Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V. - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-09, 22:27   #751
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
cala, nastepnym razem linka Ci zarzuce

szajka, a w takiej Tuli to ile max godzin dziecko moze byc? 2-3h jak w chuscie?

Jutro z rańca matka wskakuje w kiecke, szpilki i leci na egzamin. Trzymajcie za mnie kciuki , bo ta kobyla chyba najtrudniejsza z calych studiow, a moja wiedza, no coz, nie jest porywajaca.
Aha, bardziej od egzaminu rajcuje mnie to, ze sie w koncu wystroje

powodzenia!

dobranoc kochane

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-09, 22:32   #752
Debrah
Zakorzenienie

No tak, trzeba będzie własny system opracować w oparciu o schemat żywienia - one są podczepione na początku wątku gdzieś?

Szaja: gratuluję i zazdroszczę decyzji o zakupie Tuli ;-) faaajnie jakby Agatka czasem też skorzystać mogła!
Podziel się wrażeniami jak już będziesz miała.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-09, 22:33   #753
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Pstryniu zwykle w weekend u tesciow bawi

Jooooo, slyszalam, a jakze
Dodatkowo jeszcze jakies 600m ode mnie jest hala, w ktorej wczoraj bylo ksw z Pudzianem i Mamedem
wow ja byla tam wlsanie nie wiem chyba ze dwa lata temu na walce, wtedy co mameda z dzwigu zjezdzal, po prostu rewelka, pozniej maz tak pracowala ze nie bylo jak jechac ale na pewno jeszcse bedziemy jezdzic, bo nie ma jak na zywo

a teraz mamed szybko wygral a pudzian szybko przegral prawie norma hehe

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
Czesc Wam

mnie wlasnie tez ostatnio plecy bola a w szczegolnosci szyja wlasnie po dluzszym noszeniu malego....

dzis na obiadek idziemy do mojej mamy takze mam wolne

no i piekna pogoda jest wiec trzeba sie gdzies na slonko wybrac

maly dalej kaszle ;/ ale nic poza tym, goraczki zero, katarku nie ma - nie wiem
podaj moze syropek
mi lekarz nowil stodal ale to gówno dla mnie
Cytat:
Piatka!

Kochana, w necie za free
Ogladasz niczym zubry
szkoda, ze nie wiedzialam, tylko mnie ci komenatorzy wkurzaja na zywo tego nie ma i mozna skupic sie na walce, a tak jak w tv to mnie draznia oni strasznie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNY ŚL JUTRO SPOTKANIE O 12 W PARKU :P KTÓRA Z NAMI???

Stwierdziłyśmy z Silver że trzeba to w koncu dopiąć no bo pewnie nigdy się nie zdarzy że wszystkim nam pasuje a do tego pogoda świetna
ale ja Wam zazdorszcze
Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
jezu... już tyle lat, a pamiętam jak o tym słyszałam... i w dalszym ciągu boję się tego lekarza i jak w szpitalu mnie badał to aż mnie ciary przechodziły

my daliśmy takie grawerowane szklane wazony: Dziękujemy, że jesteście, dziękujemy że my jesteśmy. W środku był kolorowy piasek i żywe storczyki. A że macie mało czasu to ja bym proponowała, zebyś zrobiła takie paczki ze słodkościami, owocami i kawą
kurczę pięknie, szczególnie ten grawer

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Masz rację,moja mama też uważa że jak dziecko płacze to od razu trzeba na ręce!

My na podziękowanie rodzicom robiliśmy kosze ze słodyczami,kawą i winem,ozdobione żywymi kwiatami oraz zdjęcie slubne w ładnych ramkach.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Złapałam jakiegoś strasznego dola... Niunia strasznie marudzi,płacze a ją głupia nie potrafię jej pomoc. Do tego jestem zmęczona,tak psychicznie. Mąż mi bardzo pomaga,bardzo ale mimo to jakoś tak mi źle w środku. Dzisiaj oboje zasnęli a ja dwie godziny płakałam. Jestem sama z Mała cały dzień i może to to. Roza tym moje (myślałam) przyjaciółki jeszcze nie były odwiedzić mnie od...zajścia w ciążę! Czuje się jak gorszy gatunek. Nie będę Wam smęcic,odezwę się jak mi przejdzie.

Fewcia tualam Cie bardzo, nie przemuj się znajdziesz nowe, wiem, ze Ci przykro
ja mam dwie bardzo dobre kolezanki ale to relacje glownie z pracy bo prywatni e praiwe sie nie zdarza zebysmy sie spotykaly
ale jak poszlam na zwolnienie trafilam do szpitala i juz wzielam zwolnienie to i jedna i druga przyjechaly ale tylko raz a teraz jak dzidziol sie urodzil to jedna z nich byla tydzien temu dopiero a druga jeszcze nie

a u Ciebie to przyjaciolki to pewnie jeszcze bardziej boli, trzymaj sie kochana, i nie smutaj, bo te osoby nie zasluguja na Twoja przyjazn

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
O bialej perle slyszlam, nie uzywalam, podobno dobra, ale oslabia tez zeby (podobno )

Charlizz, ty oczywiscie tez

Mala spi.. zastanawiam sie czy to wykorzystac i sie do niej przylaczyc...
ja tez mialam, ale dla mnie trudno bylo wytrzymac w tych nakladkach, zbierako mi sie na wymioty

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
ja dziś mogę podać rękę Fewci - chyba po raz 1 od porodu mam..kryzys.

Mała biedna rączki pożera, ślina kapie, dużoooo płaczu, maruder, spania w dzień praktycznie nic i taka jest...rozżalona, jak nie ona. A mi jest tak przykro bo niewiele pomaga - trochę rączki, ale też nie zawsze...a po jakimś czasie po prostu mi ramiona siadają..
Tż jest to pomaga, ale potem muszę sobie radzić sama.

I nie narzekam na dziecko , nie nie.
Tylko mi tak smutno bo nie wiem jak pomóc, i padam ze zmęczenia.

A tu jeszcze studia do oragnięcia i wszystko w koło.
Może ten dó to też ze zmęczenia fizycznego, bo ostatnio bardzo mało śpię - chodzę spać po 2:00 bo robię rzeczy na studia, w dzień nie ma szans..
Zaraz też siadam i robię, ale jeszcze może coś zjem.

Mała śpi od 20:00 z minutami.

Do doopy mi dzisiaj z sobą.
Kochana przesyłam Ci pozytywną energię abyś nabrała sił, wiem, że Ci ciężko bardzo,

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Kurcze, z tym ubieraniem to rzeczywiscie paranoja, moja Mala dziś w cienkim rampersie i krotkim rekawem i nogawkami, glowa gola.. a mijalam dzieciaki w wozkach z oslonkami - nie wiem co pod nimi mialy ale na glowach cieple czapy! Az mi sie slabo robilo.. chociaz troche dalam ciala, bo jak mala musialam wyjac z wozka jak zaczela marudzic to nie mialam czym jej glowy od slonca oslonic.. nastepnym razem wezme kapelusik alo chustke
porabane baby, u mnie tez 30 stopni mala w bodziaku sukience na dole doszyta falbanka wiec wyglada jak sukienka swoetna sprawa, skarpetki zaraz sciagnelam jak wyszlam na dwor a kapelusik w torbie jak wyciagam a sukienko-bodziaczek to taki normalnie rewelka wklejakm fotki tylko tu bedzie z rajstopkami bo wtedy bylo chlodno na dworze a dzis nie zrobilam fotki

Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy brak obecności na forum powoduje wyrzucenie z klubu ???
Chciałam wkleić fotkę, ale klubu brak
śłicznie wygladacie dziewczyny
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0305.jpg (110,8 KB, 50 załadowań)
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-09, 22:41   #754
sarah67
Zadomowienie

ja orzestalam od soboty dawac malej ibum nasivin bo wiem ze dluzej nie mozna a jej dlaej furczy w nosku

i pojechalam do lekarza swiateczno-weekendowa opieka i tez burak powtarzal co ja mowie ze nasivin to juz za dlugo ale woda morksa psikam on ok i ze mam dalej ibum podac i cebion i do rodzinnego we wtroek albo srode

☠☠☠☠a mac bylam przeciez i tez dziad nie kazal dawac nic jak zapytalam o kaszel to powiedzial ze stodal aa tak to nic

a ja ta resztę to dawalam sama z wlasnej reki

ja pierdziu musze szuakc jakiegos lekarz
abo ten osluchal i mowi ok nic nie ma ale ze starsznie jej tam zalega w nosku i cos sie moze z tego zrobic

ci lekarze

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ----------

ide sie kapac i znou pojde spac przed 1 kurcze a tajkc hcialam 22 no ale mala zasnela o 23

w domu bajzel ale wole z nia siedziec na dworze poki piekna pogoda, niz siedziec i sprzatac
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-09, 22:41   #755
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
Nawijko, wiem wiem, chodziło mi o sam zamysł uczesania, bo efekt końcowy może być troszkę inny. A z tych, które pokazałaś, to wszystkie 3 mi się podobają. Tylko że ja nie chcę takiej, która z tyłu jest fantazyjna i och ach, a przód na gładko. Ja właśnie muszę mieć np. po bokach włosy wypuszczone, coś zrobione z grzywką. No, że z przodu też ma się coś dziać. Więc ew. ta druga.
Wisienko, ja mam takie schizy, że nie mogę mieć odsłoniętych uszu i zawsze po bokach głowy muszę mieć jakieś włosy, bo mam profil paskudny a koka na slubie chciałam i miałam, takiego lekko z boku, włosy lekko rozpieprzone, więc było elegancko, a tak po mojemu także da się wszystko zrobić; a co do tych fryzur, co wrzucałaś, to pierwsza jak dla mnie za bardzo "napuszona", a druga ulizana i jakas taka nijaka;

a co do podziękowań dla rodziców, to daliśmy im takie same pudełka przewiązane wstążką, w środku wypełnione rafaello i dla moich rodziców wkładka z informacją, że mają wykupiony weekend w Zakopanem, a dla teściów zabiegi lecznicze (oni z tych, co z domu się nie ruszą, więc tego samego się nie dało)

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Złapałam jakiegoś strasznego dola... Niunia strasznie marudzi,płacze a ją głupia nie potrafię jej pomoc. Do tego jestem zmęczona,tak psychicznie. Mąż mi bardzo pomaga,bardzo ale mimo to jakoś tak mi źle w środku. Dzisiaj oboje zasnęli a ja dwie godziny płakałam. Jestem sama z Mała cały dzień i może to to. Roza tym moje (myślałam) przyjaciółki jeszcze nie były odwiedzić mnie od...zajścia w ciążę! Czuje się jak gorszy gatunek. Nie będę Wam smęcic,odezwę się jak mi przejdzie.
spokojnie, miną gorsze dni Ty masz dodatkowo trudniej. bo malutka te szelki cholerne nosi

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41238344]Zaraz was idę czytać, ale tradycyjnie najpierw coś wrzucę - uwaga, posikałam się

http://dzieciowo.pl/2013/06/szybciorem-73-desous.html[/QUOTE]

Cytat:
A w ogóle - czy któraś z Was próbowała już sama ugotować coś dziecku? zupkę? albo sama gotowała marchewkę i blendowała ją?
ja gotowałam ziemniaka i marchewkę, albo ostatnio banana z truskawką miksowałam

Cytat:

ellmi, TZ dopiero przyjechal i juz zdazyl narozrabiac?
już pojechał a bo faceci to buraki są, jak coś wypijąpłytę u nas na budowie zalali no i wiechowe trzeba było wypić, no i ja to rozumiem, spoko, tylko kurde jak się rozeszli to chyba wieczór jest dla nas ale nie, trzeba jeszcze na grillu u mojego wujka siedzieć i nawet na kąpiel nie przyszedł, tylko moją kuzynkę wysłał, żeby mi pomogła; a jak już łaskawie wrócił, to boks zaczął oglądać i spał na kanapie, bo tak go wciągnęło, nosz ku.wa mać a dzisiaj miałam focha o to, choć stęsknionego tatusia i męża zgrywał, niech się buja

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41239287]Będzie Tula mąż przekonany, takie:

http://www.babytula.pl/products/dino...onomiczne-tula[/QUOTE]

takie morowe? ja miałąm z moim dyskutować w weekend na ten temat, ale mam to gdzieś, sama kupię bez konsultacji, pffffff

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
jaki wyluzowany

Cytat:
pięknie wyglądasz, kolor chusty Ci pasuje

Cytat:
A zauważyłyście odkąd rozszerzacie dietę, żeby się dzieci interesowały bardziej waszym jedzeniem?
o tak, łapki od razu wyciąga albo patrzy tak, że wygląda jak biedne zagłodzone dziecko

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Bo nie jest to pełnowartościowy posiłek, a tylko zapycha.
ja też nie traktuję deserku/owocka jako normalnego posiłku, tylko jako dodatek do obiadku, podaję jakoś godzinę albo dwie po; w schemacie żywienia czytałam, że np. dziecko powinno zjadać 5 posiłków po 180ml, z czego jeden to jakaś zupka, a dodatkowo owoc/deserek/sok przecierowy

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-09, 23:00   #756
gojka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
No cala,wlasnie u nas tak bylo. W dzien ladnie sie goilo, super pupcia wieczorem,a rano znow i w pewnyn momencie juz masakryczne sie zrobily odparzenia, masc posladkowa srednio dawala rade. Ale u nas odkad przeszlismy na pampersy oryginalne to przeszlo,teraz nie zmieniam w nocy,bo kupy nie ma i jest gites. Niestety Dady mu nie sluzyly,nie wiem czy to jakies trefne opakowania byly Bo po dwojkach nam sie tak zrobilo. W przyszlyn tygodniu uzyjemy babydreamow,bo pampery sie koncza to zobaczymy

Mam wrażenie, że co któraś paczka dadów jest jakaś trefna...Ze 3 razy trfiło nam się takie opakowanie, które nas uczula...tzn robią się odparzenia... Więcej już ich nie kupię... mam jeszcze pół opakowania 3 i zakładam 1-2 szt w ciągu dnia na max godzinę.... A taka zadowolona z nich byłam....

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
dziewczyny, co ile wasze dzieciaki śpią w dzień?
bo mi się wydaje, że mój za dużo ogółem mój dużo śpi.....

wygląda to tak - budzi się k. 6 - 6.30, i od tej pory średnio co 1,5 - 2godz ucina sobie drzemkę, zazwyczaj 40 min. Od paru dni spać na noc chodzi w granicach 16 (na noc, czyli śpi powyżej 1,5godz na raz i jak się budzi to je na śpiocha i dalej śpi). Czasem się obudzi k.20-21 pobuszuje godzinkę lub dwie i dalej idzie spać
ogółem - zdurniałam nie wiem, czy się cieszyć czy jak

u nas pobudka po 6, zje i śpi dalej do 9-10. kolejna drzemka ok 11-12, później ok 14 i o 18... Po kąpieli zasypia tak koło 20 i śpi do tej 6....

Dzięki dziewczyny, że nie napisałyście za wiele przez weekend.. Niestety więcej nie dam rady nadrobić.. Postaram się zrobić to z rana, tylko nie wiem czy mała mi da, bo zwykle jest tak, że jak pracuję przez weekend i zostawiam ją z moją mamą , tatem czy Tż to potem jakaś marudna się robi, ciągle by się przytulała i na rękach była.. Na lęk seperacyjny to chyba za wcześnie...?? Dobranoc
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 02:21   #757
badziabadzia
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41238344]Zaraz was idę czytać, ale tradycyjnie najpierw coś wrzucę - uwaga, posikałam się

Swietne

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Hmmmm nie wiem 7 maja ważyła 6 kg teraz dopiero ide 19 na szczepienie
:
To chyba podnobnie

Cytat:
Luzak
Cytat:
Slicznie
Cytat:
kurdę, tak czytam o tym jak rozszerzacie dietę i już nie wiem ile tych "normalnych" posiłków ma być,
Ja nie mam pojeca jak sie za to zabrac.. a powoli bym chciala zaczac.. ale 18 mamy szczepienie to podpytam co moja lekarka mysli..

Kurcze, mala mi pospala 4 godziny i nie wiem co ze soba zrobic! Wyspalam sie ostatnio mi urzadzala pobudki co chwile to odzwyczailam sie od tak dlugiego snu

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-10, 05:21   #758
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

A meneq gdzie znów wcięło?
Z agatką do lekarza! W nocy zaczela tak koszmarnie sucho kaszlec, tak krtaniowo ze az sie poplakala.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 05:45   #759
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41239287]A już ci piszę - nie wszystkie fotki oglądam w k., bo zwyczajnie za dużo wrzucacie i się pogubiłam i te, na których cię widziałam to jakoś chyba 2 były, obie bardziej bokiem/głowa schylona. No i jedną Darii z mężem widziałam :d

priorytety

można, spokojnie

Podłe baby odpadam. MUSZĘ jutro iść do lekarza, praktycznie lewej ręki używać nie mogę,ból koszmarny i przeskakuje mi coś ciągle. Nie mogę sama nawet stanika zapinać! Ani odpinać do karmienia! Która tu pisała, że też tak ma? Aga8484?

Było jeszcze w miarę, a dzisiaj podnosiłam Agatkę i jak chrupnęło... :/

nie ściemniaj, tylko mów: Biedronka jest??

Ładnie jasno, i już wyobrażam sobie z dodatkami

kwiaty były

ojjj.. brzydal:

Porażka :/

Nawiasem mówiąc, sklep dzieciowy jest jednym z tych, w których mogłabym pracować

-----------------
Będzie Tula mąż przekonany, takie:

http://www.babytula.pl/products/dino...onomiczne-tula[/QUOTE]

To nie ja, ale współczuje bólu

Cytat:
Nina: dziękuje ci bardzo to biorę tą jaglaną.

spoko - nie miałam na myśli, że zapychasz - po prostu ja nie mam pojęcia ile taki mały dzieć może wciągać na jedno posiedzenie.

Za rozpiskę dziękuje

A zauważyłyście odkąd rozszerzacie dietę, żeby się dzieci interesowały bardziej waszym jedzeniem?
Ja wczoraj dałam pierwszy raz marchewkę, a Zuzia już od bardzo dawna przygląda się jak my jemy, tak rusza ustami jakby też coś jadła.

Nicka marzenie, zasnęła o 19, pobudki na jedzenie na śpiąco o 22, 2 i pobudka o 6 rano. Ale spała w łóżku że mną od 2, uwielbiam z nią spać.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 05:52   #760
badziabadzia
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Szaja za Agatkę!

Dziecko mi podmienili (cieawe na jak dlugo ) obudzila sie jeszcze o 4 i spi do tej pory! Czyzby ząbki przestaly przeszkadzac
Stary 2013-06-10, 05:58   #761
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość

za to wrzucę Wam filmik, jak Fifka udało mi się kiedyś fajnie nagrać, był marudny jak cholera i już siły nie miałam go nosić, to włożyłam do łóżeczka i wyszłam z pokoju, wracam za chwilę i jest szał http://www.youtube.com/watch?v=Yp7cg...eature=mh_lolz
Słodziak
Cytat:

Cytat:
Super wyglądacie
Cytat:
Jutro z rańca matka wskakuje w kiecke, szpilki i leci na egzamin. Trzymajcie za mnie kciuki , bo ta kobyla chyba najtrudniejsza z calych studiow, a moja wiedza, no coz, nie jest porywajaca.
Nawijko trzymam mocno kciuki Z czego egzamin?
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41241210]A meneq gdzie znów wcięło?
Z agatką do lekarza! W nocy zaczela tak koszmarnie sucho kaszlec, tak krtaniowo ze az sie poplakala.[/QUOTE]
Ojjj biedna Agatka. Dużo zdrówka życzę

U nas pobudka o 5:30. teraz młody usnął przy cycku więc i ja skorzystam bo się nie wyspałam.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-10, 06:01   #762
badziabadzia
Zakorzenienie

Dziewczny, wiem ze sram żarem.. ale jak powinnam dbac o te mini ząbki Zosi?
Stary 2013-06-10, 06:15   #763
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Napisałam w k. Nie krzyczcie tylko na mnie.

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 06:19   #764
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Mam wrażenie, że co któraś paczka dadów jest jakaś trefna...Ze 3 razy trfiło nam się takie opakowanie, które nas uczula...tzn robią się odparzenia... Więcej już ich nie kupię... mam jeszcze pół opakowania 3 i zakładam 1-2 szt w ciągu dnia na max godzinę.... A taka zadowolona z nich byłam....

u nas pobudka po 6, zje i śpi dalej do 9-10. kolejna drzemka ok 11-12, później ok 14 i o 18... Po kąpieli zasypia tak koło 20 i śpi do tej 6....

Dzięki dziewczyny, że nie napisałyście za wiele przez weekend.. Niestety więcej nie dam rady nadrobić.. Postaram się zrobić to z rana, tylko nie wiem czy mała mi da, bo zwykle jest tak, że jak pracuję przez weekend i zostawiam ją z moją mamą , tatem czy Tż to potem jakaś marudna się robi, ciągle by się przytulała i na rękach była.. Na lęk seperacyjny to chyba za wcześnie...?? Dobranoc
U mojej Oli lęk pojawił się jak miała ok. 4 miesiące. Kiedyś o tym pisałam ale Ciebie jeszcze chyba nie było
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 07:27   #765
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Nawijko trzymam mocno kciuki Z czego egzamin?

Prawo finansowe i podatki.
Podatki spoko, ale te wszystkie rozchody, subwencje, kryteria konwergencji i inne go wna to nie dla mnie

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 07:31   #766
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Nawijko trzymam kciuki za egzamin!

Lady kuchnia zapowiada się szałowo

Szaja trzymam kciuki za lekarza, daj znać co i jak
Stary 2013-06-10, 07:40   #767
calawdeszczu
Wtajemniczenie

dziewczyny, chu. w bombki strzelił (((( mówiłam, że ta babka wtedy nie zakapowała o co chodzi. odsyłają mnie teraz telefonicznie jedna do drugiej i mowią, że jeżeli jest taki przepis to go nie obejdą, bo nie można dodatkowego na czesci brac!!!!!

wiec, baj baj roczny macierzynski!! ;( ;(

zdechniemy z głodu pod mostem o!

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 07:44   #768
s i l v e r
Zakorzenienie

Witam się z rana i idę nadrobić raz dwa bo kaszkę Darii muszę dać zaraz.
Stary 2013-06-10, 07:46   #769
e_vel
Wtajemniczenie

Hej

Maja katarzysko złapała

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
mój tz zajmowal sie dzieckiem cala noc i cały poranek!
nie prosilam go o to!!

(poza tym spedzilismy calutki weekend w trojke - i tak sobie pomyslalam, ze sie male sprostowanie nalezy, bo ja tyko na tz ciagle narzekam - nalezy mu sie - ale w zasadzie kazdy weekend spedzamy w trojke!! nie od rana ofc bo tz sie wyspoac musi ale pozniej do kapieli az. pomyslalam, ze warto to napisac, zeby nie bylo ze tz w ogole dzieckiem sie nie zajmuje i ze mna czasu nie spedza - zajmuje sie Boryskiem, tyle ze po pracy i nigdy w nocy i nigdy przed praca - i o to sa nasze boje)

zaraz Was nadrobie

Cytat:
Dziewczyny, polećcie mi jakąś dobrze wybielającą pastę do zębów.
mnie też do wczoraj wieczór nie było pasta Elgydium - mi pomogła

buhaha
Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
dziewczyny, chu. w bombki strzelił (((( mówiłam, że ta babka wtedy nie zakapowała o co chodzi. odsyłają mnie teraz telefonicznie jedna do drugiej i mowią, że jeżeli jest taki przepis to go nie obejdą, bo nie można dodatkowego na czesci brac!!!!!

jej
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-10, 07:54   #770
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cała tak mi przykro! Na pewno nic się nie da zrobić??? Kurcze, może poradź się jakiegoś prawnika??
Stary 2013-06-10, 08:02   #771
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
porabane baby, u mnie tez 30 stopni mala w bodziaku sukience na dole doszyta falbanka wiec wyglada jak sukienka swoetna sprawa, skarpetki zaraz sciagnelam jak wyszlam na dwor a kapelusik w torbie jak wyciagam a sukienko-bodziaczek to taki normalnie rewelka wklejakm fotki tylko tu bedzie z rajstopkami bo wtedy bylo chlodno na dworze a dzis nie zrobilam fotki
Super te body
Życzę dużo zdrówka małej. My się męczyliśmy z katarem 2,5 tygodnia.
Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Zazdtroszczę. To byłby mój idealny schemat...
Cytat:

Prawo finansowe i podatki.
Podatki spoko, ale te wszystkie rozchody, subwencje, kryteria konwergencji i inne go wna to nie dla mnie
Ojjj jeden z moich najgorszych egzaminów więc jeszcze mocniej trzymam kciuki
Cytat:

Tak mi przykro...a może jeszcze tym odwołaniem da się coś ugrać tylko że to pewnie długo potrwa...
Stary 2013-06-10, 08:26   #772
badziabadzia
Zakorzenienie

Cala, juz na pewno nie da sie nic zrobic?
Stary 2013-06-10, 08:35   #773
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
ale zrelaksowany

Cytat:
ale pięknie wyglądacie

Cytat:

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41241210]A meneq gdzie znów wcięło?
Z agatką do lekarza! W nocy zaczela tak koszmarnie sucho kaszlec, tak krtaniowo ze az sie poplakala.[/QUOTE]

Biedna Agatka zdrówka życzę

Cytat:

jejkuuuuuuuuuuuuuuu straszne
Stary 2013-06-10, 08:42   #774
marsi11
Zakorzenienie

hej kochane

przepraszam,że się nie odzywałam ale nie miałam neta bo TZ coś robił a do tego jakiegoś doła ostatnio lapię i nawet nie potrafię się wbić między Was gaduły

bardzo Wam współczuje przeziębień, u nas też jeszcze z noska leci

moja wiercipiętka mała od kilku dni przechodzi sam siebie- sprężynuje jak szalony i nie da się przewinąć we dwójkę z TZ musimy temat obrabiać ostatnio dołownie wytarzał się w pieluszce zafajdanej robi przewroty, wygina się jak Emily Rose, no masakra jakaś

do tego w końcu zaczał gaworzyć- TZ się cieszy bo ciągle słychać ta-ta, te- te a mama ni cholere
do tego grzdyl mały bez przerwy się śmieje, w głos, zaczepia obcych i niczego się nie boi
Cytat:

Monika, nie wiem co mam powiedzieć, ja bym na Twoim miejscu zrobiła dym w kadrach- to nie Twoja wina,że dostałaś zły wniosek
Boże, przytulam Cię mocno, mam nadzieję,że sprawa się wyjaśni

Cytat:
ale jesteś sliczna mama

idę Was nadrabiać,
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 08:53   #775
s i l v e r
Zakorzenienie

meneq, widzę Cię co tam u Ciebie?
Stary 2013-06-10, 08:53   #776
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Badzia- bardzo dobrze że od początku ustaliłaś takie zasady. Ja raz dałam małego raz nie,ale przecież nie będę się z nią szarpać o dziecko.

Dopiero go odebrałam-on senny jak cholera a oni go na chama zabawiają to wyobraźcie sobie jakie cyrki odstawiał. Wzięłam go a on oczywiście cały zaśliniony (a zdążyłam go przebrać na noc zanim mi go zabrała) i znowu trzeba było przebrać-a on znowu ryk bo zmęczony (szkoda że wtedy nie przybiegła). Teraz śpi ale niespokojnie-wymęczony za bardzo.

Ostatni raz go oddałam a jak znowu wam będę się skarżyć że ktoś mi go zabrał to proszę mnie z.je.bać od góry do dołu.

A najlepsze było jak zaczął marudzić już a matka do mnie przyszła i pyta co robię (akurat cerowałam mężowi spodnie robocze) powiedziałam że jestem zajęta. Bo co? Dziecko zaczęło stwarzać problemy to od razu mamie podrzucić niech się męczy... Skończyłam to go wzięłam ale tylko dlatego że było mi już go szkoda. Bo jak można nie wiedzieć że dziecko chce spać? Tylko zaraz przypuszczenia że głodne
kurcze, Mała, a nie mozesz jasno powiedziec co i jak? że jak płacze to nie tylko z głodu? jakies zasady okreslic?
Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
czy ja wiem czy takie groszowe sprawy?! 35 zl za 30 min wejscie, troszke duzo jak dla mnie za chwile pluskania sie
ale dla dziecka na pewno frajda, a dla mnie bardziej wysilek dizyczny niz relaks - chyba ze stresu, ze mi dzieckoz rak wypadnie mialam tak napiete miesnie ramion, barki ze w czulam jakbym trzymala jakis kamien a nie 6 kg dziecko pod koniec mi ie juz cale rece trzesly
a to u nas inna inszosc- 10 zl za godzine a mały za free, chyba bede jezdzic, tylko najpierw musze kostium kupic o rozmiar większy
Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Anegdotka na wieczor- TZ powiedzial, ze moze kupic mi spodnie, mam nadzieje, ze nie bedzie chcial wzamian tego co panowie w galeriankach .

Cała, nie dziwie Ci sie, że sie wsciekasz bo by mnie chyba szlag trafił,.,... co za babsztyle, od czego one tam siedzą

u nas wczoraj taka burza była po 21 ,ze po raz pierwszy w zyciu sie bałam, jakie bałam- w gacie srałam ze starchu..
a mały spał w najlepsze

zdrówka dla Mai i Agatki

Suzi- ladna mamuska z ciebie

Marsi- cos jakbym o Bartulu czytała, przewiniecie go graniczy z cudem

dziecie spi, wiec musze ten czas wykorzystac na poniedzielne ogarnięcie pier.dol.nika jak to sie dzieje, że w sobote wysprzątam, a w poniedziałek dom wygląda jakby przeszło przez niego tornado to nie mam pojecia
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 08:56   #777
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
o, to ciekawe - moja się krzywi przy każdej podawanej - miałam różne. Teraz podaję na śpiocha, bo wtedy najmniej wypluje :P ale krzywi się nawet przez sen i podanie jej tego to gimnastyka trochę
też podawałam z różnych firm i na szczęście Domcia z każdej jadła - chyba jej smakuje witaminka

Cytat:

strasznie mi przykro

Nawijko za egzamin

Nina pisałaś, że podajesz Oli truskawki. Nic jej po nich nie było? Tak się zastanawiam, bo dostałam piękne, niepryskane truskawy i nie wiem czy to nie za wcześnie dla Domci? jak myślisz?

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-10, 08:59   #778
laurka23
Zakorzenienie

Dziewczyny, bardzo przepraszam, ale jestem jakieś 20 stron do tyłu. Młody zrobił się nieodkładalny, ciągle jęczy stęka, wszędzie źle, na spacerach też źle. Musieliśmy go do spacerówi włożyć, bo w foteliku już użądzał takie histerie że aż mi go żal było. Właśnie na chwilę zasnął po godzinie jęków. W chuście się uspokoił jako tako. Ostatnio jego drzemki trwają 10 minut i są dwie w ciągu dnia, a on sam zmęczony ja cholera! Tu moje jęczydełko.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00310.jpg (114,0 KB, 48 załadowań)
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 09:02   #779
bokeh
Zakorzenienie

Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Hej mamy u nas dzis pobudka od 4 do 6 badzia chyba na moje dziecko twoje ci podmienili :P
No ale jakos w miare zasnela potem o 8 sie obudzila ogolnie taka detka bylam ze do 9 30 spalam jak susel.

Szaja fajnie ze P. Dal sie namowic :P tez mi sie te dinusie podobaly ale byly maoim zdaniem malo dziewczece

Co do sprezynowania to zawsze jak podloze Hani pieluche to ona wtedy odpycha sie do gory i pielucha pod dupa... I tak kilka razy albo przykrycie ja czymkolwiek graniczy z cudem....a jak mala koza lapie mocno i szczypie! Jak spi miedzy nami to jedna reka mnie lapie druga tz i spi ale tak czasem zaciska rece ze az paznokcie wbija....

Ide cos zjesc

Aha Nawijko! Powodzenia a tekst o strojeniu hahaha ale pewnie miala bym tak samo
Stary 2013-06-10, 09:03   #780
blogerka
Wtajemniczenie

mamy pierwszą przespaną nockę - od 19 karmienie - 6 rano karmienie (z jakimis tam marudzeniem do godziny 12 - ale wystarczylo podac smoczek i od razu usypiał - moze przez burze sie budzil?)
no i po karmieniu o 6 spal do 9
Tak to mozna spac! Nawet bez pomocy TZ

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

sylwietta - ale tez z instruktorka?

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości