|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
![]() ![]() ![]() ![]() |
10 | 23,26% |
Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
2 | 4,65% |
Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
2 | 4,65% |
Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
24 | 55,81% |
Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
5 | 11,63% |
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3091 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja dzisij nocka taka sobie od 4 kolka i tak do rana potem kolo 7 drzemka pol godzinna i juz wstalam maly zreszta tez pomeczyl sie do 12 z brzuszkiem i teraz spi ... mezus zostal dzisij w domu wiec troszke poprasowalam , i posegregowalam rzeczy starszego ![]()
![]() |
#3092 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
nuna jeszcze będziesz miała dość nieprzespanych nocy.
Swoją drogą pamiętam jak się staraliśmy to właśnie marzyłam o tych kaszkach, kupkach, nieprzespanych nocach- byle tylko mieć maleństwo. Chciałam karmić piersią- jest mm Byłam przeciwna kupowaniu chusty- kupiłam nie chciałam elektrycznej niani- teraz o niej marzę kurcze jak to człowiek "w praniu" zmienia nastawienie Magiusia wielkie gratulacje!!! Rozmawiałam wczoraj ze znajomym i powiedział mi że ich synek (teraz ma 4 lata) do 2 i pół roku wymiotował dosłownie CODZIENNIE. Szczerze to nie wiem jak oni to przetrwali. Lekarz im mówił że jak to się zdarza raz czy dwa razy dziennie to jest ok i nic złego się nie dzieje. ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Cytat:
![]() i ![]() Aaś dziec chyba przesypiają noce po pół roku. Ale to raczej od dzieciaczka zależy. Aaś to Ty sama zajmujesz się teraz dziewczynkami? Ashy ja sobie codziennie powtarzam że jutro będzie nowy dzień, niunia będzie starsza i musi być lepiej. A właśnie bo widzę że kosmetyki na tapecie. Jesteście zadowolone? któraś zmieniała? my mamy te babydream i jestem bardzo zadowolona |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3093 |
Zakorzenienie
|
Gratulacje nowym mamusiom
![]() Moje dziecko nie daje mi nadrabiać, podczytywałam podczas karmień, a teraz młoda ma problemy z przyssaniem a dodatkowo przysypia. Zaczynam podejrzewać, że się nie najada wystarczająco, bardziej z lewej piersi, jak rozkręcić laktację? Ociągać po karmieniu? Nic nie leci stąd wiem, że może być jeszcze głodna. Odciągać jak karmię prawą? Poradźcie ![]()
#3094 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My kąpiemy codziennie. Chcemy żeby mała miała stały wieczorny rytuał. salviae to czekamy na to zdjęcie w rampersie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- pawie oczko nie dziwię się że oddałaś kieckę. Wiem o jaką chodzi i jak dla mnie są okropne. Te koronkowe też mi się nie podobają, jak chcesz taką to mam różową z jakimiś falbanami czy coś. Mogę oddać ![]() Ja myślałam chrzcić w czerwonej kiecce ale wiem że będzie sprzeciw rodzinki ![]() Veronic śliczna karuzela. Kurcze ja pupkę małej wietrzę z 2 min. Muszę to zmienić ![]() szprotka wielkie gratulacje!!! duży chłopak ![]() pawie oczko piękna karuzela, długo Nelcia się nią interesuje? ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() karolina mam nadzieję że u was będzie coraz lepiej ![]() katherine gratulacje ![]() kurcze jak TŻ wróci do pracy to pewnie się będę odzywać co parę dni. No chyba że na tel ogarnę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3095 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3096 |
siedzę i myślę
|
mój chyba ma problem z kupa... prezy się i denerwuje ... od wczoraj nie zrobił kupy
#3097 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3098 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3099 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny czytam ten wątek o odpieluchowaniu i tam większość zaczyna po 2 roku życia dziecka. Myślałam że jakoś wcześniej da radę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3101 |
Zakorzenienie
|
Haloooo
![]() jak mnie tu dawno nie było ![]() Nic na razie nie nadrobiłam ![]() gratuluję nowym mamusiom !!! i dziękuję za gratulacje i życzonka ![]() Piotruś jest cudownym dzieckiem i śpi cały dzień prawie, ale ciągle ktoś nas odwiedza, coś się dzieje i tak zlatują mi dni ![]() Wypisali nas we wtorek, mały zdrowy, męczył go trądzik, ale trafiłam na aboslutnie genialną położną środowiskową i bo jednej kąpieli w nadmanganianie potasu mam śliczne dziecko ![]() Jedziemy na cycku, w dzień jemy co ok 2h, czasem 1h, w nocy podobnie z kryzysami jedzenia przez 1h non stop ![]() ![]() Jak mały sie nie obudzi to zaraz ruszam z opisem porodu ![]() a i mineło 5 dni od porodu a ja już -10 kg ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- No to mój poród ![]() W piątek poszliśmy do kina na Kac vegas:P po kinie pojechaliśmy do mojej położnej zbadać progres i na fotelu odeszły mi wody, to było ok.20 ![]() ![]() ![]() ![]() Jest uroczym skarbem, jedyne problemy jakie mamy na razie to ulewanie i kryzys nocny:/ Kryzys mamy taki, że od 22 do ok 1 mały co chwilę je, ładnie połyka, zasypia, no to odkładam do łożeczka i za chwilę znowu głody i znowu zasypia, a wszystkie metody które pokazała mi położna i które działają w dzień zawodzą. Wczoraj w desperacji daliśmy mu mm, zjadł 10 ml i spał 3 h ![]() W ogóle położna super, zero wykładu moralizatorskiego. Powiedziała, żeby jeść wszystko bo kolki i tak będą, nawet jak będę jeść suchary, a tylko zubożę małemu mleko. Mam jeść urozmaicenie, bo dzieci lubią różne smaki i odstawić coś tylko jeśli ewidentnie mały źle zareaguje ![]()
![]() |
#3102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3103 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3104 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3105 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3106 | |||||
Zakorzenienie
|
W lesie, nie ma kiedy próbować
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() pawie - tragiczna ta sukienka ![]() vil - ja nie wnosiłam ani nie znosiłam wózka po schodach, M. to robi ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3107 |
Wtajemniczenie
|
szprotka- gratulacje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3108 |
Zakorzenienie
|
gratuluję wysypu maluszków!!!
![]() ![]() sharp-teraz 3cia godzina lezenia w ciszy ![]() dziecko mi sie naprawilo,oby oby oby ![]() bylam na dlugim spacerku..przyjemnie cieplo ale zaaraz bedzie jakas burza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3109 |
Zakorzenienie
|
Mysia fajnie, że już z domku nadajesz
![]() ![]() Joooasia, Gosiulka a jak tam u Was? ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3110 |
Wtajemniczenie
|
moje dziecko chyba jest jakieś dziwne
![]() ![]() nie wiecie przypadkiem na jak długo starczają baterie w karuzeli? === mam nadzieję, że jutro w Poznaniu nie będzie padało , bo z rana ruszamy w podróż ![]() ![]() no i mam nadzieję, że Mały będzie grzeczny, nie będzie bolał go brzuszek itp Edytowane przez Veronic Czas edycji: 2013-06-13 o 16:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#3111 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny... nie było mnie tu tydzień, nic nie wiem co się działo i dzieje...
06.06.2013 r. o 14.40 urodziłam Piotrusia waga 3300, 53 cm sn. Mąż mi przepowiedział datę ![]() nie doczekałam się znieczulenia, poród był indukowany (przebijany pęcherz, oksytocyna) z uwagi na zielone wody płodowe. Lekarze uznali, że moje skurcze za wolno się rozkręcają, a maluszek jest w stresie, więc trzeba przyśpieszyć akcje. ostatecznie ze szpitala wyszłam dopiero dziś, bo Piotruś dostawał antybiotyk, miał jakąś infekcję. Opiszę wszystko jak dojdę do siebie, wyśpię się, ogarnę chałupę etc. wtedy nadrobię i pogratuluję kolejnych maluszków ![]()
#3112 |
Zakorzenienie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
Gratuluje maluszkow
![]() Przypominam że dziś św antoniego ![]() Właśnie wróciliśmy z kościółka ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3113 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3115 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() fakt, że jestem dzisiaj dość nerwowa, bo ZNOWU padł nam samochód ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Cytat:
![]() aha, no i oczywiście na jutrzejszy dzień w dalszym ciągu mam z Jaśkiem umowę, że nie wychodzi ![]() ![]() Edytowane przez joooasia Czas edycji: 2013-06-13 o 17:12 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3116 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
co do nabiału.. jeżeli nie ma jakiś negatywnych objawów to musze z niego rezygnować?? ulewanie u Wojtka jest chyba w granicach normy- czasami mu po twarzy pocieknie, ale wydaje mi się że dzieci to tak standardowo ulewają.. czasami jakaś serwatka ale to jak mu się tak mega odbije i to wypada raz na dwa dni.. kz dwa albo 3 razy była fontanna - ale wtedy się nażarłam arbuza, spaghetti i raz po witaminach... krost nie ma, kupę robi przu każdym karmieniu- 8 razy dziennie.. wygląda jak w opisie zdrowej kupy- jak musztarda z grudkami.. Cytat:
hmmm w sumie faktycznie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3117 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() fajnie, że w końcu wyszliście do domku ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3118 | |||||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
Cytat:
Gratulacje!!! Duża panna:-* Cytat:
można prędzej sadzać by dziecko oswajać z nocnikiem ![]() Cytat:
Cytat:
Wiecie co. Nie wiem czy to normalne czy nie ale mój mały wczoraj wieczorem ,mając 9 dni sam przewrócił się z brzuszka na plecy ![]() Sprawdzałam dwa razy pod rząd i to samo. Położyłam go na brzuchu i ewidentnie nie miał na to ochoty bo tak się odpychał jedną rączką i odchylał ciałko na bok aż się obrócił na plecy. W szoku byłam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3119 |
Zakorzenienie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
Ile nowych maluszkow! Szprotka, katherine, whatithink seurdeczne gratulacje!
U nas ciag dalszy armagedonu... O 13 mala zaczela strasznie plakac wiec poszlam z nia znow na spacer,spala godzine i zaczela sie drzec w niebiglo Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Urwalo mi... Przysypiala i plakala. Poszlysmy do domu. W miedzy czasie wrocil tz, mala ciagle plakala, uspokajala sie moment przy piersi i znow to samo.... Dipiero po 5 zasnela przy piersi, polozylam ja obok siebie na lozku i spi... Niespokojnie ale spi... Kupki jeszcze dzis,nie zrobila. Boje sie co bedzie dalej ale staram sie nie dopuszczac czarnych mysli... Nie moge spac... Zupelnie jak moja corka ![]() Jutro musze isc zrobic test obciazenia glukoza czyli nie bedzie mnie 3h... Mam nadzieje, ze tz da rade ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3120 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:45.