Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15! - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części mam lipcowo-sierpniowych 2013?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.16 ! 8 13,33%
Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! 27 45,00%
Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!- Mamusie VII-VIII 2013 cz.16! 20 33,33%
jedzcie truskawki i czeresnie dziewczyny bo nie znamy dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! 2 3,33%
Golcie kapy dziewczyny bo nie znacie dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! 3 5,00%
Głosujący: 60. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-10, 20:11   #3421
magdalennne
Wtajemniczenie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Magdalen e: tak,teoretycznie w ciągu 7dni..bardzo długo i boleśnie nadal mnie na samolocie, pytał czy zauważyłam szczenię wod(nie) i ze szyjka cienka i rozwarcie na pslalec,a mały wstawia się ładnie...
Mnie też bolało dzisiaj na fotelu W ogóle moja ginka nie mówi nigdy jaka jest długość szyjki Powiedziała tylko, że miękka się robi. A czujesz to jego wstawianie się?

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Dzień dobry !!!
Ewusia ja też muszę odpoczywać jak coś porobię, bo brzuch zaczyna się stawiać i ciągnąć, więc to zupełnie normalne. A w twojej sytuacji to już w ogóle zrozumiałe Nic się nie martw

Cytat:
Napisane przez EVAgwiazdka Pokaż wiadomość
wiesz co ona chyba tez dostawała przelewy na konto i nie spodziewała sie tego ale gdyby brała to pod uwage tzn policzyła to wczesniej to by odkładała sobie z tych wypłat jakiś procent a tak to myślała ze wszystko dla niej i wsadzała w firme
Ja się tam nie martwię, cały mój podatek z roku tyle nie wyniesie, więc nawet jak kilku procentów nie zapłacą, to taka kwota mi nie grozi. I nie wydaje mi się, żeby takie sytuacje były codziennością. W końcu to musiał być błąd.
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 20:20   #3422
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Kosz Mojzesza

- i jeszcze dla Magdalenne i wszystkich, ktore wizytowaly albo sie szykuja do porodu!!

Ja tez po wizycie. Lilo wazy 2780 SZYJKA KROCIUTKA I MIECIUTKA wszystkie parametry idealne, mam zielone swiatlo na porodowke tylko musimy poradzic sobie z pokrzywka, gdyz - jak to taktownie ujal moj gin - "oni sie tam Pani przestrasza przeciez"
I tyle w sumie, o leki mam zmolestowac pania internistke jutro, skierowanie do szpitala mam, ale NIEKONIECZNIE MAM SIE TAM PCHAC NA SILE bo cisnienie ok, wyniki ok, dziecko bardzo super ok.
GBS od razu tez zrobilam

Bosz jak cudownie, kamien z serca, tak wisialo nade mna widmo tego szpitala, a teraz - swiatelko w tunelu!!!!
Super Oli!

Cytat:
Dzień dobry !!!

Witamy się poweekendowo, czytam i tutaj zaczyna się robić coraz cieplej, chyba już niedługo powitamy pierwsze maluszki
Gratuluję udanych wizyt i szacownych wag Waszych dzieciaczków

U nas narazie na szczęście spokój, żadnych skurczy, brzuszek wciąż rośnie ale miękki i nie zaobserwowałam twardnień. Troszkę czasem kłuje w pachwinach, ale lekarz powiedział, że się rozciągam i to nic groźnego. Następną wizytę mamy w piątek więc wtedy będę wiedziała czy wszystko nadal ok

U mnie teraz się dużo dzieje - przeprowadziliśmy się już do naszego mieszkanka w piątek i jestem bardzo szczęśliwa bo dobrze się czuję we własnym mieszkaniu. Mieszkanko pomalowane, w sobotę Teście przyjechali i pomogli w porządkach i pracach wykończeniowych. Teściowa wymyła mi pięknie wszystkie okna Złota kobieta, nie wiem jak ja się odwdzięczę za tyle pomocy.

Czuję się taka szczęśliwa, całe dnie spędzamy na szykowaniu wyprawki i odpoczynku. TŻ skręca meble: Tymoteuszek ma już w pokoju położoną miekką wykładzinę, jest łóżeczko (nawet prześcieradełko i ochraniacz dziś zamontowałam), jest stoliczek przewijaczek, jest już szafa, a w niej pierwsze ubranka Tż właśnie walczy jeszcze z komodą i już pokoik będzie cały umeblowany.

Mnie dziś udało się trochę rzeczy Tymusia poprasować, więc pierwsze ubranka zawisły w szafie

Z moim zdrowiem coraz lepiej - głowa coraz mniej boli, zawroty wciąż się zdarzają i oczy nadal niedowidzą, ale jest dobrze i czuję się coraz bardziej szczęśliwa i podekscytowana Niestety mam wciaz problemy z żoładkiem, bardzo słabo trawi i często wyrzuca, co mu się nie spodoba Ogólnie ja funkcjonuję teraz tak że wstaję, coś robię przez ok 2 godziny i następnie muszę się położyć odpoczywać znów na jakieś 2-3 godzinki, czasem zdarzają mi się wtedy drzemki, a czasem po prostu leżę i zbieram siły, później znów wstaję i tak cały dzień. Nie mam więcej sił, a też staram sie nie przemęczać

Zdałam relację, więc kończę elaborat Miłego wieczora Mamusie
Miło czytać, że u was coraz lepiej oby tak dalej i już niedługo a Tymusia będziesz tulic

Co do przytulania to mnie tak wszystko boli, że nawet nie wiem jak sie mam zabrać za to

A i mam zielone światło do porodu: KAPA OGOLONA tż mi zrobił wczoraj porządek z podwoziem

Ale jednak chyba wolalabym, żeby któraś przetarla szlaki pierwsza
Stary 2013-06-10, 20:28   #3423
sammi24
Zadomowienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!

Ewusia super, że już u siebie jesteście i brawa dla teściowej

Oli za wizytę, kolejne dobre wieści

Ja zmykam, posiedzę z Tż bo wrócił ze spotkania, poopowiada co i jak (na świeżo wiem tylko, że decyzja ma zapaść na dniach jak z tą inwestycją)
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 20:30   #3424
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość

A i mam zielone światło do porodu: KAPA OGOLONA tż mi zrobił wczoraj porządek z podwoziem

Ale jednak chyba wolalabym, żeby któraś przetarla szlaki pierwsza

Mąż mnie wymasował i trochę lepiej

Dzwoniłam dziś do opieki w sprawie becikowego i faktycznie za 2011 rok musimy zdać info o zarobkach, ale jako, że nie pracowałam, a pracę mam od kwietnia 2012 i muszę dołączyć zaświadczenie o zarobkach w maju 2012, mąż w 2011 przechodził na działalność, więc też dokumenty dodatkowe, ale warto się pobawić dla tysiaczka Musimy umeblować mieszkanie po remoncie, a na razie pusto na koncie się robi...
A jutro do mechanika z samochodem - znów to samo się dzieje ze świecami, więc znów kasy pójdzie i już musimy zmienić koło pasowe z paskiem, bo samochód ćwierka niesamowicie, nie da się nawet klimy włączyć, bo hałas straszny... Na pewno koło pasowe za 500 zł... ciekawe co dzieje się z tymi świecami.. oby tylko jakieś zwarcie elektryczne, niedrogie

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 20:31   #3425
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Oj szpitalem też się martwię. W grudniu jak byłam 3 dni to pierwszego dnia jeszcze ze mną gadała wieczorem, a już następnego był ryk i nie chciała do telefonu podejść. Do tego w moim szpitalu dzieci nie mogą wchodzić na noworodki bo chyba w zeszłym roku jakieś dziecko przyniosło ospę wietrzną i oddział był zamknięty/izolowany od reszty. Położne nie mają nic przeciwko odwiedzającym dzieciom bo rozumieją tęsknotę, ale takie są wytyczne dyrekcji. Ewentualni będę mogła wyjść poza oddział!
ja nawet nie chce, zeby ja ktos zabieral do mnie, bo wiem ze bedzie i mnie i jej ciezko. Zobaczymy sie juz w domku. Taki mam ambitny plan i to samo mowilam TZ. Kocham moje dziecko, ale nie moglabym pozniej siedziec w szpitalu, bo bym ryczala caly czas.

Ale wy sie wszystkie pchacie z tymi porodami powoli laski, kazda w swoim czasie

Ghia a czemu masz nie miec lozeczka w sypialni, my tak mielismy od poczatku i dla nas bylo wygodnie. Maz wstawal w nocy tak samo do malej jak i ja, pomimo tego ze chodzil do pracy. A jak mial spac, to wcale mu nie przeszkadzalo, ze mala kwili.

Ewusia super ze juz u siebie - tesciowa faktycznie zlota kobieta odwdzieczysz sie jej na pewno.

perse jestes pod fachowa opieka, wiec bedzie dobrze. A moj maly tez leniwy i co ja mam mu zrobic. Zjadlam wlasnie troszke kinderkow, a on tylko sie leniwie przemiescil i w nosie ma mamuske.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 20:32   #3426
surka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość

Mąż mnie wymasował i trochę lepiej
To super
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 20:39   #3427
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Magolina na Kościuszki. A Ty??

Brnę przez te cholerne ubezpieczenia społeczne i się normalnie nie da to jest po prostu jakaś masakra chora. Tyle ustaw i kodeksów już się w życiu nauczyłam ale tego się po prostu nie da. Qrwa jakieś pieprzone wskaźniki procentowe milion wyjątków od wyjątków, terminy z kosmosu pobrane. Po co ja się mam tego uczyć???? Przecież to jest nie do zapamiętania. A ZUS to największa zorganizowana grupa przestępcza tego kraju !!!!!
Idę kogoś zabić

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Evewee no tak to oboje będziemy się budzić nie ważne które będzie wstawać i żadne nic nie pośpi. Poza tym TŻ będzie pracował więc w nocy dobrze by było żeby trochę pospał. Ja jak będę na macierzyńskim to mogę złapać trochę snu w ciągu dnia a on w ciągu dnia w pracy i sporo czasu za kółkiem a w nocy zrywanie się do Małego?? Długo tak raczej by nie pociągnął. Tak sobie myślę
Stary 2013-06-10, 20:42   #3428
tysia222
Raczkowanie

Cytat:
a tak zmieniając temat
w jakich pozycjach się przytulacie z Tż? bo mnie w każdej niewygodnie...
My teraz tylko od tyłu, ale ponieważ to jedyna pozycja, która teraz mi odpowiada a wkurzało mnie to, że miałam wrażenie, że w brzuchu mi się "przelwa" i mi ciążył to w trakcie pod brzuch podkładam sobie poduszki i jest super Potrzeba matką wynalazku

a no i jak czytam o Waszych zbliżających się porodach to jestem mega podekscytowana!!

Edytowane przez tysia222
Czas edycji: 2013-06-10 o 20:43
tysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 20:43   #3429
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Dzwoniłam dziś do opieki w sprawie becikowego i faktycznie za 2011 rok musimy zdać info o zarobkach, ale jako, że nie pracowałam, a pracę mam od kwietnia 2012 i muszę dołączyć zaświadczenie o zarobkach w maju 2012, mąż w 2011 przechodził na działalność, więc też dokumenty dodatkowe, ale warto się pobawić dla tysiaczka Musimy umeblować mieszkanie po remoncie, a na razie pusto na koncie się robi...
A jutro do mechanika z samochodem - znów to samo się dzieje ze świecami, więc znów kasy pójdzie i już musimy zmienić koło pasowe z paskiem, bo samochód ćwierka niesamowicie, nie da się nawet klimy włączyć, bo hałas straszny... Na pewno koło pasowe za 500 zł... ciekawe co dzieje się z tymi świecami.. oby tylko jakieś zwarcie elektryczne, niedrogie
Jeszcze może załapiesz się na dodatkowe becikowe. Nie pamiętam ile trzeba mieć dochodu na głowę, ale wiem, że 500 coś złotych.
Idę spowrotem do łóżka.
Dobrej nocy jeżeli bym już na tel was nie śledziła.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 20:45   #3430
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość
My teraz tylko od tyłu, ale ponieważ to jedyna pozycja, która teraz mi odpowiada a wkurzało mnie to, że miałam wrażenie, że w brzuchu mi się "przelwa" i mi ciążył to w trakcie pod brzuch podkładam sobie poduszki i jest super Potrzeba matką wynalazku

My na jeźdźca, bo wolę kontrolować głębokość. Od tyłu mnie często bolało w ciąży.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 20:45   #3431
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość

Evewee no tak to oboje będziemy się budzić nie ważne które będzie wstawać i żadne nic nie pośpi. Poza tym TŻ będzie pracował więc w nocy dobrze by było żeby trochę pospał. Ja jak będę na macierzyńskim to mogę złapać trochę snu w ciągu dnia a on w ciągu dnia w pracy i sporo czasu za kółkiem a w nocy zrywanie się do Małego?? Długo tak raczej by nie pociągnął. Tak sobie myślę
moj tez pracuje za kolkiem, ma rozne godziny pracy np. teraz mial na 4.15 do pracy, od dzis ma na 7.15 - nam poprostu tak bylo wygodnie. Ale jesli Wam tak pasuje czemu nie u nas nawet mu do glowy nie przyszlo isc spac do drugiego pokoju - a mielismy wtedy dwa, salon i sypialnie. I Tobie faktycznie latwiej bedzie polozyc sie spac w dzien wtedy co Antonio bedzie spal. Kazdy robi wg wlasnego uznania i co byl "pan wladza" u Was

Ide zrobie kolacyjke sobie - a co.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2013-06-10, 20:45   #3432
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!

IWONKA na twoje życzenie przepis na ciasto z rabarbarem w klubie

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 20:48   #3433
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

Cytat:
Napisane przez Myszolka91 Pokaż wiadomość
Juz Po wizycie wszystko Super,paciora nie ma krew i mocz ok przytylam tylko 0,5kg, maluszek wazy 2400kg wiec klocek niezly. Z usg termin wychodzi 2tygodnie wczesniej i Adas caly czas ulozony glowka w dol
moj maly w 33 tez wazyl 2,4 kg a w 36 juz 3,4 wiec mamy niezle klocki

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 20:50   #3434
czarownica1
Zakorzenienie

Wyobrazcie sobie ze leze w lozku...
We wlasnej pomalowanej sypialni
Przed moim nosem lozeczko...
Az mi sie wierzyc nie chce. Tz zmobilizowany zrobil dzis kawal roboty. A jutro wraca do pracy i bedzie ode mnie 40 km. Przyprawia mnie to o strach bo co raz dziwniej sie czuje. Lekarz na urlopie. Kurcze modle sie zeby wytrzymac do 20 czerwca.

Elaine...a Ty co korzystasz z przywileju kbiety w ciazy i wpychasz sie bez kolejki z porodem? :-*

Oliath, Lilo juz taka duza. Jak to dobrze ze nie musisz do szpitala

Ewusia, znaczy sie jak juz u siebie jestes to postepy w zdrowieniu ogromne. Wracasz do formy.
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 20:52   #3435
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez EVAgwiazdka Pokaż wiadomość
Nie chce Cie martwic bo to pewnie nie to ale dziewczyny jak dostajecie pieniadze z ZUSu to miejcie na uwadze ze moga wam zle podatek odliczac i na koniec roku bedziecie musialy go nadpłacic tak miała moja siostra rodzila we wrzesniu a w styczniu sie dowiedziala przy liczeniu rocznego pita ze ZUS jej zamalo podatku odciagał co miesiac i do 1 maja musiała zapłacić ponad 9,5 tys zł i nie pozwolili jej tego rozłozyc na raty tylko zagrozili odsetkami
nooo nieźle... ostatnim razem takiej wtopy nie było, więc mam nadzieję, że teraz też nie będzie dzięki za info

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
SKOŃCZYŁAM PISAĆ PRACE LIC. TŻta
Prosze o brawa bo już mi się chciało na samą myśl ale dziś sie spięłam i skończyłam
ile Ci TZ płaci?

Cytat:
a tak zmieniając temat
nooo na boku, najwygodniej nam

Cytat:

Ja tez po wizycie. Lilo wazy 2780 SZYJKA KROCIUTKA I MIECIUTKA wszystkie parametry idealne, mam zielone swiatlo na porodowke tylko musimy poradzic sobie z pokrzywka, gdyz - jak to taktownie ujal moj gin - "oni sie tam Pani przestrasza przeciez"
I tyle w sumie, o leki mam zmolestowac pania internistke jutro, skierowanie do szpitala mam, ale NIEKONIECZNIE MAM SIE TAM PCHAC NA SILE bo cisnienie ok, wyniki ok, dziecko bardzo super ok.
GBS od razu tez zrobilam
Bosz jak cudownie, kamien z serca, tak wisialo nade mna widmo tego szpitala, a teraz - swiatelko w tunelu!!!!
super, gratulacje dla Lilo !!!
jak ja bym chciała urodzić takie małe dziecko !!!

Cytat:
Dzień dobry !!!
Witamy się poweekendowo, czytam i tutaj zaczyna się robić coraz cieplej, chyba już niedługo powitamy pierwsze maluszki
U nas narazie na szczęście spokój, żadnych skurczy, brzuszek wciąż rośnie ale miękki i nie zaobserwowałam twardnień. Troszkę czasem kłuje w pachwinach, ale lekarz powiedział, że się rozciągam i to nic groźnego. Następną wizytę mamy w piątek więc wtedy będę wiedziała czy wszystko nadal ok
U mnie teraz się dużo dzieje - przeprowadziliśmy się już do naszego mieszkanka w piątek i jestem bardzo szczęśliwa bo dobrze się czuję we własnym mieszkaniu. Mieszkanko pomalowane, w sobotę Teście przyjechali i pomogli w porządkach i pracach wykończeniowych. Teściowa wymyła mi pięknie wszystkie okna Złota kobieta, nie wiem jak ja się odwdzięczę za tyle pomocy.
Czuję się taka szczęśliwa, całe dnie spędzamy na szykowaniu wyprawki i odpoczynku. TŻ skręca meble: Tymoteuszek ma już w pokoju położoną miekką wykładzinę, jest łóżeczko (nawet prześcieradełko i ochraniacz dziś zamontowałam), jest stoliczek przewijaczek, jest już szafa, a w niej pierwsze ubranka Tż właśnie walczy jeszcze z komodą i już pokoik będzie cały umeblowany.

Mnie dziś udało się trochę rzeczy Tymusia poprasować, więc pierwsze ubranka zawisły w szafie
Z moim zdrowiem coraz lepiej - głowa coraz mniej boli, zawroty wciąż się zdarzają i oczy nadal niedowidzą, ale jest dobrze i czuję się coraz bardziej szczęśliwa i podekscytowana Niestety mam wciaz problemy z żoładkiem, bardzo słabo trawi i często wyrzuca, co mu się nie spodoba Ogólnie ja funkcjonuję teraz tak że wstaję, coś robię przez ok 2 godziny i następnie muszę się położyć odpoczywać znów na jakieś 2-3 godzinki, czasem zdarzają mi się wtedy drzemki, a czasem po prostu leżę i zbieram siły, później znów wstaję i tak cały dzień. Nie mam więcej sił, a też staram sie nie przemęczać
cieszę sie, że macie wszystko już prawie urządzone, a najważniejsze że z Tobą coraz lepiej !!!

Cytat:
Ja tylko tak szybko po wizycie, mały 3100g wszystko z nim ok,wstawia się ładnie w kanał,rozwarcie na palec,do tygodnia powinnam urodzić) hyhy ale jak to powiedział terminu porodu oraz wybuchu wojny na 100% nie da się potwierdzić...
Aż gorąco mi się zrobilo
ulala !!!! ale numer .... fajosko

ja wytłukłam się przez całe miasto po Ignacka, korki jak cholera, Leosiek sie trochę na dziurach poobijał potem poszliśmy coś zjejść do superanckiej knajpki kozackiej

wróciliśmy do domu przed 19... i kuźwa OGRÓDEK ZNÓW ZALANY !!!
ale nie będę płakać, niech inni decydują co zrobić, ja mam dość

Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Czas edycji: 2013-06-10 o 20:56
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 20:54   #3436
czarownica1
Zakorzenienie

Karolajn to Ty juz wyszykowanana porodowke?

Ja dzis mowie do Tz i Mamy ze jutro chyba podjade na pasemka na gore a oni zgodnie: a dolu nie robie?
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 20:55   #3437
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
n
ROckyy a ja juz sie martwilam ze rodzisz beze mnie
Niee nie rodze Nie pcham sie w kolejke
Cytat:
a tak zmieniając temat
Nie tulimy sieee,jeszcze z tydzien i bd mogła
Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Hej,
ponadrabiam wieczorkiem...

Po USG Dziewczynka potwierdzona, obecnie mamy 31t3d i wymiarowo mała nadrobiła stracony tydzień - jest praktycznie dokładnie w wymiarach odpowiadających terminowi porodu. Waży ok 1750g (En możesz wpisać), sprawdzone przepływy, wszystko ok, serduszko 160/min. Wszystko super!

uffffff

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

tylko leżąc na boku, jedyna wygodna dla nas

Cytat:
Kosz Mojzesza

- i jeszcze dla Magdalenne i wszystkich, ktore wizytowaly albo sie szykuja do porodu!!

GBS od razu tez zrobilam

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Rocky to Ty też zaraz urodzisz

Wielkie za wizytę. I za nadrobiony tydzień przez małą

Karolajn my jak zaczniemy okłady z samca to zacznę mysleć jak ale chyba na łyżeczkę będzie najwygodniej

Trzymajcie kciuki za mojego Tżta pojechał przed chwilą ze swoim szefem na rozmowę z generalnym wykonawcą inwestycji w Łodzi, będą negocjować ceny. Jeśli im się uda i dojdą do porozumienia to Tż będę miała pod nosem, 5 min od domku
Prosze
Stary 2013-06-10, 21:01   #3438
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Hej,
ponadrabiam wieczorkiem...

Po USG Dziewczynka potwierdzona, obecnie mamy 31t3d i wymiarowo mała nadrobiła stracony tydzień - jest praktycznie dokładnie w wymiarach odpowiadających terminowi porodu. Waży ok 1750g (En możesz wpisać), sprawdzone przepływy, wszystko ok, serduszko 160/min. Wszystko super!
za wizytę

Cytat:
GBS od razu tez zrobilam

za wizytę, to już blisko

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość

Trzymajcie kciuki za mojego Tżta pojechał przed chwilą ze swoim szefem na rozmowę z generalnym wykonawcą inwestycji w Łodzi, będą negocjować ceny. Jeśli im się uda i dojdą do porozumienia to Tż będę miała pod nosem, 5 min od domku
trzymam kciuki

Cytat:
Dzień dobry !!!

Zdałam relację, więc kończę elaborat Miłego wieczora Mamusie
super, że pokój Tymusia gotowy i już jesteście u siebie i cieszę się, że wracasz do zdrowia, z każdym dniem będzie tylko lepiej
Cytat:
Napisane przez Myszolka91 Pokaż wiadomość
Juz Po wizycie wszystko Super,paciora nie ma krew i mocz ok przytylam tylko 0,5kg, maluszek wazy 2400kg wiec klocek niezly. Z usg termin wychodzi 2tygodnie wczesniej i Adas caly czas ulozony glowka w dol
za wizytę, widzę kolejna uszykowana do porodu

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Dziewczyny, tak na szybko tylko co na wizycie. Mały się obrócił i jest znowu głową w dół Waży podobno 3100g (miałby przybrać 700g w 2 tygodnie). To, co mi się wyhodowało to nie pacior, więc o tyle dobrze. Na to coś dostałam globulki.
Generalnie szyjka zaczyna puchnąć i mięknąć, ale jest ładnie zamknięta
I jak zwykle miałam ciśnienie 120/60-70 to dzisiaj 90/60 Może to przez pogodę i nie przespaną noc.
super, że paciora nie masz i że mały sie obrócił główką w dół
Cytat:
Ja tylko tak szybko po wizycie, mały 3100g wszystko z nim ok,wstawia się ładnie w kanał,rozwarcie na palec,do tygodnia powinnam urodzić) hyhy ale jak to powiedział terminu porodu oraz wybuchu wojny na 100% nie da się potwierdzić...

Aż gorąco mi się zrobilo
o jejku i u Ciebie tak blisko, super, że wszystko w porządku

normalnie jestem podekscytowana że u Was już coś się dzieje i niedługo będą pierwsze dzieciaczki na świecie byłam dzisiaj na SR i mieliśmy karmienie piersią, nawet fajnie opowiadała i dużo rzeczy się dowiedziałam np.
- przy karmieniu trzeba opróżniać pierś do końca a potem z drugiej karmić
- po karmieniu można posmarować swoim mlekiem sutki i wietrzyć aż wyschną
- od razu po urodzeniu karmić dziecko ale nie potrzeba bardzo długo tego robić bo sutki wtedy będą obolałe
- po karmieniu można robić kompresy z kapusty i zmoczoną pieluchę dać na chwilę do zamrażarki a potem zrobić okład z niej to daje ulgę
- nie ozywać laktatora elektrycznego przy nawale pokarmu bo to tylko zwiększa ilość pokarmu, najlepiej ręcznie trochę pokarmu wtedy spuścić

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 21:01   #3439
EVAgwiazdka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość

To, że się nie zgodzili to zrobili bezprawnie. Albo cię laska okłamała, albo ZUS złamał prawo.

niestety nikt nie złamał prawa moj tata ktory juz jest na emeryturze i dalej pracuje tez musiał zwracac podatek bo ksiegowa tak juz drugi rok z rzedu tak wylicza niby to na korzysc podatnika bo ma wiecej pieniedzy co miesiac ale co ztego jesli je trzeba potem odac a mojej siostrze tez tak zus wyliczył. Ona napisała pismo do naczelnika zeby jej rozłożyli na raty ale odrzucili jej prosbe i napisali ze od 1 maja odsetki zaczynaja naliczac

Edytowane przez EVAgwiazdka
Czas edycji: 2013-06-10 o 21:04
EVAgwiazdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 21:06   #3440
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Az mi sie wierzyc nie chce. Tz zmobilizowany zrobil dzis kawal roboty. A jutro wraca do pracy i bedzie ode mnie 40 km. Przyprawia mnie to o strach bo co raz dziwniej sie czuje. Lekarz na urlopie. Kurcze modle sie zeby wytrzymac do 20 czerwca.

Elaine...a Ty co korzystasz z przywileju kbiety w ciazy i wpychasz sie bez kolejki z porodem? :-*

Oliath, Lilo juz taka duza. Jak to dobrze ze nie musisz do szpitala

Ewusia, znaczy sie jak juz u siebie jestes to postepy w zdrowieniu ogromne. Wracasz do formy.
dla tz
Cytat:
Napisane przez b a r b a r a Pokaż wiadomość
Witam sie z Wami .
Gratuluje rozpoczetych tygodni. Mam takie pytanie . W ktorym tygodniu ciazy dostakyscie skierowania na badanie z pochwy i odbywtu. Zastanawiam sie czy nie za wczesnie dostalam bo mam zrobic juz. Dodam tylko ze na usg wyszlo ze lozysko jest w II stopniu dojrzalosci. Moze to dlatego . Gdzies w internecie orzeczytalam ze z takim dojrzalym lozyskiem mozna urodzic od 2 -4 tygodni. Ale myske ze to bzdura bo niektore z Was maja taki stopien dojrzalosci juz pare tygodni i jakos zadna nie urodzila.
ja jestem w 33 tc i jeszcze nie miałam tego badania

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41249775]U mnie ok, miałam ktg, bo mały był leniwy i faktycznie on wiecznie śpi, to ktg jest zbyt wąskie.. no ale miałam też usg, ale tylko przepływy i wyszło ok. Lekarz powiedział, że jak już jestem w szpitalu, to będzie dobrze. Oby... Podczytuje was cały czas

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]
cieszę się, że wszystko dobrze, musi być dobrze, uwierz w to i tego się trzymaj

dotka ja kupiłam krem z filtrem rossmanowski

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 21:08   #3441
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

u mnie raczej problemu z zusem nie bedzie (i nie bylo w pierwszej ciazy) bo ja kase dostaje z pracy, a pracodawca rozlicza sie zus. Czyli u mnie dzial plac wylicza i rozlicza sie w jakis sposob z ZUSem.

Kolacyjka - kanapeczki z salata, zoltym serem, pomidorem i cebulka

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2013-06-10, 21:09   #3442
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
moj tez pracuje za kolkiem, ma rozne godziny pracy np. teraz mial na 4.15 do pracy, od dzis ma na 7.15 - nam poprostu tak bylo wygodnie. Ale jesli Wam tak pasuje czemu nie u nas nawet mu do glowy nie przyszlo isc spac do drugiego pokoju - a mielismy wtedy dwa, salon i sypialnie. I Tobie faktycznie latwiej bedzie polozyc sie spac w dzien wtedy co Antonio bedzie spal. Kazdy robi wg wlasnego uznania i co byl "pan wladza" u Was

Ide zrobie kolacyjke sobie - a co.
Nie wiem jak to dokładnie miałoby wyglądać, ale wolę żeby trochę pospał w nocy a nie zasypiał z kółkiem skoro ja mogę spokojnie zając się w nocy Antkiem jak będę na macierzyńskim. W weekendy za to mogłoby być odwrotnie ja bym chwilkę się zdrzemnęła a TŻ przejąłby obowiązki. Ale okaże się w praniu.
A Pan Władza nie był
Stary 2013-06-10, 21:09   #3443
EVAgwiazdka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
ja jestem w 33 tc i jeszcze nie miałam tego badania
ja miałam w 32tyg
Stary 2013-06-10, 21:11   #3444
Oliath
Zakorzenienie

Wlasnie zaczynam lakierobejcowac listwy, bo meza fabryka zawezwala w trybie pilnym do awarii.
Ja mam czasem wrazenie, bez urazy, ze on z poldebilami i jelopami pracuje, skoro wszystko na pysk pada bez niego i nikt ale to nikt nie jest wstanie sobie dac rady z byle goownem
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 21:22   #3445
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Nie wiem jak to dokładnie miałoby wyglądać, ale wolę żeby trochę pospał w nocy a nie zasypiał z kółkiem skoro ja mogę spokojnie zając się w nocy Antkiem jak będę na macierzyńskim. W weekendy za to mogłoby być odwrotnie ja bym chwilkę się zdrzemnęła a TŻ przejąłby obowiązki. Ale okaże się w praniu.
A Pan Władza nie był
spoko - kazdy robi jak mu wygodnie dacie rade. Ja tez w dzien duzo spalam, jak mala szla spac. Ale ona jak usnela to i 2 h potrafila spac jednym ciagiem, bo np. kolezanki syn do dzis dnia spi max po 15-30 minut wiec ona chodzi jak cien juz.

Ja wlasnie zrobilam przelew TZ na magiczna kwote 0.75 gr za przepał auta z 2010 roku normalnie ta jego praca to mnie czasem rozsmiesza do lez np. raz na kwartal dostaja "mundurowe" 0,36 gr - no tylko z taka kas isc sie opic

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2013-06-10, 21:27   #3446
Charlize89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość

Obecnie nie, bo Tż przy każdej rozmowie o imieniu sobie jaja robi i wymyśla takie z którymi ja się nigdy nie spotkałam "na żywo"
Miał być Kuba i by był Kuba, ale jednak najbardziej popularne imie mojego Tżta przerasta..
Kubusiów teraz mnóstwo. Też chcieliśmy mnieć Kubusia, ale jednak po drodze zgubił siusiaka i jest Anka

Cytat:
cześć Mamcie!
witamy się z Hanią w rozpoczętym 38 tc i myślałam, że już mam to za sobą
za kolejny tydzień.

Cytat:
no i po przyszłej niedzieli mam zamiar rodzic
Ambitny plan.

Nogi mi dzisiaj do doopy wchodzą i stopy bolą.
Prasowanie mam z głowy, matko...prasowanie maleńkich ciuszków jest czasochłonne. Zdecydowanie wole prasować koszule. Zebrało mi się prsowanie z 5 prań i wszystko dla Anki. Ciuszki, pościel, prześcieradełka, pieluchy tetrowe/flanelowe, ręczniki itd...
Padam na twarz...
15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc)
30.07.2013 Narodziny Anulki
Charlize89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 21:32   #3447
iwona335
Zakorzenienie

kalisto dzieki wielkie za przepis- juro robie ciacho

czarownica moj Tżt tez pracuje 40 km od domu ale jakos nie zauwazylam zeby to byl wielki problem przy porodzie- akcja podobno tak szybko nie nastepuje
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 21:36   #3448
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Magolina na Kościuszki. A Ty??

Brnę przez te cholerne ubezpieczenia społeczne i się normalnie nie da to jest po prostu jakaś masakra chora. Tyle ustaw i kodeksów już się w życiu nauczyłam ale tego się po prostu nie da. Qrwa jakieś pieprzone wskaźniki procentowe milion wyjątków od wyjątków, terminy z kosmosu pobrane. Po co ja się mam tego uczyć???? Przecież to jest nie do zapamiętania. A ZUS to największa zorganizowana grupa przestępcza tego kraju !!!!!
Idę kogoś zabić [COLOR="Silver"]
Ja na studiach miałam i nie miło wspominam ten pzredmiot

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość

A teraz uciekam do spania
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 21:38   #3449
jakierka
Zadomowienie

Witam ponownie

Ja wlasnie zjadlam serek z przepysznymi truskawkami, cos czuje, ze jutro bedzie wyprawa do Lidla po kolejna porcje

Po pracy okropnie bolaly mnie plecy, mimo ze dzis wcale duzo nie pracowalam. Chyba po prostu Edziu juz zaczyna wazyc swoje i moje plecy sie nieco buntuja. Wizyte u fizjoterapeuty mam dopiero 27.06 i jeszcze troche czasu na nia poczekam. Cale szczescie, ze TZ mi czesto plecy masuje

Wlasnie czuje, ze Edziu mnie kopie z prawego boku, ale tak daleko w boku, ze juz prawie przy rozpoczeciu plecow, jakby tunel kopal w poszukiwaniu wyjscia ! Nie sadzilam, ze az tak sie rozrasta macica

Z nadrabiania:

Lachryma - super gest od meza z tymi kwiatkami

Ita - no bardzo mi przykro w zwiazku z praca, ciekawe czy to ciaza zawazyla na takiej decyzji? Dziwne, bo u mnie zupelnie inaczej traktuja ciezarna, ale to pewnie zalezy od kontraktu i byc moze od firmy. Jestem pewna, ze po macierzynskim cos wymyslisz

Dziewczyny, jak czytam o skutkach lykania fenoterolu, to wcale Wam nie zazdroszcze. Tyle musicie przecierpiec

Co do filtra, ja raczej nie bede stosowac na poczatku, przyjmuje zasade 'im mniej, tym lepiej'.

Elaine - wow, super waga Maluszka! I juz prawie rodzisz

Arrabiata - Moze poloz dziecko w kolysce albo w gondoli (jezeli masz wozek typu 2w1/ 3w1 i gondola jest zdejmowana), albo sa do kupienia same wklady do gondoli, pewnie nie sa drogie i moze tam?

Magolina - Brawa za prace, ale czy to nie TZ powinien ja napisac?

Myszolka - za udana wizyte

Magdalenne - rowniez za piekna juz wage Malego

Karolajn - na boku (na lyzeczki) lub od tylu

Roxi , Oliath - za dobre wiesci

Sammi - dla TZ

Ewusia - fajnie, ze prace sie posuwaja do przodu., Czekamy na fotki I oszczedzaj sie ile mozesz, zbieraj sily dla Tymusia

O matko, juz juz zaczniemy sie wypakowywac Ciekawe czy mamusie czerwcowo-lipcowe beda jeszcze zagladac potem do nas sierpniowek
Stary 2013-06-10, 21:38   #3450
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz

Cytat:
kalisto dzieki wielkie za przepis- juro robie ciacho

czarownica moj Tżt tez pracuje 40 km od domu ale jakos nie zauwazylam zeby to byl wielki problem przy porodzie- akcja podobno tak szybko nie nastepuje
ja chyba w piątek będę piekła wersję z truskawkami

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości