi tylko 1 na potwierdzenie ciąży
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 11:28   #4856
Rockyyy
Zakorzenienie

A co do bodziaków -widziałam wczoraj w Pepco po 5 zł w koszu Niektóre całkiem fajne
Stary 2013-06-04, 11:30   #4857
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Hej.

Dziękuję jeszcze raz za Wasze pocieszające wpisy i historie

Ale miałam dzień........ A dopiero 11.
Pojechałam rano na badania diabetologiczne. Wchodzę do labka i multum ludzi. No ale nic, siadam i czekam. Wychodzi pielęgniarka i się pyta, kto jest ostatni i żeby już więcej ludzi nie przychodziło, bo już jest 8. No i mnie wypatrzyła i mówi, że mam iść bez kolejki (WOW). No to weszłam i się pytam, czy mogę oddać tu też (prywatnie) wymaz na posiew bakteriologiczny (bo mi wczoraj gin zrobił). No ale byłyby z tym jakieś problemy, to mówię - odpuszczam, i tak mnie wzięła bez kolejki, nie będę robić przestojów. Pojechałam do domu, poszłam do swojego labka. I pytam, ile kosztuje ten posiew. A babka mi: 40 zł :O Szczęka mi opadła, bo zawsze płaciłam ok. 20 zł za to. Wyszłam i dzwonię do trzeciego laboratorium, mówią mi, że tam kosztuje 20 zł. No to idę - wchodzę i mówię, że chcę oddać, a babka mi, że oni przyjmują materiał do 9 (a była 10).....
No i wróciłam sobie z posiewem do domu.
Chyba mogę go wyrzucić do śmieci, no nie?

Mogłam w sumie wrócić do tego labka za 40 zł, ale strasznie mi się już nie chciało, nogi mnie bolą, a poza tym planuję jednak dodatkowe USG, a i tak jesteśmy od dawna pod kreską....

W każdym razie najchętniej poszłabym teraz spać :/ Ale przyszedł tata, będzie malować pokoik...

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41143298]pisze na szybko z telefonu... jestesmy po wizycie !!! stal sie cud!!! wszystko zaroslo i nie ma zadnej wady!!! serduszko bije wszystko jest w porzadku i jestem najszczesliwsza na swiecie!!! ...
lekarka powiedziala ze z wymiarow serducha maly ma wg niej 3500 !!!! no ale ze nie ma co sie trzymac dokladnie roznych wymiarow to licze ze jednak mniej bo mi kolos urosnie!!! ma jeszcze miesiac

buziaki wielkie! to szczesliwy watek, dziekuje za kciuki![/QUOTE]

Cudownie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Iwonko na pewno jest wszystko w porządku, niepotrzebnie się denerwujesz.
Mój też się w ogóle nie ruszył od rana, chyba tylko baaardzo delikatnie się przeciągnął ale u mojego to bardzo normalne ostatnio.
Jak będziesz się dalej denerwowała to jedz na IP i tam Cię uspokoją

U mnie też, dlatego właśnie pytałam Was o to, jak czujecie ruchy, bo ja też przeciągania i to wcale nie seriami tylko jedno na godzinę. Czasami zaszaleje (jak wczoraj w busie), ale tak ogólnie to raczej jest spokojny. I często jak leżę, to muszę przyłożyć dłoń, żeby to przeciąganie poczuć, jak siedzę, to widzę.

Cytat:
czyli działa to tak ze twardy brzuch= ciasno w brzuchu i dziekco siedzi cicho??
no to chyba zaczne sie martwic tym twardnieniem a nie brakiem ruchów
ale by rodzice dzisiaj mieli "prezent" na 30 rocznice slubu - właczyła mi sie głupawka
Tak, mówił mi to gin - że twardy brzuch może być przyczyną nieczucia ruchów.

Mnie też dzisiaj wiele razy już twardniał, przez to łażenie :/

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 11:33   #4858
Rockyyy
Zakorzenienie

AA zapomniałam Wam opisać: stałam sobie wczoraj w lumpku w kolejce.Podeszła starsza pani i zapytała czemu stoje w kolejce skoro jestem w błogosławionym stanie I kazała mi bez dyskusji isc do kasy.Nikt nawet z kolejki nie pisnął I zostałam obsłuzona bez czekania Az mi sie ciepło na serduchu zrobiło

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41145013]Hej.

Dziękuję jeszcze raz za Wasze pocieszające wpisy i historie

Ale miałam dzień........ A dopiero 11.
Pojechałam rano na badania diabetologiczne. Wchodzę do labka i multum ludzi. No ale nic, siadam i czekam. Wychodzi pielęgniarka i się pyta, kto jest ostatni i żeby już więcej ludzi nie przychodziło, bo już jest 8. No i mnie wypatrzyła i mówi, że mam iść bez kolejki (WOW). No to weszłam i się pytam, czy mogę oddać tu też (prywatnie) wymaz na posiew bakteriologiczny (bo mi wczoraj gin zrobił). No ale byłyby z tym jakieś problemy, to mówię - odpuszczam, i tak mnie wzięła bez kolejki, nie będę robić przestojów. Pojechałam do domu, poszłam do swojego labka. I pytam, ile kosztuje ten posiew. A babka mi: 40 zł :O Szczęka mi opadła, bo zawsze płaciłam ok. 20 zł za to. Wyszłam i dzwonię do trzeciego laboratorium, mówią mi, że tam kosztuje 20 zł. No to idę - wchodzę i mówię, że chcę oddać, a babka mi, że oni przyjmują materiał do 9 (a była 10).....
No i wróciłam sobie z posiewem do domu.
Chyba mogę go wyrzucić do śmieci, no nie?

Mogłam w sumie wrócić do tego labka za 40 zł, ale strasznie mi się już nie chciało, nogi mnie bolą, a poza tym planuję jednak dodatkowe USG, a i tak jesteśmy od dawna pod kreską....

W każdym razie najchętniej poszłabym teraz spać :/ Ale przyszedł tata, będzie malować pokoik...

Cudownie

U mnie też, dlatego właśnie pytałam Was o to, jak czujecie ruchy, bo ja też przeciągania i to wcale nie seriami tylko jedno na godzinę. Czasami zaszaleje (jak wczoraj w busie), ale tak ogólnie to raczej jest spokojny. I często jak leżę, to muszę przyłożyć dłoń, żeby to przeciąganie poczuć, jak siedzę, to widzę.

Tak, mówił mi to gin - że twardy brzuch może być przyczyną nieczucia ruchów.

Mnie też dzisiaj wiele razy już twardniał, przez to łażenie :/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Perse mi ginek pobrał materiał na gbs w środe.W czwartek bylo Swięto i powiedział ze gdyby mi nie przyjeli to zeby do piatku rana przechowac w chlodnym i suchym miejscu.Wiec moze ten Twój da rade do jutra rana? moze zapytaj w labku?
U mnie kosztował 25 zł.
Stary 2013-06-04, 11:36   #4859
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

SURKA też poczułabym się rozczarowana ale najważniejsze, że wszystko dobrze i brawa dla serduszka

Cytat:

No to brawa dla gluciątka
Ja też bym się przeraziła, całe szczęście jak miałam ktg to mały tak zapierniczał, że położna była zdumiona

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 11:37   #4860
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
moja koleżanka urodziła się w 43 tc z wagą 2800g i jest z niej konkretna babka teraz
widzę siebie w tym tygodniu ciąży
Zamienię się z Tobą terminowymi przydziałami Idzi
Cytat:
Taaa Co ty gadasz dziołacha,listopad troche dalej
Nie wiem czy dobrze doczytałam-chodzisz codziennie na ktg? Fajnie U mnie ginek chetnie by kierował ale nie robią w szpitalu.Tylko podczaspobytu na oddziale :/
Nie codziennie Dziś miałam pierwsze, a jako, że nic się nie dzieje to następne dopiero za tydzień
Nasz szpital umawia po skończonym 38 tc i idzie się tylko do poradni a nie na oddział

Mały
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości