Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! 0 0%
Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 6 9,38%
Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 1 1,56%
Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! 9 14,06%
Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! 4 6,25%
Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! 16 25,00%
Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! 4 6,25%
Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! 13 20,31%
Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 6 9,38%
Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! 5 7,81%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-15, 09:30   #1201
sarna405
Zadomowienie

Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,

co do snów mi się 2 dni temu sniło zeurodziłam i to był mój obecny synek identyczny już taki duży i nie chcial pic mleczka z cyca a on tak pryskałi wołam tego starszego zeby pił
wiem czemu takie głupoty mi ię snią bo mój syn cały czas się pyta kiedy bedzie mleko i czy mu dam spróbowac
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 09:36   #1202
madi82
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
A ten mój Młody od rana mi wałkuje wnętrzności
Też macie takie uczucie jakby ktoś walcem was w środku wałkował?
czepiasz się, dzś sobota młody ciasto wałkuje:P:P:P

A co do pięknej dziewczny....ubierz coś dopasowanego, Tobie czegoś brakuje??? tak samo jesteś laska, więc nie powinnaś czuć się gorzej, a brzuszka to mogą jedynie zazdrościć!!!

28.07.2013r.

Edytowane przez madi82
Czas edycji: 2013-06-15 o 09:39
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 09:37   #1203
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
czepiasz się, dzś sobota młody ciasto wałkuje:P:P:P

Idę włosy suszyć
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 09:40   #1204
madi82
Zakorzenienie

Perse Ty nasza Kochana a wiadomo jak długo masz byc w szpitalu? Czy to juz tak do porodu? Pewnie jesteś przez to spokojniejsza

Niech ta główka przestanie Cię boleć !!!!

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
co do snów mi się 2 dni temu sniło zeurodziłam i to był mój obecny synek identyczny już taki duży i nie chcial pic mleczka z cyca a on tak pryskałi wołam tego starszego zeby pił
wiem czemu takie głupoty mi ię snią bo mój syn cały czas się pyta kiedy bedzie mleko i czy mu dam spróbowac
a mi się ostatnio nic nie śni...nic nie pamiętam....

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Ewusia709 nadrabasz? piszesz elaborat (lubię je ) czy coś kupujesz jeszcze dla Tymusia?

28.07.2013r.
Stary 2013-06-15, 09:42   #1205
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
Nie było tak ciężko jak myślałam, nawet łatwą trasę miałam
Do brzuszka nawiązał jedynie tyle,że gaz to już we dwoje dociskamy
bo zgasł mi przy ruszaniu na skrzyżowaniu
Ale to chyba tak miło powiedziane

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Wiem- wyśle dzisiaj męża po Pampersy- niech on też sie zacznie stresowac... Sesese...

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
a
strasznie mnie swędzi całe ciało i dużo się drapię, smaruję się dużo, a ono dalej swędzi
Może zrób sobie peeling

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Ja to od jutra mogę dzisiaj zaczynamy 38tydzienwiec dziecko donoszone

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Powróciłam. Relacja z wizyty.
Antonio ma się dobrze. Nie wiem dokładnie ile waży bo gince coś szwankowało urządzenie Mój synalek ma pupcię oczywiście na dole do tego bardzo nisko i szanse na obrócenie się praktycznie żadne. Termin CC więc potwierdzony. 24 czerwca o 10 rano mam się stawić w szpitalu a 25 czerwca Antoś zostanie wyproszony z mojego bębenka.
Moje wyniki ok, serducho Antosia ładnie bije i tyle wiem. Jak się dopytywałam o jakieś szczegóły i o ktg ginka mówiła, że wszystko jest w porządku, szyjka delikatnie skrócona i nie mam się czym martwić.
Za wizytę , ale masz fajnie dokłądnie wiesz kiedy będziesz miała dzidzię

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Cześć Brzucholki

Śniło mi się, że pani weterynarz (wozimy do niej kocura) ratowała ciężarną kotkę, która przedwcześnie miała się okocić. Ale chwilę później okazało się, że kotka poczuła się lepiej i mogła donosić swoją ciążę

Cytat:

Neni
Madi dobrze pisze
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 09:47   #1206
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c

Nie mówiłam lekarzom, tylko poloznym o tym, bo migreny mam od zawsze, tylko teraz mi wróciły... Normalnie to był wzięła najsilniejszy lek, a tak to 1 apapik.. Madi raczej już do rozwiązania. Posłuchaj jeszcze odnośnie Fenoterolu mi zwiększyli dawkę tego leku uspokajajacego i jest lepiej

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 09:47   #1207
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Ehh... Nie mogę spać. W szpitalu bylo źle ale czułam sie bardziej "bezpiecznie". W domu niby większy komfort a boję sie przerzucić z boku na bok.
Jeśli kiedyś pisałam, że nie boję sie porodu to odwołuje Zaczynam sie chyba bać.
Poszlabym sie przejść ale lazic za bardzo nie mogę to sobie chociaż otworzylam okno w drugim pokoju, zalegam na kanapie i słucham śpiewu ptaków.

Wiem- wyśle dzisiaj męża po Pampersy- niech on też sie zacznie stresowac... Sesese...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum
Ty słuchasz śpiewu ptaków, a ja jak słyszę u siebie ćwierki, śpiewy i gruchania, to mnie choroba już bierze.. lecę na balkon, żeby gonić te ptaszyska.. nie raz okazuje się, że śpiew nie dochodzi wcale z mojego balkony Ale te ćwierki są niemal co chwilę.. budzą mnie rano, nie dają zasnąć wieczorem, a w dzień tv nie mogę oglądać i jeszcze to to sra po poręczach

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Hej, spac nie moge... Norbert przydreptał jakiś czas temu - ból ucha go obudził.Od wczoraj ma antybiotyk, czyli mam nadzieje, ze juz dziś będzie deczko lepiej.

zajrzę później
biedny..zdrówka dla niego

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Ja też spać nie mogę... Emocje związane z przeprowadzka. Dziś znikam, może odezwę się wieczorem dobrej soboty życzymy z Fi
powodzenia z przeprowadzką

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki, przeleciałam Was bo się obudziłam i zaczęłam kichać i oczywiście już nie zasnęłam.
Witam się z....eeee yyyyyy Tomaszem vel Bezikiem vel moim synem
z Tomusiem

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
jak mi się nie chce z domu ruszać
pocieszeniem jest to, że dziś ostatnie wpisy i koniec tego semestru

Cytat:
Napisane przez kubus puchatek Pokaż wiadomość
Podczytuję Was dziewczyny,ale jakoś nie mam weny,żeby się wbić w temat Idę dzisiaj na dwie imprezki urodzinowe i mam zamiar dobrze się bawić(choć bez alko) za 2 tygodnie zaczynam wkońcu urlop macierzyński i nie mogę się doczekać kiedy zostanę etatową spamiarą Z nowości poczyniłam trochę zakupów dla Szkodnika( nadal bezimienny) typu pampersy,kolorowe tetry,chusteczki nawilżane w 99.9% wodą bez chemii w składzie.Dostałam kolejną reklamówkę ciuszków

Życzę udanej soboty
imprezowiczka baw się dobrze

Cytat:

Głodna jestem a nie kupiliśmy wczoraj chleba.
zrób jajecznicę

Cytat:
A ja się wykąpałam, wycacałam i umyłam włosy. Czekam na TŻ, bo wraca o 12 z pracy i jedziemy dziś do teściów na weekend. Tam to pewnie w ogóle nie będę spała

Niby ma być fajnie, bo będziemy grilować, ale przy takim upale to nie wiem na ile będzie to przyjemne No i jeszcze przyjeżdża brat TŻ ze swoją superpiękną dziewczyną i będą patrzeć jak się zesłoniłam

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

A jakie to są kanapusie z kawką? Nie moczy Ci ta kawka chlebka?

A sen wypas oczywiście
Na pewno będzie fajnie.. usiądziesz w cieniu i będą Ci podawać schłodzoną lemoniadkę. A Ty to co..? też superpiękność ze zgrabnym brzusiem Jak Cię będą obczajać to tylko dlatego, że tak świetnie wyglądasz..uwierz w to wreszcie

Kanapusie i kawkę mieszam dopiero w żołądku

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 09:51   #1208
kayka11
Raczkowanie

Hej dziewczyny! Witam się weekendowo,ale pracowicie.Już mieszkanko ogarnięte,pranie wyprasowane,kałapołuch mój wyspacerowany i trzeba jechać na jakieś zakupy.A taką miałam nadzieje,że mąż zjedzie wczoraj i choć tą jedną rzecz za mnie załatwi,a okazuje się ,że zjedzie dziś wieczorem i prawdopodobnie już jutro znów w trase Ciężkie życie żony kierowcy ciężarówki....Ale cóż zrobić.Tylko mi czasem tak źle być ciągle samej!
Ostatnio wogóle mi jakoś tak smutno...Piasałam wam o koleżance ,która urodziła córeczke z rozszczepem wargi i podniebienia.....Niestety okazało się że z malutką jest bardzo nie dobrze....Z wyników krwi wynika że ma Zespół Pataua .Mam taką nadzieje,że jednak to nie prawda,koleżanka pokazała mi filmik z nią mimo rozszczepu jest taka śliczna i taka maleńka...Nawet teraz jak o tym pisze chce mi się płakać.
Dobrze,że nasz wątek jest taki szczęśiwy i napewno każda z nas urodzi zdrowe pulchniutkie dzieciaczki! Miłego weekendowania!!!
kayka11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 09:53   #1209
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Wałek na zmianę ze śrubokrętem, na zmianę z nożyczkami, na zmianę z paralizatorem

Cytat:

Stary 2013-06-15, 09:56   #1210
madi82
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41331480]Nie mówiłam lekarzom, tylko poloznym o tym, bo migreny mam od zawsze, tylko teraz mi wróciły... Normalnie to był wzięła najsilniejszy lek, a tak to 1 apapik.. Madi raczej już do rozwiązania. Posłuchaj jeszcze odnośnie Fenoterolu mi zwiększyli dawkę tego leku uspokajajacego i jest lepiej

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

To w sumie może i lepiej, ze do porodu, bo bys w domku sie stresowała.
Ten durny F....należałoby ustawiac w szptalu bo po tym co przeszłąm to mam go dość....lekarz na szczęście powiedział, ze jak mnie nie bedzie brzuch bolał to mam od niedzieli odstawić i na Duphastopn przejść....ciekawe jak bedzie przy odstawianiu....????

28.07.2013r.
Stary 2013-06-15, 09:57   #1211
Anulka_p
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41331202]Hej. U nas ok, bez zmian, Mały sie lepiej rusza, za to na mam od 2 dni takie migreny, że nie widzę na oczy... U nas jak jedno jest lepiej, to drugie sie wali.
[/QUOTE]

Współczuję migreny. Znam ten ból, chociaż w ciąży mnie oszczędziły. Spróbuj się zdrzemnąć.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 09:57   #1212
Ewusia709
Zadomowienie

Dzień dobry!!

My dziś mamy spokojniejszy dzień i mam zamiar odpoczywać po wczorajszych przygodach. Na śniadanko zjadlam musli i kawałek ciasta drożdżowego

Dziękuje za wszystkie kciukii dobre słowa, tżta już pochwalilam i pzdrowiłam od Was, faktycznie trafił mi się wspanialy mąż i jestem z niego bardzo dumna

Neni - tak to mój lekarz prowadzacy nas tak wystraszył, testowal jakieś nowe Uście i chyba tutaj był problem ze coś nie tak. A na drugiej wizycie byliśmy u ttakiego gina którego poznałam w szpitalu i sie dużo mną interesował i bardzo fajny lekarz, zrobił od razu usg i dodatkowo ktg, tak że sprawdził dokładnie i nas uspokoił

Cytat:

[/COLOR]Ewusia709 nadrabasz? piszesz elaborat (lubię je ) czy coś kupujesz jeszcze dla Tymusia?
Nadrabialam troszkę i odpisuje z telefonu wiec mi strasznie i długo idzie. Brakuje mi jeszcze torby do wózka, 2 przescieradelek do łóżeczka, jednego rzeczniczka dla Tymusia i jakiś drobiazg i m

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl

Edytowane przez Ewusia709
Czas edycji: 2013-06-15 o 10:10
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 10:00   #1213
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kayka11 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! Witam się weekendowo,ale pracowicie.Już mieszkanko ogarnięte,pranie wyprasowane,kałapołuch mój wyspacerowany i trzeba jechać na jakieś zakupy.A taką miałam nadzieje,że mąż zjedzie wczoraj i choć tą jedną rzecz za mnie załatwi,a okazuje się ,że zjedzie dziś wieczorem i prawdopodobnie już jutro znów w trase Ciężkie życie żony kierowcy ciężarówki....Ale cóż zrobić.Tylko mi czasem tak źle być ciągle samej!
Ostatnio wogóle mi jakoś tak smutno...Piasałam wam o koleżance ,która urodziła córeczke z rozszczepem wargi i podniebienia.....Niestety okazało się że z malutką jest bardzo nie dobrze....Z wyników krwi wynika że ma Zespół Pataua .Mam taką nadzieje,że jednak to nie prawda,koleżanka pokazała mi filmik z nią mimo rozszczepu jest taka śliczna i taka maleńka...Nawet teraz jak o tym pisze chce mi się płakać.
Dobrze,że nasz wątek jest taki szczęśiwy i napewno każda z nas urodzi zdrowe pulchniutkie dzieciaczki! Miłego weekendowania!!!
Biedna dzidzia:/

PS. z tą pulchnością to nie przesadzajmy bo bedzie ciężko urodzć:P

28.07.2013r.
Stary 2013-06-15, 10:00   #1214
Anulka_p
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2

Cytat:
Ten durny F....należałoby ustawiac w szptalu bo po tym co przeszłąm to mam go dość....lekarz na szczęście powiedział, ze jak mnie nie bedzie brzuch bolał to mam od niedzieli odstawić i na Duphastopn przejść....ciekawe jak bedzie przy odstawianiu....????
W szkole rodzenia położna mówiła nam, że F....stosują jak trzeba, ale nie lubią tego robić. Mamy się źle czują, dzieci mają często przedziwne tętno po tym leku. Widocznie nie ma nic lepszego, skuteczniejszego, a szkoda.
Stary 2013-06-15, 10:00   #1215
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
o jejku.. straszne przeczytałam właśnie na czym polega ten Zespół.. jeśli w ogóle ciąża zostanie donoszona, to dziecko może mieć pełen szereg wad i najczęściej dzieci takie umierają w ciągu pierwszego półrocza życia, a już na pewno niewiele dożywa późnego dzieciństwa
Trzymam mocno kciuki, by się okazało, że to jednak nie ta choroba!

Stary 2013-06-15, 10:07   #1216
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
W szkole rodzenia położna mówiła nam, że F....stosują jak trzeba, ale nie lubią tego robić. Mamy się źle czują, dzieci mają często przedziwne tętno po tym leku. Widocznie nie ma nic lepszego, skuteczniejszego, a szkoda.
moja przyjacióła nie zdążyła odstawić tego dziadostwa to malutek był taki wiotki jak się urodził, był tez wczesniaczkiem, ale teraz juz normalny żywy chłopiec

28.07.2013r.
Stary 2013-06-15, 10:08   #1217
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymam , żeby z tą malutką było wszystko ok

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
o jejku.. straszne przeczytałam właśnie na czym polega ten Zespół.. jeśli w ogóle ciąża zostanie donoszona, to dziecko może mieć pełen szereg wad i najczęściej dzieci takie umierają w ciągu pierwszego półrocza życia, a już na pewno niewiele dożywa późnego dzieciństwa
Trzymam mocno kciuki, by się okazało, że to jednak nie ta choroba!
Właśnie nie chciałam czytać o tej chorobie, za późno Miejmy nadzieję, że to nie to
Stary 2013-06-15, 10:11   #1218
magdalennne
Wtajemniczenie

Przeczytałam
Znowu miałam akcję wypalania "kapy" po tych globulkach, więc dzwonię dzisiaj do ginki, żeby mi to zmieniła na coś innego...

Co lepsze w nocy złapał mnie skurcz - cały 1, więc spoko. A z rana biegunka. Ale to jeszcze nie poród, bo nic więcej się nie dzieje. Zaraz jedziemy na działkę

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Dzień dobry !!! Witam się wieczorową porą, miałam dziś bardzo ciężki dzień, nadrobiłam tylko trochę bo nie mam już więcej siły a muszę Wam napisać co nam się dziś przytrafiło.
Też sobie znalazł sposób na testowanie urządzeń... Jakby się musiał czegoś dopatrzeć... A nie mógł potem zrobić jeszcze USG na starym urządzeniu? Chyba byłoby bardziej miarodajne. Dobrze, że pojechaliście na to drugie USG i wszystko jest w porządku

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
jestem tak wściekla na Tzta że chyba go udusze albo wyrzuce z domu, nie panuje sama nad sobą - zaczyna sie weekend i zacny panicz jak mu sie zachce to coś zrobi a jak nie zachce mu sie to nie
coraz bardziej mnie wkurza
Weź mu wygarnij wszystko... Niech się chłop ogarnie, niedługo na świecie ma się pojawić jego dziecko!

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Dzis odebralam tez darmowa paczuszke z probkami z klubu dla mam 'Bounty'. Poza katalogami i kuponami ze znizkami w paczuszce byly:
probki Sudocrem'u, kremu nawilzajacego Simple, proszku do prania Fairy, proszku w plynie Persil, plynu do plukania Comfort, mix do mleka z mineralami dla ciezarnych oraz reczniczek z kapturkiem Wszystko w zalaczniku.

I w zwiazku z tym, ze za dwa dni rozpoczynamy 8 miesiac wrzucam fotke brzuszka. Wprawdzie sceneria malo urokliwa, ale co mi tam
Ładnie wyglądasz Masz taki zgrabniutki brzusio

Cytat:
Powróciłam. Relacja z wizyty.
Antonio ma się dobrze. Nie wiem dokładnie ile waży bo gince coś szwankowało urządzenie Mój synalek ma pupcię oczywiście na dole do tego bardzo nisko i szanse na obrócenie się praktycznie żadne. Termin CC więc potwierdzony. 24 czerwca o 10 rano mam się stawić w szpitalu a 25 czerwca Antoś zostanie wyproszony z mojego bębenka.
Moje wyniki ok, serducho Antosia ładnie bije i tyle wiem. Jak się dopytywałam o jakieś szczegóły i o ktg ginka mówiła, że wszystko jest w porządku, szyjka delikatnie skrócona i nie mam się czym martwić.
za wizytę W sumie fajnie wiedzieć, kiedy dziecko będzie na świecie

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość

Mam pytanko, jakie tętno miały na ostatnich badaniach wasze dzieci?
140 ostatnio.

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Lecę spać...
A tak w ogóle, to dziś mi sąsiadka powiedziała, że brzuch mi się obniża, to jej odpowiedziałam, że jeszcze macica nie zajęła najwyższego punktu, więc na pewno jest wszystko w porządku.
Powiedziała, żebym sobie tak myślała, ona wie lepiej
Już się z nią nie kłóciłam, 34 tydzień a ja mam brzuch na kolanach :P ta jasne.
taaa... A ty nie jesteś położną i co możesz o tym wiedzieć

Cytat:
Ehh... Nie mogę spać. W szpitalu bylo źle ale czułam sie bardziej "bezpiecznie". W domu niby większy komfort a boję sie przerzucić z boku na bok.
Jeśli kiedyś pisałam, że nie boję sie porodu to odwołuje Zaczynam sie chyba bać.
Poszlabym sie przejść ale lazic za bardzo nie mogę to sobie chociaż otworzylam okno w drugim pokoju, zalegam na kanapie i słucham śpiewu ptaków.
Fajnie, że jesteś w domu. Odpoczywaj dużo i tłumacz Adaśkowi, żeby siedział tam grzecznie w brzuszku.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41331202]Hej. U nas ok, bez zmian, Mały sie lepiej rusza, za to na mam od 2 dni takie migreny, że nie widzę na oczy... U nas jak jedno jest lepiej, to drugie sie wali.
[/QUOTE]

Najważniejsze, że z małym wszystko w porządku. A migreny nigdy nie miałam, więc nie wiem co przechodzisz
Cytat:
Już niejednej tutaj nawet wyszło coś nie tak, co się potem okazywało pomyłką, więc mam nadzieję, że u Twojej koleżanki też tak będzie

Coś mi nie zacytowało wszystkiego
En gratulujemy wyboru imienia
Anulka super, że kicia wróciła
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 10:19   #1219
surka
Zakorzenienie

Chwilowo uciekam, jadę na zakupy łązienkowo-remontowe
Stary 2013-06-15, 10:24   #1220
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia
Odp: Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-V

Cytat:
oj tak mnie to normalnie brzuchol boli jakby mi ktoś siniaków nabił.

Cytat:
no to zakazuję Twemu brzuchowi boleć. Brzuchu Madi nie ból !!!

CZERWONY BALONIK mój wczoraj 140

A mam pytanko co można brać podczas karmienia z leków przeciwbólowych?

Stary 2013-06-15, 10:30   #1221
Neni1984
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie

Ghia Apap

Zmykam, do jutra
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 10:34   #1222
madi82
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie

Cytat:
oj tak mnie to normalnie brzuchol boli jakby mi ktoś siniaków nabił.

no to zakazuję Twemu brzuchowi boleć. Brzuchu Madi nie ból !!!

CZERWONY BALONIK mój wczoraj 140

.
oby posłuchał

u mnie w środe na zakąłdaniu pessara też 140...

28.07.2013r.
Stary 2013-06-15, 10:35   #1223
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Właśnie nie chciałam czytać o tej chorobie, za późno Miejmy nadzieję, że to nie to
przepraszam.. nie pomyślałam napisać na biało

Cytat:
Zmykam, do jutra
baw się dobrze

Nażarłam się tych truskawek wczoraj..a teraz na własne życzenie dołem mi wyłażą

Stary 2013-06-15, 10:35   #1224
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c

neni tylko? to chyba niewiele mi pomoże na ból po cięciu

Stary 2013-06-15, 10:43   #1225
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie w szpitalu podaje się paracetamol, ketonal, a nawet morfinkę na prośbę, ale po ketonalu chyba z 6 godzin nie możesz wziąć małego do cyca, a po morfinie jeszcze dłużej (12 godzin albo i więcej). Najczęściej, więc dziewczyny po cięciu łykają paracetamol i karmią.

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Ależ dopadła mnie biegunka. Organizm się oczyszcza- będzie porodzik! Albo to te truskawki, które wcinałam jeszcze wczoraj o 22:00.
Stary 2013-06-15, 10:44   #1226
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

Dzień dobry
Wstałam dziś bardzo... zmęczona jakbym wcale nie spała:banghead:

Muszę teraz lecieć na zakupki, trochę posprzątać a na później planuję pierwsze dzidziuśowe pranie

Wieczorem jedziemy do mojej siostry na grilla, wreszcie się wyluzuję trochę i pojem trochę pyszności mniam No chyba, że pogoda pokrzyżuje nam plany bo rano już padało

Będę zaglądać, żeby mnie jakiś porodzik nie ominął

Miłej soboty kochane

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 10:49   #1227
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
koleżanka z pracy po cięciu ketonal dostawała..

Anulka ja wczoraj też jeszcze ok 22 truskawki żarłam i złapało mnie to samo..

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Wstałam dziś bardzo... zmęczona jakbym wcale nie spała:banghead:

Muszę teraz lecieć na zakupki, trochę posprzątać a na później planuję pierwsze dzidziuśowe pranie

Wieczorem jedziemy do mojej siostry na grilla, wreszcie się wyluzuję trochę i pojem trochę pyszności mniam No chyba, że pogoda pokrzyżuje nam plany bo rano już padało

Będę zaglądać, żeby mnie jakiś porodzik nie ominął

Miłej soboty kochane
o jaaaa... następna dziś grilluje..
A ja w domku sama do popołudnia i tylko grzebanie się w kuchni i sprzątanie .. buuu...
a taka piękna pogoda

Stary 2013-06-15, 10:56   #1228
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
I w zwiazku z tym, ze za dwa dni rozpoczynamy 8 miesiac wrzucam fotke brzuszka. Wprawdzie sceneria malo urokliwa, ale co mi tam
Super brzuszek, taki szpiczasty

Cytat:

Po cięciu dostajesz leki przecwibóle w kroplówie
Stary 2013-06-15, 11:01   #1229
mela1234
Zakorzenienie

Widzicie, ja jadłam truskawki o 21 i mnie biegunka nie dopadła! Widać wam się porodzik szykuje a mnie jeszcze nie.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 11:01   #1230
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

hejo
ja przed chwila wstalam, na sniadanie jem wczorajsze spaghetti
dzis wieczorem jedziemy gdzies na jedzonko ze znajomymi

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości