Każdego dnia będę piękniejsza - cz. IV - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-10, 09:53   #3631
psyhe666
Zakorzenienie

Dot.: Każdego dnia będę piękniejsza - cz. IV

abrakatabra hahaha słyszałam to!
Coś w tym jest :P
so trójka maybe.

psyhe666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 10:13   #3632
malami35
Zadomowienie

haha ja na Tż mamę nie mogę narzekać ,ale mieszkać razem bym nie chciała
malami35 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 10:32   #3633
angelinmyheart
Zakorzenienie

Cześć.
Dawno mnie tu nie było, ale podczytuje Was.

Cytat:
Napisane przez maybelline Pokaż wiadomość
jasne, coś opowiem choć nie lubie Sylwia, 20 lat. skończyłam technikum, i mam zamiar pracować jako kelnerka naoglądałam się wiele zdjęć pięknych dziewczyn (chyba w 3 wątku u Was były dodane zdjęcia motywujące ) i mam zamiar się wziąć za siebie
Cześć.

Cytat:
Napisane przez psyhe666 Pokaż wiadomość
No właśnie mam i muszę ją zamknąć do 12 lipca Później wakacje!!!

Jeszcze się tutaj oficjalnie nie chwaliłam... MAM TŻta!!!! I jestem najszczęśliwszą kobietą pod słońcem!
To super i zazdroszczę Ci tych początków.

Cytat:
Napisane przez IzzieSt Pokaż wiadomość
Ja ☠☠☠ie. Nie zaliczyłam ostatniego kolowkium, przez co nie zaliczyłam ćwiczeń i już mam wrzesień 2 % mi zabrakło, super extra

Nie, sory, brakuje mi 1% do zaliczenia To chyba żart

Cytat:
Napisane przez abrakatabra Pokaż wiadomość
Może jeszcze zrozumie swój życiowy błąd i pokocha Cię

a ma powody do tego?

Jak już jesteśmy w temacie teściowych to napisze wam ulubiony dowcip jak "gwóźdź" to nie bijcie

Co to znaczy " teściowa na 102"?
- Sto metrów od domu, dwa metry pod ziemią

Cytat:
Napisane przez malami35 Pokaż wiadomość
Ja tak samo.

https://www.suwaczki.com/tickers/72fldcimnc0g695n.png

01.02.2009r
04.08.2018r
angelinmyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 11:06   #3634
malami35
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez angelinmyheart Pokaż wiadomość

ja tak samo. :d
<5>
Stary 2013-06-10, 12:29   #3635
aguniaaaaa041986
Zakorzenienie

Odp: Każdego dnia będę piękniejsza - cz. IV

Dzień dobry
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Think happy - be happy

M

aguniaaaaa041986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 12:46   #3636
IzzieSt
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Każdego dnia będę piękniejsza - cz. IV

Cytat:
Napisane przez psyhe666 Pokaż wiadomość

A ćwiczeniowiec nie ma żadnego dyżuru w sesji? Może dałoby radę zaliczyć teraz
Napisał, ze nie ma opcji poprawy czegokolwiek przed egzaminem Z pierwszego semestru mam 3,5, z tego 2,5, teoretycznie powinna to być średnia za 2 semestry, może zapytam egzaminatora na najbliższym wykładzie czy mogę przystąpić
Cytat:
Napisane przez Vinnga Pokaż wiadomość
I jeszcze mnie irytuje tolerancja na ściąganie, ale to już ogólnie w Polsce Moim zdaniem egzaminatorzy powinni jakoś bardziej pilnować na salach i od razu wywalać z egzaminu jak kogoś przyłapie, a u nas robi to tylko część
Też mnie to drażni, w niektórych krajach przyłapanie na ściąganiu niesie poważne konsekwencje, a u nas? Egzaminator udaje, że nie widzi, albo przyłapie i da kolejną(kolejne) szanse. Nienawidzę jak mi ktoś zagląda w kartkę, patrzy na ręce, na ostatnim egzaminie tak miałam, ale jak wykładowca siedzi i czyta gazetę przez 1,5h to to nie jest normalne.
IzzieSt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 12:53   #3637
Aysell
Wtajemniczenie

Hej
dzisiaj mam wenę do nauki, od rana zaczęłam

Cytat:
Mnie bardzo irytuje system oceniania przez niektórych... Wiem, że nie powinnam patrzeć na czyjeś oceny, nie powinno mnie obchodzić to, że nic nie wie, a kończy z oceną podobną do mnie, bo albo ściągał albo coś tam, ale... [...] I jeszcze mnie irytuje tolerancja na ściąganie, ale to już ogólnie w Polsce Moim zdaniem egzaminatorzy powinni jakoś bardziej pilnować na salach i od razu wywalać z egzaminu jak kogoś przyłapie, a u nas robi to tylko część
A mi to wcale nie przeszkadza I ja bym studenta z egzaminu nie wywaliła za ściąganie tak od razu, raczej wzięłabym mu ściągi [tak, załóżmy, że jestem wykładowczynią ], chyba że uczyłabym ważnego przedmiotu. Jeśli zupełnie nieważnego, istniejącego tylko po to, żeby zapchać dziurę ECTSową - nic bym nie zrobiła. Niech mają a jako studentce mi to wcale nie przeszkadza, że ktoś ma taką samą ocenę ba, jeśli ktoś mnie prosi o pomoc na egzaminie, a da się podpowiedzieć - robię to, pomagam bez zastanowienia. Nie wiem, jakich Ty przedmiotów się uczysz, ale jeśli ktoś u mnie nie opanuje tych najważniejszych, podstawowych jeśli chodzi o wiedzę, to co z tego, że będzie miał bdb, bo ściągnął/odpisał, skoro potem nie zda np. egzaminu na aplikację? Zatem co za różnica skoro się nie uczy, to trudno. Miał wybór.
Ale sytuacja przez Ciebie opisana - niesprawiedliwe według nas, ale według pani dr owszem i to też rozumiem. Bo nieważne jakie pytania, ale ważne, że np. dziewczyna chce zrozumieć/nie boi się zapytać/itd. Sytuacja na kolokwium za to głupia, jak mogła jej podpowiadać?
Cytat:
Między innymi coś takiego miałam na myśli Pytania/zadania na egzaminach, które powtarzają się od kilku lat. Przepychanie na siłę, wieczne ściąganie. Winni są studenci (przez swoje podejście) oraz prowadzący, którzy nie starają się wyłapać studentów pasożytujących na innych studentach.
To się wszędzie zdarza. Ale ja bym tego nie rozpatrywała w kategoriach winy, bo niczego tutaj okropnego nie widzę niemniej rozumiem, że to może wkurzać i że ktoś ma poczucie niesprawiedliwości

Cytat:
[...]

A ja bym inaczej napisała, poczekaj aż zaczniesz narzekać na... jego mamę
Zdarzają się fajne teściowe

Cytat:
Ja też bym nie chciała mieszkać z teściową ani nie chciałabym skazywać ewentualnego męża na mieszkanie z teściami - moimi rodzicami. Wtedy nigdy już nie ma takiej swobody jaka powinna być...

Zjadłam drożdżówkę, truskawki i wracam do nauki

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Cytat:
Napisał, ze nie ma opcji poprawy czegokolwiek przed egzaminem Z pierwszego semestru mam 3,5, z tego 2,5, teoretycznie powinna to być średnia za 2 semestry, może zapytam egzaminatora na najbliższym wykładzie czy mogę przystąpić
[...]
Możesz spróbować, na pewno nie zaszkodzi, a kto wie, czy się nie zgodzi

Aysell jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-10, 13:18   #3638
abrakatabra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aysell Pokaż wiadomość
I ja bym studenta z egzaminu nie wywaliła za ściąganie tak od razu, raczej wzięłabym mu ściągi [tak, załóżmy, że jestem wykładowczynią ], chyba że uczyłabym ważnego przedmiotu. Jeśli zupełnie nieważnego, istniejącego tylko po to, żeby zapchać dziurę ECTSową - nic bym nie zrobiła. Niech mają a jako studentce mi to wcale nie przeszkadza, że ktoś ma taką samą ocenę ba, jeśli ktoś mnie prosi o pomoc na egzaminie, a da się podpowiedzieć - robię to, pomagam bez zastanowienia. Nie wiem, jakich Ty przedmiotów się uczysz, ale jeśli ktoś u mnie nie opanuje tych najważniejszych, podstawowych jeśli chodzi o wiedzę, to co z tego, że będzie miał bdb, bo ściągnął/odpisał, skoro potem nie zda np. egzaminu na aplikację? Zatem co za różnica skoro się nie uczy, to trudno. Miał wybór.
Ale sytuacja przez Ciebie opisana - niesprawiedliwe według nas, ale według pani dr owszem i to też rozumiem. Bo nieważne jakie pytania, ale ważne, że np. dziewczyna chce zrozumieć/nie boi się zapytać/itd. Sytuacja na kolokwium za to głupia, jak mogła jej podpowiadać?

To się wszędzie zdarza. Ale ja bym tego nie rozpatrywała w kategoriach winy, bo niczego tutaj okropnego nie widzę niemniej rozumiem, że to może wkurzać i że ktoś ma poczucie niesprawiedliwości
Problem w tym, że mamy fabryki magistrów, którzy mają niewielkie pojęcie o tym co studiowali. Teraz są tego skutki, wszyscy mają tytuły, aspiracje ale często brak podstawowej wiedzy.
abrakatabra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 13:26   #3639
Aysell
Wtajemniczenie

Cytat:
Problem w tym, że mamy fabryki magistrów, którzy mają niewielkie pojęcie o tym co studiowali. Teraz są tego skutki, wszyscy mają tytuły, aspiracje ale często brak podstawowej wiedzy.
Oczywiście, że tak niestety jest ale niekoniecznie osoby, które nie ściągają, nie odpisują, na mgr się nadają. Są też takie, które się uczą, ale nie są na bieżąco/nie przypominają sobie materiału - to przecież też problem, no chyba że ktoś się uczy raz i na zawsze - to rozumiem, ja tak niestety nie mam, muszę powtarzać, zdarza mi się różne drobniejsze, ale ważne rzeczy zapomnieć. Poza tym, mgr nic według mnie nie znaczy, bo niedługo będą go mieć wszyscy. Raczej liczy się wiedza. Wątpię, żeby długo popracował w kancelarii, albo innej pracy ktoś, kto jest mgr, ale nie ma pojęcia o swoim zawodzie... Więc konsekwencje jakieś są.

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Nawet karząc za ściąganie i odpisywanie nie gwarantujemy tego, że przestanie się produkować magistrów nie nadających się do pracy. Tak chyba będzie zawsze...

Edytowane przez Aysell
Czas edycji: 2013-06-10 o 13:25
Stary 2013-06-10, 13:36   #3640
abrakatabra
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiście, że tak niestety jest ale niekoniecznie osoby, które nie ściągają, nie odpisują, na mgr się nadają. Są też takie, które się uczą, ale nie są na bieżąco/nie przypominają sobie materiału - to przecież też problem, no chyba że ktoś się uczy raz i na zawsze - to rozumiem, ja tak niestety nie mam, muszę powtarzać, zdarza mi się różne drobniejsze, ale ważne rzeczy zapomnieć. Poza tym, mgr nic według mnie nie znaczy, bo niedługo będą go mieć wszyscy. Raczej liczy się wiedza. Wątpię, żeby długo popracował w kancelarii, albo innej pracy ktoś, kto jest mgr, ale nie ma pojęcia o swoim zawodzie... Więc konsekwencje jakieś są.

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Nawet karząc za ściąganie i odpisywanie nie gwarantujemy tego, że przestanie się produkować magistrów nie nadających się do pracy. Tak chyba będzie zawsze...
Nie chodzi o sam fakt ściągania tylko o osoby, które w ten sposób ślizgają się przez całe studia. Wiadomo, że są zapychacze programowe itp. które aż proszą się o "odpowiednie" podejście Teraz powstaje problem bo mamy ogrom magistrów i wielki lament, że dla wykształconych exstudentów nie ma pracy. Szkoda, że nikt nie zastanawia się jaki poziom prezentują. Masz rację, co do wiedzy, ona będzie wyznacznikiem
abrakatabra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 13:39   #3641
Vinnga
Zakorzenienie

Cytat:
Może jeszcze zrozumie swój życiowy błąd i pokocha Cię

a ma powody do tego?

Jak już jesteśmy w temacie teściowych to napisze wam ulubiony dowcip jak "gwóźdź" to nie bijcie

Co to znaczy " teściowa na 102"?
- Sto metrów od domu, dwa metry pod ziemią
Moim zdaniem nie, ale to temat-rzeka... Jak kiedyś znajdę swojego posta, w którym opisywałam problem, to wkleję

A kawał znam
Cytat:
No właśnie dlatego mnie to denerwuje
Cytat:

Wiadomo, że nie każdy kto nie ściąga się nadaje
No właśnie, sama piszesz "mgr nic nie znaczy, bo niedługo będą mieć go wszyscy" - przecież to absurd. A gdyby wyeliminować chociażby ściąganie (takie nieustanne ściąganie przez całe studia), to przynajmniej zostawaliby ludzie, którzy potrafią się czegokolwiek nauczyć U Ciebie jest aplikacja , ale to tylko po prawie jest... A wierz mi, ludzie którzy ściągali całe życie na studiach, prace mają i to w zawodzie (osoba z mojego kierunku ciągle szczyci się pewną osobą z jej rodziny, która zarabia kilka tys. na rękę, a na wszystkich egzaminach ściągała... i jest psychologiem)

Co do ściągania na przedmiotach-zapychaczach - ok, można przymknąć oko. Do niczego szczególnego się nie przydadzą Ale są też przedmioty bardzo ważne... I tu bym była ostrą wykładowczynią

I ostatnia kwestia, fajnie, że jesteś dobra i uczynna Ja mam na kierunku stado sępów i gdybym zaczęła podpowiadać, to nie napisałabym swojego testu. I nie cierpię, gdy ktoś mi przeszkadza, gdy piszę - wyprowadza mnie to z równowagi i nie mogę się skupić na tym, co robię. Jeszcze rozumiem jak ktoś się mnie spyta o jedną-dwie rzeczy jak widzi, że już nie piszę. Ale nieustanne zgapianie mnie irytuje i dlatego siadam w pierwszej ławce zawsze Ale to chyba urok studiów wieczorowych...

Choć dodam, że ostatnio wyłoniło się więcej osób, które się uczą i są życzliwe i z tymi osobami lubię współpracować i jak wiem, że ktoś się uczył, to mnie podpowiadanie nie denerwuje tak

Edytowane przez Vinnga
Czas edycji: 2013-06-10 o 13:43
Vinnga jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-10, 14:14   #3642
Aysell
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie chodzi o sam fakt ściągania tylko o osoby, które w ten sposób ślizgają się przez całe studia. Wiadomo, że są zapychacze programowe itp. które aż proszą się o "odpowiednie" podejście Teraz powstaje problem bo mamy ogrom magistrów i wielki lament, że dla wykształconych exstudentów nie ma pracy. Szkoda, że nikt nie zastanawia się jaki poziom prezentują. Masz rację, co do wiedzy, ona będzie wyznacznikiem
Rozumiem... No wiadomo, że im ktoś mniej wie, tym głośniej krzyczy, że chce pracę za parę tysięcy i inne różne bajery na szczęście to nie wystarczy. Czasem doświadczenie - w sensie idzie pan mgr, który nie wie nic, pracuje rok i już wie - też nie wystarczy...
Cytat:
[...]

Wiadomo, że nie każdy kto nie ściąga się nadaje
No właśnie, sama piszesz "mgr nic nie znaczy, bo niedługo będą mieć go wszyscy" - przecież to absurd. A gdyby wyeliminować chociażby ściąganie (takie nieustanne ściąganie przez całe studia), to przynajmniej zostawaliby ludzie, którzy potrafią się czegokolwiek nauczyć U Ciebie jest aplikacja , ale to tylko po prawie jest... A wierz mi, ludzie którzy ściągali całe życie na studiach, prace mają i to w zawodzie (osoba z mojego kierunku ciągle szczyci się pewną osobą z jej rodziny, która zarabia kilka tys. na rękę, a na wszystkich egzaminach ściągała... i jest psychologiem)

Co do ściągania na przedmiotach-zapychaczach - ok, można przymknąć oko. Do niczego szczególnego się nie przydadzą Ale są też przedmioty bardzo ważne... I tu bym była ostrą wykładowczynią

I ostatnia kwestia, fajnie, że jesteś dobra i uczynna Ja mam na kierunku stado sępów i gdybym zaczęła podpowiadać, to nie napisałabym swojego testu. I nie cierpię, gdy ktoś mi przeszkadza, gdy piszę - wyprowadza mnie to z równowagi i nie mogę się skupić na tym, co robię. Jeszcze rozumiem jak ktoś się mnie spyta o jedną-dwie rzeczy jak widzi, że już nie piszę. Ale nieustanne zgapianie mnie irytuje i dlatego siadam w pierwszej ławce zawsze Ale to chyba urok studiów wieczorowych...

Choć dodam, że ostatnio wyłoniło się więcej osób, które się uczą i są życzliwe i z tymi osobami lubię współpracować i jak wiem, że ktoś się uczył, to mnie podpowiadanie nie denerwuje tak
Dla mnie to nie jest absurd. W czasach młodości moich dziadków studia były czymś wyższym, niezbyt powszechnym, liczyły się bardzo i jeśli ktoś szedł na studia to było "wow, poszedł na studia". A teraz? Studia się liczą, kiedy idą na nie wszyscy? Mówię ogólnie o studiowaniu. Są kierunki, na których się nic nie robi, znam ludzi z takich kierunków. Mają studia? Mają. Tylko przy ewentualnym wyborze, jakiego dokonuje pracodawca, co miał dawniej do wyboru? Osobę bez studiów, drugą bez studiów, trzecią bez studiów i czwartą po studiach. Jasne, że wybierał tą ostatnią. A teraz? Ma jedną osobę po studiach, drugą, trzecią, czwartą, trzydziestą - wszyscy po studiach. Więc kryterium wyboru jest inne, nie studia. Idąc tym tropem - mgr. Liczy się? Wątpię. Może jeszcze na razie czasem tak, ale przecież to już jest bardzo powszechne. Nie wystarczy już mieć mgr, bo to nie jest wielkie "wow", za to się od razu człowieka do pracy z zachwytem w oczach nie przyjmuje, trzeba mieć coś więcej, żeby dostać dobrą pracę. Prawda?

Możliwe, że by to wyeliminowało słabszych - fakt. Ale mogłoby być też tak, że ktoś po paru poprawkach nie zrezygnowałby, tylko nauczył się "na odczepnego", zdał i dalej kontynuował... Bo większość tych osób nie jest głupia, tylko leniwa.

Osoba, będąca psychologiem, a ściągała : dla mnie to nic nie znaczy. Prześlizgnęła się przez studia niejako fartem - ok. Ale to kwestionuje jej wiedzę? Rozmawiał z nią ktoś? Równie dobrze może to być jej pasja, przedmioty na uczelni niekoniecznie jej podeszły jako takie, tak samo egzaminy - a może wiedzieć więcej na ten temat niż uczący się pilnie. Nie studiowałam psychologii, więc nie chcę się mądrzyć, ale dla mnie psycholog to przede wszystkim podejście do ludzi, umiejętność słuchania, dawania rad, nakierowania na właściwą drogę, a przede wszystkim nie patrzenie z góry na osobę z problemami, umiejętność stworzenia takiej atmosfery, żeby osoba, która przyjdzie czuła się swobodnie - czyli że nie jest oceniana, ale rozumiana na 100% - może ten ktoś to wszystko ma, nie wiadomo. Równie dobrze ktoś, kto ma wiedzę, może tych cech nie posiadać i dla mnie będzie kiepskim psychologiem. To powinno iść w parze. Chociaż tak jak mówię, nie wiem, czego uczą na tych studiach, więc może się mylę i takie podejście jest mniej ważne... Pamiętam jednak panią psycholog w szkole w gimnazjum i tę z liceum. Z gimnazjum - cudowna kobieta, ciepła, bardzo miła, aż człowiek nie bałby się pójść prosić o radę. A z liceum - wredna, zarozumiała baba, patrząca na innych z góry. Może ta z liceum miała wiedzę większą niż ta z gimnazjum, ale do takiej bym nie poszła nigdy w życiu

No, dlatego ja bym wolała uczyć zapychaczy, jeśli już zołzą być nie potrafię, uwalać ludzi za nic bym nie chciała, bo by mi było żal

To nie jest dobroć i uczynność, bo mnie to nic nie kosztuje, zupełnie nic nie zrobi mi różnicy to, że jeśli piszę np. drugą część egzaminu - pisemną, odwrócę komuś kartkę z testem, żeby sobie odpisał, bo widzę, że się miota i patrzy błagalnym wzrokiem natomiast co się dalej z nim stanie, nie interesuje mnie - skoro tak chce przejść studia, spoko. Ja też mam stado sępów i też zdarza się, że ktoś mi przeszkadza. Wtedy mówię stanowczo "pomogę Ci jak skończę". Inaczej to rzeczywiście jest doprowadzające do szału, rozumiem

No pewnie, bo nie podpowiadasz od A do Z, tylko ktoś czegoś zapomniał akurat, zdarza się

Stary 2013-06-10, 19:07   #3643
lexie42
Zakorzenienie

Dziewczyny dziewczyny! Właśnie skończyłam killera ewki kiedyś nie dotrwałam nawet do połowy a teraz zrobiłam całego jestem mega spocona i mega dumna
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 19:27   #3644
malami35
Zadomowienie

Cytat:

Też mnie to drażni, w niektórych krajach przyłapanie na ściąganiu niesie poważne konsekwencje, a u nas? Egzaminator udaje, że nie widzi, albo przyłapie i da kolejną(kolejne) szanse. Nienawidzę jak mi ktoś zagląda w kartkę, patrzy na ręce, na ostatnim egzaminie tak miałam, ale jak wykładowca siedzi i czyta gazetę przez 1,5h to to nie jest normalne.

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziewczyny! Właśnie skończyłam killera ewki kiedyś nie dotrwałam nawet do połowy a teraz zrobiłam całego jestem mega spocona i mega dumna
Gratuluje
Stary 2013-06-10, 19:28   #3645
1a159cf6a0624b31db6aaefb6bbb43b621a184e1
Konto usunięte

Cytat:

Okropną mam cerę, tylko ręce załamać Nie ma na to siły, w ciągu miesiąca piękna twarz, a przed okresem dziki wysyp
odkąd zmieniłam wodę wodociągową na mineralną, już mi to nie straszne
Cytat:
Ja ☠☠☠ie. Nie zaliczyłam ostatniego kolowkium, przez co nie zaliczyłam ćwiczeń i już mam wrzesień 2 % mi zabrakło, super extra

Nie, sory, brakuje mi 1% do zaliczenia To chyba żart
pogadaj z prowadzącym
1a159cf6a0624b31db6aaefb6bbb43b621a184e1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 19:29   #3646
Vinnga
Zakorzenienie

Aysell, no właśnie o o mi chodziło, że to jest absurdalne, że teraz studia nic nie znaczą ;-) Nie kwestionowałam Twojego zdania, tylko "oburzałam" się na istniejący stan rzeczy. Na studia idzie każdy i każdy je kończy.

Bycie psychologiem to nie tylko stwarzanie dobrej atmosfery, odpowiednia wiedza też jest potrzebna.A jeśli to jest czyjaś pasja, to tym bardziej powinien był pogłębiać wiedzę na ten temat. Oczywiście miłe usposobienie jak najbardziej potrzebne, zgadzam się, że sama też bym nie chciała iść do jakieś babki, która się wywyższa i patrzy na mnie jak na osobę niższej klasy ;-)

A przykład niekompetencji z powodu braku wiedzy: psycholog oceniła dziecko jako niepełnosprawne umysłowo, tymczasem okazało się, że nie przeprowadziła z nim wstępnej rozmowy i przez to dziecko się zestresowało na testach inteligencji i źle wypadło

Aha i jeszcze takie pytanie: skoro to nic nie szkodzi, że studenci ściągają i prześlizgują się przez całe studia, zdobywając tytuł magistra, to w takim razie po co są studia i jaka jest ich rola? Bo ja sądziłam, że chodzi o wykształcenie, a nie o naukę kombinowania i ściągania

Edytowane przez Vinnga
Czas edycji: 2013-06-10 o 19:32
Stary 2013-06-10, 19:31   #3647
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:
Często studia to fikcja, studenci przepychani są na siłę a prowadzący mają wiedzę sprzed 30 lat nie zawsze studia są dobre
Nie uważam żeby były zawsze dobre

Cytat:

Napisał ten koleś I się w sumie wkurzyłam - bo ani be, ani me o tym że ostatnio miał napisać w sobotę a nie napisał, tylko czy się spotkamy teraz.
Stary 2013-06-10, 19:43   #3648
Aysell
Wtajemniczenie

Cytat:
Gratulacje
[1=1a159cf6a0624b31db6aaef b6bbb43b621a184e1;4125390 5]odkąd zmieniłam wodę wodociągową na mineralną, już mi to nie straszne

pogadaj z prowadzącym [/QUOTE]
Eh, dziękuję, ale ja już wodę zmieniłam dwa lata temu więc to nie działa.
Cytat:
Aysell, no właśnie o o mi chodziło, że to jest absurdalne, że teraz studia nic nie znaczą ;-) Nie kwestionowałam Twojego zdania, tylko "oburzałam" się na istniejący stan rzeczy. Na studia idzie każdy i każdy je kończy.

Bycie psychologiem to nie tylko stwarzanie dobrej atmosfery, odpowiednia wiedza też jest potrzebna.A jeśli to jest czyjaś pasja, to tym bardziej powinien był pogłębiać wiedzę na ten temat. Oczywiście miłe usposobienie jak najbardziej potrzebne, zgadzam się, że sama też bym nie chciała iść do jakieś babki, która się wywyższa i patrzy na mnie jak na osobę niższej klasy ;-)

A przykład niekompetencji z powodu braku wiedzy: psycholog oceniła dziecko jako niepełnosprawne umysłowo, tymczasem okazało się, że nie przeprowadziła z nim wstępnej rozmowy i przez to dziecko się zestresowało na testach inteligencji i źle wypadło

Aha i jeszcze takie pytanie: skoro to nic nie szkodzi, że studenci ściągają i prześlizgują się przez całe studia, zdobywając tytuł magistra, to w takim razie po co są studia i jaka jest ich rola? Bo ja sądziłam, że chodzi o wykształcenie, a nie o naukę kombinowania i ściągania
Aha, ok ja opacznie zrozumiałam
Aha, pewnie tak ja właśnie nie wiedziałam jak to wygląda dokładnie, bo nie mam z tym żadnej w sumie styczności. Ojej, to rzeczywiście... rozumiem.
Bo chodzi o wykształcenie ale zawsze będą tacy, którzy próbują skończyć bez wysiłku i tacy, którzy chcą się nauczyć. Tych pierwszych nijak się nie da wyeliminować, będzie się ich wyrzucać drzwiami, to będą wracać oknem takie jest moje zdanie. A studia ogólnie są po to, żeby Ci, którzy chcą, mogli zajmować się tym, czym się naprawdę interesują - to wszystko dla nich. Wśród tej gromady magistrów zdolnych i niezdolnych znajdzie się świetny lekarz, świetny psycholog, świetny inżynier, świetny nauczyciel, świetny chemik, i tak dalej. Jakby studiów nie było, to nie mieliby gdzie dojść do swojej świetności
Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
[...]

Napisał ten koleś I się w sumie wkurzyłam - bo ani be, ani me o tym że ostatnio miał napisać w sobotę a nie napisał, tylko czy się spotkamy teraz.
Faceci naprawdę, to się często zdarza. Pewnie nie miał czasu i uważa, że jest wytłumaczony sam przed sobą

Edytowane przez Aysell
Czas edycji: 2013-06-10 o 19:46
Stary 2013-06-10, 19:44   #3649
natalkaa7522
Zakorzenienie

I mysli że jak napisze teraz to ja polecę od razu się z nim spotkać, bo ON napisał? Niech się ogarnie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-10, 19:49   #3650
Aysell
Wtajemniczenie

Cytat:
I mysli że jak napisze teraz to ja polecę od razu się z nim spotkać, bo ON napisał? Niech się ogarnie.
Ale on na pewno nawet nie pojmuje, że to jakiś problem, że nie napisał miał powód, więc biedaczek jest usprawiedliwiony Faceci naprawdę mają takie myślenie. "Czemu nie napisałeś, że nie masz czasu w sobotę??" "A po co? Skoro wiedziałem, że odezwę się za dwa dni:c onfused:"

Stary 2013-06-10, 19:50   #3651
Vinnga
Zakorzenienie

Cytat:
Po prostu faceci tak mają, że po pierwszej randce lubią się zastanowić, odłożyć sprawę, przemyśleć na spokojnie i odzywają się po tygodniu To nie świadczy o nim źle. Skoro się odezwał, to widocznie przemyślał sprawę i stwierdził, że warto
Stary 2013-06-10, 19:53   #3652
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:
Ale on na pewno nawet nie pojmuje, że to jakiś problem, że nie napisał miał powód, więc biedaczek jest usprawiedliwiony Faceci naprawdę mają takie myślenie. "Czemu nie napisałeś, że nie masz czasu w sobotę??" "A po co? Skoro wiedziałem, że odezwę się za dwa dni:c onfused:"
Whatever Wkurzył mnie więc ja teraz go olałam

Cytat:
Po prostu faceci tak mają, że po pierwszej randce lubią się zastanowić, odłożyć sprawę, przemyśleć na spokojnie i odzywają się po tygodniu To nie świadczy o nim źle. Skoro się odezwał, to widocznie przemyślał sprawę i stwierdził, że warto
Ale to, że jak napisałam że nie mogę i że coś jeszcze napisałam zignorował? Mam wrażenie że to typ chłopaka który nie pisze z laską na fejsie tylko gada, serio Bo zauważyłam że rzadko ze mną gada/ł na fejsie, i chyba woli na żywo.
Stary 2013-06-10, 19:55   #3653
Vinnga
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje

Eh, dziękuję, ale ja już wodę zmieniłam dwa lata temu więc to nie działa.

Aha, ok ja opacznie zrozumiałam
Aha, pewnie tak ja właśnie nie wiedziałam jak to wygląda dokładnie, bo nie mam z tym żadnej w sumie styczności. Ojej, to rzeczywiście... rozumiem.
Bo chodzi o wykształcenie ale zawsze będą tacy, którzy próbują skończyć bez wysiłku i tacy, którzy chcą się nauczyć. Tych pierwszych nijak się nie da wyeliminować, będzie się ich wyrzucać drzwiami, to będą wracać oknem takie jest moje zdanie. A studia ogólnie są po to, żeby Ci, którzy chcą, mogli zajmować się tym, czym się naprawdę interesują - to wszystko dla nich. Wśród tej gromady magistrów zdolnych i niezdolnych znajdzie się świetny lekarz, świetny psycholog, świetny inżynier, świetny nauczyciel, świetny chemik, i tak dalej. Jakby studiów nie było, to nie mieliby gdzie dojść do swojej świetności

Faceci naprawdę, to się często zdarza. Pewnie nie miał czasu i uważa, że jest wytłumaczony sam przed sobą
Pewnie, że zawsze Wyeliminować całkowicie się nie da, ale moim zdaniem można próbować to zmniejszać. Ale poprzestańmy na tym Każda z nas ma "swoje racje" i chyba większość argumentów już przedyskutowałyśmy

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Cytat:

Ale to, że jak napisałam że nie mogę i że coś jeszcze napisałam zignorował? Mam wrażenie że to typ chłopaka który nie pisze z laską na fejsie tylko gada, serio Bo zauważyłam że rzadko ze mną gada/ł na fejsie, i chyba woli na żywo.
Aaaa... Dziwne...
Może rzeczywiście to taki typ
Stary 2013-06-10, 20:09   #3654
malami35
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
dokładnie niech się ogarnie
Stary 2013-06-10, 20:20   #3655
Vinnga
Zakorzenienie

Wiecie może, gdzie kupię dobre, ale w niskiej cenie, majtki ? Macie jakiś ulubiony sklep, w którym kupujecie?
Stary 2013-06-10, 20:36   #3656
malami35
Zadomowienie

Dzisiaj cv do pizzerii złożyłam hehe
Stary 2013-06-10, 21:21   #3657
Aysell
Wtajemniczenie

Cytat:

Aha
Możliwe, że taki jest
Cytat:
Pewnie, że zawsze Wyeliminować całkowicie się nie da, ale moim zdaniem można próbować to zmniejszać. Ale poprzestańmy na tym Każda z nas ma "swoje racje" i chyba większość argumentów już przedyskutowałyśmy
[...]
Chyba tak
Cytat:
Wiecie może, gdzie kupię dobre, ale w niskiej cenie, majtki ? Macie jakiś ulubiony sklep, w którym kupujecie?
Hm, nie wiem, czy taka odpowiedź Cię satysfakcjonuje, ale ja kupuję na targu po prostu nie niszczą się w praniu, wybieram te z dużą ilością bawełny.

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Cytat:
Trzymam kciuki

Stary 2013-06-10, 21:23   #3658
Vinnga
Zakorzenienie

Cytat:
Aha
Możliwe, że taki jest

Chyba tak

Hm, nie wiem, czy taka odpowiedź Cię satysfakcjonuje, ale ja kupuję na targu po prostu nie niszczą się w praniu, wybieram te z dużą ilością bawełny.

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Trzymam kciuki
Dzięki
Stary 2013-06-10, 22:08   #3659
aguniaaaaa041986
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie tak
Cytat:
Oby sie odezwali
Cytat:
Aha

Hm, nie wiem, czy taka odpowiedź Cię satysfakcjonuje, ale ja kupuję na targu po prostu nie niszczą się w praniu, wybieram te z dużą ilością bawełny.[COLOR="Silver"]
Ja tak samo

Think happy - be happy

M

aguniaaaaa041986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 22:16   #3660
Vinnga
Zakorzenienie

Jaka jest cena tych bazarkowych majtek ?
A w jakichś sieciówkach oprócz Atlantic, Esotiq, Triumph (bo tam cena ok. 40 zł za jedne majtki mnie przerasta) znajdę figi/stringi do 15 zł ?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości