Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 13 - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-07, 13:43   #4351
201605100
Konto usunięte

Dot.: Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 13

misia88o Twój avek mówi o Twojej religii czy nic z nią nie ma wspólnego?
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 13:45   #4352
alloffkowa
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 1

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
No to przykro mi, nie masz wyboru
Transport musi być!

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

A w ogóle to mi coś świta, że chyba nasza sala zapewnia takie koszyczki
wiem kurde, dodatkowy koszt xd jeszcze by się zgubili !!

Jedno okno umyte, jeszcze jedno zostało
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 13:47   #4353
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
misia88o Twój avek mówi o Twojej religii czy nic z nią nie ma wspólnego?
Nie nie praktykuje Islamu ;P
ale interesuje się tą tematyka itp

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 13:51   #4354
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Nie nie praktykuje Islamu ;P
ale interesuje się tą tematyka itp

Też się interesuję i nawet Koran przeczytałam, a moja opinia na ten temat nie nadaje się do upublicznienia w obawie przed banem
Stary 2013-06-07, 13:52   #4355
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Też się interesuję i nawet Koran przeczytałam, a moja opinia na ten temat nie nadaje się do upublicznienia w obawie przed banem
też przeczytałam. Ale moja opinia też raczej jest kontrowersyjna :P

Stary 2013-06-07, 13:58   #4356
KaEs
Wtajemniczenie

Koszyczek ratunkowy jest już podpięty - umieściłam go w poście o liście spraw do zrobienia przed ślubem Dodałąm też propozycje Wasze

Fajnie, że niektórym ten pomysł przypadł do gustu, bo już byłam zrezygnowania do dodawania wszelkich pomysłów na tym forum, bo nie mam zamiaru za każdym razem czytać jak ktoś się przyczepia do każdej pozycji pomysłu - warto wyrazić swoją opinię raz, a porządnie, a nie w kilku postach, czyli bez zbędnego spamowania. Ostro? No cóż... Tak reaguje, bo nie ma potrzeby wmawiania komuś czegoś na siłe - Tak jak DOCIK się do tego przyznała, że jest pobudzona i że na siłę chcę nam wbić swoje zdanie. (nie będę cytować)NIE MA TAKIEJ POTRZEBY, każda ma swój rozum i wie co u niej się sprawdzi. Byłam na wielu weselach i u mnie ten pomysł się na pewno sprawdzi, on mi się podoba i dlatego chciałam się z Wami nim podzielić jednocześnie rozumiem, że nie wszystkie uważają to za dobre rozwiązanie to jest pomysł, a szczegóły każda para sobie ustala indywidualnie. U mnie też nie będzie wszystkiego z wymienionych pozycji

na serio idę się uczyć już, bo przesiedziałabym z Wami cały dzień.

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 14:02   #4357
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Ja tego nie rozumiem jak ktoś ma okres to bierze ze sobą podpaski, tak samo rajstopy zapasowe też przeważnie lądują w damskiej torebce... mam wrażenie, że ludzie coraz bardziej wymyślają..
Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Ja chyba jestem jakaś jędza ale tego też nie zamierzam robić Jak idę na weselę to chyba zabieram ze sobą dodatkową parę pończoch, tabletkę przeciwbólową nie oczekuje, że ktoś mi kupi pończochy.

Podpaski wybaczcie ale o to już każda sama powinna sobie zadbać. Aż tak to nie ciąży w torebce.

Ok. zgadzam się jest to miły gest ale jak dla mnie też niepotrzebny wydatek.
Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
uważam, ze dawanie np. podpaski do takiego koszyczka jest troche dziwne bo kobiety raczej są przygotowane na takie okoliczności (choć np. 2 podpaski i 2-3 tampony chyba nikogo nie zbawią a na wszelki wypadek moga być) ale jesli już będziecie robic takie koszyczki to polecam tam dac pilniczek do paznokci mi zawsze i wszędzie brakuje pilniczka
Oj dziewczyny, chyba mało po weselach chodzicie...
Podpaski w koszyczku? A to dziwne, że kobiety mają okres?

Ja np skorzystałam z podpaski w dzień poprawin w ostatnią niedzielę, bo jak wspominałam organizowaliśmy je razem z TŻ i w zaaferowaniu zapomniałam torebki. Więc uchroniło mnie to przed szukaniem sklepu.

Na tym właśnie weselu brakowało mi tabletek przeciwbólowych, bo od tego stresu zaczęła mnie boleć głowa - ja nie miałam, przyszła teściowa też - nie będę przecież biegać po sali i pytać się wszystkich czy ktoś ma proszek od bólu głowy...
Kiedyś na wejściu pękło mi ramiączko od sukienki - igła i nitka się przydały.

Koszt koszyka jest minimalny - około 20-30zł. Przy takich nakładach weselnego budżetu to kropla w morzu.
Z rajstopami faktyczne się jeszcze nie spotkałam, bo w razie czego można skakać na gołe nogi.
Niepotrzebny wydatek? To raczej wstążki na wódkę, cukierki dla gości, bajery i inne dodatki. To jest moim zdaniem niezbędne.

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Właśnie po to mam świadkową, żeby wyszła przed salę i poprosiła wszystkich do środka bo będzie tort
Byłaś kiedyś świadkową? Albo co lepsze osobą towarzyszącą świadkowej? Mam wrażenie, że niektórzy przeceniają rolę świadka. Dla mnie świadek ma podpisać dokumenty i ewentualnie pomóc przy pakowaniu prezentów do auta po życzeniach. Na weselu ma się bawić jak normalny gość. Pamiętam jak w zeszłym roku TŻ był świadkiem gdzie musiał dbać o wódkę i napoje na stołach - ja się wówczas nudziłam...
W ostatnią niedzielę też TŻ był świadkiem i Młodzi wymagali od niego wiele, bez konsultacji no i wyszło jak wyszło.
Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
a świadkowa to też Gość, pomagać będzie bardzo dużo, ale uważam że łażenie za Goścmi i ich zwoływanie, nie ejst w zakresie jej obowiązków. Płacisz jej za to, żeby zamiast oglądania atrakcji typu wjazd tortu u mnie dodatkowo fajerwerki, żeby łaziła i infromowała: a przepraszam, zaraz jest tort więc zapraszam do środka... Masakra... Świadkowa też jest Gościem i powinna pomagać młodej, anie załatwiać wszystko związane z weselem.. Takie jest moje zdanie.
Popieram
Cytat:
Napisane przez garfieldek Pokaż wiadomość
co do koszyczków to ja nie planuje robic, jakos sobie nie wyobrazam koszyka podpasek w ubikacji i innych rzeczy zazwyczaj goscie powinni sami zadbac o to, co w danej chwili moze okazac sie dla nich niezbedne
Bez przesady. Jak już wrzuciła Wam justynkie zdjęcie - taki koszyczek prezentuje się bardzo ładnie.
Cytat:
Ja będę mieć w pokoju takie rzeczy cały arsenał, chyba z walizką na własny ślub pojadę
Ale nie chcesz, aby goście zawracali Ci tyłek, bo chcą tabletki, nici...
Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
W łazience nad koszyczkiem bym dała kartkę, że koszyczek ratunkowy dla gości.

Bez kartki pewnie nawet jakby ktoś był w potrzebie to by nie skorzystał, bo u nas jest taka mentalność, że 'może to płatne' Więc chcę żeby wiedzieli, że to jest dla nich.
Koniecznie. Bo ludzie jak się z tym nie spotkali to nie wiedzą o co chodzi.
I koszyczek koniecznie otwarty - na ostatnim weselu koszyczek był w pudełku decoupage - piękny, ale po chwili go zamknięto.
Taki koszyczek stawia się na blacie w łazience - nikomu nie przeszkadza, a jest w razie potrzeby.

W kwestii nazwiska - nie czuję, żebym przyjmując nazwisko TŻ po ślubie traciła cząstkę siebie... To nazwisko po moim ojcu - w mojej małej rodzinie - mama, tata, ja i brat byłam jego integralną częścią i wszyscy mieliśmy to samo nazwisko. Potem zakładamy z TŻ własną rodzinę i przejmuję jego nazwisko, zgodnie z tradycją i będę się utożsamiać z rodziną póki co dwuosobową - ja i TŻ.

A podróże... Lubię, ale nie aż tak bardzo Cenię sobie swój kąt Z TŻ nigdy nie lecieliśmy jeszcze samolotem - cieszę się, że będziemy to razem przeżywać (może jeszcze w tym roku)

No właśnie mam pytanie do dziewczyn z 3misata i okolic - co ciekawego warto zobaczyć?? Bo my wakacji jako takich mieć nie będziemy, ale chcemy pozwiedzać bliskie rejony - cudze chwalicie, swego nie znacie...
Stary 2013-06-07, 14:05   #4358
misia880
Zakorzenienie

Blondi2989 nie zgodze się z Tobą. Ktoś kto jst świadkiem świadkową, jest osobą, która najwięcej ma pomagac PM. Powinni miec oczy na około głowy.. na świadka sie prosi.. albo się zgadzam albo nie. Jeśli sie zgadzam to wiem, co do mnie należy i że musze pomagac PM-ce , nawet w wyjściu do toalety jak sobie z sukienka nie radzi...
a co do świadka... ŚWIADEK DBA o to żeby wódka była na stole. To jest głowna funkcja świadka...

Stary 2013-06-07, 14:13   #4359
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Blondi2989 nie zgodze się z Tobą. Ktoś kto jst świadkiem świadkową, jest osobą, która najwięcej ma pomagac PM. Powinni miec oczy na około głowy.. na świadka sie prosi.. albo się zgadzam albo nie. Jeśli sie zgadzam to wiem, co do mnie należy i że musze pomagac PM-ce , nawet w wyjściu do toalety jak sobie z sukienka nie radzi...
a co do świadka... ŚWIADEK DBA o to żeby wódka była na stole. To jest głowna funkcja świadka...
to fakt, słyszałam po ludzku nawyzając, że robienie siku w sukience to nie lada wyzwanie
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 14:15   #4360
justynkie
Wtajemniczenie

Ja zgadzam się z Blondi. Dla mnie te role świadków trochę zanikły. Owszem, świadkowa ma pomagać PMce w wyjściu do toalety ale równie dobrze może to zrobić mama, siostra czy inna bliska koleżanka.
Wódkę z reguły roznoszą kelnerzy.
Świadkowie mają tylko pomagać przy oczepinach. Ale od wejścia na salę weselną niech się bawią jak najlepiej. A jak będę potrzebowała pomocy to sama kogoś znajdę
Fakt, z reguły na świadka bierze się najbliższe osoby więc one i tak pomagają w trakcie wesela ale nie uważam że świadkowie mają tracić zabawę i biegać wokół PM.

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
to fakt, słyszałam po ludzku nawyzając, że robienie siku w sukience to nie lada wyzwanie
Ja gdzieś nawet widziałam filmik że lepiej sikać przodem do wc...

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 14:15   #4361
misia880
Zakorzenienie

moja kuzynka miała takie problemy i świadkowa chodziła z nią i nie musiała sie prosić...
u nas wódke będzie roznosił świadek ewentualnie tata mój. Nikt wiecej nie bedzie mial klucza do pomieszczenia z wódka

Stary 2013-06-07, 14:17   #4362
missmalezji
Wtajemniczenie

Odp: Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 13

dla mnie świadek to osoba która jest świadkiem naszej przysięgi przed Bogiem. na weselu świadkowie są naszymi gośćmi ale są to dla nas tak bliskie osoby że w razie co pomogą jak będzie z czymś kłopot. wódkę u nas rozlewać będzie kelner a o torcie poinformuje wodzirej,on będzie mial rozpiskę co kiedy się będzie działo.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez missmalezji
Czas edycji: 2013-06-07 o 14:20
missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 14:18   #4363
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Koszyczek ratunkowy jest już podpięty - umieściłam go w poście o liście spraw do zrobienia przed ślubem Dodałąm też propozycje Wasze

Fajnie, że niektórym ten pomysł przypadł do gustu, bo już byłam zrezygnowania do dodawania wszelkich pomysłów na tym forum, bo nie mam zamiaru za każdym razem czytać jak ktoś się przyczepia do każdej pozycji pomysłu - warto wyrazić swoją opinię raz, a porządnie, a nie w kilku postach, czyli bez zbędnego spamowania. Ostro? No cóż... Tak reaguje, bo nie ma potrzeby wmawiania komuś czegoś na siłe - Tak jak DOCIK się do tego przyznała, że jest pobudzona i że na siłę chcę nam wbić swoje zdanie. (nie będę cytować)NIE MA TAKIEJ POTRZEBY, każda ma swój rozum i wie co u niej się sprawdzi. Byłam na wielu weselach i u mnie ten pomysł się na pewno sprawdzi, on mi się podoba i dlatego chciałam się z Wami nim podzielić jednocześnie rozumiem, że nie wszystkie uważają to za dobre rozwiązanie to jest pomysł, a szczegóły każda para sobie ustala indywidualnie. U mnie też nie będzie wszystkiego z wymienionych pozycji

na serio idę się uczyć już, bo przesiedziałabym z Wami cały dzień.
Po to jest forum żeby dyskutować i nie powiedziałabym, że było czepianie się, przynajmniej ja się nie czepiam. I sama widzisz że z tej dyskusji zrodziły się nowe pomysły co można do takiego koszyczka dodać

Cytat:
Zgadzam się

Jak nie świadek to kto ma wódkę uzupełniać? Wiadomo, że świadkowie też są gośćmi i nie można ich po prostu bezczelnie wykorzystywać, ale po coś ta instytucja świadka jest szczerze powiem, że nie chciałabym być świadkową na żadnym weselu i sama mam problem kogo obciążyć tą fukncją
Stary 2013-06-07, 14:18   #4364
misia880
Zakorzenienie

Powiem tak, miałam takie podejście że to kelnerzy wódke itp..
ale mój tata nie stary człowiek wytłumaczył mi coś. Z obsługa róznie bywa.. ilość butelek może sie nie zgadzać itp. a Goście czasami wychodząc z wesela zabieraja resztki wódki, potem ilosc flaszek sie nie zgadza.. są problemy.

Fakt ma z tym racje.

Stary 2013-06-07, 14:19   #4365
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Helcia dzięki

Zaraz podępnę do listy, bo zapomniałam dodać

Koszyczki ratunkowe w łazience, będziecie robić
???/?????????????????????/

"Miłym gestem Państwa Młodych podczas uroczystości weselnej jest wyjście z pewną bardzo prostą, ale zaraz przyjemną inicjatywą w stronę gości.

W toaletach przeznaczonych do użytku przez gości weselnych można ustawić tzw. koszyczki ratunkowe. Co to jest koszyczek ratunkowy? To zestaw najpotrzebniejszych produktów, które podczas całonocnej zabawy mogą przydać się gościom. Zamiast kazać przynosić (w szczególności paniom) połowy swojej łazienki wystarczy przygotować kilka niezbędników." - powiedzmytak.pl
Wszystko fajnie ale nie obawiacie się trochę tych koszyczków? Sama o tym myślałam i mam takie dylematy - nie można łączyć tabletek przeciwbólowych z alkoholem. Owszem nie wszyscy piją na weselu ale jak ludzie są pijani i coś im do łba strzeli? Albo że dzieci będą się tym bawić? Nie zawsze rodzice chodzą do toalety z dziećmi a wystarczy że jedno pójdzie wyniesie tabletki i będą to mieszać z pepsi czy robić takie mikstury po kątach i będzie więcej z tego szkody niż pożytku. Nie łudzę się że każdy rodzic będzie stale pilnował swego dziecka, wiem jaka potrafi być fantazja dzieciaków z podstawówki i gimnazjum.. I jeszcze dorośli podchmieleni w tym wszystkim.. Albo że będą się bawić lakierem do paznokci bezbarwnym czy w ogóle pozbierają rzeczy z niego. Czy toalety zawsze są oddzielne czy może są takie pojedyncze i unisex? i wtedy trzeba dać i damski i męski koszyczek do każdej. A potem jak takie dzieci wywleką podpaski na salę i będą się gdzieś walać? myślałyście o tym?

Cytat:
u mnie wódką zajmują się starostowie... czasem jest to świadek i starosta w jednej osobie a czasem 2 różne. I ja mam podobne podejście jak Blondi2989. Ja na pewno nie będę oczekiwać pomocy od świadków. Sami z tż będziemy ogarniać ew. rodzice jeśli zdeklarują pomoc a myślę że tak będzie. Dla mnie świadek jest do kościoła a nie na wesele. Widać ludzie mają różne oczekiwania. Ja nawet nie będę oczekiwać żeby mi świadkowa wieczór panieński robiła bo uważam że to nie jej obowiązek.

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 14:25   #4366
misiadelkoo
BAN stały

U mnie będzie wódka roznoszona przez kelnera... Mój TZ był w zeszłym roku świadkiem i roznosił wódkę, nie muszę mówić jaką ch**wą zabawę mieliśmy? :/
Moglibyśmy chcieć, żeby świadek roznosił wódkę, bo będzie to ta sama osoba u której TZ był świadkiem, ale po tamtej imprezie wiem, że bym czegoś takiego nikomu nie życzyła...

Alloffkowa umyłam okna, zainspirowałaś mnie

Edytowane przez misiadelkoo
Czas edycji: 2013-06-07 o 14:27
misiadelkoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 14:25   #4367
misia880
Zakorzenienie

anannke bycie świadkiem to ważna funkcja, to osoba do którejn przeważnie zwracaja sie goście. Nikt nie poleci do PM , że np zatkał sie klop tylko do świadka żeby moze zgłosił obsłudze, albo ze klima za mało podkrecona itp,
u mnie w rodzinie wsrod znajomych kazdy wie ze to świadkowie pomagaja państwu mlodym dniu wesela, PM są wystarczajaco zestresowani.

Ja się bardzo cieszę ze moja świadkowa wie jaka jest funkcja świadka. Ja wykorzystywac broń boże jej nie chce, ale to osoba najbliza mi z tym dniu, gdyby coś bylo nie tak poprosze ja o pomoc.
a Bawić się mają i wręcz muszą!

wieczór panieński organizuje świadkowa - tradycja taka

Stary 2013-06-07, 14:25   #4368
garfieldek
Zakorzenienie

annanke co do fantazji dzieci to zgadzam sie calkowicie na jednej z imprezy do fontanny wrzucily cos musującego, że piana szla na caly salon

takze z tymi koszyczkami to tez bym raczej uwazala

Wymianka
garfieldek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 14:25   #4369
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Powiem tak, miałam takie podejście że to kelnerzy wódke itp..
ale mój tata nie stary człowiek wytłumaczył mi coś. Z obsługa róznie bywa.. ilość butelek może sie nie zgadzać itp. a Goście czasami wychodząc z wesela zabieraja resztki wódki, potem ilosc flaszek sie nie zgadza.. są problemy.

Fakt ma z tym racje.
U mnie w regionie tradycją jest że wódkę roznosi ojciec PM. Ale niektóre restauracje zastrzegają sobie że tylko kelnerzy noszą wódkę bo nie chcą obcych na zapleczu.
My mamy wiaderka z lodem na wódkę więc jak kelner będzie wymieniał butelkę to zauważy że wiaderko stoi puste... W takich sytuacjach goście raczej nie zabierają wódki. A na koniec każdy dostanie butelkę.

Stary 2013-06-07, 14:28   #4370
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiadelkoo Pokaż wiadomość
U mnie będzie wódka roznoszona przez kelnera... Mój TZ był w zeszłym roku świadkiem i roznosił wódkę, nie muszę mówić jaką ch**wą zabawę mieliśmy? :/

ale zdecydował się na tego świadka.. więc wiedział na co się pisze ?

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
U mnie w regionie tradycją jest że wódkę roznosi ojciec PM. Ale niektóre restauracje zastrzegają sobie że tylko kelnerzy noszą wódkę bo nie chcą obcych na zapleczu.
My mamy wiaderka z lodem na wódkę więc jak kelner będzie wymieniał butelkę to zauważy że wiaderko stoi puste... W takich sytuacjach goście raczej nie zabierają wódki. A na koniec każdy dostanie butelkę.
Nie wiesz co komu odwali po alkoholu :P a znasz wszystkich z rodziny TŻ ?? ja nie, nie wiem jacy są :P
ludzie są różni. Mój tata mówi, że kombinują z wódka ludzie różnie..

Stary 2013-06-07, 14:28   #4371
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
anannke bycie świadkiem to ważna funkcja, to osoba do którejn przeważnie zwracaja sie goście. Nikt nie poleci do PM , że np zatkał sie klop tylko do świadka żeby moze zgłosił obsłudze, albo ze klima za mało podkrecona itp,
u mnie w rodzinie wsrod znajomych kazdy wie ze to świadkowie pomagaja państwu mlodym dniu wesela, PM są wystarczajaco zestresowani.

Ja się bardzo cieszę ze moja świadkowa wie jaka jest funkcja świadka. Ja wykorzystywac broń boże jej nie chce, ale to osoba najbliza mi z tym dniu, gdyby coś bylo nie tak poprosze ja o pomoc.

Forum to fajna wymiana kultur. U mnie z kolei wszyscy idą do rodziców PM. Świadkami są na ogól znajomi, większość rodziny ich nie zna i się może krępują. Wszystkie zgłoszenia wędrują do rodziców, zwłaszcza ojców. Do świadków ewentualnie tylko znajomi by poszli, którzy z kolei krępują się rodziców, ale znajomych zawsze jest garstka w stosunku do rodziny

Stary 2013-06-07, 14:29   #4372
anannke
Zakorzenienie

Cytat:

misia u ciebie taka tradycja - widzisz ja się z tym nie spotkałam i u mnie z jakimiś problemami idzie się do obsługi albo rodziców państwa młodych ew. do młodych. Świadkowie na weselu są traktowani jak goście normalni i nie chcę im psuć zabawy. też myślę o tym żeby to ojcowie roznosili u nas wódkę.

Cytat:
Napisane przez garfieldek Pokaż wiadomość
annanke co do fantazji dzieci to zgadzam sie calkowicie na jednej z imprezy do fontanny wrzucily cos musującego, że piana szla na caly salon

takze z tymi koszyczkami to tez bym raczej uwazala
czekam na opinię innych dziewczyn jak one to widzą ale widzę że moje obawy nie są takie z kosmosu wzięte

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 14:30   #4373
misia880
Zakorzenienie

ja tylko mówie jak jest u mnie bron boze nikomu nie chce przegadać swoich racji :P

Stary 2013-06-07, 14:30   #4374
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez misiadelkoo Pokaż wiadomość
Moglibyśmy chcieć, żeby świadek roznosił wódkę, bo będzie to ta sama osoba u której TZ był świadkiem, ale po tamtej imprezie wiem, że bym czegoś takiego nikomu nie życzyła...

Tylko, że niektórzy boją się dawać obsłudze dostęp do wódki, mało to razy słyszał się, że wódka w magiczny sposób znika? Ktoś tą wódkę nosić musi ... To też zależy od regionu, u mnie wódką roznosi świadek lub starosta
Stary 2013-06-07, 14:30   #4375
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
ale zdecydował się na tego świadka.. więc wiedział na co się pisze ?

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Nie wiesz co komu odwali po alkoholu :P a znasz wszystkich z rodziny TŻ ?? ja nie, nie wiem jacy są :P
ludzie są różni. Mój tata mówi, że kombinują z wódka ludzie różnie..
Oj Misia wystarczy że znam swoją rodzinę . Na jednym weselu moja rodzona z siostra z kuzynką zabierały butelki ze stołu i chowały w łazience w koszach na śmieci, owinięte papierem toaletowym. Jakie było ich zdziwienie gdy po kilku godz tych butelek tam nie było ktoś musiał grzebać w śmietniku.
Liczę jednak na to, że jak ktoś zobaczy wiaderko to będzie mu głupio chować butelkę.

Stary 2013-06-07, 14:30   #4376
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
Helcia dzięki

Zaraz podępnę do listy, bo zapomniałam dodać

Koszyczki ratunkowe w łazience, będziecie robić
???/?????????????????????/

"Miłym gestem Państwa Młodych podczas uroczystości weselnej jest wyjście z pewną bardzo prostą, ale zaraz przyjemną inicjatywą w stronę gości.

W toaletach przeznaczonych do użytku przez gości weselnych można ustawić tzw. koszyczki ratunkowe. Co to jest koszyczek ratunkowy? To zestaw najpotrzebniejszych produktów, które podczas całonocnej zabawy mogą przydać się gościom. Zamiast kazać przynosić (w szczególności paniom) połowy swojej łazienki wystarczy przygotować kilka niezbędników." - powiedzmytak.pl

MŁODA i MŁODY o swoich gosci dbaja i koszyczek ratunkowy Wam udostepniaja

[COLOR="rgb(244, 164, 96)"]Koszyczek ratunkowy damski:[/COLOR]
- rajstopy: 2 rozmiary x2 pary
- podpaski: 5 szt
- igla i nici bilae, czarne, 3 guziki
- 3 agrafki
- plastry
- mały odplamiacz – saszetkę
- chusteczki odświeżające
- chusteczki higieniczne
- tabletki od bólu głowy
- tabletki na rozwolnienie i bóle żołądkowe
- bezbarwny lakier do paznokci
- maly dezodorant anty.
- wsuwki do wlosów
- gumy do żucia
- krem do rąk

Koszyk męski:
- tabletki od bólu głowy
- tabletki na rozwolnienie i bóle żołądkowe
- igla i nici bilae, czarne, 5 guzików
- 3 agrafki
- plastry
- chusteczki higieniczne
- gumy do żucia
- maly dezodorant anty.
Świetna sprawa, chyba też takowe zrobię!

Cytat:
u mnie jest równe 50 km z kościoła na sale :P
Tak daleko? ja kiedyś jechałam 25 i strasznie się dłużyło, a potem słyszałam jak przy stołach goście narzekali, że dalej to się chyba nie dało... :/

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 14:32   #4377
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko, że niektórzy boją się dawać obsłudze dostęp do wódki, mało to razy słyszał się, że wódka w magiczny sposób znika? Ktoś tą wódkę nosić musi ... To też zależy od regionu, u mnie wódką roznosi świadek lub starosta
skąd jestes bo widze ze masz podobne podejscie

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
Świetna sprawa, chyba też takowe zrobię!

Tak daleko? ja kiedyś jechałam 25 i strasznie się dłużyło, a potem słyszałam jak przy stołach goście narzekali, że dalej to się chyba nie dało... :/
Tylko wiesz to moja rodzina będzie miała dalej :P bo rodzina TŻ mieszka około 8 km od sali musielismy wybrac jakiś kompromis. a ich gości będzie więcej.

Stary 2013-06-07, 14:32   #4378
201605100
Konto usunięte

Bielsko-Biała a Ty?
Stary 2013-06-07, 14:32   #4379
KaEs
Wtajemniczenie

Alucior - nie zrozumiałaś mojego przekazu, ale nie będę dalej w to wnikać - po prostu zostawmy to tak jak jest

U mnie nie wyobrażam sobie obarczać braci, tatę, czy świadka roznoszeniem wódki. Kelnerom nie ufamy, bo nie znamy tych osób. Dlatego u nas powstało takie rozwiązanie, że bierzemy dodatkową osobę tylko do roznoszenia wódki - zaufany kolega Tż. Będzie miał swój kluczyk i on będzie wchodzić do pomieszczenia z alkoholami.

No umówmy się, u mnie wesele na 140 osób to jaki jest sens aby to świadek robił? Przecież strasznie dużo czasu by mu to zajęło, a gdzie czas na zabawę? Dlatego wydaje mi się, że dobrze robimy i to najlepsze rozwiązanie w tym wszystkim. Mój Tż też kiedyś pomagał w ten sposób koledze i wie doskonale jaki to obowiązek i przede wszystkim jaki czasochłonny... Świadek będzie pomagać tylko Tżtowi i sprawdzać, czy Goście rzeczywiście mają wódkę polaną Poodsumowując ROZNOSZENIE WÓDKKI JEST CZASOCHŁONNE i obciązanie świadka tą funkcją jest moim zdaniem bez sensu. ale to kwestia czystej organizacji i tego czy świadek chce czy nie roznosić wódki. Jeżeli się zgodzi no to nie widzę problemu, bo przecież mógł odmówić każdy robi tak jak uważa

Taak samo świadkowa będzie pomagać mi, czyli ubiór, poprawa make-upu, fryzura jak się coś rozwali, do kibelka pomóc, trzymać moje rzeczy w torebce, pomagać przy prezentach i w takich duperelach. Nie będzie się zajmować sprawami wesela i na pewno nie będzie zwoływać Gości na posiłki, czy tort. Ma też się bawić. Byłam 2 razy świadkowa i wiem na czym ma to u mnie polegać. żadnych dodatkowych obciążeń świadkowej nie przewiduje.

co do tabletek w koszyczku, sprawa jest prosta: u mnie na weselu dzieci nie będzie.

miłam sobie stąd iść

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 14:32   #4380
hihihi
Zakorzenienie

u mnie jest tradycja, że ojciec panny młodej nosi wódkę, a że ja nie mam ojca to pewnie tata Tżta będzie nosił

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości