Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15! - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części mam lipcowo-sierpniowych 2013?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.16 ! 8 13,33%
Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! 27 45,00%
Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!- Mamusie VII-VIII 2013 cz.16! 20 33,33%
jedzcie truskawki i czeresnie dziewczyny bo nie znamy dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! 2 3,33%
Golcie kapy dziewczyny bo nie znacie dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! 3 5,00%
Głosujący: 60. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-11, 06:50   #3511
czarownica1
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!

Dzoan, no co się śmiejesz... moja znajoma dzwoniła do naszego gina nawet jak ząb ją bolał... przestawał jak on się zgłaszał
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 07:05   #3512
dzoan
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Dzoan, no co się śmiejesz... moja znajoma dzwoniła do naszego gina nawet jak ząb ją bolał... przestawał jak on się zgłaszał
leczenie głosem
aż taki sexi mięski ?

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 07:06   #3513
Agrafka86
Wtajemniczenie

Witajcie Brzusie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
wracajac do mojego Tż-ta: umył mi auto full wypas, z odkurzaniem w środku, chciał umyć jeszcze swoje ale nie zdążył bo pojawila sie burza i leje juz dłuższy czas...
co do szafki uzbrajam sie w cierpliwość, on wie że to ma zrobić, jak do przyszłej soboty nie zrobi to niech sie wypcha sama to zrobie a moj ojciec z ogromną chęcia mi pomoze i wtedy mu bedzie głupio (nie cierpi jak moj ojciec zrobi coś za niego, jak mi raz dywan odkurzył to TŻt był wściekły cały dzien czemu mu nie powiedzialam ) taki trik wkurzajćo-wnerwiajacy dziala na niego bardziej niz kłótnia
no i po przyszłej niedzieli mam zamiar rodzic
dla Tż

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Dziewczyny, tak na szybko tylko co na wizycie. Mały się obrócił i jest znowu głową w dół Waży podobno 3100g (miałby przybrać 700g w 2 tygodnie). To, co mi się wyhodowało to nie pacior, więc o tyle dobrze. Na to coś dostałam globulki.
Generalnie szyjka zaczyna puchnąć i mięknąć, ale jest ładnie zamknięta
I jak zwykle miałam ciśnienie 120/60-70 to dzisiaj 90/60 Może to przez pogodę i nie przespaną noc.
duży chłopak

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Dopakowując dziś swoją 3cią torbę do szpitala doszłam do wniosku,że sama woda mi nie wystarczy i spakowałam też orzeszki ziemne, biszkopty i czekoladę Czytałam sporo opisów porodów i często się przewija tam,że po porodzie lub przed-czekając długo na rozwój akcji- jest się głodnym,więc wolę się zabezpieczyć niż głodować
Pewnie, że tak. Lepiej mieć przy sobie niż się męczyć

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Boże dziewczyny, wy tak na serio? Jak można tyle naprodukowac w parę godzin
Jak czytam o tym, że niektóre z was już do porodu są gotowe, to aż nie wierzę, że to już... że w końcu czas na nasz wątek czuję się tak, jakby to mi nagle zegar zaczął tykac

Mam do was pytanko w ogole:
Myślicie że jest sens zmieniac lekarza w prawie 31 tc??
Wydaje mi się, że musisz zrobić tak żeby Tobie było jak najlepiej. Jeżeli czujesz, że musisz zmienić i wiesz, że bedzie lepszy to jak najbardziej

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
dobra wiadomość mam już wszystko znaczy wszystko jedzie kurierem

nie mam tylko najważniejszej rzeczy WÓZKA
a poród tuż tuż....
za wszystko i wózek w końcu będzie

Cytat:
dzień dobry

mój tż mnie zabije od wczoraj od rana wybieram wózek jeden z dwóch i do tej pory nie wybrałam a do 9 rano mam zamówić

dzisiaj nasza 2 rocznica ślubu a wczoraj miałam urodzinki i nic tylko się kłócimy on każe wybierać ja nie umiem
Wszystkiego naj naj naj:roz a:

Ja dzisiaj obudziłam się o 2:30i nie mogłam zasnąć. Dopiero sie zdrzemnęłam jak Tż wychodził do pracy (6:40) i wstałam o 7:20. W ogóle nie mam spania.
Ale tuturutu zdałam egzamin i jutro idę po wpis i zdać indeks

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 07:06   #3514
dzoan
Zakorzenienie

Perse jak się dzisiaj czujecie?

Stary 2013-06-11, 07:08   #3515
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
leczenie głosem
aż taki sexi mięski ?
wiesz, głos niski, troche przepalony, i jak zaczyna mowic to tak czujesz ze w dobrych rekach jestes
Stary 2013-06-11, 07:11   #3516
sammi24
Zadomowienie

Dzień dobry

Wstałam z bólem gardła, bo wczoraj o godz 21.00 Tż przestawiał nasze łózko w sypialni żeby opracować gdzie postawić łóżeczko i gdzie mają stanąć nowe meble (wybrane, nie kupione). No i łoże zostało pod oknem, otwartym na całą noc dzisiaj znowu przestawianie

Enle cieszę się, że oddychasz pełną piersią A te ceny leków

Czarownica
ale mnie rozbawiłaś, ja też tak sciągam dupskiem prześcieradło, dlatego Tż teraz zakłada takie jakby satynowe, z dobrym poślizgiem

teso
mnie kłuło i szyjka się nie skracała ale to było wcześniej przed 30 tc, a inne dziewczyny pisały, że na wizycie się okazywało, że im się właśnie wtedy szyjka skróciła. Pewną odpowiedź da Ci chyba tylko badanie gina albo usg, bo tak ciężko powiedzieć

Niunia spóźnione życzenia urodzinowe i rocznicowe

Charlize współczuję tych najazdów w domu

Mela wypoczywaj sobie

Tweed ja jeśli lekarz by mi nie odpowiadał zmieniłabym bez zastanowienia, nawet teraz starannie wybrany, zaopiniowany nowy lepiej się zajmie pacjentką niż ten, który prowadzi ciążę od początku i niby ją zna, a tak naprawdę leci taśmowo i może nawet nie kojarzy persony zwłaszcza, że u Ciebie chyba raczej spokojnie ciąża przebiega?a co jest nie tak z obecnym?

Ja chyba pójdę się położyć, pewnie zasnę i znowu wstanę o 11.00 a mam ambitny plan powolutku się dziś kulać i coś porobić w domu. Chyba zaczyna mnie dopadać potrzeba wicia gniazda

Edytowane przez sammi24
Czas edycji: 2013-06-11 o 07:12
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 07:19   #3517
czarownica1
Zakorzenienie

Sammi a wiesz, dobry pomysł z tym sliskim przescieradłem
wypłucz gardło woda z solą i moze jakies tantum rosa?

edit: tantum verde

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

dobra, moje Brzuchtki, lece sie ubierac, jade do fryzjerki... wolałabym polezec z kocinka moja

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-11, 07:20   #3518
Adriana07
Rozeznanie

GG do Adriana07

Hej Mamusie
Na samym początku absolutnie muszę wam wszystkim podziękować za kciuki dla męża bo dostał tę prace
Tak więc DZIĘKUJEMY
Podpisza z nim kontrakt na dwa i pół miesiąca na razie do końca sierpnia ale to i tak milion razy bardziej mu się opłaci niż praca tutaj.
Z gorszych wieści to tyle, że nie będzie go przy porodzie i penie już po zjedzie tylko na kilka dni, ale to duża szansa i muszę jakoś zacisnąć zęby

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Mnie się wydaje, że nie długo wszystkie zaczną rodzić w jednym momencie a ja jeszcze daleko w tyle. Tzn. wyprawke mam, ale nie jestem spakowana do szpitala. Pakujecie się do takiej torby turystycznej czy w walizke na kółeczkach? Bo walizke mniejsza na kółkach mam, a torby turystycznej niet i nie wiem co robić. Boję się spakować i boję się porodu...
Ja mam taka małą torbę podróżną ale ja tylko dla siebie rzeczy bo u nas dla dzidzi wszystko zapewnia szpital łącznie z pampkami.

Cytat:
Jeżeli coś Ci nie pasi to zawsze jest sens. po co się męczyć??
Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
hej dziewczynki

Dopiero teraz usiadłam na spokojnie do laptopa, bo po lekarzu byłam z Mamą u Babci i potem spotkałam się z przyjaciółką z którą się już długo nie widziałam..

A więc byłam u pani alergolog, osłuchała mnie i teatralnym głosem wykrzyczała "DRAMAT, DRAMAT!!!! " Ja niedotleniona kompletnie = Bezik niedotleniony powiedziała, ze w takim stanie w kazdej chwili przy ostrzejszym ataku i braku leków mogę się przydusić i to tak poważnie no i koniec końców włączyła mi sterydy na pare dni, których nie powinno się w ciąży brać, ale w takim stanie powiedziała ze nie ma innego wyjscia tylko 3 dni muszę je zażywać, dodatkowo chyba z 5 innych leków.. Dała skierowanie jeszcze na spirometrie kolejna w ciazy zebym jeszcze zdążyła przed porodem, umówiłam sie na nia za tydzien. Jezeli wyniki spirometrii nie wyjdą dobrze, to będzie trzeba włączyć jeszcze mocniejsze leki, bo inaczej poród będzie zagrożony oddechowo u mnie
No.. a potem wycieczka do apteki i tak dwóch leków nie wzięłam na oczy i na katar, tylko te sterydy i wziewne i 170 zł poszło w mig Mama mi zafundowała leki, bo inaczej to kiepsko by było..

No, ale ledwie wzięłam te leki to odetchnęłam "pełną piersią" i od razu lepiej
Jutro muszę jechać jeszcze badania zrobić typu morfo, mocz, posiew moczu, crp..no i tyle- teraz lecę Was nadrabiać kochane

No i mam lepszy humor bo się z przyjaciółką widziałam to od razu inaczej się poczułam
Bidulko, dobrze że poszłaś do tego alergologa. Mam nadzieję że leki pomogą, jak mus to mus.
Co do cen leków to jest masakra totalna, też wczoraj byłam w aptece, wziełam dosłownie kilka rzeczy dla małego i siebie i prawie 200 zł
Cytat:
dzień dobry

mój tż mnie zabije od wczoraj od rana wybieram wózek jeden z dwóch i do tej pory nie wybrałam a do 9 rano mam zamówić

dzisiaj nasza 2 rocznica ślubu a wczoraj miałam urodzinki i nic tylko się kłócimy on każe wybierać ja nie umiem
Nic się nie chwaliłaś wczoraj
Spóźnione 100 lat, zdrówka, szczęścia, lekkiego porodu i grzecznego maluszka
No i wszystkiego dobrego z okazji rocznicy

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie

Chyba juz moge zapomniec o pieknie przespanych nocach, Edziu zaczyna swa najwieksza aktywnosc wlasnie gdy sie klade, poza tym jest juz tak duzy, ze ledwie przewracam sie z boku na bok i sapie przy tym jak stara baba, a przede mna jeszcze 2 m-ce!!

Trzymam za dzisiejsze wizyty i brawa dla nowych tygodni. Moze juz ktoras dzis urodzi
Ja już też ledwo się po łożu kulam ale teraz sama śpię więc ma całe dla siebie
Cytat:
1. a ja się zastanawiałam dlaczego moje prześcieradło jest tak chamsko co dzień rozkopane i powyciągane.. zganiałam na męża, a to moje doopsko
2.
3. jak zacznę myć okna, to będzie znaczyło, że jestem chętna na naturalne wywołanie porodu
1. jak spałam z tż to zawsze budziłam się bez prześcieradła, moja część zrolowana bod jego doopą, ale to moja sprawka bo musze sie w nocy koniecznie obrócić 100razy
3. Moje okna wołają o pomste do nieba ale poczekam jeszcze 2 tygodnie i zaczne ostro szorować
Cytat:
Daj numer, głowa mnie dziś boli może przejdzie

Uśmiech dziecka jest pierwszym owocem sensu ludzkiego istnienia.
Adriana07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 07:21   #3519
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz, głos niski, troche przepalony, i jak zaczyna mowic to tak czujesz ze w dobrych rekach jestes
mhhrrrrr....

Upiekłam w sobotę ciacho.. mąż mi jeszcze wczoraj mówił, żebym porozdawała część, bo sami nie zdążymy zjeść, a szkoda wywalać później.. To tak zaczęłam wydawać, że został już tylko jeden kawałek.. jak to tak?

Stary 2013-06-11, 07:21   #3520
misiaczka555
Wtajemniczenie

Dzień dobry mamusie

Czyż nie cudowny dzień dzisiaj mamy?
Kończę sie szykować i jedziemy z TZ zobaczyć sie z nasza córeczką na USG 4d

Ps. Oczywiście juz sie zestresowalam, ze cos sie nowy lekarz dopatrzy u mojego dziecka
Nakopcie mi za te głupie mysli

Buziaki

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 07:26   #3521
Agrafka86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Dzień dobry mamusie

Ps. Oczywiście juz sie zestresowalam, ze cos sie nowy lekarz dopatrzy u mojego dziecka

Buziaki
Trzymamy kciuki i czekamy na zdjęcie. Wszystko będzie dobrze, nie ma co panikować

Cytat:
Napisane przez Adriana07 Pokaż wiadomość
Hej Mamusie
Na samym początku absolutnie muszę wam wszystkim podziękować za kciuki dla męża bo dostał tę prace
Tak więc DZIĘKUJEMY
Podpisza z nim kontrakt na dwa i pół miesiąca na razie do końca sierpnia ale to i tak milion razy bardziej mu się opłaci niż praca tutaj.
Z gorszych wieści to tyle, że nie będzie go przy porodzie i penie już po zjedzie tylko na kilka dni, ale to duża szansa i muszę jakoś zacisnąć zęby
Najważniejsze, że dostał pracę

09.07.2011 Żona

Stary 2013-06-11, 07:27   #3522
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Mamusie
1) Na samym początku absolutnie muszę wam wszystkim podziękować za kciuki dla męża bo dostał tę prace
Tak więc DZIĘKUJEMY

2) Daj numer, głowa mnie dziś boli może przejdzie
1. dla męża
Teraz niestety takie życie, praca najważniejsza i trzeba łapać co się da..za coś trzeba w końcu wyżyć. Ale dacie radę
2.

Cytat:
Dzień dobry mamusie

Buziaki
za głupie myśli! Czekamy na piękne zdjęcia Waszej zdrowej córeczki

Stary 2013-06-11, 07:29   #3523
sammi24
Zadomowienie

Cytat:
Sammia wiesz, dobry pomysł z tym sliskim przescieradłem
wypłucz gardło woda z solą i moze jakies tantum rosa?

edit: tantum verde

dobra, moje Brzuchtki, lece sie ubierac, jade do fryzjerki... wolałabym polezec z kocinka moja
no na gardło jeszcze nie próbowałam

Aaaaaa czyli to dzisiaj "ogarnianie grzywki"

Cytat:
mhhrrrrr....

Upiekłam w sobotę ciacho.. mąż mi jeszcze wczoraj mówił, żebym porozdawała część, bo sami nie zdążymy zjeść, a szkoda wywalać później.. To tak zaczęłam wydawać, że został już tylko jeden kawałek.. jak to tak?
Szewc bez butów chodzi żeby Ci szkoda nie było, pomyśl ile mniej cukru zjesz

Cytat:
Dzień dobry mamusie

Buziaki
Trzymam kciuki za USG, zazdroszczeeeeeee i wszystko będzie dobrze, a za złe myśli
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 07:32   #3524
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Cytat:
moze uda mu sie wyrwac, wszystko sie okaze

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 07:34   #3525
Agrafka86
Wtajemniczenie

Margoś, Malinka, Karolajn i Iwonka jak tam po nocce? Jeszcze nie robicie niespodzianek?

09.07.2011 Żona

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-11, 07:35   #3526
idzia111
Zakorzenienie

hej,

Niunia wszystkiego najlepszego i zdrówka. Dlaczego się nie pochwaliłas wczesniej?

Juz druga noc miałam straszną ... o 2 pobudka do 4 lezałam, potem sniadanie i ok. 5 znowu spać, wstałam o 7 i czuje się fatalnie Michaś też nie spał w nocy, za to teraz po troszkę spi, co 30 min daje mi znac ze jest i dalej spi.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 07:37   #3527
magdalennne
Wtajemniczenie

Pół nocy nie przespane, ale co tam. Zaczynam się przyzwyczajać. Do tego zalało mnie z cyców... Jak chlusnęło, to pół bluzki mokre... Masakra

Cytat:
dzień dobry

Po pierwsze wszystkiego najlepszego z okazji urodzin
Po drugie - pokaż te wózki, pomożemy wybrać

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Obudzilam sie na siku i spac nie moge.
A nogi dalej bola i spuchniete sa pomimo przespanej nocy. Czuje sie jakbym miala na nogach 100 kg.
Bidulka

Cytat:
Ja dzisiaj obudziłam się o 2:30i nie mogłam zasnąć. Dopiero sie zdrzemnęłam jak Tż wychodził do pracy (6:40) i wstałam o 7:20. W ogóle nie mam spania.
za egzamin.

Cytat:
Hej Mamusie
Tak więc DZIĘKUJEMY
Gratulacje dla TŻ Na pewno sobie poradzicie

Cytat:
Dzień dobry mamusie

Buziaki
Nie panikuj, tylko rozkoszuj się podglądaniem maleństwa
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 07:38   #3528
iwona335
Zakorzenienie

Dzień dobry

Niunia wszystkiego najlepszego no i co to ma znaczyc ze nie pochwalilas sie wczesniej??
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 07:39   #3529
magdalennne
Wtajemniczenie

Trzeba mi iść do apteki, a tak strasznie pada
Muszę sprawdzić czy zostawili mi jakiś parasol...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-11, 07:40   #3530
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Margoś, Malinka, Karolajn i Iwonka jak tam po nocce? Jeszcze nie robicie niespodzianek?
jeszcze nie ja dopiero po niedzieli, no i szafeczki nie mam jeszcze gotowej, no i w taka pogode nie mam w co ubrac mojego dziecka, toż ja nie mam takich śpiochów grubych ani nic innego, kocyki pójda w ruch

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
hej,

Niunia wszystkiego najlepszego i zdrówka. Dlaczego się nie pochwaliłas wczesniej?

Juz druga noc miałam straszną ... o 2 pobudka do 4 lezałam, potem sniadanie i ok. 5 znowu spać, wstałam o 7 i czuje się fatalnie Michaś też nie spał w nocy, za to teraz po troszkę spi, co 30 min daje mi znac ze jest i dalej spi.
przyzwyczajaj sie - nic wiecej nie mam do powiedzenia
Stary 2013-06-11, 07:40   #3531
Myszolka91
Raczkowanie

Witam sie z Rana. Dzisiaj znow ma byc goraco i dlaczego nie ruszam sie z domu. W koncu biore sie do prania ubranek Bo czas pedzi nie ublaganie a ja nie przygotowana.
Myszolka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 07:41   #3532
Anulka_p
Zakorzenienie

Dzień pada ! Przestać nie może od wczoraj.

Cytat:

Myśle, że jeśli coś się dzieje, mamy wątpliwości do do naszego, długo czekamy na wizyty i setki różnych, innych powodów, to jest sens i w 39 tc.

Cytat:
Dlaczego nie chwalisz się w porę?!

Wszystkiego najlepszego. Zdrówka dla ciebie i maleństwa z okazji urodzin. Szczęścia i pomyślności. A z okazji urodzin i drugiej rocznicy mnóstwa miłości, zero kłótni i dużo seksu.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 07:48   #3533
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Dzien dobry Brzuchatki)

Trochę ochłonęłam po wczorajszej wizycie, obejrzałam też Grimm 2 od 2 sezonu na c+ bo w końcu się zaczął, a o mały włos tego nie zauważyłam. Dobrze, że mąż czujny.. bo wiedział, że wypatruję, kiedy i czy c+ puści drugi sezon...

U mnie niestety oprócz pozytywnych informacji są też i negatywne.. pamiętacie jak pisałam o gromadce maluszków, które szykują się wśród naszych znajomych? niestety ta gromadka zmniejsza się w zastraszającym tempie..((

Ale koniec tych niedobrych wiadomości. U mnie słoneczko, torbę spakowałam (oprócz jedzenia i wody)...dzisiaj robię kolejne pranie Malucha, i może zacznę prasować, to co już suche leży w łóżeczku.

Cytat:
Wyobrazcie sobie ze leze w lozku...
We wlasnej pomalowanej sypialni
Przed moim nosem lozeczko...
Az mi sie wierzyc nie chce. Tz zmobilizowany zrobil dzis kawal roboty. A jutro wraca do pracy i bedzie ode mnie 40 km. Przyprawia mnie to o strach bo co raz dziwniej sie czuje. Lekarz na urlopie. Kurcze modle sie zeby wytrzymac do 20 czerwca.

Elaine...a Ty co korzystasz z przywileju kbiety w ciazy i wpychasz sie bez kolejki z porodem? :-*
Noooooooooo wiesz myślę, że TZ też sobie coraz bardziej zdaje sprawę, że to co coraz bliżej )) a biedak ma pewne ograniczone możliwości z tego co pisałaś...

A no jakoś nie ja się wpycham a Igorek...)
Ale jak Mela napisała, można chodzić z rozwarciem jakiś czas, więc to jeszcze nie jest na 100%. Koleżanka miesiąc chodziła z 4cm,a skończyło się cesarką w terminie.

Któraś sie pytała, jak odczuwam to wstawianie? Rozwarcia nie czułam, chociaż od kilku dni po prostu pobolewało na dole, a nawet nie bolało ile mega nacisk czułam.. to co Dotkkaa napisała.. jednocześnie na pochwę jak i na odbyt... plus nie tylko jak siedziałam, ale jak chodziłam to czułam Igora cholernie nisko i też jeszcze większy nacisk...ale generalnie bez jakiś bóli szczególnych...

Ewusia: baaardzo się cieszę że tak ładnie wracasz do zdrowia i jesteście juz na swoim. 3mam za was cały czas kciuki!

Lecę doczytać co się wczoraj działo... jak perse itd.., bo wczoraj z doskoku zaglądałam, bo całe popołudnie na telefonie z "niedoszła mamą" byłam i relacja ze szpitala.. więc jak tylko wróciła do domu, to padliśmy..

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2013-06-11, 07:59   #3534
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
U mnie niestety oprócz pozytywnych informacji są też i negatywne.. pamiętacie jak pisałam o gromadce maluszków, które szykują się wśród naszych znajomych? niestety ta gromadka zmniejsza się w zastraszającym tempie..((

Ale koniec tych niedobrych wiadomości. U mnie słoneczko, torbę spakowałam (oprócz jedzenia i wody)...dzisiaj robię kolejne pranie Malucha, i może zacznę prasować, to co już suche leży w łóżeczku.
Przykro mi bardzo
Stary 2013-06-11, 08:01   #3535
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Dzien dobry Brzuchatki)

Trochę ochłonęłam po wczorajszej wizycie, obejrzałam też Grimm 2 od 2 sezonu na c+ bo w końcu się zaczął, a o mały włos tego nie zauważyłam. Dobrze, że mąż czujny.. bo wiedział, że wypatruję, kiedy i czy c+ puści drugi sezon...

Noooooooooo wiesz myślę, że TZ też sobie coraz bardziej zdaje sprawę, że to co coraz bliżej )) a biedak ma pewne ograniczone możliwości z tego co pisałaś...

A no jakoś nie ja się wpycham a Igorek...)
Ale jak Mela napisała, można chodzić z rozwarciem jakiś czas, więc to jeszcze nie jest na 100%. Koleżanka miesiąc chodziła z 4cm,a skończyło się cesarką w terminie.

Któraś sie pytała, jak odczuwam to wstawianie? Rozwarcia nie czułam, chociaż od kilku dni po prostu pobolewało na dole, a nawet nie bolało ile mega nacisk czułam.. to co Dotkkaa napisała.. jednocześnie na pochwę jak i na odbyt... plus nie tylko jak siedziałam, ale jak chodziłam to czułam Igora cholernie nisko i też jeszcze większy nacisk...ale generalnie bez jakiś bóli szczególnych...

Ewusia: baaardzo się cieszę że tak ładnie wracasz do zdrowia i jesteście juz na swoim. 3mam za was cały czas kciuki!

Lecę doczytać co się wczoraj działo... jak perse itd.., bo wczoraj z doskoku zaglądałam, bo całe popołudnie na telefonie z "niedoszła mamą" byłam i relacja ze szpitala.. więc jak tylko wróciła do domu, to padliśmy..
nie zazdrosze "niedoszlych mam" wokół siebie, to pewnie strasznie trudne, ja nie wiem czy najlepszej przyjaciółce jakkolwiek potrafiłabym pomóc bedac samej w ciazy...
Stary 2013-06-11, 08:01   #3536
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

teso nie ma co zazdrosic - nie wiadomo jaki Aleks bedzie, moze tez bedzie sypial po 15-30 minut. Z Marysia mialam mega latwo jak sie urodzila, bo dopoki nie zaczela chodzic to byla naprawde grzecznym dzieckiem.

tweedleede mysle ze teraz to juz nie ma po co zmieniac lekarza, ale nie znam sytuacji dla ktorej chcesz go zmienic

en strasznie to brzmi - niedotlenienie. Oby wszystko jedna bylo ok.

niunia jesli nie kupisz wozka do porodu to kupisz go po. Moja szwagierka tak robila. Jak maly juz byl na swiecie, wziela go do sklepu, przymierzyla i wiedziala juz co chce. wszystkiego naj z okazji urodzinek

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 08:05   #3537
yevele
Zadomowienie

Cześć dziewczyny
Gratuluję udanych wizyt

Niunia wszystkiego najlepszego my też mamy dziś 2 rocznicę ślubu + rozpoczęty 35 tc

REKLAMA
Stary 2013-06-11, 08:08   #3538
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Dzień dobry... woda odpłynęła... ale truskawki zalane

dzięki dziewczyny za info odnośnie kłucia... no wczoraj Leosiek dał z tym czadu

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość

powiedzcie mi na jaki rozmiar kupujecie kombinezon na zimę? na jesień osobny i na zimę? bo muszę coś kupić bo zapomniałam, ze nic nie mam[COLOR="Silver"]
to ja proszek lovela jak za darmo kupiłam bo raz był przeceniony na 19,99 za opakowanie 2,8 kg a ostatnio był po 12,70 za 2,8 kg
żartujesz chyba że teraz chcesz już kupować kombinezon na zimę??? wyluzuj i zostaw sobie tą przyjemność na potem, przecież nie musisz byż zaopatrzona we wszystkie możliwe ciuszki z góry na rok, co? spokojnie, zdąrzysz zresztą nie wiesz jeszcze jakiej "postury" będzie dzidziol...

gdzie kupowałaś proszki?

Cytat:
wszystkiego urodzinowo najlepszego i gratulacje !!!

Cytat:
nie ma to jak leczenie głosem

Cytat:
Super !!!

Cytat:
Hej Mamusie
Tak więc DZIĘKUJEMY

Co do cen leków to jest masakra totalna, też wczoraj byłam w aptece, wziełam dosłownie kilka rzeczy dla małego i siebie i prawie 200 zł
super, gratulacje na TZ-a !! a z porodem trudno... taki life
najważniejsze że będziecie mogli spokojnie sobie żyć

Cytat:
Buziaki
ale Ci zazdroszcze podglądania ciesz się babo a nie stresuj

En - nie znam się na astmie i sterydach, ale jak masz się dusić i przez to dzidziol ma mniej tlenu to pewnie prawidłowo kazała ci je brać, mam nadzieje, że juz będzie lepiej i nie będziesz się męczyć

zaraz jadę do laboratorium, zrobię sobie krew ( czy nie mam rumienia) i mocz + paciora + na inne bakterie...

ogarnęłam przed chwilą jak to nazywamy z TZ-em moje "santa croce"..... namachałam się trochę, ale chyba jest ok, zresztą nie wiem, bo nic nie widzę

potem jade na Brochów po zgodę ordynatora... i jak sie uda to sobie z nim porozmawiam
no i muszę umówić się z położną na poród...

w przewijaka jeszcze nie pomalowałam.. jakoś nie chce mi się strasznie...

ściski dla wszystkich na cały dzień i trzymam kciuki za wizyty

Perse jak nocka ????
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 08:09   #3539
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yevele Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Gratuluję udanych wizyt

Niunia wszystkiego najlepszego my też mamy dziś 2 rocznicę ślubu + rozpoczęty 35 tc
Duzo miłosci z okazji rocznicy ślubu
Stary 2013-06-11, 08:17   #3540
Rockyyy
Zakorzenienie

Hej kurczaki-dwupaki

Ja juz od 6 na nogach,zrobiłam Tzowi sniadanko,wykapałam sie,ugotowałam pieskom ,policzyłam ruszki....Na 12 jade do lekarza z tymi moimi bólami szczęki,głowy i ucha.I błagac o skierowanie na toxo bo krucho u nas z kasą i nie mam za co jej zrobic a w czwartek wizyta :/
Ech jakas masakra finansowa nas dopadła
Mam zamiar zabrac sie zaraz i poprasowac do konca i poukladac ciuszki Laury a potem w koncu torbe ogarnąc.......

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości