|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! |
|
0 | 0% |
| Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
1 | 1,56% |
| Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! |
|
9 | 14,06% |
| Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
16 | 25,00% |
| Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
13 | 20,31% |
| Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! |
|
5 | 7,81% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
fiazo: podejrzewam ze to regionalne sformułowanie (mazury? okolice zambrowa itp?), bo teraz też napisałaś że "zawsze dla tż powtarzam"
|
#1532 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
whitestok
|
|
|
|
#1533 |
|
Zakorzenienie
|
oooooooooooooooooooook, to wszystko jasne
))))))
|
#1534 |
|
Zakorzenienie
|
ponoć da się określić region z którego się pochodzi po sposobie mówienia i pisania, ja na to nie zwracam uwagi
---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- zmykam na jakiś czas, daje kompa dla tż |
|
|
|
#1535 |
|
Zakorzenienie
|
niby się da (po fil polskiej jestem), ale nie zwracam na to jakiejś wielkiej uwagi. Są jednak bardzo charakterystyczne zwroty (właśnie dla tej wschodniej części "dla kogos" w znaczeniu "komuś" lub na południu "na pole" zamiast "na dwór") że trudno mi na nie nie zwrócić uwagi
|
#1536 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Słuchaj lepiej lekarza. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41348703]Oliath ją też mam często ciśnienie blisko granicznego... Jutro powiem o tym na wizycie rano. A tak to u mnie bez zmian, smaze sie. [/QUOTE] Cytat:
A może podejdź do przychodni zmierzyć? Albo jakiejś apteki? Wydaje mi się, że w większości mają punkty do mierzenia.
|
|
#1537 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najadłam się na działce czereśni prosto z drzewka i truskawek prosto z krzaczka, wyleżałam się na kocyku z tż, kot się najadł trawki i pobrykał troszkę za owadami,dzień fajnie i miło spędzony Teraz czas na obiadek i jakiś serial może, jutro o 5 pobudka i na glukozę i usg.
|
|
#1538 |
|
Zadomowienie
|
Witam się Niedzielnie
U mnie dziś cały dzień w łóżku... Od rana ciągnął brzuch, potem brały jakby skurcze więc wzięłam dwie Nospy poleżałam i przeszło.. uffff ciśnienie też niskie więc dziś dzień mam do Małż przestraszony że dziś będe rodzić Muszę ogolić kapę "na wzelki wypadek" Mały za to fika cały dzień Idę nadrabiać
08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś Rośnij kruszynko rośnij Edytowane przez Guuusiaa Czas edycji: 2013-06-16 o 20:46 |
|
|
|
#1539 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1540 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c
Malinka się dziś pojawiala?
|
|
#1541 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam wieczorkiem
![]() Nie zdążyłam rano zajrzeć. Zjedliśmy śniadanko, wyszykowałam się i do kościoła, później obiad u rodziców, wróciliśmy, spacerek i cały dzień przeleciał ![]() lachrymia Kochana czy mogłabyś jeszcze raz podać stronki z pieczywkiem, które pieczesz? Zorientowałam się jakąś godz. temu, że nie zostawiłam zaczynu na kolejny chleb.. normalnie w tej ciąży tempota mnie dopadła Cytat:
![]() no brawo ![]() i dla Was również ![]() Cytat:
dla klocuszka za piękną wagę ![]() Cytat:
za 9 tydzień Cytat:
Tak naprawdę, to od kiedy jestem w ciąży sprzątałam łazienkę może kilka razy.. A tak obowiązkowo co tydzień sam się za nią zabiera i ogólnie za sprzątanie całego mieszkania.. podłogi..nawet zlew w kuchni wyszoruje... I muszę przyznać, że jest mega dokładny.. Aż żal będzie ciążę kończyć, bo później już na zmianę będziemy sprzątać Ostatnio jak sprzątał łazienkę zachciało mi się sikać, usiadłam na kibelek, a on do mnie 'ej no, dopiero go zalałem domestosem i nie zdążyłem jeszcze poszorować'.. głupio mi się zrobiło, skończyłam sikać i chciałam znowu zalać domestosem..to mnie pogonił, że mam nie dotykać opakowania i zaraz sam to zrobi... Cytat:
Takie z dystansem, wesolutkie Nie nadrabiaj nas, odpoczywaj.. tylko dawaj znać co jakiś czas, żebyśmy ze stresu o Was nie padły Cytat:
Cytat:
za egzamin...jej i u Ciebie zaczyna się robić poważnie
|
|||||||
|
|
|
#1542 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja podczas porodu sn miałam cewnik założony, nie wiem czy to nie standard, ale mi położna jakoś nie umiała założyć i to było to co mnie bolało w trakcie porodu, sam poród nie był zły![]() Cytat:
u mnie można chodzić po sali porodowej na odległość kabelka ktg do czasu parcia, na parte na fotel się kładziesz i horyzont ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
a biorąc pod uwagę że mój mąż pochodzi zza Krakowa to moje rozmowy z teściową brzmią uroczo, poza tym że teściowa mówi właśnie pole to jeszcze na małe garnki mówi garczki
|
|
#1543 |
|
Zakorzenienie
|
chyba miałam skurcz, zdretwialy taki mega brzuch + ból (taki nacisk na kape)
|
|
|
|
#1544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.mojewypieki.com/przepis/chleb-orkiszowy http://www.mojewypieki.com/przepis/chleb-wieloziarnisty na tej stronie masz wiele innych propozycji
|
|
#1545 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1546 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-
pewnie przepowiadacz że za 5 tygodni urodze
|
|
|
|
#1547 |
|
Zakorzenienie
|
dziś robiłam trzeci raz masaż krocza i chyba ogarnęłam o co chodzi w tym wszystkim
już czaje co gdzie i jak oby tylko to coś dało
|
#1548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja od jutro zastosuje to ale za pomocą Tz-ta
|
|
|
|
|
#1549 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c
Hej! melduje się z placu boju! U nas jeszcze sporo do ogarniania, ciekawe kiedy zakończymy... Ale praca idzie do przodu
dziś więcej odpoczywam, bo brzuch szczypie na dole, Filip się wierci, więc boli dodatkowo... Padam już. Sciskam! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1550 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj Kejt nie przeforsuj się, daj popracować innym
|
#1551 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
|
|
|
|
|
#1552 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
ja na razie nie moge angazowac w to meza, ale jeszcze tydzien i koniec celibatu
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1553 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1554 |
|
Zakorzenienie
|
ide spac
dobranoc |
|
|
|
#1555 |
|
Zakorzenienie
|
Pozdrowki dziewczynki,ja juz jestem u rodzicow wiec bedzie mnie ciut mniej.
Musze naladowac u nich troche baterie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Idę spać. Wymęczył mnie ten dzień jakoś dzisiaj. Do jutra mamusie
|
|
|
|
|
#1557 |
|
Zakorzenienie
|
dzoan- daj koniecznie znac jak wyszedl chleb.
a co do masazu, na razie robie tylko masaz, bo jeszcze przez tydzien mam zakaz przytulanek z mezem. a za tydzien to chyba bede juz robila na zmiane masaz i przytulanki jak dojdzie do tego napar z lisci malin to juz w ogole full zestaw ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1558 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej
i co - małe leniuszki nie chcą wychodzić z brzuchów... Tak sobie myślę, że to ogólnie patrząc dobrze, że nie mamy na wątku żadnego wcześniaka np z 26 tygodnia... bo to zawsze kiepsko dla dziecka. Ale te terminowe już by sobie zmieniły miejscówkę Teraz jużchyba wszystkie mają "3" z przodu (???), więc maluchy już takie małe nie są...jutro ruszamy po farbę trzeba ten duży pokój odświeżyć (szukam czegoś w odcieniu kawy z mlekiem, ciepły odcień, nie bardzo jasny - polecacie coś?) No i może zawleczemu łóżeczko z piwnicy do domu, bo trzeba je złożyć i ocenić czy stan techniczny nie wymaga jakiegoś podrasowania. Cytat:
czuję się fatalnie - nic nie dają zimne kąpiele, moczenie w wodzie... kosmos!Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41346645]muszę jeszcze dokupić w ikei pojemniki na wodę i waciki + zamykane pudełka na pieluchy, kosmetyki i pierdoły na przewijak...[/QUOTE] pokaż jakiekupujesz - prooooszę ![]() Cytat:
![]() z tym porodem, to jednak potrzymam kciuki, żebyś doczłapała ten tydzień... pomidorówka... hmmm dawaj byle z ryżem byłaCytat:
|
||||
|
|
|
#1559 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie Kochane!
Wpadlam Wam powiedziec ze teraz bede malo zagladac na forum bo maz ma juz urlop i pewnie nie bede miala czasu bo jak on jest w domu to zawsze mi czyms glowe zawroci. Ale jak urodze na pewno dam Wam znac Jutro ide na ktg wiec trzymajcie kciuki aby ginka zgodzila sie mi wywolac porod w tym tygodniu Bede wpadac do Was jak bede miala jakies nowe wiesci. Ale nie wiem czy dam rade Was nadrabiac.
|
|
|
|
#1560 |
|
Zadomowienie
|
Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16!
Elaine, fajne prezenty otrzymalas i super, ze rogala jeszcze nie zdazylas kupic
![]() Ghia, za egzamin i za czopa , moze wyprzedzis wszystkie ![]() Anulka, nie gadaj glupot, wiadomo czujemy sie ociezale, duze, zmeczone, ale najwieksza masza atrakcyjnpscia jest to, ze nosimy w sobie cud! I staraj sie myslec o sobie w tych kategoriach. Po porodzie bedziesz zarowno wsaniala matka jak rownie piekna laska ![]() Kejt, nie przemeczaj sie za duzo. Fajnie, ze wkrotce juz wszystko bedzie na swoim miejscu i gotowe do uzytkowania. Nie ma to jak Dom ![]() A ja mam dzis dzien totalnego lenistwa, nic nie robie, leze w lozku i duzo jem i wcale tego nie zaluje Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.

yyy kurcze gdzie ja tak napisałam, jeśli to zrobiłam to zwalam winę na zbudyniały mózg 

))))))

. Lilo bardzo aktywna, jak zawsze.
To samo wczoraj i dzisiaj. Co te bóle właściwie oznaczają? Nie są to skurcze tylko ból ciągły jakbym miała dostać okres za minutkę 

Zorientowałam się jakąś godz. temu, że nie zostawiłam zaczynu na kolejny chleb.. normalnie w tej ciąży tempota mnie dopadła 

ja podczas porodu sn miałam cewnik założony, nie wiem czy to nie standard, ale mi położna jakoś nie umiała założyć i to było to co mnie bolało w trakcie porodu, sam poród nie był zły
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)