![]() |
#2581 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
dziewczynki mam do sprzedania aparat PENTAX K200 z dodatkowym obiektywem - kupiliśmy wyższy model i ten mam do sprzedania w fajnych pieniądzach - jak ktoś zainteresowany to pisać na priv
![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- oooo jak kobicie przyjemnie ![]()
![]() |
#2582 | |
Wtajemniczenie
|
Kurde... znowu wlazłam na poczekalnie... doigram się
![]() A my ruszyliśmy z samego rana w Gorce i wleźliśmy na Maciejową przed południem już siedzieliśmy pod schroniskiem., choć ostatni odcinek to dzięki wielkiemu zaparciu mojego chłopa który praktycznie niósł wózek. Ale potem popas na łące - karmienie cycem w górach i cały dzień lenistwa w plenerze - Na koniec rybka w knajpie, a teraz Tata usypia młodziana - a ja zaraz planuję się napić lampki wina od kolegi :P Ale za jakieś 3 tyg będę w Wwa i planuję wtedy kupić nosidło ergonomiczne i na bank tam wracamy, bo dalej się nie da już z wózkiem. Cytat:
![]() Co do domowego spa, trzeba by jeszcze młodego przećwiczyć w jakimś masażu albo innym pedi ![]()
![]() |
![]() |
#2583 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a dla tż-ta ![]() Cytat:
![]() my o grilu rano tak chmurnie było a później takie słoneczko wyszło i cieplutko się zrobiło ![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2584 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Oball i model ![]() ![]() Piękny śmieszek ![]() Dziś nawet nie miałam czasu Was podczytywać, Krzyś ma dzień marudy, często je, popłakuje, nie wiadomo, o co chodzi ![]() ![]() Kilka rzeczy: 1. Po tygodniu niejedzenia przeze mnie nabiału czerwone, suche placki przedwczoraj wróciły ![]() ![]() 2. Ciemieniucha lepiej, oliwimy, wyczesujemy, myjemy. 3. Niestety coraz bardziej Krzyś "skręca" w prawo, co najbardziej widoczne jest w pozycji na brzuszku - zamiast podnosić główkę, to On obraca się jak wskazówka w prawo, dając łepek w tamtą stronę. W prawo też Mu główka leci w wózku i na bujaczku. Poczytałam trochę w sieci i do 3 m-ca podobno nie ma co panikować ani chodzić do neurologa, prawda to? Jedynie korygować Mu postawę (w miarę możliwości), rzadko nosić w pozycji pionowej, odbijać na obu ramionach na zmianę, nie sadzać w bujaczku. Zaczęliśmy się stosować. W razie czego spytamy pediatrę na kolejnych szczepieniach (już się zapisaliśmy na 25 lipca ![]() 4. Wczoraj chłop zaimprezował ( ![]() ![]() ![]() Jej, chyba przysnął, to lecę pod prysznic ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Aha, miałam spytać: dostałam 3 słoiki dżemu truskawkowego - jeść? Przetworzone truskawki chyba nie wywołują alergii, jak świeże?
![]() |
![]() |
#2585 |
Zakorzenienie
|
Klementynka rozumiem ze tego Oballa nie było już skoro nie dzwoniłaś
![]()
![]() |
#2586 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() JAkoś mi umkneło, ze masz 2 dzieci ![]() ![]() Małpka wcale nie byłam w tamtych okolicach i w biedronce niestety...Ale jak nie zapomne to powiem mamie, zeby spojrzała,ona blisko... bo ja tam byłam we wtorek to tych oballi było ze 20-30szt. Melduje, ze u nas lepiej! Kacper ssie cała piers, co prawda dalej jeszcze przerywa z krzykiem i prezeniem ale zazwyczaj wraca do piersi, nie to co wczesiej, ze już nie było mowy o karmieniu po 3 minutach. A jak juz na prawde nie chce jesc, to wychodze z zalozenia, ze pewnie najedzony juz i wiecej nie daje. Ale chyba mam mniej pokarmu przez to niejedzenie kilka dni, bo drugi dzien z rzedu rozmrazam mleko i dokarmiam...na szczescie w nocy je mało, więc zciagam i robie zapasy ![]() 1.Ograniczenie smoka. Jak już dostaje w sytuacjach szału,to mam wrażenie, ze nie moze sie nim nacierzyc, ssie jakby pił najdroższego szampana z truskawkami i w ciagu ułamku sekundy sie uspokaja, a my po 2 mintacvh zabieramy smoka i jest ok. 2. Brak nabiału Nie jadłam ok. 4 dni była poprawa, potem zjadłam zupe mleczn-2 dni męczarni, a teraz od 2 dni bez mleka i dzis znów lepiej, ale jeszcze do idealnego karmienia nam brakuje ![]() 3. Dicoflor podawany od 2 dni... Bede stopniowo odstawiac za jakies 2-3 dni jesli bedzie poprawa to się dowiem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2587 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ślicznotka! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2588 | ||
Zadomowienie
|
Superowy!
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() myśle że ten dżem będzie ok ![]() cytując Dragusię "nadrobiłam" ![]() Dobranoc i miłej niedzieli ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2589 | |||
Zakorzenienie
|
mam awaryjnie troszkę wody lub koperku w torbie. ale podałam dotąd może ze 3 razy.
teraz muszę podawać żelazo i np. dziś się nie udało. nie chciał pić i już. ![]() Cytat:
a co do dzieci to mnie się zawsze wydawało że je lubię, mam z nimi doby kontakt, ale sie okazuje że g.wno o nich wiedziałam ![]() ![]() co racja, to racja ![]() Cytat:
![]() nosić jak najczęściej w pionowej. tylko dziecko przodem do świata. kiedyś już pisałam o tej pozycji ![]() http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...9,1326219.html - pozycja "jak w fotelu". tak nam kazała nosić T. neurolożka gdy miał 5 tygodni, teraz znów fizjoterapeutka i lekarkapolecały tą pozycję do noszenia. a truskawki i świeże, i dżem - jeść ale stopniowo ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2590 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A deser ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2591 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My trafiliśmy na super rehabilitantkę, bo poza tym że zajmuje się stópką Leośka to własnie ciągle nam cos nawija o jakichś wzorcach których nalezy unikać, pokazuje co robić a czego nie, itp Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja od początku ubierałam do snu w samego pajaca. A od 2 dni zakładam tylko bodziaka na krótki rękaw no i przykrywany jest naszą kołderką (bo spi z nami) Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2592 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
Krzyś ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-64752.png I love You more than yesterday, but not as much as tomorrow Ania ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png Edytowane przez Tasia34 Czas edycji: 2013-06-15 o 23:04 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2593 | |
Zakorzenienie
|
Tak, tyle, że już bardzo mało podaję mm bywa, że tylko jeden raz dziennie
![]() Cytat:
A m. in. takie sygnały były jak u Ciebie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2594 |
Zakorzenienie
|
czesc
![]() wczoraj musiałam sobie pare rzeczy dokupic więc wywiozłam tzta z dziecmi do parku a ja na 3 godzinki wyjechałam buszowac w ciuchach ![]() ![]() No a potem od 17 bylismy na festynie - super było ,ja wróciłam o 21 -wykąpałam Rocha i połozyłam spac , godzinkę pózniej tz przyprowadził reszte dzieci i poszedł na godzinke spowrotem .Takze bardzo fajny dzien ,do tego super pogoda ![]() dopóki dzieciarnia śpi to was nadrobie ....
![]() |
#2595 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ooo a widzisz moj polozyc sie na chwile na brzuch, ale potem zaraz jest pisk i wrzask - no chyba ze lezy brzuch do brzucha na mnie ![]() ![]() a zapomnialam wam sie pochwalic - ide dzis na wycieczke na Fløyen, to tam gdzie schodzac - przyspieszylam Emiliana :P hihi - zrobi sobie Mlody zdjecie z Tollem, ino kto bd pchal wozek ... ![]() wiec na pewno was ''nadrobie'' jak wroce - ew postaram sie cos z tele napisac ![]() no to lecem konczyc jesc sniadanko - Mlodego wyszykowac - i siebie i o 12.20 mam busa na centrum milej niedzielii ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2596 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A jeszcze-nie udało mi się zapisać tak szybko jak Tobie, dopiero 5 lipca ![]() Bo nie mam... tak jak i wanny ![]() Cytat:
A z kolei ja dzieci nigdy nie lubiłam, nie znałam się na nich, teraz lubię trochę bardziej, a czy bardziej się znam... mam nadzieję. Cytat:
![]() A ja truskawek chyba nie mogę, młody ma wysypkę za uszami i śluzowate kupy, obstawiam truskawki. Pospaliśmy dziś do 10! Od 7 Wojtek z nami. Zakładacie jakieś inne, mocniejsze pampersy na noc? Od kilkunastu nocy Wojtek nie robi kupy, a jak nie przebiorę go co karmienie, to siku przecieka. Z lenistwa wolałabym go nie przebierać.
![]() |
![]() |
#2597 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ależ tropiki... chłopaki były w kościele, teraz w parku. ciekawe ile mam high lifu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2598 |
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Jeju trzymajcie mnie - jeszcze dobrze z domu nie wyszlam - a juz zdarzyla mnie wku...
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2599 |
Wtajemniczenie
|
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Pani, jakie żelazo Torresik je?
Kasia, ale zazdroszczę wycieczki... ja już nie mogę się doczekać jak w lipcu pojedziemy do naszego domku na wsi...
![]() |
![]() |
#2600 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Actiferol.
![]() |
![]() |
#2601 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ja mam podobnie- kiedyś nie rozumiałam zachwytu nad dziećmi - dziecko to dziecko. A teraz, kiedy sama jestem mamą, w pełni to rozumiem ![]() dobrze Ci z tym SPA ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Zdjęcia sukienek wrzucę, ale później. Dzisiaj nawiedził nas mój "ukochany" teść ![]() Tz w pracy, mały drzemie, a ja lenię się przed tv ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2602 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ta qrwa taka mialam wycieczke ze sie wrocilam do domu !!! przebolalam sprawe tym ''jak ty sie ubrlas'' oraz ze jestem podatna na mode - cos tam jeszcze mowila o babnowej mlodziezy ![]() ![]() ![]() ![]() no to sie wygadalam ide cos na obaid wymyslec - moze ryba ![]() ![]() Edytowane przez kasia86bgo Czas edycji: 2013-06-16 o 14:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szkoda, że tak wyszło. Taki fajny dzień Ci się zapowiadał. W sumie to za bardzo nie wiem o co jej chodziło ![]() Są jakieś szanse, żeby się pogodzić? Oooo ja rybkę też bym zjadła, ale niestety nie posiadam ![]() Smacznego ![]() Już mi net lepiej chodzi. Coś tam się wyświetliło, dałam ok, porobiło coś i jest ok. Tylko nie pytajcie, co, bo nie mam zielonego pojęcia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2604 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do siostry to juz sie kiedys wyplakiwalam tutaj( odnosnie poczatkow mojej ciazy, jak ona raegowala i jak sie pozniej zachpwywala ), po prostu ONA JUZ MA TAKIE STYL BYCIA I ZYCIA - jest rozpieszczona !! i to bardzo - ja sie tam nie umiem dlugo gniewac na nikogo wiec pewnie mi do jutra przejdzie ![]() to zapraszam na rybke ![]() a co do kompa przeciez mowilam ze potrzebna konfiguracja ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2605 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() co by nie było jest Twoją siostrą i trzeba ją KOCHAĆ ![]() ja też za swoją życie bym oddała ![]()
![]() |
![]() |
#2606 |
Zakorzenienie
|
cholera nadrabialam was 3 razy -za każdym razem komp mi się wyłączał bo kabel mamy nadłamany ....
![]() nadrabiam jeszcze raz na kompie rodziców bo siedzimy na ogrodzie u nich cały dzień ....
![]() |
#2607 |
Zakorzenienie
|
Tasia - dzem truskawkowy mozna. Ja jadlam swieze ale teraz na scislej diecie nie moge wiec mama mi robi dzem zebym cokolwiek miala z tego lata o owocow.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2608 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
fota słodka -śliczny dzióbulek ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() dla tzta ![]() tez się zmieniłam odkąd mam dzieci - wcześniej nawet do wózka bym nie zajrzała a te spa- to TY???????? Cytat:
![]() praca to wytłumaczenie aby się nie dzielic obowiązkami ....? hmmm a Ty co niby robisz -malujesz paznokcie cały dzień ?następnym razem każdy dla swojego dziecka niech cos kupi i po sprawie . co do tej Marysi to sama nie wiem ? patologia jakaś. gdyby mi dziecko zakładało słuchawki aby mnie nie słuchac -daję słowo ,ostatni raz w zyciu by je widziało . w sekundę w śmieciach .i nigdy by już zadnych słuchawek mieć prawa nie miało .
![]() |
![]() |
#2609 |
Zakorzenienie
|
Odnosnie przepajania. Kiedys dawalam wode przegotowana potem koperek na zasadzie zapchania do czasu karmienia zeby zdazyc do domu. Ale potem pil 2 lyki dopoki sie nie zorientowal ze to nie mleko i nie chcial. Co rano robilam koperek wieczorem wylewalam mylam parzylam butelke i dalam sobie spokoj. Ale czesto idac do rodzicow mam butelke i torebke koperku zeby w razie czego zaparzyc.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2610 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2. Oj, to przykro mi... Nam się trafiło chyba jakieś okienko akurat. 3. Na noc zakładam Dadę, bo mam wrażenie, że one ciut obszerniejsze od innych. I też nie lubię zmieniać w nocy, szczególnie, że jak mnie budzi, to już płakusia, a jak na przewijak biorę, to już ryk się robi ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Oj, cieplutko dzisiaj... Ale w parku przyjemnie, chłodek od drzew. Tylko, że komary ![]() Krzysio nadal nieco marudzi, może to skok rozwojowy ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.