Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni 10 23,26%
Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 2 4,65%
Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. 2 4,65%
Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 24 55,81%
Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 5 11,63%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-04, 16:06   #1711
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a Szczęśliwa się odzywała? chyba od stu lat nie?!
Bardzo dawno już jej nie było.
Ciekawe czy już jest po cc ??

Cytat:
Napisane przez _pola Pokaż wiadomość
To ja też pochwalę się moją Gruszeczką
Śliczna!

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
dziś byliśmy na USG bioderek. robiliśmy za darmo, czyli na skierowanie do ortopedy od pediatry. wszystko pięknie z bioderkami można chustować śmiało
A Helena mega dzielna, cierpliwie znosiła fanaberie usg niedziałającego z zimnym żelem na bioderku. Tylko na początku dostała szoku terminczego, dość chłodno było w gabinecie, więc osikała pana dra, a co.

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Ja potrzebuje na sierpień szalowej kiecki na wesele. Najlepiej długiej bo moje nogi po ciazy wyglądają strasznie.. I z zylakami nie zdążę sie uporać
Ja potrzebuję czegoś teraz na sobotę Obym jutro znalazła

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 16:08   #1712
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz

Ash jak krosty u małej?
U nas lekarka stwierdziła, że to potówki, ale po mące ziemniaczanej nie zniknęły

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 16:09   #1713
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
Jenny, ja mam jeden sutek chyba odrobine krótszy od drugiego, bo mala od początku zlosci się na te piers (była strasznie napelniona mlekiem i dużo wieksza od drugiej). najpierw myslalam, ze to nawal tak ja zniecheca, ale jednak cos z sutkiem nie tak polozna poradzila używanie silikonowej nakładki. i faktycznie od tamtej pory jednym cycem karmie normalnie, drugi w nakladce i mala ciagnie az milo
uzywalam nakładek canpola i aventu i te drugie sa dużo lepsze (miekka guma, kształt klepsydry, wiec wycięcie na nosek). canpol sprawdzi się jeśli któras ma pogryzione sutki i chce je solidnie ochronić (grubsza guma)
widziałam tez na all jakies wynalazki na wklesle brodawki

http://allegro.pl/medela-oslony-form...269060929.html
http://allegro.pl/niplette-plaskie-w...295805554.html
http://allegro.pl/avent-nipletka-nip...299427685.html
może taki wynalazek sprawdzilby się u Was? tylko to wklesle brodawki, a nie sutki
Dzięki

Mam osłonki z aventu, takie => http://philipsavent.strefamarek.alle...ersi-male.html i dzisiaj dały radę

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-06-04, 16:09   #1714
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Dziewczyny potrzebuje szybko rady.
Głowa mnie boli jak nigdy w życiu... Wzięłam apap, mam zimny oklad na głowie ale nic nie pomaga. Mogę wziąć jeszcze 1 apap? Poprzedni wzięłam godzinę temu...:-(
w szpitalu dawali nam po dwa paracetamole naraz podobno jeden jest wagowo dla 12latka, hehe.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 16:11   #1715
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
Za to ustaliliśmy z mężem, że przy kolejnej ciąży (o ile się zdecyduję po porodzie ) to od razu wszystkim podamy o 2tyg późniejszy termin
niezła myśl

===
2 godziny mi zleciały na mieście, kupiłam pakę pampersów jedynek jeszcze bo jakoś lepiej nam się używa niż dwójek kremik dla małego, folię na wózek i pojemniki na pokarm... chciałam kupić też stanik do karmienia ale w moim rozmiarze mieli 2 modele, w których bardzo kiepsko się prezentowałam chyba zostanie mi zamówić przez neta

a mój dzidziuś czekał na mamusię żeby się obudzić na jedzonko, więc nasza porcja poczeka jeszcze

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 16:16   #1716
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Info od Cloche:
"Rodziłam naturalnie, na stojąco. Od mocnych skurczy (4 cm rozwarcia) do porodu 4.5h więc ok. Wymiary Florka: 2880g, 48 cm, a łeb jak sklep 37 cm. Serduszko wyglądało ok, ale krew mało tlenu ma. Jakaś klapa do tętnicy łączącej z płucami ma złą budowę. Dziś próbują rurkami, ew. jutro operacja. Oby udało się bez krojenia "
dopiero doczytałam, 3mam kciuki za Florka!

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
xal na czekoladę uważaj Kochana, w prawie każdej mogą znajdować się znikome ilości orzechów, które strasznie uczulać mogą - może to o to chodzi?
a jak w biszkoptach znajdują się orzechy, bo tak napisane mam na składzie to też nie powinno się jeść?
Stary 2013-06-04, 16:26   #1717
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
mi też,zdecydowanie

wrocilam od gina z zusu i mopsu

mam recepte na nuvaring jednak
wizytka mila,wszystko dobrze.. mam przyzwolenie na nieprzemeczajacy sport i sex

i za rok moge rodzic znow (tjaa jasne :P )

w zusie jak zwykle smiesznie ale w piatek bede miec zasilek..

a w mopsie mila niespodzianka i dodatkowy tysio dla nas i becikowe,ha

takze humor mega,zjadam,herbatka i czas pomyslec nad cwiczeniami.ooou jeeee
same dobre wieści my dzisiaj byliśmy w mopsie - podejście 3 (pierwsze pobrać wniosek, 2 dopytać o załączniki).
udało się zlozyc wniosek, ale musimy go uzupelnic kilkoma świstkami.
kiedy zlozylas swój wniosek i ile czekalas na decyzje?
macierzyński do 30 dni podobno...a becikowe?
super wieści, kasa sypie się ze wszystkich stron! w końcu odetchniesz a ten dodatkowy tysiak to jednorazowa zapomoga, dla tych którzy kwalifikują się do rodzinnego? poinstruuj koleżanki hehe.

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Cytat:
Mam jeszcze dwie paczki 1 (bo dostaliśmy) i jak je skończymy to dopiero wtedy przerzucimy się na 2 ale w biedronce była dobra cena to kupiliśmy
my tez mamy zapas jedyneczek, wiec do dwojek daleko. zresztą wydaje mi się, ze ona nawet 1 ma za duże

Cytat:
Nasz też śpi , czasami trochę posmerfuje a tak to trzeba go budzić na przewijanie i karmienie
hehe jak słodko! maly smerfik. Nelcia jak się naje to jest malym bakiem spi taki baczek, robi minki, uśmiecha się pierdzi az milo hehe

kurcze, znajoma która urodzila 5 dni przede mna pisala, ze maly traci na wadze wazy już mniej niż w dniu urodzenia. maja dokarmiać mm. w piątek kolejna kontrola poloznej i jeśli tego nie opanują to wracają do szpitala normalnie mam ochote przygarnąć go do moich cycow...

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
za opanowanie żółtaczki! Sofia też śpi bardzo dużo, ale z każdym tygodniem zwiększają jej się okresy aktywności. I też jednego dnia będzie jadla co 3-4h, a innego co 2h Dziś ma ten dzień z jedzeniem co 2h, ale pomiędzy posiłkami śpi
i nie wybudzasz jej na sile? chyba tez tak zrobie...jak jest glodna to przecież obudzi się sama. a mnie cyce już tak bardzo nie dokuczają po co dziecko stresować i budzic co 2 godziny. zle nie wygląda

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
ja nie wiem kiedy u nas bedzie noc w lozeczku bo podczas karmienia wymiekam i zasypiam... budze sie zazwyczaj na kolejne
odgłos ssania cie uspokaja? dziecko znalazło sposób na mamusie hehe.

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Cytat:
Dzięki

Mam osłonki z aventu, takie => http://philipsavent.strefamarek.alle...ersi-male.html i dzisiaj dały radę
tez takie mam sa swietne. mala pijaweczka ssie az milo. czasem tylko probuje ciumkac jak smoczek
Stary 2013-06-04, 16:28   #1718
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
niezła myśl

===
2 godziny mi zleciały na mieście, kupiłam pakę pampersów jedynek jeszcze bo jakoś lepiej nam się używa niż dwójek kremik dla małego, folię na wózek i pojemniki na pokarm... chciałam kupić też stanik do karmienia ale w moim rozmiarze mieli 2 modele, w których bardzo kiepsko się prezentowałam chyba zostanie mi zamówić przez neta

a mój dzidziuś czekał na mamusię żeby się obudzić na jedzonko, więc nasza porcja poczeka jeszcze
jakie pojemniczki? bo jestem na etapie poszukiwan...

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
a jak w biszkoptach znajdują się orzechy, bo tak napisane mam na składzie to też nie powinno się jeść?
biszkopty polozne polecaly już w szpitalu zaraz po cesarce (rodzina wypytywala co mogą mi przynieść do jedzenia zanim dostane pierwszy obiad :P) mysle, ze w takich zwykłych biszkoptach orzechy to pewnie sladowa sprawa...wymieniają je, żeby się nikt nie doczepil.
Stary 2013-06-04, 16:33   #1719
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

diabli te: http://allegro.pl/pojemniki-na-pokar...280215071.html i stacjonarnie dałam 15zł

Stary 2013-06-04, 16:40   #1720
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
tak długo jak karmisz bierz witaminki dla ciężarówek zresztą na pharmatonie i femibionie nawet jest napisane dla mam karmiących żeby młodzież Ci witaminek nie wyssała
Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość

Powinno się brać i witaminy i kwasy DHA dopóki karmisz
Cytat:

Zależy jak jesz. Jeśli dostarczasz w pożywieniu wszystko, czego Twój organizm potrzebuje to nie. A pewnie nie dostarczasz Bo owoce i warzywa mamy dość okrojone, nie Jeśli chodzi o omega to ja jem morskie ryby przynajmniej 2xtyg do tego używam oleju rzepakowego z pierwszego tłoczenia na kanapki zamiast masła. Wapń to głównie jugurty i ser żółty (jedno i drugie jem codziennie) ale już inne witaminki i składniki mineralne to trochę kiepsko.. Staram się jeść kasze ok 3 razy w tyg, one mają dużo witamin z grupy B.
Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
marchewka- ja łykam witaminki i kwasy omega chociaż nie wiem czy kupię następne opakowanie omegi, bo te tabsy są straasznie drogie.... chyba przerzucę się na oleje i oliwy,
i tak jak Ash zaczęłam jeść kaszę (i odkryłam, że kasza jest b.dobra)
a kasza manna może być czy lepiej gryczana? ja uwielbiam kasze.. tylko wcześniej rzadko jadłam bo męzu nie lubi a tak tylko dla siebie to bez sensu bylo.. teraz i tak kazdy ma inny obiad wiec pewnie sie na kasze przerzuce..
to jutro lece do apteki po witaminki jednak. pharmaton jest tanszy od feminionu??

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 16:49   #1721
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Ash jak krosty u małej?
U nas lekarka stwierdziła, że to potówki, ale po mące ziemniaczanej nie zniknęły
Mąka je zmnijszyła, ale wyskakują nowe A mała nie jest przegrzana... Sama nie wiem co to, ale nie wygląda na wysypkę. To takie krostki gdzieniegdzie. Troszkę na buzi, kilka na brzuszku... Nie wyglądają mi na alergię, prędzej na trądzik. Ale mówię Wam, ja jestem totalne beztalencie w odczytywaniu objawów niczego nie jestem pewna...

Cytat:
i nie wybudzasz jej na sile? chyba tez tak zrobie...jak jest glodna to przecież obudzi się sama. a mnie cyce już tak bardzo nie dokuczają po co dziecko stresować i budzic co 2 godziny. zle nie wygląda
Nie, już nie. Na początku wybudzałam, ale wtedy to ona z 5h potrafiła przespać i jeszcze ciężko ją było obudzić. Teraz już rzadko zdarza jej się pospać dłużej niż 3h, ale jak się zdarzy to daję jej spokój. I tak przybiera nieznacznie powyżej średniej, więc się nie martwię. Już

Edytowane przez Ashyshqa
Czas edycji: 2013-06-04 o 16:59
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 16:55   #1722
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
czapunia.. zgaszony róż i szary
Piękna! W moim stylu. Ręczna robota?
Stary 2013-06-04, 16:56   #1723
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
diabli te: http://allegro.pl/pojemniki-na-pokar...280215071.html i stacjonarnie dałam 15zł
też je mam i takie też:
http://allegro.pl/lansinoh-20404-but...298506002.html dostałam je gratis jak kupowałam laktator. I ich głównie używam, bo do nich ściągam pokarm, a potem tylko zakręcam i do lodówki/zamrażalnika.

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
a kasza manna może być czy lepiej gryczana? ja uwielbiam kasze.. tylko wcześniej rzadko jadłam bo męzu nie lubi a tak tylko dla siebie to bez sensu bylo.. teraz i tak kazdy ma inny obiad wiec pewnie sie na kasze przerzuce..
to jutro lece do apteki po witaminki jednak. pharmaton jest tanszy od feminionu??
Też jaglana, jęczmienna (pęczak mój ulubiony ).
A z witaminek kup ten witaminer + dha, dziewczyny już pisały, że wychodzi najtaniej bo ok 20 zł na miesiąc i masz już wszystko.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 16:59   #1724
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
Jenny, ja mam jeden sutek chyba odrobine krótszy od drugiego, bo mala od początku zlosci się na te piers (była strasznie napelniona mlekiem i dużo wieksza od drugiej). najpierw myslalam, ze to nawal tak ja zniecheca, ale jednak cos z sutkiem nie tak polozna poradzila używanie silikonowej nakładki. i faktycznie od tamtej pory jednym cycem karmie normalnie, drugi w nakladce i mala ciagnie az milo
uzywalam nakładek canpola i aventu i te drugie sa dużo lepsze (miekka guma, kształt klepsydry, wiec wycięcie na nosek). canpol sprawdzi się jeśli któras ma pogryzione sutki i chce je solidnie ochronić (grubsza guma)
widziałam tez na all jakies wynalazki na wklesle brodawki

http://allegro.pl/medela-oslony-form...269060929.html
http://allegro.pl/niplette-plaskie-w...295805554.html
http://allegro.pl/avent-nipletka-nip...299427685.html
może taki wynalazek sprawdzilby się u Was? tylko to wklesle brodawki, a nie sutki
mam te medela, kupiłam i próbowałam już w ciąży, ale jakoś efektu nie widać
Cytat:
kurcze, znajoma która urodzila 5 dni przede mna pisala, ze maly traci na wadze wazy już mniej niż w dniu urodzenia. maja dokarmiać mm. w piątek kolejna kontrola poloznej i jeśli tego nie opanują to wracają do szpitala normalnie mam ochote przygarnąć go do moich cycow...
może niech spróbuje butelką swoim pokarmem
Cytat:
ja mam pojemniki Avent.
Jesli któras zamierzałaby kupić to polecam te większe...
R. je po 100 ml więc w jednym mieszczą mi się spokojnie 2 porcje, a te mniejsze task śmiesznie puste wyglądają jak tylko 100 wlewam
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 17:04   #1725
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość

Ja jem, teraz mam vitaminer bo tani - 14 zł 60 tabletek + kwasy omega , ale jak mi się skończy to kupuje vitmainer + dha na miesiąc 19 zł - w porównaniu z fembionem który brałam w ciąży to za darmo

Cytat:

a bo mnie się wydaje, ze ona powinna malusio jesc skoro ma zoladeczek wielkości swojej piąstki. bylam przekonana, ze 50ml to już dużo dla takiego malucha.
u nas to wygląda obecnie tak, ze nawal został zlikwidowany az za bardzo i cyce produkują mniej mleczka. nelka ciagnie z jednego i wydaje mi się, ze ma mało, wiec daje czasem 2 piers albo odciągam laktatorem z tej pierwszej co tam jeszcze uda się wyssać...i dokarmiam butla. mam nadzieje, ze w końcu się to unormuje. chyba za dużo szalwi wypilam
od kilku dni biegamy po urzędach, wiec babcia zostaje z butla mojego mleczka i dawala malej wlasnie po 30-50ml, a ona już spokojnie sobie spala. kurcze, chyba faktycznie musze więcej sciagac, skoro powinna już jesc 100. dzięki, jednak jestem niedoinformowana mamuska hehe.
Cytat:
tak możesz dokonczyc swoje witaminy dla ciężarnych. możesz tez kupic jakies suplementy dla kobiet karmiących, w pologu itd. ze szpitala dostałam przykaz lykania zelaza, witaminek i wlasnie we wszystkich ulotkach trabia o kwasach.
bym skonczyla ale je dawno zjadałam kupie ten wita-miner przynajmniej nie jest taki drogi jak femibion w którym mało co jest..

a co do karmienia, to co ile Ci się Nelka budzi? bo może je mało i przez to czesto się budzi.. moj wrzera 100 ml i spi 3-4 godziny

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
U mnie dzisiaj - 17 jeszcze kilogram do wagi sprzed ciazy, ale brzuch dalej wiekszy niz przedtem mierzyłam się w pasie i zawsze było ok 66 cm, a teraz 74 :/ mysle, ze jak schudne jeszcze 4 kg to bedzie spoko,

Zrobiłam suwaczek
za wage

Cytat:
Napisane przez whatIthink Pokaż wiadomość
wiem, że już wczoraj marudziłam, ale... mam doła, nadal nie rodzę, źle się czuję jakoś (mdli mnie czy co, zawroty głowy, spojenie nawala i jak chodzę to kłuje mnie tam i boli na dole), snuję się z kąta w kąt sama w domu i niczym nie mam ochoty się zająć...

nie wierzę już chyba że urodzę... i raczej szybko nie zdecyduję się na kolejną ciążę, za dużo mnie to kosztuje (psychicznie).
Cytat:
Napisane przez vujka Pokaż wiadomość
Czuję się tak samo... myślałam, że coś się dzisiaj ruszy, ale nadal nic... Jutro idę do szpitala... zobaczę co powiedzą

Musimy jakoś dać radę... a najbardziej rozwalają mnie wszystkie rady od "życzliwych" jak przyspieszyć poród, każdy dzwoni i dorzuca swoje pięć groszy... Jedna znajoma powiedziała mi ostatnio, że przez to nie rodzę, bo sie za dużo w ciąży oszczędzałam...
wyrzuccie telefony od razu wam się lepiej zrobi.. albo wyciszcie i napiszcie ze nie odbieracie..

---

Byliśmy dzisiaj w poradni neonatologicznej ze względu na żółtaczkę.. Lekarka była zachwycona, taki grzeczny, taka ładna skórka, pępuszek piękny wygojony (odpadł nam w piątek - zapomniałam się pochwalic)..

A i Wojtuś już nie taki mały.. waży 4200 g.. czyli przytył 500 g w 8 dni.. 60 g dziennie.. Lekarka nie mogła uwierzyć ze to tak na cycu i sie dopytywała czy odżywek nie stosuje..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 17:05   #1726
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
My jak na razie nie mamy w domu ani jednego pampersa...
Chciałam kupić te 2 w biedronce ostatnio ale nawet paleta po nich nie została.
My mieliśmy kupione 3 paczki (2x po 43 szt. oryginalne pampersy + 1x 28 szt. dada 1) + dostaliśmy 2 paczki (1x 78 szt. i 1x 43 szt.). Zużyliśmy na razie Dady 1 i kończymy opakowanie 43 szt. Zostało ok 160 pampersów, także póki co mamy zapas

Cytat:
my tez mamy zapas jedyneczek, wiec do dwojek daleko. zresztą wydaje mi się, ze ona nawet 1 ma za duże
To tak jak u nas

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2013-06-04 o 17:09
Stary 2013-06-04, 17:11   #1727
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
My mieliśmy kupione 3 paczki (2x po 43 szt. oryginalne pampersy + 1x 28 szt. dada 1) + dostaliśmy 2 paczki (1x 78 szt. i 1x 43 szt.). Zużyliśmy na razie Dady 1 i kończymy opakowanie 43 szt. Zostało ok 160 pampersów, także póki co mamy zapas
A ja nigdzie nie mogę znaleźć większego opakowania niż 43szt pampers. Dady to wiem że się nie opłaca w tej cenie co są.
A innych 1 nie widziałam oprócz pampers, dada i babydream ( ale tych się boję bo chyba Aaś pisała że jej dziewczyny uczuliły)

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 17:19   #1728
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
A ja nigdzie nie mogę znaleźć większego opakowania niż 43szt pampers. Dady to wiem że się nie opłaca w tej cenie co są.
A innych 1 nie widziałam oprócz pampers, dada i babydream ( ale tych się boję bo chyba Aaś pisała że jej dziewczyny uczuliły)
Większe opakowanie (78 szt.) to są pampersy białe premium care
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pampers.jpg (34,5 KB, 4 załadowań)

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-06-04, 17:20   #1729
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Byliśmy dzisiaj w poradni neonatologicznej ze względu na żółtaczkę.. Lekarka była zachwycona, taki grzeczny, taka ładna skórka, pępuszek piękny wygojony (odpadł nam w piątek - zapomniałam się pochwalic)..

A i Wojtuś już nie taki mały.. waży 4200 g.. czyli przytył 500 g w 8 dni.. 60 g dziennie.. Lekarka nie mogła uwierzyć ze to tak na cycu i sie dopytywała czy odżywek nie stosuje..
dla Wojtusia

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-06-04, 17:21   #1730
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
ja mam pojemniki Avent.
Jesli któras zamierzałaby kupić to polecam te większe...
R. je po 100 ml więc w jednym mieszczą mi się spokojnie 2 porcje, a te mniejsze task śmiesznie puste wyglądają jak tylko 100 wlewam
ogladalm je ale byly tylko po 80ml i bez przykrycia...

Stary 2013-06-04, 17:27   #1731
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Większe opakowanie (78 szt.) to są pampersy białe premium care
No właśnie nie widziałam 1 tylko zawsze 2.
Nie będę sobie głowy zawracać mąż jakieś kupi jak będę w szpitalu. Chyba że jakąś promocję dorwę. Ciekawa jestem tego co Mysia pisała i tesco. A może jutro uda mi się kupić te 2 dady na zapas.

Kurde ludzie to mają z głową. Od miesiąca Tż nie chodzi do pracy w weekend bo nie miałby jak wyjść jakby się coś zaczęło bo jest sam na zakładzie. Mówił kierownikowi co i jak. A ten dziś do niego czy nie przyjdzie w sobote na 12h No poje.. gościa. Jeszcze tym bardziej że remont w domu.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 17:35   #1732
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
ogladalm je ale byly tylko po 80ml i bez przykrycia...
ooo takich nie widziałąm.. mam 160 i 240
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 17:47   #1733
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
nasza sesja podobno będzie trwala godzine, o ile mala nie będzie plakala zobaczymy jutro.
Powodzenia

Cytat:
Jak szybko wstawalyscie po cc z łóżka ? Mi nikt nie pomaga, pewnie dopiero rano ktoś do mnie przyjdzie..
Sama boje sie probowac, ale może powinnam ?
Rana boli jak cholera ale ogólnie jest ok. Myśli o synku dodają powera
CC miałam o 23:00, a następnego dnia ok 12-13 wstałam, byłam pod prysznicem i zaczęłam z powrotem normalnie funkcjonować. Wstać pomogła mi położna/studentka.

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
hehe przypomnialo mi sie to moje pierwsze wstanie, nie dosc ze cewnik wisi to jeszcze dwa dreny... polozna trzymala mnie i to cale talatajstwo ;p
Zawsze sa dreny po cc?
Miałam 1 i jego wyjęcie strasznie bolało

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
No i jak na cesarke to szybko Was wypuścili
Mnie wypuścili 2.5 doby po cc.
Gdybym miała cc tak do godz. 16/17 to wyszłabym pewnie dzień prędzej

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
Dziś byliśmy na usg bioderek, wszystko w granicach normy, kazali zawijać mu pieluszkę flanelową dodatkowo na pampers. Śmiesznie tak wygląda z wielkim wypełnionym tyłkiem

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Byliśmy wczoraj na kontroli w szpitalu w poradni neonatologicznej i dziewczyny ważą już 3kg! Wow
I w końcu rozm 50 jest na nie dobry. Nawet niektóre 56 już nie wiszą
Taa...brzmi to cokolwiek dziwnie że 5 tygodniowe dzieci chodzą w 50

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
nie dość że już ledwo wchodzi w rozmiar ciuszków 62 to może od razu przerzucę się na 70 aby pielucha dodatkowa weszła
Na mojego niektóre 56 są za duże, a co dopiero 62 - w takich to pływa

Cytat:
Napisane przez prodiament Pokaż wiadomość
Nie wrzucałam opisu porodu, więc wrzucę chociaż fotę mojej ślicznotki, zrobioną w dniu porodu 26 maja Poród był szybki jak na pierwsze dziecko, więc Julcia się nie wymęczyła i od razu wyglądała po prostu cudnie
Śliczna!

Cytat:
A mi został równy tydzień do terminu
Albo i mniej

Cytat:
CESARSKE MAMY-jak wydepilowlyscie sie przy bliznie? bo ja cholera sie mecze i mecze
Jeszcze nie próbowałam depilować

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-06-04, 17:53   #1734
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _pola Pokaż wiadomość

To ja też pochwalę się moją Gruszeczką
faaaaaaaaaaaaaaajna

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Cytat:
Wiktorek jest prEkochany.. Zwariowalam na jego punkcie. Pięknie zassal cyca, a teraz sobie przy nim śpi. Jesteśmy sami, męża juz pogonili.
W sumie i tak nie może wejść na pooperacyjna
u mnie można było wchodzić na pooperacyjną co kraj to obyczaj

a Wiktorek śliczniutki
Stary 2013-06-04, 17:57   #1735
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
klaki: same dobre wieści A jak Zu dzisiaj?
zaskakujaco cicho..oby nic byla jak dzisiejsz-cisza i spokoj

Cytat:
same dobre wieści my dzisiaj byliśmy w mopsie - podejście 3 (pierwsze pobrać wniosek, 2 dopytać o załączniki).
udało się zlozyc wniosek, ale musimy go uzupelnic kilkoma świstkami.
kiedy zlozylas swój wniosek i ile czekalas na decyzje?
macierzyński do 30 dni podobno...a becikowe?
super wieści, kasa sypie się ze wszystkich stron! w końcu odetchniesz a ten dodatkowy tysiak to jednorazowa zapomoga, dla tych którzy kwalifikują się do rodzinnego? poinstruuj koleżanki hehe.

jak o becikowe zlozysz do 10go to w tym samym mcuu dostajesz,jak po 10tym to po 30dniach.
mecierzynski po 30dniach ale od oplacenia sladi za miesiac w ktorym sie rodzilo.czyli mamusie majowe dostana kaske kolo 10lipca

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Piękna! W moim stylu. Ręczna robota?
no:P

ciesze sie,do konca miesiaca bede bogatsza :P

tz ma jutro urodziny a ja mam dla niego tylko mini prezencik :< ale nie mam glowy,czasu teraz..eh,,
cos wymysle..

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 17:57   #1736
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
w szpitalu dawali nam po dwa paracetamole naraz podobno jeden jest wagowo dla 12latka, hehe.
a ja ostrożnie w ciąży łykam najpierw pół, i po godzinie ewentualnie drugie pół jak pierwsze nie pomaga. a tu od razu mogłam ćpać 2
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 18:00   #1737
Magiusa
Zakorzenienie

Mam pytanie do mamuś - po jedzeniu rozumiem dbacie by dzieciaczkowi się odbiło, ale załóżmy, że się nie odbije, a zasypia- to jak je odkładacie do łóżeczka?
Bo właśnie przeczytałam, że należy wtedy je ułożyć na boku, a jednocześnie wiele artykułów mówi, że niemowle należy kłaść na plecach bo zmniejsza to prawdopod. śmierci łóżeczkowej...to co w takiej sytuacji?

I drugie pytanie dla mamuś, które mają leżaczki- kładziecie/ kładłyście swojego Malucha od razu do leżaczka czy dopiero po iluś tygodniach? Bo też mam sprzeczne informacje.

Oszaleje- przecież nigdzie nie ma jednoznacznych odpowiedzi.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 18:07   #1738
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Mam pytanie do mamuś - po jedzeniu rozumiem dbacie by dzieciaczkowi się odbiło, ale załóżmy, że się nie odbije, a zasypia- to jak je odkładacie do łóżeczka?
Bo właśnie przeczytałam, że należy wtedy je ułożyć na boku, a jednocześnie wiele artykułów mówi, że niemowle należy kłaść na plecach bo zmniejsza to prawdopod. śmierci łóżeczkowej...to co w takiej sytuacji?
Na boczku bo boję się, że może się udławić jak mu się uleje bo ulewa dość często.

Stary 2013-06-04, 18:10   #1739
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
To ten laktator z Mothercare, prawda? Fajnie, że się sprawdza

Koszulki biedronkowe robią furorę, tak jak kocyki

Atena! Super dzielnie zniosłaś poród! I fajnie, że ostatecznie dostałaś tę salę do porodów rodzinnych. Widać przydały się te wszystkie gadzety, no i TŻ
A co do spadku nastroju, to chyba każdą z nas spotyka... Ale pocieszę Cię, że im dalej w las, tym łatwiej

Nie martw się paciorem, nic Wam nie zrobi. Trzymam za łóżeczko, pochwal się jakiego masz zdolnego męża i wstaw zdjęcie

My po kilku błogich nockach stwierdziliśmy, że jest nam zdecydowanie za ciasno
Sofia już dwie nocki pod rząd przespała w łóżeczku i wierzymy, że to początek nowej ery

Super! Udanych zakupów czy co tam sobie planujesz robić

zaciśnięte z całej siły za Michasia!

Ja po CC brałam 3 razy dziennie po 2 tabsy. I to dawane mi przez położne, więc spokojnie możesz Mam nadzieję, że szybko przejdzie

------

My po cotygodniowym ważeniu. Uwaga, uwaga mamy wynik 4030g w dniu skończonych 4 tygodni Mała przybiera ok 300g na tydzień, ssaczek jeden!
dziki i za przybierania malejjbardzo ladnie..
Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
ooo widzisz mi też położna mówiła, że te prężenia i czerwienienia mogą być winą zakażenia układu moczowego, ale u nas wyniki w normie, więc odpada, trzymam kciuki by wyszły OK
Daj jutro koniecznie znać!
A Młody myślę, że jest silny po prostu!
No i pięknie przybiera

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Woooow no to pięknie, ciotka jest dumna
no mam nadzieje ze bedzie takjak u was ze to jednak gazy...
Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
zus będzie płacił do końca

Buty rozmiarówka normalna.

Przypomnij mi kiedyś na spokojnie to podrzucę ci linka do fajnego sklepu z sukienkami
A ja planujęsobie kupić torebkę porządną - myślałam o LV ale on oklepany jest więc patrzę na innych projektantów np. MJacobs.

wiedziałam.
Ogromne gratulacje
Ja miałam łyżeczkowanie na żywca po 1 porodzie więc współczuję - wiem jakie to miłe uczucie jest
oo ja tez mialam przy pierwszym trwalo to wiecznosc.... i bolallo
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 18:10   #1740
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość

I drugie pytanie dla mamuś, które mają leżaczki- kładziecie/ kładłyście swojego Malucha od razu do leżaczka czy dopiero po iluś tygodniach? Bo też mam sprzeczne informacje.

Oszaleje- przecież nigdzie nie ma jednoznacznych odpowiedzi.
Na boku

Leżaczek mamy ale jeszcze nie używaliśmy i nie wiem kiedy zaczniemy

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości