Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9 - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-14, 15:42   #4471
201607231707
Konto usunięte

Dot.: Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
Demi, porzuć psychiatrę bez poczucia humoru. Ja cię wysłucham. Nie wiedzieć czemu, słuchanie o cudzych problemach mnie odpręża, wręcz poprawia samopoczucie. A może też powinnam się do niego zapisać?
Okazało się, że nie jest z nia tak źle!
- A wie pani, tak pomyślałam, że moze powinnyśmy zmienić układ między nami...
- Romanse z pacjentami są zabronione.
W pierwszej chwili mnie zatkało
A ty mi nie wypiszesz magicznych pigułek :< Ale jesli nauczysz się podrabiac recepty, to kto wie
I tez mnie pociesza sluchanie o cudzych problemach - "ufff, chociaż tego nie mam"
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 15:48   #4472
Duszaniola
Wtajemniczenie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
No ale bez przesady, chyba wiedzą co może wejść w interakcje z tabletkami biorąc pod uwagę jakie składniki zawiera, np wiem że dziurawiec wpływa na skuteczność, kto ma kurde wiedzieć jak nie farmaceuta.
To dla mnie hitem było, jak wyczytałam na tym lub innym forum, że farmaceutka zaproponowała dziewczynie, która kupowała tabletki anty i chciała jakieś zioła na uspokojenie czy na lepszy sen, dziurawiec. No już co jak co, ale jedno zioło ogarniać można.

Duszaniola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 15:51   #4473
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Duszaniola Pokaż wiadomość
To dla mnie hitem było, jak wyczytałam na tym lub innym forum, że farmaceutka zaproponowała dziewczynie, która kupowała tabletki anty i chciała jakieś zioła na uspokojenie czy na lepszy sen, dziurawiec. No już co jak co, ale jedno zioło ogarniać można.
Nooo
Po za tym dziurawiec jest ziołem którego nie lubię, plusów prawie nie ma ale łatwo jest nim sobie zrobić krzywdę.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 15:54   #4474
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Dot.: Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9

[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;41313934]Zamiast chodzić we wnętrzu rany (potrafi być bardzo głęboka!!), jedynie mogą wyściubiać pyszczki przez otwory woreczka Gdy są wyjmowane jedyne co widzisz to to, że worek się zwiększył (bo się cholerstwa nażarły), zamiast patrzeć na najedzone larwy Unikasz więc w pewnym sensie traumy.
[/QUOTE]
To co piszesz, jest strasznie obrzydliwe, ale strasznie mądrze wymyślone.

A jak się rozejdą po ranie to jak je się wyjmuje? Mogą się "zagłębić" w człowieka?

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 15:58   #4475
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
To co piszesz, jest strasznie obrzydliwe, ale strasznie mądrze wymyślone.

A jak się rozejdą po ranie to jak je się wyjmuje? Mogą się "zagłębić" w człowieka?
Jak jest wersja "chodząca" to się pęsetą zdejmuje.
Do środka nie wejdą. Nie wgryzą się w nogę czy brzuch po to żeby tam zamieszkać. Zjadają tylko martwe tkanki żywe nie są dla nich atrakcyjne. a do życia potrzebują tlenu.
Stary 2013-06-14, 16:14   #4476
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Napisane przez monicar Pokaż wiadomość
To twój brytyjczyk na zdjęciu?:love :
Mój .

monika_sonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 16:19   #4477
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez tekila901 Pokaż wiadomość
to ja znam inny przypadek. kiedyś poszłam na imprezę, na której była moja znajoma (29lat). świętowaliśmy coś i ogólnie alkohol lał się w dużych ilościach, ale nikt nikomu na siłę nie wmawiał, że pić musi. i w pewnym momencie jakiś chłopak zaczął sobie żartować z tej mojej znajomej, że coś jej się ostatnio przytyło i to pewnie od tego, że od jakiegoś czasu pije mnóstwo piwa. znajoma zaczęła się śmiać, ale po następnej klejce usiadła i mówi z powagą, że nie ma okresu od 2 miesięcy. zapytałam czemu w takim razie nie poszła do lekarza albo nie zrobiła testu, bo ja na jej miejscu zaraz następnego dnia leciałabym do apteki. odpowiedziała mi, że nie pójdzie i nie zrobi testu, bo... się boi i nie chce wiedzieć. tego samego wieczoru upiła się aż do nieprzytomności.
mimo głupoty matki dziecko urodziło się zdrowe.
Zabić!

Znam jedną, co się skapnęła, że jest w ciąży jak zaczęła czuć ruchy dziecka(tak mniej więcej 4 miesiąc).

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-14, 16:20   #4478
monicar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika_sonia Pokaż wiadomość
Mój .
cudny, pisz częściej, bo się napatrzeć nie mogę
Stary 2013-06-14, 16:22   #4479
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość
Jak jest wersja "chodząca" to się pęsetą zdejmuje.
Do środka nie wejdą. Nie wgryzą się w nogę czy brzuch po to żeby tam zamieszkać. Zjadają tylko martwe tkanki żywe nie są dla nich atrakcyjne. a do życia potrzebują tlenu.
Super, dzięki. Genialne.

Stary 2013-06-14, 16:23   #4480
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9

Cytat:
Napisane przez saane Pokaż wiadomość
A więc to tak! Zawsze byłam ciekawa czym kieruje się służba zdrowia wymyślając takie terminy, ale skoro chcą, aby pacjenci mieli metafizyczne doznania, to wszystko ok.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Terminy wynikaja przede wszystkim z limitow, a tych nie ustala lekarz czy pani w rejestracjj, a urzednicy w nfz. Ba, nawet karaja finansowo za przekroczenie.

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 16:24   #4481
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
o lekarzach i ich stanie wiedzy też można epopeję napisać. Od pół roku zajmuję się problemami babci (bo to babka 80-letnia, za bardzo już nie ogarnia, więc ja ją wożę do lekarzy, do szpitala, na badania, podaję leki) i niestety - czasem lepiej poszukać diagnozy w necie skoro wynik na poziom potasu we krwi wyszedł wysoki (w szpitalu zapisali 3x dziennie zażywanie potasu ), poczytałam o tym w necie i od razu powiązałam wszystko, a pani kardiolog co? Pyta nas PO CO przychodzimy, że wymioty to pewnie zatrucie pokarmowe no klękajcie narody.
A w szpitalu lekarz prowadzący sam się przyznał, że przepisują ten sam zestaw leków (15 leków do zażywania codziennie!) każdemu pacjentowi, bo to taki standard. Ale nieważne, czy ten lek pasuje akurat tobie...

Naprawdę w tym kraju dobrze mieć w rodzinie kogoś ze służby zdrowia.

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
Serio?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-14, 16:36   #4482
saane
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9

Cytat:
Nie chce być złośliwa ale...
Nie rozumiem dlaczego dorośli ludzie nie wiedzą jak funkcjonują różne instytucje w ich kraju.
Lekarz- to osoba co leczy, urzędnik to ten co ustala wszystko.
Lekarz nie ma wpływu na ilość operowanych osób czy limit przyjęć.
To zadanie nfz-u a jak nfz ustali że szpital ma prawo wykonać 40 operacji zaćmy miesięcznie to szpital tyle ma wykonać a nie robić 70- bo na tyle pozwalają środki i personel.

Równiez to nie lekarze wydłużają kolejki do siebie ale znów pojawia się limit- powyżej limitu NIE wolno przyjmować.

Również lekarze usiłowali walczyć z nfz-em aby płacił za wykonywanie dwóch operacji na raz- np obu nóg, bo teraz albo szpital na raz wykonuje jedną operację a na drugą się czeka albo robi dwie i dostaje zwrot za jedną i dług szpitala się powiększa.
Oczywiście lekarzy zarówno politycy jak i pacjenci mają w poważaniu, więc skończy się to jak skończy.
Właściwie to chodziło mi o tych zarządzających 'na górze', ale mogłaś to tak zrozumieć, bo źle się wyraziła. Wierzę, że są lekarze z prawdziwego powołania i gdyby mogli to zrobiliby tyle operacji, ile tylko mogą.

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Cytat:
Zabić!

Znam jedną, co się skapnęła, że jest w ciąży jak zaczęła czuć ruchy dziecka(tak mniej więcej 4 miesiąc).
Jest taki program o ciążach z zaskoczenia, czy jakoś tak, na TLC. Do tej pory myślałam, że to niemożliwe, ale teraz...

Nie odkładaj niczego na później!...

...bo później też Ci się nie będzie chciało

130/1000
saane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 17:00   #4483
Suvia
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Cz

Cytat:
Napisane przez saane Pokaż wiadomość
Jest taki program o ciążach z zaskoczenia, czy jakoś tak, na TLC. Do tej pory myślałam, że to niemożliwe, ale teraz...
Dużo głupich progranów z TLC oglądam, ale na ten nie mogłam trafić

Ogólnie to jaki jest tam schemat? Babki są jakoś chorobliwie otyłe + na tyle głupie, że nie kojarzą znaków? Bo ja nie oganiam jak to możliwe

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 17:30   #4484
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Cz

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
Dużo głupich progranów z TLC oglądam, ale na ten nie mogłam trafić

Ogólnie to jaki jest tam schemat? Babki są jakoś chorobliwie otyłe + na tyle głupie, że nie kojarzą znaków? Bo ja nie oganiam jak to możliwe
Są grube lub myślały że tyją od żarcia, plamienie mylą z okresem lub już wcześniej miały problemy z nieregularnymi miesiączkami, ruchy dziecka mylą z gazami a sam początek porodu z zatwardzeniem/biegunką. Zaskakujące ile z nich urodziło w kiblu Aha, uważały, że nie są w ciąży bo, uwaga, nie miały zachcianek. Zabawny program.
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 17:34   #4485
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
No sorry, ale dla mnie to tak jakby psychiatra nie przeprowadzał wywiadu przy wypisywaniu recepty - a ja tymczasem mogę mieć niecne plany co do tych leków
Uwielbiam Cię

Cytat:
Napisane przez monicar Pokaż wiadomość
Piszecie o pochwie, jajnikach itp. Ale zakładam, że mało która kobieta jest świadoma jak ona tam między nogami wygląda. Na widok zdjęcia moja koleżanka zareagowała : -blee weź mi tego nie pokazuj-Ale to przecież, część twojego ciała? To jest przerażające, że dorosła kobieta, uprawiająca seks, nigdy nie oglądała, nie dotykała(poza myciem), nie zna, swoich okolic intymnych
Ja wiem, jak wyglądam między nogami, ale jak mnie nikt nie zmusza to tam nie patrzę, dla mnie to nic dziwnego.

Cytat:
Napisane przez funk_you Pokaż wiadomość
Ja też nie miałam pobieranej, i nie mam nadal bo po urodzeniu miałam żółtaczkę i dlatego nie pobierali.
Eee to nie z powodu żółtaczki, ja miałam i krew miałam normalnie pobieraną.

Cytat:
Co do leków- można prosić błagać i grożić, w Polsce pacjent to święta krowa co myślenie o własnym zdrowiu zrzuca na innych
- do szpitala na planowe przyjęcie przychodzi się bez dokumentacji medycznej, bez wiedzy o tym na co się choruje, czy miało się przetaczaną krew!! oraz o branych przez siebie lekach "coś tam dochtórka mi pisze" lub takie małe różowe...
- wiedzę o przebytych operacjach najczęściej dostaję przy badaniu- bo pytam się o blizny i na przykałd dowiaduję e to takie tam, aż po 10 min dochodzimy do wyciętej nerki z powodu raka
Nie no po co powiedzieć.
-lub inni nie mówią wcale bo po co ten doktór ma wiedzieć na co choruję
-jak mówi się żeby pacjent miał zeszyt a w zeszycie wypisany swoje choroby i brane leki i z tym chodził po lekarzach to ten ma to w d....

ojj długo bym mogła.
A mnie się aż coś przypomniało - historia autentyczna, nie żadne urban legend.
Kobieta wzywa karetkę do koleżanki, zespół zajeżdża i ta wzywająca woła do ratowników "bo ona poważnie choruje na serce!". Ratownicy oczywiście pytają co to za choroba. Poszkodowana się nie odzywa, za to wzywająca woła "ona choruje na rytm zatokowy serca!".
Najpierw prawie posikałam się ze śmiechu, potem ubolewałam nad głupotą ludzką...

Cytat:
Ej ale serio? Zdementowałaś chociaż, że nie o to chodziło?

Cytat:

Naprawdę w tym kraju dobrze mieć w rodzinie kogoś ze służby zdrowia.
E tam, niewiele to daje
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 17:35   #4486
dacn
Zakorzenienie

Widzę jak moje życie jest ubogie.... bez TLC
Stary 2013-06-14, 17:38   #4487
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
A mnie się aż coś przypomniało - historia autentyczna, nie żadne urban legend.
Kobieta wzywa karetkę do koleżanki, zespół zajeżdża i ta wzywająca woła do ratowników "bo ona poważnie choruje na serce!". Ratownicy oczywiście pytają co to za choroba. Poszkodowana się nie odzywa, za to wzywająca woła "ona choruje na rytm zatokowy serca!".
Najpierw prawie posikałam się ze śmiechu, potem ubolewałam nad głupotą ludzką...
ja mam bardzo poważne ruchy robaczkowe w jelitach! Mam pasożyty!
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 17:41   #4488
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
ja mam bardzo poważne ruchy robaczkowe w jelitach! Mam pasożyty!

Kiedyś mój szwagier do żony mówi przerażony "mam migotanie komór!" Nie docierały tłumaczenia, że gdyby je miał to by nam raczej o tym nie powiedział
Stary 2013-06-14, 17:59   #4489
monicar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość

Ja wiem, jak wyglądam między nogami, ale jak mnie nikt nie zmusza to tam nie patrzę, dla mnie to nic dziwnego.
Nie chodziło mi o to, żeby codziennie przez kilka godzin zachwycać się swoim kroczem, ludzie Raczej o brak jakiejkolwiek świadomości i znajomości swojego ciała.

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;41324330]Są grube lub myślały że tyją od żarcia, plamienie mylą z okresem lub już wcześniej miały problemy z nieregularnymi miesiączkami, ruchy dziecka mylą z gazami a sam początek porodu z zatwardzeniem/biegunką. Zaskakujące ile z nich urodziło w kiblu Aha, uważały, że nie są w ciąży bo, uwaga, nie miały zachcianek. Zabawny program.[/QUOTE]
Sporo z nich też od razu po porodzie współżyło, część myślała, że zastrzyk chroni w 100%, część kilkakrotnie robiła testy ciążowe i wynik był negatywny.
Stary 2013-06-14, 18:03   #4490
I am Rock
lokalna gwiazda

Mój kolega, który był swego czasu kierowcą karetki opowiadał, jak to pojechali raz do jednej z okolicznych wiosek na wezwanie do porażonego prądem. Wpadają do chałupy, a tam za stołem siedzi dziadek na oko w całkiem dobrym zdrowiu. Pytają więc, gdzie ten porażony. A dziadek mówi: "Panowie, to ja. Siedziałem sobie za stołem, łokieć mi się z krawędzi omsknął i taki prąd mnie przeszedł".
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 18:04   #4491
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Mój kolega, który był swego czasu kierowcą karetki opowiadał, jak to pojechali raz do jednej z okolicznych wiosek na wezwanie do porażonego prądem. Wpadają do chałupy, a tam za stołem siedzi dziadek na oko w całkiem dobrym zdrowiu. Pytają więc, gdzie ten porażony. A dziadek mówi: "Panowie, to ja. Siedziałem sobie za stołem, łokieć mi się z krawędzi omsknął i taki prąd mnie przeszedł".
chwast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 18:06   #4492
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Od kiedy obracam się w towarzystwie ratowników medycznych moje życie nabrało barw
Stary 2013-06-14, 18:07   #4493
saane
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9

Cytat:
O Jezu

Nie odkładaj niczego na później!...

...bo później też Ci się nie będzie chciało

130/1000
saane jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-14, 18:17   #4494
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Widzę jak moje życie jest ubogie.... bez TLC
To kawałek specjalnie dla Ciebie (z okazji zawodu). Niedawny odcinek Małych Piękności: dwulatka na śniadanie dostaje buteleczkę kawy. A potem buteleczkę soczku zmieszanego z napojem energetycznym. "Bo lubi i to jej daje tyyyyle energii"

Ameryka to mnie zadziwia. Klaps: nie, i ogólnie oranyboskie, a tu sobie lecą w ogólnokrajowej telewizji takie scenki i nikt nie wyciąga żadnych konsekwencji...

~ Hank Moody
Stary 2013-06-14, 18:51   #4495
201604181004
Konto usunięte

Ja pierdziele, dalej na tvnie mówią o tej lasce co się ugotowała od środka i żarła tabletki nawet w szpitalu
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 19:13   #4496
rickybobby
Wtajemniczenie

Cytat:
To kawałek specjalnie dla Ciebie (z okazji zawodu). Niedawny odcinek Małych Piękności: dwulatka na śniadanie dostaje buteleczkę kawy. A potem buteleczkę soczku zmieszanego z napojem energetycznym. "Bo lubi i to jej daje tyyyyle energii"

Ameryka to mnie zadziwia. Klaps: nie, i ogólnie oranyboskie, a tu sobie lecą w ogólnokrajowej telewizji takie scenki i nikt nie wyciąga żadnych konsekwencji...
Przecież to jest wszystko reżyserka,ma być kontrowersyjnie.Całe TLC to jedna wielka sciema.
rickybobby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 19:33   #4497
Suvia
Zakorzenienie

część oczywiście, ale:

- z tej reżyserki jedna mama miała ładne problemy związane ze swoim zachowaniem w stosunku do córki: http://jezebel.com/5508223/toddlers-...of-child-abuse

- nie wierzę w reżyserowanie zachowania dwulatki błagającej dorosłych o kawę i pijącej z puszki energetyzera, który został właśni otwarty z charakterystycznym sykiem (i bez cięć w kręceniu)

- opalanie, wyrywanie brwi przedszkolakowi, makijaż i strój a la prostytutka nie jest reżyserowany

~ Hank Moody
Stary 2013-06-14, 19:38   #4498
ajah
wańka wstańka

Cytat:

I to jest po prostu masakra
Stary 2013-06-14, 19:38   #4499
201604181004
Konto usunięte

No niestety, reality show niektóe mają coś z prawdy i z resztą - naprawdę aż tak trudno w to uwierzyć? To Ameryka
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 19:41   #4500
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8
Konto usunięte

Jak ktoś poleca do antykonceptów dziurawca, to jest zwyczajnym idiotą. Stany depresyjne mogą być efektem uboczym tabletek i trzeba je wtedy zmienić na inne. Pytanie brzmi - technik czy farmaceuta
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości