Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni 10 23,26%
Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 2 4,65%
Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. 2 4,65%
Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 24 55,81%
Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 5 11,63%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-04, 14:24   #1681
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Mozesz.
Są dozwolone 2 tabletki co 6h.

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
lepiej zobaczyć, czy to nie od ciśnienia...

Magiusia wdg mnie i Ciebie złote rady nie ominą Ludzie poprostu lubią sobie poględzić

Co do brzucha wysoko/ nisko to najlepsze jest to, że jedni mówią, że jest wysoko inni nisko
Już wzięłam...
Jak na złość nie mogę znaleźć cisnieniomierza...
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 14:30   #1682
Magiusa
Zakorzenienie

Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ja po ktg, piękne przepowiadacze się piszą, ale nic mnie nie boli młodemu w brzuchu jak w raju, w piątek mam się stawić na ktg i badanko

nie wiem z czym niektórzy lekarze mają problem w kwestii l4:/ kto i gdzie w zusie ma wpisany termin porodu, żeby był jakikolwiek problem? ja nie mam wpisanego w książeczce ciąży nawet i l4 mam do 18.06 ( a tp 12 lub 15)
za KTG i to, że nic nie czujesz

Fajnego masz lekarza, mam nadzieję, że mój też mi wypisze w razie czego L4 na później, a nie tylko do dnia tp

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 14:31   #1683
Ashyshqa
Zakorzenienie

Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Dziś przeżyłam swój pierwszy raz z laktatorem ryczy jak krowa ale w 35 minut zebrałam 90ml, pod koniec już leciało ciurkiem ale mi się dziecko zbudziło także zaczynam robić zapasy
To ten laktator z Mothercare, prawda? Fajnie, że się sprawdza

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
jaaaaaaaka zaspana śliczna, i mam taką samą koszulkę
Koszulki biedronkowe robią furorę, tak jak kocyki

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Hej
wpadam do was na chwilke by opisać co u nas słychać, nawet niepróbuje nadrabiaz co przez ten tydzień naskobałyście...
Więc:
wyszliśmy ze szpitala w piątek, na week przyjechali moi rodzice nam pomóc troszke tymardziej zę ja po nacięciu krocza to prawie wogóle chodzić niemogłam a o siadaniu niebyło mowy....
Poród miałam sn, rodzinny w sali do rodzinnego z tż, bóli dostałam o 4 rano, niebyłam pewna czy to te bóle wiec czekałam cierpliwie na rozwój akcji i dopiero jak posiedziałam w wannie poł godziny i bóle sie po kapieli nasiliły i czestotliwość ich była już 4-5 min pojechaliśmy do szpitala, tam odrazu na poródówke, szyjka całkowiecie skrócona, rozwarcie na 2 palce, od 11 byłam już ztż w sali do rodzinnych, spokom bo tak intymnie, tylko co jakiś czas przychodziła położna by zobaczyć czy wszytsko ok, czasem studentki podłączyć ktg, skakałam na piłce, przy drabinkach świczyłam,tż pomagałą mi oddychać, masował, byłam też na imersji wodnej pół godziny w tej specjalnej wannie---->wchodzac do niej niechce sie już wyjść tak miło, bo wody cała duża wanna, można się położyć, są bicze wodne które masują...po wyjściu z wody maiąłm już 7 cm rozwarcia no i zaraz wszystko szybko poszło, wpół do 18 już 10 no i parte się zaczeły, wody mi zielone odeszły, nieobyło się bez nacinania, i to sporego.....mała zabrali na obserwacje bo te wody zielone były, a mnie łyżeczkowali bo łożysko niekompletne, zszyli a potem sie krwiak zrobił wiec kolejne 3 godziny na obserwacji, kroplówki brąłam......Urodziłam o 18 a do sali trafiłam z mała o 21 dopiero. Ogólni esam poród dla mnie to spoko przebiegł, obecność tż bardzo mi pomogła, bez niego to chyba bym zwątpiła w połowie, i nawet z gazu niekorzystałam bo wolałam jak ododychając razem z nim kontrolowałąm skurcze sobie a gaz mi tylko przeszkadzała bo sie nieskupiałam, i dumna jestem z siebie zę praktycznie bez krzyku sie obyło, i bez zwatpienia podczas porodu czy błagania o znieczulenie czy cesarke jak to wiele kobiet czyni....tż wyprosiłam na sam końiec na partych, najgorsze dla mnie był dla mnie czas już szycia, łyżeczkowania i potem samo dochodzenie do siebie......
Mała miała mic 3500 (wg najnowszego sprzetu szpitalnego na usg dzien przed porodem ) a tu 4170 było

Z mała teraz próbujemy się "dotrzeć", ogólnie to spoko jest, choć czasem jak płacze to taka panika mnie ogarnia czy aby wszystko przy niej dobrze robie, czy jej czegoś niebrakuje, czy mi sił wystarczy (tymardziej jak trzeba w nocy wstawać a po porodzie i ciązy wogóle człowiek marzy o przespanej cąłej nocy)

Powiem szczerze że dopadł mnie ten "beby bluse" chyba bo przed wczorej doła złapałam czy dam rade z mała, płakać mi sie stale chciało, wczorej też taka przybita byłam, ale dziś juz lepiej sie czuje i mam nadzieje ze mi samopoczucie szybko sie poprawi, ale jak patrze na mała jak przez sen sie uśmiecha lub te swoje minki to odrazu lepiej się człowiek czuje
Atena! Super dzielnie zniosłaś poród! I fajnie, że ostatecznie dostałaś tę salę do porodów rodzinnych. Widać przydały się te wszystkie gadzety, no i TŻ
A co do spadku nastroju, to chyba każdą z nas spotyka... Ale pocieszę Cię, że im dalej w las, tym łatwiej

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Hello. Właśnie wróciliśmy z miasta, odebrałam wyniki na paciora i nic z nich nie kumam. Tzn. coś tam wykryto, więc wnioskuję, że jestem szczęśliwym posiadaczem tego ustrojstwa. Ja zaraz zabieram się za obiad, a małż właśnie maluje szczebelki i wygląda na to, że dzisiaj ustawimy łóżeczko.
Nie martw się paciorem, nic Wam nie zrobi. Trzymam za łóżeczko, pochwal się jakiego masz zdolnego męża i wstaw zdjęcie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
Nelka jeszcze ani jednej nocy nie spedzila w lozeczku ciężko nam się od niej odkleić...ale planujemy niebawem pierwsza "dorosla" noc w lozeczku hehe.
My po kilku błogich nockach stwierdziliśmy, że jest nam zdecydowanie za ciasno
Sofia już dwie nocki pod rząd przespała w łóżeczku i wierzymy, że to początek nowej ery

Cytat:
Dziecko nakarmione śpi, ojciec wrócił do domu, porcja mleka w pogotowiu tak że matka wybywa na miasto
Super! Udanych zakupów czy co tam sobie planujesz robić

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
COLR GRATUULACJEEE
CLOCHE GRATULACJE I TRZYMAM KCIUKI ZA MALEGO
dzisiaj dzwonila lekarka i jutro jedziemy z mlodym na usg , a rano krew i mocz ogolny i na posiew , jak cos wyjdzie to szpital , trzymajcie kciuki za mlodegoo
zaciśnięte z całej siły za Michasia!

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Dziewczyny potrzebuje szybko rady.
Głowa mnie boli jak nigdy w życiu... Wzięłam apap, mam zimny oklad na głowie ale nic nie pomaga. Mogę wziąć jeszcze 1 apap? Poprzedni wzięłam godzinę temu...:-(

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja po CC brałam 3 razy dziennie po 2 tabsy. I to dawane mi przez położne, więc spokojnie możesz Mam nadzieję, że szybko przejdzie

------

My po cotygodniowym ważeniu. Uwaga, uwaga mamy wynik 4030g w dniu skończonych 4 tygodni Mała przybiera ok 300g na tydzień, ssaczek jeden!
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 14:37   #1684
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Tak ja wiem, mój kolega miał podobną sytuację i postraszenie pracodawcy PIPem dało efekt - też mu nie chciał zapłacić za zaległy urlop i też miał wszystkie dokumenty, jak przyjdzie kontrole to będzie musiał pokazać wniosek o urlop, a skoro go podarł to co wtedy - będzie musiał się tłumaczyć. Po drugie rozmowę można nagrać i to też może być dowód w sprawie.
Najlepiej postraszyć PIPem, czasami działa.
Jak nie to nagranie może być dowodem dopiero w sądzie. IP nie dopuszczają takiego materiału dowodowego (nie można) sąd sobie może zlecać ekspertyzy oryginalności itp.
Urlop - tutaj jest problem z urlopem wypoczynkowym, bo nigdzie nie pisze, że urlopu udziela się na PISEMNY wniosek pracownika, tylko na wniosek, i tym właśnie pracodawcy lubią się zasłaniać (jak podpytają prawników)
Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Nam w szpitalu wystawić nie chcieli, kazali iść do rodzinnego, rodzinny odesłał do ginekologa a tam bez problemu wystawili... za 40 zł
Nas pytali czy u którejś jest potrzeba, czy któraś takie coś potrzebuje to wystawią. My nie chcieliśmy i żadna dziewczyna z sali nie chciała.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 15:02   #1685
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
U mnie dzisiaj - 17

Cytat:
Cześć
Jesteśmy po wizycie położnej - z Wiktorkiem wszystko ok , ładnie przybiera na wadze i dziś pierwszy raz () miałam go przystawionego do piersi tak jak trzeba Naszym problemem są moje wklęsłe brodawki (ale kapturki pomogły ) i przerośnięty języczek...

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
A w ogóle u mnie to cały poród jeszcze taaaki odległy. Ale wiecie co, ja jeszcze też jestem na etapie chyba takiej niegotowości. Bo co prawda poród mnie jakoś nie przeraża, ale nie mam też tak jak większość z Was chwilkę przed porodem tzn. nie myślę, że już chcę rodzić, że już za długo siedzi.
mam podobnie

Cytat:
Magiusia u mnie już są dobre rady a do porodu 2 tyg 3 dni...
w stylu: lepiej, żebyś urodziła wcześniej, bo jak dziecko już takie duże,to będzie cesarka
,Ty to jeszcze długo nie urodzisz, bo masz wysoko brzuch"

Sąsiadki: Ty jeszcze w domu
masakra u mnie mąż dostał wczoraj pierwszego smsa czy już urodziłam
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 15:08   #1686
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
tak i to ze on nie spi a jak spi tosie prezy caly czas i lekarka mowi ze zapalenie drog moczowych tez sie tak objawia a co do pepka moj tez ma na zewnatrz i u niego przez ciagly placz , bede go plastrowala, straszego plastrowalam i schowal mu sie..
brawo za wage , moj mial rekord w 8 dni ponad 400 g. a i moj ma jakby wzmozone napiecie miesniowe , przewraca sie z brzucha na plecy, wygina sie w litere c i trzyma glowe sztywno jak lezy na plecach albo biore go na ramie do odbicia... i raczki zaciska z taka sila ze za cholere nie moge mu obciac pazurow....
mam nadzieje ze poprostu jest silny ... a nie ze cos nie tak..

ooo widzisz mi też położna mówiła, że te prężenia i czerwienienia mogą być winą zakażenia układu moczowego, ale u nas wyniki w normie, więc odpada, trzymam kciuki by wyszły OK
Daj jutro koniecznie znać!
A Młody myślę, że jest silny po prostu!
No i pięknie przybiera

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
To ten laktator z Mothercare, prawda? Fajnie, że się sprawdza

Koszulki biedronkowe robią furorę, tak jak kocyki

Atena! Super dzielnie zniosłaś poród! I fajnie, że ostatecznie dostałaś tę salę do porodów rodzinnych. Widać przydały się te wszystkie gadzety, no i TŻ
A co do spadku nastroju, to chyba każdą z nas spotyka... Ale pocieszę Cię, że im dalej w las, tym łatwiej

Nie martw się paciorem, nic Wam nie zrobi. Trzymam za łóżeczko, pochwal się jakiego masz zdolnego męża i wstaw zdjęcie

My po kilku błogich nockach stwierdziliśmy, że jest nam zdecydowanie za ciasno
Sofia już dwie nocki pod rząd przespała w łóżeczku i wierzymy, że to początek nowej ery

zaciśnięte z całej siły za Michasia!

Ja po CC brałam 3 razy dziennie po 2 tabsy. I to dawane mi przez położne, więc spokojnie możesz Mam nadzieję, że szybko przejdzie

------

My po cotygodniowym ważeniu. Uwaga, uwaga mamy wynik 4030g w dniu skończonych 4 tygodni Mała przybiera ok 300g na tydzień, ssaczek jeden!

Woooow no to pięknie, ciotka jest dumna

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 15:15   #1687
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie dostałam info od Cloche:

"Florian urodził się wczoraj o 17:28. Został przewieziony rano do kardiokliniki. Na razie czekam na info. Błagam o Wasze kciuki."
i
Cytat:
Info od Cloche:
"Rodziłam naturalnie, na stojąco. Od mocnych skurczy (4 cm rozwarcia) do porodu 4.5h więc ok. Wymiary Florka: 2880g, 48 cm, a łeb jak sklep 37 cm. Serduszko wyglądało ok, ale krew mało tlenu ma. Jakaś klapa do tętnicy łączącej z płucami ma złą budowę. Dziś próbują rurkami, ew. jutro operacja. Oby udało się bez krojenia "
jeszcze więcej
Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Wiktorek przyszedł na Swiat o 12.15 waga 3640, długi 57cm
Niestety skończyło sie cc.
Jest śliczny ma czarne włoski i czarne brwi
Ja leże juz na sali pooperacyjnej

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
wiadomość od Color

"Melduje że dzisiaj 03.06.2013 o godz 19.35 urodził się nasz Tymuś!!! Waga 3360 g i 55 cm. Poród sn, skurcze mega bolesne, na koniec łyżeczkowanie bez znieczulenia bo łożysko się rozwaliło"

Cytat:
Przy obchodzie lekarz pytał czy wypisujemy opiekę ale nie na mnie a na Bartka a jak gadałam z moim ginem to powiedział właśnie to co Ty piszesz ale że jeśli będziemy chcieli to mamy przyjść do rejestracji i dostaniemy

==
Dziecko nakarmione śpi, ojciec wrócił do domu, porcja mleka w pogotowiu tak że matka wybywa na miasto
a mi chcieli wypisać na mnie
Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Najlepiej postraszyć PIPem, czasami działa.
Jak nie to nagranie może być dowodem dopiero w sądzie. IP nie dopuszczają takiego materiału dowodowego (nie można) sąd sobie może zlecać ekspertyzy oryginalności itp.
Urlop - tutaj jest problem z urlopem wypoczynkowym, bo nigdzie nie pisze, że urlopu udziela się na PISEMNY wniosek pracownika, tylko na wniosek, i tym właśnie pracodawcy lubią się zasłaniać (jak podpytają prawników)
Patrz a mi nikt tego nie powiedział
Baba w PIPie wielce chciała dowodu, że pracownik miał wtedy i wtedy urlop ci.pa jedna
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 15:23   #1688
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Can, bo ja widzę, że Ty chyba się nieco na tym znasz...więc mam pytanko, które mnie nieco nurtuje ( jak ktokolwiek inny wie również proszę o odp.)
Chodzi o kasę i ZUS..dobra lepiej opiszę.
Jest umowa na czas nieokreślony. Jest L4 ciążowe i później macierzyński...no i dzieje się tak ( przykładowo), że pod koniec macierzyńskiego zachodzi się w kolejną ciąże. No więc znów L4 ( bo pracodawca pewno nie będzie chciał powrotu).
Podczas L4 na kolejne dziecko są zwolnienia grupowe lub likwidacja firmy ( czyli te wyjątki gdzie można zwolnić). No i zwalniają takiego pracownika.
Nie mniej w związku z faktem, że osoba ta od dawna jest na L4 i później macierzyńskim ( bo z pierwszej ciąży) już dawno płaci jej ZUS, a nie pracodawca.
I teraz pytanie- skoro pracodawca ją zwolnił, ale ona ma płacone z ZUS'u to czy mimo zwolnienia do końca L4 i kolejnego macierzyńskiego dalej będzie miała płaconą równowartość swojej pensji ( później 80% na macierzyńskim) czy w momencie gdy pracodawca ją zwolni to ona już nic nie dostaje?

Wiem, że to opis skomplikowany, ale mam nadzieję, że zrozumiały.
zus będzie płacił do końca
Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
miłego wieczoru mimo wszystko....

udam, że nie widziałam tego posta i nie, nie, nie, nie przeczytam wszystkiego o zakupach z Can- precz

ja chcę do Grecji więc kupuję tylko (nie przewracać oczyma, koszt całkowity 198 złotych) trzy pary butów z George w tym tygodniu i szlaban. Can, miałaś może jakieś buty od nich? dzięki za info o rozmiarze ubrań, jednak zrezygnowałam, bo boję się, że nie trafię.
Buty rozmiarówka normalna.

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Ooo na razie nie odczytalam szczegółów ale ja sie pisze na zakupy
Należy nam sie prezent
A o czym dla siebie myślisz ?
Ja potrzebuje na sierpień szalowej kiecki na wesele. Najlepiej długiej bo moje nogi po ciazy wyglądają strasznie.. I z zylakami nie zdążę sie uporać
Przypomnij mi kiedyś na spokojnie to podrzucę ci linka do fajnego sklepu z sukienkami
A ja planujęsobie kupić torebkę porządną - myślałam o LV ale on oklepany jest więc patrzę na innych projektantów np. MJacobs.

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
wiadomość od Color

"Melduje że dzisiaj 03.06.2013 o godz 19.35 urodził się nasz Tymuś!!! Waga 3360 g i 55 cm. Poród sn, skurcze mega bolesne, na koniec łyżeczkowanie bez znieczulenia bo łożysko się rozwaliło"
wiedziałam.
Ogromne gratulacje
Ja miałam łyżeczkowanie na żywca po 1 porodzie więc współczuję - wiem jakie to miłe uczucie jest
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 15:25   #1689
whatIthink
Raczkowanie

Cytat:

nie wiem z czym niektórzy lekarze mają problem w kwestii l4:/ kto i gdzie w zusie ma wpisany termin porodu, żeby był jakikolwiek problem? ja nie mam wpisanego w książeczce ciąży nawet i l4 mam do 18.06 ( a tp 12 lub 15)

pogoda mnie dobija, ale się zmuszę i pójdę na gimnastykę dla ciężarówek (oby ostatnią:brzydal
co do oszczędzania i porodu ja się nigdy nie oszczędzałam w ciąży, chodzę kilka h dziennie nie raz do momentu jak mam nogi jak balony i jeszcze dopadam TŻ wieczorem i jakoś nie urodziłam

Justi, czyli ten laktator z mothercare nienajgorszy?
MysiaMysz - ja też nie rozumiem z czym lekarze mają problem w kwestii L4 po terminie... TŻ wczoraj (był u mojego gina po zwolnienie) usłyszał, że ginekolodzy dostali zalecenie z ZUS-u żeby nie wystawiać już zwolnień po terminie porodu, tylko żeby kobiety szły na macierzyński... ale skąd ZUS wie kiedy kobieta ma termin, to nie wiem... jedynie jakby chcieli dokumentację medyczną czy jak... a poza tym kobieta nie ma obowiązku iść na macierzyński po terminie porodu, ma taki przywilej
w każdym bądź razie byłam dziś u swojej pani doktor w przychodni i nie było żadnego problemu, dostałam z zapasem do przyszłego wtorku czyli 11 dnia po tp.

i też się raczej nie oszczędzałam w ciąży, ale wczesny poród mi nie groził - chodziłam na długie spacery, nosiłam zakupy (w granicach rozsądku oczywiście), sprzątałam wszystko w domu, tylko z seksem tak średnio bo chęci brak i nie urodziłam jak widać do dzisiaj, a jestem 4 dni po tp.

06.06.2013 r. - Piotruś
whatIthink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 15:31   #1690
Mysia mysz
Zakorzenienie

Pieluchy w tesco od 6.06 za 37 zł
Stary 2013-06-04, 15:37   #1691
JennyAniolek
Zakorzenienie

My przedwczoraj kupiliśmy mega pakę Dada 2 w Biedronce, jednak one lepiej mi się podobają niż oryginalne pampersy.

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 15:40   #1692
puchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Jesteśmy po wizycie położnej - z Wiktorkiem wszystko ok , ładnie przybiera na wadze i dziś pierwszy raz () miałam go przystawionego do piersi tak jak trzeba Naszym problemem są moje wklęsłe brodawki (ale kapturki pomogły ) i przerośnięty języczek... W takim razie będę karmić na przemian - trochę z piersi, trochę odciągać i karmić butlą. Mam nadzieję, że waga będzie dalej ładnie rosnąć - dla kontrolowania mamy wypożyczoną do piątku wagę (bo wtedy kolejna wizyta). Do piątku też kikut powinien odpaść Jeszcze tylko niech jutro wyjdą dobrze moje wyniki () i będzie wszystko super
Super wieści Świetnie, że udaje Ci się karmić piersią i że położna pokazała Ci jak to robić

Cytat:
Napisane przez whatIthink Pokaż wiadomość
wiem, że już wczoraj marudziłam, ale... mam doła, nadal nie rodzę, źle się czuję jakoś (mdli mnie czy co, zawroty głowy, spojenie nawala i jak chodzę to kłuje mnie tam i boli na dole), snuję się z kąta w kąt sama w domu i niczym nie mam ochoty się zająć...
Kochana ja jeszcze nie jestem po TP a czuję się podobnie także doskonale rozumiem jak się musisz czuć. Do tego te telefony zewsząd z pytaniami "czy to już?"

Cytat:
dzisiaj dzwonila lekarka i jutro jedziemy z mlodym na usg , a rano krew i mocz ogolny i na posiew , jak cos wyjdzie to szpital , trzymajcie kciuki za mlodegoo
Trzymam kciuki za badania Michasia - żeby nie wykazały nic złego

Cytat:
MysiaMysz - ja też nie rozumiem z czym lekarze mają problem w kwestii L4 po terminie... TŻ wczoraj (był u mojego gina po zwolnienie) usłyszał, że ginekolodzy dostali zalecenie z ZUS-u żeby nie wystawiać już zwolnień po terminie porodu, tylko żeby kobiety szły na macierzyński... ale skąd ZUS wie kiedy kobieta ma termin, to nie wiem... jedynie jakby chcieli dokumentację medyczną czy jak... a poza tym kobieta nie ma obowiązku iść na macierzyński po terminie porodu, ma taki przywilej
w każdym bądź razie byłam dziś u swojej pani doktor w przychodni i nie było żadnego problemu, dostałam z zapasem do przyszłego wtorku czyli 11 dnia po tp.
Ja też tego nie rozumiem, ale mam też tylko do TP (całe szczęście tego z usg nie z OM, bo on dalszy ), a potem już nawet mojej lekarki nie ma bo na szkolenie gdzieś jedzie
Dzwoniłam dziś do przychodni rodzinnej to oczywiście wizytę na przyszły tydzień to już właściwie niemożliwe zaklepać. A jedyny termin jaki się znalazł i tak jest za późny abym miała kontynuację L4, także jak coś muszę iść we wtorek lub środę za tydzień i próbować się wepchnąć między pacjentami po prostu Ale zwolnienie raczej lekarka wypisze bez problemu jak ją znam - chociaż tyle dobrze.

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Cytat:
A jaki rozmiar?

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 15:40   #1693
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
Super wieści Świetnie, że udaje Ci się karmić piersią i że położna pokazała Ci jak to robić

Dopiero karmiliśmy się tak 2 razy, ale jest dobrze

Cytat:
Kochana ja jeszcze nie jestem po TP a czuję się podobnie także doskonale rozumiem jak się musisz czuć. Do tego te telefony zewsząd z pytaniami "czy to już?"
Współczuję

U nas na szczęście nie było takich pytań, W. wziął wszystkich z zaskoczenia

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-06-04, 15:41   #1694
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
My przedwczoraj kupiliśmy mega pakę Dada 2 w Biedronce, jednak one lepiej mi się podobają niż oryginalne pampersy.
mi też DADA są super oryginalne pampersy kilka razy mi przeciekły, dada nigdy
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 15:45   #1695
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
hehe najpierw panikowałyśmy, żeby donosić, a teraz każda chce już na porodówkę Kobieta zmienną jest
Oj jest

Cytat:
Mamuśki, jaką macie temperaturę w domku przy maleństwach?? Jaka powinna być??
Nie wiem jaka powinna być ale mamy 22-24 stopnie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
nie dam rady nadrobić, ale ogromne gratulacje dla wszystkich mam u nas sukces - maly całą noc i cały dzień na cycusiu zje, pośpi 2-3 godzinki i dalej jedzonko, laktacja się powoli rozkręca tylko sutki ledwo żywe, ale zaciskam wargi i karmie bo inaczej nic z tego.
ogólnie moje dziecko to aniołek później fotka bo teraz poszła wieelka kupa

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Kubuś też ma problemy z kupa i bąkami, strasznie się męczy przy robieniu i w nocy pomaga rowerek (wczoraj tak wystrzelił ze obsrał psa ), a w dzień nie pomaga i sam musiał się wycierpieć biedny
Biedny pies

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Mam zamiar w końcu zrobić literki młodemu i zastanawiam się nad czcionką. Nie wiem która lepsza. Może mi ktoś pomoże?
1

Cytat:
my już po wizycie położnej na szczęście wszystko ok
zdjęła mi 2 szwy i teraz to już mogę śmigać

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-06-04, 15:46   #1696
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
mi też,zdecydowanie

wrocilam od gina z zusu i mopsu

mam recepte na nuvaring jednak
wizytka mila,wszystko dobrze.. mam przyzwolenie na nieprzemeczajacy sport i sex

i za rok moge rodzic znow (tjaa jasne :P )

w zusie jak zwykle smiesznie ale w piatek bede miec zasilek..

a w mopsie mila niespodzianka i dodatkowy tysio dla nas i becikowe,ha

takze humor mega,zjadam,herbatka i czas pomyslec nad cwiczeniami.ooou jeeee

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 15:47   #1697
puchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Współczuję

U nas na szczęście nie było takich pytań, W. wziął wszystkich z zaskoczenia
No nasza niestety uparta i z zaskoczenia nie chciała nas wziąć

Za to ustaliliśmy z mężem, że przy kolejnej ciąży (o ile się zdecyduję po porodzie ) to od razu wszystkim podamy o 2tyg późniejszy termin

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 15:49   #1698
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:

A jaki rozmiar?

hehe właśnie znajomi, którzy mieszkają naprzeciwko wpadli, bo nie odbierałam telefonu z pytaniem czy rodzę

rozmiary chyba wszystkie, napisane jest, że premium też tylko za 60 sztuk
Stary 2013-06-04, 15:50   #1699
MoTyleKsw
Zakorzenienie

jenny a macie zamiar podcinac Wiktorowi wiezadelko?

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 15:51   #1700
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:

i też się raczej nie oszczędzałam w ciąży, ale wczesny poród mi nie groził - chodziłam na długie spacery, nosiłam zakupy (w granicach rozsądku oczywiście), sprzątałam wszystko w domu, tylko z seksem tak średnio bo chęci brak i nie urodziłam jak widać do dzisiaj, a jestem 4 dni po tp.
Ja jak brałam pierwsze L4 to dostałam takie zaświadczenie dla pracodawcy z przewidywanym terminem porodu i moze to też do zusu wysłali razem z L4.

Cytat:

Ale w dużym czy małym też??

Cytat:
Ja jutro pojadę na zakupy to zajrzę do biedrony może mi się poszczęści. A Ty już 2 używasz??

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 15:52   #1701
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
jenny a macie zamiar podcinac Wiktorowi wiezadelko?
Zobaczymy co nam powie lekarz za 2 tyg na wizycie

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-06-04, 15:53   #1702
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
witam po kompletnie nie przespanej nocy
mała spała łącznie może 3,5 h, masakra jakaś. Już nie dawałam rady, kolejna taka nocka. Nie wiem co się z nią dzieje. A już tak ładnie spała kilka nocek. Dopiero po 7 zasnęła i spała jakieś 2 godz. . A teraz dalej na nogach. Myślałam że to przez to że nie może kupki zrobić bo wczoraj całyu dzień nie zrobiła, ale w końcu zrobiła taką że aż sobie łokcie obsrała i dalej nie śpi. Mam nadzieje że dziś pośpi bo nie zniosę kolejnej takiej nocki.
kurcze, czy tylko moje dziecko spi i spi? az zaczelo mnie to martwic. polozna dzisiaj oglosila, ze zoltaczka opanowana Sharp, spij kiedy mala pada - może to człowieczek z trybem dziennym zamiast nocnego?

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
diabli to Ty mieszkasz w BB? piękne miasto i wspaniali ludzie tam mieszkają
a no mieszkam i potwierdzam. fajne miasto, fajni ludzie hehe.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 15:55   #1703
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Ja jutro pojadę na zakupy to zajrzę do biedrony może mi się poszczęści. A Ty już 2 używasz??
Mam jeszcze dwie paczki 1 (bo dostaliśmy) i jak je skończymy to dopiero wtedy przerzucimy się na 2 ale w biedronce była dobra cena to kupiliśmy

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Cytat:
kurcze, czy tylko moje dziecko spi i spi? az zaczelo mnie to martwic.
Nasz też śpi , czasami trochę posmerfuje a tak to trzeba go budzić na przewijanie i karmienie

Cytat:
polozna dzisiaj oglosila, ze zoltaczka opanowana

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-06-04, 15:55   #1704
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

Ale w dużym czy małym też??
pojecia nie mam
Stary 2013-06-04, 15:55   #1705
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Nam mega paki przeszły koło nosa, ale chyba kupię teraz zwykłą poaczkę, zobaczymy jak się sprawdzą. Wyglądają prawie tak jak pampers premium care, które do tej pory używaliśmy. Ciekawe czy są podobne w użyciu.

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
mi też,zdecydowanie

klaki: same dobre wieści A jak Zu dzisiaj?
Stary 2013-06-04, 15:58   #1706
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
No nasza niestety uparta i z zaskoczenia nie chciała nas wziąć
Może jeszcze weźmie, nie znacie dnia ani godziny

Cytat:
Za to ustaliliśmy z mężem, że przy kolejnej ciąży (o ile się zdecyduję po porodzie ) to od razu wszystkim podamy o 2tyg późniejszy termin
Dobry pomysł

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Cytat:
Nam mega paki przeszły koło nosa, ale chyba kupię teraz zwykłą poaczkę, zobaczymy jak się sprawdzą. Wyglądają prawie tak jak pampers premium care, które do tej pory używaliśmy. Ciekawe czy są podobne w użyciu.
Jak się promocja zaczęła to zastałam w biedronce tylko pustą paletę, a ostatnio jak byliśmy na zakupach to znowu pełno kartonów

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość

Same dobre wieści

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-06-04, 16:00   #1707
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Mam jeszcze dwie paczki 1 (bo dostaliśmy) i jak je skończymy to dopiero wtedy przerzucimy się na 2 ale w biedronce była dobra cena to kupiliśmy
My jak na razie nie mamy w domu ani jednego pampersa...
Chciałam kupić te 2 w biedronce ostatnio ale nawet paleta po nich nie została.

Cytat:
pojecia nie mam
Ja mam tylko małe tesco i zazwyczaj właśnie omijają mnie te promocje.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 16:02   #1708
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze, czy tylko moje dziecko spi i spi? az zaczelo mnie to martwic. polozna dzisiaj oglosila, ze zoltaczka opanowana
za opanowanie żółtaczki! Sofia też śpi bardzo dużo, ale z każdym tygodniem zwiększają jej się okresy aktywności. I też jednego dnia będzie jadla co 3-4h, a innego co 2h Dziś ma ten dzień z jedzeniem co 2h, ale pomiędzy posiłkami śpi
Stary 2013-06-04, 16:03   #1709
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
sciskam kciuki żeby jednak kasa z ubezpieczenia wpadla!
uwielbiam małych terrorystow taka ciepla, pachnaca kluseczka. Nelka jeszcze ani jednej nocy nie spedzila w lozeczku ciężko nam się od niej odkleić...ale planujemy niebawem pierwsza "dorosla" noc w lozeczku hehe.
ja nie wiem kiedy u nas bedzie noc w lozeczku bo podczas karmienia wymiekam i zasypiam... budze sie zazwyczaj na kolejne
Cytat:
Nam w szpitalu wystawić nie chcieli, kazali iść do rodzinnego, rodzinny odesłał do ginekologa a tam bez problemu wystawili... za 40 zł

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Dziewczyny potrzebuje szybko rady.
Głowa mnie boli jak nigdy w życiu... Wzięłam apap, mam zimny oklad na głowie ale nic nie pomaga. Mogę wziąć jeszcze 1 apap? Poprzedni wzięłam godzinę temu...:-(

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
możesz
Cytat:
Justi, czyli ten laktator z mothercare nienajgorszy?
no może być ale ceny regularnej warty nie jest
Cytat:

------

chciałam kupić stanik ale się nie udało

za wagę

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
a mi chcieli wypisać na mnie
mnie lekarz zapytał jak nazywa się dziecko i mamy, że ja jestem niezdolna do opieki nad dzieckiem i M. musi się nim opiekować

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
mi też DADA są super oryginalne pampersy kilka razy mi przeciekły, dada nigdy
to może spróbujemy

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 16:06   #1710
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Laktatora używam cały czas i niestety sutki nie wyskoczyły Chyba taki ich urok Ale najważniejsze, żeby W. jak najdłużej dostawał moje mleczko
Jenny, ja mam jeden sutek chyba odrobine krótszy od drugiego, bo mala od początku zlosci się na te piers (była strasznie napelniona mlekiem i dużo wieksza od drugiej). najpierw myslalam, ze to nawal tak ja zniecheca, ale jednak cos z sutkiem nie tak polozna poradzila używanie silikonowej nakładki. i faktycznie od tamtej pory jednym cycem karmie normalnie, drugi w nakladce i mala ciagnie az milo
uzywalam nakładek canpola i aventu i te drugie sa dużo lepsze (miekka guma, kształt klepsydry, wiec wycięcie na nosek). canpol sprawdzi się jeśli któras ma pogryzione sutki i chce je solidnie ochronić (grubsza guma)
widziałam tez na all jakies wynalazki na wklesle brodawki

http://allegro.pl/medela-oslony-form...269060929.html
http://allegro.pl/niplette-plaskie-w...295805554.html
http://allegro.pl/avent-nipletka-nip...299427685.html
może taki wynalazek sprawdzilby się u Was? tylko to wklesle brodawki, a nie sutki
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości