|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Hej kobiety
Kurczaczki współczuję tych ekscesów z facetami takich powinno się karać za samo denerwowanie ciężarnych Choć na swojego nie mogę aż tak narzekać to też czasem przydałoby mu się niezłe lanie tak dla przypominki, że denerwować mnie nie można ![]() Laski ja tak dla wiadomości jakby którąś też nawiedziły te potworne hemoroidy... Otóż lekarz rodzinna powiedziała, że najlepiej gin będzie wiedział co można a czego nie jeśli chodzi o specyfiki na tę dolegliwość a w aptece babeczka doradziła jakiś lek (jeszcze nie znam nazwy bo nie mam go w rękach bo to mama mi dziś załatwiała) który jest bezpieczny w ciąży bo wszystkie inne albo były zabronione albo nie przetestowane w tym kierunku. Jak dla mnie głupota totalna bo właśnie w ciąży najwięcej się tego dziadostwa robi ogólnie ciężko cokolwiek dla ciężarnych dostać no i oczywiście zerknęłam tylko na ostatnią stronę bo znów się naprodukowałyście a my z synkiem dziś większość czasu na podwórku siedzieliśmy bo taka piękna pogoda i nie miałam kiedy was poczytać
|
|
#1022 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
Przepraszam nie pamietam ktora z Was dokladnie pytala o to czy jego siostra ma dziecko ale przez to wszystko zakrecona jestem a teraz siedze na telefonie i nie mam jak sprawdzic. Jego siostra ma 2 dzieci jedno ma 15 lat, drugie 5 Anoula mialas racje ze sie oburzylas. U mnie takie sytuacje to juz standard wiec cos takiego juz mnie w ogole nie rusza, mowi mi ze mam sie z kims umowic np na 17 a pozniej sie wykreca ze tak nie mowil, ze sie nie wyrobi, ze on nie ma ochoty, ze sie zle czuje itd |
|
|
|
|
#1023 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny poczytajcie sobie opowieści porodowe na wesoło ale się uśmiałam
|
#1024 |
|
Zakorzenienie
|
ach witam nowe mamuśki i gratuluję udanych wizyt i gratulacje dla tych mamusiek, które poznały lub potwierdziły płeć maluszków
zazdroszczę trochę tych waszych usg 3d-4d bo pewnie ja się nie wybiorę... w pierwszej ciąży byłam i choć super maluszka widać (mam nawet nagranie na płytce) to jednak to trochę kosztuje a ja już mam w kogo kasę ładować... :/ Mój gin niby ma super sprzęt ale to nie to samo jak się idzie prywatnie bo wizyta to wizyta a takie dodatkowe usg to bardziej dla frajdy
|
|
#1025 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fosiaste te Tżty ![]() Cytat:
No albo wóz albo przewóz. |
||
|
|
|
#1026 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Nie mam slubu z moim tż. Przed ciążą nawet tego nie planowalismy no ale wyszło jak wyszło.. Teraz czuje sie troche jak "uciekajaca Panna młoda" z Julią Roberts ![]() Wszyscy naciskaja na ślub, sam tż naciska. Najgorsze jest to że nie ma w tym za grosz romantyzmu. Mówi że to by było dla nas korzystne bo mielibyśmy jego ubezpieczenie itp. Marzą mi sie takie prawdziwe oświadczyny z pierścionkiem a nie rozmowy że dobrze by było gdybym zgodziła sie na ten slub ![]() Tż mówi że mnie kocha ale dla mnie to taka poważna decyzja..
Po czym poznać że to miłość? poznasz ją po tym ze nawet nie zauważysz, gdy cale twoje życie sie skończy a ona wciąż będzie przy tobie... Edytowane przez Magnolia_83 Czas edycji: 2013-06-11 o 17:13 |
||
|
|
|
#1027 |
|
Wtajemniczenie
|
Trele super, że ten Twój mały bokser taki juz duży. Czekam na foteczki
Dzidzia fajnie, że masz taki zdrowy sposób na podnoszenie sobie ciśnienia ![]() A z tą listeriozą to pewnie masz rację, tylko jakoś tak pierwsza moja myśl, że jak przebieg podobny do grypy, to jeszcze się nie spotkałam, żeby rodzinny kazał przy kaszlu badac czy nie listeria, no i rzadko w zasadzie podawana jest konkretna przyczyna poronień to chyba mi osobiście jeszcze te kilka miesięcy bez serka różnicy nie robi a ta sama historia ze śledziami, tylko jakoś w ogóle nie mam ochoty Witam nową mamusię Domi faktycznie dziecinada, postaw sprawę jasno póki czas, bo potem będzie utrzymywać siebie, dziecko i duże dziecko A co do czepialstwa i humorków, to TŻ ta wygoniłam przed chwilą prosto po pracy po zakupy, objechał kilka sklepów, żeby kupić wszystko z listy plus aptekę dla małej, jak przyjechał to dostał taką popaliwkę za każdy prawie produkt z torby to za duże, to za małe, tamto tez nie takie jak miałam na mysli
|
|
|
|
#1028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
że tez Ci nasi TŻci to znoszą hehe
|
|
|
|
|
#1029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1030 |
|
Zakorzenienie
|
Budowniczka Motywacja rzeczywiście jest!
Agnieszka Świetne to mało powiedziane Anulka nie przesadzaj Ale ja też z tych czepialskich o wszystko |
|
|
|
#1031 |
|
Wtajemniczenie
|
Przed ciążą byłam całkiem znośna
No temu co mopowac podłogę kazał, to bym pojechała |
|
|
|
#1032 |
|
Zakorzenienie
|
A mi się zdarzało być pospolitą żona jędzą zwłaszcza w sytuacjach stresowych.Nieraz się dziwię mojemu chłopu jak on ze mną wytrzymuje,ale muszę mu przyznać że cierpliwość ma i to anielską.
|
|
|
|
#1033 |
|
Zakorzenienie
|
ja z doskoku jak synek spi...ktoras z Was pytala na co operacje mial...urodzil sie z rozszczepem wargi i podniebienia i mial pierwsza operacje zszycia wargi...
strasznie sie boje o moje drugie dziecko
|
|
|
|
#1034 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Póki co (odpukac) nie mam z tym problemów ale na pewno jestem w grupie podwyzszonego ryzyka i wiesz co mi pomaga? Woda. Duuużo wody. Pije ją na siłę chociaz za nia nie przepadam ale dzieki temu nie mam problemów. Mi proktolog powiedział że własnie brak wody w organizmie powoduje powstanie hemoroidów oraz zbytnie "napinanie się" podczas załatwiania. Mi pomagał Posterisan czopki (bez recepty) tylko musisz poprosic aptekarke żeby zerkneła na ulotkę - czy w ciązy mozna go brac. Był na prawde swietny kiedy czułam że coś mnie zaczyna łapać. Lepszy jest ponoc Posterisan H (w kremie z dozownikiem - na zaawansowane guzki) ale on jest juz na recepte więc tylko proktolog moze go przepisac.
Po czym poznać że to miłość? poznasz ją po tym ze nawet nie zauważysz, gdy cale twoje życie sie skończy a ona wciąż będzie przy tobie... Edytowane przez Magnolia_83 Czas edycji: 2013-06-11 o 17:32 |
|
|
|
|
#1035 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nemosek a teraz Twój mąz to na jakiejś delegacji/w pracy gdzieś jest? Przepraszam, że pytam , ale wiesz próbuję sprawdzić czy to ja taka najgorsza jestem czyś może go gdzies na trochę wygoniła ![]()
|
|
|
|
|
#1036 | |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1037 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja ze swoim TŻ jestem 2,5 roku.. (we wrześniu będzie 3 lata) i my właściwie oboje byliśmy od samego początku pewni siebie, że będzie ślub, dziecko, rodzina itd. i od samego początku zgodnie powtarzaliśmy, że jeżeli wpadniemy- a ryzyko było duże, bo raz się zabezpieczaliśmy, a raz nie (a i tak nie wpadliśmy )- to nigdy w życiu nie zdecydujemy się na ślub z przymusu- bo ja w ciąży, bo ja to będzie wyglądało bo bla bla bla.. a czemu... bo znajomi TŻ też wpadli oczywiście rodzice nalegali na ślub bo ona w ciąży i jak to się skończyło? tym że dziewczyna przez ten cały stres, przez całą nagonkę ze wszytskich stron wylądowała w szpitalu na początku 8 miesiąca oczywiście urodziła i mieli straszne problemy z tym maleństwem...ja Was do niczego nie namawiam, ale zastanówcie się czy chcecie narażać siebie i dziecko na ogromny stres, tym bardziej że Wasi TŻ są jacy są(Magnolia i Domii)
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#1038 |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1039 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja tu sie popisuje, az mnie zgasilyscie ![]() Pomyślałam: jak z gazet ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A tak szczerze, to szczyce sie, bo faktycznie juz widze zmiane fizyczna, to takie piekne i zaskakujace, jak sie zmiania brzuch, moje piersi, wszystko takie okrągle, kobiece... nie plaskie jak deska.... ![]() ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Cytat:
Bo prawdą jest, że im jest WYGODNIE BO MAMUSIE ZA NICH WSZYSTKO ZROBIA! i tu zaczyna sie konflikt, bo my nie chcemy, zeby to robily, bo, to juz nie jest ich tylko sprawa, ale nasza, naszych rodzin! Nigdy nie zapomne tego, co mi zrobili rodzice TŻ, ale troche winy jego tez w tym jest, bo nie ustalił granic wtrącania... Oni poprostu są bardzo leniwi i wygodni... dzieci, ktore nie umieja same podjac decyzji i tyle. Ja mu to powiedzialam, ze wszystkie sprzeczki są przez to! ...ale przeciez mamusia jest dobra, bo ona jest mila i delikatna a ja non sto mu pyskuje... ... potrzebowal czasu, wszystkiego jeszcze nie zrozumiał, ale juz część tak... wydaje mi sie ze wszystko sie zmini jak pojawi sie dziecko... |
|||||||
|
|
|
#1040 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po remoncie pochwal się fotkami :PGratuluję synka!! Cieszę się, ze wizyta udana ![]() Witaaaaaj ![]() Cytat:
![]() A spodnie wydają się wygodne!?! Cytat:
![]() Ojjj, ładny brzusioooo ![]() Cytat:
Cieszę się, ze będzie dziewczynka Cytat:
Wierze, ze taka rozmowa Wam pomoże ![]() Hejooooo
|
|||||
|
|
|
#1041 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dla mnie to wszystko potoczyło sie poprostu bardzo szybko a swiadomosc że musiałabym zamieszkać tyle km od rodziny i znajomych wpędza mnie w jakąs depresję. W dodatku ja z miasta musiałabym zamieszkać na wsi. Nic nie mam do wsi ale nie wiem jak ja się odnajde posród tej ciszy.. Oni nie prowadza gospodarstwa ale lubią mieszkać z dala od zgiełku itp. Chyba tego sie boje.. samotności i braku znajomych. Ps. Witamy Marcysię!
Po czym poznać że to miłość? poznasz ją po tym ze nawet nie zauważysz, gdy cale twoje życie sie skończy a ona wciąż będzie przy tobie... Edytowane przez Magnolia_83 Czas edycji: 2013-06-11 o 17:56 |
|
|
|
|
#1042 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1043 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1044 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pracuje za granicą, a ja słomiana wdowa,ale trzymam się! Cytat:
Miałaś już robionej badanie drugiego malucha czy wszystko ok? Tak sobie przeglądałam ostatnio pierwszą stronę i zastanawiałam się czemu się nie odzywasz. |
||
|
|
|
#1045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i kciuki, żeby się to u drugiego maluszka nie pojawiło
|
|
|
|
|
#1046 |
|
Rozeznanie
|
Domii może jak nieco ochłonie to zmieni zdanie?
U mnie mama jest zła na mnie bo uwaza że jesli teraz wzbraniam sie przed slubem to potem Arek zmieni zdanie i pozostane panną z dzieckiem. Ona chyba nie rozumie, że ja mam już 30 lat i mam prawo decydowac o sobie i zrobie tak jak ja chcę. Ona chce dobrze ale skutecznie obrzydza mi małżeństwo własnie takim "pchaniem" w nie. Gdyby nie to, to moze już wcześniej bym sie na nie zdecydowała, z własnej woli.
|
#1047 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie było źle tylko mi właśnie znajomych strasznie brakowało ale uwierz mi.. idzie się przyzwyczaić ![]() Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#1048 |
|
Zakorzenienie
|
Co do badania drugiego maluszka to dopiero bede dzwonic zeby sie umowic na usg 3d...mam nadzieje ze wszystko ok...nie odzywałam się bo 6miesieczne dziecko pochlania bardzo wiele czasu...a zwlaszcza jak maz na wyjezdzie...
|
|
|
|
#1049 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wywaliłam ciuchy z szafki bo mi zawias poszedł od naporu .Sukces jakiś że Ale zamiast układać to oczywiście forum,a tu sterta na łóżku leży i prosi. Jakaś masakra jak dużo ciuchów muszę odłożyć na później. Dobrze że odkryłam ze 2 sukienki,zawsze to coś.ale jak lato będzie takie deszczowe i chłodne to sobie je założę w przyszłym roku ![]() A niektóre bluzki to mi się na biuście zatrzymują i ani rusz dalej ![]() ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- wywaliłam swoją frustrację
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:40.

takich powinno się karać za samo denerwowanie ciężarnych
Choć na swojego nie mogę aż tak narzekać to też czasem przydałoby mu się niezłe lanie tak dla przypominki, że denerwować mnie nie można 

to chyba mi osobiście jeszcze te kilka miesięcy bez serka różnicy nie robi
a ta sama historia ze śledziami, tylko jakoś w ogóle nie mam ochoty
to za duże, to za małe, tamto tez nie takie jak miałam na mysli

nie przesadzaj
KCIUKI DLA ANI 
moja Nelka na ostatnim USG to z taką agresją machała piąstkami że aż śmiać mi się chciało 
widzialam jak mnie boksowala w momencie kiedy czulam to co mi sie wydawalo kopniakiem . To jak czuc kopniaki ? :O