|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! |
|
0 | 0% |
| Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
1 | 1,56% |
| Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! |
|
9 | 14,06% |
| Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
16 | 25,00% |
| Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
13 | 20,31% |
| Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! |
|
5 | 7,81% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
co do snów mi się 2 dni temu sniło zeurodziłam i to był mój obecny synek identyczny już taki duży i nie chcial pic mleczka z cyca a on tak pryskał
i wołam tego starszego zeby pił wiem czemu takie głupoty mi ię snią bo mój syn cały czas się pyta kiedy bedzie mleko i czy mu dam spróbowac
|
#1202 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
A co do pięknej dziewczny....ubierz coś dopasowanego, Tobie czegoś brakuje??? tak samo jesteś laska, więc nie powinnaś czuć się gorzej, a brzuszka to mogą jedynie zazdrościć!!! Edytowane przez madi82 Czas edycji: 2013-06-15 o 09:39 |
|
|
|
|
#1203 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1204 | |
|
Zakorzenienie
|
Perse Ty nasza Kochana a wiadomo jak długo masz byc w szpitalu? Czy to juz tak do porodu? Pewnie jesteś przez to spokojniejsza
Niech ta główka przestanie Cię boleć !!!! ![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Ewusia709 nadrabasz? piszesz elaborat (lubię je ) czy coś kupujesz jeszcze dla Tymusia?
|
|
|
|
|
#1205 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
, ale masz fajnie dokłądnie wiesz kiedy będziesz miała dzidzię![]() Cytat:
Cytat:
Neni Madi dobrze pisze |
|||||||
|
|
|
#1206 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c
Nie mówiłam lekarzom, tylko poloznym o tym, bo migreny mam od zawsze, tylko teraz mi wróciły... Normalnie to był wzięła najsilniejszy lek, a tak to 1 apapik.. Madi raczej już do rozwiązania. Posłuchaj jeszcze odnośnie Fenoterolu mi zwiększyli dawkę tego leku uspokajajacego i jest lepiej
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1207 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
baw się dobrze ![]() zrób jajecznicę ![]() Cytat:
![]() Kanapusie i kawkę mieszam dopiero w żołądku
|
|||||||
|
|
|
#1208 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny! Witam się weekendowo,ale pracowicie.Już mieszkanko ogarnięte,pranie wyprasowane,kałapołuch mój wyspacerowany i trzeba jechać na jakieś zakupy.A taką miałam nadzieje,że mąż zjedzie wczoraj i choć tą jedną rzecz za mnie załatwi,a okazuje się ,że zjedzie dziś wieczorem i prawdopodobnie już jutro znów w trase
Ostatnio wogóle mi jakoś tak smutno...Piasałam wam o koleżance ,która urodziła córeczke z rozszczepem wargi i podniebienia.....Niestety okazało się że z malutką jest bardzo nie dobrze....Z wyników krwi wynika że ma Zespół Pataua .Mam taką nadzieje,że jednak to nie prawda,koleżanka pokazała mi filmik z nią mimo rozszczepu jest taka śliczna i taka maleńka...Nawet teraz jak o tym pisze chce mi się płakać. Dobrze,że nasz wątek jest taki szczęśiwy i napewno każda z nas urodzi zdrowe pulchniutkie dzieciaczki! Miłego weekendowania!!!
|
#1209 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1210 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41331480]Nie mówiłam lekarzom, tylko poloznym o tym, bo migreny mam od zawsze, tylko teraz mi wróciły... Normalnie to był wzięła najsilniejszy lek, a tak to 1 apapik.. Madi raczej już do rozwiązania. Posłuchaj jeszcze odnośnie Fenoterolu mi zwiększyli dawkę tego leku uspokajajacego i jest lepiej
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] To w sumie może i lepiej, ze do porodu, bo bys w domku sie stresowała. Ten durny F....należałoby ustawiac w szptalu bo po tym co przeszłąm to mam go dość....lekarz na szczęście powiedział, ze jak mnie nie bedzie brzuch bolał to mam od niedzieli odstawić i na Duphastopn przejść....ciekawe jak bedzie przy odstawianiu....???? |
|
|
|
#1211 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41331202]Hej. U nas ok, bez zmian, Mały sie lepiej rusza, za to na mam od 2 dni takie migreny, że nie widzę na oczy... U nas jak jedno jest lepiej, to drugie sie wali.
[/QUOTE] Współczuję migreny. |
|
|
|
#1212 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!!
![]() My dziś mamy spokojniejszy dzień i mam zamiar odpoczywać po wczorajszych przygodach. Na śniadanko zjadlam musli i kawałek ciasta drożdżowego ![]() Dziękuje za wszystkie kciukii dobre słowa, tżta już pochwalilam i pzdrowiłam od Was, faktycznie trafił mi się wspanialy mąż i jestem z niego bardzo dumna ![]() Neni - tak to mój lekarz prowadzacy nas tak wystraszył, testowal jakieś nowe Uście i chyba tutaj był problem ze coś nie tak. A na drugiej wizycie byliśmy u ttakiego gina którego poznałam w szpitalu i sie dużo mną interesował i bardzo fajny lekarz, zrobił od razu usg i dodatkowo ktg, tak że sprawdził dokładnie i nas uspokoił ![]() Nadrabialam troszkę i odpisuje z telefonu wiec mi strasznie i długo idzie. Brakuje mi jeszcze torby do wózka, 2 przescieradelek do łóżeczka, jednego rzeczniczka dla Tymusia i jakiś drobiazg i m
Edytowane przez Ewusia709 Czas edycji: 2013-06-15 o 10:10 |
|
|
|
#1213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
PS. z tą pulchnością to nie przesadzajmy bo bedzie ciężko urodzć:P
|
|
|
|
|
#1214 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
|
|
|
|
|
#1215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przeczytałam właśnie na czym polega ten Zespół.. jeśli w ogóle ciąża zostanie donoszona, to dziecko może mieć pełen szereg wad i najczęściej dzieci takie umierają w ciągu pierwszego półrocza życia, a już na pewno niewiele dożywa późnego dzieciństwa ![]() Trzymam mocno kciuki, by się okazało, że to jednak nie ta choroba!
|
|
|
|
|
#1216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1217 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, żeby z tą malutką było wszystko ok ![]() Cytat:
Miejmy nadzieję, że to nie to
|
||
|
|
|
#1218 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Przeczytałam
![]() Znowu miałam akcję wypalania "kapy" po tych globulkach, więc dzwonię dzisiaj do ginki, żeby mi to zmieniła na coś innego... Co lepsze w nocy złapał mnie skurcz - cały 1, więc spoko. A z rana biegunka. Ale to jeszcze nie poród, bo nic więcej się nie dzieje. Zaraz jedziemy na działkę ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Masz taki zgrabniutki brzusio![]() Cytat:
za wizytę W sumie fajnie wiedzieć, kiedy dziecko będzie na świecie![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41331202]Hej. U nas ok, bez zmian, Mały sie lepiej rusza, za to na mam od 2 dni takie migreny, że nie widzę na oczy... U nas jak jedno jest lepiej, to drugie sie wali. [/QUOTE] Najważniejsze, że z małym wszystko w porządku. A migreny nigdy nie miałam, więc nie wiem co przechodzisz ![]() Cytat:
Coś mi nie zacytowało wszystkiego ![]() En gratulujemy wyboru imienia ![]() Anulka super, że kicia wróciła
|
|
#1219 |
|
Zakorzenienie
|
Chwilowo uciekam, jadę na zakupy łązienkowo-remontowe
|
|
|
|
#1220 | ||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-V
Cytat:
Cytat:
![]() CZERWONY BALONIK mój wczoraj 140 A mam pytanko co można brać podczas karmienia z leków przeciwbólowych? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1221 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie
Ghia Apap
![]() Zmykam, do jutra |
|
|
|
#1222 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie
Cytat:
oby posłuchał![]() u mnie w środe na zakąłdaniu pessara też 140... |
|
|
|
|
#1223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
baw się dobrze Nażarłam się tych truskawek wczoraj..a teraz na własne życzenie dołem mi wyłażą |
|
|
|
|
#1224 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c
neni tylko? to chyba niewiele mi pomoże na ból po cięciu
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1225 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w szpitalu podaje się paracetamol, ketonal, a nawet morfinkę na prośbę, ale po ketonalu chyba z 6 godzin nie możesz wziąć małego do cyca, a po morfinie jeszcze dłużej (12 godzin albo i więcej). Najczęściej, więc dziewczyny po cięciu łykają paracetamol i karmią.
---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Ależ dopadła mnie biegunka. Organizm się oczyszcza- będzie porodzik! |
|
|
|
#1226 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Wstałam dziś bardzo... zmęczona jakbym wcale nie spała:banghead:Muszę teraz lecieć na zakupki, trochę posprzątać a na później planuję pierwsze dzidziuśowe pranie ![]() Wieczorem jedziemy do mojej siostry na grilla, wreszcie się wyluzuję trochę i pojem trochę pyszności mniam ![]() Będę zaglądać, żeby mnie jakiś porodzik nie ominął ![]() Miłej soboty kochane Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1227 | |
|
Zakorzenienie
|
koleżanka z pracy po cięciu ketonal dostawała..
Anulka ja wczoraj też jeszcze ok 22 truskawki żarłam i złapało mnie to samo.. ![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
![]() A ja w domku sama do popołudnia i tylko grzebanie się w kuchni i sprzątanie .. buuu... a taka piękna pogoda
|
|
|
|
|
#1228 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1229 |
|
Zakorzenienie
|
Widzicie, ja jadłam truskawki o 21 i mnie biegunka nie dopadła! Widać wam się porodzik szykuje a mnie jeszcze nie.
|
#1230 |
|
Wtajemniczenie
|
hejo
![]() ja przed chwila wstalam, na sniadanie jem wczorajsze spaghetti ![]() dzis wieczorem jedziemy gdzies na jedzonko ze znajomymi
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:05.

i wołam tego starszego zeby pił

Zaczynam sie chyba bać.
Idę dzisiaj na dwie imprezki urodzinowe i mam zamiar dobrze się bawić(choć bez alko)
No i jeszcze przyjeżdża brat TŻ ze swoją superpiękną dziewczyną i będą patrzeć jak się zesłoniłam 

Miejmy nadzieję, że to nie to 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)