|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
|
10 | 23,26% |
| Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
2 | 4,65% |
| Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
|
2 | 4,65% |
| Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
24 | 55,81% |
| Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
5 | 11,63% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Bardzo dawno już jej nie było.
Ciekawe czy już jest po cc ?? Śliczna! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1712 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Ash jak krosty u małej?
U nas lekarka stwierdziła, że to potówki, ale po mące ziemniaczanej nie zniknęły
|
#1713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam osłonki z aventu, takie => http://philipsavent.strefamarek.alle...ersi-male.html i dzisiaj dały radę |
|
|
|
|
#1714 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
podobno jeden jest wagowo dla 12latka, hehe.
|
|
|
|
|
#1715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
=== 2 godziny mi zleciały na mieście, kupiłam pakę pampersów jedynek jeszcze bo jakoś lepiej nam się używa niż dwójek kremik dla małego, folię na wózek i pojemniki na pokarm... chciałam kupić też stanik do karmienia ale w moim rozmiarze mieli 2 modele, w których bardzo kiepsko się prezentowałam chyba zostanie mi zamówić przez neta ![]() a mój dzidziuś czekał na mamusię żeby się obudzić na jedzonko, więc nasza porcja poczeka jeszcze
|
|
|
|
|
#1716 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V
Cytat:
---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Cytat:
|
|
#1717 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my dzisiaj byliśmy w mopsie - podejście 3 (pierwsze pobrać wniosek, 2 dopytać o załączniki).udało się zlozyc wniosek, ale musimy go uzupelnic kilkoma świstkami. kiedy zlozylas swój wniosek i ile czekalas na decyzje? macierzyński do 30 dni podobno...a becikowe? super wieści, kasa sypie się ze wszystkich stron! w końcu odetchniesz poinstruuj koleżanki hehe.---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
spi taki baczek, robi minki, uśmiecha się pierdzi az milo hehe kurcze, znajoma która urodzila 5 dni przede mna pisala, ze maly traci na wadze wazy już mniej niż w dniu urodzenia. maja dokarmiać mm. w piątek kolejna kontrola poloznej i jeśli tego nie opanują to wracają do szpitala normalnie mam ochote przygarnąć go do moich cycow...---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Cytat:
po co dziecko stresować i budzic co 2 godziny. zle nie wygląda ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
sa swietne. mala pijaweczka ssie az milo. czasem tylko probuje ciumkac jak smoczek
|
||||||
|
|
|
#1718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo jestem na etapie poszukiwan...---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- biszkopty polozne polecaly już w szpitalu zaraz po cesarce (rodzina wypytywala co mogą mi przynieść do jedzenia zanim dostane pierwszy obiad :P) mysle, ze w takich zwykłych biszkoptach orzechy to pewnie sladowa sprawa...wymieniają je, żeby się nikt nie doczepil. |
|
|
|
|
#1719 |
|
Zakorzenienie
|
diabli te: http://allegro.pl/pojemniki-na-pokar...280215071.html i stacjonarnie dałam 15zł
|
|
|
|
#1720 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
to jutro lece do apteki po witaminki jednak. pharmaton jest tanszy od feminionu?? |
|||
|
|
|
#1721 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mała nie jest przegrzana... Sama nie wiem co to, ale nie wygląda na wysypkę. To takie krostki gdzieniegdzie. Troszkę na buzi, kilka na brzuszku... Nie wyglądają mi na alergię, prędzej na trądzik. Ale mówię Wam, ja jestem totalne beztalencie w odczytywaniu objawów Cytat:
Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-06-04 o 16:59 |
||
|
|
|
#1722 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1723 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/lansinoh-20404-but...298506002.html dostałam je gratis jak kupowałam laktator. I ich głównie używam, bo do nich ściągam pokarm, a potem tylko zakręcam i do lodówki/zamrażalnika. Cytat:
). A z witaminek kup ten witaminer + dha, dziewczyny już pisały, że wychodzi najtaniej bo ok 20 zł na miesiąc i masz już wszystko. |
||
|
|
|
#1724 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jesli któras zamierzałaby kupić to polecam te większe... R. je po 100 ml więc w jednym mieszczą mi się spokojnie 2 porcje, a te mniejsze task śmiesznie puste wyglądają jak tylko 100 wlewam
|
|||
|
|
|
#1725 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
kupie ten wita-miner przynajmniej nie jest taki drogi jak femibion w którym mało co jest.. a co do karmienia, to co ile Ci się Nelka budzi? bo może je mało i przez to czesto się budzi.. moj wrzera 100 ml i spi 3-4 godziny Cytat:
za wageCytat:
Cytat:
--- Byliśmy dzisiaj w poradni neonatologicznej ze względu na żółtaczkę.. Lekarka była zachwycona, taki grzeczny, taka ładna skórka, pępuszek piękny wygojony (odpadł nam w piątek - zapomniałam się pochwalic).. A i Wojtuś już nie taki mały.. waży 4200 g.. czyli przytył 500 g w 8 dni.. 60 g dziennie.. Lekarka nie mogła uwierzyć ze to tak na cycu i sie dopytywała czy odżywek nie stosuje.. |
||||||
|
|
|
#1726 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-06-04 o 17:09 |
||
|
|
|
#1727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A innych 1 nie widziałam oprócz pampers, dada i babydream ( ale tych się boję bo chyba Aaś pisała że jej dziewczyny uczuliły)
|
|
#1729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Wojtusia
|
|
|
|
|
#1730 |
|
Zakorzenienie
|
ogladalm je ale byly tylko po 80ml i bez przykrycia...
|
|
|
|
#1731 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie nie widziałam 1 tylko zawsze 2.
Nie będę sobie głowy zawracać mąż jakieś kupi jak będę w szpitalu. Chyba że jakąś promocję dorwę. Ciekawa jestem tego co Mysia pisała i tesco. A może jutro uda mi się kupić te 2 dady na zapas. Kurde ludzie to mają z głową. Od miesiąca Tż nie chodzi do pracy w weekend bo nie miałby jak wyjść jakby się coś zaczęło bo jest sam na zakładzie. Mówił kierownikowi co i jak. A ten dziś do niego czy nie przyjdzie w sobote na 12h
|
#1732 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1733 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Mnie wypuścili 2.5 doby po cc. Gdybym miała cc tak do godz. 16/17 to wyszłabym pewnie dzień prędzej Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Albo i mniej ![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#1734 | |
|
Wtajemniczenie
|
faaaaaaaaaaaaaaajna
---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Cytat:
co kraj to obyczaj ![]() a Wiktorek śliczniutki
|
|
#1735 | |
|
Zakorzenienie
|
zaskakujaco cicho..oby nic byla jak dzisiejsz-cisza i spokoj
Cytat:
mecierzynski po 30dniach ale od oplacenia sladi za miesiac w ktorym sie rodzilo.czyli mamusie majowe dostana kaske kolo 10lipca ![]() no:P ciesze sie,do konca miesiaca bede bogatsza :P tz ma jutro urodziny a ja mam dla niego tylko mini prezencik :< ale nie mam glowy,czasu teraz..eh,, cos wymysle..
|
|
|
|
|
#1736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1737 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie do mamuś - po jedzeniu rozumiem dbacie by dzieciaczkowi się odbiło, ale załóżmy, że się nie odbije, a zasypia- to jak je odkładacie do łóżeczka?
Bo właśnie przeczytałam, że należy wtedy je ułożyć na boku, a jednocześnie wiele artykułów mówi, że niemowle należy kłaść na plecach bo zmniejsza to prawdopod. śmierci łóżeczkowej...to co w takiej sytuacji? I drugie pytanie dla mamuś, które mają leżaczki- kładziecie/ kładłyście swojego Malucha od razu do leżaczka czy dopiero po iluś tygodniach? Bo też mam sprzeczne informacje. Oszaleje- przecież nigdzie nie ma jednoznacznych odpowiedzi.
|
#1738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1739 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za przybierania malejjbardzo ladnie..Cytat:
ze to jednak gazy...Cytat:
|
|
#1740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Leżaczek mamy ale jeszcze nie używaliśmy i nie wiem kiedy zaczniemy |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:26.

polozna poradzila używanie silikonowej nakładki. i faktycznie od tamtej pory jednym cycem karmie normalnie, drugi w nakladce i mala ciagnie az milo 

chyba zostanie mi zamówić przez neta 

Dziś ma ten dzień z jedzeniem co 2h, ale pomiędzy posiłkami śpi 

). 
Ślub 27. X. 2012

co kraj to obyczaj 
klaki: same dobre wieści