|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 13
misia88o Twój avek mówi o Twojej religii czy nic z nią nie ma wspólnego?
|
|
|
|
#4352 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 1
Cytat:
Jedno okno umyte, jeszcze jedno zostało
|
|
|
|
|
#4353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie praktykuje Islamu ;Pale interesuje się tą tematyka itp
|
|
|
|
|
#4354 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4355 |
|
Zakorzenienie
|
też przeczytałam. Ale moja opinia też raczej jest kontrowersyjna :P
|
|
|
|
#4356 |
|
Wtajemniczenie
|
Koszyczek ratunkowy jest już podpięty - umieściłam go w poście o liście spraw do zrobienia przed ślubem
Dodałąm też propozycje Wasze![]() Fajnie, że niektórym ten pomysł przypadł do gustu, bo już byłam zrezygnowania do dodawania wszelkich pomysłów na tym forum, bo nie mam zamiaru za każdym razem czytać jak ktoś się przyczepia do każdej pozycji pomysłu jednocześnie rozumiem, że nie wszystkie uważają to za dobre rozwiązanie na serio idę się uczyć już, bo przesiedziałabym z Wami cały dzień.
|
|
|
|
#4357 | ||||||||
|
Blond forever!
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Podpaski w koszyczku? A to dziwne, że kobiety mają okres? Ja np skorzystałam z podpaski w dzień poprawin w ostatnią niedzielę, bo jak wspominałam organizowaliśmy je razem z TŻ i w zaaferowaniu zapomniałam torebki. Więc uchroniło mnie to przed szukaniem sklepu. Na tym właśnie weselu brakowało mi tabletek przeciwbólowych, bo od tego stresu zaczęła mnie boleć głowa - ja nie miałam, przyszła teściowa też - nie będę przecież biegać po sali i pytać się wszystkich czy ktoś ma proszek od bólu głowy... Kiedyś na wejściu pękło mi ramiączko od sukienki - igła i nitka się przydały. Koszt koszyka jest minimalny - około 20-30zł. Przy takich nakładach weselnego budżetu to kropla w morzu. Z rajstopami faktyczne się jeszcze nie spotkałam, bo w razie czego można skakać na gołe nogi. Niepotrzebny wydatek? To raczej wstążki na wódkę, cukierki dla gości, bajery i inne dodatki. To jest moim zdaniem niezbędne. Cytat:
W ostatnią niedzielę też TŻ był świadkiem i Młodzi wymagali od niego wiele, bez konsultacji no i wyszło jak wyszło. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I koszyczek koniecznie otwarty - na ostatnim weselu koszyczek był w pudełku decoupage - piękny, ale po chwili go zamknięto. Taki koszyczek stawia się na blacie w łazience - nikomu nie przeszkadza, a jest w razie potrzeby. W kwestii nazwiska - nie czuję, żebym przyjmując nazwisko TŻ po ślubie traciła cząstkę siebie... To nazwisko po moim ojcu - w mojej małej rodzinie - mama, tata, ja i brat byłam jego integralną częścią i wszyscy mieliśmy to samo nazwisko. Potem zakładamy z TŻ własną rodzinę i przejmuję jego nazwisko, zgodnie z tradycją i będę się utożsamiać z rodziną póki co dwuosobową - ja i TŻ. A podróże... Lubię, ale nie aż tak bardzo Cenię sobie swój kąt Z TŻ nigdy nie lecieliśmy jeszcze samolotem - cieszę się, że będziemy to razem przeżywać (może jeszcze w tym roku)No właśnie mam pytanie do dziewczyn z 3misata i okolic - co ciekawego warto zobaczyć?? Bo my wakacji jako takich mieć nie będziemy, ale chcemy pozwiedzać bliskie rejony - cudze chwalicie, swego nie znacie...
|
|
|
#4358 |
|
Zakorzenienie
|
Blondi2989 nie zgodze się z Tobą. Ktoś kto jst świadkiem świadkową, jest osobą, która najwięcej ma pomagac PM. Powinni miec oczy na około głowy.. na świadka sie prosi.. albo się zgadzam albo nie. Jeśli sie zgadzam to wiem, co do mnie należy i że musze pomagac PM-ce , nawet w wyjściu do toalety jak sobie z sukienka nie radzi...
a co do świadka... ŚWIADEK DBA o to żeby wódka była na stole. To jest głowna funkcja świadka... |
|
|
|
#4359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4360 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja zgadzam się z Blondi. Dla mnie te role świadków trochę zanikły. Owszem, świadkowa ma pomagać PMce w wyjściu do toalety ale równie dobrze może to zrobić mama, siostra czy inna bliska koleżanka.
Wódkę z reguły roznoszą kelnerzy. Świadkowie mają tylko pomagać przy oczepinach. Ale od wejścia na salę weselną niech się bawią jak najlepiej. A jak będę potrzebowała pomocy to sama kogoś znajdę ![]() Fakt, z reguły na świadka bierze się najbliższe osoby więc one i tak pomagają w trakcie wesela ale nie uważam że świadkowie mają tracić zabawę i biegać wokół PM. ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Ja gdzieś nawet widziałam filmik że lepiej sikać przodem do wc...
|
#4361 |
|
Zakorzenienie
|
moja kuzynka miała takie problemy i świadkowa chodziła z nią i nie musiała sie prosić...
u nas wódke będzie roznosił świadek ewentualnie tata mój. Nikt wiecej nie bedzie mial klucza do pomieszczenia z wódka |
|
|
|
#4362 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 13
dla mnie świadek to osoba która jest świadkiem naszej przysięgi przed Bogiem. na weselu świadkowie są naszymi gośćmi ale są to dla nas tak bliskie osoby że w razie co pomogą jak będzie z czymś kłopot. wódkę u nas rozlewać będzie kelner a o torcie poinformuje wodzirej,on będzie mial rozpiskę co kiedy się będzie działo.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez missmalezji Czas edycji: 2013-06-07 o 14:20 |
|
|
|
#4363 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak nie świadek to kto ma wódkę uzupełniać? Wiadomo, że świadkowie też są gośćmi i nie można ich po prostu bezczelnie wykorzystywać, ale po coś ta instytucja świadka jest szczerze powiem, że nie chciałabym być świadkową na żadnym weselu i sama mam problem kogo obciążyć tą fukncją
|
||
|
|
|
#4364 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem tak, miałam takie podejście że to kelnerzy wódke itp..
ale mój tata nie stary człowiek wytłumaczył mi coś. Z obsługa róznie bywa.. ilość butelek może sie nie zgadzać itp. a Goście czasami wychodząc z wesela zabieraja resztki wódki, potem ilosc flaszek sie nie zgadza.. są problemy. Fakt ma z tym racje. |
|
|
|
#4365 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4366 |
|
BAN stały
|
U mnie będzie wódka roznoszona przez kelnera... Mój TZ był w zeszłym roku świadkiem i roznosił wódkę, nie muszę mówić jaką ch**wą zabawę mieliśmy? :/
Moglibyśmy chcieć, żeby świadek roznosił wódkę, bo będzie to ta sama osoba u której TZ był świadkiem, ale po tamtej imprezie wiem, że bym czegoś takiego nikomu nie życzyła... Alloffkowa umyłam okna, zainspirowałaś mnie
Edytowane przez misiadelkoo Czas edycji: 2013-06-07 o 14:27 |
|
|
|
#4367 |
|
Zakorzenienie
|
anannke bycie świadkiem to ważna funkcja, to osoba do którejn przeważnie zwracaja sie goście. Nikt nie poleci do PM , że np zatkał sie klop tylko do świadka żeby moze zgłosił obsłudze, albo ze klima za mało podkrecona itp,
u mnie w rodzinie wsrod znajomych kazdy wie ze to świadkowie pomagaja państwu mlodym dniu wesela, PM są wystarczajaco zestresowani. Ja się bardzo cieszę ze moja świadkowa wie jaka jest funkcja świadka. Ja wykorzystywac broń boże jej nie chce, ale to osoba najbliza mi z tym dniu, gdyby coś bylo nie tak poprosze ja o pomoc. a Bawić się mają i wręcz muszą! wieczór panieński organizuje świadkowa - tradycja taka
|
|
|
|
#4368 |
|
Zakorzenienie
|
annanke co do fantazji dzieci to zgadzam sie calkowicie
![]() takze z tymi koszyczkami to tez bym raczej uwazala |
|
|
|
#4369 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My mamy wiaderka z lodem na wódkę więc jak kelner będzie wymieniał butelkę to zauważy że wiaderko stoi puste... W takich sytuacjach goście raczej nie zabierają wódki. A na koniec każdy dostanie butelkę.
|
|
#4370 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
ludzie są różni. Mój tata mówi, że kombinują z wódka ludzie różnie.. |
||
|
|
|
#4371 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4372 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4373 |
|
Zakorzenienie
|
ja tylko mówie jak jest u mnie
bron boze nikomu nie chce przegadać swoich racji :P
|
|
|
|
#4374 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4375 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Na jednym weselu moja rodzona z siostra z kuzynką zabierały butelki ze stołu i chowały w łazience w koszach na śmieci, owinięte papierem toaletowym. Jakie było ich zdziwienie gdy po kilku godz tych butelek tam nie było Liczę jednak na to, że jak ktoś zobaczy wiaderko to będzie mu głupio chować butelkę.
|
|
#4376 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak daleko? ja kiedyś jechałam 25 i strasznie się dłużyło, a potem słyszałam jak przy stołach goście narzekali, że dalej to się chyba nie dało... :/
|
|
#4377 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
musielismy wybrac jakiś kompromis. a ich gości będzie więcej.
|
||
|
|
|
#4378 |
|
Konto usunięte
|
Bielsko-Biała
a Ty?
|
|
|
|
#4379 |
|
Wtajemniczenie
|
Alucior - nie zrozumiałaś mojego przekazu, ale nie będę dalej w to wnikać - po prostu zostawmy to tak jak jest
U mnie nie wyobrażam sobie obarczać braci, tatę, czy świadka roznoszeniem wódki. Kelnerom nie ufamy, bo nie znamy tych osób. Dlatego u nas powstało takie rozwiązanie, że bierzemy dodatkową osobę tylko do roznoszenia wódki - zaufany kolega Tż. Będzie miał swój kluczyk i on będzie wchodzić do pomieszczenia z alkoholami. No umówmy się, u mnie wesele na 140 osób to jaki jest sens aby to świadek robił? Przecież strasznie dużo czasu by mu to zajęło, a gdzie czas na zabawę? Dlatego wydaje mi się, że dobrze robimy i to najlepsze rozwiązanie w tym wszystkim. Mój Tż też kiedyś pomagał w ten sposób koledze i wie doskonale jaki to obowiązek i przede wszystkim jaki czasochłonny... Świadek będzie pomagać tylko Tżtowi i sprawdzać, czy Goście rzeczywiście mają wódkę polaną Poodsumowując ROZNOSZENIE WÓDKKI JEST CZASOCHŁONNE i obciązanie świadka tą funkcją jest moim zdaniem bez sensu. ale to kwestia czystej organizacji i tego czy świadek chce czy nie roznosić wódki. Jeżeli się zgodzi no to nie widzę problemu, bo przecież mógł odmówić każdy robi tak jak uważa ![]() Taak samo świadkowa będzie pomagać mi, czyli ubiór, poprawa make-upu, fryzura jak się coś rozwali, do kibelka pomóc, trzymać moje rzeczy w torebce, pomagać przy prezentach i w takich duperelach. Nie będzie się zajmować sprawami wesela i na pewno nie będzie zwoływać Gości na posiłki, czy tort. Ma też się bawić. Byłam 2 razy świadkowa i wiem na czym ma to u mnie polegać. żadnych dodatkowych obciążeń świadkowej nie przewiduje.co do tabletek w koszyczku, sprawa jest prosta: u mnie na weselu dzieci nie będzie. ![]() miłam sobie stąd iść
|
|
|
|
#4380 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie jest tradycja, że ojciec panny młodej nosi wódkę, a że ja nie mam ojca to pewnie tata Tżta będzie nosił
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:40.

nie praktykuje Islamu ;P
jak ktoś ma okres to bierze ze sobą podpaski, tak samo rajstopy zapasowe też przeważnie lądują w damskiej torebce... mam wrażenie, że ludzie coraz bardziej wymyślają..
wybaczcie ale o to już każda sama powinna sobie zadbać. Aż tak to nie ciąży w torebce.

. Na jednym weselu moja rodzona z siostra z kuzynką zabierały butelki ze stołu i chowały w łazience w koszach na śmieci, owinięte papierem toaletowym. Jakie było ich zdziwienie gdy po kilku godz tych butelek tam nie było