Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! 0 0%
Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 6 9,38%
Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 1 1,56%
Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! 9 14,06%
Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! 4 6,25%
Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! 16 25,00%
Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! 4 6,25%
Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! 13 20,31%
Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 6 9,38%
Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! 5 7,81%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-17, 10:35   #1741
Margosia__
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Piszesz takie rzeczy a pozniej dziewczyny sobie pomysla ze Dotka nawiedzona wystaje pod Twoja klatka hahhaahahh nawiasem mowiac to Ty masztakie ladne zaslony ?hahhaahahaha:-P
Nie wiem o które Ci chodzi, ale jak ładne to pewni moje

Jeszcze byś mi serenady zaczęła śpiewać

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 10:35   #1742
enlevee
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,

Madi to dobrze, że powoli to dziadostwo odstawiasz i że już lepiej, całe szczęście!!

A no i żeby się nie nudzić i zrobić wszystko za jednym zamachem to o 13:45 mam okuliste zeby stwierdził przed porodem jak tam z moimi oczami tak jak tu kiedys ktos radził. Niedługo powinni mi dac karte rabatową w tym enel-medzie
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 10:35   #1743
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
ja czasami jak dotykam sutków/ściskam delikatnie to mam nadzieję, że coś poleci, ale nigdy nic

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

obniżenie brzucha może mieć związek z zanikiem zgagi, oraz niektórym dziewczynom się lżej oddycha, bo i płuca są odciążone.

a to zniecierpliwienie Ciebie nie dotyczy, bo to już drugie Twoje i wiesz co i jak.
my pierwiastki czekamy, nieświadome:P
moj brzuch na pewno sie nie obnizyl bo zgage mam, oddycha tez mi sie tak sobie, czyli porod sie nie szykuje?? obnizenie brzucha i odchodzacy czop to warunki do tego aby porod przyszedl?? ;/

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 10:36   #1744
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość

Ojej, ja tez bardzo zazdraszczam!!! a to jakas mama, ktora nie pojawila sie u nas, tak?...

Laseczki, wrocilam juz z labka (wynik z posiewu po 7 dniach dopiero ), zjadlam sniadanie, zmierzylam cisnienie i wyszlo znow 154/98 najdziwniejsze, ze ja tego nie czuje wcale zaraz zmierze jeszcze raz, no i co mam robic wg Was?? IP? W sumie cisnieniomierz chyba nie zawyzalby mi NON STOP, szczegolnie ze wczoraj Iza z ciekawosci mierzyla i pokazal normalnie 113/65.... Lilo kopie.... nie wiem, moze faktycznie przepakuje sobie w wygodny sposob torbe, co i tak mialam w planach, dopakuje do drugiej rzeczy Lili, ogarne i poszykuje rzeczy dla Lali na kilka dni w przod i zadzwonie do meza, co?..... tylko powiedzcie DLACZEGO zawsze u lekarzy mam prawidlowe cisnienie i czuje sie jak kretynka hipochondryczka, a w domu takie jazdy?.... umiem mierzyc, robie to prawidlowo, wiec nie tutaj pies pogrzebany....
Nie, ta mama nie pisała u nas. Moze jak wróci z synkiem to wpadnie do nas
Oliath zmierz jeszcze dzisiaj pare razy, pozapisuj i na IP jak mąż wróci.

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Slodka mama z 19.07 URODZILA!!!!!!!!!!!!!

Brawa dla Niej!!!!!!!!!!
taka jestem podjarana tym, ze mam banana na twarzy. Moj TZ tez sie ucieszył ze z malutkim wszystko ok

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 10:38   #1745
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
nie dziwię się Kochana:/

powinno być tak...do terminu porodu spoko a jak dalej csza to od razu cesara i finał...a tak jeszcze nam tyle stresów trzeba!!! :/
Nie zawsze TP jest dobrze obliczony i czasem dziecko nie jest gotowe, aczkolwiek za długo też chyba nie dobrze czekać bo chyba 2 tyg nie byłoby pomyłki w obliczeniach?
U mnie jest tak, że w dniu terminu trzeba się zgłosić i do 10 dni dziecko jest na świecie. Dają 3 szanse na poród sn (o ile cc nie jest planowane z przyczyn innych). Podają oxy (i coś tam jeszcze robią ale nie pamiętam). Jak trzecia szansa nie zadziała to cc robią.

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
MAM PROPOZYCJĘ!!!

Skoro nasze kciuki mają taką moc...to dziś dziewczynki zaciskamy z całych sił za MArgosię i Malinkę!!!!
Niech rodzą te nasze pierwszaki

Tu macie ode mnie całą porcję kciuków dziewczynki!!!!

Jestem za

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
ogolnie kryzys chyba minal ale jak wróci to juz bedzie chyba ostro (ja mam tą wade ze zawsze sie porycze i tyle z rozmowy)
Też tak mam ,wkurzające bardzo mnie samą!

Cytat:
zmierzylam cisnienie i wyszlo znow 154/98 najdziwniejsze, ze ja tego nie czuje wcale zaraz zmierze jeszcze raz, no i co mam robic wg Was?? IP? W sumie cisnieniomierz chyba nie zawyzalby mi NON STOP, szczegolnie ze wczoraj Iza z ciekawosci mierzyla i pokazal normalnie 113/65.... Lilo kopie.... nie wiem, moze faktycznie przepakuje sobie w wygodny sposob torbe, co i tak mialam w planach, dopakuje do drugiej rzeczy Lili, ogarne i poszykuje rzeczy dla Lali na kilka dni w przod i zadzwonie do meza, co?..... tylko powiedzcie DLACZEGO zawsze u lekarzy mam prawidlowe cisnienie i czuje sie jak kretynka hipochondryczka, a w domu takie jazdy?.... umiem mierzyc, robie to prawidlowo, wiec nie tutaj pies pogrzebany....
Na IP!!!

Cytat:
DZIEKUJE DZIEWCZYNKI, mam czas do popoludnia, wiec pomalutku sie przepakuje, przygotuje, wydepiluje i juz nie bede kminic, tylko pojade.
Choc jak znam zycie, po poludniu bedzie 120/75.
Teraz mam 136/94
Jesteś dużą dziewczynką i wiesz przecież, że każda godzina jest ważna!
Na IP wcześniej jedź!

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
gdzies na początku ciazy czytałam, że nie ma sie jesc ananasa w ciazy, wiec moze cos w tym jest, ze wywoluje porod
Ale mówisz o świeżym ananasie? Bo ja w I trymestrze jadłam puszkami ananasa!

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
U mnie na wsi mamy listonoszkę, więc mam nadzieję, że mąż sobie sam poradzi.
Poradzi sobie na pewno świetnie + nowe doznania może będziesz miała

Cytat:
Jak mozesz mowic ze Cie osaczam!Nie moja wina ze mieszkasz na sr osiedla i zawsze ide kolo Ciebie do kauflanda hahhaha !ale nawiasem mowiac Ty mnie widzisz a ja Cie nie wiec podejrzewam ze chybs chowasz sie za krzakami lol hahahaha)))
Już sobie wyobrażam Margosię w ciuchach moro w krzakach z wymalowaną buzią i brzuchem

Okazało się, że mam 5 pieluch tetrowych i 3 flanelki jeszcze z czasów małej Małgosi więc wstawiłam pranie. Zmęczona jestem.
Woda w basenie się grzeje, ja ogarnęłam trochę chałupę. Myślę co na obiad, ale jakoś weny nie mam. Chyba skoczę do sklepu po mrożoną fasolkę i zjemy z Małgosią dietetyczny obiad.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 10:38   #1746
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Nie wiem o które Ci chodzi, ale jak ładne to pewni moje

Jeszcze byś mi serenady zaczęła śpiewać
Uwierz ze nie chcesz tego.lecr paaaaaa

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 10:39   #1747
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
moj brzuch na pewno sie nie obnizyl bo zgage mam, oddycha tez mi sie tak sobie, czyli porod sie nie szykuje?? obnizenie brzucha i odchodzacy czop to warunki do tego aby porod przyszedl?? ;/
Niekoniecznie
Czop może Ci odejść nawet pod koniec pierwszej fazy porodu dopiero
A co do brzucha to myślę, ze podobnie
Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Nie, ta mama nie pisała u nas. Moze jak wróci z synkiem to wpadnie do nas
Szkoda, może by kolejkę odblokowała

Dotkaa... jak dużo ciężarnych to może patologia:P
Ale nigdy tam nie zaglądałam bo ja tylko do poradni i z powrotem

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 10:44   #1748
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
zapomniałam 30 dni do terminu

a i zapomniałam przyszłą pościel od juramba
za 30 dni, i co który kolor wkońcu wybrałaś??? pokaż podoba CI sie??

Cytat:
no bo to czekanie na Margosie i Malinke mnie tak pobudziły) haha
poza tym mam juz całą wyprawkę, pokój gotowy prawie,
no i już mam dosyć opuchnięcia, skurczy i drętwienia kończyn.
przyjdzie kolej i na nas

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
.
chyba chodzi o świeży ananas
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 10:44   #1749
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
no bez odejscia czopu nie bedzie porodu)
ale czop moze odejsc z odejsciem wod, w tym smaym momencie.

no i bez zejscia dziecku do kanalu rodnego nie bedzie porodu.
tak logicznie myslac.

ale u kazdej to sie odbywa w roznym odstepie czasu i w roznym tempie.

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 10:48   #1750
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
ja czasami jak dotykam sutków/ściskam delikatnie to mam nadzieję, że coś poleci, ale nigdy nic

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

obniżenie brzucha może mieć związek z zanikiem zgagi, oraz niektórym dziewczynom się lżej oddycha, bo i płuca są odciążone.

a to zniecierpliwienie Ciebie nie dotyczy, bo to już drugie Twoje i wiesz co i jak.
my pierwiastki czekamy, nieświadome:P
Czyli jednak się obniżył kurcze ja tam tego zupełnie nie widzę

Teraz narazie nie ma mowy o zniecierpliwieniu bo mam miesiąc do terminu a wiele rzeczy do kupienia dopiero w pierwszej ciąży też mi się nie spieszyło bardzuiej się tego bałam niż oczekiwałam, odetchnęłam jak już było po ale to fakt pierwiastki czekają inaczej

Cytat:
Cierpliwości będziemy uczyć się dopiero po porodzie

Dobra idę z psem bo już 2 godziny w domu siedzimy
Miłego dziewczęta )
O tak

Cytat:
To nie jest powiedziane, ja z córą do końca miałam brzuch wysoko, potem musiałam dużo "pompować" żeby głowka zeszła do kanału rodnego bo były skurcze było rozwarcie a główka stała wysoko:/

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:
no bez odejscia czopu nie bedzie porodu)
ale czop moze odejsc z odejsciem wod, w tym smaym momencie.

no i bez zejscia dziecku do kanalu rodnego nie bedzie porodu.
tak logicznie myslac.

ale u kazdej to sie odbywa w roznym odstepie czasu i w roznym tempie.
No właśnie nie :/
Tak samo jak nie muszą odejść wody itp to pokomplikowane jest.

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 10:49   #1751
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
hej dziewczynki
Witamy się porannie.. coś wczoraj nie miałam weny na pisanie jak już wróciłam od Mamy i padłam jak mucha.. ale najadłam się za wszystkie czasy bo mama zrobiła szparagi z szynką parmenską zapieczone pod sosem beszamelowym, potem kurczaka z opiekanymi ziemniaczkami w rozmarynie z solą morską, następnie tarta limonkowa i na koniec dopasła mnie lodami
Ruszyc się potem nie mogłam i jak wróciłam do domu to szybko zasnęłam.

Ja dzisiaj o 14 mam spirometrię, a po niej wizytę u mojej pani alergolog, więc proszę też o kciuki mimo, że malucha dzisiaj nie podglądam
nie ma to jak u mamy

Cytat:

Brawa dla Niej!!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Tztowi jak wychodziłam o 13 zrobiłam dwie wielkie bułki i sobie je odgrzal zawsze tak jest jak jadę do mamy i już nie narzeka
a Tżcik sam nie może sobie zrobić?

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Nie rozumiem czemu wam się tak spieszy do porodu ja w pierwszej ciąży miałam tp 1.10 urodziłam 11.10 i jakoś wcale nie cierpiałam z tego powodu potem się zaczyna zabawa więc teraz korzystajcie i śpijcie ile się da, potem nie będzie spania, katarki, ząbki, brzydkie kupki itp ja tam się napawam ostatnimi chwilami z jednym dzieckiem
mnie sie spieszy bo Tż ma zaplanowany urlop i nie moze go przesunąć także do końca tego tygodnia jeszcze pozwolę Frankowi posiedzieć

Cytat:
raczej nie, to tylko zwiastun ja miałam ogólnie nisko brzuszek, ale od kilku tygodni jest nawet niżej, bo mi sie dobrze spi na plecach dobrze sie oddycha

Cytat:
Ja juz wiem Margos jak jest z Twoja ciaza!i porodem..Ty poprostu zaczniesz.rodzic wtedy co ja:-P i wtedy bedziemy obok w salach i pozniej jeszcze w pokojach tych samych to dopiero bylo osaczanie hahahahaha

Cytat:

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 10:49   #1752
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
wrzucam fotki po wczorajszej walce z pokojem.
niestety nie ma firanki ani lampki, ani dekoracji jeszcze wszystko popakowane, wrzucone w puste lozeczko hahah.

zalujemy ze pokoik nie jest wiekszy bo bedzie ciasno, ale cieszymy sie ze chociaz mamy taki maly osobny pokoik.
Domi, bardzo ladny pokoik Rzeczywiscie nieco malutki, ale przynajmniej Sara bedzie miala swoj wlasny kacik i mysle, ze przez jakis czas nie bedzie Jej o wiele wiecej potrzeba
Stary 2013-06-17, 10:51   #1753
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c

Czekam na polozna i potem bede nadrabiac urobilam sie jak dzika swinia przygotowalam pyszna wode z mieta i truskawkami

Kathe- brzuch nie jest regula, gin mi mowila, ze nie kazdej kobiecie musi opasc, moja tesciowa polozna jedno dziecko rodzila z wysokim brzuchem, drugie z opadnietym. Znajoma ostatnio tez mowi, ze miała bardzo wysoko.
Także mam nadzieje, ze z moim brzuchem na mostku nie pochodzę jak Malgosia do listopada
A co do czopa to moze podczas porodu odejsc, nie musi wcześniej
Stary 2013-06-17, 10:52   #1754
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Niekoniecznie
Czop może Ci odejść nawet pod koniec pierwszej fazy porodu dopiero
A co do brzucha to myślę, ze podobnie

Szkoda, może by kolejkę odblokowała

Dotkaa... jak dużo ciężarnych to może patologia:P
Ale nigdy tam nie zaglądałam bo ja tylko do poradni i z powrotem
To taki mały szczegół, jakby nie patrzeć mamusia lipcowa. Także Margos mozesz juz rodzic bo kolejka odblokowana. Teraz porody pójdą lawinowo

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 10:52   #1755
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:

Brawa dla Niej!!!!!!!!!!
z mojego terminu urodziła, ulala

a jeśli chodzi o ananasa, to nawet nie wiedziałam. ja podczas zimy jadłam 1 w tygodniu i nie zauważyłam niczego.
Stary 2013-06-17, 10:53   #1756
mela1234
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2

Jak mi się nic nie chce!
Stary 2013-06-17, 10:53   #1757
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość

No właśnie nie :/
Tak samo jak nie muszą odejść wody itp to pokomplikowane jest.
no tak rozumiem, że sa przypadku, jak jest ułożone pośladkowo, czy nie główka w dół to nie zejdzie.

ja raczej mówiłam o " typowej " sytuacji.

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 10:55   #1758
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny wlasnie sobie uświadomiłam
to moj ostatni tydzień pracy ale sie cieszę
Ty tez dosc dlugo pracowalas
Stary 2013-06-17, 10:55   #1759
enlevee
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2

a mnie się tam w przeciwienstwie do wszystkich nie spieszy i jak dla mnie Bezik moze sobie siedzieć na tyłku.
ale ostatnio zauważyłam, że wygodnie mi jest znowu leżąc na plecach, co za radość
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 10:56   #1760
Agrafka86
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja wczoraj namówiłam mojego tz abysmy w końcu postawili łóżeczko.
nie mamy jeszcze materaca ale ustawilismy łóżko i reszte mebli w pokoiku.
mam taki mały pokoik dla małej, że ledwo się wszystko zmieściło. na styk hahha)
Ja pytałam dzisiaj Tżta o łóżeczko to stwierdził, że jeszcze mamy czas

Cytat:
Dziewczyny wlasnie sobie uświadomiłam
to moj ostatni tydzień pracy ale sie cieszę

Cytat:
a mi dzisiaj od rana jakos tak dziwnie, nie mam apetytu na nic, mdli mnie, ale brzuch nie boli i nic sie chyba nie zapowiada...
Powiadasz, że mdli może coś się zbliża?

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
dzien dobry ja dzis jakas taka podminowana chodze moze dlatego ze dalej mamy duzo do zalatwiania a sie dowiedzialam ze na dofinansowanie sie czeka 4 miesiace a przeciez kur*a musimy jakos sobie poradzic i jeszcze kilka rzeczy nam brakuje z wyprawki..... bede spokojniejsza jak w koncu mi wyplaca kaske bo jeszcze nic nie dostala :-\
Ja czekam na pieniądze z Zusu, bo chciałam wyprawkę mieć już całą i spakować torbę tak na wszelki wypadek, a tu nie ma
Cytat:

za 30 i za pościel

Ja właśnie skończyłam sprzątać autko Sąsiad do mnie wyszedł i od razu, że co ja robię w ciąży samochód sprzątać, że mąż to powinien robić a ja do niego, że się świetnie czuję i nie widzę potrzeby siedzenia w domu i leżakowania Dziwny gościu...

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 10:56   #1761
mela1234
Zakorzenienie

Macie może pomysł jak zazielenić podwórko jeżeli mam wszędzie kostkę brukową i pełno betonu dookoła? Posadziłam po bokach 2 winobluszcze gdzie znalazłam kawałek ziemi, żeby mogły korzenie wbić, ale to potrwa, a reszta? No wkurza mnie ten beton, jest szaro, a w upały gorąco bo beton grzeje. Myślę nad jakimiś tujami w donicach, ale kompletnie się na tym nie znam i nie mam zdolności dekoratorskich.
Stary 2013-06-17, 10:57   #1762
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Ja juz wiem Margos jak jest z Twoja ciaza!i porodem..Ty poprostu zaczniesz.rodzic wtedy co ja:-P i wtedy bedziemy obok w salach i pozniej jeszcze w pokojach tych samych to dopiero bylo osaczanie hahahahaha
To możliwe.

Cytat:
U mnie też nic, ale jakoś nie ubolewam póki co. I tak już częste pranie wystarczająco mnie męczy.

Cytat:
Nieee. Wcale nie musisz tego wszystkiego zaobserwować. Czop może odejśc na dwa tygodnie przed porodem, może odchodzić po troszku, może odchodzić rozwdodniony i możesz go w ogóle nie zauwazyć, a może odejść i przed samym porodem. Co do brzucha to tak samo.

U mnie wszystko postępuje jakoś stopniowo, pomalutku. Jeśli poród będzie szedł tak samo, to szlag mnie trafi. Brzuch obniżył się już dość dawno temu, czop odchodzi po kawałeczku, po troszeczku już chyba z 1,5 tygodnia. Dziś zaobserwowałam nieco większy kawałeczek, więc może się zbierze w sobie i odejdzie już porządnie do końca. Nie jest podbarwiony krwią, więc i tak jakoś w sumie na nic nie liczę jeszcze. Chociaż chyba wcale podbarwiony być nie musi. A z babami w ciąży....Nie dogodzisz...
Tak źle i tak niedobrze.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 10:59   #1763
iwona335
Zakorzenienie

moj brzuch opadł 4.06, w tym dniu mialam "kryzys", silne twardnienie i duzy nacisk na szyjke
a dzisiaj mamy 17.04 a porodziku nie ma czopu tez nie widze, chociaz chyba bardziej oczekuje odejscia wód
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 11:02   #1764
moonlightdancer
Rozeznanie

Kurcze pół dnia a ile nadrabiania chyba za wolno czytam i zawsze w czarnej d....e jestem.

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
dziś robiłam trzeci raz masaż krocza i chyba ogarnęłam o co chodzi w tym wszystkim już czaje co gdzie i jak oby tylko to coś dało
A można do tego użyć żelu durex play? Czytałam o oliwce ale oliwki nie mam. Nie wiem czy mamy tylko rozciagać czy też nawilżać tą oliwką

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Biedna, bo ciągle musisz wstawać i nie masz kiedy się wyspać. A że Maryś się męczy, to dobrze wiem Oby szybko jej przeszło.
Planowałam 3 dzieci z czego drugie dziecko zaraz po pierwszym ale jak tak czytam to się zaczynam zastanawiać a po porodzie pewnie zupelnie zmienie zdanie Podziwiam wszystkie ciężarne zajmujące się małymi dziećmi.

Cytat:
Ale jakoś tak nacisnęłam i z lewej i z prawej strony i małą poczułam jakby leżała w poprzek! Czyżby zmieniła pozycję z główkowej? W czw USG to się dowiem!
Moją zawsze czuje po bokach, nigdy jeszcze moje żebra nie były zmasakrowane ani nic a podobno "siedzi" już ładnie główką w dół.

za wszystkie prześliczne pokoiki. Jak tak czytam i ogladam to zazdroszcze. My nie przygotowaliśmy pokoju dla młodej bo będzie u nas w sypialni wszystko. Dopiero planujemy jej pokój wyszykowac jak będzie zaczynała chodzić. Wszystkiego nie nadrobiłam ale czas chociażby na prysznic bo juz 1sza wybiła.
moonlightdancer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 11:02   #1765
lachryma
Zakorzenienie

u mnie prasowanie skończone- mojej mamie zajęło to w weekend 4 godziny ja poukładałam wszystko rozmiarami i ciuszki gotowe. jedno z bani.
Stary 2013-06-17, 11:05   #1766
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Macie może pomysł jak zazielenić podwórko jeżeli mam wszędzie kostkę brukową i pełno betonu dookoła? Posadziłam po bokach 2 winobluszcze gdzie znalazłam kawałek ziemi, żeby mogły korzenie wbić, ale to potrwa, a reszta? No wkurza mnie ten beton, jest szaro, a w upały gorąco bo beton grzeje. Myślę nad jakimiś tujami w donicach, ale kompletnie się na tym nie znam i nie mam zdolności dekoratorskich.
Mamy dwie duże, dekoracyjne donice z tujami i ładnie to wygląda Własnie na takie rozwiązanie bym postawiła. Donice z czymś fajnym w środku. Nie znam się za bardzo na kwiatach i krzewach, więc w samym doborze nie pomogę, ale rozwiązanie z fajnymi donicami jest super. Nie wiem jak np. azalie czy magnolie czują się zamknięte w donicy, ale pewnie też ładnie by wyglądały.
Stary 2013-06-17, 11:06   #1767
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
nie ma to jak u mamy

a Tżcik sam nie może sobie zrobić?

mnie sie spieszy bo Tż ma zaplanowany urlop i nie moze go przesunąć także do końca tego tygodnia jeszcze pozwolę Frankowi posiedzieć

raczej nie, to tylko zwiastun ja miałam ogólnie nisko brzuszek, ale od kilku tygodni jest nawet niżej, bo mi sie dobrze spi na plecach dobrze sie oddycha

No skoro tak to trzymam kciuki

Cytat:
no tak rozumiem, że sa przypadku, jak jest ułożone pośladkowo, czy nie główka w dół to nie zejdzie.

Moja córa była ułożona prawidłowo a jak miałam 6cm rozwarcia główka była wysoko, musiałam skakać na piłce i robić przysiady no i długo to szło:/

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 11:06   #1768
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moonlightdancer Pokaż wiadomość
A można do tego użyć żelu durex play? Czytałam o oliwce ale oliwki nie mam. Nie wiem czy mamy tylko rozciagać czy też nawilżać tą oliwką
ja mam specjalny olejek z Weledy do masażu krocza ze składem, który uelastycznia tkankę krocza. żel durex nie ma takich właściwości ale do masażu jako poślizg będzie chyba też pasował
masaż krocza to przede wszystkim rozciąganie, ale jeśli zastosujesz odpowiednie składniki olejkowe, to dodatkowo masowane miejsce będzie bardziej odżywione i uelastycznione.
Stary 2013-06-17, 11:09   #1769
d0tkaaa
Zakorzenienie

A ja znam przypadki ze dziewczyny nawet nie zauwazyly kiedy czop odszedl...
Tak samo moga zaczac sie skurcze a niekoniecznie wody odejsc wiec wtedy przebijanko..ale polozna wczoraj mowila ze nieraz bardO rzadko rodza sie dzieci w ...lozysku?worku jakims tam...

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 11:09   #1770
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:

Ale u Irmith chyba ułożenie było prawidłowe, a mimo to główka nie schodziła, chyba, że źle zrozumiałam.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości