|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! |
|
0 | 0% |
| Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
1 | 1,56% |
| Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! |
|
9 | 14,06% |
| Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
16 | 25,00% |
| Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
13 | 20,31% |
| Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! |
|
5 | 7,81% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
![]() ciuszki bardzo fajne, a rogala to na pewno Igorek wykorzysta
|
|
#1472 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Ghia: brawa za egzamin!! teraz 3maj kciuki proszę za mojego męża 5 lipca w przerwie między pieluchami)) a czop z nitką krwi.... hm...
)) ktoś chyba zamierza nam otworzyć prezent surka: to nie zakupy tylko prezenty z babyshower wczorajszego i zapytaj gina..bo ja juz wizyty nie mam.. moze w środe do niego pójdę z marszu ale to zobaczymy, jak tutaj sie sytuacja będzie rozwijać. Irmith: a Tobie liśćie malin nie pochodzą? bo ja jestem zaskoczona, bo wg mne to jedna ze smaczniejszych herbat ziołowych ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- lachryma: noo z rogala strasznie sie ucieszyłam, bo się przymierzałam po narodzinach zakupić (chwilowo kaska się skończyła), a ciuszki takie w większości cieplejsze jak chciałam... odlew jest śmieszny.. fajna zabawa była, jak mnie oblepiały.. i wygląda brzuszek na mniejszy niż jak jest na mnie:P
|
#1473 |
|
Zakorzenienie
|
te, które piją napar z liści malin ile szklanek pijecie dziennie? macie ile % napar? bo widziałam i 100% i 30%. no i czy robicie te tygodniowe przerwy w piciu?
|
#1474 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam liście malin zamówione jako zioła, piję codziennie jeden kubek. Zaparzam normalnie jak herbatę ziołową
|
#1475 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
ja tylko wiesiolek.Elaine, ale jakichs symptomow można sie u Ciebie doszukać. Ja to bym jadla non stop :banghead: Dzis jedynie mi sie ciagle przysypia, ale to raczej przez pogode, bo mama moja tez spala dzis ze mna :p
|
|
|
#1476 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jestem bardzo ciekawa tego gipsowego odlewu :rolleyes : Jakiś specjalny gips miałyście do tego?Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za egzamin.I w sumie za czop W końcu któraś oficjalnie zaczęła
|
|
#1477 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
Właśnie wróciliśmy z mężusiem ze spacerku. Było bardzo miło ale padnięta jestem. Najadłam się jak dzika świnka i już mi miejsca na lody nie zostało, co strata:banghead:
![]() Teraz siedzę ze spuchniętymi stopami w zimnej wodzie i wypoczywam. Cytat:
a rozważaliśmy inne.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1478 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chłop był tak zdziwiony, że nawet nie protestował. A rano pytał co mi się stało? ![]() A i wczoraj dzwoniła babka ze szkoły rodzenia i idę na pierwsze zajęcia we wtorek. Mam nadzieje, że uda mi się wytrwać 7 spotkań, bo już jestem w 33 tc
|
|
#1479 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c
GHIA gratuluję egzaminu
![]() O i widzę, że coś się szykuje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1480 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do czopa to juz pewnie to ![]() U mnie była jakas gęsta breja przez dwa dni i na tym sie skonczylo krwi tam nie zauwazylam. Także możesz być pierwsza ![]()
|
|
|
#1481 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
dobrze ze przzez weekend az tyle bie naskrobalyscie ja dzis pelen chill out bylismy na porodowce obzioralismy wszystko pogadalismy z poloznymi taka bylam podekscytowana ze tz mnie skrzyczal ze zadawalam po 2takie same pytania,ale na koniec przeprosilam Pania i powiedzialam ze jestem zestresowana haha a ona sie smiala ze mnie ogolnie zadnrgo porodu nie bylo nuda!ale widzialam malutkie dzidziuski i jeszcze bardzieh cgce urodzic juz mnie to dobija w nic sie nie mieszcze jest mi ciezko i wogole goraco eh... Gin mowil ze jak sie wybiore ogladac porodowke to mam powiedziec ze mam skrocona szyjke miekka i gotowa zeby mnie zapisaly na ktg moze wczesniej ale Pani stwierdzila ze to ze lekarz mowi ze do10dni pabi urodzi nic nie znaczy i zeby zadzwonic i umowic sie na ktg po 38tyg.no to czekamy... mam nadzieje ze urodze jakos..jutro napewno torbe pakuje..podobno nie musze jak nie chce brac ubranek (ale wole swoje chyba dla dzidzia) kosmetykow zebym nie brala... pytalam o laktator mowi ze nie trzeba ze jak cos to one tam maja do sprzedarzy madeli...(nie musze nikomu mowic ile taki kosztuje...) o nacinaniu mowila ze u nich sie nie praktykuje chyba ze trzeba i takie tam. wsumie to mowila tez ze jak wody odchodza to ze 8 godz mozna jeszcze w domu spedzic i zebrac sie na spokojnie itp i ze jak skurcze beda co 5minut to zeby przyjechac,alr moj gin mowil ze w moim przypadku jak wody albo nawet skorczr beda co 10minut to mam jechac i jego slucham bo wie itp.(a mowilam jej o tym to tez stwierdzila ze lekarz tylko tak mowil i zeby czekac do ok.5cm) i chyba tyle ogolnie wrazenie bardzo dobre
|
|
|
|
#1482 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tym razem nie piję bo czeka mnie planowana cesarka, w pierwszej ciąży piłam to pamiętam że szczególnie smaczne to nie było
|
|
#1483 |
|
Zakorzenienie
|
A czy czop moze byc gesty i zolty?taki zolty wyblakniety czy raczej nie?
|
|
|
|
#1484 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Teraz u mnie cisza więc zobaczymy, ale brzusio coraz niżej i coraz trudniej mi chodzić. |
|
|
|
|
#1485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() właśnie planuję chyba sobie kupić tą herbatkę z liści malin, zacznę ją pić za tydzień, jak już będzie 37 tc.
|
|
#1486 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c
Oliath ją też mam często ciśnienie blisko granicznego... Jutro powiem o tym na wizycie rano.
A tak to u mnie bez zmian, smaze sie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1487 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41348703]Oliath ją też mam często ciśnienie blisko granicznego... Jutro powiem o tym na wizycie rano.
A tak to u mnie bez zmian, smaze sie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] może wiatraczek by pomógł czy nie można do szpitala? nawet taki malutki
|
#1488 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o wirusa opryszczki, ja miałam w ciąży chyba ze 3 razy :/ Zaraziłam się już wieki temu, a teraz regularnie (ZA CZĘSTO) nawraca. Konsultowałam to na samiutkim początku ciąży z lekarzem, którego ostatecznie zmieniłam, bo babka była okropna. Zapytałam ją właśnie jak to jest z tą opryszczką w ciąży. Powiedziała, że teraz leków na to brać nie mogę, a po ciąży mogę skonsultować z internistą i wziąć na to jakieś tabletki, bo ponoć jakoś można z tego sie wyleczyć. I tylko tyle od niej usłyszałam pomimo dopytywań :[ Ale też się sporo o tym naczytałam i tylko jeden wniosek wysnułam- o ile wirusa miałaś już wcześniej, to raczej niczym on nie grozi w trakcie ciąży jeśli nie przeniesiesz go na inne partie ciała. No i w ogóle to witam wszystkie Mamusie
Maleństwo Edytowane przez paulinka777 Czas edycji: 2013-06-16 o 19:10 |
|
|
|
|
#1489 |
|
Zakorzenienie
|
karolajn: dwa dni czop Ci odchodził? i potem spokój? bo u mnei właśnie też dwa dni takie lekko brązowe gluty (podbarwione po badaniu szyjki).. no symptomy są nie da się ukryć i szczerze mówiąc mam nadzieję, że szybko przestaną być symptomami i przejdą do konkretnych akcji, bo jest to cholernie męczące..
magdalenne: odlew muszę jeszcze pomalować farbą biała, bo niestety oryginalna paczka nie doszła i robiły mi dziewczyny z tzw. plastikowego gipsu (czyli takiego bandażu który po namoczeniu w ciepłej wodzie robi się miękki i klejący, tym mnie obwijały.. miało być z biustem, ale testowałyśmy czy w ogóle to wyjdzie, a potem juz nie chciało mi się znowu rozbierać). Irmith: no tak.. a mi wyjątkowo pasują liśćie malin. A masz już termin cc? Charlize: zboczucha:PP paulinka: dziękuję bardzo ) lachryma: ja zamawiałam na all, oliath mi poleciła sprzedawcę.przy okazji wzięłam też korę dębu, skrzyp i jakieś przyprawy )Perse: aż tak gorąco u Ciebie? Jak artuś dotka: u mnie były ciagnące się gluty lekko brązowawe..a z tym ktg to dzisiaj dzwoniłam do szpitala i jako tako z ulicy przyjąć nie chcą, chyba że skierowanie od ich lekarza lub jakieś wątpliwości z ruchami płodu... zazdroszczę wizyty na porodówce, my nie mieliśmy i jakoś nie mamy czasu aby się wybrać.
|
#1490 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkie mamusie. Z tego co na szybko podczytałam wszystkie jeszcze w dwupaku ale atmosfera robi się ciekawa
U nas, nie wiem jakim cudem, ale szyjka się wydłuża w 13tc było 33 mm, w 21tc już 38 mm a ostatnio w 33tc mamy 41 mm. Zaczne pewnie rodzić jak dojdzie do 5 cmPogoda tutaj już masakryczna i w piątek chyba zaliczyliśmy ostatni piknik na plaży (chociaz i tak juz po zachodzie słońca żeby się nie usmażyć). Teraz będziemy czekać na zimę. Ja tutaj miałam badania na wszystkie mozliwe chyba wirusy... żeby zawrzeć związek małżeński trzeba się tu najpierw przebadać na różniaste wenery i z tym zaświadczeniem dopiero do sądu. Zaszłam w ciążę chwilkę po ślubie ale i tak ginka znowu kazała mi wszystko porobić i miałam do zrobienia m.in. badania na opryszczkę I i II typu i wtedy ginka mówiła że opryszczka narządów płciowych to automatyczne cc. O zwykłej nic nie mówiła a że ja akurat nie mam to dalej nie wałkowałam. Ta wargowa jest chyba baaardzo powszechna i nieszkodliwa ale Anulka chyba coś kiedyś więcej pisała o tym. |
|
|
|
#1491 | |
|
Zakorzenienie
|
Z nadrabiania
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41335471]Dzięki Kochane Dziewczynki A tak w ogóle u nas 35+0 więc 36 tydzień![]() [/QUOTE] Super!Cytat:
![]() Ewusia brawa dla TŻ ![]() A co do samopoczucia to tak zaawansowana ciąża jest bardzo dużym obciążeniem dla organizmu. Ja czuję się ostatnio jak babcia Po narodzinach Tymka organizm będzie miał lżej i na pewno to odczujesz Ghia i Iwona baciki dla TŻ Myślę, że po narodzinach maluchów zaczną inaczej patrzeć na rzeczywistośćAsiunia dla Twojego męża to też baty się należą Niech sobie sam powoli i delikatnie umyję podłogę żeby się nie zmęczyć ![]() Misiaczka brawa dla teściowej za tupet!! ![]() Domciątko podziwiam, że nadal pracujesz ![]() Magolina gratki za 8 miesiąc ![]() Kalisto brawo za pranko ![]() Margosia za 10 miesiąc ![]() Polecam filmik do pośmiania się ![]() http://demotywatory.pl/4152394/Prosty-sposob Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-06-16 o 19:27 |
|
|
|
|
#1492 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ja mam 36 tydzien
moge zaczac juz pic te liscie malin? czy za szybko? |
|
|
|
#1493 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A mnie wczoraj mówiona, że jak wody normalne to do 2h należy się zgłosić, a jak zielone to natychmiast ![]() Ghia- gratulacje!!!!!!!!!!! ![]() ![]()
|
|
#1494 |
|
Zakorzenienie
|
chce dokonczyc ten rok szkoly.
to w sumie tylko soboty po 4 godziny, wiec daje rade. juz nie chce zostawiac klasy, musze swiadectwa wypisac i juz sama koncowka. zobaczymy czy dotrwam |
|
|
|
#1495 |
|
Wtajemniczenie
|
Zanim cos napisze, czy ktoś urodził?
|
|
#1496 |
|
Zakorzenienie
|
Skylie,tak Zeromski.pewnie jej chodzilo o calkiem "czyste"wody,niewiem ja czekac nie zamierzam:-P tym bardziej 8h.
|
|
|
|
#1497 |
|
Zakorzenienie
|
ja co wchodze tutaj to zerkam czegoś na czerwono, że coś się ruszyło
)kurcze, ale napięcie )ciekawa która pierwsza będzie |
|
|
|
#1498 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najpierw w nocy mi jakies takie paski gęste wychodzily na papierze ( po kąpieli) i troche tego było a na drugi dzień na wkladce taką kule brejowata śluzu znalazlam.. i to było takie zoltawo-bialawe a uplawow nie mam, bo poza tym to wkladka czysta. . A brzuch mam dalej mega wysoko :banghead:
|
|
|
#1499 |
|
Zakorzenienie
|
Cały dzień poza domem. Poszliśmy do kościoła na 11:00 i nie wróciliśmy z niego do domu.
Pokłóciliśmy się w drodze do...o pierdołę, ale zrobiła się z tego straszna burza. Po mszy w ramach rekompensaty mąż zabrał mnie na obiad, później na spacer, na kawę mrożoną...Miło było. Nie przeprosił wredot jeden, ale takie spędzenie dnia mi wystarczyło. Żartowaliśmy sobie, że może to nasza ostatnia niedziela, taka w dwójkę. ![]() Był też niestety niemiły aspekt tego dnia. Wszędzie piękne, zgrabne, opalone, w spódniczkach i krótkich spodenkach laski. Między nimi ja...gruba, ociężała, lekko spuchnięta, chodząca jak pingwin, nieatrakcyjna ciężarówa. Muszę wypchnąć szybko małego i wrócić do formy, bo bardzo się sobie nie podobam. ![]() Porodzik!! |
|
|
|
#1500 |
|
Wtajemniczenie
|
Ghia czyzbys wyprzedzila Margosie i Malinke?
no juz powinno sie ruszyc na tym naszym watku bo co wchodze to cisza :P
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.

:rolleyes : Jakiś specjalny gips miałyście do tego?

za egzamin.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

A tak w ogóle u nas 35+0 więc 36 tydzień

Anulka Ci powie co będzie