Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15! - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części mam lipcowo-sierpniowych 2013?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.16 ! 8 13,33%
Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! 27 45,00%
Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!- Mamusie VII-VIII 2013 cz.16! 20 33,33%
jedzcie truskawki i czeresnie dziewczyny bo nie znamy dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! 2 3,33%
Golcie kapy dziewczyny bo nie znacie dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! 3 5,00%
Głosujący: 60. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-05, 10:55   #571
iwona335
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!

Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość
A skąd dokładnie jeżeli można wiedzieć?
trasa Rybnik-Racibórz
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 10:56   #572
malinka0525
Zadomowienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Znaczy - co?! dajesz szczegoly
Oli mogłaby chociaż mi powiedzieć, że szyjka się skraca, rozwiera czy coś w tym stylu

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 10:58   #573
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Witam się w 29tc
I wszystkim gratuluję tygodni.
Cytat:
Napisane przez Myszolka91 Pokaż wiadomość
Witam sie w Nowym watku i 32tygodniu czyli 8 miesiacu
dziewczyny
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41161478]A u mnie leje jak z cebra od wczoraj :/ Ile jeszcze tego deszczu spadnie..... Cały maj do kitu, już pamiętam majówkę całą spędzoną w domu, czerwiec - i to samo.. W sobotę znajomi mają ślub, szkoda mi ich, jeśli będzie taka pogoda :/ Zresztą mnie to też zmienia plany, bo nie mam co ładnego ubrać do kościoła na taką paskudną pogodę :/ Chciałam iść w spódnicy, ale chyba nie da rady - legginsy i tunika do kościoła chyba nie bardzo, co???
[/QUOTE]
Perse i dobrze, że jest taka pogoda, przynajmniej lepiej się końcówkę znosi
Ważne, żeby po wykluciu maluchów pogoda na spacerki była fajna
Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
aaaaa
wy dziewczyny tak o tym seksie, ze w ciazy bylo tyle i tyle, ze tyle nie robicie - powiedzcie mi - lekarz wam zabronil?????? bo u nas jak tylko jest ochota to jest i jakos dziwnie mi sie to czyta.
U nas też tragedii pod tym względem nie było W sumie ani razu nie dostaliśmy zakazu od lekarza (może i dlatego, że z szyjką wsio ok), tyle tylko co położna powiedziała, po moim szpitalu, że lepiej już nic nie kombinować... ale przyznam się bez bicia, że tydzień temu nie wytrzymaliśmy, a i z brzuchem nic się nie działo i poszaleliśmy
TŻ się trochę boi, ale wszystko było ok, żadnych plamień, skurczybyków, brzuch przed, w trakcie i po mięciutki, to wyczułam małe zielone światło... a teraz i tak mi się póki co nie chce, albo z TŻ zgrać się nie możemy
Stary 2013-06-05, 10:59   #574
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
ja do wózka kupię tylko ochraniacz i prześcieradło, a tak to kocyka będę używać.
Jaki ochraniacz? Chyba się nie spotkałam z ochraniaczem do wózka albo nie wiedziałam, że to to
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 10:59   #575
tysia222
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
trasa Rybnik-Racibórz
No to ja mieszkam pomiędzy a gdzie rodzisz?
tysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 11:00   #576
magdalennne
Wtajemniczenie

A w sensie pod prześcieradło?! Zbudynienie mózgu
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 11:00   #577
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

hej laski... wzięłam się do pracy ale idzie mi baaardzo pooowoooli .. ;(

czy któraś kupowała ten materac?

http://allegro.pl/materac-lateks-60x...294485965.html ?
jesli tak, to jak wygląda na żywca? pokrowiec rzeczywiście się ściąga? ta warstwa lateksu to jakaś porządna czy lipa?
zmieniam koncepcje i chce inny materacyk dla małego... a kupiony już kokos-gryka zawiozę do rodziców

u nas znowu pada

wiecie co nastawiamy się na upały a póki co jest straszna kicha... może okazać się że będzie pochmurno i ulewnie przez cały wakacje to by była masakra, ja chce słońce !!!!!
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 11:00   #578
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
I za wszystkie nowo rozpoczęte tygodnie
Kciukasy za wizyty
I proszę też o kciuki dla mnie oby ginka dziś mi oznajmiła że coś zaczyna się dziać

Cytat:
Któraś z Was jest może ze Śląska?
z Opolszczyzny, ale blisko Raciborza na śląsku.

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie - pewnie już padło wcześniej - ale czy kupujecie pościel do wózka czy będziecie się asekurowały np śpiworkiem, kocykami???
Nie kupuję.

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
trasa Rybnik-Racibórz
A dokładniej? Ja mieszkałam jakiś czas przed ślubem w Raciborzu. Uczyłam się też tam w liceum.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 11:01   #579
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, mam pytanie - pewnie już padło wcześniej - ale czy kupujecie pościel do wózka czy będziecie się asekurowały np śpiworkiem, kocykami???
Ja tylko prześcieradło
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 11:01   #580
Niunia20
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
U mnie dzis mega gorąco
Pranie juz sie suszy na balkonie, podlalam kwiatki i lenia mam ogólnie.
Wczoraj do pozna szukałam łóżeczka na Allegro ale niestety nic nie pasuje do moich wymagań straciłam juz nadzieje ze moje dziecko będzie miało gdzie spac...

pomóżcie
Jak byście gdzieś widziały: białe łóżeczko, krótkie boki zakryte z nadrukiem, wyciagane szczebelki, szuflada która nie jeździ po podłodze, stabilne i solidne czyli nie na cienkich nogach i żeby tak nie razily po oczach te śruby i dziury do zmieniania poziomów. A jeszcze jakby spod szuflady nie był w kolorze dykty to juz całkiem bede happy. Aha no i cena przyzwoita
podpisuję się pod prośbą
Stary 2013-06-05, 11:03   #581
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Witam się w33 tygodniu!
Jestem zła bo noc nieprzespana! A czemu? A przez męża. Pojechał, o 22 dzwoniłam to robili tam coś jeszcze, ok 23 pisał, że jeszcze robota, ok 1 się obudziłam, dzwonię raz, drugi, trzeci, smsa - cisza. Więc nerwa dostałam. I co... Wrócił ok 2 pijany! No co wqurw dostałam to już moje. Jeszcze chrapie bo dziś i tak do pracy miał nie iść, ale słowem się nie odezwę!
za tydzień i trzymam kciuki za mocnego foszka na TŻ
Mój ostatnio po naszej większej kłotni, po której beczałam, wrócił z podkulonym ogonem i kwiatkami w ręku także dobry foszek nie jest zły czasami
Cytat:
Witajcie Dziewczyny!

Podczytuje Was regularnie od 1,5 miesiąca ale jakoś nie miałam odwagi się odezwać. Wątek znam od początku bo w pierwszych kilku częściach troszkę się udzielałam, potem ze względu na pracę i brak czasu już nie, ale teraz jestem na l4 więc czas jest. Przyjmiecie zbłąkaną owieczkę?
Skoro ja Was znam a Wy mnie nie to może kilka słów o mnie. Mam 27lat. To będzie nasze pierwsze dziecko. Termin porodu mam na 8.08. No i ma być synek- prawdopodobnie Mikołaj
Witamy sierpnióweczkę

Ja po cichu liczę, że w okolicach Twojego tp będę swojego kluska rodziła
Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
U mnie to samo Adasia wczoraj czułam cały czas, i tez tak ma często, że trzęsie mi brzuchem jakby miał jakąś padaczkę albo silne drgawki, potłucze się chwilkę i jest spokój i tez za pierwszym razem nasłuchiwałam, czy potem rusza się normalnie ale potem jest ok
Już się czuję spokojniej widząc, że te nasze dzieciaczki takie pobudzone są po prostu
Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Na poczatku az do polowy takie mdłosci, ze czlowiek tylko do kibelka albo do miski sie przytulał No troszke z tz, ale tyci tyci. Potem było chwile lepiej, a potem szyjka skracala sie (nie wiem czy nie od harców naszych), więc mam zakaz, żeby porodu nie wywołać. Ot i cała filozofia, przynajmniej u mnie.

Jak skoncze 36 tc to się zacznie
To ja ci napiszę, że mi momentami taki dobry seks pomagał na mdłości Serio... nic mi nie pomagało, całymi dniami leżałam w łóżku zmulona albo przykuta do wiaderka, ale jak na chwilkę mi przeszło i tż się dobrał, to zasypiałam w spokoju

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-05, 11:03   #582
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Jaki ochraniacz? Chyba się nie spotkałam z ochraniaczem do wózka albo nie wiedziałam, że to to
coś takiego

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 11:03   #583
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Powiedz, że i tak kiedyś mały wejdzie mu do wc i będzie podglądał jak sika więc prędzej czy później i tak to nastąpi!

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Witamy się z Tymoteuszkiem w 37 tc
toż to już końcówka
Stary 2013-06-05, 11:04   #584
surka
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41164945]hej laski... wzięłam się do pracy ale idzie mi baaardzo pooowoooli .. ;(

jesli tak, to jak wygląda na żywca? pokrowiec rzeczywiście się ściąga? ta warstwa lateksu to jakaś porządna czy lipa?
zmieniam koncepcje i chce inny materacyk dla małego... a kupiony już kokos-gryka zawiozę do rodziców
[/QUOTE]

Ja też się nad nim zastanawiam, wiem, że któraś kupowała, ale nie pamiętam która. Tez ostatnio zadawałam na jego temat pytania i nie dostałam odpowiedzi
Stary 2013-06-05, 11:07   #585
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Tweed co do tych ruchów, tzw "panicznych", gdy mały tak jakby się szamocze - to ja też ze 3-4 tyg temu takich uraczyłam, też króciutko, 2,3 s i spokój. Zwykle po akcji normalnie się ruszał, a teraz już jest normalnie. Ja wtedy miałam po takim pierwszym dniu akurat USG i było wszystko w porządku więc się nie zamartwiałam
Dobrze wiedzieć Ja mam pojutrze usg, zobaczymy czy tam się mały gdzieś nie zaplątał, ale już jestem o niebo spokojniejsza, a i mój klusek śmiga normalnie w brzuchu (czyli szaleje jak zwykle)
Cytat:
Dlaczego 3? Malinka, Margoś i kto jeszcze? Ewusia i Ghia w następnym urodzą.
Ja to w ogóle tylko jedną z dziewczyn obstawiam, Malinkę, bo jeśli będziemy lecieć standardowym tempem, to za parę dni będzie nowy wątek
Stary 2013-06-05, 11:07   #586
malaczarnakejt
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41164945]hej laski... wzięłam się do pracy ale idzie mi baaardzo pooowoooli .. ;(

u nas znowu pada

wiecie co nastawiamy się na upały a póki co jest straszna kicha... może okazać się że będzie pochmurno i ulewnie przez cały wakacje to by była masakra, ja chce słońce !!!!! [/QUOTE]

wow teso, ale wynalazłaś! Zagryzałam zęby jak widziałam drogie lateksowe materace, a tu pojawia się zielone światełko...

Filipiśko

Stary 2013-06-05, 11:09   #587
surka
Zakorzenienie

W superpharm są podł=kłady porodowe bella mama za 3,19 zł dla posiadaczek karty life style.
Stary 2013-06-05, 11:11   #588
jakierka
Zadomowienie

Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!

Cytat:
kooocur rozbawił mnie Twój podpis, bo moje panieńskie nazwisko to Dobosz

dzień dobry!
Sniło mi się dzis, że pierwsza w wątku urodziła Domcia
A później, że wstałam w nocy siku, a tam mnóstwo krwi i smród taki okresowy... Pojechałam do szpitala, jechałam na 23 piętro, później wracałam na 11- stojąc NA windzie, a nie W windzie. Lekarz powiedział, że wszystko ok, wyjął mi Filipa z brzucha, żebym zobaczyła, że jest dobrze, przytuliłam go.. Miał tyyyyle włosów, ale palce nie do końca rozwinięte i lekarz wsadził mi go z powrotem do brzucha
Od samego czytania wpadam w panike Co za sen Ciekawe co na to Freud?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-06-05, 11:13   #589
malaczarnakejt
Zakorzenienie

chociaż z drugiej strony jezeli chodzi o materac, to nie wiem, czy taki nie będzie lepszy: http://allegro.pl/dwustronny-materac...294493434.html .
Przekonuje mnie tekst na stronie, że kokosowa strona jest lepsza dla dziecka w pierwszych miesiącach, bo daje stabilne oparcie.. jak myślicie?

A tak w ogóle dostaliśmy wczoraj przelew od teściowej na wyprawkę dla Fi Chciała czekać do porodu, ale wyjeżdża do Belgii i mówi, że nie wie, czy tam dałaby radę zrobić przelew

Filipiśko

Stary 2013-06-05, 11:13   #590
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
W superpharm są podł=kłady porodowe bella mama za 3,19 zł dla posiadaczek karty life style.
a byłam wczoraj i nie widziałam.
za to kupiłam 3 carmexy do ust- wszystkie na poród
Stary 2013-06-05, 11:14   #591
fiazo
Zakorzenienie

wróciłam i tylko 4 str do nadrabiania
najpierw skoczyłam zrobiłam zakupy, ludzi tłum, ale wzięłam co chciałam, a następnie jak przechodziłam koło kas (kolejki były kolosalnie długie) młoda pani mnie zaczepiła i powiedziała, żebym szła do kasy pierwszeństwa, ona przy takich kolejkach też korzystała i tak zrobiłam
przeprosiłam i powiedziałam, że chcę skorzystać z kasy pierwszeństwa i państwo mnie przepuścili, miałam tylko 3 osoby przed sobą
ale jeden facet wyprowadził całą kolejkę z równowagi bo polazł po 5kg bananów i trzeba było na niego czekać, kasjer zwykle miły i wesoły tym razem zwątpił bo ile można brać

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 11:16   #592
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
OMG tyle kosztuje luteina? Masakra jak ktoś bierze cała ciążę.
Normalnie refundowana dowcipna kosztuje ok 3zł, tylko na 100% jest taka cena zabójcza
Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
A co do luteliny, dlaczego nie msz jej refundowanej? ja płaciłam chyba koło 6 zł za opakowanie
Ja płaciłam tak jak wyżej pisałam 3 zł, ale gin powiedział, że jest refundowana tylko do 22tc próbowałam przejść na doustną, bo tańsza, ale mdliło mnie po niej strasznie, także dałam spokój
Cytat:
A jaką ty luteinę bierzesz? Ja się uparłam na tą dowcipną i płacę 3,20 zł za opakowanie!

Jest mi niedobrze, mam ochotę zwymiotować. Coli bym się napiła!
Też dowcipną, tak jak pisałąm surce, miałam refundowaną do 22tc.
A teraz kiedy najbardziej potrzebuję, bulę 28zł/opak.
aptekarka też za pierwszym razem zaznaczyła czy wiem, że refundowana jest tylko do 22tc
Może to zależy od rejonu, albo umowy przychodni z nfz? Nie wiem
Cytat:
Tweed!... a ja mam nietkniete dowcipne opakowanie albo i dwa!! i juz nie tkne raczej bosz, kobieto, szkoda ze sie nie zgadalysmy na ten temat bym Ci dala za free
O masz, mogłam wpaść rano i wspomnieć o tym
No ale potrzebowałam na już, bo i tak się stresowałam, że już wczoraj nie wzięłam
Stary 2013-06-05, 11:16   #593
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
wow teso, ale wynalazłaś! Zagryzałam zęby jak widziałam drogie lateksowe materace, a tu pojawia się zielone światełko...
dokładnie wrzuciłam link w zakładki i mocno się nad nim zastanowię jak będę zamawiała materacyk.
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 11:18   #594
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
najpierw nas zgniecie, potem wsadzi do kupy a ja się pytam ZA CO????? Nie kochasz nas???

aaaaaaa Kasia się tu ostatnio chwaliła seksikiem, to się przyznam, że u nas był kilka dni temu, 4 raz od testu i PIERWSZY zakończony pomyślnie (czyli nic mi po nim nie dolegało), chyba musimy częściej...

Eh, a mojego ostatnio brzuch zaczął rozpraszać i mam po bzykanku
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41161781]
Teraz stasznie uważam na te ruszki...
[/QUOTE]
Nie liczyłam ruchów ani razu
Nawet nie wiem jak miałabym to robić-mój jak się zacznie ruszać to jest to 1-1,5 godzinny ciąg ruchów, kopania, telepania się, tańców dzikich i już nie wiem jak to określić
Cytat:
Może zrobiłaś jej przykrość i się obraziła?

Witam się w33 tygodniu!
Jestem zła bo noc nieprzespana! A czemu? A przez męża. Pojechał, o 22 dzwoniłam to robili tam coś jeszcze, ok 23 pisał, że jeszcze robota, ok 1 się obudziłam, dzwonię raz, drugi, trzeci, smsa - cisza. Więc nerwa dostałam. I co... Wrócił ok 2 pijany! No co wqurw dostałam to już moje. Jeszcze chrapie bo dziś i tak do pracy miał nie iść, ale słowem się nie odezwę!

Uhh u mnie byłby foch na maxa!!
Cytat:
Witajcie Dziewczyny!

Podczytuje Was regularnie od 1,5 miesiąca ale jakoś nie miałam odwagi się odezwać. Wątek znam od początku bo w pierwszych kilku częściach troszkę się udzielałam, potem ze względu na pracę i brak czasu już nie, ale teraz jestem na l4 więc czas jest. Przyjmiecie zbłąkaną owieczkę?
Skoro ja Was znam a Wy mnie nie to może kilka słów o mnie. Mam 27lat. To będzie nasze pierwsze dziecko. Termin porodu mam na 8.08. No i ma być synek- prawdopodobnie Mikołaj
A ja Cię kojarzę
Nie znikaj już

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-06-05 o 11:21
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 11:18   #595
sammi24
Zadomowienie

Dziękuję za odpowiedzi odnośnie pościeli

Oliath a Ty jak zwykle uposażona od stóp do głów
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 11:20   #596
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, mam pytanie - pewnie już padło wcześniej - ale czy kupujecie pościel do wózka czy będziecie się asekurowały np śpiworkiem, kocykami?]??
ja pościeli na razie wogole nie kupuje,
kocyki, śpworki itp

Cytat:
U mnie dzis mega gorąco

Jak byście gdzieś widziały: białe łóżeczko, krótkie boki zakryte z nadrukiem, wyciagane szczebelki, szuflada która nie jeździ po podłodze, stabilne i solidne czyli nie na cienkich nogach i żeby tak nie razily po oczach te śruby i dziury do zmieniania poziomów. A jeszcze jakby spod szuflady nie był w kolorze dykty to juz całkiem bede happy. Aha no i cena przyzwoita
Miałam Ci BAjanexy polecić, ale jednak za duże wymagania

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Najpierw informacja dnia!!!!!
Wrzuciłam do prania torbę do szpitala
nie może być!!!!

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość

Dziewczyny czy któraś ma/zbiera Pandorę?
Mi teściowa chce kupić na pierwsza rocznice ślubu. No i mąż później ma mi dokupić co roku jedną zawieszke...tylko ja się na tym nie znam i nie wiem, ile to kosztuje i jak to się zbiera?

Ciemna masa ze mnie?
ja nie mam i jakoś ona mnie nie kręci...
Koleżanki mają to tak tym grzechoczą...ale z drugiej strony fajne bo możesz zawieszać różne zawieszki zwązane z Tobą, Twoimi zainteresowanami

Cytat:
Ja dzisiaj w kiepskiej formie, ciągnie mnie brzuch, twardnieje i mam co jakiś czas to uczucie wkręcającego się pręcika...mały też mnie straszył od rana, bo mega leniwy był, teraz się łaskawie zaczął przeciągać po ciastku

Witam nowe mamy - jedną z odzysku
Weź nospę! Powinna pomóc!

Cytat:

dzień dobry!
Sniło mi się.....l:
no wiesz...takie cyrki z windą żeby już do windy nie wejść tylko na:P

uśmiałam sie z Twojego snu

Cytat:
No to u nas podobnie:

Aaaa, kupilam jeszcze do Laleczki pokoju karnisz pod lambrekin nad wneke sypialniana, jak na fotce 2 ecru z patyna złotą. Jak przyjdzie i przykrecimy to Wam pokaze te nasze niepowtarzalne strychowe wneki do spania gleboko pod oknem dachowym takie norki obudowane drewnem, w sam raz na materac 200x100 plus pluszaki w liczbie kilkaset
ciekawa jestem tych wnęk, pokaz nam koniecznie!

[QUOTE=elaine-blath;41162910
dzisiaj przychodzi pierwsza paczka z all (z 3). Jak przyjdą wszystkie, wypiorę ubranka (dzisiaj znów jakoś szaro buro) to Mały może wychodzić. Mąż mu co wieczór powtarza że bardzo by chciał aby już był z nami (aż mnie zawstydza tym),.......[/QUOTE]

mój mąż też już mi chyba z 2 razy mówił, ze juz by chciał by mały się urodził

brawa za 30...ale blissssko!!!

Cytat:
Napisane przez Adriana07 Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wątku.
Zaniedbuje was ostatnio strasznie ale od prawie tygodnia mam tatę w szpitalu Pękły mu wrzody na żołądku i groziło to nawet zapaleniem otrzewnej
Ja sama też łażę jak inwalidka ból w dole kręgosłupa taki że prawie nie mogę chodzić, lekarz mówi że to może być ucisk na nerw kulszowy. Jeszcze trochę rzeczy nam brakuje dla małego a ja nawet do sklepu nie mogę za bardzo iść bo na tą prawą nogę przez to utykam.

Całuję was wszystkie i każdą z osobna. Podczytuję i staram się być na bieżąco
ZDRÓWKO DLA TATY I CIEBIE!!!

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Dzień dobry !!!

Witam się w nowym wąteczku Zostawić Was na jeden dzień i już tyle się dzieje Zdaję szybko raport

Wczoraj byliśmy znów na wycieczce w Częstochowie w naszym mieszkanku i na wizycie u gina.

Tymuś pięknie rośnie i w ciągu ostatnich 2 tygodni przytył prawie 500g. Wczoraj ważył ok 2250 gram, choć gin powiedział,że może mieć już nawet 2,5kg tylko usg wylicza z błędem. Tymuś ma już dość dużą główkę (średnica 9,54cm). Wszystkie parametry, wody płodowe, łożysko, szyjka ok. Gin sprawdzął wszystko dokładnie i skomentowął tylko że wszystko jest pięknie i że nie ma do czego się przyczepić.
...

Na tym kończę elaborat dla tych co miały cierpliwośc dotrwac do konca
Ewcia, ze wszystko powolutku się układa, dawaj fote wóza jak masz i nie kuś czereśniami

Cytat:
Firmy wózka nie podam bo nie znam ale jest czerwony- może dla chłopaka nienajlepszy kolor ale w tym wypadku oszczędność była dla nas ważniejsza. Łóżeczko jest proste i białe z tego co wiem kupione kiedyś w Ikei. Materac kupiliśmy lateks-gryka.
a dlaczego czerwony nie dla chłopaka...ja tam planuje jakies fajne koszulki i czerwone też mu zakłądac

Cytat:
Witajcie Dziewczyny!

Hej ?tysia wal śmiało,my tam jesteśmy otwarte na nowe znajomości
Cytat:
Może zrobiłaś jej przykrość i się obraziła?

Witam się w33 tygodniu!
Mela po takim stresie i udanej zapewne akcji powodziowej musiał się zrelaksować
PS> Ale nie martw się też bym była obrażona

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 11:22   #597
surka
Zakorzenienie

Cytat:
chociaż z drugiej strony jezeli chodzi o materac, to nie wiem, czy taki nie będzie lepszy: http://allegro.pl/dwustronny-materac...294493434.html .
Przekonuje mnie tekst na stronie, że kokosowa strona jest lepsza dla dziecka w pierwszych miesiącach, bo daje stabilne oparcie.. jak myślicie?
Kurcze nie wiem, bo z drugiej strony jest napisane, że lateksowa jest lepsza, jak dziecko zaczynamy kłaść na lewym boku, a jak młode będzie ulewać to od samego początku będzie kładło się na boku Im więcej się czyta tym człowiek bardziej głupieje Brawa dla teściowej

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Ja płaciłam tak jak wyżej pisałam 3 zł, ale gin powiedział, że jest refundowana tylko do 22tc próbowałam przejść na doustną, bo tańsza, ale mdliło mnie po niej strasznie, także dałam spokój
To dziwne bo ja na pewno miałam przepisywaną po 22 tc i nadal miałam refundowaną

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-05, 11:22   #598
madi82
Zakorzenienie

Bry,

ja rano już byłam u położnej, fajna babinka.
Odebrałam wyniki moczu i leukocyty baaaardzo spadły tak, ze super z 20-25 wpw do 2-4 wpw zażywałąm 3 razy dziennie urosept piłam zurawinkę i jadłam i poskutkowało

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 11:24   #599
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Ja to w ogóle tylko jedną z dziewczyn obstawiam, Malinkę, bo jeśli będziemy lecieć standardowym tempem, to za parę dni będzie nowy wątek
Eee tam, ja to myślę, że lecąc tym standardowym tempem to ani jedna nie zdąży się rozpakować

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 11:24   #600
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Bry,

ja rano już byłam u położnej, fajna babinka.
Odebrałam wyniki moczu i leukocyty baaaardzo spadły tak, ze super z 20-25 wpw do 2-4 wpw zażywałąm 3 razy dziennie urosept piłam zurawinkę i jadłam i poskutkowało
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości