Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-11, 10:21   #2491
lidkaa82
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Dziewczyny ja chciałam zapytac o USG genetyczne. W pierwszej ciąży miałam robione takie badanie. I z tego co pamietam głównie chodziło o sprawdzenie długości kości (udowej bodajże) i obecności kości nosowej co pozwalało stwierdzic czy dzieciątko ma zespół downa. Przy okazji lekarz ogladał również dokładnie narządy maluszka, ale ponieważ posiada bardzo dobry sprzęt to praktycznie na kazdej wizycie sprawdzane były przepływy w serduszku i duzych naczyniach krwionośnych i inne narządy.
No ale do brzegu. W tej chwili nie mam w pakiecie lux medu takiego badania i kosztuje ono 200 zł. I zastanawiam się czy jest sens inwestować w takie badanie jeśli nie bierze się pod uwagę usuniecia ciąży w razie wykrycia wad genetycznych. No bo chyba głównie o to chodzi, chyba że o czymś nie wiem. Przecież inna pomoc na tym etapie ciaży w razie problemów nie wchodzi w gre.
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 11:09   #2492
em ma
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny!
Ja miałam wczoraj tak beznadziejny dzień, że nawet do kompa nie siadłam...można go wyjąć z życiorysu...mdłości, osłabienie, zawroty głowy i tak cały dzień dziś niby trochę lepiej, ale czuję się nadal ledwo przytomna.
Macie jakieś sprawdzone sposoby na wzdęcia? Mam wrażenie, że kiszki mi pękną
Stary 2013-06-11, 11:17   #2493
PawMaj13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość

ile pijecie kawy dziennie?ja pije kawo-bawarkę. 1 lub 0,5lyzeczki kawy i pol kubeczka wody pol mleka-pije 1--2max.
Mnie od kawy odrzuciło skutecznie, nie pije wcale, nawet lody kawowe, które wcześniej ubóstwiałam, nie przemawiają do mnie teraz

Któraś z Was pisała, że znalazła kawę, która jej nie odrzuca, czy możesz zdradzić co to za kawa? Chętnie spróbuję, bo jestem jak zombie...

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 11:19   #2494
Kalina27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Witam niesmialo
Dzisiaj rano tescik splatal mi figla i pokazaly sie dwie krechy .Tak troche nieplanowanie,bo mam (mamy) juz dwoje dzieci i w zasadzie wiecej nie chcielismy...

Mam tylko nadzieje,ze ta ciaza nie da mi w kosc tak,jak poprzednia.Mialam chyba wszystkie mozliwe dolegliwosci ciazowe,oprocz

.
Witaj .
To macie podobną sytuację co my. My też mamy dwójkę i nie planowaliśmy powiększenia rodzinki, ale widać los chciał inaczej

Z całego serca życzę Ci żebyś tę ciąże przechodziła lekko. Ja powoli budzę się jak po ciężkim koszmarze, początki miałam bardzo cięzkie. teraz tez jest niełatwo (ciągle mnie mdli i jestem osłabiona) ale przynajmniej wstaję z łózka i mogę coś zrobić...

A 29.01.2014
Kalina27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 11:42   #2495
nattalli
Rozeznanie

Przed chwilą byłam w toalecie od kilku dni na wkładce miałam zwykłe białe upławy ale teraz upławy miały kolor brązowy. Czy mam się martwić? Zdarzyło się tylko raz. Nic mnie dziś nie boli, czuję się w miarę dobrze, wymiotowałam tylko rano. Wiem że plamienia mogą wystąpić w czasie planowej miesiączki ale gdybym w ciąży nie była to obecnie byłabym po okresie. wizyta u lekarza dopiero w czwartek rano....

26.05.2013 II kreseczki

http://www.suwaczki.com/tickers/c55fs65gkig2xlf5.png
nattalli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 11:46   #2496
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja chciałam zapytac o USG genetyczne. W pierwszej ciąży miałam robione takie badanie. I z tego co pamietam głównie chodziło o sprawdzenie długości kości (udowej bodajże) i obecności kości nosowej co pozwalało stwierdzic czy dzieciątko ma zespół downa. Przy okazji lekarz ogladał również dokładnie narządy maluszka, ale ponieważ posiada bardzo dobry sprzęt to praktycznie na kazdej wizycie sprawdzane były przepływy w serduszku i duzych naczyniach krwionośnych i inne narządy.
No ale do brzegu. W tej chwili nie mam w pakiecie lux medu takiego badania i kosztuje ono 200 zł. I zastanawiam się czy jest sens inwestować w takie badanie jeśli nie bierze się pod uwagę usuniecia ciąży w razie wykrycia wad genetycznych. No bo chyba głównie o to chodzi, chyba że o czymś nie wiem. Przecież inna pomoc na tym etapie ciaży w razie problemów nie wchodzi w gre.
Ja w tamtej ciaży nie robiłam tego badania, ale w tej bede robic dla własnego spokoju.

Odebrałam dziś wyniki bety
4.06 miałam 879,59 mIU/mL
7.06 miałam już 2941,25 mIU/mL
Stary 2013-06-11, 11:52   #2497
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kalina27 Pokaż wiadomość
Witaj .
To macie podobną sytuację co my. My też mamy dwójkę i nie planowaliśmy powiększenia rodzinki, ale widać los chciał inaczej

Z całego serca życzę Ci żebyś tę ciąże przechodziła lekko. Ja powoli budzę się jak po ciężkim koszmarze, początki miałam bardzo cięzkie. teraz tez jest niełatwo (ciągle mnie mdli i jestem osłabiona) ale przynajmniej wstaję z łózka i mogę coś zrobić...
Teraz poki co jest dobrze,ale az sie boje nastepnych tygodni...Nie jestem w stanie sobie wyobrazic,zebym zle sie czula,bo mam zbyt duzo obowiazkow.Ale nie bede sie na razie nastawiac .
W jakim wieku masz dzieciaczki?Moje 7,5 i 1,5 roku

Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość
Przed chwilą byłam w toalecie od kilku dni na wkładce miałam zwykłe białe upławy ale teraz upławy miały kolor brązowy. Czy mam się martwić? Zdarzyło się tylko raz. Nic mnie dziś nie boli, czuję się w miarę dobrze, wymiotowałam tylko rano. Wiem że plamienia mogą wystąpić w czasie planowej miesiączki ale gdybym w ciąży nie była to obecnie byłabym po okresie. wizyta u lekarza dopiero w czwartek rano....
Brazowe plamienia w czasie ciazy sa ok.Moga wystapic np po badaniu lekarskim lub tiru tiru

Edytowane przez OlusiaS
Czas edycji: 2013-06-11 o 12:00
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 12:06   #2498
Messsuah
Raczkowanie

nie było mnie chwile a tu tyle do nadrobienia

mnie nadal męczą poranne mdłości
jutro robię wszystkie badania z krwi nie wiem jak ja na czczo dojde do laboratorium bo rano jak coś nie przegryze to mnie mdli i potrafie po prostu wymiotować niczym a raczej sama sliną tak mnie męczy nad kibelkiem

jeszcze trądzik dostałam, też tak macie ?
Messsuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 12:09   #2499
ajakasia
Raczkowanie

Dziewczyny ja też sie zastanawiam nad usg genetycznym. mam pyytanie do bardziej doświadczonych w tym temacie - czy wykonuje sie je tylko po to, aby wykluczyć lub stwierdzić wady genetyczne? Czy wszystkie jesteście zdecydowane na to badanie? Jakie są koszty?
ajakasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 12:25   #2500
SunShineDoll
Rozeznanie

Właśnie przyszła do mnie książka " W oczekiwaniu na dziecko" ktoś tu ją polecał i kupiłam używaną na allegro i rzeczywiście jest fajnie napisana, jestem bardzo zadowolona z zakupu
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 12:30   #2501
nattalli
Rozeznanie

Cytat:
Teraz poki co jest dobrze,ale az sie boje nastepnych tygodni...Nie jestem w stanie sobie wyobrazic,zebym zle sie czula,bo mam zbyt duzo obowiazkow.Ale nie bede sie na razie nastawiac .
W jakim wieku masz dzieciaczki?Moje 7,5 i 1,5 roku

Brazowe plamienia w czasie ciazy sa ok.Moga wystapic np po badaniu lekarskim lub tiru tiru

problem w tym że ani jednej z tych rzeczy nie było w ostatnim czasie...martwię sie

26.05.2013 II kreseczki

http://www.suwaczki.com/tickers/c55fs65gkig2xlf5.png
nattalli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 12:33   #2502
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość
problem w tym że ani jednej z tych rzeczy nie było w ostatnim czasie...martwię sie
Mi lekarka zawsze powtarzala,ze jak krew jest "zywa",to wtedy moze cos zlego sie dziac,a brazowa,to normalne.Jesli nie jest tego duzo,nie masz boli brzucha,to wszystko jest w porzadku.Ale zadzwonilabym do lekarza.

Edytowane przez OlusiaS
Czas edycji: 2013-06-11 o 12:37
Stary 2013-06-11, 12:36   #2503
san_g
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
Właśnie przyszła do mnie książka " W oczekiwaniu na dziecko" ktoś tu ją polecał i kupiłam używaną na allegro i rzeczywiście jest fajnie napisana, jestem bardzo zadowolona z zakupu
koleżanka pożyczyła mi tą książkę i jest w niej ujętych wiele aspektów związanych z ciążą- podczytuję ją wieczorami albo jak mnie coś nurtuje to szukam po haśle i czytam co i jak Mam jeszcze książkę "Ciąża- 40 kolejnych tygodni" i czytam każdy tydzień do przodu W moich bibliotekach znalazłam kilka fajnych książek, więc warto skorzystać.

http://www.suwaczki.com/tickers/34bw43r82yq11y27.png
san_g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 12:36   #2504
lidkaa82
Zadomowienie

A tak z ciekawości dziewczyny, czy wasi lekarze zlecili badania na HIV?? Bo od koleżanki która urodziła niedawno usłyszałam że to teraz standard, a mój ginek o tym nawet nie wspomniał. Dał mi standardowo krew, mocz, toxo i grupę bo zgubiłam kartkę z poprzedniej ciąży.
Stary 2013-06-11, 12:39   #2505
mezaga
Zakorzenienie

Ja miałam robione.
Stary 2013-06-11, 12:39   #2506
Messsuah
Raczkowanie

Cytat:
A tak z ciekawości dziewczyny, czy wasi lekarze zlecili badania na HIV?? Bo od koleżanki która urodziła niedawno usłyszałam że to teraz standard, a mój ginek o tym nawet nie wspomniał. Dał mi standardowo krew, mocz, toxo i grupę bo zgubiłam kartkę z poprzedniej ciąży.
ja jutro wybieram się na badania z krwi i też mam zrobić na HIV, oraz na toxo, WR, rózyczke no i morfologie oraz mocz a także tsh i ft 4.... trochę tego jest
Stary 2013-06-11, 12:41   #2507
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

A ja siedzę w pracy i się męcze...dużo klientów nawet nie mam kiedy coś przegryś...w czwartek wizyta u lekarza już doczekać się nie mogę bo trochę się martwię o fasolke
Stary 2013-06-11, 12:41   #2508
ciamber
Raczkowanie

Cytat:
ja też jąkupiłam z polecenia koleżanki i też jestem bardzo zadowolona Często do niej sięgam bo jak zaczełam czytać to powstrzymać się nie mogłam co będzie w kolejnych tygodniach.... a teraz sobie wracam oczywiście całej nie przeczytałam

Tak sobie czytam i patrze na Wasze opisy i stwierdziłam jedno, że sporo jest mężatek z 16.06.2012 które będą miały dzidzie w nowym roku hehe niezły zbieg okoliczności swoją drogą to my z mężem zrobiliśmy sobie drobne upominki i jak to u nas bywa nie doczekaliśmy do rocznicy bo już każdy bawi się swoimi prezentami... tak to już u nas jest
Stary 2013-06-11, 12:43   #2509
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie zastanawiam się nad kupnem tej książki, czytałam o niej dużo pozytywnych recenzji.

Cytat:
Mi lekarka zawsze powtarzala,ze jak krew jest "zywa",to wtedy moze cos zlego sie dziac,a brazowa,to normalne.Jesli nie jest tego duzo,nie masz boli brzucha,to wszystko jest w porzadku.Ale zadzwonilabym do lekarza.
Ja też bym zadzwoniła
Stary 2013-06-11, 12:44   #2510
ciamber
Raczkowanie

Cytat:
U mnie tak samo też gin nawet nie wspomniał o HIV, standardowe z krwi robiłam kilka dni przed poczęciem no i grupę krwi już w trakcie.
Stary 2013-06-11, 12:46   #2511
Messsuah
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ajakasia Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja też sie zastanawiam nad usg genetycznym. mam pyytanie do bardziej doświadczonych w tym temacie - czy wykonuje sie je tylko po to, aby wykluczyć lub stwierdzić wady genetyczne? Czy wszystkie jesteście zdecydowane na to badanie? Jakie są koszty?
w sobotę miałam usg genetyczne zrobiłam dla własnego spokoju, gin też mi doradzal zebym zrobiła, powiedział, że jak wyjdzie jakaś wada to już zaraz po porodzie można być przygotowanym ewentualnie do jakiegoś zabiegu leczniczego (np przy wadzie serca, chociaż dokładne potwierdzenie takiej wady robi się na usg dopplerowskim około 19 tc), zależy też jaka to wada

takie badanie statystycznie wykrywa wady genetyczne np. zespół dawna, badany na podstawie przezierności karkowej
ale tez badanie sprawdza czy małe bobo ma rączki, nóżki, kości
ja dostałam cały opis badania, nawet że moje bobo ma obecność pęcherza moczowego

widziałam przez chwile swoje bobo na 4 D to powiem wam, że wygląda jak kosmita ale jak powiedział gin, jest idealny jak na swój wiek

ja mam pakiet w luxmed ale u mnie badanie genetyczne kosztuje 100 zl, najpierw myślałam, że 200 zł bo usg 3/4 D ale gin powiedział, że genetyczne wykonuje się jako zwykle usg bo musi być na płaszczyźnie, żeby zrobić pomiary tylko, że nie każdy gin się tym zajmuje, ja musiałam iść do gina, który się tym specjalizuje od razu było widać, że facet ma pojęcie co robi

zrobiłam tez na pakiet test genetyczny PAPPA z krwi i czekam na wyniki

Edytowane przez Messsuah
Czas edycji: 2013-06-11 o 12:48
Stary 2013-06-11, 12:50   #2512
lidkaa82
Zadomowienie

no ja oprócz zwykłej morfologii to tylko glukoza i toxoplazmoza. W pierwszej ciąży to samo mi zalecił. I byłam w szoku jak niektóre dziewczyny na forach pisaly ze za pierwsze badanie dawały po 300 zł.

Swoją drogą 27 czerwca mam wizytę i do tego czasu muszę zrobic te wyniki a ja panicznie boję się pobierania krwi z żyły. No ale przy pierwszej ciaży dałam rade to chyba teraz też dam
Ale mówiąc serio przy pierwszym porodzie porodu nie bałam się wcale tylko igieł w zyłach i zakładania wenflonu. Do tej pory strasznie wspominam. Gorzej niz nacinanie krocza Plus jest taki że z taką fobią zerowe szanse na zostanie narkomanką ;P
Stary 2013-06-11, 12:50   #2513
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agoola83 Pokaż wiadomość
PYSZNE CIASTO MIGOTKO!!!!
A poza tym, to w ciągu ostatnich kilku dni zakisilam 15kg ogórków, z tego 10kg w beczce, już smakują nam malosolne pozostale 5kg do słoików, z curry, papryka, na ostro zajęło mi to 3 popołudnia dziś czułam się wyjątkowo dobrze, wiec zrobiłam porządki w naszych zapasach mój mąż uwielbia kupować wszystko hurtowo, wiec mieliśmy mnóstwo ziemniaków, to je ugotowalismy i ukulalam pół zamrażarki klusek z 3 kg jabłek, pomarańczy, brzoskwin i morelek zrobiłam sok...i mam teraz niestety straszna biegunkę masakra...faktycznie, tak jak którąś z Was pisała-świeżo wyciągnięte sok z jabłek pobudza perystaltyke. Ją go wypilam prawie litr, hahaha....

---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ----------

A mój Tz dziś mega złośliwy jakiś...z jednej strony go rozumiem, bo jest chory, ma nadal 12 drutów w nodze ( tzw. Aparat Ilizarowa)...w przyszłym tygodniu idzie do szpitala i pewnie się tym denerwuje...zresztą ją też...i puenta jest taka, że awantura gotowa...o byle co...o zapach rosolu, który mnie doprowadzą do wymiotow, albo o kaszanke, która wg mnie jest stara, wg niego nie śmieszne i zarazem przykre...poszedł do garażu, otwarł sobie piwko i mnie olal....a ją bym go najchętniej zabiła w efekcie wtedy przed ciążą byłam jakąś taka mniej porywacza, choć suma-sumarum w ciazy mimo wszystko spokojniejsza...nie umiem tego ogarnąć
Może jakoś naprawimy swe relacje w ten weekend ? Mamy 1- wsza rocznicę ślubu. Niektóre z Was mają to za sobą, wiec napiszcie jak ją spedziliscie
Dobranoc
Hurtowo przetwory robisz Ja nie robię przetworów bo tym zajmuje się moja mama i teściowa i kiedy tylko Nam czegoś brakuje to bierzemy od niech
Mi bardzo pomógł sok jabłkowy , a teraz narobiłaś mi smaka i idę narobić sobie pomarańczowo marchewkowego
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 12:52   #2514
SunShineDoll
Rozeznanie

Cytat:
Tak mam zlecone na HIV.
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 12:55   #2515
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Messsuah Pokaż wiadomość
w sobotę miałam usg genetyczne zrobiłam dla własnego spokoju, gin też mi doradzal zebym zrobiła, powiedział, że jak wyjdzie jakaś wada to już zaraz po porodzie można być przygotowanym ewentualnie do jakiegoś zabiegu leczniczego (np przy wadzie serca, chociaż dokładne potwierdzenie takiej wady robi się na usg dopplerowskim około 19 tc), zależy też jaka to wada

takie badanie statystycznie wykrywa wady genetyczne np. zespół dawna, badany na podstawie przezierności karkowej
ale tez badanie sprawdza czy małe bobo ma rączki, nóżki, kości
ja dostałam cały opis badania, nawet że moje bobo ma obecność pęcherza moczowego

widziałam przez chwile swoje bobo na 4 D to powiem wam, że wygląda jak kosmita ale jak powiedział gin, jest idealny jak na swój wiek

ja mam pakiet w luxmed ale u mnie badanie genetyczne kosztuje 100 zl, najpierw myślałam, że 200 zł bo usg 3/4 D ale gin powiedział, że genetyczne wykonuje się jako zwykle usg bo musi być na płaszczyźnie, żeby zrobić pomiary tylko, że nie każdy gin się tym zajmuje, ja musiałam iść do gina, który się tym specjalizuje od razu było widać, że facet ma pojęcie co robi

zrobiłam tez na pakiet test genetyczny PAPPA z krwi i czekam na wyniki
No widzisz mój gin się tym zajmuje, ale w pakiecie jest teraz wyraźnie napisane że tego nie obejmuje a w tej przychodni to koszt 200 zł. W dupie się przewraca uważam, bo skoro to badanie jest na tym samym sprzęcie, wykonane przez tego samego gina to nie wiem czemu trzeba tyle za to płacic. Ja chyba wole kupic cos maluchowi, a wszelkie wady np serca i tak wyjdą na kolejnych badaniach.
Stary 2013-06-11, 12:55   #2516
magnusia
Zakorzenienie

Tęsknię do pomidorówki którą mam w domu w lodówce
Stary 2013-06-11, 12:57   #2517
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość
dzwoniła a lekarka "pani decyduje czy chce pani przyjechać-nie moge pani powiedzieć czy powinna zjawić sie pani na badaniu" Ale pojechała -jest w domu wszystko OK

ja mam w srode USG

kefii super ,ze wszystko ok

haha mój mówi dokładnie tak samo

ogólnie czuje,ze to dziewczynka-przyjaciółka,koleżanka i TŻ też mówią "jej"nie zwracając chyba nawet uwagi,ze używają damskiego odpowiednika

ja się ciesze ,ze jutro wreszcie 1 wizyta-boli mnie często brzuch jak na @czasem dość mocno,czasem lżej. Ciekawe,czy będzie coś widać-wchodzę jutro w 6tydzień.Wczoraj poszłam spać o 17 na noc wstałam o 4 ja Tż do pracy się szykował

ile pijecie kawy dziennie?ja pije kawo-bawarkę. 1 lub 0,5lyzeczki kawy i pol kubeczka wody pol mleka-pije 1--2max.
Ja nigdy nie pijałam kawy, więc teraz nie mam z tym problemu. Kiedyś przed matura wypiłam kawę, żeby mieć siły się uczyć i w efekcie kawa mnie uśpiła spalam jak zabita w opakowaniu z książką na twarzy
Stary 2013-06-11, 12:57   #2518
lidkaa82
Zadomowienie

Pewnie w pierwszej ciaży decydowała bym sie na wszystko, teraz jednak trochę spokojniej do tego podchodzę i staram się myslec racjonalnie
Stary 2013-06-11, 12:58   #2519
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Swoją drogą 27 czerwca mam wizytę i do tego czasu muszę zrobic te wyniki a ja panicznie boję się pobierania krwi z żyły. No ale przy pierwszej ciaży dałam rade to chyba teraz też dam
Ale mówiąc serio przy pierwszym porodzie porodu nie bałam się wcale tylko igieł w zyłach i zakładania wenflonu. Do tej pory strasznie wspominam. Gorzej niz nacinanie krocza Plus jest taki że z taką fobią zerowe szanse na zostanie narkomanką ;P
ja niby sie nie boje,ale strasznie nienawidze!!cala ciaze jakies pobierania krwi,zastrzyki (mamy konflikt),a po po rodzie,jak nastepnego dnia przyszla pielegniarka z akupunktura,to myslalam,ze ja skopie,tak mialam dosc igiel ....
Stary 2013-06-11, 13:00   #2520
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie mam zleconego HIV, ale za to kiłę mam, a toxo muszę sobie zrobić sama.

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
ja niby sie nie boje,ale strasznie nienawidze!!cala ciaze jakies pobierania krwi,zastrzyki (mamy konflikt),a po po rodzie,jak nastepnego dnia przyszla pielegniarka z akupunktura,to myslalam,ze ja skopie,tak mialam dosc igiel ....
Mi jak pobierają krew to mdleję Na widok krwi i ran zaraz robi mi się nie dobrze i mam odlot, ale to odziedziczyłam po moim tacie, On ma to samo, więc wiem co czujesz jak idziesz na pobranie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości