|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
![]() ![]() ![]() ![]() |
10 | 23,26% |
Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
2 | 4,65% |
Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
2 | 4,65% |
Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
24 | 55,81% |
Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
5 | 11,63% |
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2551 |
siedzę i myślę
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Hej
dziewczyny jezeli karmie głównie piersia, ale czasami daje butelkę, jedną lub dwie w ciągu dnia to powinnam podawać wit. D i K ![]() ![]()
#2552 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() ![]() ja tez często mowie, ze Nelcia to taki maly kurczak. chociaż teraz już nie tak bardzo jak w chwili wyciagniecia z brzucha... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
najlepsza metoda to laktator i odciągaj, ale tylko do momentu, gdy poczujesz ulge. jak będzie się produkowalo więcej to znow odciągasz...inaczej tego nie unormujesz. mnie kazali karmic mala co 2 godziny żeby mi pomogla opanować nawal. co godzine albo i częściej walczyłam laktatorem. przed karmieniem/odciąganiem goracy prysznic, masaz piersi, podrzucanie, obijanie jednej o druga, masowanie, oklepywanie. po karmieniu zimny prysznic, lod owinięty w szmate i taki okład na cyce. u mnie problemem była goraczka i przede wszystkim dreszcze. nie bylam w stanie zapanować nad organizmem. aaa i ciesz się, ze małemu leci, bo u mnie dziecko nawet sutka nie moglo chwycić takie ogromne cyce wyhodowałam ! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2553 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() ![]() U nas odpadl w 11 dobie ![]()
![]() |
#2554 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
![]() kurcze, biedna, ze polozyli ja w sali z ciężarnymi w ostatniej fazie...pewnie tym bardziej jej zal ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Cytat:
![]() i ne podoba mi się to co piszesz o swojej samoocenie! bo wlasnie teraz powinnas być dowartościowywana przez wszystkich, bo jesteś najlepsza mamusia! ps. uslyszalam dzisiaj od tz, ze wyglądam ladniej niż przed ciaza i się pobeczałam. bo to niby komplement, ale ja swoje ciało spostrzegam jak jakiś wrak człowieka ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2555 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2556 |
Wtajemniczenie
|
adunia89- GRATULACJE!!!
![]() ![]() ![]() edit- chociaż właściwie pierwsza, bo minkionka jest dzisiejsza ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Kubuś ![]() ex-aparatka ![]() góra- 30.06.10- 17.11.11 dół- 01.09.10- 26.08.11 koszt leczenia- 6225 zł Edytowane przez szprotka_mada Czas edycji: 2013-06-09 o 22:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#2557 | |
Wtajemniczenie
|
adunia- wielkie gratulacje !!
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Cytat:
![]() --- Dziewczyny kupiłam sobie poduszkę do karmienia i jestem mega zadowolona ![]() ![]() my chrzciny robimy dopiero we wrześniu,... niezbyt to mi się podoba, ale moja siostra będzie chrzestną ,a we wakacje jedzie nad morze do pracy i musimy na nią poczekać |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2558 |
Zakorzenienie
|
hmmm jak byś karmiła samą piersią to wtedy od 8 doby podajesz, a jak jest mm to nie wiem.. którejs tam się nie podaje ale nie wiem której...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2559 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2560 |
Wtajemniczenie
|
Kuba znowu boleśnie się wierci... Dobrze Mu w tym brzuszku, ale pewnie ciasno jak cholera
![]() ![]() Kolorowych snów!
#2561 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2562 | |||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny, nie uwierzycie, ale u nas jak w rosyjskiej ruletce i cholera wie co dalej. Okolo 11 dzis zrobili mi ktg i przeplywy. Ktg wyszlo dobrze, przeplywy w miare ok, jeden nadal na granicy ale lekarz twierdzil ze to nie tragedia i czesto tak nest przy koncu wiec spoko. Okolo 12 uslyszalam ze moge wyjac i pogada ze mna ordynator jeszcze. Przyjechal TZ i okolo 13:30 dostalismy sie do ordynator no i z nia rozmawiamy. Ona mowi ze na chwile obecna wszystko jest ok i moge wyjsc. Wiec jej sie pytamy co dalen, ona ze 2x w tyg.na ktg i obserwowac ruchy, no i pytamy sie czy ja jakos moge zauwazyc ten spadek tego przeplywu etc. Ona na to ze nie no i w sumiw gwarancji dac nie moze ale na chwile obecna jest ok. Jak sie domyslacie mielismy z TZ wyraz niepewnosci n twarzach...wiec ona na to, zrobmy jeszxze godzinne ktg i jak bedzie super to idzie Pani do domku jak nie to zostaje. My ze ok.okolo 14:00 podlaczyli mnie pod ktg i nie uwierzycie ale Mlody po raz pierwszy nagle w ciagu 1h mial 2 spadki do okolo 80 czy 90. No wiec po godzinie TZ do domku, ja na porodowke pod ktg tamtejsze na dluzszy zapis. No i najpierw na 3h. W ciagu 3h mlody mial 2 spadki. No i podlaczyli mi wenflon i zdecydowali ze obserwujemy jeszcze do 22:00. Wiec lezalam pod ktg7h cala obolala ale w sumie juz sie pozniej te spadki jakos nie pojawily. No i w koncu mnie odpieli. No i co dalej nie wiemy. Wenflonu mi nie zdjeli (a jest mi z nim cholernie niewygodnie)i stwierdzili ze decyzje jutro. Ku mojemu zaskoczeniu mimo mojego tc stwoerdzili ze moze dadza cos na rozwoj pluc na wszelki wypadek...ale wszystkie decyzje jutro. Moge miec decyzje o cesarce, moga mi podac cos na te pluca i trzymac, moga mnie trzymac dla kontroli a z tego co zrozumialam moga mnie rownie dobrze wypuscic. Tyle ze ja mam sama w glowie metlik i nie wiem co robic jesli np. Powiedza ze moge isc do domku. Bo z jednej strony jak sie domyslacie marze o tym i chce jeszczez TZ sie poprzytulac, az drugiej strony w glowie mam swiadomosx ze przeplyw na granicy, jakies spadki byly (nie wiem czy sie powtorza) i oni mnie wypuszczaja ze slowami ze nie daja na nic gwarancji a ja sama moge nic nie poczuc jak sie cos zadzieje....no totalnie masakra. Ciekawe co jutro bedzie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() & ![]() ![]() Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2013-06-09 o 23:17 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2563 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ---------- no to masz u mnie plusa ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() swoja droga cuuuudnie dzieci wygladaja w tych rampersach - takie rozkraczone zabki ![]() ---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() to chyba najlepsza pozycja do bekania ![]() ---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:32 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:32 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:33 ---------- Cytat:
![]() kurcze, ja tez chciałabym mieć już za sobą te operacje ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2564 | ||||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale takie.spadki mogą być jak ucieknie spod peloty albo twoje.tętni złapie. Dobrze że reagują bo u mnie w.szpitalu jak były takie.spadki albo wzrosty ale pojedyncze.nie trwające.10 minut.to nie reagowali i tłumaczyli to jak wyżej. Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2565 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:40 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:40 ---------- Poprzedni post napisano o 00:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:49 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:51 ---------- Poprzedni post napisano o 00:49 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2566 | |||||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-
Cytat:
![]() Moja mama i teściowa też na początku nie brały dziewczyn bez rozka ale to dlatego że były takie małe i bały się że coś im zrobią. Muszę im powiedzieć o tych oczach i ogólnie o noszeniu to się obsmieja ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mój mąż się z nimi nie cacka, rachu ciachu wkłada do wody a one tylko z zaciekawieniem łypią na niego oczami ![]() Może faktycznie spróbuj jakoś powoli go wkładać, najpierw nóżki. A może woda jest za chlodna/za gorąca, Cytat:
GRATULACJE!! Cytat:
![]() ![]() ![]() Ash a ty nie zmoklas na tym pikniku w parku?;-) Bo my poszliśmy do lasku i oczywiście deszcz nas złapał. I oczywiście jak zawsze nosimy folie przeciwdeszczowe na wózek tak tym razem nie wzięliśmy. No bo tylko na chwilę nie? ![]() Musieliśmy przeczekać deszcz pod wiaduktem. Dziewczyn oczywiście nic nie ruszyło. Czasami mam wrażenie że jak pójdą w kimę to nawet grad z kamieniami ich nie obudzi ![]() Wasze też tak mają? ---------- Dopisano o 03:19 ---------- Poprzedni post napisano o 03:14 ---------- Magiusia leż w szpitalu! Zawsze to stała kontrola. A spadków faktycznie nie da się wyczuć... Na pocieszenie - leżałam na sali z dziewczyna która była 6tyg pod stałym ktg. Na siku mogła wstawać jak była minimum godzina dobrego zapisu ;-) Także dasz radę kobieto. Nie znasz dnia ani godziny ;-) |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2567 |
Wtajemniczenie
|
hej..
przyjechała moja mama...już w sobotę..dlatego ograniczyłam trochę forum..ale czytam Was i co nieco wiem... mysia mysz i adunia Gratuluje serdecznie ![]() ![]() Ja codziennie od piątku na ktg jestem..tzn do wrzoraj jedździłam..i w końcu jest postęp.. ![]() wczoraj około 12 w południe było juz 2 cm rozwarcia..o 24 w nocy odszedł mi czop z krwią...potem doszły skurcze ale zbyt płytkie jak dla mnie i czekam.... podejrzewam że do wierczora urodzę...choc mogę się mylic..jestem w transie..nie spie bo jestem podjarana ![]() cloche ![]() ![]() trzymam za Florka kciuki i życzę mu z całego serca szybkiego powrotu do zdrówka ![]() jesteś silna...trzymaj się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2568 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() To weź i urodź i już, tylko daj znać! ![]() Trzymam kciuki by bóle się spotęgowały ![]() Magiusa tak jak Aaś pisze, zostań w szpitalu. Też wiem co znaczy leżeć i szczerze jedyne co mnie tak trzymało to to, że wiedziałam, że jestem pod stałą kontrolą i nie będę musiała sobie w brodę pluć. Da się wytrzymać... Cóż za noooc za Nami ![]() 20 kąpanie i jedzenie i spanie, pobudka o 23:30 pieluszka i jedzonko (obudziłam ją, bo miała tak zlanego pampersa, że ech) i spanie do 3 pieluszka i jedzonko i spanieeee do 6 ![]() Teraz też sobie kima, ale jakieś głupoty jej się śnią i zawodzi przez sen albo się śmieje ![]() Dziś wizyta, nie spodziewam się rewelacji na wadze, bo ulewanie w tym tygodniu było duże, ale może dostane jakieś instrukcje co do brzuszka i dowiem się co i jak z wynikami ![]() Aaaa w ogóle taka burza była, że siedzieliśmy przy świeczkach i kurcze mamy kilkanaście świeczek razem tych dużych z ikei tam gdzie śpimy, zdmuchnęłam i cała steryna na nowo pomalowanej ścianie ![]() Dobrze, że ja to zrobiłam a nie TŻ bo awantura była by na miejscu ![]()
![]() |
#2569 | ||||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czeka
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Witam Moje dziecko mnie zaskoczyło od wczoraj ![]() Spał od 14 do 20 z przerwą na cyca. Potem kąpiel do której go budziłam. Później padł o 22 i pobudka dopiero o 3 w nocy i kolejna o 6.20:-D Ale jestem z niego dumna;-) Nakarmiłam,przebrałam i teraz troszke leży,troszkę kima,a ja starszego do szkoły wyprawiłam,młodszemu śniadanie dałam i sama zjadłam. Chciałam dzisiaj na pierwszy spacer iść z Tymkiem ,ale brzydko na dworze:-/ Mały dzisiaj kończy tydzień i pępek/kikut ledwo się już trzyma,praktycznie zaraz spadnie,ale pod spodem się ślimaczy troszkę. Tak ma być? Bo ja już nie pamiętam jak to było przy chłopcach Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2570 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale powiem Ci, że chyba najlepiej będzie jak zostaniesz w szpitalu i się fachowo Tobą zajmą i będą co jakiś czas sprawdzali te spadki. W każdym razie trzymam ![]() Cytat:
![]() Trzymam ![]() ---- ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Kubuś ![]() ex-aparatka ![]() góra- 30.06.10- 17.11.11 dół- 01.09.10- 26.08.11 koszt leczenia- 6225 zł Edytowane przez szprotka_mada Czas edycji: 2013-06-10 o 06:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2571 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2572 |
Zakorzenienie
|
Adunia gratuluję córci.
![]() ![]() Magiusia słuchaj lekarzy, będzie dobrze... uważam, jak dziewczyny-lepiej być w szpitalu, ale myslę, że z jakimś ryzykiem Cię nie wypuszczą. Ada no to kciuki, żebyś dzisiaj urodziła. Axell myślę, że dziewczyny już Ci wszystko powiedziały, jednak obawiam się, że znów się poddasz i dasz mu wrócić.... Dziewczyny podczytuję was... Ale brakuje mi słów do pisania... Znów się wybieram do laryngologa, bo znów ogłuchłam na jedno ucho, znów prywatnie... Wczoraj zmarł wujek... Ja na pogrzeb nie mogę jechać, bo za daleko... Skurczy brak... rodzić nie rodzę i się nie zapowiada...
#2573 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ada, ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez joooasia Czas edycji: 2013-06-10 o 07:58 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2574 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i zaciskam mocno za was kciuki ![]() Cytat:
![]() no to ja się zbieram na moje pierwsze ktg i zobaczymy co wyjdzie ![]()
![]() |
#2575 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() U nas ciężko... Sofia nie chce spać w łóżeczku... Ostatnich kilka dni mało w nim przebywała, bo miała chyba ten skok rozwojowy i w nocy spała przy cycku, a w dzień głównie na naszym łóżku, na brzuszku... Jak juz spała w łóżeczku to też na brzuszku. No i mamy konsekwencje: na łóżeczko reaguje strasznym płaczem ![]() Czytam tą Tracy Hogg i widzę, że sensownie napisane to wszystko, przemawia do mnie, ale nie wiem jak to w życie wcielić... Niby ma Sofia jakiś system i to zbliżony do Prostego Planu, więc nie trzeba wiele korygować, ale właśnie ma takie okresy jak teraz i nie wiem co robić, żeby jej było dobrze, ale też, żebyśmy my mogli spać sami... Do tego ja jestem w kiepskiej formie psychicznej, ciągle mi się wyć chce ![]() Aneta pisałaś wczoraj, że po 2 tyg jesteś zmęczona opieką nad Natalką i masz nadzieję, że wrócą Ci siły. Mi aż głupio narzekać, bo nasze dziecko jest grzeczne bardzo, śpi dużo, je ładnie, nie przysparza nam w zasadzie żadnych kłopotów... Tym bardziej, jak coś się zaburza w jej rytmie to mam wrażenie, że to moja wina bo czegoś nie dopilnuje, za szybko się poddaję i wyrabiam w niej złe nawyki z którymi nam wszystkim będzie tylko ciężej... Tylko skąd brać siłę i niezłomność woli?? Zwłaszcza w środku nocy?? Sorki, musiałam się wyżalić... ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Ach, tak się na sobie zafiksowałam, że o nowej mamie zapomniałam ![]() Adunia Serdeczne gratulacje! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2576 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co dziewczyny?? Wasze opisywanie dużo naprawdę daje
![]() Mała się dziś coś nie rusza... Zjadłam właśnie mega słodkie ciasto... Dla mnie aż za... piję kawę i poczekam... Ale już się stresuję
#2577 |
Zakorzenienie
|
ja podczytalam ale nie mam sil pisac.
gratuluje nowym mamusiom |
![]() ![]() |
![]() |
#2578 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, ze Julka zasadzi Ci zaraz porządnego kuksańca i przestaniesz się martwić ![]() Trzymaj się tam! ![]() Jak będziesz chciała to napisz nam jak się sprawy mają, martwimy się o Ciebie i Zu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2579 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coś niby moje słonko wypina, ale strasznie słabo... Chyba , że już tak ma być??
![]() |
#2580 | ||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dziewczyny ile jest czasu po porodzie na załatwienie macierzyńskiego w pracy? Rozumiem, że trzeba tam dostarczyć jakiś papierek ze szpitala i resztę zazwyczaj załatwiają kadry? I jak na razie to można tylko na te pół roku tak? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() I masz rację - dobrze, że to Ty zdmuchnęłaś te świeczki ![]() Powodzenia ![]() ![]() Cytat:
Nuna moja Młoda też dziś leniwa mocno. Bardzo długo musiałam ją szturchać żeby mi odpkopała bo nawet po śniadaniu sama z siebie nie zrobiła się aktywna. Przypuszczam, że to może ta pogoda i ona najzwyczajniej spała a mama ją obudziła brutalnie, no ale cóż - martwiłam się. Ale ostatecznie po batonie bounty rozszalała się i już odetchnęłam z ulgą ![]() Mam nadzieję, że i Julcia zaraz Ci przykopie ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.