|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Jak to mówią : dwie pieczenie na jednym rożnie, albo wilk syty i owca cała ![]() Akurat z mężem mieszkamy sami, więc nie ma mnie kto wyprowadzić z równowagi , do tego mąż z charakteru jest spokojnym człowiekiem.Raz tylko widziałam go mocno wkurzonego - na całodziennych zakupach po marketach budowlanych.
|
|
#2912 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie ciągnie chyba na śledzia w śmietanie...
![]() Sama nie wiem... Też tak macie, że nie wiecie dokładnie na co macie ochote? Dobija mnie to moje jedzenie. Tu coś zapachnie, ale zjeśc to mi sie nie chce
|
|
|
|
#2913 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dobre, widać, że się chłop przejął.Cytat:
|
||
|
|
|
#2914 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam z pikniku firmowego- padam na twarz.
Dobranoc dziewczynki
|
|
#2915 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wcześniej chciałam iść do dr Baci, ale się nasluchalam (moja cała rodzina też jest z chorzowa)..u dr Czarneckiego byłam kiedyś raz, bardzo mi pomógł, to racja...a teraz trafiłam do dr Kedziory na katowickiej...fajny ma sprzęt, ale tak mnie okropnie nastraszyl, że jakoś mam teraz opór )) rozwazam poród na strzelców(sama tam sie urodzilam), ale biorę pod uwagę też szpital bonifratrow w katowicach...pracowałam tam kiedyś i są super warunki obecnie mieszkam niestety nie w chorzowie, tylko w Czeladzi(długa historia)...ale do chorzowa na skrzydłach mam ochotę wrócić...ot, sentyment jakbym miała pewność, że na strzelców się poprawiło, to bym poszła tam rodzic( tam też kiedyś pracowałam, daaaawno temu i nie było różowo) ...jak podejmę decyzję, to dam Ci znać o Lubinowej nie wiem nic
|
|
#2916 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zaprosiłam go na USG genetyczne, może to coś zmieni... ale nie robię sobie dużych nadziei. Wolę się "obudować murem" i przygotować na najgorsze i ewentualnie przeżyć miłą niespodziankę, niż mieć serce na dłoni, żyć nadzieją i czuć coraz większe rozczarowanie. Patrzcie jakie skrajności - jeden karze kupować ciążowe gacie, żeby dzidzi nie uciskać "zwykłymi", a drugi nie widzi problemu w dźwiganiu 10 kg czegoś. I żadna nie jest zadowolona z obrotu sprawy ahh nie dogodzisz ![]() ![]() Cytat:
Od kilku dni chodziło za mną KFC, dziś spełniłam swoją fantazję, choć wiem, że nie powinnam
|
|
#2917 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
|
#2918 |
|
Gang Iren
|
Moja tesciowa teraz w sumie moze byc ... ale to chyba dlatego,ze dzieli nas 2000 km
|
#2919 |
|
Zakorzenienie
|
mi jest wstyd za to jak się odżywiam
praktycznie nie mam domowego żarcia , jeszcze jak kupię sałatkę to spoko, ale po obiadach czasem brzuch boli, nie wiem czy są takie dobre... ale nie jestem w stanie gotować na razie, tym bardziej że dla siebie nie lubię. a zachcianki na niezdrowe rzeczy, niestety są częste - wczoraj zupka chińska , parę dni wcześniej KFC (mimo, że jestem wege i na kurczaka mam ochotę bardzo rzadko!), czasem puszka coli. i lody, lody, lody
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#2920 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do meza to nic tylko szczra rozmowa. Kazdy facet inaczej podchodzi do ciazy swojeoj pratnerki jedni od samego poczatku lataja jak z piórkiem a dla innych to jakies tam ufo. Jasne dawniej kobiety rodziły w polu ale jakie to były czasy. POza tym ile wtedy kobiet i dzieci umierało, a ile poronien było. Teraz sa inne czasy lekarze wiedza juz wiecej o ciazy wiec mozna co kolwiek poczytac czy zanwet zapytac by wiedziec ze pewnych rzeczy kobiecie robic nie wolno, pewnych zreczy powinna unikać, a pewne wrobic ostroznie. |
|
|
|
|
#2921 |
|
Zakorzenienie
|
aha, melduję, że udało mi się wyrwać czyjąś odwołaną wizytę i byłam u gina, do którego kiedyś chodziłam i mu w miarę ufam - stwierdziłam, że nie wytrzymam 3 tyg żeby się dowiedzieć co z tym mięśniakiem.
mięśniak jest i rzeczywiście trochę rośnie, ale w tej formie i tempie wzrostu jest niegroźny dla fasolki. za to ciąża jest troszkę za nisko i może grozić przodującym łożyskiem. ale na razie mam się nie przejmować bo to się może samo naprawić jak fasola rosnąć i macica pójdzie w górę. oczywiście spytałam też wujka google co o tym sądzi - potwierdził, że na razie mam się nie martwić ![]() a Pan/Pani Kropek ma 35mm
|
|
|
#2922 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Właśnie pojechali od nas znajomi z 4letnią córą. Jestem wymeczona jak tylko można. Zaglądam tylko się przywitać i od razu życzyć dobrej nocki
![]() I dodam tylko, że czytając wasze posty o wrednych teściach muszę przyznać że ja i teściów i rodzicow mam złotych. Co rano telefon z pytaniem o samopoczucie. Nie wspomnę o tym, że jak lezalam w szpitalu przy wywoływaniu poronienia i zabiegu to mama z tesciowa prawie z tamtąd nie wychodziły. Maz też był ile mógł, ale on pracuje na zmiany. Teraz z mężem mamy lekkie starcia - on uważa, że skoro jestem w domu powinnam tryskać energią. Kiedy ogarniają mnie mdłości i muszę wyjść, karze mi nie przesadzać. Ale nie to, że jest tylko zły. Bo jest tak, że jednego wieczoru się rzuca, a z rana dostaje sniadanie do łóżka. Ostatnio nawet postanowił pójść do mojego warzywnego ogródka powalczyć z chwastami ma lepsze wahania nastroju niż ja, ale w zasadzie nie narzekam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2923 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki
Przykro mi, że Wasi mężowie/TŻ-towie tak nieodpowiedzialnie się zachowują. Wiadomo- facet myśli inaczej i nie ogarnia tematu jakim jet ciąża, dla niego faktycznie abstrakcją może być jakiś zakaz lub nakaz jak brzucha nie widać. Chyba dla nich ciąża zaczyna się od 7 miesiąca kiedy kobieta już się toczy zamiast chodzić. Nie tłumaczy to jednak w żaden sposób opisanych przez Was zachowań Nie wiem co Wam poradzić bo tak naprawdę to facet musi chcieć zrozumieć nową sytuację i ją poznać. Być może część facetów zwyczajnie jest spanikowana i sytuacja ich po prostu przerosła ale to nie jest powodem do takich zachowań.Wy się dziewczynki nie denerwujcie bo to i tak może nic nie zmienić a tylko przysporzycie sobie przykrości. "Dowcipnych" teściów olać- nie watro sobie głowy zawracać takim głupim gadanIem. Skoro kobiety w polach rodziły to równie dobrze ludzie żyli w ziemiankach bez prądu, TV, kanalizacji i farb do remontu. Jeszcze apropo szefów- wczoraj na pikniku mój chodził i sprawdzał co piję w kubku trafił mi się na prawdę w porządku szefuńcio (znam go już bardzo długo)
|
|
#2924 |
|
Zakorzenienie
|
malaMigotkAaa: Ale masz porypaną sytuację z teściami i Tż. Jakby w ogóle nie przyjęli do wiadomości,że masz w sobie drugie życie i możesz robić wszystko to co w normalnym stanie,bo przecież ciąża to nie choroba.Może musisz przeczekać,choć wiem,że to drażni jak mało co.
kefii: Mnie od kawy tak samo. Gdzie kiedyś po 3 dziennie piłam ![]() A mi od kilku dni przykro. Wiem,że moje dziecko nie było planowane ale i tak bardzo go chcę. Ale trochę osób wie o tym a czuję jakby nikt się nie cieszył z tego faktu. Tylko mój Tż się cieszy a reszta potraktowała to jakbym powiedziała najzwyczajniej w świecie"kupiłam dziś truskawki." Mało kto zapytał mnie jak się czuję,czy z dzieckiem ok wszystko,tylko większość osób "a jak wy sobie finansowo poradzicie?" "Jak ty sama z dzieckiem dasz radę?" "ee tam będzie dobrze". Ja nie oczekiwałam,że zaraz zaczną się gratulacje i rozkładanie czerwonego dywanu przede mną,ale przykro mi z tym,że nikt się nie cieszy,że pojawi się dziecko. Ale najważniejsze,że rodzice tego maluszka się cieszą ![]() I mój Tż niby się cieszy ale też myśli,że ciąża to takie hop siup. Krzyczy,że jem takie coś a nie inne,że dźwigam,ale jemu nie przeszkadza pojechać na 2 noce z kolegami "na ryby". Bo on chce chociaż ostatni raz gdzieś wybyć,bo potem przy dziecku nie da rady a ja mówię "a ja na jakie mogę liczyć przyjemności? Teraz ja sobie nigdzie nie pojadę" a on" No przecież w ciąży jesteś." ahh,czyli ja jestem w ciąży to on może wszystko robić a mnie najlepiej zamknąć w klatce na 9 miesięcy
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#2925 |
|
Rozeznanie
|
Długo się nie odzywałam dlatego, że w pewnym momencie naszły mnie jakieś złe przeczucia. Po wczorajszej wizycie wszystko wskazuje na to, że się nie mylę- niestety:-( Ostatnią miesiączke miałam 20.04, wczoraj był 7tydzień i 6dzień jajo płodowe miało raz 18mm, raz 19mm, a między 18-20 musi być już zarodek.. Mam 1mm nadziei, kolejne badanie za tydzień 21.06. Serce mi chyba peknie:'( Tak jakoś mnie to zaczęło martwić, że za dobrze się czuję, pewne objawy mam( powiększone piersi, sennosc) od strony ginekologicznej wszystko też jest dobrze, beta prawidłowo wzrasta...1mm nadziei i 1 tydzień szansy na, to, że wszystko będzie dobrze- jak ja to przetrwam?
|
|
|
|
#2926 | ||||
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny!!
Czekam az Tż sie obudzi (nie chce go za wcześnie z łóżka zwalać, w końcu jestesmy na wakacjach) i zaraz znów wybywamy na zwiedzanie i kilometrowe spacery widzę ze moja kondycja sie strasznie pogorszyła - kiedy to prawie biegalam przy zwiedzaniu i Tż mnie hamowal, a teraz jest odwrotnie!! W końcu chodzimy powolutku i spokojnie - jak prawdziwi turyści ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
to pewnie sie troche postresujesz do następnej wizyty? Dobrze ze to juz we wtorek - powodzenia!!Czytałam tez o tym ze niektóre z Was maja problemy z Tż/tesciami - myśle ze z Tż trzeba porządnie i szczerze porozmawiać. Na spokojnie wytłumaczyć co i jak, bo moze najzwyczajniej w świecie nie rozumie co to ciaza i jak sie czujesz! A co do teściów to mozna im to wytłumaczyć troche 'ostrzej'. Ja na szczęście nie mam problemow z tesciami (wręcz przeciwnie - cieszą sie bardzo bo to bedzie ich pierwszy wnuk i często dzwonią zapytać sie co słychać i jak sie czuje), ale wczesniej jak były jakieś małe 'nieporozumienia' to wprost mówiłam co i jak. Szybko zrozumieli ze mam charakter jaki mam i ze na głowę mi nie wejdą i nikt o moim życiu decydować nie bedzie (wczesniej miałam niezły trening z moimi rodzicami bo jak miałam 25 lat to zdecydowałam kompletnie zmienic swoje życie i moim rodzicom zupełnie to nie pasowało i chcieli mi narzucić ich wizje mojej przyszłości!! W wieku 25 lat!! tak więc po ok 2 latach 'walki' z rodzicami o moje życie w końcu zaakceptowali moje wybory i nawet stwierdzili niedawno ze miałam racje i sie cieszą ze jestem szczęśliwa, za to ja jestem duzo silniejsza i potrafię walczyć o swoje). Więc dziewczyny nie poddawajcie sie i nie dajcie innym narzucać wam 'zadań domowych', czy swojej opini o Waszej ciazy!! To my jestesmy matkami i juz teraz zaczynamy decydować za własne dzieci Tż z biegiem ciazy na pewno zacznie lepiej to rozumieć, a teściów czasem trzeba 'ustawić' i albo zrobi to Tż (w sumie to to są jego rodzice), a jak nie to wy!!
tp: 01/06/2015 Edytowane przez Soleil_Rouge Czas edycji: 2013-06-15 o 09:56 |
||||
|
|
|
#2927 | ||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Rzeczywiście przykra ta reakcja,może są zaskoczeni i odmieni im się to niebawem. Oby. A dlaczego masz sama dać sobie radę z dzieckiem? Przecież masz Tż,nie zrozumiałam tego. Co do wychodzenia,wszystko zależy jak to między sobą ustalicie. Ja nie mam nic przeciwko jeśli mąż idzie np na ryby (co w sumie zdarza mu się bardzo rzadko). Ja też czasem gdzieś wyjdę i w sumie nie wiem dlaczego w ciąży nie miałabyś wyjść ![]() Cytat:
Trzymam kciuki,żeby było dobrze! Cytat:
Fajnie macie z tymi wakacjami,zwiedzaniem. Zazdroszczę! Ja mam ciuchy z poprzedniej ciąży i nic nowego ciążowego nie będę kupować. Poprzednio gdzieś w 6 miesiącu zaczęłam ciążówki nosić.
|
|
#2928 |
|
Zakorzenienie
|
gosia261282: Tż będzie jednak AŻ 8 godzin w pracy i to widocznie za dużo żebym ja sama z dzieckiem została. I pewnie każdy myśli,że rolą kobiety jest opieka nad dzieckiem a mężczyzna tylko może być od funkcji rozrywkowych,więc na dobrą sprawę na pewno ja sama będę zajmować się dzieckiem. A raczej tak nie będzie,bo lepiej podzielić się obowiązkami.
No mój Tż też rzadko chodzi,tym bardziej na ryby. Ale to moja pierwsza ciąża i ja się boję zostać wtedy sama w domu,bo myślę,że od razu coś złego mi się stanie a nie będzie miał mi kto pomóc. Spoko,to tylko przewrażliwienie trochę No właśnie w ciąży mogę wyjść,ale wiadomo,że nie będę już siedzieć gdzieś w barze czy coś,bo w sumie nawet nie wypada. Nie będę jeździć też na noc na ryby więc jedynie zostało mi odwiedzenie znajomych na kawę,i to nie,bo ja to herbatę jestem w stanie pić.
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#2929 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy wy w nocy przesypiacie całą noc? Mnie się co noc coś sni i jestem taka niespokojna. Może po poniedziałkowej wizycie u lekarza się uspokoje jak uslysze bicie serduszka...
|
|
|
|
#2930 |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
M_aria myśl pozytywnie! Czytałam juz o niejednej ciazy, gdzie zarodek pojawiał sie pózniej niz powinien, a rodziły sie zdrowe dzieci.
Soleil jednak mam nadzieje, ze po prostu plod jest większy... Kurde, dwóch lekarzy robiło mi usg w 7-8 tygodniu. Chyba nie przeoczyliby drugiego zarodka
|
#2931 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
((....Ale potem śpię bardzo mocno i bardzo długo, nawet 12h...Zła jestem, bo takie spanie cały dzień mi rozwala, ale w ten sposób jestem w stanie "przespać" poranne mdłości, zawsze to duza ulga...
|
|
#2932 |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Ja tez śpię jak zabita. 9-10 godzin to najmarniej, w rekordowe dni spalam po 14 godzin na dobę.
|
#2933 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczęta
![]() Weekend czas zacząć, a plan na dziś ambitny - zacznę od sprzątania mieszkania, a później idę na basenik Pierwotnym planem były zakupy (muszę nabyć sukienkę na wesele), ale jest tak piękna pogoda, że szkoda mi zmarnować dzień na łażenie po sklepach. Jakiś mam dziś dziwnie dobry humor, kocham ten stan Oby częściej ![]() Trudny temat, ale nie masz wpływu na to, co się wydarzy przez ten tydzień, musisz spokojnie czekać. Trzymam kciuki, żeby było OK.
|
#2934 | |||||||
|
BAN stały
|
Cytat:
oczami to bym jadła wszystko a jak co do czego przyjdzie to nic mi się nie chce jesc :POj oj wczoraj jakie bylo gadanie bo zostało mi tabletek na 2dni i dopiero wykupilam recepte i bylo bla bla bla a jakby tak nie bylo w aptece albo coś jestem niepoważna jak ja tak mogłam zrobić ... pal to licho że mamy 5 aptek w okolicy jaka była obraza to szok Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
najważniejsze żebyś się nie denerwowala bo to zaszkodzi dzidzi tylko spokoj nas uratuje Cytat:
Mam wredną teściową ale całe szczęście mój TŻ stoi za mną murem więc jak tylko jakiś zgryz to on se idzie z nią pogadac i jest ok :PCytat:
Cytat:
Za dużo myślisz i odbija się to na spaniu a do poniedziałku już niedaleko
|
|||||||
|
|
|
#2935 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Co do siedzenia w barze,niby czemu nie? Chyba,żebyś siedziała przy alkoholu no to może faktycznie by nie pasowało,ale np przy soku? Poza tym jeszcze ciąży nie widać
|
|
#2936 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2937 |
|
Zakorzenienie
|
23Paula23: Ja wiem,że sobie dam radę,ale chyba niektórzy z mojej rodziny myślą,że ja jestem 10 latką,która zapragnęła mieć szczeniaka i jak jej się znudzi to przestanie się nim zajmować.Jakoś moja siostra,która nigdy nie miała styczności z dziećmi i ich tak na prawdę nie lubiła daje sobie radę podczas,gdy mój szwagier jest w pracy. To ja co zawsze się dzieciakami jakimiś zajmowałam nie dam? bez przesady.
No i masz rację trędowate nie jesteśmy :P Zawsze można robić jeszcze setki rzeczy nie zaniedbując przy tym siebie ani fasolki ![]() gosia261282: No tak przy soku można siedzieć,gorzej jak się pójdzie ze znajomymi Tż,którzy nie będą chcieli się solidaryzować ze mną i będą wcięci,to mi się nie uśmiecha siedzieć w takim towarzystwie. Ale chyba trzeba zwolnić tempo W życiu się już nabawiłam,więc za imprezami nie będę tęsknić w ogóle raczej. Najwyżej za rok sobie odbiję
|
|
|
#2938 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Jakos sobie nie wyobrażam żeby mój TŻ poszedł pić ze znajomymi i żeby mnie w domu zostawił... My raczej wolimy gdzieś się sami urwać spędzić czas we dwoje niż imprezować. |
|
|
|
|
#2939 |
|
Rozeznanie
|
Szczęściara...
|
#2940 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
wczoraj byłam u swojego gina pokazac moje wyniki laboratoryjne - wszystko ok na następny raz mam zrobić tylko badanie moczu no i pilnować się, zebym nie złapała toxo bo nie przechodziłam (co jest dla mnie bardzo dziwne)usg miałam tylko może 5 sekund, tętno jest ![]() na kolejna wizytę mam przyjść dopiero za 5 tyg i zaraz po tym usg połówkowe będę robića o jeszcze miałam wczoraj cytologie czekam też na wyniki testu pappa zrobiłam sobie kawe..... od kilku lat nie piłam kawy bo nie lubie a teraz mnie wzięło, w ogóle mam dzisiaj smaka na tatara i na piwo no i siedze w piżamie jeszcze
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.

maruda będzie miała "podniesione" ciśnienie a ja taaak odpocznę ech jak w marzeniach hehe

Dobre, widać, że się chłop przejął.
16.06.2012
Planuję na strzelców, ale tylko dlatego, że otwarli tam Instytut Marki i Noworodka. Mam ogormną nadzieję, że do tego czasu szpital zbierze pozytywne opinie. Chodzę do Pana dr Czarneckiego.

praktycznie nie mam domowego żarcia , jeszcze jak kupię sałatkę to spoko, ale po obiadach czasem brzuch boli, nie wiem czy są takie dobre... ale nie jestem w stanie gotować na razie, tym bardziej że dla siebie nie lubię.
, parę dni wcześniej KFC (mimo, że jestem wege i na kurczaka mam ochotę bardzo rzadko!), czasem puszka coli. i lody, lody, lody

Nie wiem co Wam poradzić bo tak naprawdę to facet musi chcieć zrozumieć nową sytuację i ją poznać. Być może część facetów zwyczajnie jest spanikowana i sytuacja ich po prostu przerosła ale to nie jest powodem do takich zachowań.
W poniedziałek robię wyniki podstawowe i w środę muszę iść z wynikami i wtedy kartę ciąży mi założą. Nie za szybko? To dopiero 6 tydzień. A i tak planuję zmienić lekarza,bo temu zbytnio nie ufam.
to pewnie sie troche postresujesz do następnej wizyty? Dobrze ze to juz we wtorek - powodzenia!!
((....Ale potem śpię bardzo mocno i bardzo długo, nawet 12h...Zła jestem, bo takie spanie cały dzień mi rozwala, ale w ten sposób jestem w stanie "przespać" poranne mdłości, zawsze to duza ulga...
i zaraz po tym usg połówkowe będę robić