|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
A co do imion, to też będzie u nas mały problem, żeby znaleźć kompromis
|
|
#3062 |
|
Gang Iren
|
Moje dziecko chyba bedzie bezimienne.
Nie mam pojecia,zadne imie mi nie pasuje. Bo nie chce tego co ma ktos z bliskich znajomych czy rodziny,nie chce dziwnego,ale tez nie chce pospolitego. No i musi byc latwe do wymowienia tu gdzie mieszkamy. Tak jak to jest z Wiktoria(chociaz nie wiedzialam wtedy,ze wyemigrujemy) i tak jak jest z Erykiem.
We all find time to do what we really want to do... Edytowane przez gosia261282 Czas edycji: 2013-06-16 o 20:23 |
|
|
|
#3063 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3064 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3065 |
|
Zakorzenienie
|
perfuzja: A widzisz ja tak się dobrze czuję,że nawet na wykopki mogę iść
Tylko jak nie zasnę o 22 to już koniec i cały następny dzień rozwalony. Gdzie te czasy,gdy zasypiało się o 2 w nocy ![]() Dzisiaj zasnęłam o 23 to za dnia spałam chyba 6 godzin i dalej się męczę ![]() cherubinka: U nas też będzie problem z kompromisem. Jedyny kompromis to nad Julką i Natalią,ale dla chłopaka będzie wielki problem. Chyba się wyprowadzę na miesiąc aż mój Tż przyzna mi rację i powie,że mogę mieć Filipka Dlatego modlę się o dziewczynkę ![]() Ale jakoś nie jarają mnie imiona pobierane z innych krajów np. George. A tym bardziej śmieszą mnie imiona jak teraz czytam nadane w Polsce: Ursus,Aida,Żaklina. Ale chyba za kilka lat to będzie norma i nikt nie będzie patrzył na dziecko jak na ufoludka:P
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#3066 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3067 |
|
Zakorzenienie
|
My dla dziewczynki imię mamy "od zawsze" , dla chłopczyka jeszcze nie..
Wszyscy przepowiadają że będzie chłopak, może się dowiem za 2 tyg. na usg (podobno w 12 tyg. już można stwierdzić) Położyłam się w końcu, od początku ciąży boli mnie brzuch i wcale nie przechodzi, jest trochę lepiej jak leżę ale i tak boli dość mocno (jak przy okresie tylko dużo mocniej). Mam nadzieję że przejdzie. Co do objawów to niestety jestem już 2 kg "do przodu" i jak na złość odkłada mi się w "górze - ramionach, biuście itp. W tym tyg. muszę kupić nowe biustonosze bo się już nie mieszczę (gdzie te moje małe B??) Mdłości już trochę mniej na szczęście...
Edytowane przez maruda80 Czas edycji: 2013-06-16 o 21:48 |
|
|
|
#3068 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem w jakimś zawieszeniu. Miałam mieć usg pojutrze, a mam dopiero w piątek. Niby tylko parę dni różnicy, ale z drugiej wtorek już za chwilę, a do piątku jeszcze cały tydzień pracy
Bardzo chciałabym już znać płeć - wszyscy obstawiają chłopca. No i potwierdzić, że nie będzie bliżniąt
|
#3069 | |
|
Wtajemniczenie
|
jezu przepraszam czytam i sie gubie dzis wybaczcie
Lejdi_aga sto lat dla synka Cytat:
|
|
|
|
|
#3070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3071 | |
|
Zakorzenienie
|
Czytam i czytam i nie mogę nadążyć za Wami.
Dziękuję za wsparcie w sporze z TŻ wczoraj odbyliśmy poważną rozmowę, nazbierało się tyle żalu złości i przykrości, że naprawdę obawiałam się o finał. Doszliśmy do porozumienia, staraliśmy się poświęcić sobie więcej czasu, mam nadzieję, że będzie dobrze. Oczywiście sytuacje, które Wam opisywałam to kropla w morzu... dlatego doszło w końcu do Poważnej rozmowy. WITAM NOWE MAMY Cytat:
![]() A propos teściów, dziś usłyszałam od teściowej: "jakaś ty okrąglutka..."
|
|
#3072 |
|
Zadomowienie
|
Moja koleżanka do końca mówiła ,,no name,, bo do porozumienia nie mogli dojść z mężem. U nas juz wszystkie imiona które mi się podobaja zostaly wyczerpane... ale lubię miękkie imiona Lena, Maja , Nadia, Julia, Inga, Iga , dla chłopca jest większy problem tak myślę...
|
|
|
|
#3073 |
|
Gang Iren
|
Mlody dopiero teraz zasnal
![]() A juz chcialam zaspiewac mu tak: http://kabaret.tworzymyhistorie.pl/9...ie_mlodzi).php
|
#3074 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój mąż mnie denerwuje i mówi o ewentualnej dziewczynce: 'Jessica'. Nazwiemy córkę Jessica po moim trupie. Musi być coś prostego: Hania, Joasia, ewentualnie Julia. |
|
|
|
|
#3075 |
|
Rozeznanie
|
malaMigotkAaa
Szczera rozmow to już duzo, trzymam kciuki, zeby było lepiej i to nie tylko przez chwilę... Nas czeka to samo, jak TZw koncu dojrzeje do rozmowy, póki co ucieka jak złodziej... Kolejna smutna i samotna noc przede mną... Śpijcie dobrze mamuśki
|
#3076 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Migotka, PawMaj...u mnie dziwnych sytuacji kulminacja była dziś wieczorem. Nie mam ochoty nawet z nim gadać, nic nie dociera
"Nie chwal dnia przed zachodem słonca ani faceta przed śmiercią" Ja parę dni temu pochwaliłam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#3077 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
ale im więcej ustalicie teraz, tym łatwiej będzie potem...Dobranoc
|
|
#3078 |
|
Rozeznanie
|
Widzę, że imię Filip cieszy się dużym powodzeniem, oprócz tego dla chłopca podoba mi się też imię Krzysztof i Bartosz. Dla dziewczynki to Eliza-Maria lub Olga, ale to pierwsze zdecydowanie wygrywa
Imię Maria ma w naszych rodzinach już tradycję, a połączone z Elizą brzmi świetnie. Ja mam imię po babci ze strony mamy, jedna z sióstr mojej mamy to też Maria Mój chłopak ma babcię ze strony mamy Marię i mamę Marię, dziewczyny tak długo szukał dopóki nie znalazł Marii ;-) -moja córka musi być Maria choć w drugim imieniu
Edytowane przez M_aria Czas edycji: 2013-06-17 o 00:17 |
|
|
|
#3079 |
|
Raczkowanie
|
Nadrobiłam
Jutro USG, trzęsę portkami![]() A imiona? Myślałam o prostych np. Maria, Dorota, Hanna, obstawiam dziewczynkę, nie wiem czemu ![]() W razie czego jak juz chyba pisałam Antoni...Lubie też Krzysia, Stasia...Ale w sumie nastolatkowi o imieniu Antoni może nie być komfortowo...cholera, o tym też trzeba pomysleć... ![]() Ja miałam być Klaudyna, tak się uparł mój tata. Moja mama chciała Maćka. No i co?Najdłuższe imię w spisie na porodówce było Agnieszka. Mama wybrała w pośpiechu. W liceum było nas 4, na studiach 3. Jak pisałyśmy prace naukowe to 4 Agnieszki były autorkami, nasza promotorka dostawała szału, a jury śmiało sie pod nosem Ale nie narzekam, nigdy się swego imienia nie wstydziłam I bardzo je lubię![]() Dobrej nocy
|
#3080 |
|
Rozeznanie
|
dziekuje wszystkim za zyczenia
Moj tżowi włączyła się mania "dzidzia". Sprzątał pokój ,wziął lalkę i mówi -dobrze ją trzymam(i udaje,ze ma dzidzie na reku)...co najlepsze był bardzo poważny przy tym Głaska ciągle ten mój brzuszek,mówi do niego...na dobre się wkręcił po USG ![]() Wam mijają mdłości a mnie się dopiero zaczynają do tego mam cale czerwone oczy-nie mogę wlozyc soczewek-zostają okulary![]() Do tego nie dosc ,ze mam cycki "d" to bolą mnie od 3 dni i mam D XXXL-nie mieszcze sie w staniki.a moje huśtawki nastroju-istna bomba..ale tz dzielnie to znosi
|
|
|
|
#3081 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to w ogóle takie huśtawki nastroju mam,że ciągle gębę drę
I po dłuższym zastanowieniu nie mam o co ![]() A dzisiaj idę na badania krwi i moczu. Mam nadzieję,że w 2 dni mi wyślą,bo w środę wizyta a bez badań mogę co najwyżej klamkę pocałować
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#3082 |
|
Zakorzenienie
|
Oj dziewczyny dolegliwości to widze mamy standardowo wszystkie....mi się jeszcze wczoraj przywlekło zaćmienie przed oczami i prawie omdlenia
![]() Wczoraj cały dzień bylismy po za domem troche w galerii i u kuzynostwa na imieninach....troche mnie to zmęczyło i padłam jak kawka po powrocie ale kupiłam sobie 2 sukienki jedną długą a drugą taką za kolanka,luzne bo tak ostatnio przeszkadzają mi spodnie. Zauważyłam że majtki zwijają mi się pod brzuch,chyba muszę pomyślec o takich majtkach ciązowych widziałam że canpol ma takie ![]() Wczoraj na chwile weszliśmy do smyka chciałam pokazać męzowi jakie teraz cuda dla dzieci robią...mąż tylko pytał co to...a do czego Znajoma zdecydowała się na krew pępowinową,zapłaci za to 6 tyś zł....co wy o tym myślicie? Witam nowe mamusie
|
#3083 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam się w nowym tygodniu
![]() Ja zaraz zmykam zawieźć córcie do teściowej i uciekam do pracy na 11.30 :/ Powiem Wam ze wczoraj pół niedzieli przespałam,że mój Tz sie jeszcze nie zorientował że jestem w ciąży ![]() A nie powiedziałam mu bo 20czerwca w rocznice slubu chce mu zrobić prezencik ![]() Cytat:
a mój Tz myslał ze zwariowałam Dopiero po rozmowie z kolezanka i jej mezem ktora miala juz dziecko dowiedzielismy sie ze to normalne i trzeba to przezyc a Tz musi puszczać bokiem moje fochy i zbędne komentarze ;-) Damy rade ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
![]() Jessica- nigdy w zyciu Moj Tz wspominał kiedys ze jak bedzie syn to Adrian, a corka > hmm nie wiem, mnie sie podoba Magdalena np ![]() Dziewczyny jak sadzicie czy moge uzywac balsamu brazujecego ? mam taki super z Lirene ale nie wiem czy nie bede musiala odlozyc na polke..........
|
|
#3084 |
|
Zadomowienie
|
Witam nowe Mamusie,
dzisiaj od rana mam taki ból kręgosłupa, że na wymioty mnie od tego zbiera-nigdy aż tak nie miałam, nie wiem o co chodzi nie jestem w stanie funkcjonować normalnie Wczoraj przespałam cały dzień wstałam tylko na chwilę wieczorem a i tak o 22 położyłam się i do 6 spałam jak złoto. Mimo tylu godzin snu jestem wykończona. Złe rozpoczęcie tygodnia. Moja najbliższa rodzina wie już o ciąży- najstarsza siostra jest zachwycona już mi zapowiada, że na spacery będzie z maleństwem chodzić co bym się mogła wyspać- nie powiem pasuje mi taki układ Teraz powoli będziemy informować najbliższych znajomych jak się spotkamy.Enia_ czytałam, że lepiej dać sobie spokój z balsamami brązującymi bo mogą tylko powodować plamy (chodzi tu o hormony- ciało dziwnie może reagować tak jak np na farbę do włosów-może wyjść całkiem inny efekt niż zamierzony). Pozdrawiam Edytowane przez san_g Czas edycji: 2013-06-17 o 09:16 Powód: dopisek |
|
|
|
#3085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba, że Ci śmierdzi ![]() Ja używam Dove brązującego, bo blada jestem jak ściana
|
|
|
|
|
#3086 | ||||
|
Zakorzenienie
|
O rany - dopiero Was nadrobiłam
Nie ma to jak brak internetu w domu Jak ja wytrzymam te 2-3 miesiace????Cytat:
Super, że wszystko jest dobrze![]() Cytat:
I ja i małż mamy przeczuje jakieś takie mocne, że będzie chłopak. Ciekawe czy się sprawdzi ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3087 |
|
Zakorzenienie
|
Enia_: Ja już i tak się uspokoiłam
Zanim w ogóle tylko podejrzewałam ciążę przez brak okresu to toczyłam takie wojny,że masakra Aż myślałam,że chyba pora do zakładu psychiatrycznego się wybrać,bo coś ze mną nie tak. Teraz tylko bardzo łatwo jest mnie urazić sprawiając,że nie odezwę się od 10 min. do wielkiej nieskończoności ![]() Ale Tż już nie zwraca uwagi,bo wie,że mi przejdzie albo nie mówi do mnie nic albo próbuje mnie ułaskawić Dzisiaj za to pojechaliśmy do laboratorium badania robić to tak mnie wnerwiał,że miałam ochotę wysiąść ale spokojnie,to tylko ciąża ![]() san_g: U mnie też garstka osób wie Najwięcej wie ludzi od Tż,ode mnie trochę mniej,bo uważam,że jeszcze czas,żeby informować Ci co mają wiedzieć to wiedzą ![]() A mnie dzisiaj na wymioty w końcu bierze. Jeszcze nie wymiotowałam,ale nic zjeść nie mogę,bo aż cofa mnie I odrosty się robią a tak bym sobie włosy pofarbowała chętnie Ale nic,póki co trzeba poczekać z tym.
|
|
|
#3088 |
|
Zakorzenienie
|
U nas wiedzą tylko rodzice (o ile ktoś mnie na forum nie wyszpiegował, co już się parę razy zdarzało).
|
|
#3089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
|
#3090 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ludzie nie mają swojego życia i wpieprzają sie bez pardonu w czyjeś... Cytat:
![]() Tylko czekam, aż całkiem mi włosy odrosną, bo zmieniam kolor ![]() Teraz chyba pójde do fryzjera tylko na strzyżenie, a potem zrobie sobie mój ukochany blond |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:14.

ładnie

Tylko jak nie zasnę o 22 to już koniec i cały następny dzień rozwalony. Gdzie te czasy,gdy zasypiało się o 2 w nocy 

do tego mam cale czerwone oczy-nie mogę wlozyc soczewek-zostają okulary