|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
![]() ![]() ![]() ![]() |
10 | 23,26% |
Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
2 | 4,65% |
Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
2 | 4,65% |
Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
24 | 55,81% |
Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
5 | 11,63% |
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 | |||
Raczkowanie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wczoraj miałam przez dwie godziny skurcze co 12-15 min i już myślałam, że się zacznie, ale kicha, przeszło ![]() Mysia, a Ty dzisiaj nie masz urodzin? ![]()
![]() |
#2672 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
mnie piersi pieka po karmieniu i robilam zimne oklady |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2673 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale noc za Nami ![]() Matylda dziś kończy miesiąc! Z tej okazji przeszliśmy na pampersy 2! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2674 |
Zakorzenienie
|
Hej
Nie wiem czy widziałyście, ale prezydent podpisał ustawę o rocznym urlopie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2675 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---- ![]() Chyba w końcu pogoda zaczyna się robić ![]() ![]() Pytanie do mamuś, które rodziły po tp, bądź się znają na rzeczy... Pytałam ostatnio gina, co będzie ze zwolnieniem jak urodzę po tp (zwolnienie mam do tp) i usłyszałam, że On niestety nie może wystawić dalej i muszę na macierzyński już iść. Ok, ale powiedzcie mi, co ja mam załatwić i jak mam to załatwić... ![]()
![]() |
#2676 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- i jeszcze jedno: Mysia wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, niech ci kilogramy znikają w ekspresowym tempie, Piotruś przesypia noce i pozwala na luz w diecie, i niech ci się spełniają marzenia ![]() ![]()
![]() |
#2677 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A moje kadrowe są takie sobie, no ale spróbuję (muszę) się z nimi dogadać ![]() I dzięki za ten opis co do becikowego trzeba ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mysia wszystkiego najlepszego z okazji urodzin ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2678 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Siema. ![]() Ale u nas wczoraj było gradobicie, strat masa, począwszy od skoszonych wszelakich roślin, warzyw i upraw, przez wymianę szyb, dachów, masek w samochodach, kończąc na wymianie rynien, okien i dachów w domach. ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2679 |
Zakorzenienie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
Dzien dobry,witam sie po przespanej nocce. Co prawda znow we trojke ale trudno, ale przynajmniej wszyscy jestesmy wyspani
![]() Motylku,odkladanie malej w nocy jak juz zasnie snem kamiennym mi nie wychodzi bo.zazwyczaj zasypiam przed nia ![]() Ale.dzis jest.nowy dzien, nowe wyzwania i zmiany. Nie bede juz myslec o tym co bylo wczoraj. Dzis TZ leci do Szkocji. Wraca w czwartek, miejmy nadzieje, ze z nowa praca ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2680 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#2681 |
Zakorzenienie
|
czyli wychodzi na to że przy niektórych ginach trzeba podawać termin ostatniej miesiączki trochę później niż była w rzeczywistości, żeby termin porodu wyszedł ciut później..
![]() |
#2682 |
Zakorzenienie
|
Ash-
![]() Z obok spi na brzuszku a o 13 ide na spacer z nia i moimi znajomymi..obym sie odstresowala ![]() mloda ponad godzine lezla i wyla,nic nie pomagalo..po czym polozylam ja na brzuch i padla w 3sekundy.. ![]() a myslalam ze juz zwariuje... :< ciezko mi z mysla ze ona lezy i placze i nie moge pomoc.. casem tak ma,widocznie musi sie wyplakac.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2683 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2684 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() spróbuj załatwić sobie L4 u internisty ![]() Cytat:
![]() strasznie było wczoraj ![]() ![]() Cytat:
![]() dzień dobry ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2685 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widziałam w tv te zniszczenia - masakra ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2686 |
Zakorzenienie
|
Witam witam
Będę samolubem i zacznę od swoich wypocin. Ostatnie dwie nocki były kiepskie. Jak wam kiedyś pisałam w niedzielę byliśmy u teściów (gdzie teściowa zamęczyła małą jak małego kotka) a później u nas byli goście. I mała miała chyba za dużo wrażeń bo pod wieczór był jeden wielki ryk (bo płaczem tego nazwać nie można). Co przysnęła to budziła się z płaczem albo strasznie się zrywała. W końcu zasnęła i już było ok. Wczoraj byliśmy u ciotki TŻta, wprawdzie nie miałam ochoty jechać ale TŻ obiecał ![]() ![]() Diabli dzwoniłam znów do MOPSU i powiedzieli że trzeba zaświadczenie z US tylko za rok 2011. I fajną mamy politykę. W 2011 roku rozliczałam się w rodzinnej miejscowości, a za rok 2012 już tutaj. No i u mnie nie wydadzą mi zaświadczenia za rok 2011 bo już nie podlegam pod ich US. A tutaj też mi nie wystawią bo przecież się tu nie rozliczałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2687 | |||||||||
Zadomowienie
|
banka u Nas też szmery prawdopodobnie fizjologiczne, w lipcu jedziemy na drugie USG serca, trzymam kciuki za Michasia
motylek poszukaj sobie innej lekarki, na nacie są te strony z opiniami nt lekarzy może tam znajdziesz jakiegoś dobrego pediatrę, lekarz powinien Cię wspierać i naprowadzać, a nie gnębić. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ona chyba sobie nie zdaje sprawy, że coraz bardziej mnie wkurza i jak kiedyś mi w sumie nie przeszkadzała to teraz normalnie mam dosyć i chyba specjalnie jej utrudniam kontakt z małym przez to ![]() Kuba dzisiaj w nocy posikał sobie twarz ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
u nas charczenie i odkasływanie z tego samego powodu, kataru nie ma tylko suche kozy Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Brałam przez 2 tygodnie te tabsy dla karmiących, ale nie umie brać ich o dokładnie tej samej godzinie tylko się mijam jakoś 2 godziny i prezerwatywa i tak by była konieczna, a do tego raczej nie spodziewam się tego bardzo częstych zbliżeń ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
cloche trzymam kciuki dla Florka, biedny maluszek, fajnie, że masz taką opcje mieszkania przy szpitalu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2688 |
Zadomowienie
|
szprotka_mada mie lekarz wystawil zwolnienie i nie bylo problemu a poza tym juz lezalam w szpitalu bo polozylam sie w dzien terminu wiec moglam miec szpitalne ale poprosilam zeby mi wystawil on zebym juz nie musiala latac za szpitalnym no i mi przyniosl do pokoju
![]() mowia ze weekend ma byc cieply nie wiem kiedy wyjsc z malym na spacer i na jak dlugo MAMUSKI JAK BYLO U WAS ?> ILE WASZE MALUCHY MIALY TYGODNI ZEBY WYJSC NA TAKI PIERWSZY SPACER? moj jutro konczy dwa tygodnie wiec w weekend bedzie mial 2,5 to chyba dobry czas na spacer? |
![]() ![]() |
![]() |
#2689 |
Zadomowienie
|
:Hej:
wczoraj byliśmy na trzecim USG główki, małemu te krwawienie się zmniejsza i wszystko jest ok, ale jestem zła na tego lekarza przy cc, nie wiem czy nie dało się go wyciągnąć delikatniej, jak sobie pomyśle, że przez to jego wyszarpywanie mogło dojść do uszkodzenia mózgu to ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zamówiłam sobie pas poporodowy Pani Teresa i właśnie w nim siedzę, chyba mi flaki wyjdą cyckami zaraz, przy staniu jest ok, ale siedzenie i jakieś manewry to masakra, mam w nim wytrzymać 3-5 godzin ![]() ![]()
![]() |
#2690 |
Zakorzenienie
|
aaaa i rozmawiałam wczoraj z pielęgniarką która w przychodzi szczepi dzieci. I już kompletnie mam mętlik w głowie. Powiedziała żeby nie kupować tych szczepionek tylko szczepić na NFZ. Mówiła że u niej w przychodni jest tak że każdy lekarz ma jakąś tam umowę z firmą (nieformalnie oczywiście) i lekarze mają ileś tam "sprzedać" szczepionek i od ilości mają jakieś tam pakiety typu wycieczki, szkolenia, prezenciki itd. Dlatego lekarze namawiają. I mówiła że są różne firmy i dużo jest takich że niby za pierwszym razem szczepisz dziecko z małą ilością ukłuć ale jest tak że za pól roku czy ileś tam musisz znów szczepić i w efekcie wychodzi dwa razy drożej i więcej ukłuć niż na NFZ.
No i mówiła że tych ukłuć na NFZ mimo że jest chyba o dwa więcej to jak ktoś to dobrze zrobi to dzieciaczek nawet nie poczuje i że u nich mało które dziecko płacze przy szczepieniu, bo to są na prawdę maleńkie igiełki. A co do dodatkowych szczepień to mówiła że warto na pneumokoki ale to lepiej jak dziecko ma ok 2 lat (czyli przed przedszkolem), bo wtedy jest 1 szczepionka a dziecko wcześniej raczej nie ma możliwości żeby się zetknąć z tą chorobą no chyba że będzie non stop w dużych skupiskach ludzi (przede wszystkim dzieci). Podsumowując jej zdaniem lepiej kupić za tą kasę coś dziecku bo te szczepionki to tylko i wyłącznie zarobek firm farmaceutycznych i nic więcej. Tak więc, wiem że nic nie wiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2691 |
Zadomowienie
|
salviae też mi sie mażą takie kąpiele
![]() ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- sharpnowaja no to teraz też mi dalas do myślenia z tymi szczepionkami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2692 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i musze szybko zlobek zalatwiac ![]()
![]() |
#2693 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale pamiętam że synka mojej siostry poparzyli w szpitalu przy kąpieli i później przez kilka miesięcy strasznie płakał przy kąpaniu, aż się zanosił biedak Justi też kąpiemy z tetrą ![]() cloche mam nadzieję że będzie coraz lepiej. Trzymam mocno za was kciuki ![]() wielkie gratulacje dla aduni ![]() pawie oczko też miałam Cię pytać o chrzciny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2694 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Napisze co do tej pory się dowiedziałam, meningo i rotawirusy nie są konieczne, pnemokoki właśnie przed przedszkolem kiedy dziecko ma kontakt z innymi dziećmi, skojarzone, nie potrzebne, ale teraz dziecko nie skojarzy, że jest czy jest ukłute 3 razy czy 1, ale za rok to już może być problem. Kuba w środę będzie miał 8 tygodni, ale moja lekarka ma urlop i idziemy w poniedziałek, czyli 8,5 tygodnia Minęły 3 godziny w pasie, ide zdjąć to cholerstwo
![]() Edytowane przez salviae Czas edycji: 2013-06-11 o 10:09 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2695 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a kase "ze szczepionek" wole przeznaczyc chocb na super-zabawke dla mlodej ![]() z opowiadan mojej mamy wiem ze ja sie nawet nie budzilam na szczepionke.. no i my tez bylysmy takimi szczepione i zyjemy,nie mamy traumy ![]() ja nie bede kombinowac bo dla mnie to tylko i wylacznie wyciaganie kaski.. dodatkowo zaszczepie na swinke chyba,bo tego nie ma w standardzie z tego co kojarze. jestem orzeciw takim szczepieniom,tak jak i przeciw szczepieniu na grype (a raczej na jej jedna z odmian,ktora w nastepnym sezonie jest nieaktualna i dlatego wiekszosc potem ma meeega grype i powiklania) nie ufam niczemu co "nowelepsze drozsze" i jak graja mi na emocjach "badz dobra mama,kup dziecku,nie zaluj kasy". nie,nie zaluje ale wole lepiej wydac ta kaske. o sie rozpisalam :P 18lecimy z mloda na szczepienie nfz wlasnie ![]() mala spi druga godzine a za 2h kolejne chce ja zabrac na spacer.ciekawe czy nie bede jechac na sygnale :P ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- czemu????? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2696 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie
MoTyleKsw, color gratuluje wczorajszej nocki
Ashy może przestaw łóżeczko w inne miejsce. Tak mi dałaś do myślenia, bo moja mała jak w nocy śpi w łóżeczku to w dzień broń Boże. I może to przez to że na noc przystawiamy łóżeczko do naszego łóżka. karolina rozumie Cię i ściskam mocno. To bardzo trudna decyzja ale jak nie dajesz rady psychicznie to malec na pewno to wyczuwa. Życzę teraz powodzenia w szukaniu odpowiedniego mm. Jakie masz zamiar kupować? My teraz zamówiliśmy mm na allegro, duża różnica w cenie. Kupując 12 sztuk wyszło nam 3,5 szt gratis. Meli dawno się nie odzywałaś. Nie zapominaj o nas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2697 |
Wtajemniczenie
|
hej byliśmy u pediatry, dostaliśmy krople z antybiotykiem do noska i za 6 dni do kontroli. Na szczęście płuca i oskrzela czyste ufff... ale długo go osłuchiwał a mi aż serce stawało żeby niczego się nie doszukał złego
![]() ![]() |
![]() |
#2698 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
![]() justyna ![]() axella jak z tym Twoim okresem? bo kurcze już mało krwawiłam- tylko śluz miałam przebarwiony a teraz znów się ze mnie leje. I nie wiem czy to dalej oczyszczanie po porodzie czy już okres;/ pawie moja mama karmiła piersią i zaszła w ciąże i to jakieś 2 miesiące po porodzie ![]() MoTyleKsw nam możesz marudzić ile chcesz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2699 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2700 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wlasnie.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:19.